Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Agglegény az a férfi, aki minden reggel más irányból érkezik
  2012-01-24 22:08:29, kedd
 
  Agglegény az a férfi, aki minden reggel más irányból érkezik a munkahelyére.  
 
0 komment , kategória:  Humor  
Molnár Tamás: A politikai vakhit ereje
  2012-01-24 21:02:08, kedd
 
  2012-01-24. 14:34
Molnár Tamás: A politikai vakhit ereje

Vallásos politika vagy politikai vallás?

Orbán Brüsszelben feltartott kézzel elment a siratófalig. Aztán mosolyogva nyomott egy lendületes viktóriát. Ahogyan aztán európai parlamenti felszólalását követve végignéztem a magyar és a nemzetközi sajtó elemzéseit, rádöbbentem, hogy a hanyatló vén kontinens már nem csak gazdasági, de szellemi értelemben is véglegesen leértékelődött, azaz igazi kirakati bóvlivá silányodott. Nem találtam egyetlen lényeglátó, komoly és mélyreható elemzést sem a megvádolt ,,orbánizmus" jelenségével és mibenlétével foglalkozó cikkek és tanulmányok között. A hazai és európai balliberális oldal méltán siránkozott. Izzó (meleg) gyűlöletük és impotens akarnokságuk ellenére most véglegesen betonba öntötték az orbáni rendszer alappilléreit. Durva, nyers erőt szegeztek szembe egy fundamentálisan vallásos hitvilágra épített politikussal és rendszerével szemben, így nem csoda, ha alulmaradtak a küzdelemben. Nem látták be azt az egyszerű paradoxont, hogy vallásos hit és meggyőződés ellen teljesen értelmetlen a racionális számonkérés, sőt a fizikai vagy verbális erőszak még tovább ront a helyzeten.
A hitre és meggyőződésre épített ember és rendszere annál erősebb lesz, minél jobban támadják, verik és ütlegelik! Orbán a teljes kapituláció ellenére látszólag magabiztosan, derűsen és győztesen került ki ebből a nívótlan csatából. A miniszterelnök nem hiába nyilatkozott úgy, hogy élete egyik legszebb és legfelemelőbb napja volt az újabb uniós elszámoltatási kísérlet. A legfontosabb mondat mellett viszont minden tudósító és elemző elsietett: Európa vagy keresztény lesz, vagy semmilyen! - ismételte meg a magyar miniszterelnök Antall egykor hozzá intézett szavait. (A fideszes legendárium szerint halálos ágyán mondta ezt a beteg Antall fogadott fiának, Orbánnak.) Itt van szerintem az a kulcs, amit érdemes értékelni, értelmezni és elemezni. Nem a vallás- és keresztényellenesség izgat - hiszen ezt sajnos már megszoktuk a cionista világtól -, sokkal inkább az, hogyan tud a vallás manipulációs eszköztárával bánni egy professzionális politikai hazudozó.
Az orbáni felszólalás előtti héten, mintegy felvezette a témát az emigráns Amerikai Népszavában a ,,hitgyülis", egyébként patalógikusan őrült Bartus László elmefuttatása. Sajátságos ,,némethsándoros" küldetéstudattal azt boncolgatta, hogy a zsidó Jézussal és a kiválasztott néppel szemben Orbán a vatikáni klérus egyre terebélyesedő, tekintélyelvű hatalmát jeleníti meg a felvilágosult, ám legyengített Európával szemben. Mint minden őrületben, ebben is van némi ráció, de azért kezdjük az elején, állítsuk fejtetőre Bartus szellemi agymenését.
Egy biztos pont akad, amiben mindannyian megkapaszkodhatunk és egyetérthetünk, vagyis az, hogy Jézus akarata ellenére a kereszténység sajnos tényleg világméretű, intézményesített valláspolitikai tényezővé vált és alakult. (Isten fia irtózott az anyagba döngölt, farizeus hatalmi politikától!) A vallás és ezen belül különösen a katolicizmus mára a világ legelső és legprofibb globális rendszere lett, azt is mondhatnánk akár, hogy a ,,lelkek multija". Ezen túl abban is hamar közös álláspontra juthatunk, hogy az első századot követően - éppen Saul által - szépen lassan maguk a zsidók falták fel az eredeti, tiszta jézusi üzenetet, és tették kikerülhetetlen politikai tényezővé a katolicizmus államvallását. Mivel Istent nem lehetett gyorsan és könnyedén meghódítani és felhasználni, a hírhozó Jézusért és az ember által eltorzított, képlékenyé tett tanaiért folyik ma is engesztelhetetlen vallási és politikai küzdelem a nyugati civilizáció sáncain belül. A kereszténység meghamisított vallási üzenetei és farizeus szimbólumai ma is élő politikai üzenetekbe vannak becsomagolva, nem beszélve a modern vallás sajátságos adó, gazdasági és szolgáltatóipari tevékenységéről.
A szekularizált világról alkotott mindenféle spekuláció ellenére a vallás a globális politika egyik perdöntő része, eleme és mozgatórugója maradt. Mivel a vallás egyetemes közösségi erőt ad és képvisel, a vallások politikai aktivitása és befolyása egyre csak növekszik és erősödik. Furcsa megtapasztalni azt, hogy miközben az individuális, intézményesített vallásosság csökken, a misztikus, természetfeletti erőkre támaszkodó vallásosság egyre növekszik. Láthatóan mélyrehatók és forradalmiak a vallási változások, a nemzeti és nemzetközi politikában a vallásos dimenzió egyre inkább felértékelődik. Miközben a jómódú Nyugat-Európa vallásossága hanyatlik, addig a szegényebb Latin-Amerika és Afrika megtérése után, Kína lakosságának közel egyharmada is hamarosan keresztény katolikus lesz. (A fehér embernek lassan fordított evangelizációra lesz szüksége!)
Az ateisták, a baloldaliak és a liberálisok korlátoltságuknál fogva nem látják a lényeget, hiszen, bár sok helyen tagadják, mégis vallási indíték mozgatja mindenhol a világi történéseket. Ha megnézzük az utóbbi évtizedek világeseményeit, akkor elszomorodunk a döbbenettől: ma, ebben a pillanatban is, közel 250 helyi, regionális háborút vívnak a földön különböző vallási érdekek és motivációk hatására. Egykor ott volt a Szovjetunió vallásellenes - vagyis ateista vallású - rendszere. Ott volt a 9/11-gyel kezdődő (zsidók által kirobbantott), iszlám-keresztény vallásháború. Ott volt a véres délszláv háború, később az egyiptomi és kínai keresztényüldözések, a síita és szunita összecsapások. Jelenleg itt van az izraeli-palesztin konfliktus, az amerikai-afgán háború, a török-görög ellentét, az iraki-iráni szembenállás, a kínai-tibeti összecsapás. És végül itt az egész világ és a zsidóság antagonisztikus ellentéte, amely drámai egymásnak feszülés is vallási alapokra és okokra vezethető vissza. (A terroristának nevezett nemzeti felszabadító mozgalmak többsége ma már leginkább vallási célokért harcol!) Az emberiség történelmében a hatalmat csak vallás, pénz és nyers erőszak által lehetett megszerezni, megtartani és legitimizálni. Tetszik vagy sem, de ezzel szemben az emberi szellem soha nem tudott tartósan közjogi hatalmat gyakorolni és birtokolni! Ma sem tud...
Az állam és az egyház felszínes szétválásának az ügye, vagyis a szekularizációnak a története nem is olyan régen kezdődött. Két szabadgondolkodású filozófus, Hobbes és Locke hirdette meg a liberális hozzáállást a vallásokhoz. Szerintük a liberalizmus emelkedett eszméje minden vallás és világnézet felett áll, így megengedő és semleges a különböző vallási gyakorlattal és a gyarló hitvitákkal szemben. Mindez persze alapjaiban hazugság volt, hiszen a liberalizmus valójában egy nagyon is jól körülírható világnézetet rejtegetett és bujtatott, amely az első pillanattól kezdve a többi világnézet háttérbe szorítására és megsemmisítésére törekedett. A zsidóság által képviselt liberalizmus soha nem volt semleges, hanem igen agresszív (felszabadító) jellegével és jelenlétével leginkább a nyugati vallások, elsősorban a katolicizmus átformálására és felszámolására törekedett. Ebből a liberalizált világból végleg kivétetett Isten, az élet minden részlete kizárólag mechanikus emberi törvények által szabályozott és irányított lett. Az ellenállás, vagyis a konzervatív politikai teológia megteremtése Carl Schmitt nevéhez fűződik. Szerinte a mai politikai fogalmak többsége (szuverenitás-elkülönülés, alattvaló-polgár, törvény-tekintély, jog-igazság, döntés-ítélkezés), nem mások, mint szekularizált vallási fogalmak (dogmák) összességei, melyek a lehető legjobban (?), irányítják a modern kapitalista társadalmakat.
Az új európai konzervativizmus tehát nem más, mint valláspolitikai fundamentalizmus. Vagyis nagyon is kézzelfogható vallási kódok, üzenetek és szimbólumok épültek be a hétköznapok jobboldali politikájába. A militáns, tekintély- és vezérelvű, centralizált, kirekesztő, gőgösen felsőbb tudatú, a zsidó szellem által velejéig megrontott politikai praktika már nem csak amerikai jelenség. A felszínen ugyan nem látható, de a vallás Európában már sokkal jobban össze van fonódva a politikával, mint bármikor a középkori inkvizíció idején. A kereszt általi ige és hitvallás megkerülhetetlen kulcskérdés lett a mai jobboldali, neokonzervatív Európában. Elég csak Lengyelország és Írország példáját megemlíteni, ahol már szinte teljesen összefonódott állam és vallás. A szekularizált liberális doktrína német és francia területeken viszont elérte azt, hogy mára több az iszlám, mint a keresztény imahely. Európa tehát válaszúthoz érkezett.
Orbán parlamenti vitájában áttételesen ismét felbukkant a végső és sorsdöntő kérdés: meddig lehet az unión belül elmenni a hagyomány és szuverenitás megvédésében? Védi és védheti-e a lokális nemzeti értékeket és a függetlenséget például a helyi (báb)kormány vagy a globális katolicizmus? Nyíltan, vagy teljesen a háttérbe húzódva kell jelen lenniük az egyházaknak a politikai porondon? Nem értékelődik le teljesen a vallás, ha direkt megnyilvánul hétköznapi, állami és hatalmi kérdésekben? Fontos és perdöntő felvetések ezek! Nem is gondolunk rá, de lehet, hogy a nemzetállamok hamarosan eltűnnek, és nem egy látható világkormány váltja majd le őket, hanem egy új birodalmi eszme, egy centralizált ,,Új Róma" vagy ,,Új Jeruzsálem"? Lehet, hogy a pozitivista új tudományos eredmények, a kitáguló ,,cybertér", a mindent behálózó vallási és gazdasági globalizáció a világot ismét a sötétség korába, a középkori inkvizíciók időszakába tolják vissza? Vagy mindez a ,,haladó" és ,,felvilágosult" hagyomány megmarad a balliberális felforgatóknak? Lehet, hogy így vagy úgy, de ismét a zsidóság által fog kialakulni és módosulni a Római (Jeruzsálemi) Birodalom térképe és analógiája? Lehet, hogy a zsidó szellem a gazdasági hatalmon túl, most már a vallás fedezékében, Róma szívén keresztül próbálja elfoglalni Európát? A ,,Szentföld" idetelepedik mihozzánk? Az biztos, hogy valami készülődik a mélységben...
Róma a birodalmi átmenet során a köztársaság eszményéből fokozatosan terjeszttette ki a birodalmi vallás intézményét és az egyetemes birodalmi polgárjog elterjedését. Amikor mindez megszületett, létrejött a mindenekfelett álló birodalmi kultusz és ethosz, amely aztán szépen, lassan maga alá gyűrte az öntudatlan alattvalókat. Ma mintha ugyanez a jelenség lenne napirenden. A posztmodern politikai kor, mintha azzal kísérletezne, hogy a vallás visszatérjen a vesztfáliai száműzetésből. A politika a szekularizált közösségeket, lassan vissza-szakralizálja saját jól felfogott, evilági érdekei nyomvonalára!
Miért tart maga mellett papot a politikus? Mert így időtlennek, emelkedettnek és erkölcsösnek látszik legelvetemültebb cselekedeteiben is! Miért tart maga mellett politikust a pap? Mert így könnyebben megkaphatja a császártól azt, ami Istené! A megoldást mindannyian tudjuk: a hitet, vallást és egyházat nem szabadna feláldozni a politika rühes oltárán. És mégis... A mindenki által szeretett és tisztelt II. János Pál egyik nevezetes beszédében azt hirdette, hogy ,,Az ENSZ-nek olyan erkölcsi központtá kell válnia, ahol az emberi szívekbe írt egyetemes irányelveket hirdetnek meg. Olyan egységes politikai közösséget kell felépíteni, amelyben mindenkinek, Isten vigyázó tekintetének alávetve kell együtt élnie." Lehet, hogy egyszer megfordul a kocka, és egy szép napon a politikát áldozzák fel majd a vallás oltárán?
Ma sokan akarnak egy új világrendet. Az ENSZ, az USA, az EU, a Vatikán és Izrael (Kínát, az oroszokat és a szabadkőműveseket most nem említem!), mind ugyanabban érdekeltek rejtett vagy nyílt világuralmi törekvéseik által rabszolgává akarják tenni a földi civilizáció teljes lakosságát! A felsoroltak között nyilvánvaló, hogy Rómának és a zsidóságnak is ugyanazok a törekvései, mint az első században. A zsidó (ószövetségi) befolyás alatt lévő római klérus, az emberi közösségek feletti ítélőszék kizárólagos szerepére tart igényt, erre törekszik. Amennyiben ez igaz, a jövő kétirányú lehet. Vagy felzabálja magát a szekularizált állam, és a hagyományos szellemi színtereken véglegesen felbomlik, vagy az egyházak átveszik az irányítást a bábkormányok felett, melyet aztán egy kizárólagos keresztény (erkölcsi) törvényhozás tetőz majd be. Ez az ,,isteni elrendeltetés" a világi törvényhozás felett áll majd, ellentmondva minden hagyományos emberi (polgári) ítélőszéknek és ítélethozásnak. A legutóbbi ilyen rendszer a sötét középkorban volt jelen keresztes hadjáratokkal, eretneküldözésekkel és vallási pogromokkal teletűzdelve. Sajnos nem felhőtlen egyik jövőkép sem.
Ideje áttérnünk az aktuális magyar vonatkozásokra. Hazánkban az államalapítás óta mindig is betegesen vonzódott egymáshoz állam és egyház, politikus és pap. A Kádár-rendszer Állami Egyházügyi Hivatala (ma a Fidesz székháza található a hivatal épületében) teljesen kézben tartotta a diktatúra békepapjait. Az akkori egyházi vezetés éppen úgy csendben maradt a kommunista népnyúzás megítélése során, mint a mai. Kádár agresszív hatalma előtt még Róma is behódolt, emlékezzünk Mindszenti hercegprímás szégyenteljes meghurcolására és elmozdítására. A hit emberei - tisztelet a kivételnek - nagy többségükben sajnos rettegő, gyarló és megalkuvó renegátokká váltak. A mindenkori hatalommal szembeni ellenkezés elszegényedést jelentett volna, ám ezt az elszegényedést az egyház soha nem akarhatta, és nem is vállalta. Aztán fordult a kocka, beköszöntött a liberális áldemokrácia korszaka, ám saját bőrünkön megtapasztalhattuk, hogy nincs és nem is lehet világnézetileg semleges állam. Az együttműködés zavartalanságának érdekében minden párt előszeretettel választott magának egy céljainak megfelelő pártpapot. "Az egyházakban politikai szövetségest kereső pártok olyan elkorhadt régi világot képviselnek, amely soha nem fog visszatérni Magyarországra." (Részlet Orbán Viktor beszédéből, 1992., pécsi Fidesz-kongresszus.) Aztán elkezdődött a saját politikai egyház kiépítése.
Sokáig nem értettem, hogy egy magyar vidéket képviselő, hasznos és gyakorlatias, földműveseket összefogó kisgazdapártot mért kellett mindenáron szétvernie Orbánnak, s miért kellett létrehoznia egy mesterséges klerikális erőt távlati hatalmi céljai elérése érdekében. (Éppen a napokban ütnek még egyet a vidéki kisgazdákon a ,,Ledarányi" őket terv keretében!) Ma már tudom, hogy a súlytalan KDNP mindössze csinos bojtként fityeg Orbán palástján. Személye körül a politikának és vallásnak látványosan eggyé kellett válnia. Mindenhatóságát és megkerülhetetlenségét, vagyis krédóját és kultuszát így tudta csak az egyház közvetlen segítségével felépíteni. Az Orbánt körülölelő világi és vallási kultikusság dicsfénye 2010 tavaszán, a választási győzelem napján teljesedett be, amikor ígéretekkel manipulált hívei és a baloldalban végletekig csalódott milliók ismét - immár végérvényesen - magasra emelték a ,,Szent Jobb"-oldal politikai ereklyéjét. Emlékszem, ahogyan választási győzelmét latinul megköszönte Istennek a régi-új miniszterelnök. Orbán azt érezhette, hogy a rég áhított hatalmat a néptől, de áttételesen magától az Istentől szerezte meg. Isten akarata a nép által teljesedett be általa és rajta. Úgy gondolhatta, hogy közvetlen isteni felhatalmazást kapott, melyet - érzése szerint - földi hatalom ezentúl, már soha el nem vehet tőle. A hatalom bódulatától megzakkant Orbán ekkora felhatalmazás birtokában láthatóan úgy viselkedett, hogy ő az első számú szakrális politikai vezetője Európának. Aztán a kormányzás valóságtól elrugaszkodó, mindent felforgató őrülete elkezdődött...
Az EP-vitán érzékelhető volt, hogy a szekularizált Európa jelenleg nem érti, és nem is kér semmiféle küldetéstudatos, szakrális politikust a nyakába. A magyar jobboldali szavazók, akik többségükben keresztények és katolikusok, viszont úgy érezték, hogy ennyi csalódás és balsors után végre eljött számukra a politikai megváltás áhított időszaka. Bódult hívei természetfeletti és csodás képességeket látnak bele az orbáni jelenségbe, ezért fogadnak el tőle minden szenvedést, nélkülözést és megszorítást. Egyfajta kollektivizált, vallási, fanatikus révület lett úrrá a magyar polgári jobboldalon. Kizárólag hinni akarnak egy fétisben, de tudni és feleszmélni már nem. Ezek a kettős tudatú emberek sokan félnek és rettegnek a rideg valóságtól, ezért inkább narancsszínű homokba dugják a fejüket.
A politika, amely elsősorban a racionális lehetőségek kiaknázásának művészete, ma sokak fejében teljes egészében delejes hittani kérdéssé redukálódott. A valóságtól elrugaszkodott, kettős tudatú és látszatú orbáni politika kívülről nacionalista, de belülről végtelenül globalista, ám mindez az ellentmondás a híveket egyáltalán nem zavarja! Orbán egy személyben Kossuth, Deák, bécsi kancellár és zsidó szabadkőműves. Így teljes a zűrzavar! Az Orbánhoz való viszonyulás egyre inkább dogmatikus és kollektivista üdv- és megváltástan érzetét kelti. Már csak általa és vele lehetünk jó magyarok! Aki nem követi őt a sírig, az mindörökre gonosz és kitaszított marad, elveszíti nemzeti identitását, az örökre csak a ,,Sátán kutyáját" szolgálja. A magyar miniszterelnököt, az ,,intercionista" nemzetköziség feszítette korpuszra támadásaival. Felemelte és eldobta azért, hogy Magyarországot végletekig megossza és legyengítse! Általuk lett Orbán egy valóságtól elemelkedett, szuverén (önjáró) földi isten, akinek kisugárzása és kiteljesedése már nem lehet más, csak egy ,,szuverén" diktatúra beteljesedése. Az ,,új" államalapító, az ,,Új István", a Birodalom rejtett helytartójaként, ismét elindult végzetes zsidó-keresztény útjára. Hatalma megtartása és kiteljesedése szempontjából csupán eszköz a rommá zúzott Magyarország. A nemzet igazi hősei, a névtelen Koppányok, Petúrok és Tiborcok láthatóan nem állhatnak útjába! Ők ismét nem kellenek, mert nem férnek bele a nemzeti együttműködés képmutató rendszerébe! Őszintén sajnálom a becsapott Magyarországot, hogy önpusztító fenekedései és bódult illúziói között képtelen megtalálni a helyes útirányt.
A ,,Békemenet Magyarországért" fedőnevű körmeneten, amely valójában az Orbán melletti hűséget, erőt és szimpátiát demonstrálja, ott volt Székely János esztergomi-budapesti megyéspüspök is, aki nyilván Isten áldását vitte a Nagy Vezetőnek. Aki meg akarja érteni az ,,orbánizmus" kegyetlen lényegét, az olvassa el Dosztojevkij Karamazov testvérek című zseniális művét, és ismerje fel benne a Nagy Inkvizítor jellemét. A sok becsapott és átvert hívő pedig emlékeiben idézze fel Arany János Hídavatás című drámai költeményét. Mert egyszer majd felvonulnak a rendszer anyagilag és szellemileg megcsonkított áldozatai is: a becsapott szegények, a nyomorultak, a kifosztottak, az átvertek toprongyos milliói. Bármennyire abszurd a kép, a mostani menetről akaratlanul is a levert forradalmunkat követő 1957. május elsejei erődemonstráció jut eszembe. A félelem, a rettegés és az erő furcsa szimbiózisa lett ez a menetelés. A nemzetmentő farizeusság kettős lelkülete most is tetten érhető. Azok az egykori kommunista privatizátorok, bértollnokok és fizetett pártkatonák szervezik ma a menetet, akik 2003-ban a legnagyobb ellenségeink voltak. Akkor könyörögve kértük a közvéleményt, hogy így, ilyen feltételekkel ne lépjünk be a szuverenitásunkat erősen korlátozó nemzetközi szervezetbe. Orbánnal szemben mi, régi jobbikosok már akkor láttuk a végzetet. Azok átkoztak ki bennünket akkor, akik most az EU statáriumai ellen tüntetnek. A kelepce bezárult. A politikai vakhit nagy erő! Legyen hát minden akaratotok szerint, Ti szegény, szegény magyarok! Égi egyházatokat eldobtátok a politikai fanatizmusért!
Utóirat: Kossuth a kiegyezést követően ezt írta ama híres levelében Deáknak: ,,Megőszültem a tapasztalásokban gazdag szenvedések iskolájában, az évek súlya s a bú és bánat alatt. Nem személyes érdek, nem ingerültség, nem fontoskodás szól belőlem. Nekem személyemre nézve nincs semmi várni - nincs semmi kívánnivalóm, sem a nemzettől, sem az élettől. De keblemben fiatal eréllyel él s fog élni halálomig a kötelesség érzete hazám iránt. Tudom, hogy a Cassandrák szerepe hálátlan szerep, de fontold meg, hogy Cassandrának igaza volt!"

További részletek: http://kuruc.info/r/7/91134/#ixzz1kPLa2wim
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbiknak kedvezhet a fideszesek EU-ellenessége
  2012-01-24 20:59:57, kedd
 
 
A Jobbiknak kedvezhet a fideszesek EU-ellenessége


Hírszerző

2012.01.24., 09:15 Frissítve: ma, 11:31 980 7

Lenyúlja-e a Jobbik az IMF-kapituláció után kiábránduló Fidesz-híveket?

"A szombati tömegtüntetés tisztán megmutatta, hogy a kormánypárti szavazóbázis egy meglehetősen nagy részében milyen mélyen él a nyugat- és kapitalizmusellenesség. A Fidesz vezetése talán nem is mérte fel, hogy a ,,nyugati pénzvilággal" és az Unióval történő kiegyezés ezért óriási esélyhez juttatja a Jobbikot." -írja a Véleményvezér.

"Megdöbbentő volt látni a szombati ,,békemeneten", hogy az a hatalmas tömeg, mely a mérsékelt jobboldali Európai Néppárthoz tartozó Fideszt támogatja, hogyan visszhangozta azokat a szlogeneket, melyeket Nyugat-Európában egyértelműen radikális jobboldalinak neveznének. [..] A Fidesznek eddig könnyű dolga volt ezzel a tömeggel, hiszen politikája teljesen egybecsengett a tüntetők transzparensein szereplő követelésekkel: Magyarország a saját útját járja, nem leszünk senki gyarmata, nem kérünk a nyugati pénzvilág uzsorájából, senki nem szólhat bele külföldről, hogy mi mit csinálunk."
hirdetés

A szerző szerint Magyarország lassan tönkremegy, mert a politika ennek közelébe juttatta. "Ezért a Fidesz politikusai most egymást túllicitálva bizonygatják a különféle nemzetközi szervezeteknek, külföldi politikusoknak és befektetői köröknek, hogy Magyarország igenis elkötelezett az európai értékek mellett, és hogy nincs tabu, minden vitatott intézkedésről hajlandóak tárgyalni. Ha a kormány nem akarja, hogy az elmúlt hónapok pénzügyi krízise visszatérjen, akkor ezt a képet kell tovább erősíteni és a ciklus második felét is ennek jegyében kell levezényelni."

A Véleményvezérben felmerül a kérdés, mi lesz most azokkal, akik szombaton az EU és az IMF ellen vonultak utcára? "Talán sokan azt gondolják a Fideszben, hogy Orbán Viktor majd egyszerűen rájuk kacsint és azt súgja nekik, hogy minden marad a régiben, csak most egy kicsit színészkedni kell a nyugati közönségnek. Ez azonban nem fog működni: a magyar kormányfő trükkjeit már túl jól ismerik, és az IMF-delegáció ismét egyszerűen haza fog utazni, ha Orbán Viktor újra ezzel próbálkozna."

A szerző szerint a Jobbiké lehet mostantól a terep. "Ha a Jobbikban megvan a politikai akarat és persze a tehetség ahhoz, hogy keményen a Fideszre olvassa a nyugat- és kapitalizmusellenesség feladását, akár százezrekkel is gazdagodhat a szavazóbázisa, és a kormányban csalódott véleményformálók egy részét is maguk mellé állíthatják. A Fidesz az elmúlt másfél évben egészen jobbra tolta saját magát, majd látványosan arra kényszerült, hogy visszatáncoljon középre. Ezt a táncot azonban nem minden szimpatizánsuk fogja tudni követni. Ez tehát a Jobbik ideje: ha elég ügyesek, most akár nagy párttá is kinőhetik magukat."

A cikk következtetéseivel nem feltétlenül értünk egyet: a Hírszerző vezető szerkesztőjének kommentárját, és más újságírók gondolatait elolvashatja a Véleményvezér cikkének kommentárjai között.

http://hirszerzo.hu/szemle/2012/1/24/A_Jobbiknak_kedvezhet_a_fideszesek_EUellene_ O9SGRT#utm_source=hirlevel&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-2012-01 -24
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Chuck Norris a sípszó elött hagy üzenetet :')
  2012-01-24 20:34:17, kedd
 
  Chuck Norris a sípszó elött hagy üzenetet :')  
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az MVSZ-ből Kizártak Budaházyt akarják új elnöknek
  2012-01-24 19:53:51, kedd
 
  Az MVSZ-ből Kizártak Budaházyt akarják új elnöknek



budahazy_gyorgy.jpg"Amerikától Japánig és Svédországtól Ausztráliáig sokan jelezték számunkra, hogy Budaházy Györgyöt javasolják a Magyarok Világszövetsége következő elnökének. Európa legtöbb országából már érkezett hozzánk jelzés Budaházy György jelölésére vonatkozólag" - áll az MVSZ-ből Kizártak Sajtóirodája hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.
"Budaházy György magyar hazafiságát, rátermettségét, éveken keresztül bebizonyította, írják leveleikben az MVSZ tagok. Ők mind Budaházy Györgyöt javasolják elnöknek. A megkeresésekre reagálva az MVSZ-ből kizártak szavazásra bocsájtották a kérdést, mely alapján 278 (kétszázhetvennyolc) szavazattal egyhangúlag Budaházy Györgyöt, a magyar nép szabadságharcosát, a nagy magyar hazafit, javasolják az MVSZ elnöki tisztségére" - fogalmaz a közlemény.

HunHír.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cionista agymosás ellenére a németek 20%-ában még mindig o
  2012-01-24 19:46:11, kedd
 
  2012-01-24. 07:35
A cionista agymosás ellenére a németek 20%-ában még mindig ott lappang az egészséges antiszemétizmus

Németországban a lakosság 20 százalékában tetten érhetők lappangó antiszemita tendenciák - állapította meg hétfőn Berlinben bemutatott vizsgálatában egy "független" szakértői testület, amelyet a Bundestag, a német törvényhozás alsóháza kért fel a munkára.

Zsidók itt nem kívánatosak - hirdeti a szebb időkből származó felirat
Az első úgynevezett antiszemitizmus-jelentés szerint a zsidóellenesség szélsőjobboldali körökben jelentkezik a leginkább látható módon, e szubkultúráknak az antiszemitizmus az egyik fő összetartó eleme. Ezt mutatja egyebek között az, hogy a zsidóellenességgel összefüggő bűncselekmények 90 százalékát szélsőjobboldali kötődésű elkövetők hajtják végre.
Ugyanakkor az antiszemitizmus korántsem elszigetelt, csak a társadalom "szélsőséges elemeire" jellemző jelenség, hanem a középrétegekben is megmutatkozó nézet. Labdarúgó mérkőzéseken például megszokott, hogy szurkolók rasszista, zsidóellenes rigmusokat skandálnak, számos iskolában pedig a zsidó bevett szitokszó - hangzott el a jelentés bemutatóján.
A német társadalomban az antiszemitizmus "széles rétegekben elterjedt előítéleteken, mélyen gyökerező közhelyeken és a zsidókkal, valamint a zsidósággal kapcsolatos tudatlanságon alapul" (értsd: széles rétegek által megtapasztalt tényekből származó utóítéleteken, mélyen gyökerező alapigazságokon, valamint a zsidósággal kapcsolatos, évszázadokon át felhalmozott tudáson - a szerk.) - mondta Peter Longerich, a kutatócsoport egyik koordinátora, hozzátéve, hogy az antiszemita nézetek terjedését - különösen az interneten - nemigen lehet feltartóztatni. A kutatók hiányolták az antiszemitizmus visszaszorítását előirányzó állami, kormányzati stratégiát, és kifogásolták, hogy nem biztosított az ilyen jellegű projektek hosszú távú finanszírozása (azaz hogy ők nem kapnak még több pénzt - a szerk.).
Nemzetközi összehasonlításban Németország a maga 20 százalékos látens antiszemita arányával a középmezőnyben foglal helyet. E besorolás oka "nem utolsósorban az, hogy Lengyelország, Magyarország és Portugália részben szélsőségesen magas értékeket ér el" az antiszemitizmust vizsgáló felmérésekben - áll a szövetségi belügyminisztérium honlapján publikált jelentésben.
A Bundestag 2008-ban - a kristályéjszaka néven elhíresült 1938. novemberi zsidóellenes megmozdulás 70. évfordulóján - szólította fel a kormányzatot a független szakértői testület felállítására, az erről szóló határozatot valamennyi frakció támogatta. A 2009-ben létrehozott, tíz "tekintélyes kutatóból" álló testület feladata, hogy rendszeres időközönként megvizsgálja az antiszemitizmus elterjedtségét, és tegyen javaslatokat a jelenség visszaszorítását célzó erőfeszítésekre.
(MTI korrigálva)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/91123/#ixzz1kP2VcNYY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ország teljes újjászervezésének arcai V.
  2012-01-24 19:38:47, kedd
 
  Az ország teljes újjászervezésének arcai V.

2012.01.24. 09:30
Címkék: arcképcsarnok csöbör katalin

Ha valaki érveket keres az egyéni jelöltes választási rendszer ellen menjen Miskolcra. Mi a szöszöm értelme annak, hogy ne csak pártlistára, hanem arcokra is szavazzak? A politika, mint szakma presztízse akkora, hogy az ismerőseim közül (tehát azok közül az emberek közül, akiket ismerek és akikről viszonylag üzembiztosan meg tudom állapítani, hogy mire mennénk velük, ha) senkinek eszébe nem jutna ilyen mélyre süllyedni, így annak az esélye, hogy személyesen is ismerjek egy jelöltet közel nulla. De ha nem ismerem, akkor minek alapján mondjak róla véleményt? Az előélete alapján? Hát, Miskolcon picit gondban lennék.

Van egy mezőgazdasági főiskolát végzett üzemmérnököm, aki gyakorlatilag 1981 óta pártvonalon érvényesül, KISZ, MSZMP, MSZP, szép, kerek munkakönyv. 1988-ban, szezon végén elmegy egy kicsit tanulni, hová, hová, hát a moszkvai Politikai Főiskolára, ahonnan 1990-ben politológusként tér haza. Volt egy rakat ideig képviselő is, de bevallom, bennem nem hogy mélyebb, de semmilyen nyomot sem hagyott.

Van egy elektronikai műszerész technikusunk, aki a forrasztópákáját parlagon hagyva inkább a büdös multi kizsákmányoló Coca Colához szerződött el, árulni a szagosszódát évtizeden keresztül. Kicsit ugyan lassan, de tizenegy év alatt csak rájött, hogy böffentővízzel vigéckedni nem egy olyan pálya, amire egy igaz magyar büszke lehetne élete végén, így jó érzéssel rárepült a kibontakozó konjunktúrára, gárdista lett, majd mivel valószínűleg a Magyar Gárdában nem akadt még egy olyan pályázó, aki egy személyben volt szakértője a lágyforrasztásnak és a Coca Cola értékesítésnek egyből meg is tették megyei kapitánynak.

És végül, de nem utolsó sorban a befutó: Csöbör Katalin. Az ország teljes újjászervezésének a miskolci arca.


Egy kis bennfentes infó: egyre combosodó arcképcsarnokomba nem ötletszerűen kerülnek be a kiválasztottak, hanem azért, mert valamivel felhívták magukra a figyelmet. A figyelmemet, hogy megmaradjunk a szubjektív értékelés mellett. Csöbör Katalinra azért kaptam fel a fejem, mert valami ilyesmit mondott:

,,A nemzetközi szocializmus semmivel sem különb, mint a nemzetiszocializmus."

Nyilván az az illető, aki Csöbör Katalinnak a szájába adta a fentieket nagyon is tisztában volt azzal, hogy nem mosható össze a szocializmus azzal, amit mi itt keleten megtapasztalhattunk különböző neveken, úgyismint sztálinizmus, kádárizmus és társai, de neki most a hatalompolitikai érdeke azt kívánja, hogy összemosson, így Csöbör Katalinnak ezt kellett mondania, hülyét kellett csinálnia magából, de hát erre lett ő besorozva, parancs, értettem, lelépni. Nézzük, ki ez a Csöbör Katalin?

1965-ben született, érettségizett, majd nem részletezett okokból a Budapesti Tanítóképző Főiskolával folytatott küzdelmet két év után feladja, a kommunista diktatúra elől 1986-ban Franciaországba menekül. Csöbörből vödörbe, de ne névvel viccelődjünk, szóval megérkezik Franciaországba és mit lát? Hát nem egy nemzetközi szocialista az elnökük éppen? François Mitterrand országában mihez kezd a fiatal Katalin? Állami intézményekben foglalkozik gyerekekkel! És közben hallgat valamit, mert hallgatni valamit az olyan polgári, idézem az életrajzából (a másikból, mert ezekről csak három-négy életrajzból lehet csak összeszedegetni a lényeget):

1991és 1992 között a BAFA Brevet d'Aptitude aux fonctions vacances et loisirs Nanterre Franciaország hallgatója.

Schmitt Pál szintén 1992-ben lett a sporttudományok doktora, ez egy ilyen párt, itt kérem fontos a felsőfokú végzettség. Külön vicces, hogy a parlamenti káderlapján a végzettségét adó intézményt, tehát ahol ő "hallgató" volt így nevezi meg: Direction Departementale De La Jeunesse Et Des Sports Des Hauts- Seine Nanterre. Ugye, hogy jobban cseng, mint a Sorbonne? No, tehát Katalin immáron megszerezte a szükséges OKJ-s képzettséget, így bátran dolgozhat tovább egy szocialista elnök alatt a tanács gyermekvédelmi osztályán, Nanterre-ben. Behálózták a nemzetközi szocialisták, de ő nem hagyja magát, 1994-ben a politikai változások hatására hazaköltözik. Nehéz ezt érteni. Négy év alatt juthatott el hozzá a hír Nanterre-be, hogy lett itthon valamiféle rendszerváltás? Vagy a szocik 1994-es földindulásszerű győzelmére gondol, amikor politikai változásról beszél? Csupa kérdőjel.

Innen jön egy mondhatni szokásos elkenés, tíz évig egy textilipari vállalkozást vezetett, Alsózsolcán. Semmi bővebb, pedig a másik versenyzőnél, a kólásnál is ez lett volna a legérdekesebb. Hogyan építgette a karrierjét? A kólásnál még el tudom képzelni, eleinte csak a Fantát és a Sprite-ot bízták rá, és azt is csak a négyszámjegyű utak mentén árulhatta, de idővel lépkedett felfelé a ranglétrán, két év után már a diétás kóla is hozzá tartozott, öt év múlva pedig kapott egy saját megyét! No, ez érdekelne Katalinnál is, hogy konkrétan mi is volt ez a textilipari vállakozás? Függönyvarrás egy multinak? Menyasszonyiruha-kölcsönző? Haute couture Alsózsolcán és vidékén? Nem kekeckedésből, de olyan jó lenne már látni egy olyan országnagyot, aki még mielőtt felszopta volna magát letett valamit az asztalra. Ő. Kreatívan, ésszel, ötletekkel felépített volna valamit, ami azelőtt nem volt és nincs benne állami pénzek lenyúlása.

Mert az olyan szocialista dolog élni az állam nyakán, akár Nanterre-ben, akár Alsózsolcán. Nem ciki, egyáltalán nem az, na jó, talán Alsózsolcán az, de Nanterre-ben semmiképp. Ott ugyanis tudják, hogy mi a különbség szocializmus és nemzetiszocializmus között. A ciki az, amikor valaki él az állam nyakán, és közben tele pofával szocialistázik. A ciki az, amikor valaki 2010-ben diplomát szerez kulturális antropológiából, miközben egy olyan ember seggét nyalja, aki rá másfél évre egy kora reggeli szeszélyes pillanatában kijelenti, hogy márpedig az ördög szarjon kultúrantropológust, ilyen posztblablákra nekünk nincs szükségünk, menjen mindenki agrárszakembernek.

Csöbör Katalin tehát már 1994-ben, hazatérésekor eldöntötte, hogy ő a politikai tevékenységét számára természetes módon a polgári jobboldalon kezdi. Egy francia állami alkalmazottnak, aki Nanterre-ben a szociális ellátó rendszerben dolgozott természetes módon vezet az útja az alsózsolcai polgári jobboldalba, stimmt. De újfent felmerül a gyanú, hogy Katalinhoz eléggé lassacskán jutnak el a hírek, hiszen a 2002-es önkormányzati választásokon milyen jelöltként nyer mandátumot? FÜGGETLEN!!! Eltartott neki 2005-ig észrevenni, hogy annak, aki diagnoztizálja magában a polgári jobboldal szindrómát hová is kell állnia. Ebben az évben megalakítja a Fideszt Alsózsolcán, és mivel Katalin olyan, mint az elefánt, kissé nehézkesen indul be, de utána megállíthatatlan, így érthető, ha 2008-ban már ő az országgyűlési választókerületi gauleiter, 2010-ben képviselővé választják egyéniben, a poszt elején bemutatott másik két életrajz ellenében, és ősszel behúz még egy alsózsolcai tanácstagi győzelmet is, amitől alpolgármesterré növi ki magát, de lefogadnám, hogy az iskolában az eszemkának is ő az elnöke.

Mintegy teljesen lényegtelen mellékszál, de megemlítem, hogy Csöbör Katalin valamiféle költségtérítéses mutyi során is szóba került, Alsózsolca vélhetőleg csőgazdag önkormányzata megszavazott neki egy szóra sem érdemes mértékű költségátalányt, és ő a magyar polgári jóízlést követve valami olyasmit mondhatott, hogy: ha adni akarnak egy kis pénzt, hát én nem fogok elugrani előle. No, szóval ez az ember szocialistázik, ő igyekszik orbáni megrendelésre összemosni a szocializmust a nemzetiszocializmussal. Engedelmesen, de hát ezért lett ő gauleiter Miskolc 1. számú választókerületében, Orbán Viktor személyes áldásával.

Az Ország Házában semmi különösebben érdekeset nem csinált. Már ugye ha a számára természetes módon választott polgári jobboldali értékek felől nézzük. Mi fűződik a nevéhez? Stágel Bencével közösen benyújtják a Nagy Utcaátnevezési Törvényjavaslatot, egy módosító indítvány formájában, adva a lényegretörésnek, miközben ugye a Haza végveszélyben, támadnak a spekulánsok, meg kell alkotni percenként három sarkalatost, és még csak arra sincs idő, hogy minden törvényjavaslatnak címet adjunk, azokba bármit is beleírjunk, tessék a biankó indítványt megszavazni, és meg is szavazzák. Csöbör Katalin ezen utcaátnevezési hisztériája során tette az ominózus nyilatkozatot, összemosva benne szocialistát, komcsit, nácit, egykutya, mondta, és közben fel sem tűnt neki, hogy könyvet égetni, utcát, teret, intézményt átnevezni, a múlt emlékét eltörölni nem kifejezetten a szocialisták, nem is a polgári jobboldal szokott, hanem a komcsik és a nácik.

Benyújtója még az egyháztörvény kettőpontnullának, de hát annak ki nem, valamint szintén önálló indítványként nyújtja be néhány társával együtt a T/5031-es törvényjavaslatot, ,,A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek vonatkozásában a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló 2009. évi XCV. törvény módosításáról" címmel. Dr. Daherre Pierre-el közösen szignálják, végső soron ki értene jobban a kérdéshez, mint egy orvos és egy kultúrantropológus? Vagy mi értelme lenne annak, hogy egy ilyen törvényjavaslatot az illetékes minisztérium nyújtson be, ahogyan az a jogalkotás logikája alapján elvárható lenne? Nem, ide egyéni indítvány kell, mert ehhez nem a minisztérium ért, hanem egy orvos és egy kultúrantropológus. Az ország teljes újjászervezésének legendás arcai.

Hát, ennyi. Lassanként feltűnik, hogy Orbán előszeretettel veszi magát körül ilyen, hogy is mondjam csak, a politika terén parvenünek tűnő hölgyekkel. Mondják, hogy a nőkkel jobban boldogul egy olyan ember, aki a csapatát szereti finoman kézivezérelni, mert a nők konfliktuskerülőbbek és kisebb eséllyel hívják ki a hóra pöcsöt összemérni. Nem tudom, de legalábbis gyanús. Pelczné, Selmeczi, Bábiné, Csöbör Katalin. Mondják, hogy az a választott vezető, aki az őt támogató grémiumot igyekszik nőkkel feltölteni, magát igyekszik női végrehajtói körrel körülvenni picikét gyanús. Nem tudom mennyire igaz ez Orbánra.

Az viszont nagyon erős érv az egyéni indulós választási rendszer ellen, ahogyan ezek az arcok működnek. Ki hiszi azt el, hogy Csöbör Katalin egyáltalán elolvasta a T/5031-est? Vagy bármelyik másikat, amelyik nem valami utcaátnevezős-szimbolikus, komcsitempót villantó törvényjavaslat? Szerintem neki még annyit se kötöttek az orrára, hogy hol, kik által készültek azok a törvényjavaslatok, amelyekre ráírták, hogy az az ő egyéni indítványa. Szegény nő, mit fog ez magyarázkodni, amikor az ex-kóladíler kollégája kitalálja, hogy a fidesz is zsidó, és ezek a népnyúzó-hazaáruló törvényjavaslatai valójában valamiféle titkos világszanhedrin titokzatos irodáiban készültek! Mekkorát fognak nézni ezek a Jövő Arcai akkor, ha mégiscsak kisiklik a gyorsnaszád, és pár éven belül egy igazi, vérbő nemzetiszocialista hatalom őket, az ő emléküket igyekszik majd kitörölni a közelmúlt történelméből? Már úgy értem, hogy velük együtt.

Őket nem sajnálnám, meg azt se, aki ezekkel az arcokkal próbálja meg eladni az országjobbítását, hanem az országot sajnálnám. Magunkat. Meg egy kicsit a polgári jobboldalt, azt, amelyik meg se született, és meg se születhet mindaddig, amíg ilyen arcok bábáskodnak fölötte. Sikítva visszatolat inkább az anyjába, hogy ő még, ha lehet maradna egy kicsit. Lehet.


http://orulunkvincent.blog.hu/2012/01/24/az_orszag_teljes_ujjaszervezesenek_arcai _v#c15619753
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a kormányzati ciklus nem a megszorítások logikájára épül
  2012-01-24 19:20:09, kedd
 
 
Ez a kormányzati ciklus nem a megszorítások logikájára épül, mint a szocialisták idején - mondta a Lánchíd Rádióban Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

***************
Azaz megszorítás van, de azok csak úgy vannak, mert a lopás logikájához ezek kellenek.

A megemelt ÁFA, a megemelt egészségügyi járulék, a megemelt jövedéki adó, a folyamatosan emelkedő üzemanyagárak, az egykulcsosítás miatt csökkenő nettó bérek, a vállalkozásokat terhelő cégautóadó emelése, a szektorális különadók miatt leálló vállalkozói / beruházói hitelezés, a szolgálati nyugdíjak csökkentése, a pénzügyi- és közszférát érintő csoportos létszámcsökkentések, a teljesen elmaradó külföldi beruházások, a teljes felsőoktatási tandíj ezt másképp gondolják, mint az államtitkár úr.


Teljesen igazat mondott!!! A mostani mexorítások logikátlanok.
De ezeket nem a zemberekkel fizettetik meg. Értjük?

de van ismét szocpol,
a vasutasok kaptak karácsonyra 34 milliárdot,
a közszolgák lakáshitelét is kifizeti az állam,
a nyugdíjakat 3,x+ 6 százalékkal emelték,
a repülő flottánkat helikopterhadsereggel is bővítik,
a cigányügyi konferencia meg a Zöldfoki szigeteken ülésezik.

http://orulunkvincent.blog.hu/2012/01/24/idezet_a_reggeli_kavehoz_7#c15620488
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan számoljunk tömeget?
  2012-01-24 19:08:11, kedd
 
  2012
jan.
24.
09:20

Hogyan számoljunk tömeget?

Írta: Nikki Heat | kommentek : 3

Divatba jöttek a tüntetések, a demonstrációk, és az ellen-demonstrációk az elmúlt években. Velük együtt kezdetét vette egy folyamatos számháború. Az azonban, hogy mennyien is vettek részt egy-egy eseményen, szinte mindig bizonytalan marad(t).

Úgy döntöttünk, megpróbálunk adni néhány ötletet/módszert arra, hogyan is lehetne pontos(abb)an meghatározni a résztvevők számát, de legalábbis azt, hogy melyik rendezvényen voltak többen. Kormánypártiaknak, ellenzékieknek egyaránt javasoljuk a bejegyzés elolvasását, elvégre egyik félnek sem használ, ha rajtuk röhög a fél ország a túl-/alábecsült résztvevői létszámokat hallva.

Állunk vagy mozgunk

Az egy helyben álló tömeg mindig nagyobb sűrűségű, mint amelyik mozog. Nincs ez másként akkor sem, amikor piros lámpánál az autók feltorlódnak. Ekkor 25 méteren akár öt autó is elfér, míg forgalomban ez egyre csökken. Emberek esetében akár félméterenként is állhatunk egymás mögött, míg gyaloglás közben ez a távolság két-három méterre is megnő. Ezért amikor azt mondjuk, hogy a tömeg betöltötte az Andrássy utat, nagyon nem mindegy, hogy állva tették, mint például a Budapest Parádén, vagy az Alaptörvény ,,ünnepén", vagy mozogva, mint a Békemenet idején. A két esemény ugyanazon a területen zajlik, a tömeg számossága között pedig négyszeres szorzó van.

A hagyományos tömegbecslések természetesen működnek, azaz álló tömeg esetén nagyjából négy ember/négyzetméterrel számolhatunk (ekkor vállaink összeérnek, és az előttünk álló háta 30 centiméterre van) mozgó tömeg esetén az egy ember/négyzetméter is túlzás lehet, hiszen egy katonai menet is ritkább ennél. Előbbire példa a január 2-ai demonstráció az Operánál, utóbbira a 21-ei Békemenet. A Békemenetről készült fotón (forrás: mno.hu) a bekeretezett részben 200 embert számoltunk, és nagyjából 16mx16m-es a terület. Azaz 0,8 ember/négyzetméter ,,menetel". A távolság az MNO beszámolója (,,16.55-kor a tömeg az Operától a Kodály köröndig ér"), valamint a Google alapján 1100 méter. Az Andrássy út mindennel együtt körülbelül 25 méter széles, ez 27 ezer 500 négyzetméter, azaz kereken 20 ezer embert jelent a Magyar Nemzet által ,,több százezresként" leírt tömeg.

Persze a fotók és a tömegbecslés nem teljesen pontosak - bár egy jó légi fotó még mindig a leghasznosabb. Noha négy ember/négyzetméter fölé nem igazán emelkedhet a sűrűség, nem mindegy, hogy néggyel, vagy eggyel számolunk. A modern kornak hála, van számos egyéb mód annak becslésére, hogy mennyien is vettek részt egy-egy rendezvényen.

Cellainformáció

http://egyenlito.blog.hu/2012/01/24/hogyan_szamoljunk_tomeget

A mobiltelefon társaságok pontosan tudják, egy-egy toronyra hány készülék jelentkezett be adott pillanatban, hány telefon regisztrált az Andrássyn végighaladva, az egymás utáni tornyokra. Néhány száz főre pontosan meg tudnák mondani, mennyien voltak, korrigálva mobiltelefon ellátottsággal, piaci részesedéssel. Ezek statisztikai, nem személyes adatok, így nem esnek az adatvédelmi törvény hatálya alá. Ráadásul ha mindhárom szolgáltató megmondja ezeket az adatokat, akkor még egymással is szinkronban kell lenniük, azaz nem hazudhatnak.

Kamerák

Ha a rendőrség kiadná a térfigyelő kamerák felvételeit, akkor bárki megszámolhatná, hogy tíz perc alatt hány ember halad át mondjuk a Terror Háza előtt. Ezután már csak meg kell szorozni ezt a mennyiséget a ,,vonulás" teljes idejével. Ilyen felvétele egyébként a bankoknak, az éttermeknek is lehet, de még a közútkezelőnek is van.

Szemetelés

Egy-egy ilyen rendezvény után az eldobott cigarettacsikkek számából is meg lehet mondani, mennyien lehettek, ha például összevetjük egy átlagos szombaton található cigicsikkek és gyalogosok számával. (Nyilván senki sem fogja megtenni, de az információ szó szerint az utcán hever.) A szemetet kilóra is mérhetjük, mint például fesztiválok idején.

Egyéb, alternatív módszerek

Amennyiben valóban lennének (nincsenek!) több 100 ezres (milliós) tüntetések az országban, az amúgy hozzávetőleg 30 ezer négyzetméteres (120 ezer ember férőhelyű) Kossuth téren, akkor azt egyéb módszerekkel is lehetne mérni. Amennyiben több százezer ember eljön vidékről, nekik busz- és vonatjegyeket, autópálya matricákat kell venniük, amelyeknek szintén nyoma kell, hogy legyen az értékesítők rendszereiben.

Még nagyobb nyomot hagy, hogy ha 1 millió ember az utcán van, akkor szükségképpen nincs otthon. (Meglepő) Az internethasználat, a villany- és gázfogyasztás, a tévék és rádiók hallgatottsága,a vezetékes telefonhívások száma érezhetően esne vissza. Még szennyvíz is jelentősen kevesebb képződne Budapesten abban az egy-két órában, amíg 100 ezrek az utcán vannak. Mindezek más és más szolgáltatók adataiban tükröződnének, ráadásul összhangban is kell lenniük a korábbi események adataival és egymással.

Végül az összehasonlítás

A legegyszerűbb módszer azonban mégis az, hogy ha nem is tudjuk megmondani, pontosan mennyien voltak egy-egy rendezvényen, azt biztosan meg tudjuk mondani, melyiken voltak többen. Bármely mobilszolgáltató meg tudja mondani, melyik Kossuth téri tüntetésen hány olyan mobiltelefon volt, amit ő szolgált ki. Bármely térfigyelő kamera képe összevethető egy korábbi felvétellel. Lehet, hogy nem tudjuk belőlük pontosan becsülni a résztvevők számát, de azt igen, melyik eseményen volt több mobil eszköz, hátramaradt szemét, kevesebb otthoni internetező, több facebook posztoló az eseményről.

A bankok meg tudják mondani, melyik tüntetés alatt mennyien használták a környék bankautomatáit, a mobilparkoló társaság meg tudja mondani, mennyivel több parkolás ért véget a tüntetések végével, mint máskor. A BKV is meg tudna mondani sok mindent, kár, hogy 40 évvel le vannak maradva. Egy Kossuth téri ki- és beléptető kapu ilyenkor árulkodó lenne. (Kossuth téri metró kamera viszont van, és tudna is árulkodni.)
A fenti adatok egymástól függetlenül beszerezhetőek, mérhetőek, összehasonlíthatóak. Ráadásul volt már elég rendezvény az elmúlt években - Budapest Parádétól, meleg felvonuláson át, Kapcsolat koncertig, vagy kordonbontásig -, ezekkel szintén összemérhetünk egy-egy tüntetésből származó adatokat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha Magyarországnak nem lenne szüksége az IMF-megállapodásra
  2012-01-24 18:12:46, kedd
 
 
Ha Magyarországnak nem lenne szüksége az IMF-megállapodásra, Orbán Viktor ma "kuruckodna" José Manuel Barrosóval. És azokban az ügyekben, amelyek esetén az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, a miniszterelnök nem engedne, a magyar kormány végigvinné a törvénymódosításokat az európai bíróságokon, igaza tudatában - mondták a Népszabadságnak a miniszterelnökhöz közeli források. "De kedden délután Brüsszelben a "B-verzió" lesz érvényes, mivel az IMF-hitelszerződésnek nincs alternatívája. Orbán Viktor nem lesz a Tenkes kapitánya, kompromisszumkészségről tesz tanúbizonyságot, akkor is, ha Barroso erődemonstrációt tart az EU-alapszerződésre hivatkozva, és a magyarországi demokrácia-deficitet sérelmezve" - fogalmazott egy kormányzati szereplő, aki jól ismeri az uniós találkozókra való felkészülést.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.