Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
A zsidók megkezdik a háborút a perzsák ellen? De ez világháb
  2012-01-14 23:47:42, szombat
 
  A zsidók megkezdik a háborút a perzsák ellen? De ez világháború lesz
2012. január 14. 19:08:23

Éppen ez a cél: már kettőt kirobbantottak,
a harmadikért fél évszázada rinyálnak
Az Egyesült Államok aggódik amiatt, hogy ellenvetései dacára Izrael előkészületeket tesz Irán elleni katonai csapásmérésre; Washington emiatt rendkívüli tervet dolgozott ki a térségbeli amerikai létesítmények védelmére - írta az Amerikát uraló zsidó körök tulajdonában lévő The Wall Street Journal című amerikai napilap.

A The Wall Street Journal szerint az amerikai haderő számos olyan eshetőségre felkészül, amikor megtorlás érheti az amerikai létesítményeket az Irán elleni izraeli támadás bekövetkeztekor: így például készül annak a lehetőségére, hogy Irán-barát síita milíciák megtámadják a bagdadi amerikai nagykövetséget. Irakban több mint 15 ezer amerikai diplomata, szövetségi kormányalkalmazott és vállalkozó tartózkodik.
Forrás: hunhir.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=93791
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hullanak az LMP-sek, Kaufer után Scheiring is bedobja a tör
  2012-01-14 23:46:42, szombat
 
  Nehezen viselik a liberális fiatalok, hogy az LMP-t mint pártot tálcán kell átadni a Gyurcsány- MSZP koalíciónak, mert ezt kívánja az őket létrehozó idegen háttér tőke.

http://index.hu/belfold/2012/01/14/schiffer_tavozik_az_lmp-frakcio_elerol/

Hullanak az LMP-sek, Kaufer után Scheiring is bedobja a törölközött.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyerekek előtt pakolták ki az ovit (01:59)
  2012-01-14 23:15:27, szombat
 
  HÁNY OVIT MEG LEHETNE MENTENI AZ ÚJ KORMÁNYZATI LUXUSKOCSIKBÓL?

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/155171

A gyerekek előtt pakolták ki az ovit (01:59)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szociális katasztrófa közeleg?
  2012-01-14 23:08:18, szombat
 
  Szociális katasztrófa közeleg?


Ismét egekbe törnek a törlesztő részletek

..."A hiszékenységemnek vége. A felháborodásom, és elkeseredettségem hatalmas. Feljelentettem a bankot csalásért, becsapásért, jogtalan haszonszerzésért, uzsoratőke, és uzsorakamat követelésért. Sőt fenyegetésért is..."

Törlesztő részletek: nincs határ?

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) egy hét alatt lakossági bejelentések százait kapta arról, hogy a bankok és a hitelintézetek oly mértékben megemelték a törlesztő részleteket, hogy még többen nem tudják többé fizetni azokat.

- Köteles vagyok-e annyit fizetni, amennyit a bank kér? - tette fel a kérdést egyikük a miniszterelnökhöz eljuttatott üzenetében, melynek másolatát megküldte az MSZF-nek.

A civil mozgalom újabb csokrot állított össze a bejelentésekből:

- Tudnánk fizetni valamennyit, de nem annyit, amennyit a pénzintézet megszabott.

- Nem tudtunk fizetni, a bank felmondta a szerződést, és behajtásra küldte az ügyet. Ma jött a levél, hogy 8 napon belül a teljes összeget fizessük ki, mert különben a behajtást megkezdik. Nem szeretném és családom se, hogy életünk munkáját egy szempillanat alatt elvigye a bank.

- Szeretném, ha valaki végre szót emelne a bankok kamatemelése ellen, mert ez nem jól van, hogy én majd beledöglök a részletfizetésbe, míg a bankok magas nyereséget könyvelnek el maguknak.

Szociális katasztrófa közeleg? Tavalyi kép. 2011.04.21. Felgyújtotta lakását és kiugrott a nyolcadikról a kilakoltatás előtt álló férfi. 6-an kórházba kerültek. A lakásban kézigránátot is találtak. - 2012-ben még rosszabb lesz a helyzet...

- Sokat dolgozunk a férjemmel, tegnap pont a hitelünk növekedése miatt összevesztünk. Két kisgyermeket nevelünk, és nincsenek gazdag rokonaink, akik segíthetnének.

- Végső elkeseredésemben írok Önnek. Az adójóváírás eltörlése végett nem tudom vállalni a részletfizetési megállapodást, mivel 12.100 Forinttal kevesebbet keresek. A bank nem hajlandó tudomásul venni az újonnan kialakult állapotot, és végrehajtással fenyeget. Teljesen kilátástalan az életem!

- Köteles vagyok fizetni nekik? Nincs egy határ?

- 100 ezer Ft fizetésből vonnak 85 ezer felett, évek óta nem raktunk félre, nincs tartalékunk, csak dolgozok, mint a güzü, vezetőként, és nem jutok előre, csak hátra.

- Elég volt. Minden évben csak rosszabb lett a helyzet. De a hitelem még 15 évig tartana, vagyis a kirablásom.

- Havi 65 ezer forinttal kezdtük, most pedig már 134 ezernél tartunk, amit képtelenség kifizetni. A válság következtében elvesztettem a munkám, nemrég sikerült újra elhelyezkednem. Most várjuk első babánkat, és kilátástalannak tűnik a jövő.

- A bank hanyagsága miatt elutasításra került a végtörlesztési szándékom.

- Fizetem, de már úgy néz ki, hogy nem fogom bírni.

- Kérem, járjanak közben, hogy nekünk, időskorúaknak is legyen menekülési lehetőségünk a devizahitel-csapda alól. 132 ezer forint a részletem, és akkor még nem beszéltem a közüzemi számláimról, ennivalóról nem szólva. Járjanak közben, hogy az eszközkezelő lehetőségét terjesszék ki ránk is!

- Végtörleszteni nem tudunk, forinthitelt nem kapunk, nem akarunk az utcára kerülni. Ne hagyjanak minket magunkra!

- A legkisebb ember miből hogyan tengődik ebben a szar országban? Dolgozz éhbérért, és reménykedj, amíg bele nem döglesz, úgyis a remény hal meg utoljára?

- 120.000 Ft-ból élünk hatan, ebből 3 gyermek a legkisebb 3 éves, és a beteg édesanyám, aki naponta ötször szúrja magát, mert, cukorbeteg. 17 éve le van százalékolva, havi 26.700 Forintot kap. Mi már nem tudunk semmit fizetni, de a legfájdalmasabb az, amikor nem tudok kenyeret és tejet venni a gyerekeknek. Az alapvető élethez való jogunk sincs meg ebben a k...va országban.

- Jómagam két gyermeket nevelek egyedül minden állami segítség nélkül. 2008-ban felvett, akkor 42 ezres törlesztő részletem 85 ezerre nőtt. Dönthetek, hogy részlet vagy rezsi, vagy nem eszünk a gyerekekkel. Az iskolai költségekről, ruházatról ne is beszéljünk. Most felmondták a szerződésem! Utcára kerülök két gyerekkel, mert nem segít senki!

- Nem tudom, hogy az emberi jogokat nem sértik-e meg ezek a bankok, amikor a teljes terhet az ügyfelekre hárítják. Mert a bankok semmit sem vesztenek, az árfolyamromlást 100 %-ig az ügyfelekre hárítják. Lehetne valamit tenni országosan, a szegények védelmében? Mert az előtörlesztés is csak a gazdagoknak/jobb módúaknak megoldás, pont azoknak, akik még tudtak volna fizetni, de az igazi problémákon levő embereken, pl. nagycsaládos, a munkájukat elvesztő embereken ki segít?

- Csak élni akartam boldogan, de ezt minden eszközzel megakadályozzák

- Akkora a törlesztő részletünk az eredetihez képest, hogy képtelenség fizetni. Már a megélhetésünk van veszélyben. Mi a teendő? A mozgássérült gyermekemet tegyem az utcára?

- Kértem a Bankot hogy a futamidő végén fizethessem meg az árfolyam különbözetet, de már egy fél éve folyamatosan elutasítanak. Soha nem zárkóztam el a fizetés elől és még is ez van.

- ,,Aki a hitelt felvette, az fizesse is vissza" - mondták nekem a bankban. Most ott tarunk, hogy több mint 1 millió forint a tartozás, és képtelen vagyok fizetni. Várhatom, hogy utcára kerülök a két kiskorú gyermekemmel.

- Minimálbéres fizetésből elég nehéz fizetni a rezsi mellett, meg még éljünk is, ráadásul a munkahelyen sem volt 3 hónapja teljes fizetés, csak fél.

- A hiszékenységemnek vége. A felháborodásom, és elkeseredettségem hatalmas. Feljelentettem a bankot csalásért, becsapásért, jogtalan haszonszerzésért, uzsoratőke, és uzsorakamat követelésért. Sőt fenyegetésért is.

Budapest, 2012. január 12.

Magyar Szociális Fórum nyomán

Szabad Riport Tudósító Iroda
2012. január 14.

http://jovonk.info/2012/01/14/szocialis-katasztrofa-kozeleg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feljelentést tesz a rendőrség a Jobbik rendezvénye miatt
  2012-01-14 23:05:37, szombat
 
 

Feljelentést tesz a rendőrség a Jobbik rendezvénye miatt
2012, január 14 - 20:20

Friss hírek

Feljelentést tesz a rendőrség, mert a Jobbik szombati fővárosi demonstrációján elégették az Európai Unió zászlaját.

A BRFK kommunikációs osztálya közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság két emberrel szemben tesz feljelentést garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben hatáskörrel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészségen.

A rendezvény végén Novák Előd, a Jobbik alelnöke a színpadra szólította Murányi Leventét és ketten együtt gyújtották meg és égették el az Európai Unió zászlaját, amelyet közben öngyújtóba való benzinnel locsoltak.

A rendőrség ezesetben rendkívüli gyorsaságról tett tanúbizonyságot. Pár óra alatt megoldják az ügyet, feljelentést tesznek. Csak az a kérdés, hol van ez a gyorsaság, amikor vidéken rabolnak ki időseket vagy amikor rálőnek egy jobbikos polgármesterre. Arról ugyanis nincs hír, hogy megtalálták volna, ki lőtt rá Juhász Oszkárra. Sőt, arról sem tudunk, hogy áll a feljelentés a Turul-szobor meggyalázása ügyében. Jó volna ezekben az ügyekben is sebességbe kapcsolni.

MTI nyomán barikad.hu


http://barikad.hu/feljelent%C3%A9st_tesz_rend%C5%91rs%C3%A9g_jobbik_rendezv%C3%A9 nye_miatt-20120114
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékeztek még?
  2012-01-14 22:58:44, szombat
 
  Emlékeztek még?


Mikor Orbán ,,trónra lépett," talán azért, hogy mindennap eszünkbe jusson Nagy Vezírünk, az állami intézmények falára kilógattatta a Nagy Politikai Nyilatkozatát!

Legyen béke, szabadság és egyetértés... címmel!

A XXI. század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.

Tényleg? Szerintem az ország a mai napig megszállás alatt van, önrendelkezési jog nélkül! Pont ezekben a pillanatokban is nem az önrendelkezésről folyik a vita, de legalább nyilatkozata van!

A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsőséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdődött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott. A magyar nemzet 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez.

A múlt forradalmaira boldogan emlékeznek az urak! A jelenben ugyanúgy igyekeznek vérbe fojtani, mint akkor! Forradalom nélkül sikerült az országot eladósodásba, szegénységbe, lelki, politikai és gazdasági válságba vinni! Lássuk be a fejlődést 56 óta! No, remélem a következő terminusban lesz mindenkinek annyi esze, hogy be sem megy a fülkébe!

A győzelmet a magyar emberek a régi rendszer megdöntésével és egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításával vívták ki. A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

A régi rendszert Orbán viszi tovább, az új legfeljebb annyi benne, hogy megint ő viszi! Nagyon sokan vagyunk, akik semmiféle együttműködést nem alakítottunk ki veletek, tehát ne beszéljünk nemzetről! Megalkuvástalanságról se beszéljünk, mert hosszú lenne felsorolni mennyi a főhajtás a magasabb érdekkörök előtt!

Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövőnk tartóoszlopai

Nos, akkor gyorsan felemelték fizetéseiket, hogy méltóak legyenek az új demokratikus népakarathoz! Szerencsére még Bajnai gyorsan csomóztatott is nekik egy 40 milliós szőnyeget a bevonulásukhoz. Remélem, végleg belesüppednek a szőnyegükbe!

Munka- melyikük is mondta, hogy visszaállítani a tisztességes munka becsületét, vagy mind?

Mert egy biztos, azt elvárják, hogy tisztességesen és sokat dolgozzunk, miközben már minden juttatást elvontak az emberektől! A nyakkendőjük kerül annyiba, mint a mi fizetésünk! Tudom, ennyiért fel sem szoktak kelni az urak!

Otthon- már akinek még van! A fizetésekből és a munkanélküliségből sem lehet kifizetni a számlákat! A kilakoltatások már megkezdődtek tavaly, a tavasz meg sok jót nem sejtet!

Család?- minél kevesebbet legyen otthon az anya, minél előbb megkezdődhessen az agymosás!

Egészség? Lassan orvos sem marad az országban, a másodlagos élelmiszer vizsgálat meg azt jelenti, hogy miután elegen mérgeződtek az élelmiszerrel, akkor másodjára levesszük a polcról!

A Corvin negyed metrómegálló mintájára ideje lenne létrehozni a Nyomor negyed megállót!

A Nemzeti Együttműködés Rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei a határon innen és túl élő magyarok. Lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik.

Melyik határ? Melyik magyar? Az Izraelből idetelepülők!

Szilárd meggyőződésünk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat. Erre tesszük fel életünk most következő éveit.

Úgy látom a remény éve már itt elkezdődött, ezzel lakjatok jól! Mi változtatja meg a jövőt? Az orbáni diktatúra? Erősen FIDESZ alakú minden? Milyen céljukat valósítják meg a magyarok végre?

Orbán szerint a mi célunk, az ő célja? Hát, ez nem így van!

Lehet, hogy eljött az idő? Csak nem maguknak, hanem nekünk! Ez egy kicsit lehet, hogy más egység lesz, mint, amit elképzelt magának! Az én türelmem régen elfogyott és az ennivalóm is!

Az Orbán a király című rockopera biztos, hogy nem fog elkészülni!

Pilisi Zsálya - Jövőnk.info

http://jovonk.info/2012/01/14/emlekeztek-meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összenő, ami összetartozik
  2012-01-14 22:56:49, szombat
 
  Összenő, ami összetartozik


Csurka Orbán szekerét tolja. Ez már a kabaré egy újabb nevetséges jelenete. Alig pár éve Csurka szerint Orbán volt mindenféle. Most meg Orbán támogatására mond beszédet. Az elmúlt 20 év politikai palettáján megjelent összes Petibohóc hozza a formáját. A Fidesz ellen nyafogó Jobbik közvetve Fidesz melletti tüntetést szervez, Csurka meg egyenesen Orbánt dicsőíti. Gyurcsány meg úgy betojt egy igazi változástól, hogy inkább naponta nyilatkozik: Orbánt a helyén kell hagyni, nem szabad elmozdítani stb..

Lassan összeáll kép, összenő, ami összetartozik. Vagy valójában sosem különbözött? Nem hát! Ezerszer elmondtuk. Nem volt itt sem ötpárt, sem négypárt, meg hat párti parlament sem. Itt egy nagy átverőszakkör működik, amelynek tagjai a kormánynak és parlamentnek nevezett bűnszövetkezetben ülnek. Ennyi.

Ezek után már csak azt mondhatjuk, amit eddig is: hülye az, aki ezeknek bármit elhisz.

Kemény Gábor - Jövőnk.info
2012. január 14.

http://jovonk.info/2012/01/14/osszeno-ami-osszetartozik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ima Orbánért? Ördög vigye!
  2012-01-14 22:52:12, szombat
 
  Ima Orbánért? Ördög vigye!


Megdöbbentő volt látni, hogy az öszödi beszéd után kipattannak az emberek a fotelekből, megszakítva valamelyik jeles sorozat bámulását és elkezdték az öklüket rázni pár napig, majd visszaroskadtak a pamlagra és bámulták tovább a tévét!

Miért, mit gondoltak a polgártársak? Az igazat hallották valaha is?

Pont ez lett volna, az az alkalom, hogy elkezdjenek tovább gondolkodni!

Ehelyett, elhitték Orbánnak, hogy ő a Megváltó! Gondolkodás nélkül dőltek be a különböző forradalmakból összelopkodott jelszavainak! Kikiáltotta magát a Nagy Igazmondónak, a Nagy Elszámoltatónak, a Nagy Rendrakónak!

Évek óta semmi különbség a választások mikéntjében! Egyszer csak ellepik az országot a bugyutácska plakátjaik, amelyeken az idilli család jól öltözötten, autóján robog, keresztényi mosollyal a vasárnapi piknikre!

Miért?

Mert valójában az átlag, a köz, örül, ha bliccelgetve eljut az újpesti rakpartig, aztán ott megeszi a zsíros kenyerét!

A másik kedvencem az idült mosolyú nyugdíjas az unokáival!

A valóságban a nyugdíjas 40 évi munka után a metró lépcsőjén koldul a gyógyszerre valóért, s éhében lassan az unokáját eszi meg!

Ilyenkor beindul a gépezet, lemennek még az Isten háta mögé is gulyást zabálni, hogy vakítsák az embereket! Jó az ingyen ebéd!

A hajléktalanokat szoktam a Parlament elé küldeni, kérjenek ott, nekem már nincs miből adni, de azt hallottam ott mindenkire szükség van, Orbán kovácsolja az egységet!

Itt aztán beszélhetett az ember fűnek, fának, hogy ne menjen szavazni, nem kell ide párt, csak pár hozzáértő jó ember, akik tovább is látnak saját önös kis érdekeiken, de hát hiába! Pedig, ha csökönyösen nem ment volna senki sem szavazni, előbb utóbb csak megértették volna, ki is az úr a hazában!

Ma, pedig imádkoznak érte! Miért?

Váltják a rendszert, itt az idő! Mióta is? Nem jegyeztem meg a dátumot, feleslegesen traktáltam volna az elmémet, mivel nem volt rendszerváltás! Most sincs! Személycsere volt, ahogy az lenni szokott kormányváltásnál.

Ugyan már, mire jött el az idő? Mint a sakktáblán, felállították a bábukat, a többit vertikálisan eltolták, aztán hajrá! Folytassuk! A rendszer ugyanaz!

Csak nem szeretnek rendszereket változtatgatni! Az nagyon nehéz, sok munkával jár, s lássuk be ez rokon, az haver, nem lehet itt csak úgy a dolgok mélyére nyúlni, mert megsértődnek!

Még mindig vannak, akik imádkoznak érte? Miért?

Mert megszokták az emberek, hogy föntről valaki vezeti őket, mert így nem kell felelősnek lenni saját sorsunkért, nem kell gondolkodni? Be lehet kanalazni a nagy beszédeket?

Már régesrég a másik oldalon kellene állnia mindenkinek, s magunkért imádkozni, nem Orbánért!

Pilisi Zsálya - Jövőnk.info
2012. január 14.

http://jovonk.info/2012/01/14/ima-orbanert-ordog-vigye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szomorú látni az esztelen rombolást
  2012-01-14 15:52:08, szombat
 
  Itt mindent lehet

2011.12.11. Címkék: 2011 esztergom


Esztergomban nincs vége a fideszes többségű testület jogszabályokat és erkölcsi normákat is figyelmen kívül hagyó pusztításának. Hiába tárgyaltak órákat Esztergomról a Parlamentben, hiába kezdeményezték több ezren a testület feloszlatását már tavasszal, hiába fogtak össze a parlamenti ellenzéki pártok a civilekkel és hiába határolódott el többször is a helyi KDNP, a fideszesek, Meggyes Tamással a háttérben nem engednek.

December 2-án az Alkotmánybíróság megsemmisítette a város reorganizációs rendeletét, mivel annak megszavazása az ellenzéki képviselők és a polgármester megkerülésével történt. Tehát nem járható út, hogy a fideszes többség saját magát felhatalmazva bármikor testületi ülést tartson és az így hozott rendeletet mindaddig végrehajthatónak tekintse, amíg azt meg nem semmisítik. Ezek után az a kérdés, hogyan lehet végrehajtani egy olyan adósságrendezési megállapodást, aminek az alapjául szolgáló reorganizációs terv nem is létezik? Meggyőződésem, hogy újra kell tárgyalni az egyezségkötéseket és a teljes képviselő testületet azonnali hatállyal fel kell oszlatni.

A képviselők alkalmatlanságát nem csak az bizonyítja, hogy nem hajlandók immár huszonhetedszerre sem tárgyalni a költségvetésről, hanem hogy most már saját választókörzetük ellen is szavaznak. Így fordulhatott elő múlt pénteken, hogy Esztergom-Kertváros képviselője, Kálmán Sándor, saját maga nyújtotta be azt az indítványt, amiben megszüntetik a kertvárosi Féja Géza közösségi házat és fióktelepként működtetik tovább. Erre a sorsa jut a szentgyörgymezői Olvasókör is, ahol a képviselő úr, Petróczy Gyula, független fideszes, ugyancsak megszavazta a saját körzetében az összevonást. Mindkét intézmény vezetője a városrészek közösségi életének motorja és személyes elkötelezettségüknek köszönhetően az emberek tisztelik és szeretik őket. Arra a kérdésemre, hogy erre miért van szükség, hiszen ezek a közművelődési intézmények idén csak fele annyi keretet kaptak, mint tavaly és erejükön felül, jelentős állampolgári támogatással működtek, az indok éppen az érvénytelenített reorganizációs rendelet és a megtakarítási szándék volt. A megtakarítás a két vezető 50 ezer forintos bruttó havi díját jelentené csupán, azaz az éves költségvetésben 1,2 millió forintot.

Vajon minek kell az önkormányzatnak fenntartani Esztergomtól 720 km-re, Romániában egy kastélyt, ha csak megszorításokkal tudja működtetni saját intézményhálózatát? A fideszes testület utasított arra, hogy biztosítsak 5 millió forintot a 2005-ben, egy balatoni üdülőbérletért és 75 millió forintért megvásárolt felújítandó vargyasi kastély fenntartására. Miért fontosabb egy külföldi bejegyzésű társaság, mint az esztergomi közművelődés? Kérdezem én vajon hol van az erkölcsi határ? Legutóbb a testület fideszes tagjai 10 évre visszamenően kívántak elfogadni olyan rendeletet, amely az előző polgármester (Meggyes Tamás) és alpolgármesterei (Németh József és Knapp János) önkormányzat által fizetett életbiztosításának saját maguk számára történő kifizetését hagynák jóvá. Valamint 10 évre visszamenően minden magánvádas perköltséget is, a perek kimenetelétől függetlenül az Önkormányzatnak kellene állnia.

A városi intézmények államosítása mentőövként fogható fel, ám ez csak arra jó, hogy az előző városvezetés hibájából felhalmozott 26 milliárdnyi hitelt, valamint a jelenlegi képviselő-testület többségének szavazatával elfogadott egyezségeket legalizálják. A megyei feladatokat ellátó intézmények mellett az általános iskolák is állami gondozásba kerülnek január elsejétől. Ennek most csak örülni lehet, hiszen a testület nem hajlandó az éves működéshez szükséges költségvetési keretet biztosítani számukra. Ezért is fordulhatott elő novemberben, hogy meleg étkezés nélkül maradtak a gyerekek a ,,gyermekek városában".

Szinte hihetetlen, hogy mit lehet még megtenni Esztergomban. A fideszes képviselők most még nem mondhatnak le, legalábbis így tudjuk. Mire várnak? Jogos a felháborodás és fáj a tehetetlenség. Szomorú látni az esztelen rombolást és egyre nehezebb tétlenül végignézni, ahogy a kétharmados erőfölény biztos tudatával bármit megtehetnek az ,,egyenlőbbek".

http://tetenyi.blog.hu/2011/12/11/itt_mindent_lehet_2#more3456085
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriási átverés volt a közszolgáknak ígért olcsó végtörlesztő
  2012-01-14 15:50:33, szombat
 
  Óriási átverés volt a közszolgáknak ígért olcsó végtörlesztős hitel is


ecoline.hu

2012.01.14., 11:45 Frissítve: ma, 12:02 4047 0

Nem kell ezt sokáig ragozni, a bődületes átverés újabb minősített esetével állunk szemben: Orbán Viktor megkérte a devizahiteles közszolgákat, hogy végtörlesszenek, majd az állam ad, vagy intéz hozzá olcsó forinthitelt, részletek januárban. (Mellékszál, hogy ez ellentétes volt a bankokkal kötött megállapodással.) Kiderült, 40 ezer közszolga bevette a dumát, illetve úgy gondolta, hogy veszíteni nem veszíthet, beadta a végtörlesztési kérelmet. Csakogy lófütty se lesz a kedvezményes hitelből, a nagy többség nem tud végtörleszteni.

A miniszterelnök leveléről karácsonykor értesült a sajtó, mely január elején persze érdeklődött a részletek iránt. A hitegetést ugorjuk, bőven elég a történet megítéléséhez az elmúlt néhány nap sajtóhíreit egymás mellé tenni. A hét közepén már látszott, hogy nem túl sanszos az egész állami segítség, ami miatt sokezren szívhatják legalább a fogukat.


Aztán tegnap jött a kormány egyik szócsöve, a Magyar Nemzet, mely azt írta, semmi sincs veszve, Matolcsy György ugyanis minden olyan bankkal tárgyal a hitel ügyében, melynél nagy számban vettek fel devizahitelt a közszolgák. Már majdnem azt hittük, csoda készül és a bankrendszer mosolyogva elbírál 40 ezer kérelmet és folyósít néhány százmilliárd forint hitelt pár nap alatt (aki január végéig nem tolja be a szükséges pénzt a végtörlesztéshez, annak rögtön bukta), erre mit látunk a mai Népszabadságban?

A lap megkereste a 8 legnagyobb bankot, közülük négy hivatalosan is elmondta, hogy őket ugyan Matolcsy egyáltalán nem kereste, a másik négynél csak a háttérből mondták ugyanezt. A lap persze rákérdezett Matolcsy minisztériumánál is, hogy a mi az ábra, természetesen későbbre ígértek választ. Közben az OTP kivételével az összes bank megszűntette a devizahitelt kiváltó forinthitelét. Ennyi a szép történet, kell még valamit mondani?


http://ecoline.hu/bank_hitel_kolcson/2012/1/14/Oriasi_atveres_volt_a_kozszolgakna k_igert_o_E8JQ3X
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 849
  • e Hét: 2336
  • e Hónap: 13447
  • e Év: 166943
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.