Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Davos a globalizáció és a pénzvilág jelképe
  2012-02-05 20:48:23, vasárnap
 
  Davos ürügyén

2012. február 5. 05:36:27

Davos a globalizáció és a pénzvilág jelképe.

A gazdaság és a gazdagok felvonulását és a világ jövőjéről szóló beszélgetéseinek helyszínét jelentő Világgazdasági Fórumot a svájci - németKlaus Schwab hozta létre 1971-ben.Azóta minden év elején itt találkoznak a pénzvilág, a nagytőke, a globális cég- és médiabirodalmak képviselői, a nemzetközi szervezetek,mint például az IMF és a Világbank vezetői, valamint az állam- és kormányfők, hogy a világ gondjairól véleményt mondjanak, és a jövő teendőiről vitatkozzanak.

A CNN ,,elitista anomáliának" nevezte a davosi összejövetelt, amelynek címe idén: ,,A nagy átalakulás: az új modellek megalkotása" volt.A luxus körülmények között rendezett összejövetelen január 25. és 29. között 2400 politikai és gazdasági csúcsvezető jelent meg.

A részvételi díj 40000 dollár (közel 9 millió Ft!).

A részvételi díj megfizetése alól csak a vallási vezetők, az államfők és a nemzetközi szervezetek kaptak felmentést.Ez a részvételi díj eleve kizárja, hogy - mondjuk - egy véleményt mondani akaró szakember részt vegyen a rendezvényen.De nem is a pénz az igazi akadály, hanem az, hogy a rendezvényen való részvétel csak meghívás alapján lehetséges.

A rendezvény velejárói kezdetek óta az antiglobalista, a cégek és a pénzvilág növekvő hatalma ellenes tűntetések. Ez az idén sem volt másképpen.

A több százas tüntető csoportot vízágyukkal oszlatta szét a rendőrség.Később, ezres tömeg gyűlt össze Zürichben azzal a céllal, hogy Davosba menjen, de ezt könnygázzal és gumilövedékkel akadályozta meg a rendőrség.A híradások szerint az idei rendőri és biztonsági műveletek a II. világháború óta a legnagyobbak voltak az alpesi országban.

Eközben a barikádokon belül tárgyaltak a konferencia résztvevői és próbálták meggyőzni magukat arról, hogy a világgazdaság problémáit képesek lesznek saját receptjeik szerint megoldani.

A luxus rendezvény hasznával és hatékonyságával kapcsolatban érdemes azonban felfigyelni arra, hogy a csúcsvezetők évenkénti világalakító gondolatai ellenére a világgazdaság helyzete évről évre romlik.

Az a vissza-visszatérő gondolat, amely szerint a globalizáció az egyedüli értelmes fejlődési út, csak jobban kell csinálni, nem hoz gyakorlati eredményeket.Sőt nő a globalizáció kárvallottainak száma, amit bizonyít a kisszámú mesés gazdagságot felhalmozó világelit és az egyre szélesedő elszegényedő réteg közötti szakadék és a növekvő munkanélküliség.Ezért nő a rendezvény ellen tüntetők száma és aktivitása is.

Azonban idén először, talán éppen a világ különböző pontjain zajló globalizáció- és megszorítás ellenes megmozdulások, közöttük is az amerikai vezetés számára egyre kellemetlenebb ,,foglaljuk el" mozgalom hatására a korábbiaktól eltérő hangok és kritikusabb értékelések is elhangoztak.

A nyitórendezvényen szóba került, hogy a kapitalizmusnak jobban kellene szolgálnia a társadalom érdekeit.Ez megnyilvánulhatna például a cégek nagyobb felelősségvállalásában.

Egy ausztrál szakszervezeti vezető így fogalmazott: ,,a növekvő jövedelmi egyenlőtlenségek, a munkanélküliség, főleg a fiatalok körében bizonyítja,hogy a kapitalizmus cserbenhagyta a társadalmat. Az üzleti szféra elvesztette morális iránytűjét. Gátat kellene vetni a növekvő pénzügyi kapzsiságnak. Különben az egész világ veszélybe kerül."

Az állítások tényekkel igazolhatók.

Ezek közül az egyik az európai fiatalok ijesztő mértékű munkanélkülisége.Olaszországban a 16 és 24 év közötti korosztály 28 %-a munkanélküli.Ez a szám Spanyolországban 51,4, Görögországban pedig 43 %.Az Eurostat szerint az Eurozónában 16,3 millió ember nem talál munkát.Az Eurozónában 10,4%-os a munkanélküliség, ami 1999 óta a legmagasabb érték.Európában 23 millióra nőtt a munkanélküliek száma.Az IMF előrejelzései szerint pedig, ha a dolgok nem változnak, akkor 2012-ben az eurozóna recesszióba fordul: - 0,5 % -os gazdasági összeszűkülés következhet be.

De a világgazdaság helyzete is romlik. 2012-ben a világgazdasági növekedés és lassulni fog. Az európai gazdasági lassulás és a növekvő munkanélküliség fő oka a megszorítás.A megszorítások hatására ugyanis cégek mennek tönkre, ami elbocsátásokkal jár.A cégek tönkremenetele és a munkanélküliség csökkenti az állami bevételeket, és így gátolja az államháztartási hiány csökkentését.Az eurozóna recessziója pedig egész Európára, de különösen a függő kelet-európai országokra lehet drámai hatással.

A jól képzett és munkát nem találó fiataloknak egyes politikusok azt a tanácsot adták Davosban, hogy hagyják el hazájukat és keressenek ott munkát, ahol van, például Németországban.

Csakhogy ez nagyon veszélyes tanács.

Korunkban, amikor a nemzetgazdaságok legfontosabb erőforrása, a versenyképesség növelés kulcsfeltétele a tudás és az innováció, a saját jövőjüket veszélyeztetik azok az országok, amelyek elvesztik tehetséges fiataljaikat.Görögországból az elmúlt két évben több tízezer jól képzett fiatal volt kénytelen elmenni.A tudásra vágyó országok ki is használják a számukra nyíló lehetőségeket, bátorítva a fiatalokat az emigrációra.Például az ausztrálok ,,képességvásárokat" rendeznek Athénban.

A globalizáció és a liberális kapitalizmus válsága nyilvánvaló.

Ezt ma már a kapitalista világ olyan szellemi központjai, mint az amerikai Harvard Business School is elismerik.Az egyetem lapjában, a Harvard Business Review-ban Meyer és Kirby az ,,Elszabadult, megvadult kapitalizmus"-ról ír.A világhírűvé vált ,,Bizalom" című könyv szerzője Francis Fukuyama így figyelmeztet: ,,valami furcsa dolog zajlik manapság a világban. A 2008-ban kezdődött globális pénzügyi válság, és az azt követő, jelenleg is zajló euro-válság az elmúlt 30 év szabadjára engedett pénzügyi kapitalizmusának terméke. Ebben a válságban egyre jobban széthullik a középosztály, amely mindez idáig a társadalmak szilárd bázisát jelentette".

A ,,The Economist" 2012. január 21-27-i száma pedig részletes tanulmányt közöl az államkapitalizmusról ,,A látható kéz" címmel.A cikk szerzője, Adrian Wooldridge így ír: ,,a nyugati liberális kapitalizmus válsága egy időben zajlik a feltörekvő országok államkapitalizmusa új és sikeres formáinak megjelenésével." A ,,nagy átalakulás" valóban szemünk előtt játszódik le.

Az új modellek megfogalmazása azonban nem sikerült Davosban.

Láthatóan senki sem hitte, hogy a gazdasági növekedés hamar visszatér Európában.

,,Teljesen mindegy, hogy a bankárok, vállalati vezetők és kormányfők milyen messziről jöttek ide az alpesi luxus rendezvényre, hogy a jövőről beszélgessenek, az ő jövőjük is attól függ majd, hogy hogyan oldódik meg az EU válsága." Schwab pedig azt tanácsolta Európa fiataljainak, hogy ne várjanak arra, hogy mások munkahelyet teremtenek a számukra. Tanuljanak meg vállalkozni, hozzanak létre mikrovállalkozásokat."

Ennek a gondolatnak a kapcsán újra felvetődött a kis- és középes vállalatok fontossága.

Az ,,új modellekre" várókat azonban lehűtötte az IMF vezetője Christine Lagarde, aki a zárófórumon úgy fogalmazott,hogy mindent meg kell tenni a gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés és a nagyobb új érték előállítás érdekében, és ennek érdekében cselekedni kell.

De nem mindenhol.

Azokban az országokban, ahol az IMF jelen van, természetesen folytatni kell a pénzügyi szigort, a költségvetési hiánycsökkentést.Ezeket az országokat majd az húzza ki a bajból, ha a fejlettek gazdasága beindul.Ez a nézet gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kevésbé fejlett országoknak nem szabad tenniük semmit gazdaságuk fejlesztése érdekében.Arra szabad csupán várniuk, hogy a fejlettek eredményeitől függően majd - időbeli késéssel - náluk is beindulhat a gazdasági növekedés.

Ez az elmaradottság állandósításának receptje.

A davosi rendezvényt követte január 30-án az EU csúcstalálkozó, ahol visszatértek a Davosban is felvetett gondolatok:vagyis, hogy jó lesz óvatosabban bánni a gazdaságokat leültető, és a növekvő munkanélküliséget, elszegényedést okozó megszorításokkal,és inkább ösztönözni kellene a gazdaságot és munkahelyeket kellene teremteni.Ennek pedig leggyorsabb és legolcsóbb módja a KKV-k helyzetbe hozása.

Most már csak az a kérdés, hogy hogyan?Mik legyenek az új modellek?

A KKV-k támogatása vissza-visszatérő gondolat, a gyakorlatban azonban ennak ellenére alig történik valami.Pedig valamennyi hiteles kutatás szerint a KKV-k tudnának a leggyorsabban és legolcsóbban sok új, értelmes munkahelyet teremteni.

Christine Lagarde davosi nyilatkozata után számunkra különösen fontos kérdés, hogy az IMF hajlandó lesz-e elfogadni, hogy a gazdaság élénkítését nemcsak a gazdag országokban kell jó szemmel nézni és bátorítani.

Sőt, erre éppen ott lenne igazán nagy szükség, ahol a megszorításokat az IMF ultraliberális, ortodox nézetei kényszerítik rá az országra a hitelnyújtás feltételeként.

Érdekességként álljon itt példaként, hogy milyen az államháztartási hiány és az államadósság helyzete néhány EU-s országban!

Ország


Államháztartási hiány


Államadósság a GDP százalékában 2011-ben

Ausztria


3,6


73

Franciaország


-5,8


89

Nagy-Britannia


-8,8


89

Belgium


-3,8


99

Görögország


-8,4


198

Olaszország


-4,0


121

Hollandia


-4,2


65

Spanyolország


-6,5


74

Csehország


-4,6


42

Dánia


-3,9


45

Lengyelország


-6,0


57


Mint láthatjuk, legtöbb fejlett országban is jóval magasabb az államháztartási hiány, mint a mi 3 % körüli értékünk.

Akkor vajon mi indokolja nálunk a ,,túlzott deficit" eljárást?

Ennek tükrében vajon az IMF a hitelszerződés megkötésének feltételéül szabhatja-e a magyar államháztartási hiány további csökkentését?

Ha ugyanis az IMF és hozzá csatlakozva az EU vezetői továbbra is úgy gondolják, hogy nálunk folytatni kell az államháztartási hiány csökkentését,miközben az eurozóna fejlett országai gazdasági ösztönző intézkedéssorozattal erősítik meg saját gazdaságukat,akkor ez gazdaságunk technológiai és tudásszintbeli felzárkózását és így az életszínvonal javulás lehetőségét is hosszabb távra fogja visszavetni.

Az államháztartási hiány erőltetett és a körülmények ismeretében indokolatlan csökkentése ugyanis hosszútávon ható beruházási hiányt okoz máshol:például az új iparágak meghonosítása, az új technológiák bevezetése és a tudásteremtés, az oktatás és kutatás-fejlesztés területén.Ez pedig gazdasági periféria szerepünket állandósítaná.

Davosban az is elhangzott, hogy a ,,világ már soha nem lesz a régi".

Az az ország, amely a fejlettek közé akar kerülni, be kell, hogy kapcsolodjék a technonógiai fejlődés élvonalába.Ehhez tudás és innováció, azaz szinvonalas humán tőke kell.

Ezért minden jól képzett, tehetséges szakember, aki értelmes munka hiányában elhagyja az országot pótolhatatlan veszteség.

A legfontosabb feladatunk ezért csak az értelmes, nagy érték előállítására képes munkahelyek teremtése, és az innováció bátorítása lehet.

Ehhez pedig végre tényleg helyzetbe kellene hozni a KKV szektort.


Dr.Csath Magdolna, közgazdász egyetemi tanár

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=94865
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány cenzúrázza és kozmetikázza a fagyhalálról szóló hí
  2012-02-05 20:43:02, vasárnap
 
  A kormány cenzúrázza és kozmetikázza a fagyhalálról szóló híreket


Információink szerint az állami irányítás alatt lévő médiák hírszerkesztőinek megtiltotta a kormány, hogy a fagyhalálról szóló híreket műsorba tegyék. A tiltás a televíziókat és a rádiócsatornákat is érinti. Az értesüléseit portálunkkal megosztó hírszerkesztőtől azt is megtudtuk, hogy mivel elkerülhetetlen, hogy egyes esetekben szóba kerüljön a fagyhalállal kapcsolatos téma, erre vonatkozóan a kormány iránymutatása az, hogy soha ne az összesített adatot adják közre, hanem annak csak egyes időszakaira (havi, heti) eső adatokat közöljék. Informátorunk érdekességként még arra is felhívta a figyelmet, hogy a témával kapcsolatos mellékletben megkapott statisztikai kimutatás erősen kozmetikázott.

Nem is vártunk mást az Orbán kormány központosított média apparátusától, mely méltán érdemli ki a "hazugsággyár" jelzőt. A Hungarista Munkásállamban a médiát megtisztítjuk a cionistáktól, bolsevikoktól és az összes magyarellenes aberrált személytől. Nem lesz kivétel! Majd szórakoztathatják egymást az újranyitott mecseki szén- és uránbányákban. Az lesz ám az igazán vidám.

Fazekas Márton - Jövőnk.info
2012. február 05.

http://jovonk.info/2012/02/05/kormany-cenzurazza-es-kozmetikazza-fagyhalalrol-szo lo-hireket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A KÜM és a KDNP elítéli Gyöngyösi Márton (Jobbik) izraeli l
  2012-02-05 20:36:02, vasárnap
 
 
A KÜM és a KDNP elítéli Gyöngyösi Márton (Jobbik) izraeli lapban ismertetett álláspontját

A magyar Külügyminisztérium (KÜM) elítéli Gyöngyösi Mártonjobbikos parlamenti képviselőnek a The Jerusalem Post című lapban olvasható, egyebek mellett a holokauszttal kapcsolatos álláspontját - közölte a tárca vasárnap az MTI-vel; a KDNP az izraeli újságban foglaltakra reagálva azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon minden nemzeti, etnikai, vallási felekezet tagja szabadon, megbecsülten és félelem nélkül élhet.

Gyöngyösi Mártont, a Jobbik külpolitikai szóvivőjét, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnökét a The Jerusalem Post úgy idézte, mint aki a The Jewish Chronicle című folyóiratnak nyilatkozott, megkérdőjelezve a holokauszt magyar áldozatairól szóló ismert számokat, Izraelt egy náci rendszerhez hasonlítva és pártja támogatásáról biztosítva Iránt.

A KÜM a közleményében azt írta, határozottan elítélik a Jobbik parlamenti képviselőinek a holokauszt, az izraeli belpolitikai helyzet, valamint a közel- és közép-keleti politikai viszonyokkal kapcsolatos álláspontját.

Közölték, a magyar kormány példa nélküli népirtásnak tartja a magyar zsidóság tragikus pusztulását a második világháború idején. Rendkívül fontosnak ítéli, hogy ennek kellő súlya legyen a nemzeti emlékezetben, az iskolai oktatásban, a kutatásban, az áldozatok és hozzátartozóik kárpótlásában. "Hazánk a Holokauszt-tagadás minden formáját visszautasítja" - szögezte le a Külügyminisztérium a közleményben.

"A magyar külpolitika a rendszerváltozás óta mindig elkötelezett volt Izrael biztonsága mellett. Magyarország támogat minden olyan törekvést, amely a tartós és igazságos, a két-állami megoldáson alapuló, tárgyalásos béke megteremtésére irányul az izraeli-palesztin konfliktusban. Az iráni helyzettel kapcsolatban osztja mindazokat az aggodalmakat, amelyeket EU- és NATO-partnereink több alkalommal is megfogalmaztak, és aktív résztvevője e szövetségi politika alakításának és végrehajtásának" - írta a KÜM.

A Külügyminisztérium vezetése egyúttal kategorikusan visszautasít minden olyan sanda szándékoktól vezérelt, az utóbbi idők magyarellenes hisztériát keltő propagandájába illeszkedő rossz szándékú próbálkozást, amely hamis állításokra alapozva kísérletet tesz a magyar kormányzat politikájának összemosására egyes felelőtlen szélsőjobboldali ellenzéki megnyilvánulásokkal.

A The Jerusalem Post ugyanis idézi a kelet-európai antiszemitizmus ismert szakértőjét, Dávid Kac professzort, aki szerint "sok mindent, amit a Jobbik mond, azt a Fidesz is magáévá teszi". Az antiszemitizmusnak egy bizonyos megnyilvánulását jobbközép véleménynek álcázzák. "A Jobbik - elvégezve a piszkos szélsőjobb munkáját, felhatalmazza az "álcázott szélsőjobbot" - magát a Fidesz-kormányt, hogy jobbközépként mutassa magát a naiv nyugat-európaiaknak, annak érdekében, hogy egy mélységesen demokráciaellenes, antiszemita és a fasizmust magasztaló politikát űzhessen".

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) is közleményt adott ki Gyöngyösi Mártonnak a The Jerusalem Postban ismertetett nyilatkozatával kapcsolatban. A kisebbik kormánypárt leszögezte: a radikális politikus megállapításai nélkülöznek minden olyan erényt, amely a higgadt hangvételű párbeszéd kellékei lennének. Mint írták, "Magyarországnak tudatnia kell a világgal, hogy nálunk, Európa szívében minden nemzeti, etnikai, vallási felekezet tagja szabadon, megbecsülten és félelem nélkül élhet".

Közölték, a hazai és a nemzetközi hangulatkeltés ellenére a tény az, hogy országunknak egy olyan higgadt, megfontolt és nagy felhatalmazással bíró kormánya van, amely a demokrácia elkötelezett híve, és européer világa messze áll Gyöngyösi Márton jobbikos politikus megnyilvánulásaitól.

Gyöngyösi Márton a lap szerint arról beszélt, kérdéses, hogy valóban 400 ezer magyarországi zsidót öltek meg vagy deportáltak a holokauszt idején. "Fantasztikus üzletté vált a számokkal való ugrándozás" - mondta Gyöngyösi.Szerinte Izraelnek a palesztinokkal folytatott politikája "azonos a fajgyűlöleten alapuló náci rendszerrel. Nézze meg Libermant (az izraeli külügyminisztert), nem különbözik Göbbelstől (a náci propaganda minisztertől). Tiszta náci" - idézik a lapban a Jobbik országgyűlési képviselőjét.

Gyöngyösi utalt Simon Peresz izraeli államfő 2007-es beszédére, amelyben méltatta honfitársai üzleti sikereit Magyarországon. "A zsidók Izraelen kívül építkeznek. Van a viselkedésükben egyfajta terjeszkedés. Ha Peresz támogatja a gyarmatosítást, akkor arra magától értetődő válaszuk az embereknek, hogy úgy érzik, nem kérünk a zsidókból" - fogalmazott a jobbikos politikus. A lap megjegyzi, Gyöngyösi láthatóan osztja Irán sokat hangoztatott célját, hogy letörölje Izraelt a térképről.


Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
amnéziában szenvedő fanoknak
  2012-02-05 18:36:18, vasárnap
 
  amnéziában szenvedő fanoknak:-és ez még csak 2010-ig
LIKUD TESTVÉRPÁRTIAK:

"1998-ban ígéreteik ellenére sem vizsgálták felül a privatizációt,
nem tisztították meg a hatalmi elitet a volt MSZMP-s, KISZ-vezető, munkásőr,
ÁVO-s, ÁVH-s tag, III/III-as elemektől.
Soha nem szakmai szempontok alapján választják a vezetőiket, hanem még
mindig a "kollégiumi mag" uralkodik.
Megtűrnek maguk között 2007 óta olyan
embert is, aki az MSZP alelnöke volt
Orbán Viktor és Szájer József Románia EU-csatlakozása előtt kijelentették,
hogy pártjuk csak székely autonómia esetén szavazza meg Románia belépését,
ennek ellenére feltétel nélkül beszavazták az EU-ba.
1990. június 4-én Fidesz-frakció testületileg kivonult a teremből amikor
Szabad György a trianoni béke 70. évfordulójára egyperces néma megemlékezést
javasolt (Később reklámfogásból többször felvetették az emléknap gondolatát)
2002-ben, módjában állt volna a szavazatok újraszámláltatása, de nem tette
meg, pedig akkor még a fideszes Pintér Sándor volt a belügyminiszter.
Azt állítják, hogy nyerhettek volna mind a 2002-es, mind a 2006-os
választáson, ha nincs megosztva a jobboldal. Ez hazugság! Ha az összes
MIÉP-es a Fideszre szavazott volna akkor is hiányzott volna még 112.993,
illetve 23.501 darab szavazat.
Pokorni Zoltán miniszteri rendelettel nyilvánította iskolai emléknappá a
holokauszt-emléknapot, de a kommunizmus közel 100 millió áldozatáról már nem
ők javasolták az évenkénti megemlékezést.
Rogán Antal elbontatta az ereklyés ország zászlót jelképező piramist.
Orbán Viktor otthagyta 2006. október 23-án a híveit, amikor gyurcsányi
rendőrség rájuk támadt, s eliszkolt a páncélozott autójában, ahelyett hogy
az élükre állt volna!
Soha, sehol nem tiltakoztak Simon Perez izraeli államfő "Magyarországot
felvásároljuk" kijelentése miatt .
Támogatnak olyan köztörvényes bűnözőt aki börtönben is ült, és később hűtlen
kezelésért és sikkasztásért nem állították bíróság elé, hanem kegyelemben
részesült, az aktáit pedig 30 évre titkosították!
Nem mentek el egyetlen romák által brutálisan meggyilkolt magyar ember
temetésére sem, viszont a romák temetésére igen, úgy, hogy még nem is volt
világos, hogy cigány vagy magyar tette-e.
Hankiss Ágnes fideszes EP-jelölt szavazatával választották meg az SZDSZ-MSZP
jelöltjét a Magyar Rádió élére.
Olvasatlanul aláírták a Lisszaboni szerződést (325 igen, 2007. december
17-én), mindenféle vita és alku nélkül. (A csehek ezzel szemben még a Benes
dekrétumokat is letolták az EU torkán!).
Gazdasági érdekből (három hét alatt) az MSZP-vel egyetértésben megszavazták
a kötelező áramátvételi rendszer meghosszabbítását, évi kb. 150 milliárd
forintot juttatva ezzel a fideszes és MSZP-s érintett erőműtulajdonosaknak,
minden magyar családot KWh-ként plusz 3,73 Ft-tal terhelve meg ezzel, az
amúgy is borsos villanyszámlában.
A dokumentumok titkosításának szigorításával kapcsolatos kétharmados
törvényt 332 igennel fogadták el az MSZP-vel legnagyobb egyetértésben.
Ezek szerint akkor sem hozható egy anyag nyilvánosságra, ha később kiderül
róla hogy jogtalanul titkosították, pl. bűncselekmények takargatására
szolgált, aki pedig felfedi, az börtönbe kerülhet.
Orbán félreállította Molnár Oszkárt, mert szót emelt a cigánybűnözésről, és
helyette egy libanonit indít a választáson.
Kiszivárgott hírek szerint azt a Pintér Sándort akarják a
csúcs-belügyi-nemzetbiztonsági tárca élére, akinek közös cége van az MSZP-s
szemkilövető Gergényivel, és a lánya érintett lehet az Eclipse ötmilliárdos
botrányában.
Orbán Viktor nem kérte ki magának, amikor az MSZP megpendítette, hogy
szükség esetén visszalépteti a jelöltjeit - egyfajta összeborulásként - a
Fidesz javára. - A NEM gomb helyett csak tartózkodtak a szavazáson,
miszerint az Országgyűlés a holokauszt-tagadás tiltását ebben a formájában,
a kommunizmus áldozatait kihagyva fogadhassa el.
Programjuk közbiztonságról, rendészetről szóló részét az a Lázár János,
Hódmezővásárhely polgármestere írta, aki haszid zsidókat akart
betelepíttetni Hódmezővásárhelyre, a gyanús telekügyletek jelenleg a bíróság
előtt vannak!
Az egész kampányprogram inkább csak irányelveket közöl, az IMF-et és az
államadósság újratárgyalását sehol sem említik, nincs szó az
elszámoltatásról, még a föld eladhatóságának kérdése sem vetődik fel.
Sorolhatnám még a listát az álláshalmozó fideszes politikusok
önkormányzatokban elkövetett mutyijaival, a régi nótákkal, Ezüsthajó KFT,
Joszip Tot, Kaya Ibrahim, Tompika beléptetőrendszere, Országimázs
Központ.....de szerintem ELÉG!!!"


http://szebbjovo.hu/node/2405
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország, a földi paradicsom!
  2012-02-05 18:34:00, vasárnap
 
  Magyarország, a földi paradicsom!


Dátum: 2012. February 05. Sunday, 11:21

Publicisztika
A Kárpát-medence földrajzi elhelyezkedése pontosan Európa közepe. Az égtájakat figyelembe véve teljesen mindegy, hogy egy átutazó milyen irányból jön és milyen irányba folytatja útját. Ezt a területet központi helyzetéből adódóan mindenképpen érintenie kell.

Vagyis mi jelentjük Európa közepét. A múlt és a jelenkori történelem azt bizonyítja, hogy mindig idegen népeknek volt és van szüksége erre a területre, az itt lévő tudásra és nem fordítva!



Az energiaközpont: A NASA kiadásában megjelent Gaia elmélet című munka azt írja, hogy Földünk szívcsakrája (föld szíve) a Kárpát-medencében, a Pilisben (Pólus) található. Központja Dobogókő, mely a szakrális beavatás központja. A középkorban a Pilis olyan védett és zárt területi rendszert alkotott, melybe idegen be nem hatolhatott, a bejárás tiltott volt. (jól ismert Gertrudis királyné sorsa, aki a tiltás ellenére betette a lábát a tiltott területre. Az életével fizetett ezért.) A dalai Láma 22 évvel ezelőtt kinyilatkozta, hogy a Földön a magyaroknak energiaközpontot védő szerepük van. Brezsinszki nemzetbiztonsági tanácsadó a 70-es években leírta: “Aki a világ fölötti uralmat meg akarja szerezni, annak el kell foglalnia a Föld szívét. Aki elfoglalta a Föld szívét, az birtokba vette Európát. Aki birtokba vette Európát, az ura az egész világnak." Murád szultán kijelentette, hogy aki elfoglalja Magyarországot, az ura az egész világnak... Vagyis, akié az energetikai központ, az a világ ura. Bonfini, Galeotto és IV. Béla leírják, hogy Európa népei mind irigylik a magyaroktól a Kárpát-medence területét, az itt lévő gazdagságot, ezért gyűlölet veszi őket körbe.

A középkorban úgy emlegették Magyarországot, hogy itt a leggazdagabb a föld, bő a hal-áldás, nagymennyiségű a kenyérgabona, a bor pedig kiváló. A hazánkat örök idők óta jellemző gazdagság ma is fenn áll. A bőséget jelenleg nem mi, hanem egy megszálló, idegen csoport élvezi. 2006 tavaszán a médiában bejelentették, hogy Magyarország a Föld 25 leggazdagabb országa közé tartozik!
Ezt a hatalmas mértékű jövedelmet mi nem az olaj kitermelésének busás hasznából értük el. Ez az előkelő hely a magyarság kemény munkájának eredménye. A hazánkra jellemző kedvező adottságok miatt nem véletlen, hogy a történelem során folyamatosan a Kárpát-medence volt mások számára a megszerzendő és vonzó földterület. Nagy Sándor hódító hadjáratának célja valószínűleg a Kárpát-medence és ezen belül a Pilis elfoglalása volt. A Pilisben akarta felépíteni a Nap palotáját. Tudta, hogy a Kárpát-medence megszerzésével a világ legnagyobb uralkodójává válhat. Szerencsénkre nem ért célba, útközben meghalt.

A tatárok, a törökök, a Habsburgok, a németek, az oroszok mind ugyanezzel az irigységgel és sokszor gyűlölettel gondolkodtak és cselekedtek földünk megszerzése érdekében. És ez ma sincs másképp, a helyzet semmit nem változott. Trianon átkaként megszüntették a királyságot, az ősi földeket a nemességtől elkobozták, majd államosították. A parasztság földön futóvá vált. Az egy kézbe került állami földeket ezt követően könnyű volt (az elaltatott és elvakított néptől) privatizálni, kiárulni. Privatizálás: A jelenlegi kiárusítással végleg ki akarják húzni lábunk alól a talajt, a magyar anyaföldet. Az idegenek folyamatosan megkaparintják földjeinket és minden fontos, központi intézményünk irányítását. Ma a magyar föld megszerzése, kiárusítása idegen népek számára potom áron történik. Ami nem kerül a privatizáció kalapácsa alá, azt az idegen tulajdonban lévő bankok szerzik meg a föld jelzálog terhelésével.
Olyan helyzetet teremtenek, melyben minél többen kényszerülnek hitelfelvételre, földművelő gazdáknak több tízmilliós hiteleket adnak gépvásárlásra, majd manipulálják a jövedelmezőségüket a mezőgazdaságból, mindezt az EU kézi vezérlésével, aminek eredményeként az elszegényedés miatt egyre többen kénytelenek megválni földjüktől és azt az idegenek kezébe átadni. A gazdák fizetésképtelenségük esetén elveszítik földjeiket, melyet őseink vérükkel védtek és arról soha, semmilyen körülmények között nem mondtak volna le. 2006 őszén a gazdákkal megkötött szerződések ellenére nem vették át a megtermelt kiváló minőségű gabonát. Feltételezhető, hogy szándékosan történt szerződésszegés. A 2007 évi kevés termést látva, a magyar gazdák abban bíztak, hogy a maradék 2006 -os termést ( amit az állam és az EU 2500 Ft-ért vásárolt fel és tárolt be) feletetik az állataikkal, a kevés megtermettet pedig 5-7 ezer forintért el tudják adni, amivel fellélegezhettek volna az EU megsemmisítő nyomása alól. Ehelyett az illetékesek azonnal utasítást adtak a 2500 Ft-os gabona erőművekben történő elégetésére, tették mindezt akkor, amikor tudták, hogy néhány hónap múlva ugyanezt dupla áron eladhatta volna a paraszt!

Bizonyára abban gondolkodtak, hogy a hús árának meghagyása mellett a paraszt ember képtelen a háromszoros áron adott gabonából egy disznót is megtartani! De ez azt okozta, hogy a termelők elestek az éves árbevételtől és csődbe, vagy csőd szélére jutottak. Csődhelyzetben pedig a jelzálogterhelés miatt az idegen kézben lévő bankok kaparintják meg földjeiket, házaikat, autóikat. A szőlősgazdákat arra buzdítják, illetve kapnak EU támogatást, hogy vágják ki ősi szőlőültetvényeiket és adják el földjeiket. A termelőket olyan megélhetési nehézségek gyötrik, hogy végső kétségbe esésükben a pénzt választhatják. Ha így döntenek, ezek a földterületek is idegen kezekbe kerülnek. A gazdálkodók tudatos ellehetetlenítésére az őszi szüret idején, folyamatosan helikopterek köröztek az ültetvények fölött. A gazdát és a segítő rokonságot, a barátokat azzal a felkiáltással büntetik meg, hogy ők munkavállalóknak minősülnek és ezért kötelesek adót fizetni . Ez egy újabb olyan trauma a földtulajdonosoknak, mely a földtől való megváláshoz vezethet.

A parlagfűről elterjesztették, hogy minden allergiás megbetegedés fő okozója, holott valójában “teljesen ártatlan". Helyette bármelyik más mezei növényt is kikiálthatták volna főbűnösnek. Aki földdel rendelkezik, az tudja, hogy bármelyik nap bármikor és bárhol kidughatja fejét a növény a föld alól. Képtelenség egy nagyobb területen folyamatosan ellenőrizni feltűnésüket. Akinél parlagfüvet találnak, az akár több milliós pénzbírságra is számíthat.

Ezzel újra elérték céljukat: a gazdák nem bírják a büntetést kifizetni, nem érdemes a földet a nevükön tartani, így megválnak tőle. Nem, vagy keveset beszélnek az allergia valódi okairól: pl. a vegyszerezett élelmiszerekről (70 % -ban felelős az emberi szervezetben lerakódott mérgekért, ami az allergiás megbetegedések fő oka!). A génkezelt szójáról, a rákkeltő levegőjű városokról, arról a hatalmas mennyiségű kemikáliáról, melyet naponta használ és kozmetikumként magára ken az emberiség, ideértve a bőrön keresztül felszívódó ruhaöblítőket, a vegyi parfümöket, dezodorokat, különféle kozmetikai szereket, stb. Ez utóbbi mérgeket naponta, folyamatosan, - hatalmas összegeket áldozva - reklámozzák, kínálják a kereskedő hálózatok. Becslések szerint, amennyiben a kiárusítás, a földtől történő el-és megválás, a kényszerűségből történő eladások üteme a közeljövőben a jelenlegi tempóban folytatódik, ill. nő, abban az esetben a megmaradt magyarországi földek többsége rövid időn belül, akár néhány év alatt idegen kézbe kerülhet! A felvásárlások gőzerővel történnek. A magyar lakosság túlnyomó része még ma sem gondolta végig ennek katasztrofális következményeit! Holnap-holnapután a térképek idegen földtulajdont jelezhetnek. Somogyban már van olyan terület, ahol falustól együtt külföldi tulajdonban vannak még az utak is! A térképeken a Magyarország feliratot szándékoznak eltörölni! Ne adjuk oda őseink földjét! Hatalmas árat kell fizetnünk érte!


Mi a baj velünk, miért fél tőlünk a világ? Könnyen megkapjuk a választ.

A montreali McGill Egyetem kiváló professzora, Wilder Penfield, évekkel ezelőtt (1960-65 között) megbízatást kapott a Rockefeller alapítványtól, hogy kutassa ki és bizonyítsa be melyik a földünk alapvető génje. A ki nem mondott valódi célja a kutatási feladat-adásnak az volt, hogy a szemita (felsőbbrendű) gént találják meg.

Egy egész munkacsoport dolgozott rajta. Hosszú évek után meg is találták a keresett gént, de nem egyet! Kettőt!

Penfield professzor azt rögzítette le jelentésében, hogy az egyik az amerikai Indián vidékeken, a másik tisztább vérvonal a Kárpát-medencében élő, magukat magyarnak nevező népcsoport, de hozzátette végső jelentésében, hogy ez a vérvonal Japántól Kínán át Afrika felső részéig, majd Közép Európa és az Uralon inneni terület egészen Skóciáig megtalálható! Ez - a szemita barát - Rockefeller Alapítvány reményét tönkretevő eredmény következménye volt, hogy az alapítvány azonnal törölte a támogatását. Megvonta a szubvencióját, 40 évre pedig megtiltotta a jelentés közzétételét és annak kinyomtatását.
Érdekesek a közelmúltban napvilágot látott történelemhamisítások is, melyeknek elsőrendű célja a Magyarságtudat megsemmisítése! A történelemtudósok azt tanítják, hogy a Magyar nép pusztai vándorló műveletlen faj és a kárpát medencébe 896-ban érkezett. Ennek ellenére az 1961-ben talált Tatárlaki leleteken, melyek már bizonyítottan legalább 6000 évesek, és az ősi Magyar rovásírással írottak! Ne felejtsük, ekkor még a piramisok sem léteztek!

De máris 15000 éves Magyarságnál tartunk, ha a glozeli köveket tekintjük induló pontnak, melyek kora 15000 év! Amivel nem tud mit kezdeni a világ tudományos köre, mert azt nem szeretnék elismerni, hogy a Magyaroké az első írástudás, hiszen abban az időben még nem létezett írás! Ezért csak egy kis múzeumban porosodik az egyébként érdekes lelet, ........ de meddig?

Talán fél a világ a Magyarok dominanciájától, fél a magyarság alapvető képességeitől, nehogy azokkal más népek fölé kerekedjen. Gondoljunk csak arra, hogy a Magyar találmányok érvényesülését éppen a mindenkori kollaboráns magyar vezető réteg akadályozza meg! Gondoljunk csak bele, a sok Nóbel díjasunk közül hányan érvényesültek Magyarországon! Ott van a világszenzációnak számító mű-vér, Dr. Horváth István professzor találmánya, vagy a szintén világ szenzációnak számító antigén, mely a vérerekből 5 hét alatt eltávolítja a koleszterint, ami az érszűkület, magas vérnyomás, azaz a halálozás 67%-os okozója! E kettő találmányból Magyarország annyit profitálhatna, hogy a teljes adósságát pár év alatt képes lenne visszafizetni!

Ez viszont ellentétes lenne a globalizmus szándékával, ugyanis a Magyarság elnyomására megkezdődött a betelepítés: A közelmúltban hazánkban nyilvánosságra hozott betelepítési terv és a milliós-több milliós nagyságrend valós információ. A keletről érkezőkre való hivatkozás miatt sokan, túlnyomóan csak a kínaiakra gondolnak és ez eltereli a figyelmet arról a fajról, melynek betelepítése már megkezdődött. Az 500.000 zsidó betelepítésére vonatkozó megállapodást Medgyessy Péter, Mádl Ferenc, Hiller István, Dávid Ibolya, és Kovács László Izraellel 2004. április 14-én aláírta. Jelenleg ennek a számnak többszörözése a tényleges terv. A milliós nagyságrend erről szól. Szó nincs arról, hogy itt bárki is a magyarság 50 év múlva esedékes nyugdíjellátását akarná megoldani az újonnan betelepítettek munkájából. A 2007-es betelepülési törvény szabad utat biztosít ezeknek a bevándorlóknak. Az erdélyi magyarság mégis ki van zárva, számukra különböző előírásokkal gátolják és nehezítik a betelepedést.. Népirtás: Ahhoz, hogy ma idegen népek letelepedéséhez alkalmassá váljon ez a terület, az őslakosság számát különböző megszorító intézkedésekkel, konvergencia programmal, a gazdaság, az egészségügy teljes romba döntésével csökkenteni kell.. A hiányt a betelepítendő idegenek fiatal generációjával szándékoznak feltölteni. Már Horn Gyula és a jelenlegi kormány is nyilvánosan kijelentette, hogy a Kárpát-medencében túl sok a 10 millió magyar.. Senki ne ringassa magát abban a tévhitben, hogy az Unió majd megvéd minket. “Olyan szekeret tolunk, mely minket akar elgázolni!" Simon Peresz: Izraeli miniszterelnök 2007. október 10-én a Telavivi Hilton szállóban egy kereskedelmi összejövetelen kijelentette: Mára az izraeli gazdaság olyan hatalmas eredményeket ért el, hogy az izraeliek többek között fölvásárolják Magyarországot. Tervek: Az elkövetkező 15-20 évben több millió zsidó betelepítését tervezik. Vagyis a tervek szerint 15-20 év múlva az országban izraeliek, kínaiak és a romák tömegei lesznek. Az izraeliek megkapják a magyar állampolgárságot (az erdélyi magyarok pedig nem!), a letelepedési engedélyt és ideérkezésükkor az Izraeli kormány támogatásával ingyen kész lakásokba költöznek. A maradék magyarság pedig az izraeliek kiszolgálásához és eltartásához szükséges. A hazai lakosság még ma sincs tudatában annak, hogy attól, hogy valaki magyarul beszél, még koránt sem biztos, hogy gondolkodása és szíve is magyar. A korábbi betelepülések miatt az új zsidó generációk már itt születtek, tudják, ismerik és beszélik nyelvünket. Egyetem után azonnal pozicióba kerültek és ma már jórészt ők irányítják a bankokat, a külföldi cégek mögé bújva a maradékokat privatizálják, vidéken vásárolják fel TV felvétel kíséretében a földek tömegét! Bőrük színe is fehér és többnyire nem hangoztatják származásukat. Ezzel tévesztik meg a naiv magyarokat.

Természetesen senki nem ítéli el a becsületes munkából élő és nem elnyomó szándékú zsidó közösséget! Milyen jövő vár ránk, ha a fentieket továbbra is közönnyel nézzük és beletörődve elfogadjuk? Valószínű az erőszak és a bűnözés elterjedése. A munkahelyek hiányának fokozódása, tömeges kizsákmányolás, az egészségügyben a még fennmaradt kórházakban az izraeliek védelme mellett a magyarságnak alig jut majd ellátás, ezért már 1-2 évet is kell várni egy műtétre! Számukra nem munkalehetőséget kínálnak, hanem a saját kiszolgálásukra alkalmaznak bennünket, gondoljunk a kíméletlen és zsarnokként viselkedő cégvezetőkre, irányítókra. Az életben maradó és nem disszidáló magyarságnak a szolganép szerepét szánják. A már agyongyötört magyar lakosságot ez alapjaiban rendíteni meg, minden tekintetben. És: “Ha valakinek ez nem tetszik, annak el lehet menni ebből a k. országból! " Mondta ezt az őslakosságnak egy olyan valaki, akinek nem volt elég a rabolt vagyona, vezér is akart lenni, és mindegy hogy jobb-, vagy baloldalról beszélünk. Egy kalap alá tartoznak és egy tányérból esznek mindannyian. A kormány tagjainak zsidó származására a Kossuth téri események során hosszú, percekig tartó névsor felsorolásával próbálták a jelenlévők figyelmét felhívni. Ez a médiában botrányos visszhangot váltott ki. Itt nem antiszemitizmusról van szó, hanem a valóság és a tények nyilvánosságra hozásáról. Az igazsághoz minden embernek alanyi joga van. Magyarország ma a külföldiek számára még mindig a legjobb befektetési lehetőség. A Kárpát-medencében más államokban befektetett tőkéikhez viszonyítva, szinte minden ágazatban a legnagyobb hasznot, bevételt, jövedelmet termeljük mi, a legtöbbet dolgozó és a legtöbb adót fizető magyarok. A privatizálás eredményeként a külföldiek zsebét “tömjük zsírosra" szorgalmas munkával, az EU bérezés 10 %-ért, mialatt az árakat már sok helyen magasabbra emelték mint magában a régi EU országokban van! Nyugaton 800.000 - ból fizetik a 40 ezres gáz számlát, míg Magyarországon 80 ezerből! Még ekkor van képe sokaknak kiállni a nép elé és azt mondani, hogy még sok mindenben nem értünk el az EU áraihoz! A keresetekről aljasul hallgatnak, miközben ők és a kiszolgáló udvarház népe jóval meghaladja az EU felsővezetőinek átlagát!

Kereskedelmi, pénzügyi központtá váltunk, mely intézmények többsége izraeli kézben van. Több bank van ma Magyarországon, mint a lakosság létszámához viszonyítva bárhol a világon. Nálunk a legmagasabbak a hitel kamatok. Ezzel nem a jobb kiszolgálást teszik a részünkre elérhetővé, hanem a maguk számára, saját hasznukra a hatalmas mértékű uzsora kamattal a minél nagyobb “népnyúzást" valósítják meg. Már autóra, vásárláshoz nincs önrész, a pénz kölcsönöket pedig minden mérlegelés nélkül ömlesztik a lakosságra jelzálog terhe mellett. Kiépítették ezért a behajtó rendszert, amihez már az állami hatóságokat is igénybe veszik. Vehetik, hiszen ők éppen ebből a körből kerülnek ki, és ezt a kört hívatottak szolgálni! Egy utunk lehet , mely előre visz. Ez a jobb-, vagy baloldal teljes kizárásával, kizárólag a magyarság érdekeinek szem előtt tartásával történhet. Magyarellenesség: Tisztában kell lennünk azzal, hogy a lecsatolt területeken folyó és az utóbbi időben felerősödő magyarellenesség nem a véletlen, hanem szándékos uszítás eredménye. A jelenlegi kormánnyal rokonlelkű osztrák vezetés még mindig nem mondott le a magyar területekről, már lassan felvásárolták zsebszerződések és különböző kiskapuk által a fél Dunántúlt! A szlovákok maguknak követelik csonka hazánk északi, hegyvidéki tájait. 2006-ban szlovák vezető nyíltan hangoztatta, hogy tankokkal kell bemenni Budapestre, és porig kell azt rombolni.. A magyarverések rendszeresek. Az EU pedig alattomosan hallgat, hiszen érdeke, hogy a magyar földeket megszerezzék.


Nemzetgyilkosság és népirtás:

A lakosság csökkentésére bevezetett néhány módszer példaként: “Védő"oltások alkalmazása már kicsi, csecsemőkortól kezdve. Ma már több tanulmány foglalkozik azzal, hogy az oltások milyen mértékben károsítják a kisgyermek immunrendszerét és csökkentik saját védekező rendszerének energiaszintjét. Olyan betegségek ellen adják, melyek ma már nem léteznek, vagy előfordulásuk a világ távoli helyein is igen ritka. Vagyis a népesség túlnyomó többsége soha életében nem lesz veszélyeztetett, de szervezetét már életének kezdeti szakaszán legyengítik.

Elterjesztették az ingyenes védőoltásokat a megfázásos megbetegedések ellen. Ezeket ingyen adják a gyermekek és a nyugdíjasok részére. A lakosság nincs tudatában annak, hogy a szervezetet ezek az anyagok is nagymértékben mérgezik és gyengítik. Ha kevesebben élik meg egészségesen a felnőttkort, az kedvező a világuralmi helyzetben lévőknek, az egészségügyi maffiát működtetőknek. A Magyar orvosokat naponta tömegével induló repülőgépeken viszik tréningekre, ahol idegen nyelvű apró betűs kötelezvényeket iratnak alá velük, a gyógyszerek alkalmazására, majd az orvos látogatók keresik fel az akció folytatásaként az alul finanszírozott orvosokat. Ezt tudja a kormány, mégsem tesz ellene, hiszen a gyógyszer gyárak tulajdonosai éppen az általuk szolgált pénzvilág. Ezek kezükben tartják hirdetésekkel, a médiát, aki rendszeresen “szárnyai alá vesz" 1-2 megfázásos esetet, és erre a néhány példára hivatkozva, rémhírként ijesztget azzal, hogy az influenza valamelyik vírusa rövid időn belül megtámadja a teljes ország népességét. Hosszú évekre visszamenően bizonyított, hogy nagy, esetleg néhány áldozattal járó járványok kb. 37 évenként fordulnak elő. De ebben az esetben sem a lakosság kihalásáról van szó! A lábon kihordott, kezeletlen megfázásnak lehetnek szövődményei. Ezek az előfordulások mégis, csak töredékei azoknak a tragikus eseteknek, melyek az oltások mellékhatásai miatt rendszeresen előfordulnak. Lebénulás, egyéb idegrendszeri, vagy más megbetegedés több esetben is előfordult. Azt is világosan lehet látni, hogy a beadott injekciók ellenére minden évben vannak járványos időszakok és megbetegedések.

(Olvasói levél)
Nemzeti InternetFigyelő

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Facebookra küldik a magyar rendőrséget
  2012-02-05 15:20:31, vasárnap
 
  Facebookra küldik a magyar rendőrséget

Balogh Csaba - 2012. február 5. | 09:00 közösség

Szabó Máté alapjogi ombudsman szerint a magyar rendőrség még nincs felkészülve a 21. század infokommunikációs kihívásaira, pedig a rendőrségnek a közösségi portálokon is meg kell jelennie.

Az ombudsmani hivatal közlése szerint az eredményeket és felismeréseket összegző legutóbbi, svédországi konferencián a témák között szerepelt, hogy a 21. század tömegtüntetéseinek egyik újdonsága a közösségi oldalak használata a megmozdulások szervezésében. A rendőrségnek tehát az ilyen oldalakon - mint a Facebook vagy a Twitter - is képesnek kell lennie arra, hogy hatékonyan kommunikáljon az interneten szerveződő tömegdemonstrációk mozgatóival.

Az alapjogi ombudsman szerint a GODIAC-projekt egyik legfontosabb célja annak kidolgozása, miként lehet alkalmazni az új infokommunikációs technológiát arra, hogy konstruktív párbeszédet, "közrendvédelmi partnerséget" eredményezzen a rendőrök és a szintén elsődlegesen a virtuális térben hálózatokat alkotó tüntetők között a közrend megzavarásának és a tüntetések elfajulásának megelőzésében. A projektben az ombudsman munkatársai két éve aktívan részt vesznek és az új felismeréseket a magyarországi demonstrációk vizsgálatában is hasznosítják.
A hivatal megállapítása szerint a modern, webes módszerek a magyar rendőrség eszköztárában még nem szerepelnek, sőt, a GODIAC-projektben szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a közösségi oldalak közvetítő lehetőségei egyelőre még nem tudatosultak a magyar rendőrségi gyakorlatban. A londoni rendőrség, a Metropolitan Police például a közösségi oldalakon aktívan kommunikál a rendezvények ideje alatt is, és csaknem 1600 bejegyzése van a Twitteren. Ezzel szemben a Magyar Rendőrség nevű felhasználó mindössze 14 bejegyzést tett közzé, a legutóbbit 2010 februárjában - mutatott rá a hivatal.

http://www.technet.hu/hir/20120205/facebookra_kuldik_a_magyar_rendorseget/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közgyűlési előterjesztés
  2012-02-05 12:06:10, vasárnap
 
  Közgyűlési előterjesztés

2012.02.05. 09:24 | Kettes | 19 komment


Közgyűlési előterjesztés
2012. február 3.

Előterjesztő: Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke
Ügyiratszám: 45-10/2012
Tárgy: Javaslat Csongrád Megye Díszpolgára cím odaítélésére (zárt ülés keretében)
Melléklet: 1 db indokolás a határozati javaslathoz (nem nyilvános!)
Készítette: Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatala


Tisztelt Közgyűlés!

Csongrád Megye Önkormányzatának kitüntető cím, díjak és elismerések alapításáról és adományozásáról szóló 11/2009. (V. 6.) rendelete rendelkezik megyénk díszpolgári címének odaítélésvel kapcsolatos szabályokról.


8. § (1) ,,A ,,Csongrád Megye Díszpolgára - Civitate Honoris Causa Donatus Comitatus Csongradiensis" cím annak az élő vagy elhunyt magyar, illetve külföldi természetes személynek adományozható, aki Csongrád megyében, vagy a megye érdekében a nemzettudat ápolása, erősítése tekintetében kiemelkedő munkát végzett és ezen tevékenységével, példaértékű emberi magatartásával, hazaszeretetével, a megye és ezen keresztül a nemzet iránt érzett elkötelezettségével elismerést váltott ki akár szűkebb, akár tágabb környezetében."
2011-ben a megyei közgyűlés elnökéhez beérkezett indítványok közül a legtöbben (szám szerint nyolcan) Deutsch Tamást, az Európai Parlament néppárti képviselőjét, megyénk szülöttét tartották a leginkább méltónak a díszpolgári cím viselésére.
Deutsch Tamás díszpolgári kinevezésével kapcsolatos javaslatot a bizottsági elnökökből álló bizottság megtárgyalta és egyhangúan támogatta.
Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy az előterjesztést - zárt ülésen - megtárgyalni és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjék.


a ... sz. határozat 1. sz. melléklete

Javaslat Csongrád Megye Díszpolgára cím adományozására
Deutsch Tamás számára

Tisztelt Elnök Asszony,

alulírottak, mint Csongrád megye és ezen keresztül a nemzet ügye iránt elkötelezett magánszemélyek, tisztelettel javasoljuk, hogy 2011-ben megyénk Deutsch Tamás, az Európai Parlament néppárti képviselője számára adományozza a díszpolgári címet.

Deutsch Tamás szakmai életútja:
Deutsch Tamás 1988-ban a Fidesz alapító tagjaként meghatározó alakja volt a rendszerváltásnak. 1989. június 16-án, Nagy Imre temetésén Orbán Viktor mellett állva követelte a szovjet csapatok haladéktalan kivonását Magyarországról. 1989. augusztusában a zákányszéki gólyatáborban fiatal egyetemisták számára tartott kötetlen beszélgetést a politikai szabadságjogok és az önmegtartóztatás fontosságáról. 1990-től tagja lett az első szabadon választott országgyűlésnek.
Kockáról kockára építkezett, gyarapodott, családot alapított, építkezett, családot alapított, gyarapodott, családot alapított, építkezett. Az első Orbán-kormány ifjúsági sportminisztereként sikerrel valósította meg az országos stadionbeléptető-rendszert, mely a mai napig példaként szolgál az átlátható és takarékos állami fejlesztési programok előtt. 1993-tól 2003-ig volt a Fidesz alelnöke, ezen időszak alatt részt vett a Párt központi struktúrájának, valamint megyénk pártalapszervezeteinek megújításában.
2009-től az Európai Parlament képviselője, a néppárti frakció alelnöke, az Európai Parlament Csongrád Megyei albizottságának elnöke. Brüsszelben élő Európai Parlamenti képviselőként sem szakadt el azonban megyénktől, Csongrád megyében is olvasható twitter-üzenetein keresztül megyénk polgárai naprakész ismereteket szerezhetnek az európai diplomáciának a nyilvánosság háta mögött zajló üzelmeiről, valamint Gyurcsány Ferenc és a baloldali politikusok züllött életviteléről.

,,Ez komoly?" (Kézzel írt széljegy az előterjesztésen)
,,Pestről szóltak ide. Állítólag D. maga kérte. L. őrjöng. Felmondok." (másik kézírás)

http://orulunkvincent.blog.hu/2012/02/05/kozgyulesi_eloterjesztes#c15726928
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fapados nemzeti légitársaság alakul
  2012-02-05 11:45:54, vasárnap
 
  Fapados nemzeti légitársaság alakul

2012. február 5., vasárnap

Orangeways néven indulhat újra a nemzeti légitársaság, amely olcsó szolgáltatásokkal és nem-ortodox módszerekkel szerezné vissza a számos versenytárs által támadott piacot.

A név ellen egyelőre még tiltakozik az azonos nevet viselő busztársaság, de őket csütörtökön államosítják. Az elképzelésekben egyelőre a minél olcsóbb szolgáltatások szerepelnek, így a nemzetközi repterek között buszok közlekednének, de olyan speciális engedéllyel, hogy behajthatnak a kifutópályára.

A stratégiában fontos szerepet játszik majd az utasok megtévesztése, akik remélhetőleg azt hiszik, hogy a repülőhez viszik csak őket busszal, de valójában egészen az úticélig. A csomagok ugyanakkor az indulási reptéren maradnak, mivel az utasok többségének, mire megérkezik a célállomására, amúgy is vissza kell majd fordulnia.

A check-innél önkéntesekre, illetve a más járatok utasaira számítanak, akik 2 órányi jegykezelésért 20%-os kedvezményt kaphatnak a jegyárakból. Ezzel párhuzamosan kialakít a Budapest Airport egy új kormányvárót, ahol a felháborodott utasok várhatják meg a kormány tagjait.

http://hircsarda.blog.hu/2012/02/05/fapados_nemzeti_legitarsasag_alakul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vízipar és a Világbank terve a víz kisajátítására
  2012-02-05 10:33:45, vasárnap
 
  A vízipar és a Világbank terve a víz kisajátítására
Sat, 2012/02/04 - 19:25


Január 26-án a davosi Világgazdasági Fórum során a vízipar zárt ajtók mögött tárgyalta új stratégiáját, amely segítségével a közkézen lévő vízforrások magánkézbe kerülhetnek.

A nyilvánosság tájékoztatása nélkül októberben elindított, a Coca-Cola és a Veolia által pénzelt együttműködés, folyamatosan jelenti majd a küldetés előrehaladását ,,a vízipar átalakításáról, a vízgazdálkodás új normatív megközelítésének" kialakításával, aminek célja, hogy a vízgazdálkodás a magánszektor kezébe kerüljön.

A magát Vízforrás Csoportnak (Water Resources Group - WRG) nevező együttműködés, amelyet a Nestlé elnöke, Peter Brabeck-Letmathei vezet, már ki is szemelte az első célországokat, amelyek Mexikó, Jordánia, India és Dél-Afrika, hogy elsőként ezekben ,,alakítsák ki és teszteljék a kormányzási folyamatokat," hogy a vízipar privatizálása minél egyszerűbben és jövedelmezőbben mehessen végbe. Az a tény, hogy a csoport a nyilvánosság kizárásával indult, és, hogy a Világbank nem volt hajlandó kommentárt fűzni az eseményhez, kihangsúlyozza mennyire ellentmondásos vállalkozásról van is szó, és ezzel a csoport alapítói nagyon is tisztában vannak.

,,A kognitív disszonancia ennél már nem is lehetne hangosabb," nyilatkozta Kelle Louaillier, a Nemzetközi Vállalati Felelősségre Vonás (Corporate Accountability International) ügyvezetője. ,,Egy globális vízgazdálkodási válság közepén járunk, amit sikertelen privatizációs projektek hada szegélyez. Ez a fejlesztési intézmény agresszívan előtérbe helyezi egy szűk ipari érdekcsoport hasznát a szegények rovására."

A Vállalati Felelősségre Vonás szervezet szerint a WRG és szövetségesei a bolygónkat elnyomó banki ideológia és pénzügyi gyakorlat kinövése. A Világbank vállalati befektetési ága, a Nemzetközi Pénzügyi Társaság (International Finance Corporation - IFC), amelynek székhelyén működik a WRG is, lassan harminc éve szponzorálja a vízforrások privatizálását az egész világon, és saját tőkéje mellé milliárdokat kalapozott össze más bankoktól a projekt finanszírozására.

A Világbank jelentései szerint az IFC által jóváhagyott vízügyi szerződések 34%-a veszélyben van, illetve már felmondásra került, így a vízgazdálkodás számít a Világbank által finanszírozott infrastruktúra szektorok közül a legsikertelenebbnek. Áprilisban az IFC megfelelőségi ombudsmanjának jelentése szerint az IFC által szponzorált szektorok kapcsán érkezett panaszok 40%-a a vízgazdálkodással volt összefüggésben.

Ennek ellenére a Világbank továbbra is a vízprivatizáció elsőszámú ügynökeként jár el és hosszú távú ideológiai elkötelezettséget mutat a közszolgáltatások és közjavak vállalati felügyeletének megszerzése iránt, abban a hitben (vagy azzal az ürüggyel), hogy ez magasabb fokú hatékonysághoz vezet. A Világbank közvetlenül érdekelt a magán vízpiac kiterjesztésében. Transznacionális vízügyi társaságok tőkebefektetőjeként, a Világbank saját nyeresége közvetlen összefüggésben van magánszektorbeli ügyfeleinek sikerével, akik busás nyereséget remélnek a vízszolgáltatások és vízipari termékek felügyeletétől. A Bank saját pénzügyi befektetései a világ vezető vízügyi privatizáló társaságaiban egyértelmű összeférhetetlenséget jelent, méltánytalan előnyhöz juttatva a vállalati érdekeket. Ugyanez elmondható a kormányokkal való együttműködéséről is, ahol ugyanezek az intézmények komoly díjazásért töltik be a tanácsadó szerepét és a tanácsuk eredményeként létrejövő ügyletekkel saját portfoliójukat támogatják.

Vinay Baindur és a rendszer hasonló kritikusai szerint ez a Világbank, a kormányok és a magánszektor közötti új együttműködés ,,tripla partneri kapcsolatot teremt a nyereség növelése érdekében."

A WRG támogatás elnyerése érdekében a célországokban a pályázó projektnek ,,tevékenységük részeként fel kell mutatniuk legalább egy magánszektorbeli partnert." Az, hogy a bankok ilyen feltételeket támasztanak kölcsöneik fejében nem új keletű jelenség. A demokratikus folyamatokkal szöges ellentétben álló vízgazdálkodási módszereket követelnek minden országtól, aminek az az eredménye, hogy az emberek elveszítik a vízhez való alapvető jogaikat.

A Nemzetközi Vállalati Felelősségre Vonás lerántotta a leplet erről a titokban elindított kezdeményezésről. A szervezet kampányt indított a víz kisajátítása ellen és követeli, hogy az IFC szüntesse meg a víziparral kapcsolatos szerződéseit, befektetéseit, beleértve a WRG és hasonló szervezetek támogatását.

(Activist Post, End Time Info)
Related Links

A vízkincsek nem kerülhetnek magánkézbe

http://szentkoronaradio.com/gazdasag/2012_02_04_a-vizipar-es-a-vilagbank-terve-a- viz-kisajatitasara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanóra 2026-ban:
  2012-02-05 09:58:27, vasárnap
 
  Tanóra 2026-ban:
Gyerekek, laptopokat elő! A kérdések az üzenőfalamon vannak, a válaszokat privátba kérem. Holnap küldjetek egy számot és kiírom állapotban hányas lett. Aki javítani akar, az majd bökjön meg !!!! :) :) :) :) :)
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 773
  • e Hét: 2695
  • e Hónap: 6440
  • e Év: 159936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.