Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Önmegvalósítás..........
  2012-01-02 14:50:29, hétfő
 
  100 emberből csupán egy, aki megvalósítja önmagát és képességeit teljes egészében kihasználja. A többség anélkül létezik, hogy igazán élne. Általános vélekedés szerint a legtöbb ember csupán 10%-át hasznosítja életenergiáinak. Csak 10%-át látják a világ szépségének, az emberi érzésvilág mélységének és gazdagságának csupán tíz százalékát élik át. Botorkálnak a világban anélkül, hogy elmélkednének róla, anélkül, hogy kutatnák azt. Úgy élnek, hogy közben a szeretet tört hányadát adják és kapják.

(John Powell)





 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Az Önmegvalósítás Törvénye.
  2012-01-02 14:49:33, hétfő
 
 
A Kegyelmi kapuk, a mai napon bezárulnak. A megmérettetés megtörtént!
Megmértük lelketek súlyát, mennyi benne a fény és mennyit vesz el a sötétség.
A mostani időben, a saját félelmeitekkel találkoztatok. A saját megoldatlan dolgaitokkal szembesültettek. Mivel a Fény mindenkire megnyílt, - mélyen ülő sebeiteket, amelyeket hordoztatok magatokban, problémáitokat, évszázadok óta hordozott karma szálaitokat, fel tudtuk oldani, - amennyiben megkértetek rá.
A teljes fény beáramlását tettük lehetővé!
A szív és a szeretet minőségét helyeztük előtérbe!
A szeretettel és alázattal megtett cselekedetek sorát.
Bizonyos szakasz most már lezárult mögöttetek és olyan kapuk nyíltak meg, - amelyek lehetőséget adnak az Önmegvalósítás Törvényének!
Ezt a Törvényt, most már élővé tettük, működő energiaként szerepel!
Rajtatok múlik, hogy milyen mélységig tudjátok kihasználni az adott lehetőségeiteket, és tudtok rákapcsolódni arra az energia áramlatra, amely most jelen van a Világban.

Rajtatok múlik, hogy mennyire és milyen minőségben tudjátok bekötni ezeket az energiákat, és működtetni.

Az elkövetkező időszakban, ennek a beépítésére fektetjük a hangsúlyt!

Mivel az önmegvalósítás, Törvénybe lépett, - így számos segítőt helyezünk mellétek, mint fizikai, mint szellemi szinten. Ezáltal eljuthattok egy olyan változáshoz, amely a Bőséget behozhatja, bevonzhatja az életetekbe! Az elmúlt napokban, sok lélek tért meg az Égi Világba. Sok olyan lélek, amely bent ragadt az idő fogságában, most hazatért Urához, Teremtőjéhez. Újra lehetőséget kapott, hogy meglássa a Fényt, és befogadja a fényt.
A Kegyelmi kapuk nyílása, lehetőséget adott a lelkek tömeges megtérésére. Így egyre több Fény tud beáramolni a földi világotokba.

Ez a nagy mennyiségű és minőségű Fény, - a Szeretet kódját hordozza magában! Minden egyes embert előbb-utóbb szembesít önmagával:- Hogyan éli meg a szeretetét? - Mit jelent neki ez a fogalom, és mennyire tudja felszínre hozni azt?- Milyen önmagához és Istenhez való viszonya?- Mit kell neki, magában átalakítania?- Mit kell neki befogadnia, és mi az, amin változtatnia kell?Ez az időszak, egész őszre kiterjed.

A szeretet megélése és áramoltatása a mai Világban nagyon fontos dolog!
Mivel ezt a fényminőséget magatokhoz vettétek, most elindul és jelen lesz életetekben egy olyan folyamat, - amely arra késztet benneteket, hogy szembenézzetek magatokkal, lelketek mélységeivel.
- Önmagatok szabott és teremtett korlátaival, gyarlóságaival, - és átminősítsétek azt, - Fénnyé váltsátok!
Jézus a szívekben él, a szeretetben él!
Ha behívod Őt életedbe, ha megnyílsz Felé, - Ő megsegít téged!
Utat mutat életedben, irányt ad.
Mindezt szeretettel teszi, tiszteletben tartva a szabad választási lehetőségedet, a szabad akaratodat. Ő az, aki megméri lelked súlyát, de nem ítél feletted!
Az ítéletet te mondod ki saját magad felett!
Te tartozol önmagad felé számadással, amelyben felméred az értékeidet és bírálod önmagad lényét.
Ha Őt bevonod az életedbe, segít megláttatni veled, - mi a helyes, mi helytelen.
Az Isteni Gondviselés vigyázz rád, nem engedi, hogy elmenj olyan dolgok mellett, amelyek fontosak lennének lelked számára!
Ebben a földi világban, lehet hogy mindezt szenvedésként, pokolként éled át, - de lelked tisztasága mindennél fontosabb!
Önismeretet csak így szerezhetsz, és ezáltal jutsz el a következő lépéshez, - ami az önmegvalósítás törvényét hordozza magában.
Az Önmegvalósítás Törvénye olyan Rend, amely arra késztet, hogy a mélyen szunnyadó értékeidet valóra váltsd!Olyan Rend, amely késztet, hogy tegyél és meglásd értékeidet!
Meglásd azokat a lehetőségeket, amelyek fontosak lehetnek életedben, és ezáltal előbbre tudsz lépni, élhetővé tudod tenni napjaidat, és egy Fénnyel teli életet élsz!
Ámen.

írta: lendvaykati





 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Változtass...
  2012-01-02 14:46:27, hétfő
 
 
1. Benned rejlik a kincsesház. Önmagadban keresd a választ szíved vágyaira.

2. Az emberiség történetében a bölcsek felismerték, hogy a nagy titok nem más, mint az a képességük, hogy felébresztik és felszabadítják tudatalattijuk hatalmát. Mindezt te is megteheted.

3. Tudatalattid minden problémádra tudja a választ. Ha elalvás előtt ezt sugalmazod tudatalattidnak: "Reggel hatkor fel akarok ébredni", akkor pontosan hatkor fel is ébreszt téged.

4. Tudatalattid építette testedet, s meg is gyógyíthatja. A tökéletes egészség képzetével ringasd magad álomba mindennap, s tudatalattid, leghűségesebb szolgád, engedelmeskedni fog.

5. A gondolat az ok, a létrejövő körülmények - az okozat.

6. Ha könyvet vagy remek színdarabot írnál, és még jobban szeretnél szólni hallgatóságodhoz, akkor továbbítsd szeretettel, érzéssel elgondolásodat a tudatalattidnak, s az megfelelően reagál majd.

7. Te vagy a hajód kapitánya. A kapitánynak helyes parancsokat kell adnia; hasonlóképpen neked is a megfelelő gondolatokat és képzeteket kell tudatalattid számára továbbítanod, mert a tudatalattid kormányozza összes tapasztalataidat.

8. Sose mondd: "Nem engedhetem meg magamnak", vagy "Képtelen vagyok rá". Tudatalattid szavadon fog, és gondoskodik róla, hogy ne legyen elegendő pénzed vagy képességed, s csakugyan ne tehesd meg, amit akarsz. Jelentsd ki: "Bármit megtehetek a tudatalattim hatalma révén."

9. Az élet törvénye a hit törvénye. A hit: elmédben megfogamzott gondolat. Ne higgy olyasmiben, ami árthat neked, vagy sérthet téged. Higgy tudatalattid gyógyító, ösztönző, erősítő, gazdagító hatalmában. Kinek-kinek hite szerint adatik.

10. Változtass gondolataidon, és sorsodon változtattál!





 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Az igazi születés...
  2012-01-02 14:41:32, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Önmegvalósítás....
  2012-01-02 14:38:57, hétfő
 
 
Az, hogy befejezetlenül jövünk a világra, mindannyiunknak félelmetes lehetőséget biztosít. Hatalmunkban áll fejleszteni tudásunkat, tetterőnket és kitartásunkat.

Magunk tökéletesíthetjük hitünket, cselekedeteinket, lendületünket, egész személyiségünket. Igen, MI fejezhetjük be életünk legfőbb művét: önmagunkat.

Nem az számít, hogy sikert arassunk valamiben, hanem az: Igenis tartozni valahova!
Ahol jó szemmel néznek ránk. Érezni én igenis odatartozom, mert te is ott vagy és ott is maradsz örökre!

Ezért üzenem neked e pár sorral:
Kicsi szíved sose nyíljon másra csak a szépség s jóság befogadására!"








 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Önmegvalósítás magasiskolája
  2012-01-02 14:36:27, hétfő
 
 
Az önmegvalósítás magasiskolája (1.)

Vajon hogyan élsz? Ahogy szíved szerint élni szeretnél? Vagy ahogy szerinted elvárják tőled a többiek? Komolyan vesznek? Elfogadnak? Vagy félsz szembenézni a valósággal? Most segítünk, hogy igazán önmagad lehess!
Címkék: negatív belső hang, pozitív energia, önmegvalósítás, agykontroll, önbecsülés
Az önbecsülés erősítése a negatív gondolatok elvetésével kezdődik. Ha a kellemetlen helyzeteket tudatosan megfigyeled, hamar rájössz, hogy nem más rombolja le az önbecsülésed, te magad vagy, aki aláaknázod az önbizalmad.

A negatív belső hang az, ami elbátortalanít, rezignálttá tesz. Az a baj, hogy ezt a belső hangot kritika nélkül az igazság hangjaként fogadod el. (Erre különösen a Rákok, a Mérlegek, a Bakok és a Szűz jegyűek hajlamosak...) Egy pillanatig sem kételkedsz benne, hogy ügyetlen (csúnya, buta, értéktelen, stb.stb.) vagy. Sőt, ha valaki az ellenkezőjét állítja, azt hiszed, most hízelegni akar. Vagy vigasztalni próbál. Ez a negatív belső hang rengeteg energiát emészt fel, és arra már alig marad, hogy változni, változtatni tudj.

A Kosok, Oroszlánok, a Skorpiók könnyebb helyzetben vannak, mert képesek az építő önkritikára, ők ugyanis folyamatosan azt akarják megmutatni, hogy igenis többre képesek, mint amit a környezetük ki tudna nézni belőlük. Őket minden negatív vélemény (lehet az külső és belső kritika) a probléma megoldására készteti.

Nyomd el a negatív belső hangot!
- Tedd tudatossá, amikor éppen félsz, vagy bánatosnak, lehetetlennek, csúnyának, butának, ügyetlennek érzed magad.
- Keres meg a gondolatot, amelyik a rossz érzést okozta. Az agykontroll arra tanít, hogy minden magadról mondott negatív kritikát azonnal vonj vissza (,,töröl, töröl").
- Találj ki olyan ellenérveket, amelyek a negatív gondolataidat gyengítik. Nem elég a kijelentést egyszerűen pozitív irányban megfordítani. Ha valakit sokkal szebbnek találsz magadnál, akkor ne azt mondogasd, hogy ,,én is vagyok olyan szép!", úgysem fogod elhinni. Inkább olyan ellenérvet találj ki, amit el is hiszel. Például, hogy ,,ő ragyogóan néz ki, én viszont sokkal okosabb és meggyőzőbb vagyok..."
- Ne azzal kezdj a dolgokhoz, hogy ,,ez nekem úgysem fog sikerülni", hanem úgy, hogy ,,ez most biztosan jobb lesz, mint az előző próbálkozásaim". És meglepve tapasztalhatod majd, hogy tényleg jobban sikerül...
- Oldd ki a fejedből a régi pesszimizmus-programot. A sportolók nem véletlenül ,,gerjesztik" magukban meccs előtt, a ,,mi vagyunk a legjobbak"-érzést, ugyanis mire kimennek a pályára, tényleg ezt fogják majd érezni. És e szerint is cselekszenek.
- A pozitív gondolatokat úgy is erősítheted, ha összeírod, mi mindent sikerült elérned aznap (a héten, a hónapban, vagy az eddigi életedben! Regisztrálj mindent, amit jól tudsz, amiben ügyes vagy, amit szeretsz magadban. Írd össze, mi az, amit szépnek, vonzónak találsz magadon. És ezeket a pozitív tulajdonságokat naponta idézd fel, a listát, amire felírtad őket, többször is olvasd el.

- Ne másokhoz mérd magad, hanem régebbi önmagadhoz vagy leendő önmagadhoz!!
- Válaszd ki az elérni kívánt tulajdonságokat. Pontosan tudnod kell, hogy milyen szeretnél lenni. Csak így tudod pontosan megcélozni, aztán pedig elérni a célokat.
- Gondold végig, mit szeretnél. A siker titka, hogy tudni kell kívánni. (Ugye, olvastad a Titok című könyvet? Ismeret az Univerzum Törvényét? Ami kívánsz, valóra válik. Tehát ügyesen kell kívánni, hogy valóban az valósuljon meg, amit szíved szerint szeretnél. A jól megfogalmazott kívánság fél siker. Mindig pozitív tartalomra kell gondolni. A NEM-et az univerzum nem ismeri. Tehát ha félénk vagy, ne arra gondolj, hogy ,,többé NEM LESZEK félénk!" - Ezt a vágyad fogalmazd meg úgy, hogy ,,leküzdöm a félelmeimet", vagy ,,Bátor leszek!"! Vagy még jobb, ha már jelen időben mondod: ,,bátor vagyok!" Minden kívánság kifejezhető egy-egy pozitív mondatban. Eleinte furcsának fog tűnni, hogy olyasmit állítasz, hogy olyasmit állítasz, ami még egyáltalán nem igaz. Lehet, hogy hízelgésnek vagy önámításnak érzed. De minél többször ismételed, annál magától értetődőbbnek találod majd. S a végén elfogadod igazságnak, úgy fogsz viselkedni.
Önmegvalósítás a hétköznapokban
Naponta adódnak olyan helyzetek, amelyek során mindenkinek a jogaiért kell harcolnia, vagy azért, hogy figyelemmel legyenek rá.

Használd a ,,szendvics-módszert". Ha azt akarod, hogy a másik megváltoztassa a viselkedését, kerülnöd kell a szemrehányást. Ezzel csak dacot és visszautasítást váltasz ki belőle. Inkább csomagold be a kritikát két kedveskedés közé.
Mit teszel, ha valaki sorban állás helyett eléd tolakszik? Ha megjelenik az ajtódban egy erőszakos, lerázhatatlan ügynök, vagy az utálatos szomszéd? Ha Kos vagy, azonnal ráförmedsz, lerázod, kiadod az útját. A Bikák dühösen magukban fortyognak, de rossz napjukon a lábukra is lépnek, az Ikrek szóvá teszik, a Rákok morognak, az Oroszlánok üvöltenek, a Szűzek csípős megjegyzésekkel illetik, a Mérlegek inkább félreállnak, a Skorpiók hallgatnak ugyan, de már azon törik a fejüket, hogyan adják vissza az őket ért sérelmet, a Nyilasok kioktatnak.

A Bakok hallgatnak, a Vízöntők kellemetlen helyzetbe hozzák az udvariatlan személyt, a Halak beletörődve ,,várják sorsukat", hagyják, hogy az erőszakos érvényesüljön. Ha ilyenkor, ha nagy hangon panaszkodsz, az aligha hozza meg a kívánt eredményt. A másokkal való érintkezésben sokszor a jól megválasztott taktika segít.

Beválhat az ,,elakadt lemez" módszer is. Ha az akaratodat érvényre akarod juttatni, nem szabad vitába keveredni, mert fennáll a veszélye, hogy a vitapartnered érvekkel, kérésekkel, fenyegetéssel vagy szidalmakkal sarokba szorít. A következő módszerrel minden esetben szilárd maradhatsz, és a makacsságod segítségével jó esélyed lesz a sikerre. (Ezt a bikák ösztönösen is gyakran alkalmazzák!) Függetlenül attól, hogyan reagálsz a vitapartneredre, ismételd meg, amit akarsz. Mint amikor elakad a tű a hanglemezen. Hogy ne tűnj betanított papagájnak, variáld a mondandódat, de a lényeg maradjon ugyanaz!

Döntsd el, hogy mit akarsz elérni, és fogalmazd meg egy mondatban! Például ,,Kérem vissza az árát!" Érzékeltesd, hogy messzemenően megérted a másik érveit, de ragaszkodj a saját álláspontodhoz. ,,Értem, értem én, de a pénzemet szeretném visszakapni!!!...."




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Az önmegvalósítás magasiskoláj
  2012-01-02 14:32:57, hétfő
 
 
Vajon hogyan élsz? Ahogy szíved szerint élni szeretnél? Vagy ahogy szerinted elvárják tőled a többiek? Komolyan vesznek? Elfogadnak? Vagy félsz szembenézni a valósággal? Most segítünk, hogy igazán önmagad lehess!

Az önbecsülés erősítése a negatív gondolatok elvetésével kezdődik. Ha a kellemetlen helyzeteket tudatosan megfigyeled, hamar rájössz, hogy nem más rombolja le az önbecsülésed, te magad vagy, aki aláaknázod az önbizalmad.


A negatív belső hang az, ami elbátortalanít, rezignálttá tesz. Az a baj, hogy ezt a belső hangot kritika nélkül az igazság hangjaként fogadod el. (Erre különösen a Rákok, a Mérlegek, a Bakok és a Szűz jegyűek hajlamosak...) Egy pillanatig sem kételkedsz benne, hogy ügyetlen (csúnya, buta, értéktelen, stb.stb.) vagy. Sőt, ha valaki az ellenkezőjét állítja, azt hiszed, most hízelegni akar. Vagy vigasztalni próbál. Ez a negatív belső hang rengeteg energiát emészt fel, és arra már alig marad, hogy változni, változtatni tudj.

A Kosok, Oroszlánok, a Skorpiók könnyebb helyzetben vannak, mert képesek az építő önkritikára, ők ugyanis folyamatosan azt akarják megmutatni, hogy igenis többre képesek, mint amit a környezetük ki tudna nézni belőlük. Őket minden negatív vélemény (lehet az külső és belső kritika) a probléma megoldására készteti.

Nyomd el a negatív belső hangot!

- Tedd tudatossá, amikor éppen félsz, vagy bánatosnak, lehetetlennek, csúnyának, butának, ügyetlennek érzed magad.
- Keres meg a gondolatot, amelyik a rossz érzést okozta. Az agykontroll arra tanít, hogy minden magadról mondott negatív kritikát azonnal vonj vissza (,,töröl, töröl").
- Találj ki olyan ellenérveket, amelyek a negatív gondolataidat gyengítik. Nem elég a kijelentést egyszerűen pozitív irányban megfordítani. Ha valakit sokkal szebbnek találsz magadnál, akkor ne azt mondogasd, hogy ,,én is vagyok olyan szép!", úgysem fogod elhinni. Inkább olyan ellenérvet találj ki, amit el is hiszel. Például, hogy ,,ő ragyogóan néz ki, én viszont sokkal okosabb és meggyőzőbb vagyok..."
- Ne azzal kezdj a dolgokhoz, hogy ,,ez nekem úgysem fog sikerülni", hanem úgy, hogy ,,ez most biztosan jobb lesz, mint az előző próbálkozásaim". És meglepve tapasztalhatod majd, hogy tényleg jobban sikerül...
- Oldd ki a fejedből a régi pesszimizmus-programot. A sportolók nem véletlenül ,,gerjesztik" magukban meccs előtt, a ,,mi vagyunk a legjobbak"-érzést, ugyanis mire kimennek a pályára, tényleg ezt fogják majd érezni. És e szerint is cselekszenek.
- A pozitív gondolatokat úgy is erősítheted, ha összeírod, mi mindent sikerült elérned aznap (a héten, a hónapban, vagy az eddigi életedben! Regisztrálj mindent, amit jól tudsz, amiben ügyes vagy, amit szeretsz magadban. Írd össze, mi az, amit szépnek, vonzónak találsz magadon. És ezeket a pozitív tulajdonságokat naponta idézd fel, a listát, amire felírtad őket, többször is olvasd el.


- Ne másokhoz mérd magad, hanem régebbi önmagadhoz vagy leendő önmagadhoz!!
- Válaszd ki az elérni kívánt tulajdonságokat. Pontosan tudnod kell, hogy milyen szeretnél lenni. Csak így tudod pontosan megcélozni, aztán pedig elérni a célokat.
- Gondold végig, mit szeretnél. A siker titka, hogy tudni kell kívánni. (Ugye, olvastad a Titok című könyvet? Ismeret az Univerzum Törvényét? Ami kívánsz, valóra válik. Tehát ügyesen kell kívánni, hogy valóban az valósuljon meg, amit szíved szerint szeretnél. A jól megfogalmazott kívánság fél siker. Mindig pozitív tartalomra kell gondolni. A NEM-et az univerzum nem ismeri. Tehát ha félénk vagy, ne arra gondolj, hogy ,,többé NEM LESZEK félénk!" - Ezt a vágyad fogalmazd meg úgy, hogy ,,leküzdöm a félelmeimet", vagy ,,Bátor leszek!"! Vagy még jobb, ha már jelen időben mondod: ,,bátor vagyok!" Minden kívánság kifejezhető egy-egy pozitív mondatban. Eleinte furcsának fog tűnni, hogy olyasmit állítasz, hogy olyasmit állítasz, ami még egyáltalán nem igaz. Lehet, hogy hízelgésnek vagy önámításnak érzed. De minél többször ismételed, annál magától értetődőbbnek találod majd. S a végén elfogadod igazságnak, úgy fogsz viselkedni.
Önmegvalósítás a hétköznapokban
Naponta adódnak olyan helyzetek, amelyek során mindenkinek a jogaiért kell harcolnia, vagy azért, hogy figyelemmel legyenek rá.

Használd a ,,szendvics-módszert". Ha azt akarod, hogy a másik megváltoztassa a viselkedését, kerülnöd kell a szemrehányást. Ezzel csak dacot és visszautasítást váltasz ki belőle. Inkább csomagold be a kritikát két kedveskedés közé.
Mit teszel, ha valaki sorban állás helyett eléd tolakszik? Ha megjelenik az ajtódban egy erőszakos, lerázhatatlan ügynök, vagy az utálatos szomszéd? Ha Kos vagy, azonnal ráförmedsz, lerázod, kiadod az útját. A Bikák dühösen magukban fortyognak, de rossz napjukon a lábukra is lépnek, az Ikrek szóvá teszik, a Rákok morognak, az Oroszlánok üvöltenek, a Szűzek csípős megjegyzésekkel illetik, a Mérlegek inkább félreállnak, a Skorpiók hallgatnak ugyan, de már azon törik a fejüket, hogyan adják vissza az őket ért sérelmet, a Nyilasok kioktatnak.

A Bakok hallgatnak, a Vízöntők kellemetlen helyzetbe hozzák az udvariatlan személyt, a Halak beletörődve ,,várják sorsukat", hagyják, hogy az erőszakos érvényesüljön. Ha ilyenkor, ha nagy hangon panaszkodsz, az aligha hozza meg a kívánt eredményt. A másokkal való érintkezésben sokszor a jól megválasztott taktika segít.

Beválhat az ,,elakadt lemez" módszer is. Ha az akaratodat érvényre akarod juttatni, nem szabad vitába keveredni, mert fennáll a veszélye, hogy a vitapartnered érvekkel, kérésekkel, fenyegetéssel vagy szidalmakkal sarokba szorít. A következő módszerrel minden esetben szilárd maradhatsz, és a makacsságod segítségével jó esélyed lesz a sikerre. (Ezt a bikák ösztönösen is gyakran alkalmazzák!) Függetlenül attól, hogyan reagálsz a vitapartneredre, ismételd meg, amit akarsz. Mint amikor elakad a tű a hanglemezen. Hogy ne tűnj betanított papagájnak, variáld a mondandódat, de a lényeg maradjon ugyanaz!

Döntsd el, hogy mit akarsz elérni, és fogalmazd meg egy mondatban! Például ,,Kérem vissza az árát!" Érzékeltesd, hogy messzemenően megérted a másik érveit, dee ragaszkodj a saját álláspontodhoz. ,,Értem, értem én, de a pénzemet szeretném visszakapni!!!...."

(folytatjuk)




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az önmegvalósítás 2. rész
  2012-01-02 14:30:21, hétfő
 
 
Nem ért meg a partnered? A családod mindig csak kihasznál? Egy perced sincs önmagadra, mert mindig mások elvárásainak próbálsz megfelelni? Nem csoda, hogy rosszul érzed magad. Változtass! Nem kell hozzá más, csak nagyobb önbizalom! S hogy az önbizalmat miként szerezd meg? Ehhez kínálunk néhány módszert!

A párkapcsolatban (de a családban is) általában a Kosoké, Oroszlánoké, Nyilasoké a vezető szerep. Tüzes jegy szülöttei, akaratukat könnyen átviszik a másikra. Bár a Skorpió vizes jegy, a Bak pedig földjegy, azért az ő esetükben is csak ritkán van baja az önérvényesítéssel (ha bizonytalanok, azt a külvilág sosem veszi észre!) Viszont a Rákok, a Szüzek, a Halak, a Mérlegek, de még az ikrek és a Vízöntők is sokszor jönnek zavarba, vagy vonulnak vissza, vagy vitatkoznak, esetleg csöndben alkalmazkodnak, s közben egyre frusztráltabbnak érzik magukat.

Ha te is így vagy, akkor gyorsan változtass! Csak akkor tudsz igazán érvényesülni, hja belső tartásra teszel szert. Ezt a következő lépésekkel érheted el:
Önmegvalósítás a párkapcsolatban

1. Hagyj fel azzal, hogy elvárásaid vannak a másikkal szemben!

Természetesen joggal igényelsz több megértést, gyengédséget, segítséget és pontosságot. Ennek ellenére el kell szakadnod ezektől az elképzelésektől ahhoz, hogy el tudj lazulni. Be kell látnod, nem kényszeríthet senki arra, hogy megváltozz (de te sem veheted rá a párodat, erről ne is álmodozz!)

2. Ne menj bele a meddő játszmákba!

A partnered viselkedésére általában a rád jellemző módon reagálsz. Például sértődötten viselkedsz, ha mások előtt kínos helyzetbe hoz. Idővel ez beidegződéssé válik. Szakítsd meg ezt a játékot! Ne ugorj a vélt vagy valós provokációra. Ha úgy érzed, jogtalanul kritizál, ne védekezz! Csak annyit jegyezz meg: ,,Nincs igazad". Vagy ,,Szerintem ez épp hogy nem így van!" A veszekedés elől is érdemes kitérni, azzal, hogy ,,Ezt most hagyjuk! Majd nyugodtabb körülmények között beszéljünk róla!" Ügyelj rá, hogy a hangod se legyen sértődött ilyenkor.

3. Mondd ki határozottan, amit akarsz!

Sok vita forrása, hogy a férfiak nem egészen úgy gondolkodnak, mint a nők. A férfiak inkább az úgynevezett ,,státusvilágban" élnek, míg a nők világa az érzelmeken alapul.(A Halak és a Rákok esetében azért a férfiaknál is tapasztalható az érzelmi viszonyulás!)

A férfiakat általában a társadalmi rangsorban elért helyük határozza meg,. A nők számára sokkal fontosabb a harmónia és a baráti kapcsolat. Ezért van az, hogy a férfiak határozottan kimondják, mit akarnak, a nők inkább csak célozgatnak rá, és az ÉN helyett a MI szóhasználattal élnek, és feltételes módban beszélnek. ,,Elmehetnénk egyszer moziba..." - mondja a nő, ahelyett, hogy azt mondaná: Szeretnék moziba menni! Meg akarom nézni ezt vagy azt a filmet...



4. ,,Én üzenetek"

Meg kell tanulnod ,,én-üzeneteket" küldeni a párodnak! Ezek olyan kijelentések, amik én-nel kezdődnek. Fölösleges a kétség és lelkiismeret-furdalás, amiért talán túl keményen fejezed ki magad. Minden körülmények között jogod van a saját véleményedhez. (És persze el kell ismerned, hogy a párodnak is joga van! - erre való a kompromisszum, de az legyen kölcsönös!)

Önmegvalósítás a családban

Ne légy a család ,,igavonó szamara"!
Ha gyerekeid úgy viselkednek, mintha állandó vendégek lennének a ,,mama szállóban", és ebből eleged van, vagy ha a szüleid megkövetelik, hogy még családanyaként is az ő ,,kicsi gyerekük legyél, akit irányíthatnak", akkor bizony gyorsan változtatnod kell! Ne feledd, az az idő, amit az ember nem szerez meg magának, soha nem lesz az övé. És az az igény, amit nem mond ki egyértelműen, soha nem fog teljesülni.

Ráadásul nem is vetheted a családtagjaid szemére, hogy a kényelmesebb utat választják, hiszen te teszed lehetővé számukra. Ezért ilyenkor először tisztázni kell mindent, azután pedig következetesen betartani, amit elhatároztatok.

1. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod!

A lelkiismeret-furdalásra rengeteg okod lehet. Talán mert kevés időt töltesz a gyerekekkel, a szüleid is elhanyagolva érzik magukat, esetleg a háztartásod kész káosz, mert nem jut mindenre idő.

A lelkiismeret-furdalás nem a kudarc objektív jele, hanem a belső konfliktusé: azt tanultad, hogy a saját érdekeidet alá kell rendelni másokénak. Tehát ha ez ellen vétesz, automatikusan rosszul érzed magad. Ezen úgy tudsz változtatni, ha
* tudatosítod magadban, hogy jogod van önmagadra is gondolni, hiszen mások is ezt teszik.
* Viseld el a lelkiismeret-furdalást anélkül, hogy manipulálni hagynád magad általa. Minél többször megállod, annál ritkábban és gyengébben fog jelentkezni.
* Semmi értelme, hogy lelkiismeret-furdalással büntesd magad. Ha meg vagy róla győződve, hogy helytelen, amit teszel, rendezd át az életed. Mondjuk havonta egy vasárnapot tölts a szüleiddel, vagy napi egy órát foglalkozz intenzíven a gyerekekkel.
* Ha a családtagjaid lelkiismeret-furdalást okoznak a panaszkodásukkal, vagy betegséggel próbálnak zsarolni, nyíltan kérdezd meg hogy mit várnak tőled!

2. Szabadulj meg a stresszt okozó szerepképektől!

Gondold át, véleményed szerint milyen a jó háziasszony, milyen a jó anya, illetve a szülőkkel szemben az ideális gyermek. Ezek a szerepek valószínűleg tökéletességet követelnek. Tudatosan engedj ebből! Mondd azt, hogy hetven százalék épp elég!!

3. Oszd meg a feladatokat!

Állítsd össze a napi feladataid listáját, és minden családtagnak kiválaszthatsz belőle egyet-kettőt, azt, amit legszívesebben csinál, vagy a legjobban el tud végezni. Ne fogadj el semmilyen kifogást, különben a lista gyorsan hatástalanná válik. (S ha Szűz jegyű vagy, ne gondold, hogy ők nem tudják majd ugyanolyan jól megcsinálni, mint te. Mert akkor örökre a te nyakadon marad!!!)

4. Ragaszkodj a saját ,,magánidődhöz"!

Attól függetlenül, milyen mozgalmas a család élete, naponta szükséged van valamennyi időre, amit tetszés szerint tölthetsz el. Ez legyen legalább napi fél óra. Közöld a családdal, hogy ez alatt ne zavarjanak. Eleinte a család igyekszik majd eltéríteni, de legyél erős! Meglátod, egy kis idő után természetesnek veszik és tekintettel lesznek rád.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önmegvalósítás.....
  2012-01-02 14:26:48, hétfő
 
 
"Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenek előtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt - kerül, amibe kerül - meg tudjuk valósítani."




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Önmegvalósítás......
  2012-01-02 14:25:15, hétfő
 
 
Mélyen belül szeretnél eljutni a teljes önmegadásig, ahol minden aggodalmad feloldódik, és egyszerűen megpihenhetsz. De félsz; mindenki fél az önmegadástól.
Normálisan azt gondoljuk, valakik vagyunk - pedig semmik vagyunk! Mid van, amit feladhatsz? Csak egy hamis ego, csupán egy képzet, hogy valaki vagy. Csak egy fikció. Amikor feladod ezt a fikciót, akkor válsz valóságossá. Amikor feladod azt, amit valójában nem is birtokolsz, azzá válsz, ami vagy. De mi kapaszkodunk, mert egész életünkben arra neveltek, arra programoztak, hogy harcoljunk, mintha az egész élet mindössze a túlélésért folytatott küzdelem lenne.
Csak akkor ismered meg az életet, amikor elkezded feladni önmagadat. Akkor felhagysz a harccal, és elkezded élvezni az életet. Nyugaton az ego képzete nagyon erős, és mindenki le akar győzni valamit. Az emberek még beszélnek is a természet legyőzéséről. Micsoda ostobaság! A természet részei vagyunk; hogyan győzhetnénk le? Elpusztíthatjuk, de nem győzhetjük le. Ezért lassan-lassan elpusztítjuk az egész természetet; megzavarjuk az egész ökológiát.
Nincs semmi legyőznivaló. Valójában a természettel, a természetben kell haladnod, és engedd a természetnek, hogy létezzen.

(Osho)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1343 db bejegyzés
e év: 8914 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1148
  • e Hét: 2438
  • e Hónap: 11108
  • e Év: 67041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.