Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A szezámmag
  2012-01-30 09:34:45, hétfő
 
  A szezámmagot egyesek a Szunda-szigetekről, míg mások Indiából származtatják, s a hindu mitológia szerint a Yama istenség által megáldott mag Keleten a halhatatlanság szimbólumává vált.

Nem véletlenül: a szezámmagot a magok királyának is szokták nevezni, hiszen a legtöbbet tartalmazza bizonyos ásványi anyagok közül.
Súlyarányosan hétszer több kálcium található benne, mint a tehéntejben, E-, B1-, B2-, D-vitamin-, foszforsav-, lecitin-, szezamin- és telítetlen zsírsav-tartalma pedig igazi jótéteményt jelent szervezetünk számára.
A Tajvani Egyetem kutatói egy kísérlet során be is bizonyították jótékony és hamar jelentkező hatásait: 5 héten át 24 egészséges személy 50 gramm szezámmag port fogyasztott, amelynek eredménye egyértelmű és jelentős volt: a teljes koleszterinérték, a rossz-koleszterinérték csökkent, javult a jó-rossz koleszterin aránya, megnőtt a vérben az antioxidánsok szintje, valamint az emésztőrendszerben ösztrogénszerű anyagok keletkeztek.

Pozitív élettani hatásai:
. erősíti az idegszöveteket és a szívizmot
. fáradtság, álmatlanság ellen kiváló
. gyógyítja a máj és az epehólyag betegségeit, a kisebb epeköveket kihajtja
. a melanoma növekedését a szezámolaj gátolja leghatásosabban
. segíti az emésztést
. megvédi a vérereket a koleszterin-lerakódástól
. csökkenti a koleszterinszintet
. fiatalító, sejtmegújító hatású
. béltakarító, salaktalanító
. emésztésserkentő, anyagcsere-javító
. erősíti a csontokat, jó hatással van a fogakra és a hajra

Hogyan fogyasszuk?
A napi ajánlott mennyiség egy evőkanálnyi, melyet fogyaszthatsz reggelire gabonapelyhekkel, salátákkal, joghurtokkal, panírba keverheted, megszórhatod vele a kész főtt ételeket.
A dióra allergiásak csak csínján fogyasszák!
Az egészség krémje.
Keleten a szezámmag az egyik legfontosabb energiaforrásnak számít, s önmagában is teljes érték, napi eledelként fogyasztják. Íme néhány rendkívül egészséges és ízletes recept!

Natúr szezámkrém:
Hozzávalók: 1 csomag szezámmag, só, víz.
Elkészítés: A szezámmagot szárazon világosra pirítjuk (ügyeljünk arra, nehogy megégjen, mert keserű lesz!). Kávédarálón megőröljük. Ízlés szerint kevés sót, vizet adunk hozzá és krémes, kenhető sűrűségűre kikavarjuk. Kenyérre kenve mézzel vagy lekvárral fogyasztjuk.

Szezámkrém édesen :
Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, méz ízlés szerint
Elkészítés: Az őrölt szezámmagot ízlés szerinti mennyiségű mézzel
keverjük össze.

Pikáns szezámkrém (Tahini, arab étel):

Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, 1 dl víz, 1 gerezd áttört fokhagyma, 2 evőkanál olaj, tengeri só, 1/2 citrom leve
Elkészítés: A szezámmagot őröljük meg kávédarálóval. Adjuk hozzá a vizet, a fokhagymát, a citrom levét, és jól dolgozzuk össze. Majd adjuk hozzá a sót és az olajt. A vizet apránként adjuk hozzá, s csak keveset, hogy krémszerű legyen.

A szezám-mag
A kb. 2mm-es mag értékes anyagokat tartalmaz, 50-60% olajat, 30% fehérjét, 16% szénhidrátot, E vitamint, B vitaminokat, s mindenek előtt a niacint, ami segít a bőr és emésztési gyulladások gyógyulásában, amit táplálkozási hiány, illetve orvosságok, mérgezések következményei okozhatnak. Megemlítésre méltók még az +ásványi anyagok és nyomelemek mint, kálium, kálcium mágnézium, foszfor, vas és cink. A kálcium tartalma a teljes tej 100ml-ben számolva a hatszorosa fölötti. A kálcium fontos szerepet tölt be a véralvadás, szívműködés, az izomzat, a csontok, a fogak felépítése és az idegrendszer működésében. Megakadályozza a csontritkulást segíti a fogak zománc képződését és szabályozza a kálium és magnézium esetleges hibás működését ami szívritmus zavarhoz vezetne.


A szezám olaj
A Chidabarami Annamalai egyetem indiai tudósa Tamil Nadu a szezám olaj hatását vizsgálta, magas vérnyomású betegeknél 195 férfi, s133 nő esetében akik naponta 35g szezám olajat fogyasztottak étkezéskor 60 napon keresztül. A betegek vérnyomása 166 Hgmm-ről 135 Hgmm-re (szisztolikus) és 101Hgmm-ről 84,6Hgmm-re (diasztólés) csökkent
A hidegen sajtolt olajban jelentős mértékű lecitin található. A lecitin igen fontos az idegrendszernek, az agynak,a májnak, epének a nyálkahártyának és a magas vérzsír és koleszterin értékek csökkentésében.
A szezám olaj zsírsavai és zsírkísérő anyagainak megvan a képességük a nehézfém ionokat és más mérgező anyagok lekötésére, biztosítván ezek távozását a szervezetből a kiválasztó szerveinken keresztül.
A szezám olaj szezámolint, szezamint és lignán-t tartalmaz. Ezek másodlagos növényi anyagok a lignán csoportból. Erős antioxidáns és baktérium ölő hatásuknál fogva a tumorok képződése ellen is hatásosak.
Orr spray-nek használva száraz nyálkahártyánál vagy orrdugulásnál 80%-al könnyíti a panaszokat, ellentétben egy sóoldattal, mely a svéd tudósok szerint csak 30%-ban volt hatásos (forrás: Medical Tribune Online) Egy pár csepp szezám olajat téve egy ,,vatta-pálcikára" (fültisztító) bekenvén az orrunk belsejét, ugyan ezt az eredményt érhetjük el vele.
A szezám olaj intenzív hatású olaj a bőrszövetre, mivel pórusnyitó tulajdonsággal bír, s így juttatja hatóanyagait mélyen a bőrbe. Ezenkívül rendelkezik egy enyhe napsugár elleni védő faktorral is, amiért a napolajok részét is képezi.


 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógynövények**  
Szívemből szól egy dal neked Uram
  2012-01-30 09:00:31, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Vallás - Videók   
Ki tudja miért : Máté Péter
  2012-01-30 08:54:37, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sorválasztók
  2012-01-30 06:42:37, hétfő
 
 



















 
 
0 komment , kategória:  Kepek - Sorválasztók   
Citrommal a rák ellen!
  2012-01-30 06:33:19, hétfő
 
 
Fenytar Klub
Ónodi István

A CITROM 10 000 szer erősebb mint a KEMOTERÁPIA
LEMONS are 10 000 times STRONGER than CHEMOTHERAPY

Elnézést kérek, hogy nem fordítottam le, most veszem a fáradságot hogy ingyen és bérmentesen lefordítom mindazoknak akik nem tudnak angolul. Figyelem ami zárójelben van téve ( ) az mind az én magyarázatom.

Az a jó hogy a citromot (nem a tablettát) lehet enni, és a testnek készíthetünk egy citrom fürdőt, különösen a befolyásolt területeken (ott ahol rákos).

Vágj fel citromot és add oda a gyerekeknek hogy szopogassák, vagy tegyél a pohár vizedben egy pár szeletett, ezzel is megelőzheted a rákot.
Ha valaki ismersz aki ezt még nem tudja kérlek hogy küld el nekik mert egy óriás szívességet teszel nekik azzal hogy tudatod velük ezt.

A Citrom "Citrus" ez egy csodálatos termék ami MEGÖLI A RÁK SEJTEKET, 10 000 szer ERŐSEBB MINT A KEMOTERÁPIA. Miért nem tudjuk mi ezt ???

Azért mert laboratóriumok vannak akik érdekeltek egy szintetikus verzió elkészítésére, ami HATALMAS PROFITOT hoz nekik. Te most úgy segíthetsz a szükségben levő barátaidon, hogy ezt a tudomásukra hozod, hogy a "valódi citrom lé" (ami nem laboratóriumban készült) előnyös a betegségek megelőzésében. Az íze kellemes és NEM termeli azt a rettentő kemoterápiai efecteket (mellék hatások).

Ha van lehetőséged hogy egy citromfát ültess a kertedben vagy terasz-balkonodon, akkor még ma tedd meg.
Hány ember hal meg azért mert ez egy féltve őrző titok, a múlti milliomosok és a nagy cégek nem akarják nyilvánosságra hozni, mert akkor elesnek az óriás haszontól.

Amint tudjátok a citrom fának nem kell sok hely, és tudjuk hogy sok fajta létezik belőle. A citromot eheted különböző képen: megeheted a pépet, a kipréselt lét, készíthetsz hűsítő italokat belőle, sörbet (angolul sorbet), tésztákat süteményeket. A citrom hitelesítve van sok erénnyel, de a legérdekesebb az az eredmény amin a cisztákon és a daganatokon csinál.

Ez a növény egy bizonyított orvoslás az ÖSSZES RÁK TÍPUSOK ELLEN !!!

Egyesek azt mondják hogy a citrom nagyon hasznos különböző rákokra. Anti-mikróbús spektrum (színkép) a BAKTÉRIUM, INFEKCIÓ és GOMBÁS MEGBETEGEDÉSEKRE, az ÉLŐSKÖDŐ PARAZITÁK ÉS FÉRGEK ELLEN, A VÉRNYOMÁST SZABÁLYOZZA AMI TÚL MAGASA, és egy ANTIDEPRESSZÁNST (DEPRESSZIÓ ELLEN, CSÜGGEDÉS ELLEN), KÜZD A STRESSZ ELLEN, és az IDEG RENDETLENSÉG ELLEN !!!

Ennek az információnak a forrása elbűvölő. A világ legnagyobbik gyártójától jön, ami azt mondja hogy több mint 20 laboratórium tesztelte már 1970 óta, és a kivonatok ezeknek a kísérleteknek leleplezték azt hogy: MEGSEMMISÍTI A ROSSZ INDULATÚ CELLÁKAT 12 típus rákban beleértve a: COLON (ezt a szót nem találtam meg a szótárban), MELL, PROSZTATA, TÜDŐ, és a Hasnyálmirigyben.

Az összetett ebben a fában (citromfa) valóban azt mutatja, hogy 10 000 szer jobb mint az ADRIANYIN, ez az a gyógyszer amit használnak világszerte a kemoterápiában, ami meglassítja a növekedést a rák cellákban.
És ami a legfurcsább, hogy ez a CITROM kivonat típus terápia, nem csak hogy megöli a rosszindulatú rák cellákat, de NEM BEFOLYÁSOLJA AZ EGÉSZSÉGES CELLÁKAT.

Institute of Health Sciences, 819 N. L.L.C. Cause Street, Baltimore, MD 1201

Fordította angolból:
Ifj. Balla Ferenc
Melbourne-Ausztrália
AZ EREDETI ANGOL SZÖVEG:

Cut Some Lemons Up - Let The Kids suck On Them - Put a slice In Your Water glass Etc . . . USE as A Prevention . . .

Subject: Health Alert up date FYI LEMONS ARE 10,000X STRONGER THAN CHEMOTHERAPY
Another good find I would take it orally and be giving my body a lemon sponge bath all over affected areas....

If you know anyone else who doesn't know this, please do them a huge favour and let them know about it.

Lemon (Citrus) is a miraculous product to KILL CANCER CELLS. IT IS 10,000 TIMES STRONGER THAN CHEMOTHERAPY.
Why do we not know about that????
Because there are laboratories interested in making a synthetic version that will bring them HUGE PROFITS. You can now help a friend in need by letting him know that lemon juice is beneficial in PREVENTING the disease. Its taste is pleasant and it does NOT produce the horrific effects of chemotherapy.
If you can, plant a lemon tree in your garden or patio. How many people die while this is a closely guarded secret so as not to jeopardize the beneficial multimillionaires large corporations?
As you know, the lemon tree does not occupy much space and is known for its varieties of lemons and limes. You can eat the fruit in different ways: you can eat the pulp, juice press, prepare drinks, sorbets, pastries,...The lemon is credited with many virtues, but the most interesting is the effect it produces on cysts and tumours!!! This plant is a proven remedy against ALL TYPES ALL TYPES OF CANCER!!!! Some say it is very useful in all variants of cancer. It is considered also as an It is anti microbial spectrum against BACTERIAL INFECTIONS AND FUNGI, EFFECTIVE AGAINST PARASITES AND WORMS, IT REGULATES BLOOD PRESSURE THAT IS TOO HIGH AND IS AN ANTIDEPRESSANT, COMBATS STRESS AND NERVOUS DISORDERS!!!
The source of this information is fascinating: it comes from one of the largest manufacturers in the world, says that more than 20 laboratory tests since 1970, the extracts revealed that: It destroys the malignant cells in 12 TYPES OF CANCER, including colon, breast, prostate, lung and pancreas...
The compounds of this tree actually showed 10,000 times better than the product Adriamycin, a drug normally used chemotherapeutically in the world, slowing the growth of cancer cells. And what is even more astonishing: this type of therapy with lemon extract not only destroys malignant cancer cells but does NOT affect healthy cells!!!

Institute of Health Sciences, 819 N. L.L.C. Cause Street, Baltimore, MD 1201
/A Facebookról hoztam/








 
 
0 komment , kategória:  **** Igaz volna ?**  
Sorválasztók-díszítők
  2012-01-30 06:14:40, hétfő
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Kepek - Sorválasztók   
A magány......
  2012-01-30 06:05:47, hétfő
 
  A magány áldásra, csak akkor jövünk rá ,mikor már bölcsebbek leszünk.Tudni kell,boldogságot nyerni a belső forrásból.


...... ........... ......





 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-A magány metafizikája  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1343 db bejegyzés
e év: 8914 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 429
  • e Hét: 2817
  • e Hónap: 7223
  • e Év: 63156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.