Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Folytatódtak az összecsapások Bukarestben -
  2012-01-16 22:47:54, hétfő
 
  2012-01-16. 13:19
Folytatódtak az összecsapások Bukarestben - "magyar" miniszterrel privatizáltatnák az egészségügyi rendszert

Folytatódtak a súlyos összecsapások vasárnap este Bukarestben az egészségügyi rendszer tervezett privatizálása miatt a kormány, a Traian Basescu államfő ellen tüntetők és a rendfenntartó erők között.
A Realitatea hírtelevízió ismét egyenes adásban közvetítette az eseményeket. Eszerint az Egyetem téren - ahol már szombaton is incidensek voltak a csendőrök és a tiltakozók között - vasárnap este az utcára vonulók közül többen petárdákat lőttek a rohamrendőrökre, akiket üvegekkel és kövekkel is megdobáltak. A rendfenntartók könnygázzal válaszoltak. Tüntetések zajlottak ismét több romániai nagyvárosban.

http://www.youtube.com/watch?v=WqrgrBW0_z4&feature=player_embedded


Traian Igas belügyminiszter válságstábot hívott össze, hogy értékeljék az elmúlt napok bukaresti eseményeit, és megtervezzék a szükséges intézkedéseket. Az elégedetlenség hátterében az új egészségügyi törvény tervezete áll, amely az egészségügy privatizációját helyezte kilátásba, és amelyet maga Basescu szorgalmazott erőteljesen.
Az esetleges magánosítás éles vitát váltott ki a román közéletben. Az államfő néhány nappal ezelőtt durva szóváltásba keveredett egy televíziós műsorban a köztiszteletnek örvendő Raed Arafat orvossal, aki a rendszerváltás után kiépítette a korszerű sürgősségi mentőszolgálatot (SMURD). A Basescu által támogatott tervezet a mentőszolgálat piacát is magánosítaná, amivel az orvos nem ért egyet.
A vita nyomán a palesztin származású Arafat lemondott az egészségügyi minisztériumban betöltött államtitkár-helyettesi tisztségéről. Ezt követően több romániai nagyvárosban az emberek szimpátiatüntetést szerveztek az orvos mellett.
Bár Basescu és a kormány időközben visszakozott, azaz Ritli László egészségügyi miniszterrel visszavonatta a jogszabály tervezetét - amely egyelőre még csak internetes honlapon, a "társadalmi vitára bocsátás" stádiumában volt -, az indulatokat nem lehetett megfékezni, a tüntetések Basescu- és kormányellenes tiltakozássá fajultak.
Emil Boc miniszterelnök jelezte: a kormánykoalíciót alkotó Demokrata Liberális Párt (PD-L) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) hétfőn egyeztetni készül egy olyan új egészségügyi törvényről, amely már nem tartalmazza a Sürgősségi Rohammentő Szolgálat (SMURD) feloszlatását, sem a sürgősségi rendszer privatizálását.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/90796/#ixzz1jf0BdGjD


További részletek: http://kuruc.info/r/4/90796/#ixzz1jf0217j9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AIDS-es lett a buzi
  2012-01-16 22:20:31, hétfő
 
 

Elkeseredve keresi fel az orvost egy köcsög:

- Doktor úr, pozitív lett az AIDS-tesztem! Tud rajtam segíteni?

- Fölírok magának egy adag iszappakolást, használja rendszeresen.

- És az használ?

- Nem, de legalább szokja a földet.


 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az erkölcs társadalomépítő ereje
  2012-01-16 22:18:27, hétfő
 
  Az erkölcs társadalomépítő ereje

A mai társadalom egy teljesen erkölcstelenségbe züllött társadalom, amelynek már fogalma sincs, hogy mi is az erkölcs. Mi erkölcs alatt a keresztény erkölcsöt értjük, amely az isteni parancsolatok betartása által elérhető legmagasabb szintű életvitel az élet minden lehetséges területén. Vannak más erkölcsök is, volt a római erkölcs, volt a görög erkölcs az ókorban, de volt a japánoknak is egy harcos erkölcsisége a középkorban, ami bizonyos kérdésekben megalkuvó, de harcos szellemiségében kérlelhetetlen és legyőzhetetlen, páratlan volt. Az erkölcsiségek rangsorolhatók, mindegyik elfoglal valamilyen helyet a keresztény erkölcs után.

A mai nyugati társadalom európában és észak-amerikában abban vált egyedülállóvá a történelemben, hogy semmiféle erkölcsisége nincs. Ennek az állapotnak a borzalmas és kiábrándító jellegét a társadalom fel sem ismeri. A nyugati társadalom a konzumidióta szintet az erkölcstelenségen keresztül érte el, mivel erkölcsös ember nem lehet konzumidióta. Egyben megállapíthatjuk azt is, hogy a minden erkölcsi érték nélküli ember konzumidióta, mivel nincsenek az életében a hitének olyan megnyilvánulásai, amik cselekedeteinek gyakorlatias kereteket szabnának. Mivel nincs megnyilvánult hite, ezért a hite is hiányzik, törvényszerű, hogy nincsenek erkölcsei sem. A kultúra a társadalom erkölcsiségének kivetülése és lenyomata: az erkölcsös ember viszolyog a mai kultúrának nevezett elmebeteg művészettől, de mivel ez a mai társadalom emberéből hiányzik, ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy az erkölcstelenség az anti-kultúrát hozta létre.

A mai társadalomhoz képest tehát a római rabszolgák kultúrembernek számítottak. Ez is egy olyan megállapítás, ami teljesen nyilvánvaló.

Az erkölcstelenség reklámozásával a kilencvenes években egy párt nyert mérhetetlenül nagy társadalmi bázist, a neoliberális szabad demokrata szövetség. Ennek a pártnak a mai napig nem létezett rajtunk kívül politikai ellenfele. egyetlen demokratikus párt sem szállt szembe azokkal a társadalmat leépítő, romboló eszmékkel, amit a romlás prófétái hirdettek. Köztudomású, hogy ennek a neoliberális pártnak és holdudvarának voltak a legnagyobb bevételei a gazdasági átalakulásnak nevezett szabadrablásból, tehát elmondhatjuk, hogy a neoliberálisok az erkölcstelenségen keresztül igázták le az országot. Bűnnel uralkodtak, és mivel senki sem lépett fel ellenük rajtunk kívül, ezért uralmukat csak és kizárólag mi veszélyeztettük.

Gazdasági megközelítéssel áttekintve: a romlás templomaiban, azaz a diszkókban a mámorító, őrült bódulatban a fiatalok megkaptak mindent, amit a csábító kínált - alkoholt, drogot, szabadosságot. Az első kettő hülyít, azaz elveszi a gondolat szabadságát, a szabadosság gondoskodik arról, hogy ne legyenek közösségek, hiszen annak a család lenne az alapja. Csak a tiszta, időtálló, hitelveken felépülő férfi-nő kapcsolatból kiindulva lehet családokat, és családok együttműködésén alapuló közösségeket létrehozni. Mindezek hiányában ma nincs tiszta gondolkodás, és nincs közösség: a társadalom megbénult. Mindezért a fiatalság még fizetett is, és szórakozva, idiótán vigyorogva végezte ki magát és saját jövőjét. Fizetett azért, hogy rabszolga lehessen. Milyen borzalmasan rossz üzlet volt!

Mindezeket átgondolva nyilvánvaló, hogy az erkölcsiség nagyon is kifizetődik. A hiten alapuló, egészséges társadalomban a férfi-nő kapcsolat életre szóló, éppen ezért hatékony, alapja a stabil háttérnek, ami a gyermekneveléshez kell. A vagyonközösség gyarapodása töretlen, mentes a szétosztás és újrakezdés zavaraitól. A kicsapongásoktól mentes életvitel olyan anyagi forrásokat biztosít, ami teljes mértékig a család vagy a közösség javára fordítható. Az alkohol és a drog hiányában a tiszta gondolkodás a lehető leghatékonyabban értelmezi a társadalomi zavarokat, problémákat. A társadalom tehát egységessé válik, ami bármilyen külső fenyegetéssel szemben maximális erővel tud védekezni.

A keresztény erkölcs hiten alapszik: ha tehát megjelenik a hit, és a hit szerint kezdi szervezni magát a társadalom, akkor az erkölcsiség is visszatér. Az erkölcsiséggel a társadalom egysége áll helyre, amely feltétele az ország újjáépülésének. Olyan erő ez, amely megtöri a sötétség erkölcstelenségből fakadó erejét. Az erkölcsös társadalomban nincs helye bűnnek, ennélfogva a a bűn elveszti uralmát, ami a társadalmi problémákban jelenik meg. Minden társadalomi-gazdasági probléma erkölcsi alapú: ezért a gazdasági fellendüléshez hit, a hit cselekedetei és erkölcsök szükségesek. Az erkölcs tehát megejelenik minden területen: a szerelemben, házasságban, az életvitelben és a pazarlástól mentes gazdálkodásban, a gondolkodásban, a társadalom önszerveződésében, a munkában. Ha mindezekben teljességre jut, helyreáll a rend, és felvirágzik a társadalom. Régi tapasztalat ez, amit csak az utóbbi évtizedekben feledtettek el az emberekkel: az emlékezetükbe kell idézni.


Tamási Attila - Jövőnk.info
2012. január 16.

http://jovonk.info/2012/01/16/az-erkolcs-tarsadalomepito-ereje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves skótok!
  2012-01-16 22:13:52, hétfő
 
  Kedves skótok!



Hej, be szép is lenne, ha csak ennyi hiányozna a boldogságunkhoz, valaki értékelje, kiálljon az új alaptörvényünk mellett!

Lehet, hogy a tartalma valakinek fedhetetlen tartalmú kívülről, belülről viszont semmi ok a dicsőítésére!

A valóság az, hogy a régivel sem foglalkozott a köznép és az új sem érdekli, sőt e nélkül is meglenne, szerintem legtöbben azt sem tudták, hogy a régi érvénytelen. Tudtommal az ,,asztal" körül sem volt nagy tolongás az önkormányzatokban, hogy megtekintsék az Alkotmányt. Az, hogy a keresztényi értékrendet milyen kötésbe foglalják, mennyit írnak róla, semmit nem jelent. A tévéből ugyanaz a szenny ömlik, mint bárhol máshol, sok zene ugyanúgy a trágárságot közvetíti, mint eddig és ugyanúgy hirdeti a sátánista szimbólumokat, mint eddig, a melegek felvonulásokat rendeznek, romák lehetetlenítik el a vidéki életet, a fiatalok hulla részegen tapossák el egymást a diszkóban, akkor mennyit is ér, hogy épp milyen értékrendeket fektetnek a papírra?

Ezeken, pedig azok sem óhajtanak változtatni, akik a keresztényi értékrendet alaptörvénybe vagy bármibe foglalják!

Nem gondolhatják komolyan a skótok, hogy itt, azt, ahonnan a pénz befolyik, és ahonnan a népet lehet hülyíteni, manipulálni, majd felcserélik keresztényi értékrendre?

Addig, amíg a MTA a finnugor rokonságot erőlteti, ezt kell tanítani az iskolában, addig ne beszéljünk ékkőről, mert ez csak talmi ragyogás maximum. A nemzeti öntudat ettől nem fog nőni! Ki kell menni az utcára és azt meghallgatni! A megélhetés nyomora miatt, leginkább utálják azt is, hogy ideszülettek, ez az igazság! A család szerepét meg szintén hagyjuk, az összes párt ezt használja nyerő lóként, közben, pedig családokat lakoltatnak ki, a legolcsóbb tápérték nélküli vackon kénytelen élni, egy cipő megvétele a gyereknek súlyos gondokat okoz. A család szerepe lassan abban merül ki, hogy van apa, anya és még nem lombikban tenyésztjük az utánpótlást!

A kettős mérce nem bal és jobb oldal, hanem származási kérdés. Ez úgy értendő, hogy a zsidóság inge mindig hófehér, mivel minden bűnét rád tolja, amit ő mond rád, az az igazság, amit te hozol fel ellene az, pedig az aljas rágalom! Így lehet makulátlannak tűnni! Ott, ahol a nemzeti öntudatot, a hazaszeretet, az igazság megismerésére ösztönző szervezeteket holmi államilag finanszírozott Athena Intézet gyűlöletcsoportoknak aposztrofál, ott nem beszélhetünk nemzet formálásról! Pont ugyanolyan üres ez is, mint bármilyen egyéb más uniós fecsegés!

A kormány meg legfeljebb nyugtatgatja a közvéleményt az elszámoltatósdival, mert ha lenne, magukkal is el kellene számolni!

Valószínűleg némi szabályozás a központi bankon nem oldaná meg a bankokkal kapcsolatos alapvető problémákat.

Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de én az utcán járok a tömegben, én a nyomorral foglalkozom, amit a puccos, kereszténységről Alkotók soha nem láttak még!

Pilisi Zsálya - Jövőnk.info
2012. január 16.

http://jovonk.info/2012/01/16/kedves-skotok


******************************


Megdöbbentő vélemény a magyar alaptörvényről

Dátum: 2012. January 15. Sunday, 20:40

Publicisztika Jócskán eltér nyugati társaitól Magyarországról alkotott véleményében a Scotland on Sunday nevű skót lap, mely a ,,hagyományos értékek, a nemzeti öntudat és a szabadságtisztelet ékkövének" tartja a január elsején életbe lépett, sokat kritizált új alaptörvényt.




Bill Jamieson publicista szerint már a szokásos körök - EU, IMF, Hillary Clinton - szemforgatása is jelzi, hogy valaki a világban valami nagyot alkotott. A tartalom pedig bizonyítja a gyanút. ,,Nyugati nemzet régóta nem hozott létre ilyen feddhetetlen kulturális és szellemi tartalmú és lenyűgöző morális értékű dokumentumot" - vélekedik a cikk szerzője. A ,,21. század erkölcsi sivatagában"megdöbbentő lelet ez az ,,ékkő" - nem csoda hát, hogy Brüsszel és Washington el akarja pusztítani. Aki azonban ismeri a magyar történelmet, tudhatja, hogy ez ,,hiábavaló próbálkozás".

A cikk megmagyarázza, mit jelent a magyaroknak a kommunisták által kikiáltott ,,köztársaság", a Szent Korona, a Szent István óta tartó alkotmányos folytonosság. A legtöbb helyet azonban az egyes - a legtöbb sajtóorgánum gyakorlatával szemben pontosan idézett - szövegrészek méltatásának szenteli a szerző. A kereszténység mint fontos nemzetformáló erő elfogadása, a családok szerepének kiemelése, a jogrend nemzedékeken átívelő összefogásként értékelése - mind olyan passzusok, melyek magasan az ,,üres uniós fecsegés" szintje fölött állnak.

Jamieson megemlíti Gyurcsány Ferenc kommunista kötődéseit és elismerően nyilatkozik a kommunista rendszer bűnöseit elítélő részekről is. Megdöbbentőnek nevezi, hogy abban a világban, melyben a kilencvenéves nácikat oxigénsátorban hurcolják bíróság elé, felháborodást kelt, amikor a ,,vörös gyilkosokra" kerül a sor. A publicista szerint az egész mögött a sokat emlegetett kettős mérce áll. ,,A jobboldal rémtetteket követ el, a baloldal legfeljebb hibákat" - jegyzi meg. A központi bankot szabályzó törvény elleni kritika is csupán azért ilyen erős, mert a kormány általa le akar számolni a ,,bónuszra jogosult osztályok" uralmával - olyan lépés ez, melyet a többi európai nemzet hiába követel vezetőitől.
Nem csupán ezért követendő példa a magyar alaptörvény, érvel Jamieson. Az erkölcseiben megroppant, passzivitásba süllyedt Európában ,,múlhatatlan szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra" - mondja ki a ,,nemes dokumentum", mely a ,,kulturális és morális értékek" régóta várt ébredését jelzi. ,,Egy magas kultúrájú nemzet visszaköveteli örökségét és függetlenségét - egész Európa példát vehetne tőlük"


írja a skót szerző.
BL
Forrás: Hír TV, MTI
2012. január 15.,

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4543
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hasznot is húzhatna a Fidesz Schmitt leléptetéséből
  2012-01-16 22:10:35, hétfő
 
  Hasznot is húzhatna a Fidesz Schmitt leléptetéséből


Hírszerző

2012.01.13., 10:08 2012.01.13., 10:11 1055

Meggyőződésem, hogy a magyar államfő számára - akinek hivatala az újság állításait ugyan visszautasította, de eddig érdemben nem cáfolta - a leghelyesebb lépés a távozás lenne, ezzel megóvhatna még valamennyit saját arcából és hivatala tekintélyéből - írja Török Gábor a plágiumügy lehetséges következményeiről. A hvg.hu szerdai cikke azt állítja, hogy a köztársasági elnök 1992-es doktori disszertációjának döntő hányada egy bolgár kutató öt évvel korábban született munkájának a hivatkozásokat mellőző átvétele.

A politikai elemző nem tartja életszerűnek azt a mendemondát, hogy az államfő számára kínos ügyet a Fidesz szivárogtatta ki, miután - írja - a kormánypártnak minden eszköze megvan rá, hogy ha úgy igényli, a háttérben kérje meg távozásra Schmitt Pált, ehhez nincs szükség olyan ügyre, ami a Fidesz számára is ártalmas. (Hogy a politikai motívumokról a hvg.hu mit gondol, az kiderül az ATV által Gavra Gábor főszerkesztővel készített interjúból.)


Egy ilyen botránynak a politikai elitben nagyobb a hatása, mint a széles közvéleményben - véli Török, szerinte a Fidesz vezetői, tanácsadói és értelmiségi támogatói számára ebben az ügyben sokkal kevesebb a mentő körülmény, mintha ez egy más természetű politikai támadás lenne. Nem tartja véletlennek tehát az elemző, hogy a Fidesz a botrány kirobbanása óta egyelőre nem nyilvánult meg.

Ha a Fidesz megvonja a bizalmat, Schmitt Pál biztosan távozik, amely kínos, kellemetlen, de haszna is lehet - írja. Szerinte így a kormányoldal megszabadulhat a botrány miatt teherré vált politikustól, egyúttal pozitív példát mutat (vagyis jelzi, hogy van következménye az ügynek), harmadrészt pedig további két évvel meghosszabbítja a mostani kétharmad általa választott államfő mandátumát.

http://hirszerzo.hu/hirek/2012/1/13/20120113_torok_gabor#utm_source=hirlevel& utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-2012-01-16
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nagy átverés
  2012-01-16 21:54:33, hétfő
 
  A nagy átverés



Kedves Barátaim!



Nagy átverés volt a ,,jobbik", martonyijános és orsósviktor által megrendelt Lövőház utcai tüntetése. Vona Gábor, a kuruc.info hírportálra feltett videóban a 14. perctől kezdve leplezi le a tüntetés igazi célját. Azt üzeni barrosonak, hogy ,,nagyon óvatos legyen, mert fogja ő még orsós viktort visszasírni".



Tehát először martonyi fenyegeti az uniót a ,,jobbikkal", majd az a ,,jobbik" amelyik tétlenül szemlélte végig az orsós kormány ámokfutását és már egy éve semmiféle tiltakozást sem szervezett, nyomban tart egy nagygyűlést, ahol megüzenik a barrosonak, hogy az orsóst ne piszkálja, mert a ,,jobbikosok" megtekerik az orrát.



Kedves Barátaim! Nem lóg itt ki egy kicsit a lópata?????



Én elhiszem, hogy most sok levelezőtársam háborog azon, hogy a csúnya európai unió megtámadta hazánk szuverenitását. Csakhogy ez önámítás. De jó is lenne, ha hazánk szuverenitását csak most támadták volna meg! Hazánk függetlenségét nem 2012-ben támadta meg az unió, hanem hosszas előkészületek után '89-ben a nemzetközi pénzvilág, akik ide rakták a nyakunkba a helytartóikat. 1989 óta minden kormány az ország tönkretételén dolgozott. Mindegyik!!! Már 15 éve garázdálkodtak a helytartók, mire csatlakoztunk az unióhoz! Nem rémlik??? Az EU is egy nagy kalap szar, de nem lehet mindent a nyakába varrni, főleg a saját tehetségtelenségünket nem, miszerint 22 éven keresztül nem sikerült megszabadulni a cionisták helytartóitól.



Képzeljük el azt a (nem létező) ideális helyzetet, hogy az EU az, aminek a sok ember látni szeretné, és a tagországok érdekeit szolgálja. Egy ilyen fiktív ideális EU mi a francot tudna kezdeni azzal a tagországgal, ahol felszámolták az ipart, a hadsereget, az oktatást, az egészségügyet, a szociális hálót és még az élelmiszert is külföldről hozzák, továbbá az adóbevételeket államadósság törlesztésre és a cigányok elszaporítására fordítják, a maradékot meg ellopják a ,,politikusok"??? Hát ha én lennék az EU elnöke, bizony én is szarnék a fejükre.



Tehát kedves Vona Gábor! Az ok és okozati összefüggésekben egy kicsit összetévesztett valamit. Szar ügy az EU-s ultimátum és a leminősítés, de azok ellen kellene tüntetni, akik idáig ,,vezettek" minket. A MINDENKORI KORMÁNY ELLEN, A MINDENKORI KORMÁNYZÓPÁRT SZÉKHÁZA ELŐTT!!!! Nem pedig az orsósféreg megbízásából az EU iroda előtt.



Az eseményeket elemezve 100%-osan ki lehet jelenteni, hogy zsideszes megbízásra szervezték a tüntetést. Tegyük fel a kérdést, hogy ,,cui prodest", azaz kinek állt érdekében, és elemezzük ki!



A nemzetközi hatás tekintetében igazoltuk martonyi bilderberg jánost, tehát a sok jó magyar ezért tüntetett.
Hazai viszonylatban az orsós kormányt igazoltuk, mert az lett akaratlanul is kimondva, hogy az orsós kormány megszorító intézkedései nem ok nélkül valók. Tehát áttételesen azt sugallva, hogy minden a ,,csúnya" EU miatt van, a ,,jobbik" a cionisták helytartóságaként működő zsidesz kormány legitimitásáért és a megszorítások mellett tüntetett.
A pártok hazai támogatottsága tekintetében, ez az EU ellenes tüntetés arra volt jó, hogy azokat a zsidesz szavazókat, akik az orsós kormány megszorító intézkedései miatt ,,jobbik" szavazókká váltak volna, elijesszék, és azok fejvesztve visszatérjenek a zsidesz táborba



Ez a szomorú valóság. Tudjátok nem véletlen, hogy Gyimesbükkbe és Csíksomlyóra el szoktam menni, de ide, ami 10 perc séta lett volna nem mentem el, mert előre borítékolható volt, hogy ez csak egy tipikus GŐZLEERESZTŐ AKCIÓ, ahol a radikálisok kitombolhatják magukat, majd csendben magukban belátják, hogy a megszorítások nem ok nélkül valók.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányközeli üzletember testvére ad tanácsokat a fejlesztés
  2012-01-16 18:28:19, hétfő
 
  Kormányközeli üzletember testvére ad tanácsokat a fejlesztési miniszternek
2012. január 16., hétfő, 12:48




A szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkező üzletember, Nyerges Zsolt korábban állatorvosként dolgozó testvére, Nyerges Attila politikai főtanácsadó lett az új fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné mellett - értesült az [origo] a kinevezést ismerő forrásokból. Az előző miniszternek, Fellegi Tamásnak kormányzati források szerint korábban több konfliktusa is támadt azzal a gazdasági körrel, amelynek Nyerges Zsolt is tagja.






Nyerges Attiláról eddig nem sokat lehetett hallani a magyar politikai életben, mostantól azonban az egyik legfontosabb és gazdaságilag legnagyobb befolyású minisztériumban dolgozik politikai főtanácsadóként. A december végén kinevezett új fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné kabinetjében tölti be a posztot az állatorvosi végzettségű Nyerges, aki eddig legfeljebb családi kötődése révén került be a hírekbe. A tanácsadó ugyanis annak a Nyerges Zsoltnak a testvére, aki a számos állami megbízást elnyert és több személyi szálon is a jelenlegi kormányhoz kötődő Közgép Zrt. elnöke.

Nyerges Zsolt soha nem nyilatkozik üzleti ügyeiről a sajtónak, de ismerői szerint kiváló kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik, és üzleti viszonyban áll a Fidesz legfontosabb gazdasági háttérembereként számon tartott Simicska Lajossal. Volt egy
közös cégük Svájcban
, illetve jelenleg is
közös érdekeltségükbe tartozik
a magyar közterületi reklámpiac egyik legnagyobb szereplője, a Publimont nevű plakátcég.

Háttérpozícióban Nyerges

Már Németh Lászlóné kinevezésekor terjedtek olyan információk, amelyek szerint Nyerges Attila az új miniszter stábjában fog dolgozni. Nyerges kinevezésének pontos idejéről nincs információnk, de amikor január első hetében érdeklődtünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál esetleges tisztségéről, akkor a minisztérium sajtóosztálya még azt közölte, hogy Nyerges Attila nem tölt be semmilyen pozíciót, és szerződéses viszonyban sem áll a tárcával. A múlt héten ugyanakkor kormányzati forrásból úgy értesültünk, hogy Nyerges Attila politikai főtanácsadói pozícióban kerül Németh Lászlóné mellé, és már irodája is van az NFM-ben. Hétfőn reggel a recepción keresztül kapcsolták is Nyergest, aki azonban az [origo] munkatársával azt közölte, hogy nem ér rá, és csak később tud válaszolni a kérdéseinkre. Hétfőn reggel újra megkerestük az NFM sajtóosztályát is a kinevezés miatt, de egyelőre nem érkezett válasz a kérdésünkre.

A politikai főtanácsadói pozíció háttérmunkát jelent, ennek a tisztségnek a betöltői rendszerint nem szerepelnek a nyilvánosság előtt. A pályafutásáról hozzáférhető információkból nem derül ki, hogy Nyerges Attila végzett-e korábban politikai jellegű tevékenységet, és ha igen, akkor az mit takart. Az interneten róla fellelhető kevés adat között szerepel, hogy ő a Szolnoki Állatotthon vezetője, bár az intézményt üzemeltető kuratórium elnöke, Bozsó Pál az [origo] kérdésére azt mondta, hogy tavaly év végén egyéb elfoglaltságai miatt lemondott erről a pozícióról. Bozsó kérdésünkre hozzátette, hogy az állatotthon vezetése nem teljes munkaidős elfoglaltság volt, és tudomása szerint Nyerges Attila mellette állatorvosként dolgozott.

Nyerges az Opten cégadatbázis szerint gazdaságilag sem volt túl aktív: amellett, hogy évek óta részesedése van az évente néhány tízmillió forintot termelő, a Nyerges család több tagjának tulajdonában álló Med-Flex Kft.-ben, a 2010-es kormányváltás után bekerült két állami tulajdonú cég - a Zalaerdő Erdészeti Zrt. és a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. - felügyelőbizottságába. Mindkét cég a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonában áll, ahol miniszteri kinevezése előtt vezérigazgató-helyettesként dolgozott Németh Lászlóné.

Konfliktusok a gazdasági körrel

A kinevezésre azért volt szükség, mert az NFM-et a kormány megalakulása óta vezető Fellegi Tamás miniszter december elején bejelentette lemondását. Fellegi azzal indokolta a döntését, hogy nem tudja ellátni egyszerre a minisztériummal járó feladatokat és a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalások levezénylését, amelyre november végén kapott megbízást a miniszterelnöktől. A Fellegi tevékenységét és a fejlesztési minisztérium működését közelről ismerő, névtelenséget kérő források ugyanakkor az [origo]-nak már hónapokkal korábban beszéltek arról, hogy a miniszternek több konfliktusa is támadt azzal a több nagy állami vállalattal is kapcsolatban álló gazdasági érdekcsoporttal, amelynek meghatározó figurája Simicska Lajos és Nyerges Zsolt. (Ennek az üzleti körnek a mozgásaival foglalkozott egy olyan elemző cég is, amely épp az NFM felkérésére készített beszámolókat - derült ki az Index
múlt heti cikkéből
.) A források szerint ezek a feszültségek vezettek végül Fellegi távozásához, bár a lemondás idején megjelentek olyan magyarázatok is, amelyek szerint a
miniszterelnök volt elégedetlen
a több nagy ügyben is lassan haladó minisztériummal.

A miniszterelnök szóvivője a karácsony előtti napokban jelentette be, hogy a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyetteseként dolgozó Németh Lászlóné a jelölt a miniszteri posztra. A döntés meglepetést keltett, a jelöltnek ugyanis nem volt semmilyen politikai vagy közéleti múltja, és parlamenti bizottsági meghallgatásán az is kiderült, hogy nincs egyetemi vagy főiskolai diplomája. A miniszteri esküt még az év vége előtt letette a parlamentben, így már tavaly el is foglalhatta az egyik legnagyobb minisztériumnak számító, az idén több mint 570 milliárd forint felett rendelkező és az összes nagy állami céget felügyelő NFM vezetői posztját. Németh Lászlóné az NFM egyik, névtelenséget kérő dolgozója szerint az első hetekben nem hozott magával új embereket, és kabinetfőnökének is egy olyan embert nevezett ki megbízotti státuszban, aki már előtte is a minisztériumban dolgozott. Nyerges Attila megjelenése így azt jelzi, hogy ebben változás történt, és megkezdődött az új miniszteri stáb kialakítása.



A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:

http://origo.hu/itthon/20120116-nyerges-zsolt-testvere-nyerges-attila-a-nemzeti-f ejlesztesi-miniszter-fotanacsadoja.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Chuck Norris apja az öreg Chuck Berry
  2012-01-16 13:11:00, hétfő
 
  Chuck Norris apja az öreg Chuck Berry ,felesège PokrivChuck Mónika akinek van egy mostoha fia NemChuck Kàroly,neki van egy kislànya JaniChuck Veca akinek van egy kutyusa a DiChuck Buksi . Majd ìgy született meg közössen: " A nem Chuck a 20 éveseké a vilàg " c. Slàger.  
 
0 komment , kategória:  Humor  
Ki kéne szállni…
  2012-01-16 13:09:39, hétfő
 
  Ki kéne szállni...

Az elmúlt héten nem múlt el úgy nap, hogy az EU, az IMF, vagy valamilyen más felvilágosult globalista szervezet ne küldött volna valamilyen fenyegető üzenetet, ne fogalmazott volna meg valamilyen szigorú kritikát Magyarországgal kapcsolatban.

A hét elején az Európai Parlament állampolgári jogokkal foglalkozó szakbizottságának ülésén az illetékes főigazgató átfogó vizsgálatot sürgetett annak érdekében, hogy nem sértik-e az uniós jogszabályokat a jegybank függetlenségét, a bírók idő előtti nyugdíjazását és az adatvédelmi hivatal függetlenségét érintő új magyar törvények. A bizottságban ülő EP-képviselők pedig kritikák özönét zúdították az országra: ,,Nem szabad hagyni, hogy egy ország visszacsússzon a diktatúrába" - mondta egy portugál zöld képviselő, ,,ami most Magyarországon történik, elképesztő" - fejtegette aztán egy liberális belga politikus. Majd Françoise Le Bail, az Európai Bizottság jogérvényesülési főigazgatója vette át a szót és közölte: ,,az Európai Bizottság minden jogával élni fog a vizsgálat során, és a jövő héten dönt Magyarország sorsáról. Ha úgy ítéljük meg, kötelezettségszegési eljárást is indíthatunk az ország ellen."

A kritikák és a fenyegetések sorát a hét közepén az EB illetékes alelnöke folytatta, aki szerint ,,a legsúlyosabb uniós szankció a kohéziós alapok kifizetéseinek leállítása lehet". Olli Rehn kiemelte: ,,Brüsszel nem találta elegendőnek a magyar kormány intézkedéseit a költségvetési hiány lefaragására. Tavaly ugyan Magyarország hozta a GDP-hez viszonyított háromszázalékos deficithatárt, és ez vélhetően az idén is alatta marad, de az Európai Bizottság (EB) szerint ez csak egyszeri lépéseknek - a magán-nyugdíjpénztári pénzek átemelésének - tudható be, s jövőre már meghaladhatja a szintet a deficit."

A hét második felében pedig José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke kertelés nélkül kimondta a lényeget, amit ezentúl akár az EU új alapkövének is tekinthetünk: ,,Felhasználjuk minden hatalmunkat annak biztosítására, hogy Magyarország igazodjon az EU elveihez és értékeihez", azaz aki magától nem csinálja azt, amit a globalisták akarnak, azt simán bedarálják és letapossák.

A hírek hallatán gondolom, sokakban felvetődik a kérdés, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy a globalistáknál ennyire kivertük a biztosítékot? Vajon elképzelhető az, hogy OV látszatszabadságharcát ilyen komoly veszélynek tekintik? Tényleg előfordulhat az, hogy a narancsos kormányzat a globalista játékszabályok betartása melletti kicsi lavírozása is súlyos ellenszegülésnek minősül?

Azt hiszem, nem kell sem külpolitikai, sem gazdasági szakértőnek lennünk ahhoz, hogy lássuk azt, hogy normális esetben egy ilyen gazdaságilag és katonailag is súlytalan ország, mint a miénk nem jelenthetne veszélyt a globalista törekvéseknek. Magyarország gazdasága a számokat tekintve lényegében nem oszt, nem szoroz a nagy pénzügyi játékban, hisz az általunk produkált milliárdok a halandó ember számára bármennyire is nagy számoknak tűnnek, a globális piacnak igazából csak egy igen kis töredékei.

De akkor mi lehet az igazi ok?

A válasz a kérdésre többféle lehet, de talán a legvalószínűbb az, hogy a példa. A "rossz" példa, ami akár ragadós is lehet, és ami olyan lavinát indíthat el, ami a globális kártyavár összeomlásához vezethet. Persze most sokan mondhatnák azt, hogy azért ne legyünk már ennyire naivak, ne higgyük már el, hogy majd mi döntjük be az eddig gondosan építgetett globális rendszert.

Nem tudom, de akik ezt mondják, azok ne felejtsék el az '56-os forradalmat. Ne felejtsék el, hogy akkor, azokban a dicsőséges napokban mi indítottuk el a kommunista birodalom széthullást. Ma már tudjuk ezt, de azokban az időkben biztosan nem sokan gondolták volna, hogy az akkori bátor tettek néhány évtized múltán mihez vezetnek majd.

De legyen bárhogy is, a tényeken ez mit sem változtat. A tényeken, amelyek pontosan mutatják, amelyek pontosan jelezik, hogy a világ mostani pénzügyi rendszere a végét járja, hogy az évtizedekig pakolgatott kártyavár első lapjának, már csak egy egész kicsi hiányzik ahhoz, hogy elborulva maga alá temesse az egész rendszert. És az első kártya eldőléséhez a mai helyzetben, akár elég lehet a mi ellenállásunk, a mi kitartásunk és a mi példamutatásunk is.

Ha megvizsgáljuk a világ gazdaságának mutatóit, akkor az alábbi döbbenetes adatokat találjuk. A világ valamennyi termelő és értékképző tevékenységének a 2010. évi összes értéke - GDP - 58 ezer milliárd amerikai dollár volt, azaz ennyi értéket termeltek meg összességében a Föld országai. Ezzel szemben a világ összes államadóssága a 2010. évi állományt tekintve 110 ezer milliárd dollár.

Ugye érti mindenki?

A megtermelt javak összege 58 ezer milliárd, az államadósságok összege 110 ezer milliárd dollár. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a világszintű eladósodottság 190 százalékos. És ez csak az egyes államok adósságát jelenti. Ha megnézzük a világban kint lévő összes hitelpénz - részvény és kötvényállomány - vagyis a tőkepiac méretét, akkor azt láthatjuk, hogy az tavaly 212 ezermilliárd dollár volt, azaz 356 százalék a világ GDP-hez viszonyítva.

Azonban a történetnek itt még messze nincs vége. Mert az, hogy a világban lényegében három és félszer több adósság van nyilvántartva, mint amit megtermelünk, még messze eltörpül a spekulációs összegek mellett. Ugyanis a spekulációs, származékos, tőzsdén kívüli kereskedésbe kerülő - OTC (Over-the-counter) - eszközök nyilvántartott állománya 2010 végén 601 ezer milliárd dollár volt, ami a világ összes GDP-jéhez képest 10,4-szeres arányt képvisel. Igen, a világ GDP-jének 1040 százaléka.

És mielőtt elvesznénk a számokban még egy utolsó adat. A hozzáértők szerint a GDP-hez mért 60 százalék feletti államadósság már szinte visszafizethetetlen, vagy csak hosszú évtizedeken át csökkenthető egy elviselhető szintre, de ehhez kiemelkedő gazdasági növekedést kellene elérni, amit viszont, éppen az adósságfinanszírozás magas költségei és a kapcsolódó diktátumok akadályoznak.

Ennyi. A kör bezárult.

Manapság a pénz döntő többsége mögött nincs valós teljesítmény, minden a spekulációra épül. Az adósságok lényegében visszafizethetetlenek. A rendszer pedig csak addig tartható fenn, amíg mindenki maximálisan asszisztál ahhoz, hogy ez így legyen. Az EU vezetői ezért nem engedik meg azt, hogy bárki is saját utakon járjon, ezért nincs semmilyen lavírozási lehetőség, és ezért tapossák le azonnal azokat, akik kicsit is ki akarnak lógni a sorból.

Európa vonata és így vele mi is, egy mély szakadék felé száguld. A mozdonyt továbbra is azok irányítják, akik erre a vágányra terelték a szerelvényt. Az eddigi kazánfűtők megállás nélkül pakolják tovább a szenet.

Az előttünk lévő 26 vagonban áll a bál, a legelsőkben pedig már azt sem lehet tudni, hogy ki a fiú és ki a lány. Az első kocsikban már eljutottak odáig, hogy a pénzen kívül már semmi nem számít. A mocsok és a szemét lett az érték, a gátlástalanság a mérték.

Az utolsó, a piros-fehér-zöld jelzésű vagonban pedig mind gyakrabban jelenik meg a kalauz, és már sokadszorra akarja megfizettetni velünk a már elsőre sem olcsón vett jegyeket, miközben a vele tartó rendfenntartó üvöltözve megmondja nekünk, hogy hogy ülhetünk, miről beszélgethetünk, mikor húzhatjuk le az ablakot, és mikor használhatjuk a mosdót.

Nekünk pedig lassan rá kéne döbbennünk, hogy egy baromi rossz társasággal, baromi rossz irányba haladunk. És persze mihamarabb rá kéne jönnünk arra is, hogy amíg még lehet, ki kéne szállni...

#[ gabeebee ], Hazai történetek


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2012/01/ki-kene-szallni.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nemzeti Közlekedés Rendszere – helyben rohanás
  2012-01-16 13:04:04, hétfő
 
 

A Nemzeti Közlekedés Rendszere - helyben rohanás
2012, január 15 - 18:27

Friss hírek
Vezércikk

Az Orbán-kormány első másfél évét az elszalasztott lehetőségek és a megújulás hiányaként fogjuk emlegetni a közlekedés területén. Egyrészről ad hoc ötletelés, másrészt a koncepció hiány tárul elénk, miközben a közlekedési rendszerek egyre kevésbé képesek megfelelni a feladatuknak.

Mellékvonalak - nesze semmit fogd meg jól

Másfél évvel ezelőtt nagy reményekkel indult a Fidesz. A párt egyik legfőbb választási ígérete a bezárt mellékvonalak újranyitása, vagy legalábbis részleges újranyitása volt, amit végre is hajtott, igaz ugyanúgy, ahogy sok minden mást is. Felemásan, kapkodva és átgondolatlanul.


MÁV


Persze a Kóka János fémjelezte reformnak csúfolt vidékpusztításnál jobbat alkotni nem volt nehéz, ám a nagy reményekkel induló új kormányzat finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Mint emlékezetes a Kóka vezette minisztérium végül több mint három tucat vasúti mellékvonalat zárt be, ami a számítások szerint évente kevesebb, mint négy milliárd forint megtakarítást jelentett az országnak, ez pedig a négyes metró hazájában finoman szólva sem összeg, miközben az okozott károkra (visszafejlődő közlekedés, nehezebb megközelíthetőség, az elhagyatott infrastruktúrát pusztító fémgyűjtés) még csak megközelítő számítások sem készültek. Ahogyan Kóka János elszámoltatása is elmaradt.

A kormányváltás után, 2010. július 4-én öt, majd ugyanezen év végén további hat mellékvonalon indították újra a forgalmat, összesen 375 kilométeren. A fővárosi hírekben otthonosan mozgó halandó hírolvasó bizonyára jól emlékszik Demszky Gábor sajtótájékoztatóira, aki képes volt minden második faültetésre összecsődíteni a baráti sajtót. Ezt a technikát a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál is megirigyelték, hiszen az újranyitásokat is úgy szervezték meg, hogy azon a sajtó munkatársai is könnyedén részt tudjanak venni, ennek megfelelően kaptunk is 11 nagy dirrel-durral beharangozott és nemzeti pátosszal átitatott ünnepséget, ám hatékonyabb menetrendre és struktúrára, illetve átszervezett, ésszerű finanszírozásra továbbra is várnunk kell.

Ahogyan a MÁV több száz milliárdos adósságának szanálására is várhatunk. Mint emlékezetes a kormány tavaly augusztusban a cégcsoport adósságaiból 300 milliárd forintot átvett volna a központi költségvetés terhére, októberben ez már 64 milliárd forintra csökken, ha megvalósul az erre vonatkozó kormányhatározat. Marad azonban a MÁV csoportnál bőven így is adósság, amely jelenleg mintegy 231 milliárd forintos hosszú lejáratú működési- illetve beruházási hitelt jelent. Amennyiben tehát megvalósul a MÁV mintegy 24 milliárdos adósságvállalástól szabadul meg, igaz mindez semmit sem ér, ha a költekező, rosszul működő cég gazdálkodását nem rakják rendbe. Értelemszerűen nem jegyáremeléssel, illetve menetrend nyirbálással, hanem a vízfej és a bürokrácia leépítésével. Igaz ez utóbbi már az elmúlt egy emberöltő mantraként ismételt célja, értelemszerűen eddig kevés kézzelfogható eredménnyel járt.

BKV saga - egy soha véget nem érő történet

Eközben tovább tart a BKV történet, amelyet igazi szappanoperaként - már lassan az sem ért, aki napi szinten foglalkozik vele. A fővárosi közlekedés - londoni mintára történt - átszervezése, Vitézy Dávid vezérigazgatói székbe helyezése és a BKV lényegében összes döntési jogkörének megvonásával azonban nem lett tisztább a kép. A fővárosiak joggal várhatják el a szakszerű működést és a lehetőleg minél kevesebb korrupciós botrányt, ám egyelőre ebből sokat nem érezhetnek, sőt. A BKV a csőd szélén táncol, és most mindegy, hogy ezt valakik tudatosan gerjesztik, vagy ténylegesen így van.

BKV

Kérdés már csak az: hová?

A finanszírozás zűrzavarában az állam egyszeri tételei, a főváros által előguborgatott aprópénz mellett a BKV még a saját bevételei mellett is masszívan veszteséges. Hiányol egy szereplőt a kedves olvasó? Igen, az igazolatlan hiányzók a kerületek. Azok a kerületek, amelyek oly hangosan kritizálják a BKV működését, a parkolási pénzek jelentős részének lenyúlása mellett azonban egy fillérrel nem támogatják a saját közlekedési vállalatuk működését. A kör bezárult, tökéletes zsarolási potenciál. A három szereplő egymás kezét fogja, miközben a valódi politikai háttér csak nagyon kevesek előtt sejlik fel. Hogy őszinték legyünk ez másodlagos is, hiszen a Fideszen belüli politikai csatározások vesztesei egyes-egyedül a BKV-t használók és a város lakói.

A kerületek - főváros viszonyának fideszes belháborúvá változtatásának egyik eklatáns példája egy szép reményekkel induló beruházás, a fonódó villamos volt. Mint emlékezetes, a budai villamosvonalak összekötése végül a II. kerület fura ura, Láng Zsolt személyén akadt el, aki a mai napig nem tudni miért, de mindent megtett azért, hogy a budai tömegközlekedés számos problémáját megoldó beruházás ne készüljön el. A fonódóból szinte biztos, hogy nem lesz semmi, ennek egyik másik oka pedig az egyre nagyobb gondokat okozó pénztelenség. Ez persze nem menti fel a kiskirályokként viselkedő polgármestereket.

Káosz a beruházásoknál

Nem sikerült, és egyelőre az akarat sem látszik a rendkívül bonyolult hatósági rendszer leépítésére, vagyis egyszerűsítésére. Egy-egy beruházás esetén ugyanis ma a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF), a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) mellett az üzemeltetők (MÁV, BKV-BKK) és a minisztériumok is egymásnak üzengetnek. Nem nehéz belegondolni, ennek következménye, hogy egy-egy kiemelt és bonyolultabb projekt jelentős késéseket szenved. Az unió viszont a támogatásért cserébe pontos elszámolást, és pontos menetrendet kér, ám láthatóan ez a magyar bürokráciának sokszor túl nagy feladatnak bizonyul.

KÖZOP kinyírása

Tavaly decemberben röppent fel a hír, hogy egy nagyobb pályázati átcsoportosítás részeként a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) számára 163 milliárd forintot csoportosítanak át a Közlekedési Operatív Programból (KÖZOP). Az átcsoportosítás jól mutatja az energialobbi érdekérvényesítő erejét, valamint jellemzi az átgondolatlan és kapkodó kormányzat abszurd és veszélyes ötletelését. Ugyanis amellett, hogy az eleve rendkívül forráshiányos és fejlesztésre szoruló közlekedési ágazattól újabb pénzeket vesznek el, még az átcsoportosított összeg is elveszhet, hiszen az unió döntése csak tavasszal várható, és egyáltalán nem biztos a pozitív elbírálás.


MÁV


A virágnyelven csak átcsoportosításnak hívott elvonás miatt az ország és a régióközpontok nemzetközi elérhetőségének fejlesztése, a közlekedési módok összekapcsolása, gazdasági központok intermodalitásának és közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, valamint a városi és elővárosi közösségi közlekedés fejlesztése marad el. Kifejezetten ez utóbbi vetheti vissza az országot, hiszen az utóbbi évek talán egyetlen kézzelfogható eredményét a közlekedés terén itt értük el. A 30+30 Flirt beszerzésével ugyanis legalább az elővárosi forgalmat sikerült legalább részben modernizálni, ám a forrásmegvonás miatt újabb megrendelések maradhatnak el, tovább gördítve magunk előtt az évtizedes lemaradást.

Így a Nyugati pályaudvaron - igazi hamisítatlan 19. századi örökségként - továbbra is kézzel fogják a váltókat állítani. 2014-ig biztosan.

Bazsó Bálint

http://www.barikad.hu/nemzeti_k%C3%B6zleked%C3%A9s_rendszere_%E2%80%93_helyben_ro han%C3%A1s-20120115
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 3513
  • e Hónap: 14624
  • e Év: 168120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.