Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Bibliaolvasó
  2012-01-03 11:32:12, kedd
 
 


Link Bibliaolvasó

Olvasd végig a Bibliát egy év alatt! Ha bejelentkeztél, és elolvastad a mai napi igeszakaszt, a lap alján mindig bejelölheted a napi igeszakaszt elolvasottnak. Így akkor is végig tudod olvasni a Bibliát, ha esetleg nem minden nap nem tudod ezt a bibliaolvasó felületet használni. Az elolvasott igeszakaszokat a "Saját olvasóm" részlegben mentjük el.
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Pakold meg a teherautót!
  2012-01-03 10:13:53, kedd
 
  Amint megkezdjük a 2012-es új esztendőt, emlékeztetni szeretnélek, hogy a mindenható, hatalmas és mindentudó Teremtőt szolgáljuk, aki a világmindenséget alkotta. Ő a növekedés Istene, az áldás Istene, olyan Isten, Aki dicsőségből Dicsőségbe visz minket. Ez azt jelenti, hogy bármi is történt 2011-ben, ne kezdd az új évet egy ,,csak éljük túl" mentalitással. Ne az ,,épphogy elég" legyen a célod, hanem, a ,,több mint elég". A mi Istenünk képes és hajlandó. Ahogy növeled a képességedet arra, hogy befogadj Tőle, Ő be fogja tölteni a szükségeidet egy túláradó módon.

John Bevere új könyvében, melynek címe: ,,Hajthatatlan: az erő, ami szükséges, hogy ne add fel", a következő történetet írja le nekünk:

,,Képzeld el, hogy a világ egy bizonyos részén súlyos éhínség sújt le. Azonban egy nagylelkű és jóságos állam a földgolyó másik oldalán mozgósítja a hadseregét, hogy segítsen a bajba jutottakon. Uszályokat, és teherszállító repülőgépeket küldenek megpakolva, friss zöldséggel, gyümölccsel, gabonával, húsfélékkel és ivóvízzel. A hadsereg vezérkari parancsnoka a következő közleményt adja ki a szegény ország lakosságának: ,,Annyi élelmet tudunk biztosítani mindenki számára, amennyit el tud vinni." Először egy férfi érkezett piknik kosárral a kezében és két személyre való, néhány napi élelmet vitt magával. A következő fickó egy nagy zsákkal jött, és a családjának vitt haza öt napra való ennivalót. Azonban a harmadik kliens egy hatalmas teherautóval érkezett, és annyi élelmet vitt el, ami a családjának és éhes szomszédainak is elegendő a következő hónapra.

Amikor piknik kosaras emberünk meglátta a több mint egy tonnányi élelmiszerrel megpakolt hatalmas teherautót az otthona előtt elgördülni, nem csak dühös volt, hanem majd kipukkadt mérgében! Panaszkodott a szomszédoknak és minden élőnek, aki hajlandó volt meghallgatni. Végül siralmai a vezérkari parancsnok fülébe jutottak, aki behívatta őt, és emlékeztette: ,,Megmondtuk, hogy mindenkinek annyi élelmet tudunk, biztosítani, amennyit el tud vinni. Akkor miért csak egy kosárral érkezett és nem valami nagyobbal? Miért nem a kis teherautójával jött az őrsre?"

Istennel is ugyanez a helyzet. Ő képes, de mi mennyit vagyunk hajlandóak elfogadni Tőle? Jézus szájából többször is elhangzott ez a mondat: ,,Legyen neked a te hited szerint." Az Istenbe vetett hitünk az a ,,tároló", ami lehetővé teszi, hogy felpakoljuk a Tőle kapott dolgokat. A Róma 10:17 szerint, a hit hallásból van, Isten Igéjének a hallásából. Ezért olyan fontos, hogy naponta olvassuk, tanulmányozzuk az Igét, és elmélkedjünk rajta. Minél többet tárolsz az Igéből a szívedben, az annál több hitet fog eredményezni, és annál nagyobb lesz a befogadóképességed.

Reménnyel és várakozással nézünk a 2012-es év elé, hogy Isten mit tartogat számunkra. Békességet, örömet és áldást kérünk imában rád és a szeretteidre. Legyen az új év a növekedés kezdete számodra életed minden területén.

Joel Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link



 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 265
  • e Hét: 2835
  • e Hónap: 10542
  • e Év: 60107
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.