Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Magyarország – Franciaország Kézilabda EB 26:23
  2012-01-20 23:17:20, péntek
 
  Magyarország - Franciaország Kézilabda EB 26:23

Ez már világszám: Fazekas bravúrjaival és a csapat összetartó munkájával legyőztük a franciákat!
46 percben Mikler jött be a francia hetesre, és megfogta Jolie labdáját!!!!!!!!!!

MAGYARORSZÁG:
Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin 1, Császár 2, Harsányi 5 (2), Ilyés 1, Iváncsik G. 2, Krivokapics 3, Laluska, Mocsai T. 3, Nagy K. 1, Putics 2, Schuch, Szöllősi, Zubai 6.
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos

A mi meccsünknél a hangulat már a kezdés előtt a tetőfokára hágott, gyakorlatilag telt ház buzdította a magyar válogatottat.
5000 Magyar szurkoló a lelátón
.........



1. félidő
1-5. perc Kapunkban ezúttal Fazekas Nándor kezdett. Miután a tiszta pirosban játszó mieink először védekeztek, a Harsányi Gergely, Mocsai Tamás, Laluska Balázs, Ilyés Ferenc, Zubai Szabolcs, Iváncsik Gergő fogat nézett farkasszemet a tiszta kékben pályára lépő franciákkal. Fazekas védett ugyan az első francia támadásnál, ám utána rendezetlen védelmünk ellen háromszor gólt lőttek a franciák. Előbb Thierry Omeyer védett, majd volt egy rossz bejátszás és végül egy eladott labda. Bertrand Gille kétszer, Luc Abalo egyszer volt eredményes, lényegében ziccerben (0-3).
6-10. perc Ilyés Ferenc átlövése törte meg végül a jeget és a francia védelmet, de gyorsan válaszolt az ellenfél. Ráéreztünk a meccsre, Mocsai Tamás betörése után a labda Omeyert is bevitte a kapuba. Majd ütemes szurkolás mellett és Fazekas-védés után Mocsai Tamás átlövésből is bevágta a jobb alsóba. És mindez nem volt elég: Zubai beállóból egalizált (4-4).
11-15. perc Fazekas bravúrja vezette fel a szakaszt, de a következő francia támadásnál Arnaud Bingo nagy gólt lőtt a felsőbe a szélről. Fazekas spárgázott, ráült a labdára, fantasztikusan védett, elöl Mocsai Tamás tört be ellenállhatatlanul, majd gyors kontránál Zubai passzából Harsányi vezető gólt szerzett. Előnyünk nőhetett is volna, de Mocsai és Iváncsik Gergő is túl erős indítást kapott, előbbi lövését védte Omeyer, utóbbi el sem jutott a francia kapusig, így a franciák egyenlítettek (6-6).
16-20. perc Putics Barna érkezett támadni, aki rögtön gólpasszal szolgálta ki Zubait. Fazekas Jérome Fernandez átlövését is kikapta a jobb felsőből, a kipattanó Mocsai Tamásé lett. Micsoda összhang! Sajnos, jobb oldali átlövőnk hiába tört be, Omeyer kifogott rajta. Harsányin már nem tudott, kettővel vezettünk a tizedik percben, de a végére csak eggyel (8-7).
21-25. perc Friss erőként érkezett Krivokapics Milorad is, Putics betörése után ismét kettőre nőtt a különbség, Claude Onesta ki is kérte az idejét. Ilyés Ferencé volt a mérkőzés első kiállítása, aki Nicola Karabaticba kapaszkodott bele, és még a gólt sem úsztuk meg. Miként az egyenlítést sem. Császár még külön őrzőt is kapott, a francia fal közelébe sem tudtunk kerülni. Védekezésben Putics hetest és kiállítást érően szabálytalankodott Bingo ellen, aki csak ápolás után folytatta a játékot. Tüntetett is a közönség. Viszont a franciák így is visszavették a vezetést. Amire ismét kiegészültünk, már háromgólos hátrányba kerültünk, de Császár szépen váltott ritmust és lőtt gólt (10-12).
26-30. perc Laluska birkózása és Ilyés blokkja után Fazekas lábbal védte Karabatic lövését, majd Fernandez pattintott a kapufára, de a sokadik kipattanó is az ellenfélé lett, gól lett végül a jutalma. A 27. percben Mocsai Lajos is időt kért. Császár gólerőssége változatlan az Eb-n, a franciáktól meg passzív miatt vették el a bírók a labdát. Mint ahogyan gyakorlatilag a következő támadásuknál is, amelyet Zubai ziccerből elért gólja zárt. A félidő utolsó momentumaként Fazekas mutatott be újabb bravúrt, hátrányunk két gól volt (12-14.)

Fazekas bravuros védései
........



Császár éppen gólt dob
..



Így kell blokkolni
........


2. félidő
31-35. perc Mi támadhattunk először, jobb átlövőben Ancsin Gábor először léphetett pályára a mérkőzésen. Fazekas lábbal(!) kapott ki egy szélső lövést a bal felsőből, majd Ancsin lövését védte Omeyer. Ancsin átlövése azonban már bepattant a jobb felsőbe. Fazekas Bertrand Gille ziccerét védte, Zubai a kipattanót paskolta társainak. A szurkolók ,,Nándi, Nándi!" buzdítással kapusunkat éltették. Omeyer Zubait is megbabonázta. Ancsin ellépte, Karabatic meg belement, de utóbbit belül védekezés miatt büntetőre fújták be. Ez is a két játékos közötti különbséget mutatta (13-15).
36-40. perc ,,Mindent bele, mindent bele", szurkoltak a magyar drukkerek, csak sajnos a francia kollégák közben kapusuk nevét skandálták, nem véletlenül. Már hármat cseréltünk, Császár, Putics és Krivokapics sem maradt fent védekezni. Szerencsére Fazekas igen, így kaphatta ölre Karabatic átlövését. Krivokapics már ziccerben a háta mögött passzolt Zubainak, aki gólt lőtt. Sajnos Császár a kiállítás sorsára jutott, igaz erősen véleményes körülmények között, tiltakozott is a publikum. Fernandez belemenése után a labdát is visszakaptuk. Nagy Kornél irányított, ő szolgálta ki az átlövőből eredményes Krivokapicsot, majd Harsányi ziccerből egyenlített. Mindezt emberhátrányból! (16-16)
41-45. perc Krivokapics nagy kedvvel játszott, egy cseles betörés után akár a vezetést is megszerezhette volna, de Omeyer védett. Közben átlövőnk a földön maradt, de gyorsan meggyógyult, és legalább a kontrát is megúsztuk... Nem úgy a francia gólt. Az átlőni készülő Harsányi is a háta mögül találta meg a labdával Zubait a hatoson, aki ezt is bevágta. Daniel Narcisse átlövésből, Nagy Kornél betörésből volt eredményes, változatlanul ott lihegtek a felek egymás nyakán, az iram nem csökkent, miként a színvonal sem. A Putics betörése után megítélt büntetőt Harsányi váltotta gólra és egyenlítésre (19-19).
46-50. perc Mikler Roland egy büntetőhöz érkezett, Guillaume Joli lövését ki is tolta, a kipattanót megszereztük, Iváncsik Gergő azonban tiszta ziccert vétett a beálló helyéről. A sokadik francia technikai hiba után kaptuk meg a labdát, nem igazán találták meg önmagukat, amiből rendezett védekezéssel szépen profitáltunk. Krivokapics nagyot játszott, az ő átlövés góljával vezettünk ismét a 49. percben. Nem sokáig, máris egyenlített az ellenfél egy gyors támadásból, Putics azonban megvillant. Ismételt francia időkérés, gödörben vannak. És toltuk oda be őket! (21-20)
51-55. perc Mocsai Tamás melegített intenzíven, a hajrára visszavárhattuk.,,Ria, ria, Hungária!", megint a kétgólos előnyért támadhattunk. Meg is lett, Zubai szedett össze egy labdát, amivel befordult és lőtt Omeyer füle mellett a francia kapuba. Sajnos, bevetődés közben megsérült, megint a fájós dereka. Alighanem eddig bírta. Fazekas védett, Schuch vetődve paskolta sarokra a labdát két franciát megelőzve. ,,Nándi, Nándi!", kapusunk sokadik bravúrjával szolgált rá a biztatásra. Már a passzív támadás határán Karabatic azért bepattintotta. Szöllősi Szabolcs hibája ziccerben csak azért nem fájt annyira, mert Fazekas is ziccert védett. A franciák csak néztek: egyszerűen nem értették. Krivokapics harcolt ki büntetőt és állíttatta ki Karabaticot egy betörés után, Harsányi bepattintotta! (23-21)
56-60. perc ,,Álljon föl, álljon föl!", jött a biztatás a lelátóról, emberhátrányban a franciák nem jutottak lövéshez, azonnal odaléptünk, fogtunk. És a kapufa is velünk volt...,,Mindenki, szurkoljon!", hangos a lelátó. Tanácstalan franciák, fáradó, de elszánt magyar tekintetek. Blokkok is jöttek, a franciák végig támadhatták a két percet. Hm... Krivokapics betört, gól! Kár, hogy könnyű és gyors gólt adtunk a franciáknak. Két perccel a vége előtt az ellenfél megnyitotta a védekezését, de a semmiért elvették tőlünk a labdát a macedón bírók. Fazekas kedvét nem szegték, újabb bravúr jött a veszprémi kapustól! Az utolsó percben eggyel vezettünk, Mocsai Lajos kikérte az idejét. Iváncsik Gergő a szélről pattintott, innen nem lehetett visszaút, nem is volt, Iváncsik még a végén is küldött egyet, MEGVAN!!! (26-23)
..


A spanyolokhoz hasonlóan három pontot viszünk a középdöntőbe, míg a franciák egyetlen egyet sem!

....


Teljes mérkőzés megnézhető MTV videó linkjén
Link

1. Spanyolország 3 2 1 0 83-77 - 5 pont
2. Magyarország 3 1 2 0 81-78 4 - pont
3. Franciaország 3 1 0 2 77-79 2
4. Oroszország 3 0 1 2 82-89 1

Állás a középdöntő előtt:
1. Horvátország 4 pont
2. Spanyolország 3 (53-50)
3. Magyarország 3 (50-47)
4. Szlovénia 2
5. Izland 0 (61-65)
6. Franciaország 0 (49-55)

Vasárnap Izland jön, aztán kedden Szlovénia, végül szerdán Horvátország.
Képek az alábbi linken
Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
a linket a szép oldaladról. Gratulálok, nagyon szép
  2012-01-20 22:42:50, péntek
 
  Szia drága Barátnőm Maroka!
Köszönöm látogatásodat, és a linket a szép oldaladról.
Gratulálok, nagyon szép és tartalmas.El is mentettem.
Kellemes hétvégét kivánok neked és kedves családodnak.Sok puszi.: Csiza Józsefné, Erzsike.

.......



......


Köszi szépen a csodás képeket, GRATULÁLOK
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Maroka gratulálok nagyon profi vagy.
  2012-01-20 22:33:31, péntek
 
  Maroka gratulálok nagyon profi vagy.
A futó szöveget nem tudom hogy rakjam ki. Wégner Zsuzsa

..


Kedves Zsuzsa! Csak a linket tudod magadnak eltenni. Programmal írt kép, melyet nem lehet menteni a képet.
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Zsókanita szülinapi képe
  2012-01-20 22:27:28, péntek
 
  .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Hadi Őiri - köszönöm képe
  2012-01-20 22:26:05, péntek
 
  ...

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1624
  • e Hét: 7315
  • e Hónap: 27998
  • e Év: 230911
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.