Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Így végtörlesztettek a képviselők
  2012-01-29 22:02:29, vasárnap
 
  Így végtörlesztettek a képviselők

A szocialisták bármennyire is ellenezték sokuk élt a végtörlesztés lehetőségével, de természetesen fideszes a rekorder.

Szerző: safranyn | 2012. január 29.

A Fidesz 225 tagú parlamenti képviselőcsoportjában 152 főnek van tartozása, összesen több mint 1,5 milliárd forintnyi értékben, az 58 fős MSZP-frakcióból 37 politikusnak van hitele, még a Jobbik és az LMP politikusainak közel fele rendelkezik hitellel.

Ugye még mindenki emlékszik arra, amikor Lázár János kijelentette, hogy támogatja Mesterházy Attila azon elképzelését, hogy a politikusok ne végtörleszthessenek. Nos, ahogyan lenni szokott, ebből természetesen semmi nem lett, a politikusok java része élt a végtörlesztés lehetőségével.

A Fideszes képviselők nem is akármennyit fizettek vissza, ami kissé érthetetlen, hiszen állításuk szerint a szocialisták egy ügyes trükkel belebeszélték az emberekbe, hogy vegyenek fel devizahiteleket, nem gondoltuk volna, hogy ilyen egyszerű megdumálni a fideszes képviselőket is.

Akik megszavazták maguknak a jót

Kocsis Máté

Kocsis Máté hajléktalanügyi referens az Origo információi szerint összesen 40 millió forintot fizetett vissza, és ezzel mintegy 15 millió forintot takarított meg. Az összeget Kocsis két ingatlan eladásából, egy édesanyjától kapott 15 millió forintos kölcsönből, valamint készpénzben lévő megtakarításaiból teremtette elő.

Halász János ugyanennyit fizetett vissza, így ugyanannyit spórolt, mint Kocsis Máté. Az államtitkár megtakarításaiból, családi segítséggel és egy új forinthitellel fedezte a 40 milliós számlát.

Rogán Antal 10 millió forintot váltott ki, amit saját megtakarításból, illetve forinthitelből teremtett elő, Vejkey Imre forinthitelből végtörlesztett, a képviselőnek mintegy 20,7 millió forintot kellett kifizetnie.

A fideszes Vejkey Imre azt közölte, hogy “direkt e célra felvett banki forinthitellel" váltotta ki korábbi svájci frank alapú hitelét. Adóssága nagyságáról nem tett említést a politikus, tavalyi vagyonnyilatkozatában 115 ezer svájci frank, vagyis mai árfolyamon 28,7 millió forintot érő banki tartozás szerepelt. Az általa is megszavazott kedvezményes árfolyamról szóló jogszabály alapján viszont csak 20,7 milliót kellett befizetnie.

Akik aztán mégsem visszakoztak

Vadai Ágnes

A korábban MSZP-s, ma már DK-s Vadai Ágnes, aki 23,9 milliós hitellel rendelkezett, bár azt nem lehet tudni, hogy ennek mekkora része volt forinthitel. A politikus az Origónak elmondta, két forrásból, férje önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításából, valamint forinthitelből törlesztette házastársával közös devizahitelét.

Iváncsik Imre volt szocialista nemzetbiztonsági államtitkár szintén nem árulta el az [origo]-nak, mekkora összeget végtörlesztett, 2010-es vagyonnyilatkozatában mindenesetre devizanem meghatározása nélkül egy 7,5 millió forintos tartozást szerepeltetett.

Akik nem a levegőbe beszéltek

Gyurcsány Ferencnek 69 millió forintnyi hitel van a nevén, az euróban felvett adósságot magyarázata szerint azért nem fizette vissza vagy váltotta ki forinthitellel, mert nem ért egyet a szerinte igazságtalan végtörlesztési konstrukcióval. 69 millió forint piaci árfolyamon 230 ezer eurós adósságot jelent, ekkora tartozástól most 57,5 millió forintért lehetne megszabadulni.

Elvi okra hivatkozva nem élt a lehetőséggel a Gyurcsány-kormány oktatási minisztere, Hiller István sem, aki 15 millió forintnyi svájci frank alapú hitelről számolt be.

Az [origo]-nak adott válaszokból kiderül, hogy nem vette igénybe a végtörlesztést Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, illetve Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője sem.

Akik kiszámolták

A jobbikos Hegedűs Tamás azért nem végtörlesztett, mert a lehetőségeket megvizsgálva nem talált olyan banki forinthitel-konstrukciót, amellyel érdemben csökkent volna havi törlesztőrészlete.

Akik nem kötik az orrunkra

Az [origo] kérdésére nem válaszolt Kósa Lajos (236 ezer svájci franknyi, aktuális árfolyamon nagyjából 58 millió forintot érő hitel van a nevén), de az MSZP-s Bárándy Gergely (142 ezer svájci frank) és Tóth József (kb. 67 milliót érő devizahitel) sem.


http://gepnarancs.hu/?p=31473
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amiről Széles Gábor nem szívesen beszél...
  2012-01-29 21:57:15, vasárnap
 
  A békemenet margójára!!!!

48 hozzászólás Írta fidosz 1 hete


Amiről Széles Gábor nem szívesen beszél...

barikad.hu/node/50604


http://fidosz.blogter.hu/490365/a_bekemenet_margojara

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felvonulók kérték! (mindenkinek)
  2012-01-29 21:48:18, vasárnap
 
 
Felvonulók kérték! (mindenkinek)




Kovács István pék Nyíregyházáról.

Azt szeretném kérni, hogy vegyék el a három millió forint nyugdíj megtakarításomat. Folyamatos stresszben élek. Mindig az jár a fejemben,mit fogok kezdeni annyi pénzel ha megérem a nyugdíjat.



Szabó Pál tanár Berettyóújfaluról.

Nekem az lenne a kívánságom, hogy tolják már feljebb a svájci frank árfolyamát. Mert így nem ösztönzi semmi az embert arra, hogy tizenhat órát dolgozzon egy nap. És tétlenül telnek el a szombatok, vasárnapok.



Hegedüs Sándorné munkanélküli Zalalövőről.

Mi nagyon egészséges életet élünk a párommal már négy éve csak reggelit és ebédet eszünk.

Mivel egészségtelen az esti étkezés. Ezért azt szeretném kérni, hogy a 28500 Ft segélyt csökkentsék le 22500 Forintra. Ne pocsékoljuk az állam pénzét.



Molnár Gyula villanyszerelő Válból.

Húúú, nekem nagyon nagy kívánságom lenn. Mivel hogy imádom a focit, szeretném ha Alcsúton vagy Felcsúton tíz(10)focipálya lenne a kilenc(9)helyett. Mert a 9 az szerencsétlen szám mindenkinek.



Hoffstater Lőrinc asztalos Vecsésről.

Mi ketten szeretnénk egyet kívánni az asszonnyal. Fantasztikus jó lenne ha a felső oktatásért fizetni kellene, mondjuk 500000 vagy 1000000 Forintot. Mert ezzel lehetne zsarolni a büdös kölyköket,hogy mennyi pénzt elbasztunk rájuk és mégis segédmunkás lesz belőlük.



A lehetőségeket maximálisan kihasználva megpróbáljuk teljesíteni a kivánságokat.



http://fidosz.blogter.hu/490636/felvonulok_kertek_mindenkinek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazudni hárommillió példányban
  2012-01-29 21:35:54, vasárnap
 
  Hazudni hárommillió példányban

2011.01.01. 11:45 | Kettes


Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság a körülbelül hárommillió magánnyugdíj-pénztári taghoz eljuttatott tájékoztató levelében egyértelműen hazugságokat állít, szándékosan megtéveszti a magánnyugdíj-pénztári tagokat és ezzel megvalósítja a büntető törvénykönyv csalás tényállását. (318. § ,,Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.") Hivatalos minőségben, nagy vagyoni értékre.



A levélben a következő valótlan állításokat teszik:

,,A kötelező magánnyugdíj-pénztári rendszer megszűnik."

A jelenleg hatályos törvények nem tartalmaznak ilyet. Épp ellenkezőleg, a hatályos magánnyugdíj-pénztári törvény preambuluma szerint nagyon is léteznek.

,,A magánnyugdíj-pénztárak eddigi egyéni számláján nyilvántartott összeg az állami nyugdíjrendszerben változatlanul megjelenik az egyéni számláján."

Amint tudjuk, az állami nyugdíjrendszerben nincs egyéni számla, és március 1-jén sem lesz, amikor az átlépés jogi értelemben megtörténik. A nyugdíjrefrom alapról szóló törvény rögzíti, hogy az átvett eszközök értékesítéséből származó bevételt a nyugdíjalapba történő befizetésre vagy az államadósság csökkentésére kell fordítani, tehát egyéni számlán történő elhelyezésről szó sincs. Nem is lehet: valamit vagy felhasználnak nyugdíjfizetésre és adósságcsökkentésre, vagy befektetik az ügyfél nevében. A számla - ha majd egyszer létrejön - fiktív összeget fog mutatni, ami mögött nem áll tényleges vagyon. Emlékeztetnék, hogy a bíróság Kulcsár Attilát egy hasonlóan nagyvonalú ügyfélszámla-felfogás miatt elsőfokon 8 évre ítélte.

,,Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy amennyiben a magánnyugdíj-pénztári tagságának fenntartásáról nyilatkozik, 2011. november 30-át követően szerzett jövedelme után a 10%-os egyéni nyugdíjjárulékát az önkéntes alapon működő magánnyugdíj-pénztárak egyikébe kell befizetnie."

A jelenleg hatályos törvények erre sem lehetőséget nem adnak, sem kötelezettséget nem írnak elő.

Ami a magánnyugdíj-pénztári rendszer megszűnését illeti, kétségtelen, hogy az Orbán-kormánynak ez a deklarált célja. Állami szerv azonban más értelmű tájékoztatást, mint ami a hatályos törvényekben szerepel, nem adhat.

A levelet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságként írták alá. A szervezet főigazgatója, Dr. Mészáros József felel a levél tartalmáért. Mészáros József igazi Orbán-káder: matematikus, szociológus, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar tanszékvezető egyetemi tanára, a KDNP családi adózásos téveszméinek kidolgozója (erről már írtunk), az előző Orbán-kormány alatt is ő töltötte be az ONYF főigazgatói tisztségét, bár a nyugdíjrendszerek finoman szólva nem számítanak a szakterületének.

Politikusként, kinevezett "szakértőként" szemrebbenés nélkül belehazudni a kamerába egy dolog. Az Alkotmányra felesküdött köztisztviselőként, hárommillió példányban, jogtalan haszonszerzés céljából (még ha a jogtalan haszonszerzés kedvezményezettje maga az állam is): bűncselekmény.

Senki sem kényszerítette Mészáros Józsefet arra, hogy köztisztviselőként bűncselekményt kövessen el. Erre készüljön fel, amikor el kell számolnia a cselekedeteivel.


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/01/01/hazudni_harommillio_peldanyban#c15663106
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert cigány vagyok?
  2012-01-29 21:29:57, vasárnap
 
  Mert cigány vagyok?

Cigány hazajön az iskolából és megkérdi az apját:
- Hát ídesapám! Olvasásból azírt vagyok jeles, mert cigány vagyok?
- Nem kisfiam! Az azért van, mert jól olvasol.
Másnap hazajön a gyerek és azt kérdezi:
- Hát ídesapám! Nyelvtanból azírt vagyok jeles, mert cigány vagyok?
- Nem kisfiam, az azért van, mert jó vagy nyelvtanból.
Harmadnap hazajön a gyerek és azt kérdezi:
- Hát ídesapám! Az, hogy nekem 20 centis faszom van, az osztálytársaimnak
meg csak 10, az azírt van, mert cigány vagyok?
- Nem édes fiam, az azért van mert a többiek 9 évesek, te meg 25.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Három férfi arról mesél,hogy milyen élményük volt a kupleráj
  2012-01-29 21:28:39, vasárnap
 
  Három férfi arról mesél,hogy milyen élményük volt a kuplerájban.
- Az én nőm bekente tejszínhabbal a tökömet és úgy nyalta le róla.
- Az semmi ! - mondja a másik - Az enyém még cseresznyét is tett rá.
- Ez is valami ! - tromfol a harmadik - Az én nőm bekente tejszínhabbal a tö-
kömöet,leöntötte csokival és cseresznyét tett a tetejébe.Olyan gusztusosan
nézett ki,hogy inkább lenyaltam magam.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Cseng a telefon. Egy bársonyos férfihang:
  2012-01-29 21:27:58, vasárnap
 
  Cseng a telefon. Egy bársonyos férfihang:
- Pirike, felmehetek ma este?
Feljöhetsz, Márton.
- De én nem Márton vagyok.
- Ne törődj vele. Én sem vagyok Pirike.........
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A hollókoszt-ipar terrorjának netovábbja
  2012-01-29 19:09:20, vasárnap
 
  2012-01-29. 14:06
A hollókoszt-ipar terrorjának netovábbja

Beismerem tévedésemet, jóhiszeműen naiv voltam: azt hittem, boszorkányüldözési őrületét a holokauszt-ipari maffia nem képes tovább fokozni. Hiszen már kétségeink kinyilvánítását is szankcionálta jogrendszerünk, amit korábban még az inkvizíció sem tett. Ám most olyan precedens értékű képtelenség történt Ausztriában, ami még a legélénkebb fantáziájúak rémálmain is túltesz.
Történt ugyanis, hogy bizonyos dr. Franz Hörmannal, a Bécsi Gazdasági Egyetem professzorával interjút készítettek az egyetemi újság ifjú munkatársai. Egyik kérdésükben arra szerettek volna választ kapni, mi a véleménye tanáruknak a náci koncentrációs táborok gázkamráiról. A rendkívül elővigyázatos professzor szó szerint a következő választ adta:
"A gázkamrákat illetően nincs véleményem."
Vesztére tette. Az egyetem vezetősége tanári állásából azonnali hatállyal felfüggesztette, (noha az interjú meg sem jelent), mondván, e válaszával a gázkamrákat feltehetőleg kétségbe vonta. Egyidejűleg feljelentést tettek ellene ,,nemzetiszocialista újratevékenykedés" gyanúja miatt. Az egész provokációs csapdát valószínűleg jó előre kitervelték, hiszen Hörmann közismert volt nemzeti radikális aktivitásáról, s nemrég egy rendkívül népszerű könyvet írt a kapitalizmus ellen, ,,A pénz vége" címmel.

Dr. Franz Hörmann
Ezzel túljutottunk a lelki beteg abszurditás végső határain: a válaszadás megtagadása is büntethető holokauszttagadássá vált! Most már csak egy van hátra: figyeltethetnek bennünket, s ha bizonyos időn belül önként és nyilvánosan nem teszünk hitet a gázkamrák létéről és borzalmairól, akkor majd "neonáciságunkért" perbe fognak és megbüntetnek bennünket...
Ave Caesar, morituri te salutant!
Tarnóczy Szabolcs

További részletek: http://kuruc.info/r/6/91357/#ixzz1ks7qIljw
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rend van: egyszerűen rászabadítják a társadalomra az elmebe
  2012-01-29 19:05:11, vasárnap
 
 
Rend van: egyszerűen rászabadítják a társadalomra az elmebeteg gyilkosokat



A Btk. 2010-ben maximalizálta a kényszergyógykezelés idejét, így nem kezelhetők korlátlan ideig az elmebetegségük miatt pszichiátrián őrzött gyilkosok. Elengedésük után egy részük újra támad.

Máig megbámulják a járókelők F. Elemért, ha feltűnik Sümeg utcáin. A férfit iszonyattal vegyes távolságtartással figyelik, a város lakói nem felejtenek. 2000 márciusát írták, amikor az apából előbújt az elméjében szunnyadó szörnyeteg. Kivágta ötéves kisfia, Erik szívét, majd, mintha mi sem történt volna, csurom véresen betért a kocsmába egy üdítőre. A szakértők megállapították: F. paranoid skizofréniában - üldözési mániával terhelt tudathasadásban - szenved, így a férfi büntetőjogi értelemben nem felelős cselekedetéért. F. kilenc évet töltött az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI), három éve kisebb-nagyobb időket tölthetett családjával, tavaly fejezték be kényszergyógykezelését.



Szülei oltalmában

- El sem akartam hinni, hogy Elemért kiengedik, azok után, amit tett, természetesen féltem tőle - mondja a Bosnyák István utcában lakó hölgy, F. szomszédja. - Mostanra megszoktam, hogy néha feltűnik, betér a boltba, szóval hogy újra itt él, közöttünk. Láthatóan erősen szedált állapotban van, nemigen szól senkihez, a mozgása lelassult.

F.-et 82 éves szülei gyámsága alá helyezték, ők felügyelik, hogy bevegye a gyógyszereit és megjelenjen az ellenőrzéseken. A szülők korábban azt hangoztatták: a fiuk ártatlan, és "egy titkos társaság kényszerítette a gyilkosságra".

A férfi volt felesége, Erika új életet kezdett, Sümeg másik részére költözött, főiskolás lánya sem tartja a kapcsolatot skizofrén apjával. Annyit tudnak Elemérről, hogy kéthetente a sümegi pszichiátrián van jelenése, többek között laborvizsgálatokkal igazolják, hogy szedi-e az állapotát stabilizáló gyógyszereket.

Kallódó páciensek

Vajon mi lesz F. Elemér sorsa, ha egyszer meghalnak a szülei? És ki figyel azokra a betegekre, akikre nem vár hozzátartozó? Dr. Laczkó János bv-ezredes, az IMEI főigazgató-helyettese közölte: a jogi szabályozás már nem teszi lehetővé, hogy korlátlan ideig intézményben tartsák a kényszergyógykezelésre kötelezett bűnelkövetőket.

- A kényszergyógykezelés időtartama legfeljebb akkora lehet, mint amennyit az adott cselekedetért egy épelméjű elkövető kapna börtönbüntetésként - magyarázta az ezredes. - Ha például a gyilkosságért tíz év börtönt szabna ki a bíróság, ám megállapítják az elkövető beszámíthatatlanságát, akkor az illetőt tíz év múlva el kell bocsátanunk. A betegek vagy családi gondnokság vagy hivatásos gyám felügyelete alá kerülnek, az őket ellátó rokon hiányában elmeszociális otthon vagy polgári kórházi kezelés vár rájuk. Mi történik, ha elhalálozik a gondnok? Ilyenkor remélhetőleg az ismerősök, szomszédok jelzik a helyi önkormányzatnak, hogy a beteg felügyelet nélkül maradt. A gondnok vagy gyám elhalálozása vagy alkalmatlansága esetén az illetékes gyámhatóság feladata az új gondok kirendelése - tette hozzá Laczkó.

200 időzített bomba

Az ezredes adatai szerint az IMEI-ben pillanatnyilag 200-220 kényszergyógykezelésre kötelezett emberre vigyáznak, körülbelül hatvan százalékuk emberölés miatt került hozzájuk. Kényszergyógykezelést kizárólag olyan emberrel szemben rendelhetnek el, aki erőszakos cselekményt követett el. A statisztikák szerint az intézményt elhagyó betegek öt-hét százaléka visszaeső.

És hogy kiket őriznek most az elmegyógyintézet szögesdróttal bevont falain belül? A Bors információi szerint itt él például a téveszméiben világvégét váró P. Károly, aki 2008-ban feleségét és kislányát szurkálta halálra, majd megpróbálta kivágni a saját nyelvét. Ugyancsak itt tengeti napjait a sajtóban fényevőként elhíresült F. László is, aki 2007-ben halálra éheztette feleségét és kis híján kislánya is belehalt a böjtkúrába. Valószínűleg a skizofrén móri mészárosra, N. Lászlóra és a tényői családirtóra, Sz. Kolosra is az IMEI várt volna. Ők azonban a zárt osztály helyett a másvilágot választották: N. László előzetes letartóztatása idején felakasztotta magát, Sz. Kolos pedig közvetlenül a vérfürdő után - legalábbis a rendőrség szerint, bár kissé hihetetlenül hangzik - motoros fűrésszel vágta le a saját fejét.

(Bors nyomán)

http://www.kuruc.info/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelt hölgyeim és uraim!
  2012-01-29 18:52:24, vasárnap
 
  Tisztelt hölgyeim és uraim!


2012.01.28. 17:03

Tisztelt hölgyeim és uraim ennek a politikai taktikának a lényege abban áll, hogy a kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon. Nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változásokat, amelyek megtestesülnek a döntésekben, hanem, hogy a közelmúltban közzétett iratokból is idézhessek, az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell. Ellenségképet kell felépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget, ezt azt ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal. A történészek között vita van arról, hogy ezt a politikai taktikát Hitler tanulta-e Sztálintól, vagy Sztálin tanulta Hitlertől.

Sok mindent láthattam már költségvetési vita címszó alatt itt a tisztelt házban. Amire azonban most a kormányzó pártok készülnek, arra az elmúlt 16 évben a 15 költségvetési vita során még nem volt példa. Arra, hogy egy kormány olyan költségvetést próbáljon elfogadtatni, ami éppen az ellenkezőjét tartalmazza annak, amire felhatalmazást kapott a választóktól. Olyat már láttam az elmúlt 15 évben itt a tisztelt ház falai között, hogy valamit át kellett ütemezni. Olyat is láttam, hogy valamiről kiderült, hogy nem állta ki a gyakorlat próbáját. De olyat, hogy valaki ellentétes irányba akarjon elindulni, mint amire fölhatalmazást kapott, no erre, még nem volt példa...

Tisztelt hölgyeim és uraim, ráadásul nem csak ígérték, hogy más irányba fognak haladni, nem csak ígéretekről beszélek, egyenesen eskükről beszélek. Önök esküdöztek. Becsület szavukat adták, idézek ismét: a mi kormányunk az adócsökkentés kormánya. A legőszintébb becsületszavamra mondom. Idézet vége. Ennyit a őszinteségről, ennyit a becsületről meg a legőszintébb becsület szóról.

A baj gyökere valószínűleg a demokráciáról vallott fölfogásban keresendő. Ugyanis egy választás nem arról szól, hogy melyik politikai erő kormányozza az országot. Ez csak következmény. Egy választás mindig arról szól, hogy a választópolgárok szerint milyen irányba kell elindulnia az országnak. Az emberek nem pártokat választanak, bár vannak párt agymosottak, akik ezt gondolják, hanem közös jövőt választanak. És ennek az irányát el is döntik! Majd annak a kormánynak adnak felhatalmazást, amelyről azt gondolják, hogy ígéretei, legőszintébb becsület szava, fogadkozásai szerint majd abba az irányba fog haladni.

Nos tisztelt hölgyeim és uraim, az emberek a személyes életükről döntenek. Ezért nem lehet semmibe venni a döntésüket. Aki semmibe veszi a döntésüket, és az ellenkező irányba akarja elindítani az ország közös jövőjét, az megsérti és megalázza az embereket. Valójában bevallja, hogy egyszerű hatalmi eszköznek tekinti őket...

Ez a fölfogás valójában azt jelenti, hogy miután megvan a többség, azt gondolják a kormánykoalíció pártjai, hogy azt tehetnek, amit akarnak. Meggyőződésem szerint ehhez Önöknek nincsen joguk és ehhez Önöknek nincsen felhatalmazásuk. Ezért kell azt mondanom, hogy ma Magyarországon felhatalmazás nélküli kormányzás, demokratikus kormányzati döntések helyett pedig diktátumok vannak! És az előttünk fekvő költségvetés sem más, mint a felhatalmazás nélküli kormányzás terméke...

Ez a költségvetés, tisztelt hölgyeim és uraim, megszülethet az előírt törvények eljárási rendjének a betartásával. Reméljük így is fog megszületni. De nincs elfogadottsága! Ezért ez egy legális költségvetés lesz, de illegitim...

Tisztelt hölgyeim és uraim.

(Halk zúgolódás.)

Tisztelt hölgyeim és uraim.

Összességében már ez az 1 érv is elegendő lenne arra, hogy egy magunkfajta demokrata, egy polgári demokrata elutasítsa ezt a költségvetést.

De tisztelt hölgyeim és uraim nézzük meg mindezt egy másik szempontból! Mármint a költségvetést. Ad-e választ. Ad-e választ ez a költségvetés a magyar emberek és Magyarország legfontosabb gondjaira.

Kiolvashatók-e belőle közös nemzeti célok, amelyeknek az elérését szolgálni akarja ez a költségvetés. Kiolvashatók-e azok a nagy közös célok, amelynek alkalmas eszköze kíván lenni az előttünk fekvő költségvetés. Itt ugyanazt a betegséget tapasztaljuk a költségvetés elolvasása után, mint a kormányprogramban. Ez nem meglepő, hiszen a költségvetés nem más, mint a kormányprogram következő évre vonatkozó tükre.

A kormányprogram vitájában is fölhívtam az Önök figyelmét tisztelt kormánypárti képviselők, hogy korrigálják az elképzeléseiket és nevezzék meg azokat a legfontosabb, közös jövőnket megtestesítő kérdéseket, amelyeket előnyben kívánunk részesíteni, amikor a rendelkezésünkre álló eszközök fölhasználásáról döntünk.

Lett volna fél év arra, hogy ez megtörténjen.

A második helyre ennek a költségvetésnek meggyőződésem szerint a demográfiai kérdések után, a személyes, társadalmi felemelkedés lehetőségének kérdését kellene tennie! Hogy azok, akik a rendszerváltáskor a vesztes oldalra kerültek, vagyis a rendszerváltás vesztesei, kapjanak valami hihető esélyt arra, hogy ők is átkerülhetnek a másik oldalra. Hogy nekik is tartogat valamit a jövő...

A túlélés lehetőségén túl.

Ha személyesen nekik talán már nem is tán nagyon tartogat, esetleg az életkoruk miatt, legalább a gyermekeik számára. A személyes, társadalmi felemelkedés tanuláson keresztüli útját támogatni kellene minden magyar költségvetésnek. Ez a költségvetés a személyes felemelkedés tanuláson keresztül vezető útját elzárja, rácsapja az ajtót a szegény gyerekekre.

Tisztelt hölgyeim és uraim.

Tévénézők nem tudják, hogy miért fogom mondani, amit most mondok, de itt a szocialista képviselőtársaim azzal a megjegyzésükkel tiszteltek meg, hogy ez demagógia.

Lehet erkölcsi kérdéseket demagógiának minősíteni.

Azonban a társadalmi felemelkedés kérdése erkölcsi kérdés. Megjegyzem, szerintem mindenkinek a számára az, aki az előző rendszerben járt egyetemre vagy főiskolára.

Tisztelt hölgyeim és uraim, itt akik a Parlament padjaiban ülnek, talán a legfiatalabbakat leszámítva, mind az előző rendszerben jártak még egyetemre és főiskolára. Ingyen.

Ingyen, tisztelt hölgyeim és uraim. Ezért mi hálásak vagyunk Magyarországnak, nem a Kádár rendszernek vagyunk hálásak, hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített ebben bennünket. Elsősorban persze a szüleinknek. De mindenki másnak is. És ezért számunkra továbbra is erkölcsi kérdés, hogy mi nem támogathatunk, nem is fogunk támogatni semmilyen indítványt, ami a személyes társadalmi felemelkedés oktatáson keresztül vezető útját el-zár-ja a fiatalok előtt. (Nagy taps).

Tisztelt hölgyeim és uraim, a harmadik helyre ennek a költségvetésnek a munka ügyét kellene állítania. Sajnos a költségvetés a növekvő munkanélküliség kérdését nem kezeli megfelelő súllyal. A regisztrált munkanélküliek száma folyamatosan nő és lassan eléri a 8 százalékot. 100 emberből 38-an dolgoznak. És van öt-hatszázezer olyan honfitársunk, aki nem dolgozik, de már munkáért sem jelentkezik. Ezért nekünk munkahelyeket kellene teremtenünk. Nem csak a legképzettebbek számára!

Hiszen az ország egy részét éppen most zárjuk ki a lehetőségből, hogy képzetté válhasson. A most állás nélkül lévő öt-hatszázezer, már munkáért sem jelentkező ember számára nekünk olyan munkahelyeket kellene létrehoznunk a költségvetés segítségével is, ahol az alacsony képzettségű emberek is el tudnak helyezkedni. Nekik is jár az esély! Hogy ha akarnak, akkor munkából, fenn- és eltarthassák magukat és családjukat.

Szeretném fölhívni az Önök figyelmét arra, hogy a nyugdíj korhatár felemelése nem fog segíteni a problémán. Ugyanis a férfiak tekintélyes része, ugyanis a nyugdíjak tekintélyes része a nyugdíjkorhatár előtt sodródik ki a munkahelyekről. Én örülök annak, hogyha a szocialisták majd itt nyilatkoznak arról, hogy egyébként ilyen tervük nincsen...

(Mélyet sóhajt.) Én örülök annak, hogy a Magyarországon működő külföldi befektetők megtalálják Magyarországon a számításukat. Annak is örülök, hogy elég "erőssek". Annak is örülök, hogy a kormánnyal szemben is elég "erőssek" és képesek a szakmailag indokolt érdekeiknek érvényt szerezni, mint a legutóbb is történt, amikor nagy nemzetközi cégek föllépésének eredményeképpen a kormány azt mondta rendben van, a szolidaritási adót, ha fejlesztésre, kutatásra fordítják, nem kell befizetni a költségvetésbe.

Uraim ne kerülgessük a forró kását.

Kutatásra, fejlesztésre "fordíttani" elsősorban külföldi befektetők tudnak Magyarországon. Ha ezt a lehetőséget és csak ezt adjuk meg nekik, amit egyébként támogatunk, akkor ezzel a lehetőséggel a magyar kis- és középvállalkozók nem tudnak élni. Márpedig az a helyzet, hogy az előttünk álló nehéz időszak teherviseléséből az érdekerejük miatt ezt elérni képes nagy nemzetközi cégek kimaradnak, a magyarok számára nem nyújtunk valamilyen alternatív lehetőséget, hogy társadalmilag fontos cél érdekében ők is elháríthassák a szolidaritási adófizetés kötelességét, akkor ebből az következik, hogy a válságért viselendő teherből egyre nagyobb és nagyobb arány jut a magyarokra, és egyre kisebb és kisebb a külföldi cégekre. Ez senkinek sem érdeke! Még a külföldieknek sem, tisztelt hölgyeim és uraim, ezért én szeretném azt, ha ez a költségvetés tartalmazna egy javaslatot arra - nyújtunk is majd be ilyet a Vállalkozók Pártjával történt konzultáció után-, amely lehetővé teszi a magyar kis- és középvállalkozók számára, hogy ne csak az Audik, hanem magyar kis és középvállalkozások is visszaigényelhessék azt az összeget, amelyet szolidaritási adó címén befizettek a költségvetésbe.

Ez így igazságos és így helyes.

Tisztelt hölgyeim és uraim!

A költségvetés készítői a saját kárukon sem tanulnak. Okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, de mit mondjunk arról, aki a sajátján sem.

Tisztelt hölgyeim és uraim az elmúlt hónapokban három tényre derült fény.

Az első: becsapták, megtévesztették és félrevezették az embereket. Az ide vonatkozó klasszikus idézet így hangzik. Önöket idézem. "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet, teljesen világos volt, hogy amit mondtunk, az nem igaz, hazudtunk reggel, éjjel, este." Itt az idézet vége.
Másodsor kiderült, hogy tönkretették a magyar gazdaságot. Kiderült, hogy a kormányzó pártok szempontjából veszélyesnek ítélték a pénzügyi válság elhárításához szükséges pénzügyi lépéseket, inkább hagyták elhatalmasodni a bajt. Az ide vonatkozó klasszikus idézet Önöktől a következőképpen hangzik. "Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk elképzelni, hogy az MSZP-SZDSZ közös kormányzása ezt meg-teszi."
A harmadik tény, amivel számot kell vetnünk a költségvetés vitájában, hogy a hazugsághadjárat - az emberek megtévesztése érdekében - a kormányzó pártok kiiktatták a kormányzati hatalmat ellenőrző intézményeket, lényegében megszüntették a költségvetés tervezése és végrehajtása feletti demokratikus kontrollt. Az ide vonatkozó klasszikus idézet Önöktől így hangzik. "Isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai - amiről nektek nem kell tudni - segítette, hogy ezt túléljük". Idézet vége.

Sőt, tisztelt hölgyeim és uraim nem csak a költségvetési tervezésé demokratikus kontrollját iktatták ki, hanem a köztársasági elnököt is becsapták és félrevezették, mint egy korábbi vitában az oda átküldött dokumentum alapján már ezt bemutathattam Önöknek.

Tisztelt hölgyeim és uraim!

Nem az emberek tehetnek a kialakult helyzetről.

Itt a szocialisták ismét bekiabálnak és viccelődnek, - de nem annyira vicces, amit mondok, tisztelt képviselőtársaim.

Ugyanis a magyar választópolgárok az elmúlt négy évben mindent megtettek azért, hogy az ország ne jusson ide. Nem dolgoztak kevesebbet, mint korábban. Ugyanolyan becsületesen végezték el a munkájukat, mint a megelőző években.

A tanárok, akik most közellenségnek kiáltatnak ki, mert túl sokan vannak és túl sok pénz emésztenek föl, ugyanolyan becsületesen tanítottak az elmúlt négy évben, mint korábban! Nem ők juttatták ide az oktatási rendszert.
Az orvosok nem gyógyítottak rosszabbul és nem végezték rosszabbul a munkájukat az elmúlt években sem, mint a megelőző esztendőkben. Ők nem tehetnek a kialakult helyzetről.
A gazdák nem keltek fel később! Hogy kimenjenek a földekre, hanem ugyanúgy hajnalban tették ezt, mint korábban tisztelt hölgyeim és uraim, a magyar gazdák nem tehetnek róla, hogy a magyar gazdaság ide jutott.
A vállalkozók sem lettek tehetségtelenebbek Magyarországon, kedves szocialista képviselőtársaim,
sőt, még a közigazgatásban dolgozó emberek, akik szintén közellenségnek kiáltatnak ki sem végezték semmivel hitványabban a munkájukat az elmúlt négy évben, mint korábban.

Akkor mégis, hogy jutottunk ide tisztelt hölgyeim és uraim?

Mondhatnánk, a külvilág! Ezt, ismerjük, a nemzetközi helyzet szokott fokozódni...

De tisztelt hölgyeim és uraim, most azonban az a helyzet, hogy ezt sem mondhatjuk, mert a nemzetközi helyzet se nem fokozódott, se nem élesedett, hanem a világgazdaság bizony kedvező föltételeket adott arra, hogy sikeres lehessen a magyar gazdaságpolitika.

Természeti vagy politikai katasztrófa sem rázta meg Magyarországot.

(Nagy taps).

Tisztelt hölgyeim és uraim!

Tisztelt hölgyeim és uraim, ha elolvassuk ezt a költségvetést, akkor ráadásul azt is látjuk, hogy ráadásul itt egy újabb nagy hazugság készül. Az újabb nagy hazugság pedig az, hogy Önök el akarják hitetni az emberekkel, hogy a jövő érdekében kell áldozatot hozniuk. A jövő érdekében kell plusz terheket viselniük és erőfeszítést tenniük. Holott valójában az igazság az, hogy múlt hibáit fizettetik meg, és éppen azokkal, akik nem tehetnek semmiről.

Mindennek, ami itt van előttünk a költségvetésben semmi köze a jövőhöz. Ezzel nem oldódik meg a jövőre nézve semmi. Ellenkezőleg. Ezen az úton a jövő maga a megélhetési válság lesz. Semmi más.

Kedves barátaim.

Az, hogy az emberek mindenért többet fizetnek, nem oldja meg a jövőt. Ettől nem lesz több munkahely, több vállalkozás, nem lesz több magyar termék. És nem fog tőle nőni a magyar gazdaság. Ettől ugyan a kormánynak ugyan több pénze lesz, amit ismét kormányzati kampányokra fordíthat, de ezzel az ország nem lesz kint a bajból.

És kedves barátaim, és bizony nem véletlen az, hogy az emberek igenis rögtön a pénztárcájukhoz kapnak, ha azt hallják egy politikus szájából, hogy reform.

Ne lepődjünk meg ezen.

A Horn kormány reformja a Bokros csomag volt.
A Medgyessy kormány reformja az otthonteremtés megszüntetése.
A választás előtti szocialista kormány reformja a gyermekek után járó adókedvezmény eltörlése volt.
A mostani MSZP kormány reforma pedig a vizitdíj és tandíj bevezetése.

Vagyis eddig minden szocialista kormány reform néven pénzbehajtást rendezett. Mindannyian tudjuk, hogy ezek valójában hamis reformok. Épp a lényeg hiányzik belőlük.

Az átgondolt, tervezett, megerősítése az életünk szempontjából fontos területeknek.

Valójában leépítés, visszavágás, pénzbehajtás.

Tisztelt hölgyeim és uraim!

Az új hazugságnak is lesz egy ára tehát, ez a szegényedés és a feszültség.

Szegényedés lesz a megélhetési válság miatt és feszültség, mert az emberek nem fogják elfogadni ezt a helyzetet! Hiszen igazságtalan is és antidemokratikus is. Igazságtalan, hogy éppen azok bűnhődnek, akik nem tehetnek semmiről, és akiket megfosztottak a döntés lehetőségétől.

És nem demokratikus. Mert az emberek nem erre adtak felhatalmazást.

Tisztelt hölgyeim és uraim, .. nem idézem most föl, hogy Önök mi mindent, mi mindenre tettek ígéretet és mi mindenre adták a becsületszavukat. Csak annyit szeretnék most mondani Önöknek, hogy mindaddig feszültség lesz Magyarországon és elégedetlenség és elszegényedés és rossz hangulat, amíg ez az ellentmondás fel nem oldódik. Minden hazugságnak ára van, és valakinek meg kell fizetni. De az nem megy, hogy mindig csak azok fizessenek, akik nem tettek semmi rosszat és akiket becsaptak. Sehol a világon nincs olyan törvény, amely nem a bűnössel, hanem az áldozattal fizetteti meg az okozott kárt?

Tisztelt hölgyésuraim és most gondoljanak arra, hogyha mindaz amiről itt beszéltem nem a politikában történik meg, hanem a gazdaságban. Ha a gazdaságminiszter, pénzügyminiszter, miniszterelnök egy gazdasági cég élén áll, akkor nem új költségvetést nyújtanak be ide... (Fenyegetően) Hanem a bíróság előtt vannak tisztelt hölgyeim és uraim. Vagy tán már az ítélet is megszületett... (Nagy taps)

(Fennhangon) Tisztelt hölgyeim és uraim, ilyen körülmények között olyanokat mondani, hogy eljött az ideje, hogy mindenki vállalja magáért a felelősséget és gondoskodjon magáról!!! (Hadarva) Kedves barátaim, azok mondják ezt, akik semmiért sem vállalják a felelősséget. (Paprikásan) Tönkretettek egy országot, és arra biztatják az összes többi embert, hogy most már igazán itt az ideje, hogy vállalják a felelősséget a saját életükről...

Nos, tisztelt hölgyeim és uraim a javaslatunk az, hogy elsőként, vállalják - ők.

Amíg Önök nem vállalják a felelősséget, addig semmilyen felelősséget nem kérhetnek számon, másokon - sem.

Tisztelt hölgyeim és uraim végül a helyzet bár kétségkívül nehéz, mégis valahogyan fel kellene oldani. A mi javaslatunk az, a mi javaslatunk az, hogy ezt a feszültséget egy olyan költségvetéssel osz..., oldjuk fel, amely nem gerjeszt indulatokat.

Ez azt jelenti tisztelt hölgyeim és uraim, hogy arra kérjük a kormánypártokat, hogy az előttünk álló költségvetésben, ne döntsön azokról a kérdésekről, amelyek egyébként nép-szavazásra fognak kerülni...

Hagyjuk meg a lehetőséget ... (felzúdulás) Igen?! Tudom, hogy Önök az ilyesmit nem szeretik. (Paprikásan) Nemszeretik, ha az emberek elmondják a véleményüket, és népszavazáson mondanak kérdést olyan ügyekben, ahol egyébként joguk van véleményt mondani.

Nos tisztelt hölgyeim és uraim.

Mégis azt szeretném javasolni Önöknek, hogy azokban a kérdésekben, ahol egyébként lehetőség nyílik arra, hogy maguk az emberek döntsenek, önök ne vegyék el ezt a lehetőséget az emberektől. Ezért azt javaslom, hogy a költségvetés ne döntsön:

a tandíjról,
a vizitdíjról,
kórházakról,
patikán kívüli gyógyszervásárlásról,
a nyugdíjasok munkavállalásának szigorításáról sem.

Meggyőződésem, hogy nyugalmat, békességet csak úgy tudunk teremteni, ha nem a Parlament, hanem az emberek dönthetnek végre ezekről a kérdésekről, mert éppen ezekben csapták be őket, és az ő életük szempontjából éppen ezek a legfontosabb döntések.

Végezetül tisztelt hölgyeim és uraim, a válsághelyzetből csak demokratikus és igazságos úton juthat ki az ország. A demokratikus döntés az jogi, az igazságosság pedig erkölcsi legitimációt adhat a Parlament további működéséhez.

Azt javaslom a tisztelt kormánypártoknak, hogy fejezzék be a hazugságokat.

Hagyják abba a hazugságokat, amelyektől hemzseg a költségvetés és higgyék el, van igazság abban a régi bölcsességben, mi szerint, be lehet csapni kevés embert hosszú ideig, be lehet csapni sok embert rövid ideig, de sok embert hosszú ideig nem lehet becsapni.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

(Tapsvihar.)





Orbán Viktor beszéde a Parlamentben 2006.11.16-án.

---

http://jakabandor.blog.hu/2012/01/28/tisztelt_holgyeim_es_uraim_1#more3963964



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.