Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Az Édeshartyáni Polgári Kör elnökének levele a miniszterelnö
  2012-02-07 22:13:05, kedd
 
  Az Édeshartyáni Polgári Kör elnökének levele a miniszterelnökhöz

Twitter

Daróc Vendel

2012.02.07., 06:00 Frissítve: ma, 12:55 9504 13

Akkor azért voltunk nem jól, mert Azok voltak hatalmon. Most pedig azért, mivel Azok úgy vannak ugyanott hatalmon, hogy nincsenek. Nincsenek már, de mégis vannak. Átsugárzik a napsugaras jövőbe a sötét nyócévjük.

Kedves Viktor! Mikor 2010 tavaszán, kampánykörúton nálunk jártál, a második (akkor még adóköteles) feles házi pálinka után összetegeződtünk, gondolom, maradhatunk írásban is ennél. Sajnos még mindig én vagyok az idősebb. Élőszóban utoljára akkor kérdezted tőlünk, hogy is vagyunk? Hát ugyanúgy, mint akkor: jól. Bővebben? Nem jól.

Akkor, lassan két éve azért voltunk nem jól, mert Azok voltak hatalmon. Most pedig azért, mivel Azok úgy vannak ugyanott, hatalmon, hogy nincsenek. Nincsenek már, de mégis vannak. Átsugárzik a napsugaras jövőbe a sötét nyócévjük. Fura téridő-paradoxon, mi? (Ne lepődjél meg, olvasok sci-fi rovatot a Magyar Nemzetben, valósághűbb, mint a Bogár Laci, pedig ő aztán tudós a javából.) Az a Szíjjártó gyerek is ezzel bajlódik, a csórikám. Na, tehát: helyzet egyrészt kitűnő. Költségvetésünk (a falunké éppúgy, mint az országé) stabil és biztonságos, mi több: folytatódik az exportvolumen dinamikus bővülése. De az a gond, hogy sok még az értetlen, rosszindulatú ember. Akik nem képesek, vagy nem is akarják átlátni, hogy Ugyanazok próbálják ma is rosszra fordítani a legjobb szándékot.
hirdetés

Polgármester is vagyok, így aztán döbbenetes pofátlansággal szembesültem. Mint Siklósnagyfalun, minálunk is felütötte fejét a közmunkaturizmus. Hátrányos helyzetűek (tudod, kik) akartak bejelentkezni hozzám, a polgármesteri hivatalba, azzal az ürüggyel, hogy ingyen is dolgoznának nekem, mert a saját falujuk munkavégzéshez kötötte a segélyt, de munkát, azt nem ad. Persze hazazavartam őket a bús picsába, a Richard Fieldhez, a jó édesanyjukat provokálják itt! Nem csinálnak ide Gyöngyöspatát!

Hisz mindenki tudja, aki olvassa Matolcsy Gyuri kimutatásait, hogy nemcsak a gyerekszám, de a foglalkoztatottak számának növekedése is gyorsul. Mégpedig meredeken. A vak is látja, hogy annyi munka van ebben az országban, hogy csak győzzük elvégezni. Szóval a provokátorokat visszaküldtem oda, ahonnan jöttek. (Tudod, honnan.) Bírom a nyomást, de néha úgy érzem: a Bayer Zsoltinak Nagyecsed helyett ide kéne leugrania, hogy rendet vágjon.

A Magyar Hírlapot (ha már szóba került) nagyon szeretjük, díszhelyre van kitéve a hivatal előterében, közvetlenül az Alkotmánysarok mellett. Községünkben rajtam kívül több más önkéntes tudósítójuk is van immáron. Régóta vártunk erre: bemutatni, hogyan gyarapodik Édeshartyán, miként élik dolgos hétköznapjaikat az itt élő emberek, megosztani gondjaink és örömeink. De így is nehéz ez, Viktor. Örömből van több, a bánat meg nem a mi sarunk, ámde mit tegyek, ha egyesek akkor sem látják ezt be, ha kiüti a buta szemeiket? Itt van például az özvegy Lajtosné. Amióta az ura, a Tóni (kenyeres pajtásom, együtt voltunk a kisgazdáknál a Józsi idején) megboldogult, a vénasszony ellenséges befolyás alá került. Hogy ne legyen olyan egyedül, a macska mellé a lánya vett neki okostelefont. Hát megyek a főutcán, jön velem szembe ez a boszorkány, a fejkendőjének csücskét úgy forgatja a havas szél, mint az ördögszekeret. És tolja a képembe a telefonja kijelzőjét, ez villogott rajta itt, ni. Hogy így meg úgy a Malév. Hogy az ő kis unokája is ott rekedt Ferihegyen.

Hiába javítottam volna ki, hogy már Liszt Ferenc, meg hogy a Bajnai meg az Oszkó, az a sárkány szóhoz sem hagyott jutni. Azt rikácsolta, hogy ne magyarázzak itt, ő is néz tévét, már két éve mi vagyunk ott, ahol. A kerítés mögül leskelődő barátnői meg öregasszony létükre vihogtak rajtam, mint a süldőlányok. Hát mihez kezdjek én ezekkel, Viktor? Járnak a nyakamra, hogy ezek az urak Pesten (vagyis ti) sokkal jobban magukra hagyták őket, mint az őzikeszemű démon, a libás fiú, Gordonka. Hogy nem mehet a gyerekük egyetemre, pedig szerintük te azt ígérted nekik. Hogy kevesebb lett a fizetésük, rövidebb ideig kapják a munkanélküli segélyt, a munkába járást azonban nem támogatod, emelted az áfát és közműdíjakat, nem lesz rokkantkedvezmény.

Én meg hiába magyarázom nekik, hogy mostantól csak az igazi teljesítmény számít, hogy az állam nem vonult ki, sőt. Államivá lészen itten a bagózás, a parkolás, az élelmiszerjegyek. Hogy lesz Malév helyett Turul Air, meg állami mobilcég, ott a MOL, a Rába. Hogy ezeréves, világméretű magyar cégbirodalmat építünk. Erre kiabálnak, hogy hiába övék a gyár, az nem vesz nekik semmit a boltban. Nem érik fel ésszel, hogy ki kell várni, míg Hegedűs Zsuzsa asszony naposcsibéi világra szarják az aranytojást. Nem bírok én ezekkel. Öregember vagyok, csak egy agrártechnikummal. Lassan visszavonulnék gazdálkodni, ha lenne kire hagynom a falut.

Olyan karakán polgármester kéne ide, mint az Oroján Sanyi. Na, ő aztán kiállt a Pali bácsi elé a szennyes áradattól ostromolt gátra. S azt tanácsolnám, Viktor, hogy te is állj mellé. Bennünket, Fidesz-híveket gyakran vádolnak, hogy folyton a múlton kérődzünk, pedig azok nem mi vagyunk. Keveseket hagy annyira hidegen a múlt, mint engemet, polgári köröm tagjait, s a drága Pártunkat. Nem érdekel bennünket a Pali múltja. Mi több: mondjon már valaki egy olyan embert a mieink közül, akit mi a múltja miatt kiközösítettünk volna. Kisebb lett a szemünkben Lovas Pista, miután az ÉS-ben Kenedi megírta róla a tudod mit? Dehogyis, hallgattunk, s a Pista alakja még nagyobb lett retinánk tükrében. Zavart bennünket Várhegyi Attila múltja? Hát Szűrös Mátyásé vagy Gubcsi Lajosé? Foglalkozunk mi azzal, mit csinált hősünk, Szentkirályi Frici bácsi '56-ban Kecskeméten? Én is párttag voltam, meg téeszelnök, mielőtt átképeztem magam őstermelővé. Na és? Ebben rejlik a mi erőnk. Hogy a múltad csak addig érdekes, amíg nem vagy köztünk. Amikor belépsz, végképp tisztára töröljük, mint beszervezés után a káderlapot. Viktor, láttad az Éjszaka szülötteit? Estin végeztem a technikumot, de még én is tudom, hogy az, édesapám, egy metafora. Ha láttad, akkor igen, tudod: olyan a mi Pártunk, akár Midian, a legendás szörnyetegekkel teli földalatti város, ama misztikus hely, ahol minden bűn bocsánatot nyer.

Ezért vagytok ti a csúcson, az SZDSZ meg a szemétben. A hülye, gyenge idegzetű libsik, ők rágódtak folyton a múlton. A megalkuvásaikon, hogy pufajka, D-209, meg száznapos program és kakaó-biztos billentyűzet, s ez felzabálta őket, meg a bázisuk morálját. Ti viszont fegyvert kovácsoltatok ebből is. A saját meghasonlásaitokból. És vajon ki nyert? Ha Gregor Samsa nem lelkizik annyit, nálunk sokra vihette volna. Most pedig már nemcsak az nem számít, mik voltunk, de az sem, mivé lettünk.

Egyszer, némiképp borközi állapotban ültem a kocsmahivatalban, s valaki sorolta, hogy mi minden lett szarabb, amióta te vagy a kormányfő. Én nem cáfoltam semmit, csak véreres szemgolyókkal ránéztem. (Azt hitte megütöm, de nem.) S feltette a kérdést: azok, akik annyit se kaptak tőled, mint én, miért tartanak ki melletted? Mire annyit válaszoltam: mert most jó magyarnak lenni. Csak bámult rám, nem értette. Igazából én sem.

Ezt érezni kell.

Olyan módosult tudatállapot ez, amelyben nem számít, hogy a kisdoktori kicsit bolgár, kicsit német, végül akkor is a mienk. Amelyben az IMF-székház lábtörlője alá kúszva is nagyobb szabadságharcosok vagyunk, mint Mécs Imre a halálsoron. Ahonnan nézve Kerényi Imre pártfogoltjai és Szabolcska Mihály örökösei a kozmopolita, (kurzív) irodalom fölé nőnek. Ez a világ létezik. Ebben a világban győzni fogunk. Ahogy a Békemenet révén és a Nézőpont Intézet felméréseiben is diadalt diadalra halmozunk. Ez az univerzum létezik, ahogy én is létezem, Viktor. Bizonyára már nem emlékszel rám, annyi helyen jártál akkoriban. Zsákfalu volnánk, a térképen ne keress, mi több: a Google Maps se tud rólunk. De attól még nagyon is vagyunk, csak épp unortodox létsíkon. Nógrádban, közvetlenül Sóshartyán mellett. Vagyunk, ugyanúgy, mint a beszédeidben oly gyakran szereplő Magyar Emberek Magyar Világa. Remélem, ihletet adtam neked az évértékelőhöz.

(A monológot lejegyezte: Papp László Tamás)

http://hirszerzo.hu/velemeny/2012/2/7/Az_Edeshartyani_Polgari_Kor_elnokenek_level _9Z2A8K#utm_source=hirlevel&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-2012-0 2-07
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mezőkövesden ... hólapátolási munkát ajánlott a település fi
  2012-02-07 21:20:19, kedd
 
 
Egyenlítő TV

‎"Mezőkövesden ... hólapátolási munkát ajánlott a település fideszes prominense a ,,Munkát kenyeret!" borsodi éhségmenet résztvevőinek. Az egész napos menetelés után fáradt és átfagyott menetelők azonban frappáns módon válaszoltak a fideszes provokációra. Bátran megfújták az eléjük tartott szondát, majd borsodi melósokhoz méltó lendülettel láttak neki a hó eltakarításának. A helyzet akkor vált igazán pikánssá, amikor észrevették, hogy az őket fogadó fideszes, az egyébként államtitkárként ,,dolgozó" Tállai András elég ingatag és ezért kérték, hogy ő is fújja meg a szondát, de ő erre nem volt hajlandó."
A csapat munkanélküli tagjai szerződést kötöttek, a többiek társadalmi munkában lapátolják a havat, amihez maguk vettek hólapátot és éjfélig dolgoznak.

http://muon.hu/on-line-tartalom/567-ehsegmenet-a-fagyi-visszanyalt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Becsület és kitartás a végsőkig
  2012-02-07 20:43:29, kedd
 
  Becsület és kitartás a végsőkig


Karcolat egy fiatal hazafi tollából, mely a kitörésről szól. Egy kitalált történet, mely tulajdonképpen bármelyik katonával megeshetett, és ki tudja, talán pontosan így is volt.

Becsület és kitartás a végsőkig


Napok óta megállás nélkül lövegek zaja hallatszott, Pestet rommá lőtték az oroszok, a túlélő nőket és gyerekeket megerőszakolták vagy megkínozták, a kórházakat felgyújtották, a házakat kifosztották. De a Budai Várban egy maroknyi körülzárt védő mégis reménykedett abban, hogy talán még van esély a lehetetlenre...

1945. február 11., hajnali 1 óra
Egy piszkos és izzadt fiatalember fekszik hanyatt egy priccsen, körülötte magyar és német katonák, akik ugyanúgy álmatlanul bámulják a plafont a túlzsúfolt helyiségben. Kimegy a szobából, a holdfényben jobban látszik az arca, kétséget kizáróan aligha több 16-17 évesnél, valószínűleg gimnáziumi tanulmányait folytathatta Pesten, amikor a háború az ország belsejét is elérte. Vannay gyorskiképzésű riadózászlóaljába tartozhatott. Lassan baktatott a Várban a sebesültellátó felé, közben próbálta felidézni magában azokat az időket, amikor még boldogan és önfeledten élte életét, közbe fájó szívvel gondolt arra, amikor hírt kapott édesapja haláláról, aki Délvidéken egy szerb partizánmerénylet áldozata lett '42-ben. Közben elérkezett az alkalmi ,,kórház"-hoz, ahol a szanitéc fel-alá rohangált a több ezer sebesült között.

Odament az egyik sebesülthöz, régi iskolatársához, aki repesztalálatot kapott, de már egészen szépen gyógyultak a sebei. Felnyitotta a szemeit és azt mondta:
- István, tudom, hogy nincs már remény.
- Nem, nem mondhatsz ilyet; amíg mi élünk, addig van esély - István szavai keményen hangzottak, érezni lehetett, hogy elhiszi, amit mond.
- Te hogyhogy nem félsz?
- Félek; hidd el, Péter, hogy nagyon is félek. De tudom, hogyha mi feladjuk, akkor nincs, aki védje Európát. A mi vállunkon most hatalmas teher van, most nem magunkért, hanem a hazánkért küzdünk.
Szavai megerősítették Pétert a hitében. Még hosszasan beszélgettek Péter ágyánál.

Reggel 7 óra
A várfalon két őrszem beszélget. Az egyik szeméből könnynek gördülnek ki, mikor egy fényképet vesz elő a zsebéből. Az ütött-kopott, meggyötört képen egy asszony látható egy hétéves kislánnyal és egy csecsemővel a karján. A katona negyven körüli, borostás, beesett szemű, egyenruhája alapján wermachtos lehetett, míg a másik szintén meggyötört katona a Magyar Királyi Honvédségnél szolgálhatott az egyenruháját nézve. Bár inkább egyenruha-maradványokról beszélhetnénk, mert látszott rajta, hogy több csatát is megjárt már - lehet, hogy a Don vidékén is harcolt. A hajnal fénye végigsütött a pesti romokon. A magyar honvéd tudta, hogy hazája határán áll, mert amerre a szem ellát, a Szovjetunió van, csupán ez a Vár, amely a szabad Magyarországból megmaradt. A német pedig tudta, hogyha elvész Pest, akkor az oroszok megállás nélkül haladnak tovább, és az ő falucskáját is a földdel teszik egyenlővé... és abba még belegondolni se mert, hogy az ő gyönyörűséges feleségével mit tennének az ázsiai fenevadak. Mindketten elkeseredetten reménykedtek a dolgok jobbra fordulásában és a Gondviselésben. Bár mindketten tudták, hogy élelmük és lőszerük egyaránt vészesen fogy.

Déli 12 óra
István baktat az ebédért. Már napok, hetek óta úgy fogyasztja el az ebédet, mintha az élete utolsó étkezése lenne, de most különösen úgy érezte, hogy utoljára folyik le a torkán meleg leves, amit ugyan íztelensége miatt gyűlölt, de egyéb hiányában úgy felfalta a hozzáadott kenyérdarabbal együtt, mintha legalábbis valami sültcsirke lett volna: hiába no, az éhes gyomornak mindegy mivel, csak megtöltse az ember. Ugyan nem lakott jól, de erőt nyert a gondolkozáshoz. Eszébe jutott édesanyja levele, amit ősszel kapott, hogy az oroszban sohase bízzon, mert az sohasem állja a szavát, az orosz pusztulást hoz csak magával, semmi mást. Szívében töménytelen gyűlölet gyűlt össze a hazáját megszálló és kizsákmányoló vörös hordával szemben. De gyűlölte az egész háborút is, mert nem értette, minek háborúzni, miért is viaskodnak egymással a nemzetek, mire jó ez a sok vérontás. Már nem is emlékezett arra, hogy kezdődött a háború, úgy rémlett neki, mintha már az örök idők óta a Várat védenék, mintha az egész itt kezdődött volna, ahol számára kezdődött. Arra emlékezett csupán, hogy decemberben nem azért állt be Vannay riadózászlóaljába, mert harcolni akart. Nem, ő sohasem akarta a harcot, de tudta, hogy neki harcolnia kell. Az életben vannak olyan pillanatok, amikor nem lehet gyáván elfutni, hanem ki kell állni a családjáért, minden magyar családért, mert a haza elvész, ha senki sincs elég bátor érte harcolni. Tudta, hogy nem az a nagy ember, aki tud a hazáért élni, hanem aki akár halni is képes érte. Körülnézett az emberek között a Várban: ezernyi paraszt, katona, bankár, boltos, költő, tanár, diák volt a szeme előtt, akik közül egy se akarta a háborút, de a haza hívó szavára szó nélkül elbúcsúztak szeretteiktől, és fegyvert fogtak. Ez volt az, amit az összes védő tisztelt a másikban.

Délután háromnegyed 6
Tisztek lépkednek gondterhelt arccal a rádiószoba felé. Elöl ment Pfeffer-Wildenbruch, mögötte Hindy Iván, utánuk még egy-két magyar és német tiszt. Pfeffer-Wildenbruch gondterhelt arccal magyarázott valamit a rádiósnak, aki beállította az adóvevőt. Ezután magához vette a német tiszt a mikrofont és elmondta az üzenetét az ostromzáron kívül állomásozó alakulatoknak: ,,Élelmiszerünket felhasználtuk, az utolsó töltényünk csőre töltve. Budapest védői választhatunk a kapituláció vagy a harc nélküli lemészárlás között. Az utolsó harcképes német részekkel, honvédekkel és fegyveres civilekkel együtt offenzív módon új harci és ellátási bázist keresek. Február 11-én a sötétedés beálltával kitörök. Kérek felvételt Szomor-Máriahalom térségében."

A tisztek tudták, hogy a halálba rohannak, de esküjük nem engedte, hogy aljas módon megadják magukat, hogy a fegyvert letéve hagyják hazájukat elpusztulni: nekik az utolsó csepp vérükig harcolni kellett!

Este fél 8
István a Vár központja felé szaladt, és vele együtt mindenki, aki mozogni tudott. A tisztikar tartott beszédet. Az emberek érezték, hogy sorsdöntő percek következnek. Mikor odaért István, éppen Prónay Pál tartott beszédet:

"Testvéreim, magyarok és németek! Tudjátok, hogy nem sokáig tudnánk a Várat megtartani, ezért két lehetőséget tárok elétek. Az első az, hogy letesszük a fegyvert és feladjuk a Várat, feladva ezzel egész Európát, és nem törődünk azzal, hogy asszonyainkat, leányainkat, édesanyáinkat megerőszakolják, édesapáinkat, fivéreinket pedig lánctalppal tapossák, házainkat felgyújtják és kifosztják, barmainkat elterelik. Vagy választhatjuk a nehezebb utat, azt, hogy eskünkhöz híven megpróbáljuk megvédeni a kereszténységet és hazánkat, kitörve a Várból, ahogy Zrínyi apánk tette egykoron. Szembenézünk a vörös ördöggel és addig harcolunk, amíg van bennünk élet, addig, amíg a lelkünk nem távozik a csillagösvényre őseink mellett elfoglalni a kiérdemelt helyét, hogy onnan tekintsünk hazánkra. Én személy szerint eskümre emlékezve, mely úgy hangzott, mint tudjátok, hogy »inkább hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át«, a kitörést választom. Inkább meghalok a hazámat védve, mint feladjam a hitem és hazám. Ezért csak annyit mondok, hogy előre Istenért, hazáért!"

A katonák egy emberként üvöltötték Prónay utolsó mondatát. A szót most Hindy vette át: "Bajtársak, előreküldött csapataink sikeresen lefegyverezték a Széll Kálmán tér orosz őrségét. Itt az esély, most vagy soha. Kitörünk a várból."

István az első hullámban vett részt. Felvette fegyverét és körülnézett: mindenütt ugyanazt az elszánt ábrázatot látta. Mindenki tudta, hogy egy letűnt kor utolsó védőbástyái, ők voltak az utolsó keresztes lovagok. Lassan, lépésről lépésre, utcáról utcára haladtak, mikor hirtelen hatalmas pergőtűz zúdult rájuk a tetőkről. Mire az ellenség hollétére rájöttek, több száz halott volt. Hamar elterjedt a hír a honvédek között, hogy elárulták a csapatokat. István egy épületbe kúszott be, úgy úszta meg a golyózáport. Felfutott az épület romokban álló lépcsőjén, és egy emeleti ablakon keresztül látta a szemközti épületből tüzelő oroszokat. Kidugta a puskáját az ablakon, mély levegőt vett, célzott, lőtt, talált, emberfeletti pontossággal szedte le az oroszokat. Látta, hogy lent lassan túlsúlyba kerülnek, ezért lement és ott folytatta tovább. Lassan, egyre fogyva, de előre haladtak.

Egyszercsak tankok jöttek, alig volt pár tanktörő ütegük, de szerencsére István leleményes módon rájött, hogy gránátot kell a tankok lánctalpához dobni, akkor mozgásképtelenekké válnak. Óriási emberveszteségeket szenvedtek, de még mindig nyomultak előre. Hirtelen szúró fájdalmat érzett István a hasa alatt, lenézett és látta, hogy véres a kabátja. Térdre rogyott, és a szeme előtt még utoljára felvillant a képe szíve igazi hazájának, egy hegykoszorúval övezett, folyók szabdalta medencének képe. Ezután lelke lassan elhagyta a testét.

Teste most valószínűleg egy tömegsírban fekszik valahol a többi névtelen hőssel együtt, akik Európa szabadságáért harcoltak és estek el. De a lelke a halhatatlanok csarnokába került, és Árpád vezér mellől tekint le most hazánkra, és tudja, hogy halála nem volt értelmetlen.

(G. A. - Front - 2009 február)
Javította: B. Bernadett

Kitartás mozgalom

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A KORMÁNYHIVATALT KÉNE likvidálni
  2012-02-07 20:24:56, kedd
 
  Ferenczi Gábor: Az uniós normák jegyében egészséges borjakat semmisíttet meg a Veszprém megyei Kormányhivatal
2012. február 7. 07:27:35

Képünk illusztráció.

Tegnap írtuk, hogy negyvenhat darab borjút készülnek megsemmisíteni Ősiben. Kucsera Róbert állattenyésztő nem tudta bemutatni az állatok származását igazoló marhaleveleket, ezért rendelte el a hatóság az állatok kényszervágását.

Telefonon értem el az éppen a helyszínen tartózkodó, az állatok elszállítását felügyelő Török Tamás hatósági állatorvost. Tájékoztatása szerint a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága a Csongrád Megyei Kormányhivatal ugyanezen intézményével közösen rendelte el az állatok leölését. A hatósági állatorvos elmondta, hogy a határozat elleni fellebbezés nem halasztó hatályú, tehát csak az állatok elpusztítása után lehet az intézkedés jogszerűségét vizsgálni. Az állatorvos megerősítette, az állatok egyébként egészségesek. Felvetésemre, miszerint nem lehetne-e az állatok életét megmenteni, például egy állatkertben való elhelyezésükkel, Török Tamás azt a választ adta, hogy az egészséges állatok abban az esetben is potenciális veszélyt jelentenének, hiszen amíg élnek, fennáll a lehetősége, hogy húsmarhaként eladják őket a jövőben. Kérdésemre, hogy az egészséges állatok miért jelentenek veszélyt, a hatósági állatorvos leszögezte, ő felettesei utasítására, az uniós normáknak megfelelő jogszabályok alapján jár el.



Ferenczi Gábor

országgyűlési képviselő

Veszprém megyei elnök
Forrás: jobbik.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nem tudunk mit kezdeni a görögökkel, lépjenek ki inkább"
  2012-02-07 20:10:26, kedd
 
  "Nem tudunk mit kezdeni a görögökkel, lépjenek ki inkább"



Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke kijelentette, hogy az európai gazdaság nem szenved különösebb kárt, ha Görögország elhagyja az eurózónát. Szerinte az országok EU-ból való kilépése mindeddig tabutéma volt, mert elterjedt az a nézet, hogy ha egy ország elhagyja az eurózónát vagy az Európai Uniót, az egyfajta dominó-hatást vált ki, és sorra fognak bedőlni az európai gazdaságok.

Kroes kijelentéseeinek két fontos vonatkozása is van. Egyrészt valós lehetőségként számol azzal, hogy Görögország elhagyja az eurózónát és visszaáll a drachma használatára. Ez már csak azért is megtörténhet, mert az hogy Görögország felhagy az euró használatával, még semmit nem változtat azon a tényen, hogy Görögország Brüsszel fennhatósága alatt van. Görögország eurózónából való kilépése csak az Európai Központi Bankot tehermentesítené, mert a kilépéssel Görögország valószínűleg részlegesen visszakapná a bankjegykibocsátás jogát. De ez még nem változtat azon a tényen, hogy a feltételeket Brüsszel diktálja. Akár kilépnek a görögök, akár nem. Az EKB korábbi alelnöke miniszterelnökként gondoskodik erről a görög kormányban.

A másik vonatkozás, amit Kroes kijelentései kapcsán említenünk kell, hogy a "tabukkal való leszámolás" valójában a befektetők nyugtatgatása. Márpedig ha a befektetőket nyugtatgatni kell, az azt jelenti, hogy Görögország kilépése bizony komoly gondokat fog okozni. Mind politikailag, mind gazdaságilag. Ugyanis Görögország vagy EU tag marad és anarchiába süllyed, vagy kilép, és ez esetben példaként fog állni minden politikai szervezet előtt, hogy rövid átmenet után máris javulnak az életkörülmények, ha egy tagállam kilép az unióból. A brüsszeli vezetésnek döntenie kell, melyik példát akarja: romlanak az életkörülmények EU tagság esetében, vagy javulnak kilépést követően. Mindkettő komoly politikai gondokat fog okozni.

Gazdasági vonatkozásokról nem érdemes érdemben beszélni: ha Görögország kilép, az annyit jelent, hogy a parazita magára hagyja az elhullott gazdatestet. Az Európai Unió lerombolta a görög gazdaságot (is), és bátran magára hagyja, mikor már nincs mit elvonni. Az uniónak nincs szüksége egy olyan gyarmatra, ami már csak költségeket jelent, de bevételt nem hoz. A maradék görög nemzeti vagyont pedig magukkal viszik, mielőtt mindent felégetnek. Az ellenőrzés megmarad, de a túlélést majd a görög munkásoknak kell biztosítani... Egyébként Neelie Kroes vén bányarém legalább annyira szép teremtés, mint amilyen képet az európai gazdaság rothadó teteme fest az elmúlt hónapokban. Az alelnöknél méltóbb képviselőt nem is választhattak volna a nyugat hanyatlásának képi aláfestésére.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. február 07.

http://jovonk.info/2012/02/07/nem-tudunk-mit-kezdeni-gorogokkel-lepjenek-ki-inkab b
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltörlik az Internet szabadságát az ACTA-val és Te azt sem t
  2012-02-07 19:59:42, kedd
 
  Eltörlik az Internet szabadságát az ACTA-val és Te azt sem tudod mi ez ?

Dátum: 2012. February 07. Tuesday, 19:39

Belföld

Magyarország is csatlakozik az ACTA-hoz! Míg Lengyelországban országos felháborodás és tiltakozás ellene, és a lengyel miniszterelnök is megtagadta az aláírását....addig Neked, kedves magyar állampolgár, ugye fogalmad sincs róla, mi ez ???




A megállapodás súlyos következményekkel járhat a szólás szabadságára nézve. Az nyilvánvaló, hogy az igazi cél az információ feletti hatalom visszaszerzése, hiszen az Internet segítségével egyre több ember botlik bele a globális elit örök bosszúságába: az igazságba.
A SOPA törvénynél tapasztalt heves tiltakozásból tanulva, Barack Obama, aki mint tudjuk alkotmányjogász, a törvényhozói folyamatot ügyesen megkerülve ,,végrehajtói megállapodásként" írta alá az ACTA-t, mivel így ennek törvényerőre emelkedéséhez nem szükséges a kongresszus jóváhagyása.


A Fehér-ház nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva semmilyen információt nem volt hajlandó szolgáltatni a megállapodással kapcsolatban.


Az Internetszolgáltatókra vonatkozó büntetőjogi szankciók mellett, az ACTA arra is kötelezi őket, hogy a felhasználók személyes adatait átadják a szerzői jog tulajdonosoknak. Az intézkedés által bevezetendő jogi folyamatok ellentétben állnak az aláíró országok jogi szabályozásával, és többek között azt is lehetővé teszi, hogy a bevándorlási hivatal alkalmazottai átkutassák az utasok laptopjait, külső merevlemezeit, vagy bármilyen böngészésre alkalmas eszközt a repülőtereken vagy határátkelőkön.


A magyarországi aláírás nem érte el a hazai fővonalas média ingerküszöbét. A nemzetközi egyezmény még nem emelkedett törvényerőre hazánkban, mivel azt előbb az Országgyűlésnek ratifikálnia kell.


A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület közleményben tudósított az aláírás tényéről, a jogvédő szervezet szerint az aláírás illetve a ratifikáció nyomán nem változik a magyarországi jogi környezet, ellenben könnyebbé válik a magyar jogtulajdonosok érdekeinek külföldi védelme. Ellenben az aláíró országok bármelyike kifogással élhet magyar oldalak ellen, és kérheti azok lekapcsolását, törlését, illetve a tulajdonos jogi felelősségre vonását.


Az ACTA megállapodás akkor emelkedik törvényerőre az EU országokban, miután azt az Európai Parlament júniusban aláírja. Hivatalos tiltakozással és a társadalom felvilágosításával van némi halvány remény, hogy a megállapodást elutasítják.


Az ACTA létezésének ténye önmagában bizonyítja, hogy globális világunk teljes gőzzel robog a rendőrállamiság és központosított hatalom felé, ahol az emberi innovációnak és önfenntartó technológiáknak nincs helye.


Zbigniew Brzerzinski, volt amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó, a Trilaterális Bizottság társalapítója már 2010-ben a Külkapcsolatok Tanácsa előtt a globális politikai ébredés veszélyeire figyelmeztetett. Egyes technológiákban, mint a fájlmegosztó rendszerekben, a blogokban vagy a nyílt forráskódú szoftverekben megvan a potenciál, hogy aláássák a központi hatalomra vágyó, a társadalmat saját áruiktól való függésre kényszerítő oligarchikus kormányérdekeket.


Zbigniew Brzerzinski alábbi, saját könyvéből való idézete is ebbe a törekvésbe enged bepillantást:
,,A technotronikus kor sajátossága az irányított társadalom megjelenése. Ezt a társadalmat egy elit irányítaná, amit nem korlátoznak a hagyományos értékek. Hamarosan lehetséges lesz szinte folyamatos megfigyelés alatt taratani minden állampolgárt és mindenkiről naprakész, a legszemélyesebb információkat is tartalmazó megfelelőségi naplót vezetni. A hatóságok mindenkor hozzáférhetnek majd ezekhez az adatállományokhoz."


(idokjelei.hu)

Forrás: Világ helyzete

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4594
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán a neoliberális toposzokat ismételgette
  2012-02-07 19:47:53, kedd
 
  Orbán a neoliberális toposzokat ismételgette
2012, február 7 - 19:19


A miniszterelnök évértékelője elején azt mondta, kapaszkodjunk meg, és kössük be a biztonsági övet, ám ez felesleges volt, mert beszéde semmilyen érdemi újdonságot nem tartalmazott - szögezte le Gyöngyösi Márton mai sajtótájékoztatóján.

Gyöngyösi MártonA Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint Orbán Viktor felvázolta a recsegő-ropogó világrend képét, ám a megoldási javaslatokkal és alternatívákkal adós maradt.

A politikus rámutatott a beszéd gazdaságra vonatkozó része a "megszokott neoliberális toposzok mantra-szerű ismételgetésére épült".

Jellemző példaként említette, hogy a kormányfő kiállt ,,az elhibázott egykulcsos adórendszer mellett." Gyöngyösi szerint a kormány alapjaiban érti félre a problémák gyökerét, amikor ,,munkára ösztönző" közteherviselésről beszél. A honatya leszögezte: nem arról van szó, hogy a magyar emberek nem akarnak dolgozni, hanem arról, hogy sokuknak nincs hol dolgozniuk.

Hozzátette: A miniszterelnök beszédében nagy eredményként értékelt, valójában elsősorban a multiknak kedvező alacsony társasági adó helyett a hazai kis- és középvállalkozásokat támogatná.

A képviselő úgy véli, Orbán abban is súlyosan téved, hogy az államadósság a mindenáron történő, ,,hősies" törlesztéssel ,,kinőhető". A Jobbik szerint azonban ez illúzió, s kizárólag az államadósság újratárgyalása lehet a megoldás, amit a Fidesz kategorikusan elutasít.

Gyöngyösi hiányolja a kormányfő beszédéből a nemzetközi kitekintést is, holott ez már csak azért is szükséges lett volna, mert a jelenlegi ,,kifosztásunkra épülő világrend" áldásos hatásait maga a kormányfő is érezhette az elmúlt hónapokban.

barikad.hu

http://barikad.hu/orb%C3%A1n_neoliber%C3%A1lis_toposzokat_ism%C3%A9telgette-20120 207
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amerikai katonatiszt: teljes kudarc az afganisztáni misszió
  2012-02-07 19:34:40, kedd
 
  Amerikai katonatiszt: teljes kudarc az afganisztáni misszió
2012, február 7 - 18:09

Friss hírek

Afganisztánban a valóság alaposan eltér attól, ahogyan azt a hivatalos jelentésekben bemutatják - állítja egy amerikai katonatiszt, aki egyéves afganisztáni tapasztalatairól cikket jelentetett meg a hétvégén az Armed Forces Journal című tekintélyes amerikai katonai lapban.

Lelött apache helikopterDaniel L. Davis ezredes Igazság, hazugságok és Afganisztán címmel közölt leleplező írást a 2001-ben indított amerikai katonai invázió kiábrándító kudarcáról. A "Hogyan hagytak minket cserben a katonai vezetők" alcímű beszámoló arra világít rá, hogy az amerikai csapatkivonás előestéjén a helyi vezetés még mindig alkalmatlan az afgán nép önálló irányítására, és a tálibok továbbra is állandó veszélyt jelentenek a lakosságra.

Az ezredes elmondása szerint nem azért ment tavaly a közép-ázsiai országba, hogy drámai fejlődést lásson, hanem hogy a katonai jelentésekben foglaltak igazáról meggyőződhessen, s a leírtakkal legalább nagy vonalakban megegyező javulást tapasztalhasson a 10 évvel ezelőtt felvázolt helyzethez képest.

Davis megállapításai saját tapasztalatán alapulnak, ugyanis 12 hónapos afganisztáni kiküldetése alatt több mint 9 ezer mérföldet járt be, számos tartományban, a többi között Kandahárban, Kunárban, Gazniban, Hosztban, Paktikában és Kunduzban is megfordult, s több mint 250 ott szolgáló (afgán és amerikai) katonával beszélt. Mint írta, gyakorlatilag minden szinten az afganisztáni misszió sikertelenségét tapasztalta.

2011 januárjában például a pakisztáni határhoz közeli Kunar régióba látogatott, ahol kollégáival az egyik helyi rendőrőrsöt kereste fel, amelyet éppen néhány órával korábban támadtak meg a tálibok. Amikor azt firtatta, hogy a keresésükre indultak-e a rajtaütést követően, azt a választ kapta, hogy nem, mert az veszélyes lenne. Hasonló tapasztalatokat szerzett az elvileg több száz négyzetkilométernyi terület biztonságáért felelős amerikai támaszpontoknál is, ahol még látótávolságon belül is tálibok gyilkolják a helyieket következmények nélkül.

Daniel Davis írásában emlékeztetett egy 2011. januári jelentésre, amelyet az afgán nem kormányzati biztonsági hivatal készített, és amelyben az felhívta a figyelmet az amerikai és a nemzetközi biztonsági erők (ISAF) vezetői által tett nyilatkozatok és az ISAF belső kommunikációja között tátongó szakadékra.

A korábban már Irakban is szolgált 48 éves ezredes szerint mindenki - különösen azok, akik életüket kockáztatva harcolnak a háborúban - megérdemli, hogy az igazat tudja meg a katonai vezetőktől.

A középbeosztásban lévő Davis utoljára a közvetlen feletteseivel tudatta, hogy a katonai igazmondás élharcosává lépett elő, és leleplező jelentést készített, vállalva annak minden következményét.

James E. Hutton, az amerikai hadsereg sajtófőnöke a riportra reagálva annyit mondott, hogy a katonai vezetők mindig az igazat mondták Afganisztánról.



MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/amerikai_katonatiszt_teljes_kudarc_az_afganiszt%C3%A1ni_misszi% C3%B3-20120207


A HENDE BANDA AZ UTOLSÓ CSATLÓS!
HÁNY LÉLEGEZTETŐGÉPET LEHETNE VENNI AZ AFGÁN KALAND ÁRÁBÓL, olstein úr?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bemondásra jár az évi 1,4 millió
  2012-02-07 19:28:32, kedd
 
  Bemondásra jár az évi 1,4 millió

2012-02-06 18:27:00

Budapest - Bemondásra jár a lakhatási támogatás a képviselőknek! Hiába van ugyanis akár egytucatnyi lakása is egy politikusnak a fővárosban és szerte az országban, mindez nem jelent semmit. Csak az számít, mit jelöl be lakóhelyként, amit pedig nem ellenőriz senki sem. Ha pedig vidéki települést ír be, már jár neki az évi 1,4 millió forint, sőt akkor is, ha egy budapesti illetőségű politikust vidékről választanak be a parlamentbe.
Hirdetés


Két lakás is kevés Hétfői számunkban írtunk arról, hogy hat honatyának két lakása is van

A tegnapi számunkban hat képviselőről írtuk, hogy annak ellenére veszi fel az albérletpénzt, hogy a vagyonnyilatkozatuk szerint Budapesten és a választókerületükben is rendelkeznek lakással. Baracskai József, Nyikos László, Pörzse Sándor, Vantara Gyula, Kulcsár József és Szilágyi László is a "szerencsések közé tartozik". - Az Országgyűlés Hivatala a képviselő által leadott nyilatkozatban foglaltak alapján fizet térítést. A nyilatkozatban foglaltakat ellenőrizni, vizsgálni nincs lehetősége - magyarázta a Blikk kérdésére az Országgyűlés Hivatala, hozzátéve, hogy nem számít a vagyonnyilatkozatban feltüntetett lakástulajdon, mivel abban haszonélvezettel vagy más jogcímen más is lakhat.



Két év haladékot kap a 150 álláshalmozó képviselő
Évi 4 millióért taxizhat a T. Ház
Évekig csaltak az EP-ben
- Az a képviselő, aki a valóságtól eltérő lakóhelyet jelent be, hogy lakhatási támogatáshoz jusson, ott felmerül a csalás gyanúja - fogalmazott a Blikknek Földes Ádám, a Transparency International ügyvezető igazgatója, aki furcsállja, hogy az Országgyűlés Hivatala nem ellenőrzi a nyilatkozatok igazságtartalmát. - Mint közpénzzel gazdálkodó szervezet, felelős azért, hogy a rábízott pénzt törvényesen, célszerűen használják fel, ha pedig tudomására jut, hogy egyes képviselők visszaélnek a költségtérítésekkel, akkor hivatali kötelessége büntetőfeljelentést tenni - tette hozzá az igazgató. Közülük az egyik, Szilágyi László bejelentette lapunknak, hogy visszamenőlegesen lemond a havi 116 ezer forintról.

- Bár a törvény szerint jogosult lennék, január 1-jei hatállyal lemondtam a lakhatási támogatásomról - mondta a Blikknek Szilágyi László LMP-s képviselő, aki Száron van bejelentve, mert a budapesti panellakásában az édesanyja lakik. Az LMP régóta szeretné megváltoztatni a képviselők javadalmazásáról szóló törvényt, hogy átláthatóbbá, egyértelműbbé váljanak a szabályok - tette hozzá a politikus.
Két fideszes képviselőnek, Vantara Gyulának és Kulcsár Józsefnek pedig a hét végi frakcióülésen lehetnek nehéz pillanatai, mivel számot kell adniuk a lakhatási támogatásukról.

- Hosszabb távon Lázár János javaslata lehet a megoldás, amely átalakítaná a képviselői javadalmazás rendszerét. Ez alapján megszüntetnék a lakhatási támogatásokat és helyettük az Országgyűlés bérelne lakásokat a vidéki képviselőknek. Addig sajnos tere van a trükközéseknek - ismerte el Krakkó Ákos, a Fidesz sajtófőnöke.
K. D.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/bemondasra-jar-az-evi-14-millio-2079606
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha egy társadalom önámító hazugságokban él, akkor folyamatos
  2012-02-07 19:27:35, kedd
 
 
‎"Ha egy társadalom önámító hazugságokban él, akkor folyamatosan fél attól, hogy kiderül az igazság. Márpedig aki fél, hajlamos újra és újra hazudni, ezzel pedig öngerjesztő folyamat indul be.
Ezt példázzák az elmúlt két évtized fejleményei, amikor a társadalmi elit azt hazudta önmagának és a népnek, a nép pedig az elitnek, hogy elhiszi: a most fennálló rendszert szabadság, demokrácia, piacgazdaság, jólét és felemelkedés jellemzi."
(Bogár dr.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.