Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Budapesten ketyeg a BKV-bomba - már Tarlós sem bízik a kormá
  2012-02-20 19:49:01, hétfő
 
  2012-02-20. 12:36
Budapesten ketyeg a BKV-bomba - már Tarlós sem bízik a kormányban?

A főpolgármester álláspontja szerint a BKV adósságállományában a szűk határidők jelentik most már a legnagyobb gondot. Emellett arra is figyelni kell, hogy a hosszú távú finanszírozásban tartható programokat és határidőket fogadjanak el - mondta a Ma Reggelben.
Aggódik Tarlós István, mert a hosszú távú koncepció elkészítésébe a Stumpf-féle Századvég Intézet is bekapcsolódott, ami pedig azt is jelenti, hogy nem csak a városvezetés elképzelései lesznek benne a tanulmányban. ,,Attól tartok, nehogy a végén olyan anyag készüljön el, melynek során olyan programot, vállalásokat fogad el a közgyűlés, amik most megoldásnak tűnnek, de végrehajthatatlanná válnak - fogalmazott Tarlós István.
A főpolgármester hangsúlyozta ugyanakkor: egyetért azzal a céllal, hogy a kormány mielőbb ki tudjon szállni a rendszertelen támogatásokból.
Mint mondta, a jelenlegi helyzetnél is nagyobb gondot jelent azonban majd a HÉV és metrószerelvények cseréje, valamint a hármas metró pályájának felújítása. "Fogalmam nincs, hogy a városnak, de az államnak is honnan és hogyan lesz erre pénze" - mondta a városvezető, kiemelve: a BKV adósságállománya 10 milliárdokról, a járműcsere azonban 100 milliárdokról szól.
(Ma Reggel)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/92362/#ixzz1mwvQ6hDt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NAGYPOFÁJÚ BÉKEMENETELŐK HOL VANNAK ILYENKOr?
  2012-02-20 19:40:34, hétfő
 
 
NAGYPOFÁJÚ BÉKEMENETELŐK HOL VANNAK ILYENKOR?


Mégis gyarmat leszünk: elfogadta a parlament az EU-paktumhoz való csatlakozást

További részletek: http://kuruc.info/r/2/92377/#ixzz1mwrz6E1F

Támogatta az Országgyűlés, hogy Magyarország csatlakozzon az új uniós fiskális paktumhoz. Martonyi János külügyminiszter erről szóló előterjesztését hétfőn fogadta el a parlament.
A 2013. január 1-jén életbe lépő szerződést - amelynek tartalmáról január végén állapodtak meg az európai uniós állam- és kormányfők - az Európai Tanács március 1-jén és 2-án esedékes ülésén írják majd alá a csatlakozó tagállamok vezetői.
A kormánypártok és az MSZP képviselői igennel voksoltak a - Jobbik kérésére - név szerinti szavazáson, az LMP-s politikusok tartózkodtak, a jobbikosok pedig nemet mondtak a határozati javaslatra. A szavazás közben jobbikos képviselők egy "Mégis gyarmat leszünk" feliratú transzparenst mutattak fel.
A határozati javaslathoz a kormány háttéranyagként benyújtotta a teljes szerződés végleges szövegét is. Eszerint az aláírók - a tizenhét euróövezeti ország és a vállalásokhoz csatlakozó más EU-tagállamok - államháztartásuk szerkezeti hiányát a bruttó hazai termékhez (GDP) képest legfeljebb 0,5 százalékon tartják. Kivételt képeznek azok az országok, amelyek a GDP 60 százalékánál jóval kisebb belső államadóssági rátával rendelkeznek, mert esetükben a strukturális hiány az 1 százalékot is elérheti. A szerződés értelmében minden állam automatikus kiigazítási mechanizmus életbe léptetését helyezi kilátásba arra az esetre, ha a rájuk vonatkozó középtávú célkitűzéstől, illetve az ahhoz vezető korrekciós pályától jelentősen eltérnek (erre a szerződés csak rendkívüli körülmények okán ad lehetőséget).
Az aláíró országoknak a megállapodás szerint alkotmányukba vagy más törvényükbe kell foglalniuk a költségvetési fegyelemre vonatkozó utalást. Ez utóbbit az Európai Bíróság lesz hivatott ellenőrizni akár már egy tagállam kérésére is, és ha valamely ország tartósan nem teljesíti vállalt kötelezettségét, pénzbírsággal sújtható.
A paktum arról is szól, hogy az a szerződő fél, amely túlzottdeficit-eljárás alatt áll, költségvetési és gazdasági partnerségi programot léptet életbe, részletes leírást adva a túlzott hiány hatékony és tartós kiigazításához szükséges strukturális reformokról. A program és a vele összhangban álló éves költségvetési tervek végrehajtását az Európai Tanács és az Európai Bizottság követi nyomon.
Nemzeti állampapír-kibocsátásuk tervezésének szorosabb összehangolása érdekében a szerződő felek előzetesen jelentik a tanácsnak és a bizottságnak állampapír-kibocsátási terveiket.
Orbán Viktor miniszterelnök egy héttel ezelőtt a parlamentben azt mondta: a fiskális paktum minden pontja elfogadható Magyarországnak. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány tavaly decemberben nem mondott automatikusan igent a "kidolgozatlan, homályosan megfogalmazott európai pénzügyi paktum tervezetére", időközben azonban elérte, amit akart, vagyis hogy az új közös költségvetési szabályok csak az euróövezeti országokra legyenek kötelezők, a többi államra pedig csak azután, hogy csatlakoznak az eurózónához. A másik fontos eredménynek azt tartotta, hogy a paktum szövege nem utal az adóharmonizációra, az ugyanis véleménye szerint ellentétes az ország érdekeivel.
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője február 10-én közölte: a kormány kérdéssel fordul az Alkotmánybírósághoz, azt tudakolva, hogy az új EU-s szerződés majdani ratifikálása feles vagy kétharmados többséget követel-e meg a parlamentben.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/92377/#ixzz1mwt9iOEp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Norvég biztonságpolitika: "Izrael veszélyes hely"
  2012-02-20 19:11:58, hétfő
 
  Norvég biztonságpolitika: "Izrael veszélyes hely"


Norvégia nemzeti lövész csapata lemondta a következő hónapra tervezett izraeli útját. A Norvég Lövész Egyesület a múlt hétvégén tájékoztatta az izraeli csoportot a döntésről. A csoport egy edzőtáborban vett volna részt Herzliyában az olimpiai lőtéren. A lövészegyesület által az izraeli félnek küldött levél nem magyarázza a tábor lemondásának okát, az csak később került nyilvánosságra, mikor az izraeli egyesület elnöke Finnországban az európai bajnokságon találkozott a norvég delegációval. Tőlük tudták meg, hogy az út lemondása a helyi hatóságok utasítására történt, akik figyelmeztették az egyesültet, hogy "Izrael veszélyes hely".

Izrael két szempontból is veszélyes hely. Egyrészt, mert egy rossz lépés és porig lesznek bombázva a lakott területek, másrészt mert az Izraelbe utazók közül az arra alkalmasakat azonnal be is szervezi a Moszad. Mindegy, hogy Izraelbe "továbbképzésre" utazó magyar(országi zsidó) tanárokról van szó, vagy norvég lövészegyesületről, mindegyik potenciális biztonsági kockázatot jelent a hazai hatóságoknak. Márpedig a norvég hatóságok berkein belül csendes hatalmi harc zajlik a hazai és a cionista érdekeltségek közt.

Ezt a Breivik-eset példázza legjobban. Ugyanis mikor legutóbb a norvég hatóságok Izrael ellen emelték fel a hangjukat, megjelent egy rejtélyes "magányos" tömeggyilkos, aki arabellenességre, iszlámellenességre hivatkozva 77 ártatlan (és többségében fehér) fiatalt gyilkolt meg egy ifjúsági táborban. A "magányos" merénylő természetesen szabadkőműves szervezet tagja és korábban számtalanszor járt Izraelben.

A merénylet közvetlen előzménye volt, hogy a gázai mészárlást követően Norvégia javaslatot tett volna az ENSZ-ben, hogy küldjenek békefenntartókat a térségbe, folyamatosan ellenőrizzék a megélhetési viszonyok alakulását, és a humanitárius beavatkozás jegyében akadályozzák meg az izraeli hadsereg és a telepesek által végrehajtott tömeggyilkosságokat. A "norvég mészáros" esete azonban egyértelművé tette a norvég politikusok számára, hogy Norvégiában folyni fog a vér, ha beavatkozást kezdeményeznek.

Ezért Izrael veszélyes hely, különösen akkor, ha egy lövészegyesületről van szó.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. február 20.

http://jovonk.info/2012/02/20/norveg-biztonsagpolitika-izrael-veszelyes-hely
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A telekommunikáció teljes ellenőrzés alá kerül Európában - A
  2012-02-20 19:01:38, hétfő
 
  A telekommunikáció teljes ellenőrzés alá kerül Európában - Anglia csak a kezdet


A Telegraph vasárnap bejelentette, hogy a brit kormány teljes ellenőrzést akar a nyilvánosság felett, és rögzíteni fogják a lakosság összes kommunikációját, beleértve a telefonhívásokat, SMS-eket és az e-maileket is. A lap szerint a kormány utasítani fogja a telefontársaságokat és minden hazai kiszolgálót, hogy rögzítse és későbbi felhasználás céljából tárolja a telefonhívások adatait, a szöveges üzeneteket, és az e-maileket, valamint hogy korlátlanul tegye azokat hozzáférhetővé a kormány számára egy évre visszamenőleg. A brit kormány tervei az internetes közösségi honlapokat is érintik, a Facebook és Twitter üzenetek is elérhetőek lesznek a szabadkőműves kormányzat számára.

Jelen feltételek mellett a telekommunikáció ellenőrzése a társadalom feletti teljes ellenőrzést jelenti. A folyamat a legutóbbi Bielderberg találkozókon elhangzottaknak megfelelően (az internet teljes ellenőrzése a globalizációt és más szabadkőműves eszméket ellenzők elhallgattatása okán) a teljes nyugati világban megkezdődött, ennek - kezdetleges - részét képezi a szerzői jogok védelmére hivatkozó amerikai SOPA/PIPA tervezet és az európai ACTA. Ezeken a területeken a folyamat még csak kísérleti jellegű, folytatása a lakosság reakciójának megfelelően zajlik. Meg kell hagyni, ami az amerikai társadalomban széleskörű ellenállásba ütközött, az Európában gyakorlatilag ellenállás nélkül lezajlott. A magyarországi kormány csatlakozott az egyezményhez a lakosság megkérdezése nélkül, és a lakosság szintén teljesen érdektelen ennek kapcsán, mert be sem került a köztudatba, se a törvénybe iktatás, se a közép-európai országokban lezajló tiltakozó tömegdemonstrációk. A végkifejlet minden nyugati országban ugyanaz lesz, amit a brit kormány a közelgő iráni háború esetén ellenintézkedésként azonnal be fog vezetni.

Amit a legtöbb nyugati országban fokozatosan akarnak bevezetni, arra a brit kormány nemsokára rákényszerül, mégpedig átmenet nélkül. A tervezetet közvetlenül az MI5 és MI6 adta át a brit vezetésnek, mivel enélkül nem tartják elkerülhetőnek a rend teljes felbomlását. Azzal számolnak ugyanis, hogy egy Irán elleni háború esetén az iráni válasz legveszélyesebb része a muszlim lakosság azonnali reakcióját jelentené szerte a nyugati világban, ami többek között a közösségi honlapokon szervezné meg magát. Egy ilyen helyzetben Londonban nem a nyárinak megfelelő zavargásokkal kell számolni, hanem minden nagyobb város lángokban állna.

A telekommunikáció feletti ellenőrzés nyílt kihirdetése egyvalamit jelent: a cionista vezetés egyre jobban kapkod, egyre tehetetlenebb. Az internetnek köszönhetően hatalmas mértékben terjedtek el olyan információk, amik akadályt állítanak a világuralmi téboly elé, és ezt a lehetőséget minél hamarabb el akarják tüntetni. Nem kell különösebben tájékozottnak lenni, hogy egyértelmű legyen: Európában szó nincs demokráciáról - a legsötétebb, materialista szabadkőműves diktatúra épül fel a szemünk láttán, és a lakosság többsége ezt teljes passzivitással nézi.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. február 20

http://jovonk.info/2012/02/20/telekommunikacio-teljes-ellenorzes-ala-kerul-europa ban-anglia-csak-kezdet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Rothschildok az iráni bankokat akarják?
  2012-02-20 18:50:50, hétfő
 
  A Rothschildok az iráni bankokat akarják?

Dátum: 2012. February 20. Monday, 18:14

Külföld
Pete Papaherakles - American Free Press, 2012 február 10

Lehetséges, hogy az Iráni Iszlám Köztársaság központi bankja (CBI) feletti irányítás a legfőbb ok, amiért most Irán áll a nyugati és izraeli hatalmak célpontjában? Ahogy a feszültségek nőnek és az Irán elleni egyébként nehezen elképzelhető háború közelebb kerül, érdemes megvizsgálni az iráni bankrendszert az amerikaival, brittel és az izraeli-vel összehasonlítva.



Néhány kutató rámutatott, hogy Irán egyike a világ azon három országának, amelynek a központi bankja még nincsen a Rothschildok ellenőrzése alatt.
Szeptember 11 elött még 7 ilyen ország volt: Afganisztán, Irak, Szudán, Líbia, Kuba, Észak-Korea és Irán. 2003-ban azonban Afganisztánt és Irakot is elnyelte a Rothschild polip, és 2011-ben Szudán és Líbia is elesett.
Líbiában, mialatt az ország még háborúban állt már létrejött a Rothschild bank Benghaziban.

Az iszlám tiltja a kamat szedését, ami hatalmas probléma a rothschildi bankrendszer számára. Néhány évszázaddal ezelőttig, a kamatszedés a keresztény világban is tilos volt és még halállal is büntették, ugyanis kizsákmányolásnak és elnyomásnak számított.

Amióta a Rothschildok 1815 körül átvették a Bank of England irányítását, folyamatosan terjesztik ki a banki ellenőrzést az egész világon. A módszerük az, hogy ráveszik az adott ország korrupt politikusait, hogy vegyenek fel hatalmas hiteleket, amelyeket soha nem lehet visszafizetni, s így a Rothschild bank adósai lesznek. Ha egy vezető nem fogadja el a kölcsönt, azt megbuktatják, elűzik vagy megölik. És ha ezek egyike sem sikerül, akkor a következő lépés az invázió melynek nyomán egy uzsora-alapú Rothschild bank jön létre.

A Rothschildoknak igen erőteljes befolyása van a világ legfőbb hírügynökségeire. Folytonos ismétléssel, a tömegeket becsapva rémtörténeteket hitetnek el alítólagos gonosz gazemberekről. A Rothschildok ellenőrzik a Bank of Englandet, a Federal Reserve-t, az Európai Központi Bankot, az IMF-et, a Világbankot és a bázeli Nemzetközi Elszámolási Bankot. Szintén az ő tulajdonukban van a legtöbb arany a világon, valamint a londoni aranytőzsde amely naponta meghatározza az arany világpiaci árát. At mondják, a család tulajdonában van, a bolygó vagyonának több mint a fele - a Credit Suisse becslése szerint 231,000,000,000,000 (kétszázharmincegy ezer milliárd) dollár (* a világ hivatalosan leggazdagabb embere Carlos S Helu 74 milliárd dolláros vagyonának a 3,122-szerese -a fordító számítása) - és ez Evelyn Rothschild, a jelenlegi családfő vezetése alatt áll.

Objektív kutatók azt állítják, hogy Irán a tálibokhoz, az iraki Szaddam Husszeinhez és a líbiai Moamer Qadaffi-hoz hasonlóan szintén nem a nukleáris vagy háborús fenyegetés miatt áll a célkeresztben.

Mi hát az igazi ok? Az olajon keresztül realizálható több ezermilliárdos profit vagy a szintén ezermilliárdkban mérhető háborús nyereség ? Illetve, hogy csődbevigyék az amerikai gazdaságot vagy a harmadik világháború elindítása ? Talán el akarják pusztítani Izrael ellenségeit vagy megsemmisíteni az iráni központi bankot, így akkor már senki sem marad aki szembeszálljon a rothschildi pénzfegyverrel ?

Ezen okok közül bármelyik elképzelhető, vagy ami még rosszabb, lehet, hogy mind egyszerre érvényes.

Forrás: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=43148

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4621
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Populizmus és a jövő felélése jellemzi az Orbán-kormány tevé
  2012-02-20 07:15:13, hétfő
 
  Populizmus és a jövő felélése jellemzi az Orbán-kormány tevékenységét
2012. február 19. 16:29:44

A Jobbik szerint a második Orbán-kormány hivatalba lépésének első napjától kezdve 2014-es újraválasztási esélyeinek növelésére koncentrál.

A Fidesz kormánya szociálisan érzéketlen gazdaságpolitikájával arra koncentrál, hogy megteremtse saját nyertes szavazóbázisát. Ennek érdekében a legmagasabb keresetű 15 százalék számára jelentős anyagi előnyt juttatott az egykulcsos adórendszer bevezetésével, ennek fedezetét pedig a 200 ezer forint alatti keresetű munkavállalók adóterheinek növelésével és a költségvetés jelentős megterhelésével teremtette meg - áll Volner János frakcióvezető-helyettes közleményében.

Ezek a lépések az egyébként is jelentős anyagi különbségeket tovább növelték a társadalom különböző csoportjai között, előidézve több millió honfitársunk nyomorát és elszegényedését.

Az Orbán-kormány által követett latin-amerikai társadalmi modell azonban súlyos veszélybe sodorta a magyar gazdaságot, aminek a következménye az államadósság finanszírozásának gyors és látványos összeomlása, valamint Magyarország IMF-nek való kiszolgáltatása lett. Figyelemre méltó az is - tette hozzá a politikus -, hogy a saját nemzeti elkötelezettségét kényszeresen bizonygató Orbán-kormány ijesztő gyorsasággal élte fel 12 év magánnyugdíjpénztári megtakarításait, ráadásul ezt úgy tette, hogy eközben a pénztári vagyon kb. felét kitevő, magyar cégek részvényeiből álló vagyont erősen nyomott árakon, külföldi befektetőknek adta el. Az Fidesz-kormány tehát nem csak a jövőt élte fel, hanem eközben csökkentette is a nemzeti részesedést a hazai vállalatokban.

Volner szerint egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a kormányfő az adóváltozások által kedvezményezett réteg mellett a 3 millió magyar nyugdíjast tekinti elsődleges választói célcsoportjának. Az EU-ellenes ,,Békemenet" kormánypárti tüntetői zömmel nyugdíjasokból álltak, akiket a Fidesz-kormány szép szavakkal tűzdelt szociális demagógiával igyekszik a saját oldalára állítani, mondván, társadalmi szerződés jött létre a magyar nyugdíjasok és az egykulcsos adóval kedvezményezett ,,középosztály" között. Ha így megy tovább, a Fidesz rövidesen a 2006-os választási kampány populista mélypontjáig jut el: nem lennénk meglepve, ha Orbán Viktor a legközelebbi választásokon ismét a 14. havi nyugdíj ígéretével kampányolna - zárul a frakcióvezető-helyettes közleménye.

(Kuruc.info)

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=95581



Forrás: kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Durván drágulhatnak a bölcsődék
  2012-02-20 07:13:03, hétfő
 
  Durván drágulhatnak a bölcsődék

2012. február 19. 16:38:55

A bölcsődék 5 százalékában már biztosan bevezetik az étkezési hozzájárulás mellett az úgynevezett gondozási díjat.

A szülők a díj bevezetése után havonta akár 40 ezer forintot is fizethetnek az önkormányzati bölcsődei helyekért - írja a hirado.hu. A gyermekvédelmi törvény január elsejétől teszi lehetővé, hogy az önkormányzatok gondozási díjat állapítsanak meg a bölcsődékben.


Nem biztos, hogy megéri majd önkormányzati bölcsődébe vinni a gyerekeket, a gondozási díj ugyanis a legtöbb családnak plusz terhet jelenthet.

A bölcsődei dolgozókat tömörítő szakszervezet attól tart, ha a legtöbb szülő nem íratja be bölcsődébe a gyerekeit, nemcsak az intézményekre, a dolgozókra sem lesz szükség.

Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a normatívát kellene rendezni úgy, hogy az önkormányzatoknak megérje fenntartani a bölcsődéket, és ne a kisgyermekes szülőket terheljék.

Eddig az ország bölcsődéinek 5 százalékában döntöttek a gondozási díj bevezetéséről. A főváros legnagyobb kerületében azt mondják, rákényszerülnek az új térítési díj bevezetésére, ugyanakkor azt ígérik, senkinek sem kell az erején felül fizetnie.

,,A jövedelem százalékában szeretnénk meghatározni azt, hogy mekkora térítési díjat fizessenek a családok. Itt ez azért is fontos, hiszen akkor a kevesebbet keresők jóval kisebb mértékben, a jobban keresők, a többet elbíró családok sokkal nagyobb mértékben vennének részt a bölcsődei térítési díjakból" - nyilatkozta az m1 Híradójának Fohsz Tivadar, a 17. kerületi Önkormányzat alpolgármestere.

A legtöbb önkormányzat a közeljövőben dönt arról, hogy bevezetik-e a bölcsődékben a gondozási díjat.

Forrás: 168 óra online.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=95588
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Blöffel húznák csőbe a görögöket
  2012-02-20 07:06:24, hétfő
 
  Blöffel húznák csőbe a görögöket


ecoline.hu

2012.02.16., 21:49 2012.02.16., 21:56 2122 0

Keményvonalas német, holland és finn politikusok szerint hagyni kellene rendezetlen körülménynek között csődbe menni Görögországot, de ennek súlyos következményei lennének az euróövezetre nézve, annak ellenére, hogy ez a forgatókönyv kisebb károkat okozna most, mint akár egy vagy két évvel ezelőtt - vélik a Capital Economics elemzői.
hirdetés

Az euróövezeti bankok csökkentették görögországi kitettségüket, a magánbefektetőktől pedig jóval nagyobb önkéntes leírást várnak. A hitelpiaci csereügyletekkel (CDS) magukat bebiztosító kötvénytulajdonosok sokkal jobban is járnának a nem rendezett körülmények között bekövetkező csőddel - áll a ház elemzésében az MTI tudósítása szerint.

Egy ilyen fejlemény közvetett hatásai azonban sokkal súlyosabbak lennének, megnövekedne annak a kockázata, hogy Görögország nem áll meg a törlesztésképtelenségnél, hanem úgy dönt, hogy elhagyja az euróövezetet. Ez a forgatókönyv sem oldaná meg a mélyen gyökerező görög versenyképességi problémákat, és a tagállam nem szabadulna a megszorítások kényszerétől sem.

Utóbbiak miatt felmerül a gyanú, hogy a görög csőd lehetővé tételét szorgalmazók csak blöffölnek, hogy rákényszerítsék Görögországot a megkövetelt intézkedések végrehajtására, ám nem lenne nagyon meglepő, ha a görög politikusok ellenlépésként felvetnék az euróövezeti kilépés lehetőségét - áll a Capital Economics elemzésében.

Hatalmas kudarc lenne, ha egy olyan, gazdaságilag jelentéktelen ország esetében, mint Görögország nem sikerülne rendezett megoldásról megállapodni. Ez arra utalna, hogy az európai döntéshozók képtelenek lennének sokkal nagyobb gazdaságok - Olaszország és Spanyolország - problémáinak kezelésére, és az euróövezet jövőjének biztosítására.

http://ecoline.hu/hirek/2012/2/16/Bloffel_huznak_csobe_a_gorogoket_CN78KQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kóser az Erzsébet-utalvány?
  2012-02-20 07:04:16, hétfő
 
  Nem kóser az Erzsébet-utalvány?

ecoline.hu

2012.02.19., 15:01 2012.02.19., 15:11 3527 0
Forrás: MTI / Soós Lajos

Az Európai Bizottság a béren kívüli juttatások új rendszerét vizsgálja, amely egyes piaci szereplők szerint versenytorzítóan és diszkriminatív módon hozza helyzetbe az étkezési utalvány kedvezményes kibocsátására egyedül jogosult állami alapítványt.
hirdetés

Vizsgálni kezdte az Európai Bizottság a béren kívüli juttatások (cafeteria) rendszerét jelentősen átformáló személyi jövedelemadó törvény módosítását - értesült a BruxInfo bizottsági forrásból. A testület tájékoztatása szerint piaci szereplők panaszai nyomán fogtak a január elsejétől hatályba lépett intézkedések európai jogi vizsgálatába, melynek alapvető kérdése: diszkriminatív-e a magyar jogszabály egyes cégekkel szemben, és a törvény sérti-e a tőke és a szolgáltatások szabad áramlását. Ehhez kapcsolódóan Franciaország, amely különböző kibocsátócégek révén érintett az ügyben, már a legmagasabb szinten is módosítást kért a kormánytól. A Bizottság egy sor kérdést küldött a magyar kormánynak a jogszabállyal összefüggésben, és mint a belső piaci EU-biztos szóvivője a BruxInfónak elmondta, a következő hetekben várják a magyar kormány tájékoztatását az ügyben.

A bizottság belső piaci és szolgáltatási kérdésekben illetékes szóvivője, Chantal Hughes az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy az új utalványrendszert átfogó módon tekintik át. Mint jelezte, a magyar szabályozást és gyakorlatot abból a szempontból elemzik az üzletágban, hogy nem tartalmaz-e korlátozásokat a szolgáltatások nyújtásának vagy létesítésének jogára vonatkozóan. Ilyen jellegű korlátozást még a közérdekre hivatkozva sem lehet alkalmazni olyan mértékben, hogy annak diszkriminatív hatása legyen - emelte ki.

A bizottság egyebek között az adózás szempontjából eltérő bánásmódot veszi górcső alá, illetve azt, hogy a meghatározott működési feltételek a gyakorlatban nem bátortalanítják-e el a "nem helyi" szolgáltatókat attól, hogy bekapcsolódjanak vagy részt vegyenek az élelmiszerutalványok kibocsátásának üzletágában


http://ecoline.hu/hirek/2012/2/19/Nem_koser_az_Erzsebetutalvany_LBRC0S
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két oldalról ütik a 47 ezer forintot
  2012-02-20 07:00:17, hétfő
 
 

Két oldalról ütik a 47 ezer forintot


Megjelent: 2012.02.19. 16:31|


A szocialisták felszólították Orbán Viktort, mondja meg, meg lehet-e élni az összegből. A Fidesz szerint kritika helyett mélyen hallgatniuk kellene.

Ha a szocialistákon múlt volna, akkor ma nemhogy 47 ezer forint nem lenne megélhetésre, de ennek tizede sem - így reagált a Fidesz szóvivője arra, hogy Gúr Nándor, az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnap közleményben szólította fel a miniszterelnököt: mondja meg, hogy meg lehet-e élni 47 ezer forintból, vagy sem.

Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő közleményében hangsúlyozza: a szocialisták nyolc év alatt a szakadék szélére sodorták Magyarországot, az államot eladósították, csődközeli helyzetbe sodorták a családokat, a vállalkozásokat. "Nyolc évig sarcolták az embereket megszámlálhatatlan megszorító csomagjukkal. Honnan veszik maguknak a bátorságot, hogy bármit is annak a kormánynak a szemére hányjanak, amely nap mint nap az általuk itt hagyott tragikus örökség eltakarításával kell hogy foglalkozzon?!" - teszi fel a kérdést a szóvivő.

Mint írja, a nemzeti ügyek kormánya elkötelezett a gazdaság talpraállítása, a munkahelyteremtés, az egészségügy megmentése, a nemzeti vagyon megóvása, az oktatási rendszer fejlesztése ügyében, de az MSZP-nek van a legkevesebb jogalapja arra, hogy e területeken követeléseket, kritikákat fogalmazzon meg, jobban teszik, ha mélyen hallgatnak - fogalmaz Selmeczi Gabriella.

Gúr Nándor vasárnapi közleményében felidézte, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter célozgatása után Zsiga Marcell kormánypárti képviselő, miskolci alpolgármester már ki is mondta, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból, vagyis a közmunka béréből. Legutóbb Pintér Sándor belügyminiszter erősített rá erre, amikor a Corvinus Egyetemen kijelentette, hogy aki "megtermeli a saját településén azokat a javakat, amelyek az élelmezéséhez szükségesek, mert kap hozzá magot, kap hozzá megfelelő nevelt állatot, kap hozzá még esetleg malacot, vagy kecskéket kérnek sokan, hogy a tej is meglegyen minden nap, akkor meg".

A szocialista politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnök kínosan kerüli a témát. "Éppen ezért a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnökeként követelem, hogy foglaljon állást az ügyben, tegye világossá, hogy kormánya ezt az abszurdumot evidenciaként kezeli-e, s ha igen, akkor foglalkoztatási és szociális politikájukat továbbra is ennek megfelelően alakítják-e". Felszólítom Orbán Viktort, ne rejtőzködjön, álljon ki az emberek elé, hogy ők is tisztában lehessenek azzal, mire is számítsanak a későbbiekben: mondja meg, hogy meg lehet-e élni 47 ezer forintból, vagy sem! - írja Gúr Nándor.

Forrás: MTI



ttp://www.hir24.hu/belfold/2012/02/19/ket-oldalrol-utik-a-47-ezer-forintot/
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 2135
  • e Hónap: 18928
  • e Év: 151845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.