Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Tisztelt Orbán Úr!
  2012-02-11 23:44:39, szombat
 
  Tisztelt Orbán Úr!

Köszönjük Önnek, amit kis hazánk érdekében és a fülkeforradalom résztvevőinek életszínvonal növelése érdekében tett. Köszönjük az 1 millió, új munkahelyet. Most sem tudom, hogy melyik munkahelyre jelentkezzek, a sok közül. Köszönjük az erős forintot és a még erősebb gazdaságot! Igaz ezt inkább Matolcsy Úrnak!
Köszönjük, hogy segített beosztani, a bérpótló juttatást! A 28500 ft-ot, szinte lehetetlen volt elkölteni. Most ez a gond is megszűnt. Matolcsy bácsi szerint, 47000-ből remekül meg lehet élni nálunk. Ehelyett 22800 lett a juttatás. Most már fára sem telik. Ha tud, küldjön már Tokaj szőlővesszőiből, néhány mázsát. Villanyom sincs, mióta lecserélték az órámat előrefizetősre. A gázt már régen kikötötték, de néhány szippantásnyit félre tettem Önnek! Zacskóba. Köszönjük a sok-sok hazugságot! Ön semmivel sem különb, nagyra becsült kollégájától, Gyurcsány Ferenctől! Lehet ezért is utálja annyira, mert önmagát látja benne. Jogos önkritika! De Ön és csürhéje gazemberek, hazaárulok és politikai kóklerek gyülekezete. Lehet törölni ezt a hozzászólást, de a tény, attól még tény marad! Önök uraim, a tűzzel játszanak. A magyar nemzettel! Sokan megégették már magukat vele, mert túlságosan hülyének nézték. Ezúttal nem fülkeforradalom lesz, hanem éles! Elég a népnyúzásból, a hazugságokból, Önökből! Struccpolitikát folytatnak, mert úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben menne! Hát nem megy! Mert elkúrtátok ti is, nem kicsit nagyon.


Katona Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csurka utolsó cikke
  2012-02-11 23:10:22, szombat
 
  Csurka utolsó cikke

... A Moszad nem a Kádár-Aczél- rendszert akarja visszaállítani. Semmit sem akar visszaállítani, hanem meg akarja teremteni a feltételeit a Kárpát-medence bizonyos részében, Csonka-Magyarországon (de esetleg csak a Dunántúlon) egy új, egy másik ország megalapításának. A feltételek meg kell, hogy feleljenek Izrael stratégiai és nemzetpolitikai igényeinek. Ezek az igények Izrael mai állapotából, az arab szaporodásából és a zsidó nép túlterheltségéből származó kifáradásából keletkeznek.


Ma, amikor a válság dübörög és a legkülönbözőbb szinteken és minőségekben érzékelő emberek és csoportok is egyöntetűen állapítják meg, hogy nagy baj van a világgal és talán még nagyobb baj van szegény hazánkkal, amelynek hajója hánykolódik és az elsüllyedés fenyegeti, most aztán volna égető szükség a pontos jelentésű, s mindenki számára ugyanazt üzenő szavakra. De ilyenek már szinte nincsenek is. Szavainkra rátette a piszkos kezét a válságcsináló pénzügyi nagyhatalom, a megnevezhetetlen elkülönülés, a nem - Thomas Mann-i Varázshegy fent Davosban vagy lent a tenger szintjén, éppen a New York-i Szabadság-szobor tövében, ahol locsog az örökös hullámzás. A világuralomhoz és a mai háborúkkal teli irányításhoz mindenképpen kibelezett, üres szavakra van szükség. A rablóháború legyen demokrácia-terjesztés", a nyomorgó tömeget nevezzük leszakadóknak, amelyben benne foglaltatik az önhiba és az elmaradottság, sőt még a népiség is. Aki sok pénzt összeharácsolt, összeprivatizált, összeközvetített, fel- és leminősített, az sohasem leszakadó, legfeljebb néha séta közben leszakad egy kicsit a többitől a börtönudvaron. De akinek még ennél is több összejött, azt még ez a veszély sem fenyegeti, mert azt megvédi off-shore-ja és őkelme már a nemzetköziek csapatába tartozik, akit hivatalból megvédenek.

Velejéig hazug világban élünk, amelyben még az igaz állítás is csak félénken és magyarázkodva mer előtörni, mert mégiscsak azokat a szavakat kell használnia, amelyeket előzőleg már kibeleztek. Kijegecesedett szokássá vált, hogy egyes közírók, Népszabadság-tollnokok az előző hazugságaikra építés módszerét választják. Beigazolt állításnak veszik, amit előzőleg hazudtak, és ezekből az elemekből hoznak létre már szilárd igazságnak látszó állításokat. Ha egyszer egy Révész Sándor leírta már, hogy a Föld lapos, mint a pászka, és a magyar bűnös nép, benne én pedig antiszemita vagyok többmilliomod magammal - igaz vezérürüként -, akkor ő már ezeket a hazugságokat tényként kezeli. És nincs egyedül. A módszer arat, mint a halál.

Díszlik az egészben valami marxizmusból visszamaradt, azt is mondhatnók, leszakadt. A nagy marxista tévedéseket, amelyekben már az öreg sem hitt és csak Engels rendszerező munkája következtében maradtak fenn, majd később Sztalin ordas hazugságait az állandó ismétlés tartotta életben. Göbbels is próbálkozott ezzel a módszerrel, de neki nem volt kifutása.

Most Orbán Viktor és Magyarország van soron. Miután az Országgyűlés alkotmányozott és szabályszerű kétharmados többséggel el is fogadta, kiderült, hogy a miniszterelnöknek mennie kell - mert tönkreteszi a gazdaságot. Előzőleg ugyanis az lett hazudva. Akkor még csak a gazdaság érdekelte a nemzetközieket. Világszerte. A bankadó, a magánnyugdíj pénztárak és a Szurgut Nyeftegaz. A marxizmust különben is mindig a gazdaság hozta lázba, meg a proletariátus, amelyről az atyának halvány fogalma sem volt. Orbánnak tehát néhány hónappal ezelőtt még csak gazdasági ballépései miatt kellett volna mennie, sőt, eleinte csak Matolcsy tetemén keresztül, de aztán a lelépést kiterjesztették mindkettejükre. Mert volt egy bökkenő: az alkotmányt nem tűzhették horogra, mint valami legyet. A készülő szöveget munka közben, s az elfogadás módját, házszabályszerűségét szóvá tehették, de azt el kellett hallgatniuk és most is el kell hallgassák, hogy az alkotmányban a kereszténység, az Isten áldd meg a magyart és a magyar alapállás a bajuk. Nekik és nemzetközi tartozékaiknak. Ezt egyszerűen nem lehetett kimondani.

Most már azonban megváltozott a helyzet. A nemzetközi támadások olyan nagyzenekari erővel szólnak, bombardon, üstdob, cintányér, s távolról még a lánctalp-csörgés is - mint modern effekt - be van vetve, hogy most már az alkotmány életbe léptetésének igényével is elő mertek állni, noha magát az Istent és a hazát még talán nem hozták szóba. Óvatosan hazudnak, erőteljesen szervezkednek. A szervezés ereje, nagyságrendje akkora, hogy nevetséges dolog mögötte csupán a hazai ellenzéki pártokat vagy a liberalizmus berlini, New York-i Konrád Görgyeit vagy Kertész Ákosait megtalálni. Ők ott feszítenek természetesen, de csak segédcsapatként, sokszor előretolt egységként. Kiteszik a seggüket az ablakba, hogy az arra járó rácsaphasson. Nem, ehhez a szervezéshez, amit itt működésben látunk, ők édeskevesek. Itt a Moszad dolgozik.

A cél világos. A magyar gazdaság rendben van és senkit sem érdekel, mert nem tétel. Akinek a magyar munkaerő olcsó, az idejön és befektet, dolgoztat. Az Orbán-kormány a tisztességesnek tisztességes hasznot szavatol. Az alkotmány életbe lépésével és más magyar intézkedésekkel megindulhat az az évtizedes, nemzedékek munkáját igénylő folyamat, amelyben a magyarság újra magyar, keresztény anyanemzetté válik, és a családpolitikának köszönhetően lelassul a népességfogyás. Magyarországon így beköszönthet a magyarság senkit sem bántó uralomra kerülése, együtt a hozzá húzó, beilleszkedett, esetleg asszimilálódott magyar zsidósággal, de nem következhet be az a képtelenség, hogy egy törpe kisebbség uralkodjék egy történelmi nemzet felett. Amit a Moszad, Izrael és New York akar. Ilyen helyzet - a Kádár-Aczél-rendszerben csak részben állt fenn, mert Moszkva soha nem engedte és - csak az 1982-es IMF-be lépés után indult meg hódító útján. A nyolcvanas évek végtelenül zavaros korszak volt. Egyszerre indultak meg a nemzeti, össznemzeti, Erdélyt járó törekvések, Lakitelek és a demokratikus ellenzéknek az a liberális és kifejezetten zsidó és szabadkőműves munkája is, amely Kis János tevékenységében összegződött.

A Moszad mindennek a történelmi tudásnak a birtokában van. Már akkor is itt kujtorgott hazánkban. A Moszad nem a Kádár-Aczél- rendszert akarja visszaállítani. Semmit sem akar visszaállítani, hanem meg akarja teremteni a feltételeit a Kárpát-medence bizonyos részében, Csonka-Magyarországon (de esetleg csak a Dunántúlon) egy új, egy másik ország megalapításának. A feltételek meg kell, hogy feleljenek Izrael stratégiai és nemzetpolitikai igényeinek. Ezek az igények Izrael mai állapotából, az arab szaporodásából és a zsidó nép túlterheltségéből származó kifáradásából keletkeznek.

Izrael évtizedek óta folyamatosan háborúzik. Eleinte sorra-rendre nyert, amerikai fegyverekkel és támogatással, most már egy-két alkalommal a vereség ízét is meg kellett éreznie. Amerikát is sorozatos kudarcok érik arrafelé. Az amerikai vezetés egyes részeiből is sugalmazhatják és pártolhatják egy nyugalmasabb sziget megszerzését.

Ez a körülmény vezet engem arra a következtetésre, hogy a Magyarország és Orbán elleni világméretű, összehangolt fellépés mögött egy nagyobb méretű, ezerszer hatékonyabb szervezőerőnek kell állnia, és az csak a Moszad lehet. (Persze a CIA-val karöltve.) Ide nem elég egy Charles Gati vagy egy Dallos György Berlinből, és még egy német szociáldemokrata miniszter vagy maga a francia külügyminiszter is kevés. Ebben az esetben most egy hatalmas hálózat működik, amelynek kiterjedése a különböző befektetési alapoktól a különböző csoportokig - Bilderberg, Foreign Affairs, stb. - terjed és amelynek a középpontjában a Moszad van. Már az egész világsajtót megmozgatták. A világ minden részéből meg-megszólalnak sose hallott személyek. Az ilyen sok-sok helyről szóló támadó kórus, a sajtó, a tévék és a kisembernek látszó hozzászólók megszervezéséhez olyan erő kell, amellyel csak az említett szervezet rendelkezik. Amellett a megrendelő is erre mutat.

Mi az esélye a magyarságnak és kormányának ebben az egyenlőtlen harcban? Nem sok, de több, mint a felsorolásból kitetszik. Talán sokkal több is. Az európai társadalmak közvéleményének többsége velünk érez. Keveset tud a dologról, s a fenti erős megvilágításból még kevesebbet, de igazsága terjed. Nagy szolidaritási kiállásokra nem számíthatunk, s azt magunknak kell élesztgetnünk a saját kiállásainkkal. A Wall Street előtt állandóan tüntetés jön össze. Fiatalok el akarják foglalni a bankárközpontot. Ilyen még nem volt. Nem hoz-e borús időt a világkapitalizmusra Magyarország ilyen módon való leigázása, nem lázítja-e fel a már félig leigázott és rejtélyes megbízottak kezére adott országok, Görög- és Olaszország népét a magyar bukás és a magyarországi mesterséges mannaeső? Ezek világpolitikai kérdések. Meddig lehet elmenni egy ártatlan ország, egy csonkolt ország és egy többször tönkretett nép további tönkretételében?

Ezek most nem erkölcsi mentőkérdések, ezek most a leggyakorlatibb felvetések. De van más is. A magyarság, a kormány, Orbán és az egész java-nép előtt nincs másik lehetőség, csak az ellenállás. A szembeszállás. Ez természetesen nem jelenthet visszapofázást, heccelést és frázisokat. Hanem józan végiggondolást. Ha nem állunk ellen, gyorsan bevonulnak - már a spájzban vannak -, nyélbe ütik és a világ észre sem veszi, hogy már nem vagyunk. Ha okosan, esetleg valamilyen fél-csárdás koreográfiával ellenállunk és időre játszunk, talpon maradhatunk. Az idő most nem az USA-nak és kapcsolt részeinek dolgozik.

Éppen azért, mert egy ekkora világerővel állunk szemben, amellyel nem tudunk sem gazdasági, sem katonai, sem hatékony pusztán politikai erőt szembeállítani, csak a belső lelki, erkölcsi és kulturális összefogás, azaz egy belső magyar keresztény megmozdulás-sorozat, egy igazunk tudatából fakadó, kitartó ellenállási mozgalom szegezhető szembe. Mindenkit meg kell szólítani. Nincs kisember és nagyember. A sekrestyésre éppen úgy szükség van, mint a papra. A harangozók pedig harangozzanak.

A magyarságon 1956 óta nem futott végig semmilyen szent láz. Most fusson, mert a veszély végsőbb, mint akkor volt. A húzódozókat meg kell győzni, a trombitásoknak meg kell fújniuk a harsonákat, az értelmiségnek szép szóval, hittel kell megszólítania a társadalmat, félre a sehová nem vezető vitákkal, aki fél, inkább hallgasson. A máris átállókat arcul kell legyinteni. Ez a vagy-vagy korszaka: vagy megmaradunk vagy nem.

Az országmentő mozgalomnak szépnek kell lennie. Mindenki megérezheti ezt a felemelő új tartalmat, a végső magyar összefogás szépségét, aki besorakozik és végigkanyarog, hullámzik vele és benne a kicsi országon: A miénken.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A holokamu helyett a kommunista diktatúra rémségeit vinné be
  2012-02-11 22:51:15, szombat
 
  2012-02-11. 15:03
A holokamu helyett a kommunista diktatúra rémségeit vinné be Gaudi az oktatási rendszerbe

Az Országgyűlés emberi jogi bizottsága az LMP tartózkodása mellett általános vitára alkalmasnak találta a kommunista diktatúra által kitelepítettek, valamint az őket befogadók emlékének megőrzéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot. Alább folytatódik Gaudi-Nagy Tamás közleménye.
A Jobbik üdvözölte ezt a kezdeményezést, azonban az ülésen a párt képviselőjeként több hiányosságra hívtam fel a figyelmet. A javaslat nem tartalmaz semmilyen jóvátételre történő utalást, sem a kárpótlási törvényhez képest kézzelfogható többletet vagy kiegészítő kártérítést. Felhívtam a figyelmet arra, hogy tavaly év évégén a kétharmados többség által elfogadott törvény a kárpótlásnak 2012. március 30-ig le kell zárulnia, így a kérdésben történő döntés égetően fontos. A javaslat nem tartalmaz továbbá egyetlen utalást sem a kitelepítés végrehajtóinak felelősségre vonásáról, pedig ez az igazságtétel érdekében elkerülhetetlen és alapvető jogállami követelmény kell, hogy legyen. Emlékeztettem arra, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése megtárgyalta és elfogadta az ,,Erőszakos kitelepítések mint emberi jogsértések" című jelentést, és a kitelepítések minden formáját megbélyegző határozatot, amelybe javaslatomra került bele kommunista diktatúrák idején történt kitelepítéseket elítélő rendelkezés. Az ET-határozat szerint fel kell állítani az erőszakos kitelepítések és etnikai tisztogatások áldozatainak európai emlékközpontját is.
Az ülésen részt vett és felszólalt az 1956-os szabadságharcos és háromszor is kitelepített Murányi Levente országgyűlési képviselő, aki ezen javaslat témafelelőse a Jobbiknál, valamint Cseresznyés Magdolna a Keskenyúton (Délvidéki tragédiánk 1944-45) Alapítvány kuratóriumi elnöke a délvidéki áldozatok képviseletében.
A javaslat legnagyobb hiányossága, hogy, míg a címe a kommunista diktatúra által kitelepítettekről szól, ezzel ellentétben rögtön az első mondata csupán a Rákosi-korszakra szűkíti a jogsértések idejét, pedig a kitelepítések nem 1948-ban indultak. A deportáltak körét csak a Hortobágyra telepítettekre korlátozza, pedig az ,,osztályellenségekkel" történő leszámolást célzó kitelepítések és kényszermunkák közvetlenül közel 300 ezer főt és több helyszínt érintettek. Nem említi továbbá a határozati javaslat az 1944-es délvidéki magyarirtást, amelynek során közel 40 ezer magyart öltek meg a kegyetlen titoista partizánok (emiatt Szilágyi György és Apáti István jobbikos képviselők tettek feljelentést, a nyomozást elrendelték), de a kitelepített közel 200 ezer felvidéki magyar tragikus történetét sem.
Ezen hiányosságok pótlása érdekben módosító javaslatokat nyújt be a Jobbik. A kommunista diktatúra rémségeit a lehető legszélesebb mértékben a nemzeti tudat részévé kell tenni, azt be kell vinni az oktatási rendszerbe, kezdve a történelemkönyvek újraírásával, melyek a mai napig lényegében hallgatnak ezekről.
Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője

További részletek: http://kuruc.info/r/2/91944/#ixzz1m72XTp78
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A görög rendőrszakszervezetek elfogatóparancsot adnak ki az
  2012-02-11 21:55:46, szombat
 
  A görög rendőrszakszervezetek elfogatóparancsot adnak ki az EU/IMF tisztviselőkre


Görögország legnagyobb szakszervezete bejelentette, hogy elfogatóparancsot adnak ki az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap hivatalnokai, illetve az újabb megszorításokat hirdető politikusok ellen. A rendőrszakszervezet zsarolással, a demokrácia és a nemzeti függetlenség felszámolásával vádolta az eurokratákat, és közölte, hogy az első célpont az IMF vezetője lesz. "Mivel tovább folytatják ezt a pusztító jellegű politikát, arra figyelmeztetjük Önöket, hogy nem fognak minket a testvéreink elleni harcra kényszeríteni. Nem szállunk szembe szüleinkkel, testvéreinkkel, gyermekeinkkel és semelyik állampolgárral sem, aki változást követel a politikában." A szakszervezet, amely ezt a nyilatkozatot kiadta, képviseli a görög rendőrök kétharmadát.

Úgy tűnik, a görög rendőrszakszervezet megtalálta a szabadkőműves elit gyengepontját, ami minden országban tabunak számít. Európában minden egyes politikus, aki a hatalom közelébe kerül, szabadkőműves. A hatalom közelébe csak úgy juthat, ha leköteleződik, ami többnyire törvénytelenséget jelent. Ez azért szükséges, hogy ha nem hajtja végre a felettes utasításait, a hatalomból törvényes eszközökkel azonnal eltávolítható legyen. A görög rendőrség rájött, hogy az összes (!) politikus a jelenlegi törvényi szabályozás segítségével kiiktatható. Minden egyes politikus esetében elő lehet szedni valamit, amivel zsarolható, és a felettes még pluszban zsarolás miatt is büntethető. Ez igaz minden európai államra, így Magyarországra is. Egy ilyen zsarolási alap lehet egy korábbi sikkasztási ügy, vagy akár a külföldi kollégiumban lehallgatott hálószoba... Szima Juditot nem véletlenül állították félre! Egy hazafias, a hatályos törvényeket betartó rendőrség a legnagyobb veszélyt jelenti a szabadkőműves diktatúrára.

Csak is kizárólag ezért van törvénybe iktatva a mentelmi jog. Azonban egy olyan helyzetben, ami nemsokára minden európai államban előáll, ez senkit nem fog érdekelni. Egy valós érdekképviseletet jelentő rendőrszakszervezet a hatályos jogszabályok alapján azonnal előzetes letartóztatás alá tehet bármely politikust, és a rendszer rendezőelve a garancia arra, hogy találnak is valamit, amivel börtönbe juttatható.

Akkor lenne tele a gatya, lenne azonnal munkahelyteremtés!

A szakszervezet által megfogalmazott felszólítást az Európai Központi Bank vezetőjének, és az európai Bizottság korábbi vezetőjének is címezték. A görög parlament előtt tömeges tüntetések kezdődtek, és a rendőrök közül rengetegen a fenti nyilatkozat értelmében nem vették fel a szolgálatot, mert a hatalom jelenleg a nép utolsó forintjait venné el a megszorításokkal, és ehhez a rendőrségnek kellene közreműködnie.

Ez az eredménye annak, ha a rendőrt szembe akarják állítani saját népével!

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. február 11.

http://www.jovonk.info/2012/02/11/gorog-rendorszakszervezetek-elfogatoparancsot-a dnak-ki-az-euimf-tisztviselokre#.TzbTdDchRqE.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretnék egy olyan politikust...
  2012-02-11 21:10:53, szombat
 
  1).Szeretnék egy olyan politikust látni, aki kormányra kerülése után, mondjuk másfél évvel leltárt csinál. Elismétli, hogy a kampányban mit ígért. Aztán elmondja¨mit valósítottak meg eddig és minek a megvalósítása van folyamatban. Elmondja, hogy ezt meg azt az ígéretet nem tudták és nem is fogják tudni megvalósítani ezért meg ezért. Biztos vagyok abban, hogy ez az őszinteség több szavazót hozna, mint amennyit vinne. De ez a politikus még nem született meg. És félek, nem is fog.

2).Szeretnék egy olyan politikust látni, aki elismeri és el is mondja, hogy ellenlábas elődjének nemcsak aljas lépései, de pozitív tettei is voltak. Melyekkel előkészítettek vagy megalapoztak sok ,,új" kormányintézkedést. Emlékezzünk csak a 2008-as népszavazásra és előzményeire. Az akkori ellenzék kimondta a fatvát a tandíjra. Most megvalósítják. Kimondták a fatvát a ,,fizetős" egészségügyre (névleges vizitdíj meg ápolási díj), az egészségügy privatizációjára. Most szép csendben serkentik. Kimondták a fatvát a kórházbezárásokra, az ágyszám csökkentésre. Most megvalósítják. Hány bezárt kórházat nyitottak újra? Hova lett az akkori aggódás a Hárshegyről szélnek eresztett ápoltak miatt? Mennyi szó esett a jó levegő fontosságáról a különböző gyermekbetegségek gyógyításánál! De kinyitották a bezárt (már eladott?) szabadsághegyi(?) gyermekszanatóriumot? Hány új ágyat létesítettek? Vagy mégis volt valami igazság a kiátkozott Molnár-Horváth kettős néhány intézkedésében? A legyőzött ellenfél előremutató tetteinek elismerése a győztes erkölcsi kötelessége lenne.

3).Végre sutba kellene dobni a ,,kampányígéret" fogalmát, ezt az utóbbi 22 évben teljes egészében sikerült lejáratni és hiteltelenné tenni. Helyette ,,kormányzati szándék"ról kellene beszélni, hozzátéve azt is, hogy ezt a szándékot milyen erőforrásra támaszkodva kívánják megvalósítani..

Erről lehet érdemben vitatkozni, az ígéretekről nem.

Javasolnám még , hogy vegyék elő azokat a drága tanulmányokat amiért milliárdokat fizettek a szocialisták ! Utóvégre az állam jogfolytonos intézmény. A jobbik előadhatná a tisztelt házban. Mondván : eljött az idő hogy hasznát vegyük a tanulmányoknak ! Mondván : miniszterelnök úr ne habozzon , használja a tanulmányokat , ha már rá ment ingünk a gatyánk ezekre a drága művekre ...


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ez a való világ ma 2012-ben Magyarországon!
  2012-02-11 14:34:50, szombat
 
 
Nézzétek végig kérlek benneteket ,ez a való világ ma 2012-ben Magyarországon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=yWNXMDkvmo4&feature=share
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bedőlő cégek, lelépő multik ...
  2012-02-11 13:57:43, szombat
 
  Bedőlő cégek, lelépő multik ...

Az elmúlt egy hét alatt közvetlenül több ezer, közvetve pedig több tízezer ember vesztette el a munkahelyét. Mindeközben a kormány a statisztikai bűvészkedéssel és egyes esetekben komoly állami támogatással másfél év alatt ,,elért" pár tízezer új munkahellyel dicsekszik.

Míg a MALÉV bedőlését a rossz és joggal bűnösnek is tekinthető gazdaságpolitikai intézkedések, privatizációk, valamint az állami támogatások visszafizetéséről szóló uniós döntés is okozták, addig a komáromi multinacionális cég többezres elbocsátása akár már természetesnek is tekinthető.

Ugyanis az idetelepült egyszerű betanított munkát igénylő multi cégektől többnyire ez várható. Addig maradnak, ameddig tart az állami támogatás, pl. társasági adókedvezmény.

Felélik a munkahelyteremtő támogatást is - amit senki sem ellenőriz - kihasználják a helyi adókedvezményeket, majd távoznak.

Utánuk nem marad más, mint szél fújta konténer városok és az adott régió ugrásszerűen növekvő munkanélkülisége. Nem lehetünk meglepve, ha a korábbi termelés beszüntetése után nemsokára új gyár alapítását jelentik be - talán az ország egy másik szegletében - újra begyűjtve a kedvezményeket, egyben jó szolgálatot nyújtanak a mindenkori kormányok hazug kommunikációjának, a foglalkoztatás növekedéséről.

Vajon ki számolja ki, hogy mennyi kézzelfogható haszna, többlete van mindebből a magyar gazdaságnak? Jó lenne egy olyan elemzés, amely megmutatja, hogy a foglalkoztatás multinacionális cégeken át történő - átmeneti - megnövelése vajon mennyibe fáj az országnak?

Vajon milyen lenne az egyenleg, ha mindezeket a súlyos milliárdokat inkább a hazai fejlesztéseknek, az innovációk támogatására adnánk, nem beszélve a kis-és közepes vállalkozások irdatlan adó-és járulék terheinek mérsékléséről?

Vagy a szakképzés valódi fejlesztésére, amellyel a bonyolultabb, így komolyabb hozzáadott értékű munkát biztosító cégek is tartósan létrejöhetnének vagy megtelepedhetnének?

Ha mindezeket a száz-és ezermilliárdokat erre fordítanánk, akkor nem lennénk kiszolgáltatva a Helsinkiben, vagy máshol meghozott ,,ésszerű" piaci döntéseknek és nem kellene hirtelen szembesülnünk 2300 munkavállaló és hozzátartozójának szociális katasztrófájával, amit természetesen szintén a közösből kell majd valahogy megoldani.

Az idetelepült multinacionális cégek ,,bedőlésének" évtizedes történetéből úgy tűnik a jelenlegi kormányzat semmit sem tanul, továbbra is titkos szerződésekkel, súlyos piaci kamatozással megterhelt állami milliárdokkal támogatja őket. Sőt, van, amikor a kígyó saját magába mar.

A hírek szerint a MALÉV bedőlése előtt, a kormány az egyik - most lecsapó -fapados konkurenciát támogatta meg súlyos állami pénzekkel.

Jobb helyeken ettől már a kormány is ,,bedől".

Bertha Szilvia, Jobbik

http://egerjobbik.blogspot.com/2012/02/bedolo-cegek-lelepo-multik.html?spref=fb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szaniszló Ferenc a fülke-forradalomról és ketrec-szabadságha
  2012-02-11 12:22:05, szombat
 
  Szaniszló Ferenc a fülke-forradalomról és ketrec-szabadságharcról KÖTELEZŐ!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GdYkL5e4VEI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Becsületem a Hűség - főhajtás a kitörő hősök emléke előtt
  2012-02-11 12:00:19, szombat
 
  Becsületem a Hűség - főhajtás a kitörő hősök emléke előtt

2012. február 11. 08:48
Hunhír.info

1945. február 11-én utolsó felvonásához érkezett Budapest ostroma. Ezen a napon már csak egy egészen kis területre, a budai Várba és annak közvetlen környékére szorultak vissza a magyar főváros védői. Több mint negyvenezer - 23.900 német (ebből 9.600 sebesült) és 20.000 magyar (ebből 2.000 sebesült) - katonát zárt körül Budán a Vörös Hadsereg. A körülzárt katonák két lehetőség közül választhattak. Megadják magukat, vagy kitörnek. A feltétel nélküli megadás - a hadifogság - sem a magyar, sem a német katonák részére nem volt elfogadható alternatíva. A II. világháború során egyébként sem volt arra példa, hogy német védősereg letegye a fegyvert a Vörös Hadsereg elott, ha választhatott a megadás vagy a kitörés között. Sajnálatos, hogy az elmúlt évtizedek alatt sem a történészek, sem a politikusok nem tudták megfelelő helyére tenni a budapesti német-magyar védősereg kitartásának valódi jelentőségét.

Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a védők felmentésén fáradozó német erők kívülről nem tudják áttörni az orosz gyűrűt, mindenképpen kísérletet kellett tenni arra, hogy a bekerített csapatok a Budai-hegységen keresztül áttörjék magukat a 30-35 km-re (Mány - Zsámbék - Tinnye) térségében húzódó német vonalakig.

A Budapest-erőd főparancsnoka - Karl Pfeffer-Wildenbruch tábornok - február 11-én 17 óra 50 perckor a IX. SS-hegyihadtest hírközpontján keresztül leadta utolsó rádióüzenetét: Munition ist zu Ende. Verpflegung aufgebraucht. (Lőszerünk végére értünk. Élelmiszerkészleteink elfogytak.) - ezekkel a drámai mondatokkal kezdodik a szöveg, majd elhangzik a rádióüzenet lényege: a sötétedés beálltával kitörök!

Már kezdetét vették a kitörés előkészületei, amikor a Budapesten rekedt magyar csapatok parancsnoka, Hindy Iván vezérezredes rádióján is elhangzott az utolsó rádióüzenet: A királyi palota kiégett romjai között körülzárt bennünket az ellenség. Elegendő élelmünk és vizünk hetek óta nincs. Sorsunkat az Istenre bíztuk. Ha túlélitek ezt a poklot, gondoskodjatok hozzátartozóinkról!

Az előzetes tervek szerint három lépcsőben kellett volna végrehajtani a kitörést. Az első lépcső jobbszárnyán a 13. német páncéloshadosztály, balszárnyán a 8. Florian Geyer SS-lovashadosztály haladt volna. (Ezekhez az alakulatokhoz szándékoztak beosztani azt a néhány épségben maradt - de üzemanyaggal alig rendelkező - harckocsit is, amelyek a Várhoz közeli mellékutcákban várakoztak.) A második lépcsőben - mintegy utóvédként - a 22. Mária Terézia SS-lovashadosztály és a Feldherrnhalle páncélgránátos-hadosztály következett, a kitörést választó magyar katonákkal együtt. Harmadik lépcsőben a járóképes betegek és a civilek következtek volna.

A német-magyar védősereg kitörése a II. világháború egyik legreménytelenebb vállalkozása volt. A több mint száz napig tartó ostrom során kimerült és leharcolt katonáknak a közvetlen ostromgyűrű áttörése után még kb. 30 km-t kellett volna megtenni a budai hegyekben - éjszaka, térdig érő hóban, az ellenség által megszállt területen - folyamatosan előretörve, nem egyszer tűzharcba keveredve. Ez a teljesítmény egy kipihent, jól élelmezett, fegyverekkel és lőszerrel jól felszerelt alakulatnak is megerőltető lett volna. (Egyes történészek szerint Budapest védoinek kitörése csak akkor lehetett volna sikeres, ha azt már napokkal korábban és a felmentő csaptokkal összehangolva, egyszerre kezdik meg az orosz ostromgyűrű áttörését)...

Az akció meglepetésszerűségét a legnagyobb titoktartás mellett sem lehetett biztosítani. Az előkészületekhez, a visszamaradó járművek és felszerelések megsemmisítéséhez idő kellett, ez idő alatt pedig még egy laikus is észrevehette, hogy itt valami komoly dolog készül. Egyébként is: napok óta nyílt titok volt, hogy kitörés lesz...

Pontosan 20.00 órakor a Várból és a Vérmezőről megindult a kitörők első hullámának rohama. Az élen haladó katonákra már az első méterek megtétele után borzalmas gránát és aknatüzet zúdítottak az oroszok.

A kitörés egyik résztvevője - Szántay Lajos (Egyetemi rohamzászlóalj) - visszaemlékezése szerint pillanatok alatt olyan hullahegy keletkezett, hogy azon csak pallódeszkák lefektetésével tudtak átjutni!
Boglár László az Egyetemi rohamzászlóalj katonájaként szintén részt vett a kitörésben:

Néhány bajtársammal - köztük a zászlóalj egyik rajparancsnokával, Rácz Lacikával - valamint néhány SS-katonával a Jurányi utca és a Margit körút találkozásánál próbáltunk átjutni. (...) Éppen át akartunk futni a Margit körúton, amikor ránk szakadt a pokol. Ekkor érte Lacikát egy nagy repesz. Azonnal odafutottam, de már semmit nem tudtam tenni. Visszamentem néhány métert, amikor a hátam mögött lévő falba bevágódott egy újabb akna. Fentről lefelé a hátamba ment egy repesz, amely áthatolt szinte az egész testemen. Tüdő, gyomorhártya, gyomor, majd végül átment a beleimen és megállt a hátgerincem csücskénél, ahol ma is ott van betokosodva.

Az Olasz (ma Szilágyi Erzsébet) fasor teljes szélességében hömpölygött a tömeg a budai hegyek felé. Egy gyermekkocsit toló fiatal anya kapaszkodott belém - emlékszik vissza Szántay Lajos -, de egy szemből jött ágyúlövés pillanatok alatt elsodorta. Még az üzletek kirakataiban és a redőnyök mögött is kézitusa dúlt. Patakokban folyt a vérrel festett piszkos hólé a Széll Kálmán tér irányába.

A kitörők az alkalmasabb lehetőségek közül végül is két nagyobb főirányt követtek. Az egyik főirány a Sváb-hegy és a János-hegy irányába, a másik a Rózsadomb és a Szarvas-hegy irányába vezetett.

A német Vogel-csoporthoz csatlakozó és a János-hegy irányába kitörő Kokovay Gyula (Egyetemi rohamzászlóalj) azon kevesek egyike aki elérte a német vonalakat. Az utolsó méterekre, a kitörés utolsó perceire így emlékszik vissza:

Már világosodott, amikor öt-hatszáz méter megtétele után puskatűz fogadott bennünket. Viszonozni akartam a tüzet, de a géppisztolyom bedöglött. Mivel nem volt időm megnézni mi a baja, a hátamra dobtam és futás közben a rohamkésemet a derékszíj csatja alá dugtam, hogy kéznél legyen. Már az orosz állások előtt jártunk, amikor kézigránátokat dobtak közénk. Egy tojásgránát fejbe talált. Elestem, de észrevettem, hogy a gránát elém esett a hóba, ezért fekve maradtam amíg felrobbant. A szemem és szám televágta hóval, a sapkám lerepült. Felvettem a sapkám és futottam a többiek után, akik már elérték az orosz fedezékeket. Előttem nyolc-tíz lépésre, egy fa mögül kilépett egy orosz és rám fogta a puskáját. Tisztán halottam ahogy elkattan, de nem sült el. Erre a feje fölé kapta, hogy leüssön vele, de elkésett. Az ütés előtt teljes erőmből nekirohantam és a rohamkésemet az oldalába döftem. Összegörnyedve esett oldalra, én pedig utolértem a többieket, akik már átjutottak a fedezéken. (...) Egy töretlen kukoricásban mentünk tovább. Holtfáradtak voltunk, azt hittük sohasem lesz vége a kukoricásnak. Végül learatott területre értünk, ahol az ott lévo kukoricaszárkúpból ránk kiáltottak: Halt! A következő pillanatban három német katona szaladt elénk, rázták a kezünket, veregették a vállunkat, és szinte vittek a közeli lejtő alján lévő falu legszélső házához. Ez a falu Mány volt.

A budai erdőkben még napokig folyt a hajtóvadászat a német és magyar katonák után. A kitörés során elfogott német katonák többségét az oroszok a helyszínen agyonlotték. Az SS-katonák és a sebesültek számára nem volt kegyelem. A Cinege út - Csipke út sarkán 164 elfogott, tehát hadifogolynak minősülő német katonát végeztek ki az oroszok. Pesthidegkút közelében olyan német katonákat exhumáltak a háború után, akiknek bajonettel volt kiszúrva a szeme. Egy magyar ápolónot (T. Anna) miután megerőszakolták, élve, lovakkal téptek szét a dicsőséges Vörös Hadsereg katonái. De nem volt kegyelem a budai Vár pincerendszerében berendezett katonai kórház sebesültjei számára sem. Több százra tehető azoknak a penészes szalmazsákokon, rongyos pokrócokon fekvő, súlyosan sebesült, magatehetetlen német katonáknak a száma, akikkel lángszóróval végeztek az oroszok...

A kitörés során fogságba esett az Ördög-árok csatornájában menekülő Karl Pfeffer-Wildenbruch tábornok és Hindy Iván vezérezredes is (őt később halálraítélték és kivégezték). A magasabb rangú tisztek közül Joachim Rumohr vezérőrnagy (a 8 Floran Geyer SS-lovashadosztály parancsnoka) néhány katonájával eljutott ugyan a Zugligeti útig, de ott bekerítették oket és öngyilkos lett. August Zehender vezérőrnagy (a 22. Mária Terézia SS-lovashadosztály parancsnoka) - miután egy akna leszakította a lábát - szintén öngyilkos lett. Gerhard Schmidhuber vezérőrnagy a 13. páncéloshadosztály parancsnoka a Retek utcánál kapott halálos sebet.

A német vonalakat elérő katonák számát a szakirodalom mindössze 785 főben állapítja meg. A többiek meghaltak, hadifogságba kerültek, eltűntek. Mintegy négyezer katona sorsa, a mai napig is ismeretlen.
Az előző évtizedek fizetett történészei szerint a németek és a mellettük mindvégig kitartó magyar alakulatok (többek között az Egyetemi rohamzászlóalj, a Vannay-zászlóalj) értelmetlen ellenállása miatt pusztult el a fováros épületeinek jelentős része, miattuk tartott tovább a körülzárt város lakóinak szenvedése, és miattuk késett Budapest várva várt felszabadítása . Mindez igen egyoldalú, sajnálatosan torz megvilágítása a Budapest ostromával kapcsolatos háborús események tárgyalásának.

Budapest német-magyar védőserege több mint száz napon keresztül (ebbol 53 napig teljes bekerítésben!) két hadseregnyi orosz erőt kötött le. Budapest védőinek köszönhető, hogy a szovjet csapatok végül is csak az Elba folyóig jutottak és nem tudták - eredeti terveiknek megfelelően - teljes egészében lerohanni Európát.

Hogyan értékelte mindezt Európa a hálás utókor? Sehogy. Negyvenhat évnyi elnyomás, rabság és megaláztatás, az ország teljes kifosztása lett a jutalom. Budapest védőire - köztük a végsőkig kitartó magyar katonákra - a háború után egységesen rásütötték a fasiszta jelzőt.

Józsa Béla

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=49912
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest hős védője: Vitéz kishindi Hindy Iván
  2012-02-11 11:48:28, szombat
 
  Budapest hős védője: Vitéz kishindi Hindy Iván
2012. február 11. 10:27
Hunhír.info

,,A kommunizmus az én szememben és elképzelésemben csak a rablást, a gyilkosságot és mindenek előtt a teljes vallástalanságot és ezen túlmenően az erkölcsi fertőt jelentette." (Hindy Iván tábornok)

Vitéz kishindi Hindy Iván (1890-1946) két hónapon át védte Budapestet a szovjetek támadásaival szemben. 1944 október 16-tól 1945 február 12-ig az első magyar hadsereg parancsnoka. 1944 december 29 után a Budapest védelmének magyar parancsnoka. Hadifogságba esett. Rövid szovjet hadbíróság tárgyalást követően visszaadták a kardját, majd két szovjet ezredes kíséretében kiadták a magyar hatóságoknak. A népbíróság nevetséges vádak alapján halálra ítélte és - 1946-ban - kivégezték. C. A. Macartaney történész professzor, Oxford, a Magyarország 25 évéről írt, nagyszabású, több mint ezer oldalas, kétkötetes munkáját Hindy emlékének ajánlja.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=49917
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.