Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
elmult egy hét,vasárnap van.
  2011-07-31 09:22:34, vasárnap
 
  elmult egy hét megint, 1 hete Boldván vagyok anyukámnál és lányomnál,
édesanyám kórházba került 4 hete, elájult. és agyérelmeszesedést kapott. Állandóan felügyelet kellene mellé. Én nem tudok eljönni hozzá, mivel Pesten lakom és ott kell lennem, mert sok a dolgom,intézem a feladatokat.
hozzám Pestre nem akar költözni, mivel ragaszkodik 78 évesen a saját házához, portájához, de már csak téblábol, mindenbe orra esik.
de még a tudata nagyon jó.
és nem rossz indulatu, nagyon bele vagyok betegedve, rettenetesen.

most lányom segit neki, nem győz átrohangálni hozzá, hogy bevásároljon, takaritson neki.
anyu enni nem akar semmit sem.
csak mindene fáj.
már tisztára beleőrülök ebbe.

a lányomhoz sem akar költözni, mert csak a saját házában akar lenni.

öregek otthonába akar menni, mindig ezt fujja, de nem engedjük, hisz itt vagyunk neki, én jelenleg rokkanat nyugdijas vagyok még egy fél évig, ha nem veszik el az orvosok, mert ugyebár az országban senki nem beteg, senki nem érdemli meg a rokkantsági nyugdijat a sok csaló rokkanat miatt.
Pedig tüdőembóliát kaptam, többször voltam halál szélén a kórházban Pesten.
mindenem fáj. lábam ujjától a fejem bubjáig. pedig egy hires táncos, kulturcsoportos voltam a Miskolci Avas népitánc csoportban, de sajnos bokámat törtem, szinpadra nem léphetek, mert kifordul a térdem és a bokám.
Most pedig Warfarint szedek vérhigitót. és depressziós lettem. félek a világ minden politikai intézkedésétől. Ez a lakáshitel is félelemben tart, rettegek, hogy mi lesz velünk!

persze a milliomos felső réteg az mindent el tud intézni, rokkantsági nyugdijat, autóra rokkantsági kártyát. ilyen az élet.

a szegény ember, pedig pusztuljon, mint a férges alma.

olyan drágák a gyógyszereim, anyukámnak is, és még sem adnak közgyógyellátást, szégyelhetné a kormány magát, ami az én nyugdijam. azt szivesen átadnám egy hónapra a minisztereknek éljenek meg belőle.

és mindenben csak a szegény, elveszett embereken csattan az ostor.

Rajtam nagyon!

Meddig tart még ez a szép volt "Magyarország" , mert már meg lehetne változtatni a nevét is, helyzete. Minden magyar embert a sárba tiporni, megalázni, aki nem lopta meg magát, időben, 1975-ös években. Gyárakat széthordták, de nem a dolgozók a főnökök, most pedig itt van a sok ide beengedett kinai, arab, ukrán, erdélyi, japán. koreai, akik hülyének nézik a magyar dolgozókat.

a fiamat is majdnem agyoncsapta az áram, mert villanyszerelő és épphogy elvette a csavarhuzót a konnektortól, amit éppen szerelt, s ekkor már rá is kapcsolta az áramot a koreai, és elrepült a fiam 3 méterre. szerencsére nem lett baja. S szól a koreainak mit csináltál! A koreai pedig rámutat a fiamra, hogy süsü, hülye, a fejével mutatta. Igy állunk. Szomoru!
semmibe nem vesznek bennünket.
 
 
0 komment , kategória:  egészség, betegség  
földönkivüliek Afrikában!
  2011-07-29 12:16:56, péntek
 
  Földönkívüli törzs él Afrikában?
Így néznek ki a titokzatos dogonok
A magukat egy másik csillagról származtató dogonok a világ egyik legrejtélyesebb népe.
Szerző: Irene Bellini, Danilo GrossiForrás: Kossuth Kiadó2011.05.10.

hirdetés
Létezik egy népcsoport Afrikában, mely egy távoli csillagról származtatja magát, emellett olyan szertartásokat űz, melyeknek szerves részét alkotják az univerzum titkai, illetve olyan csillagászati információk, melyekről egy primitívnek tartott népcsoport elviekben semmit sem tudhatna. Ők a rejtélyes dogonok, kiknek ősi titkait a mai napig nem tudják teljes mértékben megfejteni az antropológusok.

Dogon faluképDogon faluképDogon házakDogon házakŐsi dogon sziklarajzokŐsi dogon sziklarajzokIdősebb dogon férfiIdősebb dogon férfi
Kultúrájukban fontos szerepe van a csillagoknak

A dogonok népcsoportja Maliban, Timbuktutól délre, a Niger-folyó kanyarulatában él. A vallásuk által előírt szertartásaik megtartásakor a törzs tagjai, akik úgy tudják, hogy a Po Tolo csillagról származó Amma istentől erednek, egy 50 esztendőnként előírt ünnepet ülnek meg.


Furcsa szokások
Nőuralom »
Halotti tor »
Bizarr adók »
Fiúk nőként »
Férjrendelés »
Eladó gyerekek »
Rémisztő ételek »
Gyerekharcosok »
Ünnepük periodicitásának oka, hogy minden 50 esztendőben egy láthatatlan csillag áthalad egy másik, az égbolton látható fényes csillag előtt. Fényes csillagként a Szíriuszt mutatták meg a kutatóknak, melyet természetesen más névvel jelöltek. A sziguinak nevezett szertartáson egy körülbelül tíz méter magas, kígyó formájú maszkot használnak, melyet a rítus végén egy titkos barlangba rejtenek el.

A Szíriuszról származnak?

A dogonok alighanem teljesen ismeretlenek maradtak volna a világ előtt, ha két antropológus fel nem keresi őket az 1930-as években.

A kutatók szerint vallási szertartásaik a Szíriusz csillag kettősségére utalnak, azaz két csillag rendszerére, melyek egy közös tengely körül keringenek. A kutatók leírták a Szíriusz B pályáját a Szíriusz A körül, és időtartamát pontosan 50 évben állapították meg.

A törzs tagjai szerint ezeket az ismereteket a dogonoknak az egyiptomiak közvetítették, akik a Szíriusz Földünkre látogató lakóitól kapták azokat. Sőt, némelyek szentül hiszik, hogy a Po Tolo mellett maguk is erről a csillagról származnak. A racionalitás talaján maradva azonban rejtély marad, hogy a dogonok miként juthattak olyan csillagászati ismeretek birtokába - például a Szaturnusz gyűrűiről vagy a Jupiter négy nagy holdjáról -, melyeket csak a modern kor modern készülékei közvetítenek napjaink emberéhez.


15 döbbenetes felvétel az űrből - a Hubble szemével15 döbbenetes felvétel az űrből - a Hubble szemével
Érthetetlen, honnan származik tudásuk

A Szíriusz az égbolt egyik legfényesebb csillaga, éppen ezért sok kultúrában különleges jelentőséget tulajdonítottak neki. Sajátossága szoláris ciklusában rejlik: a csillag, időszakos eltűnése után, újra megjelenik az égen, ilyenkor, még a Nap felbukkanása előtt hajnal hasad az ég keleti felén.

A Szíriusz esetén ez az időszak 365,25 napot tesz ki, kicsit több mint egy földi évet. Több milliárd csillag közül a Szíriusz az egyetlen, mely ilyen tulajdonsággal bír. De hogyan tudhattak erről az ősi népek, amikor ennek felfedezéséhez több ezer évnyi pontos és folyamatos megfigyelésre lett volna szükség? Az igazság valószínűleg még sokáig rejtve marad, úgy, mint azok az ezeréves rajzokat őrző barlangok, melyekbe eldugják a kígyóisten szent maszkjait.

Ember formájú falvak és békeszerető lakók

A dogonok kerülik a vita minden formáját, nehezen mondanak ellen a beszélgetőtársnak, és jó kapcsolatot ápolnak a fehér emberekkel. Falvaik különlegessége, hogy az emberi test alakját utánzóan épültek.

Dogon maszkDogon maszkDogon szertartásDogon szertartás
A fej az úgynevezett szóházból áll, mely alacsony tetejű épület, ahol az öregek a közösség fontos kérdéseit beszélik meg. A sárból készült, kúp alakú kunyhók és a magtárak alkotják a törzset, a lábat és a bal kart.

A jobb kar azonban az a kunyhó, ahová a nők elvonulnak a menstruációs időszak alatt, mert akkor tisztátalannak tekintik őket. Marcel Griaule és Germaine Dieterlen volt az első két antropológus, aki 1931-től kezdve több mint húsz éven át folytatott kutatásokat a dogonok körében.
 
 
0 komment , kategória:  Hirek a világból  
péntek
  2011-07-29 12:06:44, péntek
 
  péntek van és megint hideg van, eső várható, nap nem süt, borongós éghajlat.
Boldván vagyok, a lányomnál, és anyukámnál,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Névnapodra Szabolcs fiam!
  2011-07-28 21:04:26, csütörtök
 
  -HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  névnapok  
Szabolcs névnap!
  2011-07-28 21:03:35, csütörtök
 
  Ma van julius 28-án gyermekem névnapja: Szabolcs - nak
és lányom vőlegényének a neve is Szabolcs

Az Isten éltesse őket sokáig, Boldog névnapot kivánok nekik!

anya
 
 
0 komment , kategória:  névnapok  
Boldván vagyok
  2011-07-28 00:11:02, csütörtök
 
  Kedden elutaztam Boldvára, Borsod megyébe, szülőfalumba.
Lányom már alig várt.
Anyukám már otthon van a kórházból. Nem jól van, agyérelmeszesedése van. Magas vérnyomás stb.
Enni nem eszik semmit, nem leli a helyét. Csak téblábol. és esik össze.
Sok baj van már most vele, de még mi vár ránk ezután nem tudom, akaratos nagyon.

Most egy hétig itt tudok lenni, de vissza kell utaznom a banki hitelem miatt Pestre vasárnap este, sajnos.
Amióta ezt a rohadt lakást megvettük banki kölcsönnel egy nyugodt percem nincs tőlük, állandóan zaklatnak, és emelik azt a rohadt svájci frankot.
Már elég lenne ez a nép zsarolás, mert nagyon elegem van a népnyuzó rohadt milliárdos bakárokból.
Országot kisemmiző milliárdos vezérekből.
Mindent amit ellopnak, kirabolják az országot, gyárakat. és lelépnek angolosan a világ minden tájára.
eltünnek, büntetlenül.
Ezeknek soha nem telik meg a bendőjük. Inkább elcsavarogják, mint segitenének az elesett embereken.

Uralkodik rajtunk magyarokon, akik már lassan eltününk, a kinaiak, arabok, zsidók, cigányok, ukránok.svájciak.

utálom már az egész országot.
hányingerem van tőle.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
esős vasárnap du
  2011-07-24 18:08:26, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  video filmek  
vasárnap hideg van
  2011-07-24 09:24:21, vasárnap
 
  ma vasárnapra sem javult az időjárás, reggelre kissé hüvös lett, de itt most még ma nem esik reggel az eső, de még várható.

estére már szakadt az eső 17 órakor és nagyon hideg van.

inkább a nap sütne már ki, hisz nyár van, vagy csak lenne?
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
vihar
  2011-07-20 07:13:36, szerda
 
  egész éjjel hatalmas vihar volt, dörgött az égbolt,villámlott, szakadt az eső.
lehült nagyon a levegő is.
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
esik az eső
  2011-07-19 23:25:39, kedd
 
  ma egész nap melegen sütött a nap, jó idő volt.
este viszont akkora vihar jött, hogy nocsak, dörgött, villámlott, szakadt az eső.
még éjfélkor is szakad az eső.

tiszta őrület milyen időjárások vannak most már.
nem lehet tervezni semmit előre,
nagyon rossz, hisz akik a Balatonra mennek nyaralni azoknak nem öröm a szélvihar és a villámokkal dusitott viharos esőzés.
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 323 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 75
  • e Hét: 290
  • e Hónap: 2640
  • e Év: 2640
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.