Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Kisült a farsangi fánk
  2012-02-06 23:10:53, hétfő
 
  ...... .......

 
 
1 komment , kategória:  blog partik  
Létezik két egyforma hópehely?
  2012-02-06 23:06:24, hétfő
 
  ...... .....



Olvasható az alábbi linken
Link

.........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Virágot szedő nő
  2012-02-06 22:46:42, hétfő
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Madárka a havas ágon 2
  2012-02-06 22:40:07, hétfő
 
  ......

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Játszó kutyusok a hóban
  2012-02-06 20:54:51, hétfő
 
  Játszó kutyusok a hóban
...... ........... ........... .....


Videó link
Link

Szeretem a havat
,,,,,,,,,...,,,



Sok barna kutyusok vidáman szaladgálnak a hóban.
Videó link
Link
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Duna Budapestnél befagyott
  2012-02-06 20:46:39, hétfő
 
  Margithíd_Budapest
........



Jégtörő a Dunán
.......

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Itt a tél - Inci képe
  2012-02-06 20:32:25, hétfő
 
  ...

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Hatvan éve uralkodik II. Erzsébet
  2012-02-06 20:17:44, hétfő
 
  Hatvan éve uralkodik II. Erzsébet

...... .........


MTV videó link
Link

II. Erzsébet hatvan éve uralkodik a brit trónon, az évek alatt pedig a szivárvány szinte minden színét végigpróbálta már a ruháival. A királynő nagyon szereti az élénk színeket, különösen a pinket és az egyszínű darabokat. A szakértők szerint azért, mert így könnyebben fel tudja magára hívni a figyelmet alacsony termete ellenére
II. Erzsébet brit királynő 1952. február 6-án lépett trónra, vagyis már hatvan éve uralkodik. Hatvan éve mutatja meg a világnak, hogy egy, a divattal nem sokat foglalkozó, de határozott elképzelésekkel rendelkező nő hogyan tud évtizedeken keresztül szórakoztatóan és menőn öltözködni. A királynő öltözködésében az egyik legfontosabb ember éveken keresztül Hardy Amies egy brit divattervező és a mára már csődbe ment Hardy Amies divatház vezetője volt. Amies a hatvanas évektől kezdve egészen 2003-as haláláig ott volt a királynő ruhaválasztásai mögött.
Bár sok beleszólása nem volt abba, hogy mit vesz fel II. Erzsébet. Amies például a 60-as években próbálta meggyőzni a királynőt, hogy hordjon rövidebb szoknyákat. II. Erzsébet meghallgatta a királyi szabó tanácsait, majd úgy döntött, hogy továbbra is földig érő szoknyákat vesz fel - írta a Telegraph egy néhány évvel ezelőtti cikkében. Amies szerint a királynő nem túlságosan divatérzékeny, viszont szívesen meghallgatja mindenki divattanácsait, aztán királynő módjára a saját, határozott elképzeléseit követve dönt általában valami teljesen más mellett, mint amit tanácsolnak neki.
A királynő öltözködését alapvetően meghatározza, hogy nem túl magas, 163 centi. Ezért mindig elég magas sarkú, vastag talpú cipőt hord, viszont ezt nem akarja reklámozni, ezért hord általában hosszú ruhákat. Szintén a termete miatt hord élénk színű, egyszínű ruhákat, hogy könnyen észrevegyék a tömegben. Az már a személyes választása, hogy ez a szín nagyon sokszor a rózsaszín de az évtizedek alatt végigment már az egész szivárványon. Többször is, és nem nézi jó szemmel, ha valaki nem öltözködik olyan jól, mint ő. A királynő nagy öltöztetői már nem élnek, helyüket az elmúlt pár évben egy új generáció vette át. Amies 2003-ban meghalt, a korábbi öltöztetője, a királyi család régi segítője, Norman Hartnell 1978-ban hunyt el. 2009-ben pedig Hartnell munkatársa, a szintén öltöztető Louise Bowen Richardson is meghalt, aki egyébként az évek alatt a királynő személyes barátja lett.
Az egyik tervező, aki mostanában neki dolgozik Stewart Parvin [6]. A személyes szabója pedig Angela Kelly aki 2002 óta dolgozik a királynővel, ő csinálta többek között azt a ruhát is, amit II. Erzsébet Vilmos herceg esküvőjén viselt. Kelly a ruhák mellett ékszereket is tervez a királynőnek.
Képek az alábbi linken
Link

RTL TV videó link
Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Munkát keresnek az utcára került Malév-pilóták
  2012-02-06 19:16:35, hétfő
 
  Munkát keresnek az utcára került Malév-pilóták
Forrás: Hír24

Két fapados társaság is érdeklődik irántuk. Ha nem kerülnek gépre, elveszíthetik engedélyeiket.
Kedden délután két diszkont-légitársaság, a Wizz Air és a Ryanair is állásbörzét tart a Malév pilótáinak. Varró Balázs, a Wizz Air Hungary Kft. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a nyári szezonig mintegy 70-100 alkalmazottal szeretnék bővíteni a létszámot. A fuvarozócég pénteken, a Malév leállásának napján azt közölte, hogy 66 százalékkal bővíti kapacitásait Budapestről, az utasok száma 50 százalékkal bővül, a jelenlegi 3 helyett 5 repülőgéppel közlekednek, a tavalyi 1,4 millió után 2 milliós magyarországi utasszámot terveznek, és új célállomásokra is indulnak, az első Bukarest lesz.
A Ryanair Budapestre telepíti 4 Boeing gépét, két héten belül megnyitja budapesti bázisát, ahonnan 31 útvonalra kínál jegyeket, és várja a korábbi Malév-dolgozók jelentkezését. Egyébként mindössze két hete jelentette be a légitársaság, hogy visszatér Budapestre, akkor 5 új útvonalat terveztek. A Malév leállása miatt azonban a kapacitások növelése mellett döntöttek. Ezzel 2 millió utasra számítanak éves szinten az első évben Budapesten és 2000 új, megmentett munkahelyet teremtenek.
Ha nem repülnek, oda az engedély
Óvári Tamás, a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének (Hunalpa) elnöke szerint mintegy 200 pilóta veszítette el munkáját a Malév leállása miatt, és mintegy kétharmaduk nem fog állást találni. Mint mondta, mindkét céggel tárgyalnak, meghallgatják az ajánlatokat. "Kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, a lényeg, hogy legyen munkahelyünk" - jegyezte meg.
Úgy tudja, a Ryanair csak kapitányokat venne fel, a Wizz Air első tiszteket is. Ennek ellenére az érdekképviseleti elnök szerint a Ryanairnek van nagyobb esélye, mivel az a légitársaság a Malévhoz hasonlóan Boeing 737-es gépeket használ, a Wizz Air pedig Airbusokkal repül.
Óvári hozzátette: nagyon fontos, hogy minél gyorsabban újra munkát kapjanak a pilóták, mivel ha nem repülnek, elveszíthetik papírjaikat, akár 2-3 hónapos kihagyással.
Leállt a Malév, utasok ezrei bizonytalanságban.

Malév: ez volt az utolsó nap 2012.02.06.
...


Nem sokkal este 7 óra előtt elindult az első két lízingelt Malév Boeing 737-es a Liszt Ferenc repülőtérről az írországi Shannonba, az International Lease Finance Corporation (ILFC) központjába. Az első gép, amely felszállt, a Malév 737-800-as típusú, HA-LOU lajstromjelű gépe volt, amely a flottában egyedülálló, oneworld festéssel rendelkezik. A légiirányítónak a pilóta a bejelentkezést követően azt mondta: "indul a fekete sereg."
A gép, miután megtett egy iskolakört, pár méterrel a repülőtér fölött áthúzott és repülős szokások szerint "elköszönt" az eddigi bázisául szolgáló repülőtértől. Búcsúzóul a pilóta megköszönte a légiforgalmi irányítónak az évtizedes munkát, és azt mondta: "reméljük, lesz még Malév hívójel az éterben."
Nem sokkal este 7 óra előtt elindult az első két lízingelt Malév Boeing 737-es a Liszt Ferenc repülőtérről az írországi Shannonba, az International Lease Finance Corporation (ILFC) központjába.


Az első gép, amely felszállt, a Malév 737-800-as típusú, HA-LOU lajstromjelű gépe volt, amely a flottában egyedülálló, oneworld festéssel rendelkezik. Az úgynevezett közelkörzeti légiirányítónak a pilóta a bejelentkezést követően azt mondta: "indul a fekete sereg."
A gép, miután megtett egy iskolakört, pár méterrel a repülőtér fölött áthúzott és repülős szokások szerint "elköszönt" az eddigi bázisául szolgáló repülőtértől. A pilóta megköszönte a légiforgalmi irányítónak az évtizedes munkát, és azt mondta: "reméljük, lesz még Malév hívójel az éterben."
Este 8 óráig még egy gép, a HA-LOH lajstromjelű Boeing szállt még fel, ezzel három 737-800-as Boeing hagyta el eddig a Liszt Ferenc repteret.
Berényi János, a működését péntek reggel beszüntető Malév igazgatóságának elnöke és Limburger Lóránt megbízott vezérigazgató sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a cég tárgyal a repülőgépek lízingcégével, és a lehető legrövidebb időn belül visszaadják az utasszállítókat.
Péntek délelőtt az MTI úgy értesült, hogy a repülőgépeket szolgáltató amerikai lízingcég kora délután kilenc gépet szállítana vissza írországi bázisára. Az értesülést nem erősítette meg a Malév, az ILFC amerikai, illetve holland irodái eddig nem reagált a megkeresésre.
A Malév hétfői igazgatósági ülése után a légitársaság vezetése még azt közölte, hogy megállapodás született az ILFC amerikai lízingcéggel, amely továbbra is biztosítja a társaság folyamatos működéséhez a repülőgépeket.
A Malév 2001 novemberében írt alá lízingszerződést a Los Angeles-i székhelyű, elsősorban repülőgépek lízingelésével foglalkozó ILFC-vel 18 Boeing 737 Next Generation repülőgépre.

Tv2 Tények
Sírva búcsúztak az utolsó Malév géptől.
A legtöbb Malév dolgozó sírt, amikor az utolsó 737-es gépet, és ezzel együtt munkahelyüket, barátaikat, ahogy mondták, életüket búcsúztatták. Tegnap este repült el az utolsó lízingelt gép az írországi Shannonba. Az esti búcsún pilóták, első tisztek, utaskísérők, a Malév dolgozói vettek részt, akik egészen a kifutóig kísérték a gépet.
Tegnap éjjel repült el az utolsó Boeing-737-es lízingelt Malév gép Budapestről. A legtöbben a könnyeikkel küszködtek és egymást vigasztalták. Sokakat a mínusz 16 fok sem riasztott vissza, és este kilenctől a 2A terminál előtt gyülekeztek. Sokan szinte egész életükben csak itt, ennél a cégnél dolgoztak. A pilóták, a légiutaskísérők folyamatosan érkeztek, és talán utoljára használhatták belépőkártyáikat. Sorra mondtak, vagy próbáltak búcsúbeszédet mondani.
A dolgozók búcsúja nem csak jelképes volt, tegnap éjjel repült el az utolsó 737-es lízingelt Malév gép az írországi Shannonba. Balassi Péter volt az első tisztje ennek a Malév gépnek. Ő 8 éves korában repült először, akkor döntötte el, hogy a Malévnál szeretne dolgozni. 20 évvel később már a cégnél dolgozott. Az utolsó gépet vezető pilóta pedig 28 éve dolgozik a Malévnál, azt mondja: neki olyan a cég megszűnése, mint egy lidérces álom.
A géphez az összegyűlt dolgozok, együtt, közösen vonultak ki, és mondtak búcsút a Malévnak. A gép a levegőben még tett egy tiszteletkört, majd elhagyta Magyarországot
Videó link
Link
 
 
1 komment , kategória:  Katasztrófa  
Kasza Béla fotói - téli képek
  2012-02-06 12:02:29, hétfő
 
  ........



.......




Maroka

 
 
1 komment , kategória:  Balatonról  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 377 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2395
  • e Hét: 14025
  • e Hónap: 47179
  • e Év: 280926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.