Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Halottak emlékezete - Zsidó imádság
  2012-01-07 15:19:59, szombat
 
  Halottak emlékezete - zsidó imádság

Örökkévaló nagy Isten! Mennyei édes Atyánk! Te tőled erednek mindenek, az adomány és a veszteség, az élet és a halál. Te téssz mindeneket, emelsz és sújtasz, sebzesz és gyógyitasz. Akaratod ellenére nem történik semmi, sem égen, sem földön. Sorsunk minden változása, öröme, bánata, boldogsága, kárhozata, az árny és a fény, tavasz virulása és ősz hervadása a Te rendelésed következései.

De a múlás és levés változatai közt, Te vagy a tűnő jelenések fölött változatlanul álló Valóság. Te vagy a világsarok, mely körül mindenek forognak és keringenek, a sziklaszirt, melyhez a múlás hullámcsapásai föl nem érnek, a szellem, mely örökkön és magasan lebeg a fel- és letűnő jelenések fölött. És valamiképpen Te, úgy örök és múlhatatlan a mi lelkünk is, e szikra a Te világot betöltő szereteted tüzéből, e parány a Te világot hordozó és mozgató erődből.

Változik a test, az alak, de az életelv, mely benne lüktetett, hatott, működött, az túléli a külső alak széthullását, elenyész-tét. Ha a porrészek szertemállanak is, lelkünk, ez az önmagát gondoló gondolat, mint törött oltárról a láng, égbe száll, a szeretet kötelékei, melyek itt szétszakadtak, ott ismét együvé fűződnek.

Szívünk, lelkünk azt sugallja:

Kell lenni egy jobb világnak, Itt vagy más bolygó tekén,
Ébren alva ezt sugallja Fájó szívnek a remény.




Ezen reményszárnyain emelkedünk e szent napon ama mennyei hajlékokba, hol kedveseink az örök szeretet fénykörében tündökölnek, ezen hittel szívünkben borulunk a sírhantokra, hol szívünk szeretettel nyugszanak és imádkozunk:

Kegyelmes mindenható Isten! Te vagy az élet, a szeretet, az irgalom, a jóság, most és mindenkor! A fájdalom könnyei sírnak fel lelkeinkből a bánatos megemlékezés ez órájában. Felfakad az elválás sebe és széttépett remények foszlányai verdesik szívünket. Párja vesztett madár gyanánt sír az özvegy, kesereg az árva, hogy kidőlt oszlopa házának, védő angyala elköltözött. Zokog a szüle, mert kitört törzséből a csemete és sebhelye évek után még mindig fáj és sajog. A hitnek szárnyain emelkedünk Hozzád, jóságos Atyánk!

Nálad keresünk enyhet és vigasztalást. Szabj határt bánatunknak és töltsd ki égő sebeinkre a megnyugvás balzsamát. Emlékezzél meg drága szeretteinkről szeretetteljes irgalommal. Intézd, hogy a meghervadt testek békét és pihenést találjanak a halálnak karjain, a lelkek megdicsőülést a Te isteni fenséged mennyei hajlékában. Takargasd őket a TE véghetetlen irgalmasságod szárnyaival és nyugtasd meg a kínosan vergődő szíveket a hittel, hogy Te mindnyájunk őriző pásztora vagy és hogy ők is, mink is Te benned találunk kegyelmet, vigasztalást, feltámadást, mindenek sorsát végére mehetetlen bölcsességgel igazgató örökkévaló Isten, kinek legyen dicsőség és magasztalás örökkön örökké.

Ámen
Link
 
 
0 komment , kategória:  Jesua HaMassiah  
Alfa-Omega Keresztyén Közösség
  2012-01-07 09:32:30, szombat
 
 


Mi a célunk?

Célunk Krisztus egyházának helyreállítása. Lerombolni a felekezetek közötti falakat, eltörölni az ellenségeskedést és helyreállítani a közös célt. Sokan többféle elhívást kaptunk erre különböző szolgálatokban.
Hogy mi a cél?

A cél a valódi ellenség ellen harcolni és nem a megváltott testvéreink ellen. Ahány felekezet, annyi hitvallás. Nem az ellentétekre kell fókuszálnunk, hanem az egységekre. Különböző nézetek? Eltérő gyülekezeti szokások? És? Akkor már nem is lehet közösen építkezni? Egy az Istenünk? Kegyelemből van üdvösségünk? Jézus váltott meg minket? Ugye hogy van mire közösen építkezni?

Link





 
 
0 komment , kategória:  Alfa-Omega Keresztyén Közösség  
Jézusra célozz, ne csak a hit peremére
  2012-01-07 09:03:07, szombat
 
  ...míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra... Efezus 4:13




Amikor golfoztam, azt hittem, hogy már akkor elég jó leszek, ha a labdát valahova a lyuk köré ütöm.

Hogy őszinte legyek, az igazi célom az volt, hogy a zöldet elérjem anélkül, hogy kínos helyzetbe hoznám magam, így annak nagyon tudtam örülni, ha a labdám lyuk közelébe ért.

Egyszer a helyi golf profi azt mondta nekem, hogy a különbség az átlagos és a nagyszerű játékos között a következő: az igazán jó játékosok a lyukra célozva ütnek, nem a lyuk köré vagy máshova a zöldre. A cél közvetlenül a lyuk.

Azt mondta nekem, hogy "A lyukat kellene a céloddá tenned." Erre az én intelligens, meggondolt válaszom az volt, hogy: "Na ja, arra kiváncsi leszek."

Nem gondoltam, hogy valaha is képes leszek a lyukba ütni a labdám, így meg se próbáltam. Sokan azért rekedünk meg az Istennel való kapcsolat elmélyítésében, mert nem hisszük, hogy az egyáltalán lehetséges, legalábbis számunkra. Ezért nem is próbálkozunk.

Pedig igenis lehetséges a fejlődés, el lehet jutni a "Krisztus teljességét elérő nagykorúságra". Gyakorolnunk kell, és ezt a gyakorlatot tanítványságnak hívják. Segítenünk kell egymást a növekedésben, ezért vannak a kis csoportok.

Azonban a jó hír az, hogy az Úr maga munkálkodik bennünk, Ő hoz minket Jézus igazi képével egy szintre. Ebben az évben, célozz Jézusra ne csak a hit peremére.



Daily Hope by Jon Walker * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 169
  • e Hét: 2739
  • e Hónap: 10446
  • e Év: 60011
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.