Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Hurrá, rosszabbul élünk!
  2012-01-11 21:17:21, szerda
 
  Hurrá, rosszabbul élünk!




2012.01.11., 15:30 Frissítve: ma, 15:18 4501 13

Az államcsőd, illetve a teljes fegyverletétel előestéjét választotta Bayer Zsolt és a Magyar Hírlap szerkesztőségének több kiválósága arra, hogy meghirdessék a kormány melletti demonstrációt végre. Bayer már korábban, az Operaház előtti népgyűlés után is százezreket vizionált, akik kórusban kiabálják, hogy "Drágább benzint!" és hogy "Nem kellenek orvosok!", és megfogant az ötlet a Fidesz-vezérkarban is. A tüntetés tíz nap múlva, január 21-én lesz, pillanatnyilag ötszázan jelezték részvételüket, de még nyilván hátra van a buszok bérlése és az országos mozgósítás.

Természetesen a maradék fideszeseknek minden joguk megvan arra, hogy az utcán ünnepeljék a kormányt, ez is jelzi, hogy hazánkban teljes és csorbítatlan a demokrácia, hiszen a legdeviánsabb csoportok is szabadon megmutathatják magukat. Régen túlléptünk már azon az ósdi, vaskalapos nézeten, hogy csinálják a négy fal között, otthon, és azt sem képzelheti normális ember, hogy a gyerekek esetleg fideszesek lesznek attól, ha látnak egy ilyen tarkabarka menetet.
hirdetés

Fideszes nagygyűlés egyébként majdnem egy éve, március 15-én volt utoljára. Akkor Orbán Viktor, egyébként az EP-elnökséggel a vállán és fizetett tapsolókkal körülvéve arról szónokolt a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, hogy nekünk Brüsszel nem diktálhat; valamint arról, hogy Németországnak nincs erkölcsi alapja bármibe beleugatni, mert ők találták ki a nácizmust. Október 23-án a dzsembori elmaradt, mert Orbán éppen Brüsszelben jegyzetelte, mit diktálnak. Most is van rá esély, hogy oda kell járulnia a tüntetés napján, de sokkal jobb lenne, ha megtarthatná a beszédét, és elmagyarázná így egy év után, hogy is van ez Brüsszellel, diktálással, és mekkora hülye is volt mindenki, aki hitt neki.


http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/11/Hurra_rosszabbul_elunk_KK4LES
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fellegi meghívatta magát beszélgetni a semmiről
  2012-01-11 20:31:45, szerda
 
  Fellegi meghívatta magát beszélgetni a semmiről

Szentkirályi Balázs,
Spirk József

2012. január 11., szerda 10:55 |

|http://index.hu/gazdasag/2012/01/11/fellegi_meghivatta_magat_egy_informalis_besz elgetesre_az_imf-hez/



A tárca nélküli miniszter és csapata két hét alatt a fél világot átutazza majd, találkozik az IMF-vezérrel és az unió pénzügyi biztosával is. Akikkel azonban találkozik, már előre megmondták, a hitelmegállapodás ügye egyelőre szóba sem jöhet, formálisan nincs is miről tárgyalni, mert egyelőre nem kértünk olyan hitelt, amilyet a Valutaalap adna. A tárgyalódelegációt Orbán nélkül egyébként is súlytalannak tartják.

Washington, Brüsszel, Berlin, Párizs - egyetlen hétbe sűrítve. Eredetileg ezt a feszített programot tervezte be a magyar delegáció, hogy a hazai gazdaság számára fontos pénzügyekben tárgyaljon a világ vezető gazdasági potentátjaival.

A washingtoni magyar nagykövetség hétfőn már be is jelentette, hogy lezajlottak Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter és kéttagú csapatának első megbeszélései az IMF-nél. Fellegiék csütörtökig maradnak az Egyesült Államokban, a miniszter akkor találkozik Christine Lagarde IMF-főigazgatóval. A terv innentől valószínűleg módosul, mert Brüsszelben erre a hétre nem találtak időpontot fogadásukra, a tárca nélküli miniszter január 20-án találkozik Olli Rehnnel.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drága megállapodás
  2012-01-11 20:00:56, szerda
 
  2012
jan.
11.
12:00

Drága megállapodás


A Fidesz politikájának eredményét ismét a magyar lakosság fogja megfizetni. A decemberben még oly könnyűnek tűnő megállapodás a Valutaalappal egyik napról a másikra vett 180 fokos fordulatot. A kiszivárgott információk alapján, kemény feltételeket szab az IMF. Bár azt már novemberben is sejteni lehetett, hogy csak és kizárólag az úgynevezett készenléti hitelkerethez juthatunk hozzá, akkor még úgy tűnt, különösebb megkötések nélkül kapjuk ezt meg.

Azóta kiderült, hogy erről is lemondhatunk. Egyenesen Christine Lagarde - IMF-vezérigazgató - fejtette ki, hogy nem engednek a feltételekből, és kompromisszumra sem hajlandóak. Van egy elképzelésük Magyarország jövőjéről, és ehhez ragaszkodnak, még ha ez ellentétes is a kormány érdekeivel. Elemzői konszenzus alapján, megközelítőleg 20 milliárd eurós hitelkeretre van szükség - ami a 2008-as programmal megegyező nagyságú -, hogy biztosított legyen az ország védettsége a pénzügyi turbulenciákkal szemben. IMF védőháló hiányában, könnyen fizetésképtelenné válhat az ország, a magas hozamok pedig most is súlyos terhet jelentek a költségvetés számára.

Mit szeretne az IMF?

A jegybanki függetlenség visszaállítása. Már decemberben is kifogásolta mind az EU, mind az IMF az új jegybank törvényt. Ennek ellenére - igaz, több módosítást beépítve -, mégis elfogadta a parlament. Az új alelnök és a plusz két monetáris tanácstag kinevezése viszont bennmaradt a törvényben, ez pedig szembemegy a jegybanki függetlenséggel. Az új emberek beültetése a monetáris döntéshozásba, nyilvánvalóan politikai szándékot sejtet. Kérdés, mit vár ettől a kormány? Lazításra nincs lehetőség. Egy esetleges kamatcsökkentési ciklus teljesen hiteltelenné tenné az MNB-t, a forintárfolyam még jobban elszállna, az inflációs nyomás pedig erősödne. A Fidesz semmit sem nyer a törvénnyel, viszont veszélyezteti Magyarország létét. Ezért érdemes lenne az egészet visszavonni, úgy, ahogy van.

Költségvetési Tanács megerősítése. Véleményünk szerint az ország érdekét szolgálná, ha visszaállítanák a korábbi hiteles Költségvetési Tanácsot, és nem egy olyan három tagú testület döntene a költségvetési tervezetről, amelynek két tagja a Fidesz holdudvarába tartozik. Ősz elején sikerült egy olyan tervezetet elfogadniuk, amelyet többször is módosítani kellett. Mi már akkor megírtuk, hogy a sarokszámok tarthatatlanok lesznek Nem tévedtünk, hiszen a 2012-re tervezett GDP-növekedést a kormány is 0,5 százalékra csökkentette, ami még mindig túl optimista becslés. A megerősítés első jele lehet Járai Zsigmond távozása.

Szigorúbb költségvetési politika, főként a kiadási oldalon. Nem meglepő, tekintve, hogy az elmúlt évek legnagyobb hiánya keletkezett tavaly. A pénzforgalmi szemléletű GDP-arányos költségvetési hiány így 6,2 százalék volt. Tehát az államosított nyugdíjvagyon nélkül nagy gondban lenne a kormány. Tekintve, hogy a gazdaságot már teljesen agyonnyomják az adóterhek, a további megszorításokat a kiadási oldalon kell megvalósítani. Illetve lenne még egy megoldás: az egykulcsos adó kivezetése, és a régi rendszer visszaállítása. Ezt azonban lehetetlenné teszi az év végén elfogadott stabilitási törvény. A további megszorítások árát tehát ismét az alacsony és közepes jövedelmű csoportok fogják megfizetni.

A válságadók mértékének jelentős mérséklése, majd kivezetése. Nem meglepő, a drasztikus mértékű bankadó agyonnyomja a hitelezési csatornát, a szektoradók - például a távközlési vállalatokra kivetett adók - szembemennek az EU jogrendszerével. Nagy valószínűséggel, ezeket el is fogják kaszálni, és kötelezik az államot az eddig beszedett adók kamatos visszafizetésére. Az IMF nem kér egyebet, mint az unortodox gazdaságpolitika feladását. Ideje visszatérni a tankönyvekhez!

Az ad hoc gazdaságpolitikai intézkedések beszüntetése. Ez is a szokatlan gazdaságpolitikához kapcsolódik. Már mindenkinek elege van a kiszámíthatatlan, kapkodó döntéshozatalból, amely teljes bizonytalanságot kelt a piaci szereplők körében. Magyarország egyik fő problémája, hogy a kormány miatt nyugaton már senki sem bízik meg bennünk.

A tervezett reformok végigvitele. Nyilvánvaló, hogy az IMF itt a Széll Kálmán tervben rögzített megszorításokra gondol. Tehát drasztikus kiadáscsökkentés szükséges. Mi ezzel nem tudunk egyetérteni, hiszen a terv olyan tételekből tevődik össze, mint például a felsőoktatás finanszírozásának drasztikus megnyirbálása. Ez semmiképpen sem szolgálja Magyarország jövőjét, és veszélyezteti a hosszú távú növekedési és fejlődési pályát. Helyette, az olyan fölösleges kiadási tételeket kéne beszüntetni, mint például az állami luxusautó-park beszerzése, vagy a TEK-nek adott több milliárd forint.

A szociális juttatások rendszerének átalakítása. A magas szociális támogatások nem ösztönzik a munkavállalási hajlandóságot. Ezzel egyenértékűen az effektív marginális adókulcs csökkentésére lenne szükség, hogy olyanok is megpróbáljanak belépni a munkaerőpiacra, akiket eddig visszatartott a szociális ellátórendszer ,,bőkezűsége" és a magas adóterhek. Az így nyert forrásokat munkahelyteremtésre lehetne fordítani. Azonban ez nagyon hosszú folyamat, nem lehet az egyik napról a másikra végig vinni.

A közösségi közlekedési vállalatok átszervezése. Nem meglepő elvárás, hiszen a legnagyobb pénznyelők között tartjuk számon a MÁV-ot és a BKV-t. Jelenlegi formájában fenntarthatatlan mindkét vállalat. A BKV csőd szélére került, emiatt egyre nő a feszültség a fideszes városvezetés és a kormány között.

A magáncsőd intézményének bevezetése. Kicsit meglepő, hiszen Romániában a hitelért cserébe, pont ennek az ellenkezőjét kérte az IMF. A magáncsőd intézményének lényege, hogy egy rendezett - többnyire egy vagyonkezelő által levezényelt - eljárás során, a követelések egy részét a hitelezők elengedik, miután a tartozás egy bizonyos hányadát visszafizette az adós. Többször is szóba került már Magyarországon ennek bevezetése, eddig azonban mindig meghiúsult.

Az látható, hogy az intézkedések közül számos kőkeményen fogja érinteni az adófizetőket. A nem ortodox gazdaságpolitika árát ismét azok a csoportok fogják megfizetni, akik az elmúlt másfél évben eddig is jelentős veszteséget könyveltek el az adózási rendszer átalakítása és a folyamatos megszorítások miatt. Ha a Fidesz év végén nem fogadott volna el olyan törvényeket, amelyek teljesen szembemennek a nyugati értékrenddel, akkor most nem tartanánk itt.

Az IMF-megállapodásra viszont szükség van. A program nélkül csődbe menne az ország, miután a pénzpiaci csapok végleg elzárulnának. Ezt pedig senki sem akarhatja.


http://egyenlito.blog.hu/2012/01/11/draga_megallapodas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már Gyurcsány, a buzik és a hit sem segít
  2012-01-11 19:44:59, szerda
 
  2012.01.11. 05:25 Fabius
Már Gyurcsány, a buzik és a hit sem segít

Örömmel jelentem drága Feleim, hogy kormányunk szívós és kitartó munkával elérte a gödör alját. Innen már a bányászbéka segge alja is csak barnásan derengő apró csillag a sztatoszférában. De örvendjünk, mert tovább ásva is már fölfelé megyünk, legfeljebb kiássuk magunkat valahol Kim Dzsongun országának kellős közepén.

Most, hogy a kormánypárti tömegtüntetésen is sikeresen túlestünk...

...a baj nagysága jottányit sem változott. Semmi nem mutatja ezt jobban, mint hogy egyszerre kell bevetni Gyurcsányt, a buzikat és a hitet. Olyan csinos kis csokor ez, ami méltán kerül be majd a történelem és a pszichológia tankönyvekbe, és a politikai kiskáté "szarcsomó" szócikke is a második Orbán kormány királyi médiagépezetére mutat a jövőben. A Magyar Nemzet nem csak úgy általában hazudott ahogy szokott, hanem európai politikusok és szervezetek szájába adott el nem hangzott szavakat. Nyilvánvalóan a kétségbeesés jele, hogy Gyurcsány felmentését és a melegek házasságát legitimáló szavakat kell a "szemétgecik" szájába adni, akiktől éppen pénzt koldulunk. Ilyenkor azért sajnálom, hogy az európai tisztségviselők a legképtelenebb marhaság láttán is megmaradnak européer embernek.

Mert bizony mondom, ha én lennék Józsi Mánuel Barrózó vagy Olli Rehn, akkor szépen föletetném a földről a bélsarat amit a médiájuk kinyomott magából. Nem elégednék meg egy végtelenül hidegvérű "ez nonszensz" nyilatkozattal, hanem írnék egy baráti, meleghangú levelet a kormánynak:

Kedves barátunk, Viktor!

Úgy tudjuk országodban azt a hírt terjeszti a királyi média, hogy Gyurcsány fölmentését és a melegek házasságát lehetővé tevő feltételeket szabtunk nektek. Végtelenül kínosnak találnák ebben a helyzetben, ha hazugságon kapna a közösség, így a hitelességed megőrzése érdekében a következő határozatot hoztuk:

- Legyél kedves Gyurcsány Ferencet holnap déli tizenkét órakor nyilvánosan rehabilitálni a Kossuth téren. Tegyétek lehetővé, hogy az élő közvetítést az Európai Unió minden tagországának televíziója szabadon átvehesse, és az Unió összes hivatalos nyelvén mondd a mikrofonba: bocsáss meg, Feri! Majd adj neki két puszit úgy, hogy véletlenül se takarjon ki a mikrofonállvány. Papp Dániel a közvetítésen nem vehet részt. - Holnapután az Európai Parlament színháztermében rendezünk egy baráti beszélgetést, amire feltétlenül elvárunk. Itt fellépéseddel bizonyíthatod, hogy neked semmi bajod a melegekkel, ti nem vagytok igazából buzifóbiások. Öltözéked és műsorszámod ennek megfelelő legyen, kápráztass el minket. A műsort természetesen minden tagország számára közvetíthetővé tesszük.Ha esetleg ez az országod közvéleményében megbotránkozást kelt, akkor mondd nekik nyugodtan, az egészet a Magyar Nemzet nevű lap TK néven írogató publicistájának köszönhetitek. Kérjük a határozatot csak akkor érezd kötelezőnek, ha még mindig kéne a 20 milliárd euró. Ha nem kell, akkor kérünk tekintsd tárgytalannak.

Csókpuszi, Józsi Mánuel és Olli.

Ezek után mi más segíthetne ezen a töketlen kormányon, mint az ima - akarom mondani IMA - ereje. Szeretném hinni, hogy Németh Szilárd csepeli polgármester hitbuzgó vallásos ember, és a buzgalom nem pusztán utalás a törvényben támogatott egyházaknak: csuhások, térdre, hálához! Bár a jelenség nem egyedi, a faszbúkon is terjed hasonló, mégis azt hiszem ide némileg többre lesz szükség néhány miatyánknál. Ugyanis azon már maga a Jóisten személyesen sem segíthet, hogy az IMF hitel felvételének magyarázását és a felelősség áthárítását ezzel a végtelenül béna és dilettáns húzással visszavonhatatlanul elkúrták.

Muhaha, ez van.

Szerintem én nem vesztegetném az időt imádkozással srácok, hanem keresnék egy wicca papnőt, esetleg egy vudu varázslót, végszükség esetén egy Gyurcsók távgyógyítót, valamelyik hátha tud egy időt visszaforgató varázslatot. Az imával ellentétben az még segíthet.

http://varanus.blog.hu/2012/01/11/mar_gyurcsany_a_buzik_es_a_hit_sem_segit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy halálraítélt hadsereg emlékére - 69 éve kezdődött a don
  2012-01-11 19:40:20, szerda
 
 

Egy halálraítélt hadsereg emlékére - 69 éve kezdődött a doni áttörés




http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/don_kanyar.jpg

Aludjatok, ti áldott hőseink, pihenj te néma hadsereg!
Ringasson békén a távoli rög, s ne bántson könny, mely értetek pereg.
Aludjatok csak Don menti holtak, folyó mentén szunnyadó bakák,
Aludjatok csak, néma szent hadak, pihenni édes, pihenni jó,
S nyugtasson a Donnak zúgása, mint a Tisza folyó.

1942. november 22-én befejeződött Sztálingrádnál a 6. német hadsereg körülzárása - megkezdődött részekre szabdalása és fölmorzsolása. A gyűrű biztosítására - a felmentési kísérletek esélyeinek csökkentésére - 1942 decemberében a Vörös Hadsereg visszanyomta a Sztálingrádtól délre álló olasz csapatokat, majd 1943. január 12-én - részben ugyanezzel a céllal, részben a Voronyezs elleni támadás előkészületeként - a 2. magyar hadsereg által védett 200 km hosszú Don-menti terepszakaszon is támadásba lendültek a jelentős páncélos erőkkel támogatott szovjet hadosztályok.

A túlerejű offenzíva már az első napokban több helyen áttörte a hiányosan fölszerelt magyar csapatok védővonalát. Az eredetileg több, mint kétszázezres magyar hadsereg, amely már az előző hónapok hídfőcsatáiban is jelentős veszteségeket szenvedett (25-30 ezer fő), hatékony légierő és légvédelem, kellő számú páncélos-egység és páncélos-elhárító fegyver hiányában - de egyéb hadieszközökben és ellátmányban is problémákkal küszködve - fokozatosan tért vesztett, darabokra szakadt, megsemmisült. A kemény hidegben megfelelő téli ruházat nélkül harcoló, majd visszavonuló/menekülő katonákat az ellenséges golyókon kívül a fagy is tizedelte: több tízezren maradtak holtan a hófödte csatatereken. Ezeknek a napoknak a története a magyar hadtörténelem legszomorúbb fejezetei közé tartozik.

Magyarországnak nem volt - közvetlen - oka a Szovjetunió elleni hadba lépésre. A politikai vezetés döntését az a meggyőződés motiválta, hogy az első és második bécsi konferencián német támogatással visszakerült területek (Felvidék és Észak-Erdély) megtartásához szükség van a németek további jóindulatára. A háború első szakaszában ehhez egy jelképes fegyveres támogatás is elegendőnek látszott, a moszkvai csata után azonban megváltozott a helyzet. A németek most már egy teljes hadsereg kiküldését követelték, és a mind erősebben hangoztatott román ,,kontra-revíziós" igények miatt - most ők követelték vissza Észak-Erdélyt - a magyar kormány nem merte megtagadni a kérést. (Noha ekkor már látszott, hogy a Szovjetunió elleni háború nem az a sétagalopp, aminek a német propaganda eleinte feltüntette.)


http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/don1.jpg

Így 1942 január 22-én végül megállapodás született a 9 könnyű hadosztályból, egy páncélosdandárból és egy repülőkötelékből álló hadsereg felállítására és a szovjet frontra küldésére. A hadsereget a szombathelyi 3., a pécsi 4. és a miskolci 7. hadtest hadosztályaiból szervezték. Mivel a román fenyegetés miatt az értékesebb, jobban képzett katonaanyag nagyobb részét itthon akarták tartani, viszonylag magas volt a tartalékosok, sőt póttartalékosok (30-45 év közötti korosztály) aránya. Jelentős számban (20 %) soroztak a kivonuló egységekbe nemzetiségieket (főleg románokat), 10 % volt a munkaszolgálatra kötelezett zsidók és a baloldali mozgalmak aktivistáiból behívottak aránya.

A személyi állomány összetételének hiányosságait a felszereléssel gondolták ellensúlyozni. A frontra küldött csapatok ezért megkapták az országban rendelkezésre álló hadieszközök és szállítókapacitás felét, így az átlagos felszereltségű magyar katonai alakulatoknál jóval ellátottabbaknak számítottak (bár a harctéren hamar kiderült, hogy ez is sokkal kevesebb a szükségesnél). Kiszállításukra 1942 áprilisa és júliusa között került sor, az első harcokat június végén vívta a 3. hadtest, a legvéresebbeket - az 1943-as szovjet ellentámadásig - a 9. hadosztály, amely személyi állományának egyötödét már ekkor elvesztette.

Mindenesetre, a német csapatokkal szorosan együttműködő, sőt részben német hadsereg-csoportosításba tagolt (3. hadtest) magyar csapatok 1942 júliusában kijutottak a Donhoz. Itt az urivi, korotojaki és scsucsjei hídfőket védő szovjet csapatok ellen folytattak véres és csak átmeneti-, vagy rész-sikereket hozó hadműveleteket. Csak a korotojaki hídfőt sikerült tartósan birtokba venni, miközben 25-30 ezer ember esett el, sebesült meg, vagy került fogságba. Közben beköszöntött a tél, és a megfogyatkozott hadseregnek egy újabb nehézséggel kellett szembenéznie: a kegyetlen hideggel. (Egy korabeli filmhíradóban arról számol be az egyik parancsnok, hogy az őröket - vasráccsal fedett - parázsló faszénnel teli kis gödörre kellett állítani, hogy ne fagyjon le a lábuk: A katonáknak nem volt téli csizmájuk.)
http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/don2.jpg

De a felszerelésbeli hiányosságokkal legalább egyenrangú probléma volt, hogy a katonák zöme - érthető módon - nem tudott azonosulni a hadjárat hangoztatott céljaival:

,,...mi nemigen hittük, hogy 2000 km-re Magyarországtól a mi hazánkat védjük, és megnyerjük a háborút ... a mienk, az egy ilyen ,,mitlaufer hadsereg" volt, amelyiket odadobtak ... valószínűleg ... hogy eleget tegyenek Hitlernek a visszakapott területekért." (Sára Sándor: Pergőtűz c. filmjéből)

A hadsereg szétesésében ez a morális hátrány legalább akkora szerepet játszott, mint a megfelelő téli felszerelés és haditechnika hiánya.

És mégis, ilyen körülmények között is, számtalan példája akadt a hősiességnek, a katonai példamutatásnak, az erőn felüli harci teljesítménynek:

,,... egyszer azt veszem észre, hogy a hajlatban egyszerre mintha házak nőttek volna ki, óriási nagy tankok emelkednek ki. Tehát Potudánon az ellenség átkelt, és a harckocsival jön, már itt van. És én akkor ámulva láttam, bámultam ennek az ... egy zászlóaljnak bátorságát, akik a harctérre akkor jöttek ki fegyver nélkül, de most itt zsákmányolt fegyverekkel fel voltak fegyverezve. Bámulatos hidegvér. Az embereim az ellenséges harckocsik között járnak, tüzelnek. Egy hadnagyot látok, azt le is tiporja a gép, de végig tüzel. ... Közelben volt egy gépágyús százados, Kőnig, vagy Hőnig, vagy ilyen nevezetű, és belepuskázott ezekbe a harckocsikba, nem tudom mivel, de egypár harckocsi lángba borult. És ennek hatása alatt egyszerre ezek hátrafelé kezdtek vonulni, s anélkül, hogy nálunk kihasználták volna a lehetőségeket, visszavonultak." (Sára Sándor: Pergőtűz c. filmjéből)

,,Thurzó őrnagy zászlóalját január 16-án délelőtt érte a harmadik támadás; ezúttal is majdnem egy óráig tartó pergőtűz előzte meg. Az éjszaka folyamán lerakott aknák ismét nagy pusztítást végeztek az óriási tömegben özönlő orosz gyalogság körében. Valóságos hullahegyek tornyosultak az első - elhagyott - védelmi állások és a második védővonal közt. Az oroszok tanultak az első két támadás veszteségeiből, és tankjaikat ezúttal nem küldték a magyar vonalak ellen. Kétórás harc után az ellenség visszavonult. Thurzó őrnagy hangosbeszélőn engedélyt adott a szovjet szanitéceknek, hogy elszállíthassák a hóban jajgató, nyöszörgő és vonagló sebesültjeiket.
A zászlóaljparancsnok tudta, hogy kizárólag jól kiépített kettős védőállásaiknak köszönhetik -amivel meglepték az oroszokat -, hogy aránylag csekély veszteséggel visszaverték az ellenség támadásait." (Ifj. Fekete István: Zászlóalj a Don-kanyarban c. könyvéből)

A magyar hadseregnek voltak olyan egységei - igaz, az ellenséges főcsapástól viszonylag távolabbi frontszakaszon -, amelyek még január 28-án is eredeti állásaikban voltak, és csak ekkor kezdték meg fokozatos, rendezett - veszteségektől persze így sem mentes - visszavonulásukat. De a hadsereg zöme ekkor már szét volt verve. Az 1943 február-márciusi létszámjelentésekből kiderült, hogy az eredetileg 207 ezer fős hadsereg több, mint fele (!), kb. 120 ezer ember hiányzik. A Vörös Hadseregnek a januári offenzíváról beszámoló összegző jelentése 40 ezer magyar hadifoglyot említ, a halottak és sebesültek száma tehát kb. 80 ezerre, ebből a halottaké talán 40(-50?) ezer körülire tehető.

A Voronyezs melletti Rudkino-ban magyar pénzből épült katonai temetőben tizenhétezer - magyar katonai térképek és a környékbeliek visszaemlékezései alapján megtalált és azonosított - magyar katona alussza örök álmát, a közeli Boldirovszkaján nyolcezer. Ezenkívül Oroszországban további kétszáz kereszt és márvány-tábla emlékeztet az egykori 2. magyar hadsereg orosz földben nyugvó katonáira.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Istentisztelet a Don mellett, síró oroszokkal
  2012-01-11 19:39:35, szerda
 
 

Istentisztelet a Don mellett, síró oroszokkal


Az alábbiakban Tóth László mérnök alezredes (1911-1999) harctéri naplójából idézünk. Tóth László a doni frontszolgálat alatt hadnagyi rangban szolgált, majd hazaérkezése után előléptették századossá. A kommunista rendszer megfosztotta rangjától, majd 1993-ban rehabilitálták és nyugállományú alezredessé léptették elő. Három gyermekétől kilenc unokája született.

A falu templomát, amely valaha raktár volt, dekoratíve rendbehoztuk. Egyik vasárnap közös istentiszteletet tartottunk (római katolikus, református és görögkeleti szertartás szerint), amelyre természetesen a falu népét is meghívtuk. A falusiaknak csurgott a könny a szemükből.

Én egyedül egy rövidebb utat választottam vissza a táborba, s egy mély hajlatú réten mentem egy csapáson. Útközben találkoztam egy öreg szakállas szegény ruszkival. A lába csak rongyokkal volt körülcsavargatva. Amikor mellém ért úgy köszönt: "Jónapot."

Jónapot - mondom vissza. És mindjárt kérdeztem is: Maga tud magyarul? "Igen kérem, én az első világháborúban hadifogoly voltam Magyarországon egy Tisza melletti faluban, a falu nevét már elfelejtettem. De kérem szépen, az a két esztendő volt a mennyország. Szinte sajnáltam, hogy haza kellett jönnöm."

- Dohányzik? - kérdeztem. "Igen", válaszolta, szinte megszállottan. Két csomag cigarettát nyomtam a markába, hiszen én is meghatódtam a szép nyilatkozatára. Erre ő térdre esett, keresztet vetett és valami áldást mondott. Ez a jelenet sokáig jólesően elgondolkodtatott.

Egy másik alkalommal látogatók érkeztek, törzstiszti küldöttség - mondjuk - ellenőrzésféleképpen. Ebédidőre összejött az egész tisztikar. Evés közben eseményeket mondogattak, ki-ki a maga élményeiből. Én csendesen csak annyit meséltem, hogy nagyon sokat kell repülnöm szerviz repgéppel, mert a műszerek javítása, cserélése mindennapos volt a különböző reptereken. Ezért megkülönböztetett, feljavított kosztot kaptam, s úgy a hazai kenyereim szinte zsákszámra rám száradtak. Sajnáltam kidobni, ezért a csicskásommal szabad órákban végigjártuk a falut, és a szegényeknek szétosztogattam.

Egyik házban éhező sokgyerekes családra bukkantam. Bekukucskáltam, és valami füvekből zsírtalan leves főtt egy fazékban. A gyerekek rám meredtek beesett, karikás szemekkel. Mondtam a csicskásnak, ide két darab kenyeret adj. Az öreg megint csak térdre esett, keresztet vetve és oroszul áldást szórva fejezte ki háláját. Igen nagy szó volt a két darab kenyér. Egy doboz cigarettát még ott hagyva tovább mentünk.

Eddig tartott a mese. Erre a hadbíró őrnagy, Dr. Major Ákos elkomorodott, és kezdte a szigorú mondókáját: Aki az ellenség hozzátartozóját élelemmel segíti, az a katonai szabályok értelmében ezt és ezt követi el... Parancsnokom vetett véget a purparlénak, mondván, bagatell ügy, inkább igyunk egyet, s így vége lett a kínos ügynek. Ez az eset még jobban elgondolkodtatott.

Forrás: A Don mellett


Szebb Jövő


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU feltételei csak a HírCsárdán!
  2012-01-11 19:35:15, szerda
 
  Az EU feltételei csak a HírCsárdán!

2012. január 11

A pénzügyi segítségnyújtásért cserébe a Gyurcsány Ferenc elleni eljárás megszüntetését, valamint azonos neműek házasságának engedélyezését kéri Brüsszel - írja a Magyar Nemzet. Mi azonban megszereztük az összes feltételt!

Az EU által elvárt események közül pár már meg is történt, míg a másik felétől Matolcsy György olyan élesen elhatárolódott, hogy megvágta vele magát. Ugyanezt tette Kósa Lajos is, aki kategorikusan cáfolta, hogy az ő gyengülése is az EU egyik feltétele lenne. Íme, a HírCsárdának eljuttatott, teljesen hivatalos és teljes lista.

- Schuster Lóránt bajszát vágja le egy meleg fodrász
- Lakatos Márk öltöztesse az EP-képviselőket is (látták az Alkotmánybírás munkáit)
- a Klubrádió kapja meg a Magyar Rádió épületeit és nyissanak az üres helyeken biciklitárolós romkocsmákat
- A Magyar Narancs stábja állja körbe és vizelje le a Szent Koronát élő adásban
- klónozzák Horn Gyulát
- Steiner Kristóf kapjon saját TV csatornát
- 99 magyar szűz lány és fiú megbecstelenítése Brüsszel főtéren
- Vágó István bejegyezhessen saját egyházat
- a Himnusz mellett a shálom alechem is hangozzon el minden iskolai ünnepségen
- felezzék meg Szijjártó Péter napi férfihormon-adagját
- a Gödör helyén legyen a Nemzeti Színház, a Nemzetit pedig nevezzék el Gobbi Hildáról, vagy Yonderboi-ról
- Paul Lendvai legyen a külügy-, Magyar György pedig az igazságügyi miniszter
- tegyék át a pilisi szívcsakrát a Szent István parkba


http://hircsarda.blog.hu/2012/01/11/az_imf_feltetelei_csak_a_hircsardan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ELŐRE A 600 FORINTOS GÁZOLAJÉRT!!! ÉS EZEK A TALPNYALÓK MEg
  2012-01-11 19:10:01, szerda
 
  ELŐRE A 600 FORINTOS GÁZOLAJÉRT!!!
ÉS EZEK A TALPNYALÓK MEG IS TESZIK!!!


2012-01-11. 13:02
"A jövedéki adót agresszívabban fogja emelni a kormány"

Az Európai Bizottság szerint nem bizonyultak elegendőnek a kormány intézkedései a hiány csökkentése érdekében, ezért újabb szakaszba lépteti a Magyarország elleni túlzottdeficit eljárást.
Az Európai Bizottság szerint Magyarország nem tett elegendő intézkedést annak érdekében, hogy "időben és tartósan" kiigazítsa túlzott államháztartási hiányát. A szerdai ülést követően kiadott közlemény szerint a testület ennek megállapítását javasolja az uniós tagországok pénzügyminiszteri tanácsának is, azaz a bizottság fenntartaná a Magyarországgal szemben folytatott túlzottdeficit-eljárást.
A Bizottság közleménye hangsúlyozza, hogy tavaly Magyarország tiszteletben tartotta ugyan a GDP-hez viszonyított 3 százalékos deficithatárt, és az idén is várhatóan az alatt marad, de ez elsősorban egyszeri lépéseknek köszönhető, és jövőre a hiány már 0,15 százalékponttal ismét meghaladhatja a határt.
2004 májusa, vagyis EU-csatlakozásunk óta van Magyarország túlzottdeficit-eljárás alatt, ilyen hosszú ideig még senki sem ült a szégyenpadon az Unióban. Azokat az országokat vetik túlzottdeficit-eljárás alá, amelyek költségvetési hiánya meghaladja a GDP 3 százalékát, és mindaddig az eljárás alatt marad az adott ország, amíg az Európai Bizottság azt nem látja, hogy a deficit fenntartható módon, vagyis középtávon nem csökken a bűvös határ alá. Vagyis nem elég egyetlen évben ez alá szorítani a hiányt, azt is kell bizonyítani, hogy a következő néhány évben sem fog újra 3 százalék fölé kerülni, ami azt üzeni, hogy az államháztartási alapfolyamatok rendben vannak.
Túlzottdeficit-eljárás alatt az Európai Bizottság viszonylag rövid időt szab meg a "renitens" ország számára, hogy az tegyen olyan lépéseket, amelyek középtávon is garantálják a hiány 3 százalék alá kerülését.
Legutóbb Magyarország 2011-ig kapott határidőt a hiány 3 százalék alá vitelére. Ez meg is történik, de csak azért, mert az állam bekebelezte a GDP 10 százalékára rúgó magán-nyugdíjpénztári vagyont, aminek köszönhetően pár százalékos többletet mutathat a 2011-es költségvetési egyenleg. (Az első hivatalos szám idén március végén jelenik meg, akkor kell az EU felé jelenteni a tavalyi teljesítményt.)
A fenntarthatóság követelményének teljesítésével azonban Brüsszel szerint gondok vannak. A Bizottság tavaly november eleji előrejelzésében azt látta, hogy noha 2012-ben marad 3 százalék alatt a hiány, de utána már nem. Olli Rehn pénzügyi biztos ezért Magyarországot - négy másik uniós tagállammal egyetemben - arra szólította fel, mutassa be Brüsszelnek azokat a pótlólagos intézkedéseket, amelyekkel 3 százalék alá lehet szorítani középtávon is a deficitet.
Újabb adóemelés jöhet
Sajtóértesülések szerint a magyar kormány hathatós intézkedéseket nem vázolt fel az azóta eltelt közel két hónapban Brüsszel előtt. Állítólag annyit mondtak, hogy a jövedéki adót agresszívabban fogja emelni a kormány, illetve folyamatban van az állami feladatok felülvizsgálata - amit már szeptember közepe óta hangoztat a kabinet, de mindezidáig csak annyi történt, hogy az egyes minisztériumoknak tavaszig kell leadniuk azt a listát, hogy milyen feladatoktól szabadulnának meg - folyamatban van. Ez azonban nem elég arra, hogy a költségvetési elcsúszást - ami a GDP egy százaléka körül alakulhat, vagyis több mint 300 milliárd forint lehet - messze nem fedi be.
(Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90603/#ixzz1jAsbnFKJ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a hála a folyamatos nyalásért és pénzelésért: "történelmi
  2012-01-11 19:03:50, szerda
 
  2012-01-11. 10:14
Ez a hála a folyamatos nyalásért és pénzelésért: "történelmi bűnnel" vádolja a kormányt a Mazsihisz

Az úgynevezett ,,örökjáradék" miatt írtak szokatlanul kemény hangú levelet a Mazsihisz vezetői Gál András Levente kormánybiztosnak.
Sem az Osztrák-Magyar Monarchia idején, sem a Horthy-korszak nyilvánvalóan zsidóellenes kurzusa alatt, sem a kommunizmus idején sem vetemedett oda (sic!) senki, hogy ilyen lépéseket kíséreljen meg - írták a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) vezetői Gál András Levente kormánybiztosnak. A kemény hangú levél pár nappal karácsony előtt született: a vita az úgynevezett ,,örökjáradék" körül zajlik.
Az előzmények a kilencvenes évekig nyúlnak vissza. Az egyházi kártalanítás részeként az állam felajánlotta, hogy hajdan elkobzott ingatlanjaik után (amennyiben azokra nem tartanak igényt) úgynevezett örökjáradékot fizet az érintett felekezeteknek. A járadék összege az inflációnak megfelelő mértékben növekszik. A Mazsihisz esetében - Feldmájer Péter elnök tájékoztatása szerint - ebben az évben mintegy 1,6-1,8 milliárd forintról van szó.
Az új egyházi törvény a Mazsihisz mellett a Köves Slomó rabbi vezette EMIH-et (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) és az autonóm orthodox izraelita hitközséget is külön egyházként ismeri el. A kormányzat - a jelek szerint nem kis részben az EMIH nyomására - azt kívánja elérni, hogy a Mazsihisz osztozzon a járadék összegén a többiekkel.
A Gál András Levente részvételével december közepén tartott egyeztető tárgyalásokat az EMIH örvendetes előrelépésként értékelte. Köves Slomó ugyanakkor kifogásolta, hogy a Mazsihisz másokat nem akar egyenlő partnerként elfogadni. A rabbi úgy vélte, az lenne helyes, ha minden hitközség az állammal közvetlenül, önálló szerződésben állapodna meg.
Feldmájer Péter elmondása szerint a Mazsihisz hajlandó a saját költségvetéséből mintegy 300 millió forinttal támogatni más zsidó felekezeteket, de elfogadhatatlannak és jogsértőnek tartja, hogy a kormányzat egyoldalúan módosítsa a járadékról szóló szerződést. Ezért született a Gál András Leventének címzett tiltakozó levél.
A levél egyebek mellett hangsúlyozza, hogy ,,valamennyi ingatlan, amely a járadék alapjának kiszámításául szolgált, a Mazsihisznek, illetve jogelődjeinek tulajdonát képezte". A Mazsihisz vezetői szerint Gál András Levente javaslata a járadék felosztásáról ,,teljes tudatlanságról" árulkodik, és hatalmi beavatkozásnak minősül, amely a neológ zsidóság intézményrendszerének megszűnésével fenyeget. Felhívják a kormánybiztos figyelmét arra, hogy - mint olvasható - ,,Ön olyan történelmi bűn elkövetését tervezi, amelyhez mérhetőt a zsidó törvények óta nem követtek el a magyar zsidósággal szemben", és amelynek célja a ,,magyarországi neológia ellehetetlenítése".
A Mazsihisz levelére - közölte Feldmájer Péter - a kormánybiztostól egyelőre nem érkezett válasz.

(Nol nyomán)
Kapcsolódó:

- Nem tudnak elszámolni az eddigi "kárpótlásokkal" a zsidók, de máris kapják az újabb milliókat
- Szerződést módosít a kormány, hogy minél előbb fizethessen a zsidóknak

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90597/#ixzz1jAqxFH9f
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viszik a magyar termőföldet és a földalatti vízkészletünket
  2012-01-11 19:00:21, szerda
 
  Viszik a magyar termőföldet és a földalatti vízkészletünket
2012. január 09., 11:25| cikkvideo



Viszik a magyar termőföldet és a földalatti vízkészletünket
Hazudik az, aki azt állítja és balga az, aki azt elhiszi, hogy Magyarországot a demokrácia megvédése érdekében támadták meg.

A globalizáció világában csak a pénz számít. A globalizáció világában, nincs ember, nincs család, nincs hit, nincs becsület, nincs tisztesség, nincs Haza és Isten, egyedül csak és kizárólag a pénz és a profit számít, és az uralkodik.

Magyarország nagyon súlyos árat fizet azért, mert az IMF az országot térdre tudta kényszeríteni. Magyarország feltétel nélküli megadással igyekszik arról biztosítani az IMF-et, hogy bármit hajlandó megtenni egy olyan hitelért, amire normális körülmények között nincs is szüksége.

A pénzvilág nem felejti el, hogy Magyarország volt az első, aki a bankokra válságadót mert kivetni. Vétkünk annál is nagyobb mivel ezt követően több európai ország is megadóztatta a bankokat. Magyarország térdre kényszerítése arra is hivatott, hogy a továbbiakban Magyarország ne merjen hasonló nemzeti érdekeket védő intézkedéseket tenni.

Az IMF hazánkkal kapcsolatos céljai az eddigi gyakorlatából ismertek. Meg akarják szüntetni a multinacionális vállalatokra és a bankokra kivetett válságadókat. Lehetőséget akarnak adni a pénzvilágnak, hogy a magyarok százezreit kilakoltathassák, földönfutóvá tehessék. Szabad prédává kívánják tenni a magyar termőföldeket és a földalatti vízkészletünket.

Magyarország csak papíron független. Külföldiek irányítják sorsunkat. A bűnünk az, hogy a bankoktól visszavettünk egy keveset abból, amit tőlünk évek óta elvettek. Bűnünk az, hogy nem fogadtuk el, hogy a bankok 300.000 családot mindenéből ki tudjanak fosztani és az utcára tudjanak tenni.

A nemzetközi tőke ok nélkül nem tesz semmit sem. A saját elképzelése és alkalmazása szerinti demokráciát (mert a demokráciából sokféle van, Rákosi idejében is demokrácia volt) is csak olyan országokra erőlteti, ahol olaj vagy más kincsek vannak.

Magyarországon most kellene a termőföldekről szóló törvényt úgy megalkotni, hogy a magyar termőföld ne kerüljön a külföldi cápák kezébe. Földalatti vízkészletünk kizárólagosan magyar kézben maradásáról is sarkalatos törvényben kellene rendelkezni, mert nekünk a vízből sok van és nemsokára drágább lesz a víz mint a kőolaj.

A JELENLEGI MAGYARORSZÁG ELLENI TÁMADÁSNAK AZ IGAZI CÉLJA A MAGYAR TERMŐFÖLDEK ÉS A VÍZKÉSZLETÜNK MEGSZERZÉSE.

Hazudik az, aki azt állítja és balga az, aki azt elhiszi, hogy Magyarországot a demokrácia megvédése érdekében támadták meg, mert a globalizáció világában csak a pénz számít. A globalizáció világában, nincs ember, nincs család, nincs hit, nincs becsület, nincs tisztesség, nincs Haza és Isten, egyedül csak és kizárólag a pénz és a profit számít, és az uralkodik.

Az IMF által vert pozícióban levő Magyarország hogyan tudja megvédeni termőföldjeinket és földalatti vízkészletünket?

Irak, Líbia, Jugoszlávia porig lett bombázva, mert nem engedelmeskedett a globalizáció urainak.

Magyarország esetében más stratégiát alkalmaztak. Itt tönkretették a foritot.

Kiadó: Old Dohányfüstmentes Egyesület

OS

http://www.nyirseghir.hu/megyen_tul/viszik_a_magyar_termofoldet_es_a_foldalatti_v izkeszletunket/15045
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1496
  • e Hét: 3418
  • e Hónap: 7163
  • e Év: 160659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.