Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Nem kel a vasúti teherszállítás az államnak
  2012-01-07 23:06:45, szombat
 
  Nem kel a vasúti teherszállítás az államnak
2012. január 7. 19:45:45


Miért nem?
Mert akkor a nemzetnek hozna hasznot
és ezt nem engedi ott FENN.

"Már nem törekszik a magyar állam arra, hogy tulajdont szerezzen az osztrákok kezében lévő egykori MÁV Cargoban." - értesülhettünk január 7-én a hírekből.

"Haladéktalanul állítsák le a MÁV Cargo privatizációját" - mondta Fónagy János 2007. július 31-én.

De mi a helyzet most? Olvashattuk, hogy a Rail Cargo Hungaria (RCH) részleges visszavásárlását az akadályozta meg, hogy hiányzott hozzá több tíz milliárd forint, amelyért megvásárolhattuk volna.

Tisztelt Kormány! Erre már is tudjuk a megoldást: a 30 ezer forint jegyzett tőkéjű Geuronet Bt-től, mint a MÁV Cargo privatizációjában résztvevő közvetítő cégtől vissza kell venni a kb. 6 milliárd forint sikerdíjat, valamint a VDSZSZ 5 milliárd forint értékű júdáspénzét, amely összesen 11 milliárd forint és már is van tárgyalási alap. Valamint még apportba be kell vinni 64 db V 43 típusú villanymozdonyt - amiről már egyébként is szó volt - és ismét tulajdonrészese lehetünk saját árufuvarozásunknak.

Vajon miért nincs erre kormányzati akarat? Egyszerűen érthetetlen, mikor a FIDESZ szakállamtitkára ellenzékben minden vasúti GO csavarért, mellékvonalakért, kiosztott magas összegű végkielégítésekért, az üzemanyag áremelésért, harcolt, őszintén és észérvekkel, meggyőzően. Hol van a beígért revízió, államtitkár úr?

A kérdés az, hogy most kormányzati pozícióban, 2/3-os többséggel miért nem állítják vissza nemzetgazdaságilag, stratégiailag fontos magyar vasúti áruszállítást. Most amikor az üzemanyag árak az égig szöktek, amikor a honvédség újraszervezi magát, amikor a közúti teherszállítás költsége már elviselhetetlen, egyszerűen, ép ésszel fel nem fogható.

A privatizáció megtépázta a vasúti kereskedelmi munkavállalókat is. 3200 szakemberből már csak 2311-en vannak és további leépítések várhatók. Hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetben mi várható, nem lehet tudni, de egyes meg nem erősített információk szerint jönnek a Sissi mozdonyok.

Korondi Miklós
a Jobbik országgyűlési képviselője

(Szent Korona Rádió)

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=93411
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország államcsőd előtt áll - Kronen Zeitung
  2012-01-07 22:59:35, szombat
 
  2012-01-07. 20:48
Magyarország államcsőd előtt áll - Kronen Zeitung

Riadó Magyarországot illetően: zuhanás az államcsődbe

Válságtanácskozás Budapesten - Sietős Canossa-járás az IMF-nél - a mentőakció nekünk még nagyon sokba kerülhet!

Budapest/Bécs - Mindenki Görögországról beszél, de Magyarország ,,kalapja ég csak igazán lobogva"! Szomszédunk állami fizetésképtelenségbe zuhan. Magyarországban nagyon sok osztrák pénz fekszik.
Az Orbán-kormány drámai válságtanácskozása: az egyik vészhír a másik sarkába ér. A forint mélypontra zuhant. A Fitch hitelminősítő, az utolsó a három ügynökség közül, ,,ramsch" vagyonhelyzetbe minősítette le Magyarországot és a magyar állam a nemzetközi pénzpiacon nem tud többé kölcsönt felvenni, legfeljebb csak egy horribilis, 10%-os kamattal. Ráadásul Orbán miniszterelnök, saját nemzeti bankja és az EU-elleni háborújával a bizalmatlanná váló nemzetközi befektetők ,,sztrájkját" idézte elő.
Orbán most szükséghitelért koldul
Orbán kormánya most az eddigi konfrontációs irány teljes fordulatával akar az IMF-nél és az EU-nál szükségkölcsönt kérvényezni. A magyar miniszterek már hétfőn sietős Canossa-járásra akarnak indulni. Magyarország - olyan gyorsan, ahogy csak lehet - egyezséget akar kötni az IMF-fel, és feltételeket is kész elfogadni. ,,A kormány tudatában van a helyzet komolyságának" - mondta Fellegi miniszter. Orbán miniszterelnök a választási küzdelemben ,,gazdasági szabadságharcra" hívott fel, mert nem akarta Magyarországot idegen diktátumoknak (spórolási feltételek) alávetni. Elbizakodottan mondta annak idején: ,,Ha az IMF újra jön akkor én megyek". Ezt követő unortodox gazdaságpolitikája vezetett adósságrobbanáshoz. A költségvetési hiány finanszírozásához a különadók és a külföldi (többnyire osztrák) bankok milliós megterhelései csakhamar nem voltak többé elegendőek. De még rosszabb jöhet: Orbán a ,,Too big to fail" (túl nagy az elvetéshez) elvre spekulál: egy nagy adóst nem hagyhat veszni az ember. És így az államközösségnek nem maradhat más hátra, mint hogy mentőernyővel és sok pénzzel nemcsak a nemzetközi bankokat, vagy Görögországot, Olaszországot, Spanyolországot és Portugáliát, hanem most Magyarországot is megmenti. Mint az ezzel járó terhek következménye, tegnap az euró árfolyam is jelentősen zuhant.
Orbán eljátszotta a magyar bónuszt
A rejtély, hogy miért hagyta némán Európa és az USA ilyen hosszú ideig Magyarország átalakulását tekintélyelvű "vezér-állammá" (plusz az eszelős gazdaságpolitikáját), könnyen megérthető: Magyarország egy szimpátia-bonuszt élvezett az 1956-os népfelkelésből, gulyáskommunizmusból, a vasfüggöny megnyitásából, megfűszerezve Sziszi- és puszta romantikával. Orbán miniszterelnök keményen dolgozott e Magyar bónusz eljátszásán. Emlékeztetőnek: a 14 EU-tagállam, plusz Csehország szankcióit egyetlen hétvége alatt vágták a Waldheim utáni Ausztria fejéhez.
Kronen Zeitung
Január 7.
(Fordította: Tarnóczy Szabolcs)

További részletek: http://kuruc.info/r/8/90438/#ixzz1ioPvkta4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így tették tönkre az országot
  2012-01-07 22:19:11, szombat
 
  Így tették tönkre az országot


Említésre méltónak találom az egyik gyár történetét. Balatonfűzfő, NIKÉ gyár. A gyár nyereségesen működött, természetesen ennek ellenére (rabló)privatizálták. Egy olasz cég, a Fiocchi vette meg. Folytatódott a katonai és egyéb pirotechnikai termékek, füstölők, jelzőrakéták, lőporok stb. gyártása. Azonban a tulajdonos elkezdett szelektálni, és leállították azoknak a termékeknek a gyártását, amelyeket az olaszországi gyárában is gyártottak.

A tulajdonost - mint ahogy azt a külföldi kézbe került cégeknél megszokhattuk -, nem érdekelte más, csak az, hogy mit lehet kilapátolni a cégből és az országból. A Fiocchi tavaly eladta a gyárat egy svájci üzletembernek. További leépítések történtek, és a cég területeinek további eladása. A cég beszüntette a hatalmas keresletnek örvendő magyar lőszerek gyártását. A gyár a környék megélhetését biztosította, a privatizálás előtt több mint 2000 ember dolgozott itt. Mára alig 200-an. A balatonfűzfői embereknek pedig nincs hova elhelyezkedni. A legközelebbi város Veszprém, de munkalehetőség nincs. Rengeteg családot tett tönkre az, hogy a külföldi tulajdonosok csak azért, hogy egy újabb ország piacát megszerezzék, egy gyárat tönkretettek hazánkban. Így válik enyészetté, egy nagy múltú, nagy tekintélyű gyár. A többi elherdált vállalattal együtt.
Kapcsolódó cikk:

Egy forrás története

Jelenleg az üzem siralmas látványt nyújt. Árnyéka régi önmagának. Gaz, omladozó vakolat, betört ablakok a még működő üzemegységeken is. Látható, hogy továbbra is csak az a fontos a gazdájának, mit lehet kiszedni a cégből. Szégyen és gyalázat. Az elmúlt 20 év eredménye ordít le az egész gyártelepről. Ezért kártevő bűnöző mind, aki ebben a hazát tönkretevő színjátékban a legkisebb mértékben is benne volt.

László - Balatonfűzfő
2012. január 07.


http://jovonk.info/2012/01/07/igy-tettek-tonkre-az-orszagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két haver utazik repülővel a Bahama-szigetekre.
  2012-01-07 17:08:32, szombat
 
 
Két haver utazik repülővel a Bahama-szigetekre.
Azt mondja a stewardess:
- Attention, attention! No smoking please!
- Mit mond?
- Azt mondta,hogy könnyű ruhában kell menni, mert baromi meleg van a
szigeteken.
Mennek tovább, majd megint szól a stewardess:
- Attention, attention!
- Mit mond?
- Mindjárt jön a kaja, három fogást hoznak.
Megy tovább a röpcsi, majd megint szól a stewardess:
- Attention, attention! A szigetek lakosságának 70%-a AIDS-es, 30%-a
asztmás.
- Mit mond?
- Aki köhög, meg lehet dugni.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Diktátor bácsi, belőlem tényleg nem lehet jogász?
  2012-01-07 17:06:29, szombat
 
  Diktátor bácsi, belőlem tényleg nem lehet jogász?
2012.01.07. 11:07


Valamit egészen biztosan félreértek. Ennyire aljas még az orbánizmus sem lehet.

Olvassuk családilag a hírt:

Elfogadta a kormány a 2012. szeptember elsejétől érvényes felsőoktatási keretszámokat, erről Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beszélt csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón. [...]A végső döntés szerint országosan összesen 250 közgazdász és 100 jogász képzését fizeti az állam - annak ellenére, hogy az [origo] birtokába jutott keretszámtervezet szöveges indoklásában is szerepel, hogy "a felsőoktatási intézmények és a felhasználó oldal (vagyis a munkáltatók) értékelése szerint is az ebbe a típusba tartozó képzések garantálják leginkább a végzés utáni elhelyezkedés lehetőségét."

Gyerek arca elnyúlik, apja nyugtatgatja: fiam, ez biztos csak valami kapkodás, ez nem rád, nem rátok vonatkozik, hanem majd azokra, akik 2013 őszén kezdik majd el az egyetemet. Nézd meg, itt a nyomtatott tájékoztató, 1990 forint volt, rajta két minisztérium logója is, de nézd meg a felvi.hu-t, itt is mit írnak? Hogy 2012-től meghirdetnek egy csomó, államlag finanszírozott helyet is!

Illetve hoppá, olvassuk csak el figyelmesebben!

A szakra az irányszám és a minimális létszám az önköltséges formájú párjával együtt van megadva.

Tehát az orbáni őszinteség jegyében ez akár úgy is alakulhat menet közben, hogy például az ELTE 450-es irányszáma: 450 fizetős + 0 államilag finanszírozott. De hogy ténylegesen mennyi lesz az államilag finanszírozott, az nem derül ki.

Ennyi információra alapozva kellene nekünk felelős döntést hoznunk a február 15-i határidőig!

Kezdjük akkor az elején.

Úgy gondolom, hogy társadalomban élni, államot működtetni csak olyan közösség tud, amelyiknek a tagjai nem törnek ki permanensen hisztérikus rohamokban olyankor, ha egy-egy közösségi döntés rájuk nézve hátrányos. Én minden további nélkül el tudom azt fogadni, hogy ha már végképp nincs más lehetőség, olyankor az emberekkel kell megfizettetni.

Nyilván, senki nem örül, ha az amúgy sem túl vastag szelet kenyeréből újfent lecsípnek, de hát ilyen az élet, így én minden további nélkül el tudtam volna fogadni a bokrosi tandíjat, majd a gyurcsányi, miatökömnek maszatoltat, részösszehozzávisszajárulást. Nem értettem egyet vele, de el tudtam volna fogadni. Pláne, ha emberhez méltó módon került volna bevezetésre, hagyva egy kis felkészülési időt az emberek számára. Azt a havi párezer forintos tandíjat bosszankodva bár, de kigazdálkodtuk volna. Na, ennek feküdt keresztbe az Orbán által irányított hisztéria, és én már akkor is gyanítottam, hogy lófaszt se érdekli őt valójában a felsőoktatás, hanem csak a saját kis velejéig aljas hatalmi játszmáit űzi, szokás szerint.

Továbbmegyek, még azt is el tudnám fogadni, hogy tényleg szükséges és indokolt az, hogy az állam bizonyos képzéseket ne finanszírozzon, vagy csak mértékkel. Ismét: nem értek vele egyet, de el tudom fogadni. Ismét ismét: ha tényleg szükséges és tényleg indokolt.

A legutolsó korábbi verzióhoz képest az államilag finanszírozott helyek számát négyezerrel megemelték - a stratégiai fontosságúnak tartott keretszámelosztásban a végső döntést Orbán Viktor kormányfő vonta magához -, de ez még így is jóval kevesebb a 2011-es 53 500 államilag finanszírozott helyhez képest.

Na, ez az, amit már nem tudok elfogadni. Magához vonja, és úri gusztusa szerint alakítja. Nincs szakmai vita előtte arról, hogy tényleg szükséges-e, hogy tényleg indokolt-e, hanem van a diktátor bácsi, aki magához vonja, és eldönti. Egy hónappal a felvételi beadásának a határideje előtt. Mondjuk ez még mindig méltányos tőle, hiszen eldönthette volna idén novemberben is, visszamenőleg. Még csak nem is magát a tényt tartom világra szóló aljasságnak, mert annak is lehet egy legitimációja, amit Orbán építeni látszik ebben az országban. A döntése ugyanis arról szól, hogy az elitebb szakokról, azokról, amelyekről a legnagyobb arányban és a legkönnyebben tudnak mind a mai napig a végzettek a munkaerőpiacra belépni igenis szorítsuk ki az alsóbb társadalmi osztályok kölykeit, és maradjanak meg ezek a szakmák a felső-középosztály és a politikai elit gyerekei számára.

Ha az ország választópolgárai egy köpedelem dzsentriréteget szeretnének maguk fölé, Lázárral és az Audijával, a ,,ha nincs vagyona, akkor szart se ér" attitűdjeivel, azzal, hogy ez a hatalmi elit bátran meri trambulinról is lehúgyozni az emberek fejét, akkor én ezzel mit kezdeni nem tudok, szomorúan tudomásul veszem, és belátom, hogy hosszú az út a jobbágy-identitástól a polgár-identitásig. Szomorúan tudomásul veszem, hogy ez a nép nem azért választ vezetőket, hogy azok bölcs irányításával a közös ügyeinket hatékonyabban vigyük. A jobbágy-lelkületű népek előszeretettel választanak maguk fölé kegyúrt, tudva tudván, hogy az hozza magával a saját kegyúri rétegét is, és ugyanez a lelkület előszeretettel lövi le, akasztja fel, jobb esetben kergeti el az általa pajzsra emelt kegyúrt, csak ugye közben mindenki szenved egy kicsit. Vagy nagyon, korfüggő. Ilyenkor, rövid kitérő után mivel a jobbágy-lelkület nem bír meglenni kegyúr nélkül, hisztérikusan elkezdi keresni a soron következő segget. És persze egyúttal az idővel hozzá rendelendő kötél fonásának is nekilát. Építjük a sorsunkat, mint magas Déva várát.

Viszont ezt az aljasságot, hogy a diktátor bácsi az utolsó pillanatokban írja át a szabályokat, már nem tudom elfogadni. A halálra ítéltnek is jár az utolsó vacsora.

Ez az ember úgy játszik sorsokkal, ráadásul gyerekek sorsával, mint Idi Amin a kedvenc aranyozott pisztolyával. Régebben írtam már arról, hogy szülőként micsoda munka, micsoda törődés munkára, tanulásra motiválni a gyerekeinket. Zavaros, nehezen érthető a világ, még mi se nagyon értjük, és ilyen fejjel kellene úgy tennünk, úgy megjelennünk a kölkeink előtt, mint akik azért mégiscsak tudnak nekik valami tanácsot adni, támaszt nyújtani az eligazodáshoz. Milyen fejjel állhatunk oda az utódaink elé most? Csemetém, ez van, lövésem sincs, hogy mi lesz, nem tudok neked tanácsot adni, mert olyan hülyék vagyunk, hogy megtűrünk magunk fölött egy ilyen felvilágosulatlan abszolutistát, aki a reggeli vizeletéből érzi meg a sorsunkat érintő problémákra adandó válaszokat, és úgy is dönt. Köszi a nincsmit, papi, majd ehhez alkalmazkodom!, mondaná a gyermek.

Ríttam én már itt erről eleget, elpanaszoltam, hogy nem rokonszenves számomra a dzsentrivilág és a kádári világ közös örökségeként újraéleszetett orbáni elitizmus. Panaszkodtam azt illetően is, hogy nálunk az ügyeletes mindenható a pöcse fittyenése szerint dönt, baszhatod a számaidat, Zoli! Írtam valahol arról is, hogy boldogabb országokban a döntéseknek szakmai alapjaik szoktak lenni, de arra az írásomra lassan már én sem emlékszem. Többen és többször leírtuk, igyekeztünk elmagyarázni, hogy az ilyen, kegyúri-diktátori stílusú országvezetésnek törvényszerűen és szükségszerűen hosszabb vagy rövidebb időn belül csúnya vége szokott lenni. A mechanizmust próbáltuk magyarázni, hogy miért. Például azt is leírtuk, leírtam, franc se emlékszik már, hogy a minden kontrollt kikapcsoló döntéshozatali mechanizmus azért nem jó, mert így soha nem lehet rossz döntést hozni, minden egyes döntés jó, és ha annak a hatására falnak mennénk fejjel, akkor az csak annyit jelent, hogy egy újabb akadályhoz értünk és megint meg kell hoznunk a soron következő, úgyszintén jó döntésünket. Példák tucatjai mutatják, hogy nem a fal szokik elkopni, hanem a fej. Csak hát ugye az van, hogy nem mindenki kedveli az ilyen döntéshozatali mechanizmust, valamint nem mindenkinek van olyan kevlárral bevont ütésálló feje, mint Orbánnak. Hála a diktátor bácsinknak, ma már mi sem tudunk felelős döntést hozni, hiszen ahhoz hiányzik a kiszámítható környezet. Ha egy hónappal a felvételi eljárás lezárulta előtt nem tudni, hogy mi merre, arra sajnos csak orbáni minőségű döntést lehet alapozni. És ha rosszul döntünk, ha fejjel megyünk a falnak ki lesz érte a felelős? Orbán? Lószart, mama. Én, a polgár.

Az orbánizmus úgy fog megbukni, hogy idővel minden egyes polgárával önjáró módon szétvereti a saját fejét. No, akkor tessék majd megnézni Orbánt, tessék majd figyelemmel lenni arra, hogy hogyan vállalja ő a felelősséget mindezekért! Kádár még 1987-ben sem értette, nem látta be, hogy miért is rossz az, amit ő gondolt a világról. Ceausescu is az utolsó pillanatig kitartott amellett, hogy az eszme jó, a döntéseik helyesek voltak, csak ez az ostoba nép, csak az ne kúrta volna el. Szíveskedtek volna kicsit erősebben menni fejjel annak a bizonyos falnak, hiszen a döntés, hogy a falnak fejjel kell nekimenni vitán felül egy helyes döntés.

Fiam, addig húzz el innen a viharba, amíg még egyáltalán van fejed!


http://orulunkvincent.blog.hu/2012/01/07/diktator_bacsi_belolem_tenyleg_nem_lehet _jogasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
17 éves fiú boldogan újságolja apjának:
  2012-01-07 17:01:55, szombat
 
 
17 éves fiú boldogan újságolja apjának:
- Ma elvesztettem a szüzességemet!
- Ez igen, fiam! Gyere,ülj le, igyunk meg egy pohárral!
- A bor jöhet, de leülni még nemigen tudok...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Matolcsy megint nekimegy Brüsszelnek
  2012-01-07 16:47:05, szombat
 
  Matolcsy megint nekimegy Brüsszelnek

Bruxinfo.eu
2012. január 6., péntek

Levélben tájékoztatta a magyar nemzetgazdasági miniszter Brüsszelt a tavalyi és az idei költségvetés alakulásáról. Matolcsy György a levélben bírálta az Európai Bizottság számításait, és szerinte a 2011-es büdzsé még a magánnyugdíjpénztári tagdíjak nélkül is az előzetes tervek szerint alakult.

A tervezettnél jobban alakult a 2011-es költségvetés - állítja a nemzetgazdasági miniszter a gazdasági és pénzügyi EU-biztosnak címzett levelében, amelyet csütörtök délután küldött a kormány Brüsszelnek.

Matolcsy György a levélben azt írta, tavaly mintegy 100 milliárd forinttal, azaz a GDP 0,34 százalékával több bevétel folyt be az állami költségvetésbe. Kiemelte az ÁFA-t, csak ebből 41,5 milliárd forinttal több pénz érkezett a büdzsébe, mint ahogyan a törvény elfogadásakor még számolták. A kiadási oldalon is jobb a helyzet - írja a levélben a miniszter, nyugdíjakra 15 milliárd forinttal kevesebb pénzt kellett fordítani tavaly, mint ahogyan a költségvetésben még tervezték.

A tárcavezető szerint az adóhatóság (NAV) tavaly jó munkát végzett, ennek köszönhető a bevételtöbblet. A NAV jogkörének a bővítésével pedig 2012-től hatékonyabban lehet majd kikényszeríteni az adófizetést. Mindez Matolcsy György értelmezésében strukturális jellegű hiánycsökkentést jelent, tehát szerinte 2012-ben és 2013-ban is lesz az állami intézkedéseknek jótékony költségvetési hatása. Ehhez hozzátartozik még szerinte az is, hogy a parlament az év végén egy sor olyan jogszabályt fogadott el, amelyek növelik a pénzügyi stabilitást, és a költségvetési fegyelmet.

Az Olli Rehn bizottsági alelnöknek címzett levélben Matolcsy György azt írja, hogy a magyar költségvetés ,,a rendkívüli és egyszeri tételek nélkül is" az előre meghatározott pályán halad. A miniszter itt vélhetőleg a magánnyugdíjpénztári tagdíjak költségvetési becsatornázására célzott, amelyet többször is bírált az Európai Bizottság. Olli Rehn többször is hangoztatta, hogy az ebből származó jelentős bevétel, ami miatt 2011-ben szufficites is volt a magyar büdzsé, csak egyszeri tétel, és nem minősül strukturális jellegű hiánycsökkentésnek.

Az EU-biztos novemberben a BruxInfo kérdésére azt mondta, dacára annak, hogy Magyarország 2011-ben, és a tervek szerint 2012-ben is a referenciaértékként meghatározott GDP-arányosan 3 százalékos költségvetési hiány alatt marad, de valószínűleg mégsem fogja javasolni a túlzott deficiteljárás megszüntetését Magyarország ellen. Olli Rehn ezt azzal magyarázta, hogy a bizottsági számítások szerint a magyar költségvetés hiánya 2013-ban ismét 3 százalék fölé emelkedhet (novemberben 3,7%-ra jósolták a jövő évi hiányt).

Olli Rehn akkor levelet is írt öt tagországnak (köztük Magyarországnak), amelyben december közepére olyan költségvetések elfogadását kérte, amely ,,megfelelő és állandó intézkedéseket" is tartalmaz a hiánycél elérésére.

Matolcsy György nem is rejtette véka alá, hogy a csütörtökön küldött levelének a célja az volt, hogy felhívja Brüsszel figyelmét a vártnál kedvezőbbnek ítélt költségvetési folyamatokra, és reményét fejezte ki arra, hogy ,,a Bizottság figyelembe veszi majd ezeket az adatokat is" a deficiteljárással kapcsolatos, jövő hétre várt testületi döntése előtt.

Bírálta ugyanakkor a nemzetgazdasági miniszter, hogy az Európai Bizottság számol a kormány és a Bankszövetség között köttetett megállapodás közvetlen hiánynövelő hatásával, de azzal már nem, hogy közvetetten valószínűleg pozitív makrogazdasági és költségvetési hatása lesz az egyezségnek.


http://kitekinto.hu/europa/2012/01/06/matolcsy_megint_nekimegy_brusszelnek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetünk millióit állította maga mellé, eszmeiségét pedig a
  2012-01-07 16:24:37, szombat
 
  Nemzetünk millióit állította maga mellé, eszmeiségét pedig a vádló bitófák árnyékában sem tagadta meg

Szálasi Ferencre emlékezünk születésnapján


Ifj. Tompó László - Hunhír.info

szalasi-ferenc.jpg1897. január 6-án született Kassán Szálasi Ferenc, utolsó törvényes államfőnk, nemzetvezetőnk, akinek lehet valaki az ellensége vagy a barátja, a tények tisztelete azonban mindkettőjüket arra kötelezi, hogy elismerje, nemzetünk millióit állította maga mellé, eszmeiségét pedig a vádló bitófák árnyékában sem tagadta meg.

Ez az, ami ma a leginkább hiányzik, ugyanis ha korunk politikusait mérlegre tesszük, könnyűeknek találjuk őket, mert nem testesül meg bennük Friedrich Nietzsche gondolata, hogy a férfi legyen szilárd, mint a kő és egyenes, mint a nyíl, amiért bár világszerte nő az igény mindenhol a megvezetett embertömegek részéről a feddhetetlen nemzetvezetőkre, mégis aligha találunk ilyeneket.

Nemzetvezetőnk közéjük tartozott: még ha nem is volt olyan magával ragadó szónok, mint Benito Mussolini vagy Adolf Hitler, kisugárzásával mégis milliókat állított maga mellé, aki, amint Alföldi Géza írja versében (A Vezér), ?ha fejjel vezet a falnak, fejjel a legmagasabb hegynek, / nem keresed, mit és miért akarhat, / csak úgy érzed, nincs más, aki / jobban tudjon bármit, mint ahogy ő tud?.

Hiába gyűlölték és gyűlölik, erkölcsi makulátlanságához, eszmeiségének igazságosságához olyannyira nem fér kétség, hogy egy kivégzésekor jelenlévő francia szélsőbaloldali újságíró, Fernand Gigon is kénytelen volt elismerni, mennyre nem találtatott könnyűnek: ?Az üvöltő tömeg halált követel a bűnösre, de Szálasi még csak nem is remeg. Semmi reszketés, izomrándulás, sápadtság. Gránit. Maga az emberré lett gránit.?

Éppen ezért alighanem róla írta Alföldi Géza alábbi versét (Aki a csúcsokra vágyik):

Aki a csúcsokra vágyik,
Ne nézze, tövis tépi, marja
Sárba lép, szemétre hág-e,
Mert így jut el a fény-magasba.

Csak előre!... Ne nézze, szennyes
Lesz a talpa a harc alatt:
A sár, a szenny, a tövis, a genny
A csúcs előtt mind elmarad!

HunHír.info

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A ROHADÓ NARANCS NÉPSZERŰSÍTÉSÉRE NEM SOK EZ EGY KICSIt?
  2012-01-07 15:57:41, szombat
 
 
A ROHADÓ NARANCS NÉPSZERŰSÍTÉSÉRE NEM SOK EZ EGY KICSIT?


2012-01-07. 08:51
Válság van: 800 milliót költene médiastratégiára a kormány

Kétfordulós közbeszerzésen, bruttó 800 millió forint keretösszegig médiastratégia-alkotásra, és médiatervezésre keres vállalkozókat a Miniszterelnökség - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
A fontosabb elvégzendő feladatok: média- és márkakommunikációs stratégia kidolgozása; médiakampányok tervezése; médiavásárlás; médiagyártás, továbbá kampányok utóértékelése és kutatások végzése.
A közbeszerzésre csak az jelentkezhet, akinek az elmúlt három évben a nettó árbevétele - összességében - elérte a 630 millió forintot, de egy évben több volt 315 millió forintnál. A kért feladatokból származó nettó árbevételének pedig - három év alatt - el kellett érnie az 50 millió, egy évben pedig a 25 millió forintot.
A közbeszerzésre január 30-ig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutott jelentkezőket február 8-ig értesíti az ajánlatkérő.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90409/#ixzz1imhZOC5x

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Martonyi a Le Figarónak: a magyar kormány kész mindenről tár
  2012-01-07 15:49:41, szombat
 
  2012-01-07. 13:11
Martonyi a Le Figarónak: a magyar kormány kész mindenről tárgyalni - kezdődhet a "baráti konzultáció"

A magyar kormány kész mindent megvitatni az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal - erősítette meg Martonyi János külügyminiszter a Le Figaró című francia lapnak, ugyanakkor visszautasított minden vádat, amely szerint a kormány lépései korlátoznák a demokráciát Magyarországon.
A konzervatív újság honlapjára péntek este felkerült interjúban, a magyar diplomácia vezetője meggyőződését fejezte ki, hogy az EU-val és az IMF-fel folytatott tárgyalások "nem fognak kudarcot vallani".

"Mindig kész vagyok baráti konzultációkra. Amit nem tudok elfogadni, az az európai értékek iránti mély elkötelezettségünk kétségbe vonása" - mondta Martonyi János, Alain Juppé francia külügyminiszter Magyarország "problémás" helyzetére figyelmeztető minapi nyilatkozatára reagálva.

Martonyi szerint "különbséget kell tenni egy konkrét kérdésben gyakorolt bírálat és azok között az időnként tisztán politikai megfontolások által motivált sommás ítéletek között, melyek szerint 'Magyarország lebontja a demokráciát', vagy hogy 'Magyarország totalitárius állammá válik'. Ez elfogadhatatlan" - teszi hozzá. Egyúttal védelmébe vette Orbán Viktor miniszterelnököt, akinek demokratikus elkötelezettségét szerinte "nem szabad kétségbe vonni", s akit - mint mondta - "diktátornak minősíteni is teljesen abszurd, igazságtalan és rossz ízlésre vall".

A lap - a magyar alkotmány megváltoztatása, "a sajtó elnémítása", illetve a magánnyugdíjpénztárak államosítása kapcsán feltett kérdések után - azt is megkérdezte Martonyitól, milyen engedményeket hajlandó tenni a magyar kormány az Európai Uniónak.

A külügyminiszter szerint a kormány kész mindent megvitatni, "például a leggyakrabban említett problémát, a Nemzeti Bankról hozott törvény ügyét is". A jegybanki alelnökök számának háromra emelése szerinte azonban nem kérdőjelezi meg a jegybank függetlenségét.

Martonyi János a lap kérdésére válaszolva cáfolta, hogy Orbán Viktor Brüsszelt a KGST-korszakbeli Moszkvához hasonlította volna, s hogy felmerült volna az ország EU-ból való kilépése.

"Semmiképpen sem. (Orbán Viktornak) elég erős a meggyőződése az európai integrációt illetően. Ha erről nem lennék meggyőződve, nem lennék a külügyminisztere" - mondja.

A Le Figarónak arra a kérdésére, mit tenne Magyarország a talpon maradás érdekében, ha az IMF-fel és az unióval folytatott tárgyalások kudarcot vallanának, Martonyi azt válaszolta: "nem fognak kudarcot vallani". "Nem állítom, hogy készek vagyunk mindenre, amit mondok az az, hogy minden megtárgyalható. Kezdjünk hozzá a lehető leghamarabb!" - mondta.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/8/90420/#ixzz1imfoFfdo


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.