Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A szabad Internet vége?
  2012-01-30 19:01:31, hétfő
 
 
2012.01.30. | 11:02
ACTA: A szabad Internet vége?
503 olvasó

Miközben a világ a SOPA és PIPA törvények miatti felháborodásra figyelt az EU és Japán képviselői szép csendben aláírtak az említett két törvénynél is sokkal veszélyesebb egyezményt. Az Egyesült Államok és Japán kezdeményezésére és a nyilvánosság informálása nélkül készült Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) drámai módon megváltoztathatja az Internet globális felügyeletét. Az egyezménnyel kapcsolatos tárgyalásokat kizárólag az ágazat és a kormányok képviselőinek részvételével és a média teljes kizárásával tartották, fittyet hányva a demokratikus folyamatoknak.

A megállapodás olyan intézkedéseket vezet be a szerzői jogok védelmének ürügyén, ami az Internet tartalmak feletti átfogó beleszólási joggal hatalmazza fel a privát szektort. Az ACTA minden korábbi jogi felügyeletet eltöröl és lehetővé teszi a szerzői jog tulajdonosoknak, hogy bírósági végzés nélkül követelhessék az általuk kifogásolt tartalmak törlését, az Internet szolgáltatókat pedig jogi úton felelősségre vonhatják, illetve megbüntethetik, amennyiben nem tesznek eleget a felszólításnak. Elvileg egy oldalt azért is törölhetnek, ha egy cég logóját engedély nélkül megjeleníti, vagy csupán egy szerzői joggal védett tartalomra mutató hivatkozást jelenít meg. Az ilyen vétkekért a felhasználók ellen büntető eljárás indulhat, eltilthatják az Internet használatától és még börtönbe is kerülhetnek.

A megállapodás súlyos következményekkel járhat a szólás szabadságára nézve. Az nyilvánvaló, hogy az igazi cél az információ feletti hatalom visszaszerzése, hiszen az Internet segítségével egyre több ember botlik bele a globális elit örök bosszúságába: az igazságba.

Az SOPA törvénynél tapasztalt heves tiltakozásból tanulva, Barack Obama, aki mint tudjuk alkotmányjogász, a törvényhozói folyamatot ügyesen megkerülve ,,végrehajtói megállapodásként" írta alá az ACTA-t, mivel így ennek törvényerőre emelkedéséhez nem szükséges a kongresszus jóváhagyása. A Fehér-ház nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva semmilyen információt nem volt hajlandó szolgáltatni a megállapodással kapcsolatban.

Az Internetszolgáltatókra vonatkozó büntetőjogi szankciók mellett, az ACTA arra is kötelezi őket, hogy a felhasználók személyes adatait átadják a szerzői jog tulajdonosoknak. Az intézkedés által bevezetendő jogi folyamatok ellentétben állnak az aláíró országok jogi szabályozásával, és többek között azt is lehetővé teszi, hogy a bevándorlási hivatal alkalmazottai átkutassák az utasok laptopjait, külső merevlemezeit, vagy bármilyen böngészésre alkalmas eszközt a repülőtereken vagy határátkelőkön.

A magyarországi aláírás nem érte el a hazai fővonalas média ingerküszöbét. A nemzetközi egyezmény még nem emelkedett törvényerőre hazánkban, mivel azt előbb az Országgyűlésnek ratifikálnia kell. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület közleményben tudósított az aláírás tényéről, a jogvédő szervezet szerint az aláírás illetve a ratifikáció nyomán nem változik a magyarországi jogi környezet, ellenben könnyebbé válik a magyar jogtulajdonosok érdekeinek külföldi védelme. Ellenben az aláíró országok bármelyike kifogással élhet magyar oldalak ellen, és kérheti azok lekapcsolását, törlését, illetve a tulajdonos jogi felelősségre vonását.

Az ACTA megállapodás akkor emelkedik törvényerőre az EU országokban, miután azt az Európai Parlament júniusban aláírja. Hivatalos tiltakozással és a társadalom felvilágosításával van némi halvány remény, hogy a megállapodást elutasítják. Az ACTA létezésének ténye önmagában bizonyítja, hogy globális világunk teljes gőzzel robog a rendőrállamiság és központosított hatalom felé, ahol az emberi innovációnak és önfenntartó technológiáknak nincs helye.

Zbigniew Brzerzinski, volt amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó, a Trilaterális Bizottság társalapítója már 2010-ben a Külkapcsolatok Tanácsa előtt a globális politikai ébredés veszélyeire figyelmeztetett. Egyes technológiákban, mint a fájlmegosztó rendszerekben, a blogokban vagy a nyílt forráskódú szoftverekben megvan a potenciál, hogy aláássák a központi hatalomra vágyó, a társadalmat saját áruiktól való függésre kényszerítő oligarchikus kormányérdekeket. Zbigniew Brzerzinski alábbi, saját könyvéből való idézete is ebbe a törekvésbe enged bepillantást:

,,A technotronikus kor sajátossága az irányított társadalom megjelenése. Ezt a társadalmat egy elit irányítaná, amit nem korlátoznak a hagyományos értékek. Hamarosan lehetséges lesz szinte folyamatos megfigyelés alatt taratani minden állampolgárt és mindenkiről naprakész, a legszemélyesebb információkat is tartalmazó megfelelőségi naplót vezetni. A hatóságok mindenkor hozzáférhetnek majd ezekhez az adatállományokhoz."

Forrás: idokjelei.hu

Kapcsolódó blog:

Az összeesküvés elméletek cenzúrázását a Google végezze Kattintson ide...


http://komlomedia.hu/hir.php?hir=775
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itthagynák Magyarországot a fiatalok
  2012-01-30 18:52:04, hétfő
 
  Itthagynák Magyarországot a fiatalok
2012, január 30 - 17:36


A magyar fiatalok mindössze három százaléka vállalt már külföldön munkát, de több mint egyharmaduk dolgozna szívesen az országhatáron kívül a magasabb jövedelem és életszínvonal reményében - olvasható az Ipsos Zrt. országos felmérésében.

Több mint ötszáz, 15 és 25 év közötti fiatalt kérdeztek a külföldi munkavállalásról, nyelvtanulásról és példaképeikről 2011 negyedik negyedévében.

Az Ipsos hétfői közleménye szerint a válaszadók közül legtöbben Európában maradnának; ötven százalékuk két évnél hosszabb időre tervezné távollétét, és a vendéglátásban helyezkedne el.

A felmérésből kiderül: a külföldi munkavállalás elsősorban a magasabb kereset (98 százalék) és életszínvonal (78 százalék) miatt vonzza a fiatalokat; míg 40 százalék azért menne, hogy nyelvet tanuljon, egyharmaduk azért, hogy külföldi tapasztalatot szerezzen, amit később kamatoztathat.

A fiatalok 35 százaléka a vendéglátásban szeretne elhelyezkedni, egynegyedük pedig a szolgáltatás vagy kereskedelem területén; egyötödük alkalmi vagy diákmunkát, 17 százalékuk pedig gyermekfelügyeletet vállalna, és építőipari területre jelentkeznének még néhányan.

A legtöbben Európában vállalnának munkát, az első helyen Anglia áll, megelőzve Németországot és Ausztriát - derül ki a válaszokból.

A megkérdezett fiatalok többsége angolt, egyharmaduk németet tanult első nyelvként, emellett 4 százalékuk franciául, 2 százalékuk olaszul és 1 százalékuk spanyolul is tanult már.

A 15 és 25 év közötti fiatalok egyharmadának nincs nyelvvizsgája; a válaszadók több mint fele alapfokú nyelvvizsgát tett; a felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezők aránya alig éri el a három százalékot.

Arra a kérdésre, hogy van-e példaképük, 88 százalék nemmel válaszolt; a fiatalok jelentős többsége, 78 százaléka azt állította, hogy a szülők hatnak leginkább a gondolkodásmódjára - olvasható az Ipsos felmérésében.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/itthagyn%C3%A1k_magyarorsz%C3%A1got_fiatalok-20120130
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az új IMF hitelről,
  2012-01-30 18:47:54, hétfő
 
  Az új IMF hitelről,

Dátum: 2012. January 30. Monday, 10:18

Publicisztika
avagy megint hazudnak nekünk!


Dúl a magyar polgárháború! Nem, még a fegyverek szerencsére nem kerültek elő, de érződik a levegőben, hogy sokan már szívesen elővennék. Uszul a magyar egymásnak, annak rendje és módja szerint. Az előző heti cikkünk óta, amikor is a nemzeti oldal képtelenségére, mint fogalomra próbáltam rámutatni, még jobban megerősödött bennem a tudat, hogy miközben mi marakodunk, valahol a világban hahotáznak rajtunk. A nemzetközi tőke ill. a magyar oligarchák és pártok tőke kezében lévő sajtó hihetetlen alacsony színvonalat biztosít. A köz TV letagadja az Operaház előtti ellenzéki tüntetést, ahol zúg az ,,Orbán takarodj!", de a másik oldalon a Népszabadság is összeválogat alacsony IQ-val rendelkező kormánypárti demonstrálókat a ,,békemenetből". Így aztán megtudhatjuk, hogy szerencsétlen roma gyerek azt sem tudja, hol van, vagy azt, hogy az illető demonstráló, miért szereti a kormány politikáját. Azt válaszolja szegénykém kínjában, hogy ő genetikailag jobboldali. Atyavilág! Nos kérem, szerényebb képességű emberek mindenhol vannak, de direkt ezeket kiválogatni és közzétenni hazugság.

Kár tagadni, összejött pár százezer ember a kormány mellett tüntetni. Minek ezt tagadni? Ugyanolyan hülyeség, mint a szervezőknek 1 millió vagy 500 ezret mondani. Az meg egyenesen felháborító, hogy a Pintér által vezetett rendőrség, amely még soha egyetlen egy tüntetés létszámát nem becsülte meg, most egy órán belül közzétette a 400 ezres számot. Szóval hadakozik a magyar egymással. Orbán a fő háborús hadúr, érzi a puskaport. Sok mindent állíthatna pl. a kormánytüntetés két szervezője Bayer és Bencsik csak egyet nem, hogy Ő szerintük a szeretet legyőzi a gyűlöletet. Hát én még tőlük nemigen olvastam olyan cikket melyből áradt volna bárki felé a szeretet, aki nem az ő pártjukon áll. Gondolom, hogy az ők sem úgy értik, hogy a szeretet szelektív.

Szóval meg a megosztás, a hazugság. A fő megtévesztés most az IMF hitel! De tényleg, miért is kell nekünk hitelt most felvenni az IMF-től. Akik azt sugallják és állítják, hogy azért, mert az elmúlt nyolc év alatt az ország el lett adósítva, azok egyszerűen megtévesztik a magyar népet és hazudnak. Könyörgöm, most nehogy valaki azt vonja le ebből, hogy éljen Gyurcsány, mert idegbajt kapok. Szörnyű, hogy magyar emberekkel el lehet hitetni, hogy mindennek az oka az elmúlt 8 év. Mintha előtte nem lett volna államadósság. Az elmúlt 8 évben semmivel sem nőt jobban az adósságunk, mint előtte. (Ez a GDP arányos maszlag azért van, hogy ne értsük!) 1990-ben volt 22 milliárd dollár adósságunk. 1994-ben 40 milliárd, 1998-ban 60 milliárd, 2002-ben 80 milliárd, 2006-ban 100 milliárd, 2010-ben, 120 milliárd. Mi ebben a meglepő? Évente visszafizetünk 5-10 milliárd dollár kamatot, de kb. ennyivel mégis nő az adósságunk, függetlenül a kormányoktól.

Figyelem! Egyszer és mindenkorra. Az országot nem a magyar kormányok adósították el, hanem a nemzetközi pénzügyi háttéruralom által jól felépített rendszer, melynek célja MINDEN nemzet adósrabszolgaságba való terelése. A görögöket is Gyurcsány adósította el? A portugálokat, a spanyolokat, a belgákat is Gyurcsány? Orbán kedves focicimborája Silvio Berlusconi által vezetett eddig hosszan vezetett olaszokat ki a fene adósította el?

Akkor most minden nemzet kormánya hülye, vagy liberál bolsevista féreg? Nos, nem! Ha most valaki azzal az Orbáni dumával jön, hogy de ők 60%-os GDP arányos adóssággal adták át az országot, azoknak ajánlom figyelmébe, hogy a Horn kormány 80%-kal vette át az Boros kormánytól a vezetést és a Bokros csomag és az IMF diktátumok által vitte le 60%-ra. Hogyan? Hát privatizációval. Mit csinált az Orbán kabinet ez után 1998-2002-ig? Miután Bokros eltakarította a szennyest, ők semmit nem csináltak akkor az adósság további csökkentéséért, csak a szinten tartást vitték véghez a maradék privatizációval. Pécsi lakosként - tudom, hogy azon röhög az egész város, hogy a Páva Zsolt (FIDESZ polgármester, PÉCS) most nagy dirrel-dúrral visszafoglalta a gaz franciáktól a Pécsi Vízművet, csak egy bibi van, hogy 1998-2002 között ő adta el a franciáknak nevetséges pár százmillió forintért. Röhej!

Szóval az adósságcsökkentése a kormánynak csak egy humbug, egy porhintés. Az adósságot visszafizetni képtelenség, hiszen éppen ez a rendszer lényege. Orbán is megtapasztalhatta. Ha szembemegy a folyamatoknak, akkor abban a pillanatban a forintnak annyi és a magyar nép úgy elsöpri, hogy lehet akármilyen békemenet, nem védi meg. Sőt a békemenet résztvevőinek a nagy része is a fejét követelné, ha 700 forint lenne a benzin és 600 forint az euró, 800 forint a kiló kenyér. Hát nem érti Orbán? Szegény oktondi Szíjjártót küldi ki, hogy mondja el, hogy spekulánsok. Hát persze, hogy azok. De mit tudsz tenni ellenük Viktor? Semmit. Illetve sok mindent, de nem így, ahogy nekiláttatok.

Mi történt, míg a ,,békemenet" vonult, hogy nem leszünk gyarmat? Orbán Brüsszelben éppen letette a fegyvert, mindent megígért, csak adjanak pénzt és hosszabbítsák meg ezzel a hatalmát.
Ismerősöm kérdezi, hogy de hol a pénz? Ellopták a komcsik! Badarság! Persze, hogy lopnak, de nem csak a ,,komcsik", hanem a fideszes oligarchák is. Gondolod, hogy nincsenek? Nem írok neveket, mert nem kellenek már a perek. A Kedves Olvasó is tudja, kikről van szó. Volt olyan fideszes ember, aki sok cégben volt benne és az első Orbán kormány alatt magas pozíciót töltött be. Van olyan, amelyik most is. Több tízmilliárdos érdekeltségek vannak a kezükben. Többek között a sajtó tekintélyes része. Hol van már a baloldali sajtó túlsúlya. Sehol. Független sajtó meg nincs is szinte.

Szóval mire ment el pl. a Gyurcsány-Bajnai által felvett pénz? És mire kellene Orbánnak most az IMF pénze? Mire kell nekünk állandóan hitelt felvennünk? Elmondom, és nagyon jól kapaszkodjon meg! Semmi másért nincsen szükségünk újabb és újabb hitelfelvételre, mint, hogy az előző hitelek kamatait és némi lejáró tőkét törlesszünk. Teljes mértékben hazug az az Orbáni állítás, hogy azért kell a pénz, mert mások eladósították az országot. Szó sincs róla! Az országot a kamatos kamat intézménye (leánykori nevén uzsora) adósította el. És félreértés ne essék nem csak minket.

Mit csinál az uzsorás, ha vissza szeretnéd fizetni a kölcsönt? Emeli a kamatokat, vagy nem ad új hitelt. Most is ez történik. Orbán elkezdett kiabálni, hogy csökkentjük az államadósságot. Az uzsorások benyomták a gombot és leállították a ,,befektetőket", hogy állampapírokat vegyenek. Mit lehet tenni? Menni az IMF-hez? Szegény Orbán egyszerűen nem veszi észre, hogy az IMF és a piaci befektetők mögött ugyanazok a személyek, családok állnak. Most tényleg kedves Viktor, hányszor kell még ezt lemondani. Azt mondod Brüsszelben, hogy nekünk nem kell az IMF pénze, mert mi a ,,piacról" fogjuk magunkat finanszírozni. De az IMF és a piac egy és ugyanaz. Ugyanaz a pár család, dinasztia áll mindkettő mögött. Ébresztő!

Szerencsére most letettük a fegyvert, mert a ,,békevonulók" sem értik ezek szerint ezt az összefüggést, ami azért is érdekes, mert a nagy jókor jó helyen privatizálók, volt Ikarusz ember TV-jében is igaz hajnali kettőkor néhányan már elmondták hozzám hasonlóan a dolgokat. Kérdés, hogy akkor mit keres ott a transzparens mögött, amikor nagyon jól tudja, hogy egy nagy hazugság, hogy nem leszünk gyarmat. Már régen azok vagyunk! Ha ki akarunk lépni ebből a rabszolgasorsból teljesen más utat, kell választani, és sokkal rafináltabbnak kell lenni. Gyorsan jegyzem meg a Jobbik útja se megoldás, mert ők még harsányabban kiabálják a sokkal erősebb ellenfélnek, hogy gyere ki a hóra! Nos, kijött és megmutatta erejét, egy kézmozdulattal, 290-ről 320 az euro. Ha még mozdít a kezén, akkor egy hét alatt 400, ha legyint, akkor 500. Ezekkel nem lehet nyílt háborút viselni értsük már meg végre, mert beverik a fejünk.

Elek Attila,
Független SZABAD EURÓPA,
www.szabadeuropa.com


http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4581
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem fizet baleseti adót? Elveszik a rendszámot!
  2012-01-30 18:42:00, hétfő
 
  Nem fizet baleseti adót? Elveszik a rendszámot!
2012, január 30 - 18:01

Rendszámvesztéssel jár, ha a gépkocsi tulajdonosa nem fizeti meg a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjának 30 százalékára rúgó baleseti adót, mivel a biztosító az ő adóját is megfizeti a befolyt díjból, így viszont biztosítási fedezet nélkül marad a jármű, és kivonják a forgalomból - hívja fel a figyelmet a Generali Biztosító mai közleményében.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az Országgyűlés a népegészségügyi termékadó törvényhez csatolta a baleseti adó szabályait, amelyek január 1-jétől hatályosak. Akinek a kgfb szerződése ezen a napon "fordul", úgy kapja a számlát az idei díjfizetésről, hogy az első soron a biztosítási díj, a másikon az adó összege szerepel. Befizetni a kettő összegét kell, és az adót a biztosító továbbítja az adóhatóságnak.

Bonyolultabb annak a helyzete, akinek év közben "fordul" a biztosítása, hiszen lehet, hogy az illető egy évre előre befizette a teljes kgfb díját. Neki a biztosító utólag kiszámlázza az idei évre jutó biztosítás díj 30 százalékos adóját. Amennyiben ezt nem fizeti meg a jármű üzembentartója, akkor a biztosító - a befizetett díjból - rendezi az állammal az adót. Ekkor viszont díjhiánya lesz a biztosítottnak, amit a nyilvántartásból észlel a lakóhely jegyzője, és határoz a forgalomból történő kivonásról, amit az okmányiroda hajt végre.

A PBA Biztosítási Alkusz Kft. azt közölte az MTI-vel, hogy a 200 ezer ügyfelük nagy hányada nem is hallott az új adónemről. Az ügyfelek jelezték, hogy több biztosító két csekket küld nekik, egyet a kgfb díjról, egyet pedig az adóról, mivel csak így tudja kezelni a rendszerük a kétféle fizetnivalót. A PBA arra is felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy ha csoportos beszedési megbízással fizetik a kgfb díjat, és azt limitálták a bankjuknál, akkor a limitet emeljék meg annyival, hogy a baleseti adó is beleférjen. Ellenkező esetben az ő biztosításuk is fedezetlenség miatt fog megszűnni.

A Generali közleményében kitér arra is, hogy a biztosítás megszűnte és a jármű forgalomból való kivonása közti időre fedezetlenségi díjat kell fizetnie az üzembentartónak, a MABISZ kártalanítási számlájára. Ez napi több száz forint is lehet.


MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/nem_fizet_baleseti_ad%C3%B3t_elveszik_rendsz%C3%A1mot-20120130
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elsikkadt a nyomozás a MÁV Cargo ügyében
  2012-01-30 16:52:18, hétfő
 
  Elsikkadt a nyomozás a MÁV Cargo ügyében

2012, január 30 - 11:55

Mint emlékezetes, Fónagy János 2008. február 22-én jelentette be, hogy a rendőrség nyomozást kezdett a MÁV Cargo privatizációja ügyében. A Jobbik azt kérdezi a kormánytól, hol a jelentés?

Korondi MiklósA választások után miért nem kérte ki Fónagy János államtitkár úr a rendőrségi jelentést, és ha eredménytelen az ügy, miért nem kezdték el a pótnyomozást? Ugyanis a vizsgálódás és a nyomozás értelmezése között lényeges eljárási cselekvési különbségek vannak - olvasható a Korondi Miklós által jegyzett közleményben.

A Jobbik politikusa szerint most már véglegesen le kell porolni a MÁV Cargo privatizálási ügyét, annál is inkább, mert az állam nem mutat szándékot akár résztulajdon-szerzés céljából sem, pedig az osztrák állam tálcán kínálja a lehetőségeket, csak meg kellene azokat ragadni.

Van egy nyereséges stratégiai nemzeti vagyon, amit több más állam is megvenne, így például Szlovákia, Románia, mert tudja, hogy a magyar vasúti hálózat földrajzi elhelyezkedése kiváló. Ennek ellenére a magyar állam mégis eladja az osztrákoknak. 12 jelentkező, 5 marad talpon, 1 győz - emlékeztet Korondi Miklós.

A képviselő szerint Fónagy János egy korábbi kijelentése alapján kínálkozik az az állítás, hogy az egész privatizációs eljárás a 30 ezer Ft jegyzett tőkével rendelkező Geuronet Bt. miatt történt. Azért, hogy megkapja a ,,cég" a 7,1 millió eurót, azaz hárommilliárd forintot, hogy pontosan mire, az még a mai napig sem derült ki - miközben a nyomozás is elsikkadt - olvasható a közleményben.

Korondi Miklós emlékeztet: 2010 októberében az osztrák vádhatóság megvesztegetés és hűtlen kezelés gyanújával nyomozást kezdett az egykori MÁV Cargo (jelenleg Rail Cargo Hungaria) 2008-as privatizációjával kapcsolatban. A gyanú szerint egy közvetítő cég bekapcsolásával magyar tisztségviselőket vesztegettek meg.

A Jobbik politikusa szerint az osztrák oldalon a mai napig nem nyugodtak ebbe bele, de úgy látszik, hogy a magyar oldalon igen. Mikor derül ki végre az igazság? Mikor kezdődik el a beígért és a sokak által régen várt elszámoltatás - teszi fel a kérdést az országgyűlési képviselő.

barikad.hu


http://barikad.hu/elsikkadt_nyomoz%C3%A1s_m%C3%A1v_cargo_%C3%BCgy%C3%A9ben-201201 30
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az igazi médiaterror
  2012-01-30 13:45:02, hétfő
 
  Az igazi médiaterror
2012, január 30 - 13:01


Pörzse SándorA Jobbik a minimális médiaszereplési lehetősége miatt a médiaügyekkel foglalkozó EU- biztoshoz fordul.

A Jobbik az a párt, amely kimutathatóan a legtöbb sajtótájékoztatót - naponta kettő - tartja ennek ellenére a megjelenése a sajtóban minimális- hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján Pörzse Sándor, a Jobbik országgyűlési képviselője. A politikus kitért arra, hogy Neelie Kroes, a médiaügyekkel foglalkozó EU- biztos kiemelt helyen kezeli a Klubrádióval kapcsolatos ügyeket, annak kapcsán, hogy a rádióadó nem kapta meg a szükséges frekvenciát.

A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: ő saját maga is megkeresi Neelie Kroest, azokkal a hivatalos adatokkal kapcsolatban, melyek azt bizonyítják a köz - és fősodratú média minimális mértékű megjelenési lehetőséget biztosít a Jobbik számára. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése alapján a Jobbik 8,4 százalékban jelenik meg a híradókban, míg a közvélemény-kutatások alapján harmadannyi szavazóval rendelkező LMP 13 százalékban, és az a Demokratikus Koalíció, amelynek még frakciója sincs, 3,4 százalékban szerepel a műsorban. Pörzse Sándor szerint ez felháborító, különösen annak fényében, hogy a Jobbik szavazótábora bőven meghaladja az 1 millió főt.

A nemzeti radikális képviselő kiemelte: a TV2 2010 áprilisa óta, a reggeli műsorába egyetlen jobbikos politikust sem hívott meg. A csatorna híradójában a Jobbik 3,6 százalékos szereplési lehetőséghez jut, míg az LMP 11,5 százalékban, Gyurcsányék pedig szintén 3,6 százalékban mutatkozhatnak. Közben a támogatottsági arányok pont fordítva vannak, hiszen a nemzeti radikális pártnak háromszor annyi szavazója van, mint a liberálisnak.

A politikus az RTL Klub adatait is ismertette, amely szerint a Jobbik 3,3 százalékban jelenik meg a híradóban, az LMP pedig ötször akkora, 15 százalékos szereplési lehetőséget kap.

Pörzse Sándor szerint az adatok elárulják, hogyan sérül a médiaszabadság Magyarországon.



S.Sz.

barikad.hu


http://www.barikad.hu/az_igazi_m%C3%A9diaterror-20120130
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Útdíjat vezetnek be?
  2012-01-30 13:34:16, hétfő
 
  Útdíjat vezetnek be?

2012, január 30 - 10:37

Az Index birtokába került anyag szerint a gazdasági tárca támogatná, hogy a budapesti autósok havi tízezer forintos úthasználati díjat fizessenek be. Tarlós István az Origo-nak úgy nyilatkozott, nem támogatja a tervet.

ForgalomAz Index információja szerint szerdán tárgyalja a kormány a budapesti városvezetés javaslatát a BKV finanszírozásának megoldásáról, és a Nemzetgazdasági Minisztérium a havi tízezer forintos útdíj bevezetését támogatja. A lap birtokába került dokumentum szerint az úthasználati díjat a főváros területén minden közutat használó gépkocsira meg kell váltani papíralapú matrica formájában. A matrica ára a BKV-bérlethez hasonlóan havi tízezer forint lehet, meglétét pedig a rendőrség ellenőrizné.

A dokumentumban lévő számítás szerint az útdíj bevezetése után a 600 ezer fizetésre kötelezett gépkocsi tulajdonosa - ötven százalékos fizetési hajlandóságot és tíz százalékos autókiesést feltételezve - egy év alatt 32 milliárd forintot fizetne be a kasszába. Az anyag emellett számol a kockázatokkal is: a dokumentum megemlíti, hogy az intézkedés "jelentős felháborodást vált ki a közvéleményből", és az ellenőrizhetetlenség miatt még az ötven százalékos fizetési hajlandóság is kétséges.

A BKV múlt héten kilencmilliárd forint hitelt és hatmilliárd forint támogatást kapott a fővárostól, de Tarlós István főpolgármester a közgyűlésen is jelezte, hogy a közlekedési cégnek szüksége van a kormány által tavaly zárolt 32 milliárd forintra, és további állami támogatásra is. A főpolgármester és a fővárosi Fidesz-KDNP frakció folyamatosan egyeztet a kormánnyal a BKV helyzetéről. A budapesti Fidesz-KDNP Tarlós István vezetésével január közepén ötfős delegációt jelölt ki, hogy az tárgyaljon a BKV ügyében a kormánnyal. Ez a delegáció több javaslatot is tett a finanszírozási helyzet megoldására, ezek egyike az útdíj.

Rogán ötlete?

A delegációnak egyetlen olyan tagja van, aki kerületi polgármester: Rogán Antal, az V. kerület polgármestere. Kerestük Rogán Antalt, hogy megtudjuk, ő javasolta-e az útdíj bevezetését, de egyelőre nem értük el. A sajtósa azt mondta, külföldön van, és napokig nem elérhető - írja az origo.hu.

Origo - Index nyomán


http://www.barikad.hu/%C3%BAtd%C3%ADjat_vezetnek_be-20120130
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.