Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Elszálltunk rendelkezésére!
  2012-02-08 22:39:34, szerda
 
  2012-02-08. 22:05
Elszálltunk rendelkezésére!

Visszatekintve a gengszterváltozás óta eltelt több mint húsz évre, úgy tűnik, hogy a magyar államnak furcsa módon semmit nem volt gazdaságos megtartani és működtetni a saját vagyonából, ami mellesleg korábban értéket termelt a magyar nemzetnek. Nem volt gazdaságos a növényolajipar vagy a malomipar vagy a műszertechnika, megint másként az ásványolajipar, a cukoripar, és mára gazdaságtalanná vált a nemzeti légitársaság fenntartása is. Igaz, a belgák és a görögök időben, még a bedőlés előtt saját erőből meg tudták menteni a légitársaságukat, csakhogy ott volt olyan belföldi tőke, amelyik fel tudta őket karolni. Itt már nincs, hiszen minden külföldi kézen van, azok pedig - a fülkeforradalmárokkal ellentétben - nem saját ellenségeik, tudják, mit diktál a saját érdekük.

Magyarországon ugyanis egészen véletlenül korábban minden termelőegység, amelyeknek köszönhetően hazánk mindmáig Európa vagy Közép-Kelet Európa éléskamrája lehetne, vagy másnak vált gazdaságossá, vagy eltűnt a föld színéről. A teljesség igénye nélkül sorba szedve az eddigi pusztítást, felrobbantották, eldózerolták, majd piacostul átjátszották a multiknak a világhíres és stratégiai üzemnek számító MOM-ot, a 12 cukorgyárat, az egész élelmiszer- és konzervipart, elkótyavetyéltek 12 állami gazdaságot, átjátszották az útépítést, és most kiadták a kezükből a nemzeti légitársaságot, amit az eddigi évtizedekben szétraboltak, privatizáltak, amiből a mocskos, velejéig korrupt politikai elit minden oldala megtömte a zsebét, kistafírungozta a mindenkori kegyeltjeit.
Mert nem gazdaságos, nem versenyképes - halljuk a mantraként ismételgetett lózungokat, a gyomorforgató hazugságokat. Holott épeszű újságolvasó ember tudja, hogy ez is a ,,brüsszeli Moszkva" ukáza volt, hiszen nem maradhat semmi a porondon, ami esetleg az uniós vízfejek üzleti érdekeit zavarja. Nem lehet magyar bor, nem lehet Tokaji Aszú, nem lehet magyar búzaliszt, mehet a levesbe a magyar tej, az állattartás, a cukor, az olaj, a kenyér, minden, amivel a magyar elfogadható áron jóllakhatna, és amiből meg is élhetne, ha tisztességesen eladhatná a külpiacokon. Viszont nem adhatja el, mert a még Lenint és Sztálint, valamint a Szovjetuniót egykor éltető '68-as maoista anarchistáknak nem gazdaságos, ha Magyarország talpon marad, nekik kizárólag a Tesco gazdaságos Magyarország az elfogadható partner, viktorostul, martonyistul, lázárostul, vagy akár gyurcsányostul és bajnaistul. Nem volt gazdaságos a Malév! Igaz, hogy szakértők szerint is egyedülálló pozíciói, leszálló idői voltak egynémely desztinációban, országban, igaz, hogy jelentős törzsutas állománya volt, világszerte bejáratott és a piacba beágyazott neve volt immáron 66 esztendeje, igaz, hogy egy olyan reptere van Magyarországnak, amelyen elsődleges társaság volt a Malév, de sutba vele, ilyen kicsire nem adunk, mondja a "nemzeti ügyek kormánya". Idegen kézen van már a szintén szétzüllesztett, elkótyavetyélt szegény, jobb sorsra érdemes Liszt Ferencre keresztelt légikikötő, miért ne lehetne szabad prédaként odadobni a Malévot is, valaki biztosan jól jár majd az ügyletből.
És hogy lesz majd új - ahogy a Kossuthon mondják -, zöld mezős magyar nemzeti légitársaság? Mikor és miből kedves elvtársak, amikor eltapsolták a vagyont és mára a diszkont légitársaságoknak köszönhetően a hírek szerint már szétkapkodták a Malév korábbi járatlehetőséget, leszállási alkalmait? Ki hiszi el ép, józan ésszel, hogy érdemes újra ugyanazt megcsinálni a nulláról, flotta, leszállási lehetőségek nélkül, ami eddig bejáratottan működött? Ja, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni? Hogy tetszettek volna gazdaságosan működtetni? Igen, tetszettek volna nem szétlopni a nemzeti légitársaságot, tetszettek volna nem elkótyavetyélni az orosz milliárdosnak, aki hülyére vette, vagy megvásárolta a hazaárulókat és mindmáig csak kivesz pénzt a Malévból és nem beletesz, tetszettek volna nem legitimálni a mindenkori hibás és nemzetáruló, mert kiárusító kormánydöntéseket! Akkor nem jutottunk volna idáig. Ugyanis nem véletlenül mondhatja az egyébként börtönérett Oszkó ,,úr", hogy a Fidesz is beleegyezett anno a Malév privatizálásába, hiszen nyilván minden eddigi nemzetellenes döntésben benne volt a Fidesz ugyanúgy, ahogy a komcsik és zsidó oldalbordáik, mivel a parlamenti patkóban érdekes módon mindig átmentek a szavazógépeknek köszönhetően ezek a döntések. Nem ők nyomtak gombot olvasatlanul a több száz vagy ezer oldalas új EU-tákolmányra? Nem ők nyomtak gombot feltételek nélkül Románia EU-tagságára? Nem ők támogatták a gyurcsányi költségvetéseket is, csakhogy utána a pénztárhoz járulhassanak, és ne ürüljön ki a családi kassza? Hogy tudnának ilyen emberek felelős döntéseket hozni, és ilyen emberek akarják ezt az országot kivezetni a szakadékból?
Ocsmány, gyomorforgató, de jelzésértékű mindaz, amit a Malévval műveltek. Eklatáns példája a több mint húszéves nemzetvesztésnek és hazaárulásnak. Ostoba, agyhalott az, aki elhiszi, hogy a kétharmadnak ehhez semmi köze, és ezt nem a börtönérett Gyurcsány-banda védelmében írom. Pont az jelzi a fülkeforradalom eredményességét, hogy, bár megfuttatják a zugügyvédet naponta, óriási médiafelületet adnak a hangzatos feljelentéseinek, még sincsen mindmáig börtönben a Gyurcsány-kormány, vagy a Bajnai-féle komisszár horda egyetlen tagja sem.
Elszállt a Malév, ingyen hullt az ölébe a karvalytőkének, a rajtunk nyilván most harsányan röhögő multiknak az egész magyar légi piac, amit az életben soha nem kaphatunk vissza és építhetünk újjá. Persze azon sem csodálkoznék, ha a Malév helyett nemsokára az EL-AL felirat díszelegne a ferihegyi betonon landoló gépeken. Hiszen az akkor már úgyis belföldi járatnak számítana... Megszabadult a "nemzeti ügyek kormánya" az adósságtól - bár a németeket tekintve ez még nyitott kérdés - , de megszabadulhat-e a lelkiismeret-furdalástól, hogy mit tett több ezer emberrel és azok családjával, akik jobb sorsa lettek volna érdemesek, de legalábbis tisztességgel folytathatták volna az eddigi munkájukat, ha nem húzzák ki alóluk a széket? A régi bölcsesség szerint három dolgot soha többet nem lehet visszafordítani: a repülő nyilat, a kimondott szót és az elszalasztott alkalmat. A dakota közmondásokat gyártó agytröszt biztosan hiányzott az iskolában, amikor ezt tanították...
Szabolcsi Bence

További részletek: http://kuruc.info/r/7/91833/#ixzz1lpS0e3tQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt Páltól lopott Kósa Lajos?
  2012-02-08 20:08:37, szerda
 
  Schmitt Páltól lopott Kósa Lajos?

Átemelt sportszövegek, avagy az idézések nagy magyar bajnokai
vagy.hu 2012. február 07. 12:47

Debrecen - Gondolatiságát tekintve kísértetiesen hasonlít egymásra az a szöveg, illetve annak egy emelkedett része, amit Schmitt Pál köztársasági elnök a vívásról mondott, majd másfél hónap múltán Kósa Lajos polgármester a sportról írt az ökölvívás kapcsán.
.

Az igen rangos és nemzetközileg is magasan jegyzett 56. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt február 8. és 11. között rendezik meg a debreceni Oláh Gábor utcai sportkomplexumban. Ahogy - állítólag - illik, ennek a versenynek is - mint minden debreceni rendezvénynek - a programfüzetébe köszöntőt írt a város polgármestere, Kósa Lajos. (Aztán vagy ő írta, vagy nem, de aláírta, tehát ő írta.)

Idézünk Kósa Lajos szövegéből:

,,A sport megtanít minket gyorsan reagálni a kihívásokra. Megtanít tiszteletben tartani a szabályokat. Megtanít minket arra, hogy becsüljük az ellenfeleinket. S legfőképpen megtanít arra, hogy a mérkőzés befejeztével mindenképpen kezet kell fognunk az ellenfelünkkel, akár vesztesként, akár győztesként hagyjuk el a küzdőteret. A sport az életre nevel."

A szöveg oly mértékben közhelyes, hogy nem csodálkoztunk azon: ismerősnek tűnik számunkra. A biztonság kedvéért mégis inkább ráengedtük a keresőt, nehogy alaptalanul fogalmazzunk meg kopizós vádat, bár nem doktori disszertációról van szó, akkor sem...

A keresésünk eredményeként egy szintén debreceni kötődésű szövegre bukkantunk. Schmitt Pál köztársasági elnök szavaira, amiket tavaly decemberben mondott a DHSE-PMD Vívóklub kibővített vívócsarnokának ünnepélyes avatásán.

Íme erről a tudósítás részlete (ugyanez olvasható Debrecen város hivatalos portálján is):

,,Schmitt Pál szerint a vívás olyan sport, ami az életre nevel. Ami megtanít gyorsan reagálni, megtanít megbecsülni a mindenkori ellenfeleket, akiket nem ellenségnek, hanem nemes ellenfélnek kell tekinteni. Megtanít tiszteletben tartani a szabályokat, a bírói ítéleteket, de mindenek előtt megtanít arra, hogy a mérkőzés után kezet kell fogni az ellenféllel, akár vesztesként, akár győztesként jön le valaki a pástról."

Tehát amit tavaly a köztársasági elnök a vívásról mondott, azt idén Kósa Lajos már a sport egészére értelmezte az ökölvívás apropóján. Mi történhetett? Vagy Kósa Lajos emelte át magába Schmitt Pál veretes gondolatait, amiket esetleg ő is már máshonnét adoptált. Vagy netalán mindketten ugyanahhoz a forráshoz nyúltak... (Várjuk a sportirodalomban jártas szakértők jelentkezését a lehetséges legkorábbi forrás megnevezésével.)

Megjegyezzük, hogy nem csak doktori értekezések, hanem rétori teljesítmények és ünnepi szövegek esetében is illendő az idézet feltüntetése és forrásának megnevezése. Emlékezzünk csak egykori tanévnyitó(záró) ünnepségeinken az iskolaigazgató beszédére: ,,Ahogy nagy költőnk, XY is megmondta..."

http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/1626_schmitt_paltol_lopott_kosa_lajos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas leépítés a komáromi Nokiánál
  2012-02-08 19:53:57, szerda
 
  Hatalmas leépítés a komáromi Nokiánál

2012. február 8., 13:05

A Nokia kétezer-háromszáz magyarországi munkavállalójától válik meg. A cég Ázsiában koncentrálja a gyártását; a leépítések a mexikói és a finnországi dolgozókat is érintik.
Hatalmas leépítés a komáromi Nokia-gyárban

A Nokia szerdán jelentette be, hogy az év végéig 2,300 munkavállalót bocsát el komáromi gyárából. A cég Ázsiába helyezi át az okostelefonok gyártását: az összesen négyezer fősre tervezett leépítés a mexikói Reynosában és a finnország Salóban üzemelő gyárak dolgozóit is érinti. A komáromi üzemben jelenleg 4,400-an dolgoznak.

Az MTI értesülései szerint a leépítésekben érintett gyárak a jövőben az európai és amerikai piacra szánt okostelefonok testreszabását végzik majd.

Nem "a végzett munka minőségétől" függött

Niklas Savander, a Nokia Markets ügyvezető alelnöke a hírügynökséghez eljuttatott közleményben azzal indokolta az átszervezéseket, hogy az összeszerelés Ázsiába delegálása révén a Nokia közelebb kerül a beszállítóihoz, ami lehetővé teszi, hogy az új fejlesztések az eddiginél gyorsabban jelenjenek meg a piacon.

Simai Anna, a komáromi Nokia kommunikációs vezetője az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a gyár továbbra is a vállalat ellátási láncának fontos része marad. A gyártás átszervezése nem a gyár teljesítményétől és a végzett munka minőségétől függött - hangsúlyozta Simai.

A tervek szerint a leépítéseket 2012 végéig, fokozatosan hajtják végre. A Nokia mindenre kiterjedő, a helyi igényekre szabott támogatási programot kínál a dolgozóinak: az anyagi támogatás mellett az új munkalehetőségek felkutatásában is segítséget nyújtanak nekik.

A NGM is beszáll a kármentésbe

Az MTI jelentése szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán közös munkacsoport felállításáról állapodott meg a gyár vezetésével; céljuk, hogy együtt segítsenek az elbocsátásra váró munkavállalóknak.

A magyar kormány sajnálja a Nokia döntését, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe jutott dolgozók mielőbb munkahelyhez jussanak; ennek érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetése megállapodott Yrjö Eskolával, a Nokia komáromi gyárának igazgatójával közös munkacsoport felállításáról - írta közleményében az NGM.

http://computerworld.hu/hatalmas-leepites-a-komaromi-nokianal-20120208.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoppá! Döbbenet! Mégis a kormány akciója volt a spontán béke
  2012-02-08 19:34:08, szerda
 
  Hoppá! Döbbenet! Mégis a kormány akciója volt a spontán békemenet?

Érdekes győzelmi jelentésre ragadtatta magát a Heti Válasz főszerkesztője minapi jegyzetében. Borókai Gábor azon örvendezik, hogy "a globális világot képviselő vagy abban föloldódott értelmiség külföldi és hazai közhangulatot hiszterizáló puccsát sikerült leverni. Méghozzá pusztán kommunikációs eszközökkel. (Merthogy közben a való életben semmi sem történt.)" Ez eddig nem különleges, hiszen ahogy a kormány azt képzeli, hogy a külföldi partnerek és diplomaták nem olvassák a magyar lapokat, úgy az is hagyomány, hogy a fideszes sajtó nem tételezi fel a közönségéről, hogy bármi másba beleszagolnak. Másképp ugyanis nehéz volna elhinniük, hogy "a való életben semmi sem történt", tekintve hogy Orbán Viktor most már Schmitt Pál nyomán, elolvasás nélkül aláír minden EU- és IMF-követelést. Aminek lehet némi szerepe a "puccs leverésében".

Ennél izgalmasabb, amit Borókai cikke bevezetőjében kijelent: "A kormány a miniszterelnök koncepciózus strasbourgi fellépésével, majd a civilek és újságírók által szervezett, irdatlan méretű békemenettel alaposan átalakította az interpretációs teret." Hohó! Szóval a tök spontán buszkonvojjal a kormány alakítgatott valami interpretációs tereket? Mi a fene! Eddig az volt a vonal, hogy ebben a kormánynak a kisujja sem volt benne, és ha netalán mégis az önkormányzati buszokkal hordták fel a talpasokat a pusztából, az csak úgy történhetett, hogy elkötötték a buszt. Erre kiderül, hogy itt a kormány interpretációs térrendezéséről volt szó. Hát erre való a szabad sajtó, erre való a bátor újságírói ethosz.


Borókai Gábornak köszönjük a tényfeltárást, reméljük, további bennfentes információkkal segíti az interpretációs térrendezést.

http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/2/8/Elszolta_magat_Borokai_Gabor_4VO1LI#utm_sourc e=hirlevel&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-2012-02-08


Idézet Borókaitól: "A kormány a ... békemenettel alaposan átalakította az interpretációs teret." Ezek alapján a békemenetet nehéz lenne a kormány akaratától független entitásként elképzelni. A cikk egyébként csak kimondja, amit mindenki tudott: az önkormányzati részvétel, a közpénzből szervezett buszoztatások és a fejpénzek elképzelhetetlenek voltak anélkül, hogy a kormány (=Orbán) rá ne bólintott volna.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wikipedia: - Én mindent tudok!
  2012-02-08 19:32:35, szerda
 
  Wikipedia: - Én mindent tudok!
Google: - Nekem mindenem megvan!
Facebook: - Én mindenkit ismerek!
Internet: - Nélkülem ti nem értek semmit!
Áramszolgáltató: - Csakugyan???
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Cser Ferenc: Szájkarate mesterfokon – avagy hogyan kel
  2012-02-08 19:24:33, szerda
 
  Cser Ferenc: Szájkarate mesterfokon - avagy hogyan kell úgy beszélni egy órán át, hogy semmit se mondjunk.

2012. február 08. szerda


Legalábbis ez a hallgatóban fölmerülő érzés Orbán Viktor 2012-és úgymond 'évértékelő' beszédjét hallgatva. A beszéd Fidesz által készült kivonatát honlapunkon ITT lehet megnézni és ott az ugyancsak a Fidesz által készített videót megnézni és meghallgatni .


http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/02/08/10/Evertekelo__Magyarorszag_uj_alapokon_ all.aspx


Kezdjük mindjárt a felütéssel. Íme:

,,Rácáfoltunk korábbi gyengeségeinkre, legyőztük a kishitűségünket, félretoltuk a hazánkat romlásba sodró erőket, és létrehoztuk Magyarország történetének egyik legnagyobb összefogását - jelentette ki Orbán Viktor tizennegyedik évértékelő beszédében kedden, a Millenárison. A miniszterelnök szólt arról is, hogy a kormánynak három bajt kellett orvosolni: az adósságcsapdát, a munka elveszett becsületét és a tartalékok hiányát. Képgalériánk megtekinthető itt."

Az első mondat mindent elmond és mégis semmit.

,,Legyőztük kishitűségünket"?

Mikor és hol? Valahogy nem vettük észre.

,,Félretoltuk a hazánkat romlásba sodró erőket"?

Mikor és hol? Az EU intrikái mögött álló erőket? Sorost és bandáját? Clintonnét? A hazai ballib megmondókat és külhonba árulkodni rohangálókat? Bartust? Hellert? Kertészt? Konrádot? Lendvait? A volt III/III-asokat? Kiket és mikor? Merthogy bárkit is innen félretoltak volna, bizony innen nem nagyon látszik.

Folytassuk magával a beszéddel. Röviden összefoglalva, ill egyes fontosabbnak vélt részeket kiragadva a következőkről hallhattunk:

,,nem olcsó szenvelgésre vágyunk, csak arra, hogy az emberek néha jelezzék; értik, hogy értük folyik a küzdelem, tudják, hogy a harang értük szól".

Sajna nem érezhették, mert általában csak a süket duma hangzik el, hatalmas ígéretek, de a cselekvés roppant sovány. Csökken a társadalom létminimum környékén és alatta élő munkát végzőinek az életminősége, fokozódik a kiszolgáltatottsága, miközben a a kormány a középosztályról regél - de az alsót nyomja bele a mocsárba, lassan a halálba. A felső osztály úgy látszik, nekik tabu.

Aztán Európával foglalkozik toposzokat sorolgatva.

,,Devecser és Kolontár mutatta föl a jövőnk szempontjából meghatározó igazságokat". - még pedig azért, mert ,,mert kétségbevonhatatlan bizonyítékát adták annak, hogy nincs helyzet, amiből az ember ne tudna sikerrel talpra állni, nincs olyan mélypont, ahonnan ne lehetne új életet építeni"

Igen, Devecser és Kolontár - és a MAL. Megmutatta a felsőbb 'osztály' mérhetetlen kapzsiságát, felelőtlenségét - és hozzá a kormányzat tehetetlenségét. Még ebben a nyilvánvalóan kirívó esetben sem sikerült az uralkodó politikai elitnek a felelősségre vonásig vinni az ügyet. Fogja-e? Képes-e rá? Vagy a felelősök itt is védelmet élveznek, mint annyi más, az ország vagyonát szétlopkodó esetében? Az elszámoltatás és ennek eredményekénti felelősségre vonás volt a Fidesz választási 'programjának' egyetlen konkrét ígérete - és ez sem áll sehol sem. Csak a szájkarate folytatódik - ahogy ment az ellenzéki 8 év során is, folyamatosan. Szavak - de tettek nélkül.

Még ezt is hallhattuk:

,,..ilyenkor jusson eszünkbe a régi igazság: félni csak a félelemtől kell, ha legyőztük saját félelmünket, szabad az út. Köszönjük Devecser, köszönjük, Kolontár!"

Szabad az út? Ha egy Cohn-Bendit korlátozhatja, ha egy Barroso útját állhatja, ha egy akárki onnan félretolhatja, akkor hol itt a szabad út? Sehol.

Az előző kormányzat 'teljesítményét értékelve' ezt hallottuk az olasz luxushajó katasztrófájához illesztve:

,,most pedig a szárazföldről, külföldi üzlettársaik szoknyája mellől handabandázva, tücsköt-bogarat szórnak azokra, akik maradtak, és próbálják menteni a menthetőt".

És ez igaz. Mint ahogy ez is:

,,A szocialisták visszanyomtak bennünket az adósságketrecbe"

De tegyük hozzá, mindezt az EU vezérkara mögött álló pénzügyérek legnagyobb örömére, mert az EU ún. 'európai értékei' valami ilyesmit körvonalaznak:

,,...az eladósodás és a munkaellenes gazdasági rendszer magával hozta Magyarország harmadik problémáját: a hónapról hónapra élést, a családi tartalékok teljes hiányát. A brutális és értelmetlen megszorító csomagok, az igazi munka helyetti evickélés, a devizahitelek, a gazdaság leállása elapasztotta a cégek és a háztartások tartalékait...".

Igaz, csakhogy ez nem 2011 kizárólagossága volt és a kormányzat 2011-ben sem tudott ez ellen hatékonyan lépni, cselekedni, de még értelmes tervet sem kidolgozni. Szájkarate azonban ennek érdekében is bőven volt! Így megmentjük az adósságcsapdában lévőket, úgy nem engedjük elvenni a fedelet a fejük fölül - miközben a csapdába kerültek alig tizedének nyújtottak valamiféle megoldást. Nem a nyomor szintjén élőknek, természetesen, merthogy a Fidesz alapelve - és ezt is 2011-ben mondták ki nem is egyszer - "hogy akinek semmije sincs az annyit is ér". Ezt Orbán, persze, a beszédében nem említette meg, viszont a törvénykezéseikből egyértelműen kiviláglott: hisznek benne!

És akkor most érünk el az egyetlen konkrét választási ígérethez:

,,Az alapos elszámoltatás a legkevesebb, amit elvárhatnak tőlünk"

Igen, a választók ezt nagyon is elvárták, elvárják a Fidesztől, viszont éppen ebben csakis a kudarcok sorozata látható. Gyurcsány felelősségre vonása? Ugyan már! Bajnai felelősségre vonása? Még mit nem! Sokkal inkább az röppen fel, hogy a háttérhatalom szakértői kormány élére várattatja őt - és aztán majd ők valóban felelősségre is vonják mindazokat, akik az ő kormányzásuk alatti lopásokra, csalásokra, értelmetlen emberhalálokra felhívták a figyelmet.

Szóba kerültek a magánnyugdíjpénztárak, a 4-es metró és még sok minden, amihez a 2011-es politikának, magyar életnek nem sok köze volt, mindamellett, hogy ezek 'áldásait' megszenvedte: fizethetett, mint egy katonatiszt, sőt, megemelt kamatokkal, merthogy a kockázat megnőtt, ezért a hatalmasok további felárral sarcoltak. Még csak remény se legyen a kilábalásra!

A beszéd összefoglalójában olvashattuk, hogy:

,,A miniszterelnök elmondása szerint ma már Európában is új szelek fújnak, ami tegnap még elképzelhetetlennek tűnt, mára elfogadottá és bevetté vált. Példaként az Európai Központi Bank új elnökének radikálisan új monetáris politikáját említette."

Ám ennek a magyar lakosság, aki a Fidesznek erőteljes kormányzási felhatalmazást adott, mit sem érez.

Orbán aztán kijelentette:

,,Magyarország új alapokon áll".

Hm. Szétrombolt alapokon? Három milliót meghaladó koldussal? Megélhetési bűnözőknek kiszolgáltatott öregekkel? Összeomló egészségüggyel? Beszűkülő oktatási színvonallal? Külföldön megélhetést kereső tömegekkel? 1956 legnagyobb vesztesége az a 200 ezer feletti magyar ember volt, aki külföldön keresett megélhetést és vitte magával szakmáját, felkészültségét, erős jellemét, magabiztos énjét. És ma? Nem egyszerre vonul ki hazánk szellemi krémje, hanem fokozatosan - de hányadik százezer hagyja el már az országot?

,,A mi vágyainkban nincs semmi rendkívüli: egy erős, független, szabad országot akarunk, amely biztonságos életet nyújt nekünk. Tisztességes munka, biztos megélhetés, érdem szerinti előrejutás, család és otthon, amelyből a gyerekek elindulhatnak önálló életükbe, és méltó időskor; a legtöbben erre vágyunk".

Melyek az új alapok? Idézek:

,,Az új alapok esetében elsőként a munka értelmére kell gondolnunk - fejtette ki a kormányfő, hiszen - mint mondta - senkitől sem várható el, hogy tisztességgel dolgozzon, ha úgy érzi, nincs értelme a munkájának, vagy mások hasznára dolgozik. Ezért fordultunk szembe az adósrabszolgasággal."

Itt aztán az eladósodottságot említi meg, és masszívan megfeledkezik arról, hogy az orvosok külföldre vonulásának nem az eladósodás a közvetlen oka, hanem hogy a munkájuk megbecsülése a béka popója alatt van. De az országot elhagyó képzett munkaerő sem az eladósodottság miatt keresi kint a megélhetését, hanem azért, mert itthon még kölcsönök fölvételével sem képes emberi minőségű életet megteremteni - és aztán nyögni a terheket. Képtelenség. Orbán erről hallgatott. A munka értelme itt miben áll? Amikor egy multinál dolgozó asszony a túlmunkák mellett is éhen halt, mert nem volt akkora jövedelme, hogy elemi emberi szükségleteit ki tudta volna elégíteni.

A következő megállapítás a politikusi beszéd kategóriába tartozik, azaz a hazugság legfelső fokát jelenti:

,,A kormányfő megemlítette, sikerült jelentősen csökkenteni az államadósságot is. Ez nagyon fontos, hiszen ha az adósság növekedését nem fékezte volna meg a kormány, ma hazánk ott tartana, ahol Görögország: végleg elvesztette volna függetlenségét, döntésképtelenné vált volna, és a népakarat helyett a hitelezők uralkodnának felettünk - mutatott rá."

Aztán az egykulcsos adót a középosztály érdekének említi - ami valóban az, hiszen ezzel pl. a pártpolitikusok sokat nyertek, pl. az országgyűlési képviselők akár havi 70 ezret is - ugyanakkor a nyomor szinten élő munkavégzők meg veszítettek. Az igaz, hogy a legfelsőbb jövedelmi kategóriába tartozók kikerülik a jövedelemadó fizetést - pl. Murdoch Ausztráliában büszkén mondta, az évben 1 AUD adót fizetett, mert ugye, a jóváírások, költségek, stb.... hogy ne folytassam, meg remek jogászok. Ez igaz. Mégis, a középosztály eme kedvezményét a nyomor szinten dolgozók fizetik meg. Pedig az elemi léthez szükséges javak fogyasztását nagyon nem illik jövedelemadóval terhelni, hiszen az ÁFÁval azt megfizetik a fogyasztók. Éppen ezért van a nulla kulcs a létminimumot jelentő jövedelmekre. Azt adóztatni a neoliberális szemlélet követeli meg. Ez lenne a Fideszé? Ennek a híve Orbán is? Elképzelhető.

Kiváncsian buktam a következő címszóra és vártam a tartalmát:

,,Magyarország történetének egyik legnagyobb összefogása"

Mit kaptunk? Amit a felütésben is olvashattunk.

,,A miniszterelnök úgy fogalmazott, 2010-ben hatalmas vállalkozásba kezdtek, hogy ,,megépítsünk egy erős Magyarországot". Tudtuk, hogy nem sétagaloppra indulunk - szögezte le ezzel összefüggésben. Rácáfoltunk korábbi gyengeségeinkre, legyőztük a kishitűségünket, félretoltuk a hazánkat romlásba sodró erőket, és létrehoztuk Magyarország történetének egyik legnagyobb összefogását - jelentette ki Orbán Viktor."

Most csak arra lennék kíváncsi, hogy mi is volt az a bizonyos összefogás? Hol és miben nyilvánult meg? Nem derül ki az összefoglalóból. Viszont amit a szocialisták szerepéről ír az ország eladósodásával kapcsolatosan, az igaz, csakhogy az azt követő következtetése az álom kategóriába tartozik. Ez olvasható:

,,Ha úgy állnánk, mint 2002-ben, akkor nem lenne más dolgunk, mint azon vitatkozni, hogy hány légitársaságot hozzunk létre, hány új kórházat vagy gyárat építsünk, és mennyivel emeljük a nyugdíjakat meg az egészségügyi dolgozók fizetését".

Még akkor is, ha a hozzá fűzött magyarázat teljességgel elfogadható:

,,az eladósodás és a munkaellenes gazdasági rendszer magával hozta Magyarország harmadik problémáját: a hónapról hónapra élést, a családi tartalékok teljes hiányát. A brutális és értelmetlen megszorító csomagok, az igazi munka helyetti evickélés, a devizahitelek, a gazdaság leállása elapasztotta a cégek és a háztartások tartalékait".

Csakhogy mióta ők kormányoznak, ez nem javult észrevehető módon. Sőt, az alatt a 8 év alatt, amíg ellenzékként tépték a szájukat, nem készültek fel ennek kezelésére. Választási programjukból ez teljesen hiányzott, legfeljebb álomszerű vágyakat fogalmaztak meg, de azok eléréséhez való programot nem. Most is csak a súlyos ítélet olvasható, de, hogy a helyzet miként gyógyítható, mit szándékoznak tenni annak érdekében, hogy ez ne maradjon fenn, az üres szólamoktól eltekintve nem sokat tudunk meg.

Olvashatunk a nyugdíjpénztárak, a 4-es metró káros voltáról, a horribilis kifizetetlen számlákról, melyek igazak, csak megint semmit sem arról, hogy mit óhajtanának tenni a javulás érdekében. Aztán meglepő módon erről értesülünk, hogy:

,,mindenkivel hajlandó együttműködni, aki segíti, és egy erős Magyarországért akar küzdeni. A legkeményebben harcolni fogok minden olyan politikával és törekvéssel szemben, ami vissza akarja hozni azt a rendszert és azokat a módszereket, amelyek legyengítették és válságba sodorták az országot".

Mindenkivel, hajlandó együttműködni, aki segíti és egy erős Magyarországért akar küzdeni? Hm. A Jobbik ennek számtalan alkalommal tanújelét adta, a Fidesz minden egyes javaslatukat lesöpörte és állandóan fasisztázza őket. Együtt akarna velük Orbán működni? Aligha. Két pofonnal intézné el őket.

Aztán már szeretném látni azokat az új szeleket, melyek Európában fújnak, ami mára már elfogadottá, bevetté vált a régivel szemben. Csak nem arra a rohamra gondol, amit Coh-Bendit és ballib kórusa folytatott éppen ellene, a magyarok megalázása érdekében?

A ,,Magyarország új alapokon áll" című fejezet külön elemzést érdemelne. A vágyak megfogalmazása rendben lenne:

,,A mi vágyainkban nincs semmi rendkívüli: egy erős, független, szabad országot akarunk, amely biztonságos életet nyújt nekünk. Tisztességes munka, biztos megélhetés, érdem szerinti előrejutás, család és otthon, amelyből a gyerekek elindulhatnak önálló életükbe, és méltó időskor; a legtöbben erre vágyunk".

Igen, ez minden épeszű ember vágya Magyar-honban. A folytatással sincs semmi gond:

,,ma az a tétje a küzdelmünknek, hogy ezt a középosztálybeli életet hogyan tudjuk biztonságba helyezni azok számára, akik már eljutottak erre a szintre, és hogyan tudjuk elérhetővé tenni a nehéz helyzetben lévő családok számára."

A kérdés megint a hogyan? Hogyan tudnák elérni a lecsúszottak számára a cél elérését? Nem kapunk rá választ. Csak az üres szólamot, hogy:

,,Abban a nagy munkában, amit 2010 májusában elkezdtünk, most egy mérföldkőhöz érkeztünk. Vállalkozásunk első szakasza lezárult, Magyarország új alapokon áll. Ezeket az alapokat már senki sem ütheti ki vagy szedheti fel".

Hol vannak ezek az alapok? Az új alkotmányban? A ballibet esetleg a hatalomból kizáró törvényekben? Lehet. De elég ennyi? Attól még Mariska néni feje fölül elárverezi a bank a házát, attól még a KKV-knek nem lesz pénzalapjuk a foglalkoztatás fokozására. Attól még a nyugati és közel-keleti hiénák kivásárolják a magyar ember alól a lakást, a földet, a vizet, még talán a levegőt is, aztán 'isten áldjon', menjen oda, ahol befogadják, ha nem akar a rabszolgájuk lenni és teljesíteni, amit elvárnak tőle.

Megdöbbenve olvastam a következő kijelentést:

,,A kormányfő megemlítette, sikerült jelentősen csökkenteni az államadósságot is."

Itt akár abba is hagyhatnám az elemzést, mert ez már a politikusi beszéd legfelsőbb foka. A kérdés: ezt maga is elhiszi? Vagy csak a hallgatóságot hülyíti ezzel a gondolattal? Nagyon is elképzelhető ez utóbbi. A következő fejezet ehhez logikusan kapcsolódik:

,,A középosztály védelme az arányos, egykulcsos jövedelemadóval valósítható meg".

Magyarázatképp ez olvasható:

,,a mai arányos rendszerben, aki többet vállal, többet tejesít, annak több is marad, így van értelme többet és jobban dolgozni".

Ezt tessék szépen elmagyarázni a középosztályi létre vágyó multik alkalmazásában robotoló embereknek, akiket még túlórára is kényszerítenek és úgy sem kapják meg azt a jövedelmet, amivel emberi módon élhetnének. Merthogy ezek után jogos a kérdés: kik tartoznak Orbán kedvenc középosztályába? Azok, akiknek a havi tiszta jövedelme az egykulcsos adóval havi százezerrel nőtt meg? Többel, mint amennyi a minimálbér, amiből viszont adózni kell? Az a százhatvanezer család, aki élni tudott az előtörlesztés lehetőségével? A népesség 5%-ról lenne szó? De adóztassuk meg a minimális bért, vegyünk el azoktól, akiknek a jövedelme eddig annyi volt, hogy még éppen meg tudtak reggelizni, de esetleg vacsorára már nem tellett. Merthogy nem középosztálybeliek és a felsőbb osztálybeliek amúgy is kibújnak az adózási kötelezettségük alól? Ami egyébként igaz. Így alakul a végső igazság:

,,A végén mindig a középosztállyal fizettetik meg a terheket, ezért a középosztály védelme az arányos, egykulcsos jövedelemadóval valósítható meg"

Amit most úgy módosíthatunk, hogy a II. Orbán kormány pedig a létminimumon, vagy az alatt élőkkel fizetteti azt meg. Az 5% biztonságát, a 35-40%-kkal. Így valahogy nagyon hihetetlennek látszik a következő mondat:

,,A mi politikánk túlnyúlik a középosztály érdekkörén, és kísérletet tesz arra, hogy egyesítsük a középosztály és a leszakadó rétegek érdekeit".

Erre ugye, a START munkaprogram lesz alkalmas, ahol a 28 ezer Ft-os segély helyett a delikvens 46 ezerért dolgozhat látástól vakulásig, valahol az ország távoli pontján, ahol éppen szükség lenne az olcsó munkaerőre. De a melldöngetés itt is dobhártyát repesztő:

,,Felhívta a figyelmet arra, hogy a Start-munka mellett a képzetlen és felnőtt munkanélküliek esetében az elmaradt iskolai és szakmai oktatást is pótolja a program. Ha ez sikerül, akkor a rendszerváltás óta eltelt 22 év legnagyobb erkölcsi tettét vittük véghez".

Az oktatási politikát illetően megint szándékról olvashatunk:

,,Nem épületeket és falakat, hanem diákokat és tehetségeket akarunk finanszírozni".

A hazai oktatás manapság már nem feltétlenül képez felkészített munkaerőket - ez igaz. Az is, hogy fölösleges arra kényszeríteni az iskolásokat, hogy akaratuk ellenére 16. életévük után is ott szorongjanak a padban és tanulás ürügyén védekezésre tanítsák fiatalabb osztálytársaikat, azaz bevezessék a nyers életvalóságba. A magasabb szintű képzésről viszont kissé más is olvasható:

,,Mindenki becsapva érezhette magát: a diák, a tanítást fizető szülő, és a leendő munkaadó, aki azt hitte, hogy felkészült munkaerőhöz jutott. Eközben a közösség pénzén kitanult tehetséges, frissen végzett szakemberek ezrei vették az irányt nyugatnak".

Ezen csodálkozni kell? Amikor a magyarországi bérek a megélhetéshez is kevesek. Megtapasztaltam: korgó gyomorral ugyan lehet verseket faragni, de műszaki alkotást kiötölni már nem. Lehet cincogni a hegedűn, de gyógyítani már nem. Lehet hordón szónokolni, de fegyelmezetlen diákokat tanítani, nevelni már nem. És folytatható a sorozat.

Fontos fejezethez értünk:

,,Munka, család, felelős gondolkodás".

Szép gondolat. Jön is statisztikával, hogy egy-két-három gyermekes családok nettó keresete ennyivel, meg annyival nőtt. Csakhogy ez nem igaz a multiknál foglalkoztatottakra, nem igaz a nem középosztálybeliekre nézve. És ők vannak bizony többen. Most itt ne legyünk tekintettel a segélyen élők tömegére, mert átlag keresetről van szó és nem pénzbeli juttatásról. Sikerként könyveli el, hogy 40 év munka után a nők nyugdíjba mehetnek és ezt nemzetközi tárgyalásokon is meg fogja védeni. Csakhogy manapság melyik nőnek adatik meg a 40 évi munka lehetősége? Egyáltalán melyik éli meg az egészségügy oly tragikus lerobbantása és a külföldre átigazoló orvosok tömege folyományaként? Hatalmas eredmény! Biztatás az idősek számára!

,,Magyarország új alapjának a munka és a családok mellett harmadik támasza a felelősség, a felelős gondolkodás melletti elkötelezettség".

Jaj de szép igazság! Magam minden szempontból ennek vagyok a híve. Ugye, Orbán úr, a politikus elit ebben majd élen jár? Majd, mert ez ideig ennek nem nagyon vehettük észre a leghalványabb jelét sem. Különösen, mert el is ismeri:

,,az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a hivatalnokok és az állami cégek vezetőinek bérezésében még nem uralkodik ésszerű, méltányos rend."

De hát miért is lenne? A Fidesz vezérkarának nem egy tagja fogalmazott már valahogy emígyen:

,,akinek semmije sincs, az annyit is ér".

Felelősség? A nincstelen feleljen az idiotizmusért? A nincstelen feleljen, ha a bankok átverik? A nincstelen feleljen azért is, ha éhen hal?

Az új alkotmányt a Fidesz lóhalálában dobta össze. Hatalmas konzultációk hatására ugyan kimaradt belőle, hogy a kiskorú gyermekek után is legyen szavazati jog - mert ugye, a demokrácia lényege, hogy szavazhatunk és akár az idióta is odateheti valaki neve mellé az X-t, és jó, ha el tudja olvasni a nevet, akit támogat. Orbán kijelentette, hogy

,,Minden lehetséges eszközt fel fogunk használni arra, hogy megvédjük az új alkotmányt".

Helyes. Védje meg, ha erről van szó:

,, A régi alkotmány nem volt képes arra, hogy megvédje az ország vagyonát, nem védte meg a versenyt, ezért a magyar gazdaságot monopóliumok és kartellek uralták. Nem védte meg a természeti élővilágunkat, ezért a profit-hajsza lepusztította a környezetünket, és nem védte meg a polgári szabadságot sem, helyette karhatalmi önkényt és félkatonai csoportokat hozott a nyakunkra - sorolta. Az új alkotmány mindezt jól orvosolja, ezért minden lehetséges eszközt fel fogunk használni arra, hogy megvédjük".

Hát valahogy nem ez olvasható ki az alkotmányból. Nem védi sem a termőföldet, sem az ország vízkészletét, sem a természeti erőforrásokat. Nem védi, mert az az EU rendjét sérti. De a következő kijelentés sem bukik ki az új alkotmány szövegéből:

"A vezetők felelőssége, hogy mindenkor kiálljanak a magyar érdekekért itthon és külföldön. De ezt józan ésszel, és okosan kell tenni. Törekednünk kell a megegyezésre, törekednünk kell a viták békés rendezésére mindenkivel, aki Magyarország megújulását támogatja, vagy legalábbis elfogadja"

De a politikai paletta értékítélete ez után következett is:

,,a kormánytól balra állók a teljes önfeladást pártolják, a tőle jobbra állók pedig semmiben nem hajlandók megegyezni, ezért nem is vehetők komolyan".

Nem hallani a videón, hogy a mondat elhangzása után volt-e valami hatalmas csattanás, ahogy a szóbuborék szétpattant, vagy sem. A Fidesztől jobbra állók semmiben sem hajlandók megegyezni, ezt bizonyítja, hogy a parlamenti vitákban az általuk előterjesztett javaslatokat a kétharmad ha tehette még csak napirendre sem vette, vagy ha igen, masszívan lesöpörte. Ebből az sejlik, hogy a 'megegyezés' szó számukra azt jelenti, hogy a megegyezésre felszólított örömkönnyek mellett tapsol a Fidesz javaslatnak, törvénynek, intézkedésnek és még véletlenül sem nyitja ki a száját kritikusan.

Végén elhangzott egy épkézláb gondolat is:

,,Itt az ideje, hogy ne a dolgok után kullogjunk!"

Igen, itt az ideje, hogy valamit cselekedjenek is, ne csak szóvirágba burkolódzva folytassák az immár évtizedes szájkarate mutatványaikat. Vágyak, célok, mások kritikája bőven elhangzott a beszédben. De tettekre utalás, szándék, megoldási mód nem.

Összefoglalva megállapíthatjuk: nem okozott csalódást az évértékelő. Orbán tulajdonképpen nem értékelte az elmúlt évet, helyette fényesre szidolozta a kormányzó koalíció politikáját, szándékait, hallgatott a hibákról, a rossz megoldásokról, semmit sem ígért - de azt majd maradéktalanul végre is hajtja.

Forrás: Cser Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kamu SMS-sel bemérhető a mobiltelefonok helyzete
  2012-02-08 19:19:42, szerda
 
  Kamu SMS-sel bemérhető a mobiltelefonok helyzete

Beküldte: lm
2012. február 4. szombat

A Flash SMS vagy Silent SMS néven futó szolgáltatás segítségével a címzett tudta nélkül is lehet SMS-t küldeni más mobiltelefonjára. A Flash SMS-t a telefon nem menti automatikusan, az egyik szoftverfejlesztő cég szerint a feladó akkor is igazolást kap arról, hogy az üzenet célbaért, ha az üzenetet nem fogadták. Ezt a módszert a mobiltelefon helyének azonosításához használják: a három legközelebbi átjátszó antenna és a telefon által leadott jelzések időtartamának segítségével azonosítható a célszemély tartózkodási helye. A Flash SMS küldésével rákényszerítik a telefont arra, hogy frissítse jelenlétét a hálózaton. Németországban a rendőrség és a hírszerzés évente 440 ezer ilyen üzenetet küld ki.

http://atlatszo.hu/2012/02/04/kamu-sms-sel-bemerheto-a-mobiltelefonok-helyzete/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Lincoln Ábrahám-menet
  2012-02-08 18:03:14, szerda
 
  A Lincoln Ábrahám-menet

2012.02.07. 21:11


Most már biztos, hogy Orbánnak Abraham Lincoln-tripje van. A Le Monde-nak adott interjújában a populizmusát firtató kérdésre azt válaszolta, hogy ,,Ha az, hogy azt mondom az embereknek, hogy jobbá akarom tenni az életüket, azt jelenti, hogy populista, akkor igen. Ha Abraham Lincolnhoz hasonlóan, a nép által és a népért kormányozni, ezt jelenti, akkor igen." A mai orbánértékelő beszédében újra szóba hozta Lincolnt. ,,Az emberektől kapott felhatalmazással, az emberek érdekében. Valahogy így gondolta Abraham Lincoln is."

Akkor lássuk, mi a különbség Abraham Lincoln és Orbán Viktor között.

Abraham Lincoln egy kentucky-i földművescsaládban született 1809-ben,
Orbán Viktor egy első generációs értelmiségi családban született 1963-ban, Székesfehérváron.

Lincoln apja szegény farmer volt,
Orbán apja mezőgazdasági üzemmérnök és párttitkár.



Lincoln számos szakmában kipróbálta magát, mielőtt politikai pályára állt,
Orbán Viktor soha semmilyen más szakmát nem gyakorolt politikai pályafutása előtt.

Lincoln 193 centiméter magas volt,
Orbán Viktor nem.

Lincoln autodidakta módon képezte magát, falta a könyveket, és a saját erejéből vált ügyvéddé,
Orbán Viktor az állami felsőoktatásban ingyenesen megszerzett jogi diploma után a Soros Alapítvány támogatásával a londoni Pembroke College-ban tanulmányozta az angol liberális filozófia történetét - láthatóan eredménytelenül.

Lincoln elismert és sikeres ügyvédként dolgozott,
Orbán Viktor jogi tanulmányai nem hagytak mély nyomot politikusként hozott döntésein.

Lincolnnak elvei voltak,
Orbán Viktornak ügyvédei.

Lincoln elvi alapon ellenezte a rabszolgaságot, mert ellenkezett az egyenlőség eszméjével, amelyben őszintén hitt,
Orbán Viktor olyan pártállamot épített ki, amelyben az őt körülvevő elit előjogait ,,lex"-ek védik.

Lincoln konzervatív politikusként a piacgazdaság, a bankrendszer fejlesztése és a vasútépítés mellett állt ki,
Orbán gazdasági koncepciója paternalista, protekcionista, és tervgazdasági vonásokat mutat.

Lincolnnak egy találmánya a folyami hajók zátonyon átemelésére bejegyzett amerikai szabvány,
Orbán szemtanúk szerint elég jól tud dekázni.

Lincoln az egyik alapítója volt a Republikánus Pártnak,
Orbán az egyik alapítója volt a Fidesznek.

Lincoln szónoklatai és vitairatai az amerikai történelem leghíresebb politikai dokumentumai,
Orbán régi beszédeit utólag már csak mint a politikai köpönyegforgatás szomorú, érdektelen nyelvemlékeit idézik.

Lincoln 1860-ban a rabszolgatartást korlátozó programjával, az északi és a nyugati államok szavazataival megnyerte az amerikai elnökválasztást,
Orbán pártja 2010-ben program nélkül, többnyire a korrupt szocialista kormányokat elutasító protest-szavazatokkal megszerezte a parlamenti mandátumok 68 százalékát.

Lincoln elnöki győzelmére válaszul hét déli állam kilépett az Unióból,
Orbán győzelmére válaszul gyengülni kezdett a forint.

Lincoln a déli államoknak tett engedményekkel próbálta elkerülni a polgárháborút,
Orbán háborús retorikával tartja izgalmi állapotban a támogatóit, és az alkotmányozás során elutasította a konszenzust az ellenzékkel.

Lincoln olyan tábornokokat emelt fel a krízis éveiben, mint Ulysses F. Grant és William T. Sherman,
Orbán olyan kádereket választott maga mellé, mint Schmitt Pál és Pelczné Gáll Ildikó.

Lincoln főparancsnoksága alatt az Unió elkerülte a nemzetközi konfliktust, stabilizálta a gazdaságot és megnyerte a polgárháborút,
Orbán főparancsnoksága alatt Magyarország vereséget szenvedett az államadósság elleni harcban, lefulladt a gazdasága, bóvlivá minősítették, és súlyos nemzetközi presztízsveszteségeket szenvedett.

Lincoln katonai győzelmei történelmi tények,
Orbán győzelmeit az udvari sajtósain kívül senki sem ismer el.

Lincolnt egy John Wilkes Booth nevű színész gyilkolta meg egy színházi páholyban, 1865-ben,
Orbán Viktor valószínűleg nem olvasta végig Lincoln életrajzát.

Lincolnt Amerika három-négy legjelentősebb elnöke között tartják számon George Washington, Franklin D. Roosevelt és Thomas Jefferson társaságában,
Orbán Viktort a kortárs európai politikusok seggfejnek tartják, és kerülik a társaságát.

Talán nem ez volt Orbán mai évértékelő beszédének a legcinikusabb hazugsága. De mindeddig a legszánalmasabb őrültsége a Lincoln-tripje, az biztos.


http://orulunkvincent.blog.hu/2012/02/07/a_lincoln_abraham_menet#c15763486
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stratégiailag fontos ágazatok
  2012-02-08 17:32:05, szerda
 
  Stratégiailag fontos ágazatok


Megszűnő nagyvállalatok sora jellemzi valóságunkat napjainkban . Amikor leállt az Ikarus, a Ganz művek, s az ózdi kohóipar, az mind magában hordozta jelen problémáinkat : a magyar közlekedés csődjét . Budapest kiemelkedő szerepét döntően befolyásolta a BKV jól megtervezett hálózata . Buszaink világhírűek voltak a keleti tömb országaiban, a jól megszerkesztett duplarúgós alváz okozta kényelmi többlet miatt . Bizonyára észreveszi a különbséget az, aki a Svédországban kimustrált Volvó buszokon utazik, nem a régi városi buszok kényelmes úttartását biztosító Ikaruson .

Sokan elfogultak a nyugati nevekkel szemben fővárosunkban, mert hiányzik belőlük a patrióta életszemlélet . Nyugaton hamar leamortizálják eszközeiket, majd saját buszgyártásuk pótolja a kiselejtezett, (bár nálunk még új életet futó) buszokat, villamosokat . Combinóink szépen kígyóznak a Nagykörúton, csendesen suhannak a házak között, de a régi magyar duplakocsis szerelvényeket is bevetik néha, szükség esetén . Jók voltak azok az öreg villamosok, különleges képet adtak bizonyos koroknak . Ott követtek el először hibát, amikor megvették a Tátra villamosokat Csehszlovákiától még a múlt rendszerben, és nem a mi villamosgyártásunkat támogatták kormánydöntéseikkel az akkori uraink (elvtársaink) .

Bár jól működnek azóta is azok a kétkocsis együttesek Budán, csak a magyar autóbusz, villamos és egyéb gépgyártás szünt meg hazánkban . Igen, voltak állami vállalatok még akkor, sőt az államosítások után csak azok voltak . Azt mondták, a mieink voltak, s mi elhittük nekik, mert más választásunk nem volt . Az igaz, hogy kommunistáink magukénak képzelték a miénket is, ami a rendszerváltás utáni privatizációban megmutatkozott . Megmaradt a BKV, de a buszok időközben kiöregedtek, le kellene cserélni őket, de nem ezekre a kiselejtezett, öreg buszokra, hanem magyarok által épített, modern autóbuszokat kellene saját szükségleteink szerint legyártani itthon .

Mindenki védi saját piacait Európában, csak egyedül nekünk tiltják meg új uraink, hogy úgy éljünk ahogy megszoktuk, vagy jobban, de nem, tiltják még azt is, hogy moslékkal etessük disznóinkat, helyette a tőlük megvásárolható tápot erőltetik reánk . Erős hadseregünk volt még 1990-ben, amit hamar leépítettünk, ezáltal sokszázezer munkanélkülivel gyarapítottuk az elégedetlenek számát . Még van rendőrségünk, amit a politika időnként felhasznál saját adófizetői ellen, de már erősítést is kaphat az EU bármelyik tagországából szükség esetén . Most ment tönkre a MALÉV ! Persze ha úgy működtetnek egy állami vállalatot, hogy a cimboráknak nyújtanak menedéket öregkorukra bennük, akkor nem is várhatunk többet ettől a felállástól sem .

Eladták a MÁV-CARGO-t, ezt a jövedelmező ágazatát a MÁV-nak, ami egyébként is félelmetes képet mutat, főleg ha a régebbi szerelvényeken utazunk . Takarításról csak papíron beszélnek, mindent megesz a kosz, zajos és visszataszító . Az állomások és a váróhelyiségek állapota elijeszti az utaznivágyó embert, legalább is így volt, amikor utoljára igénybe vettem a MÁV szolgáltatásait . Édesapám meg az édesanyám is a MÁV-nál dolgoztak, a forradalmat követő időktől egészen a nyugdíjazásukig . Jó munkahelynek számított, biztos megélhetést biztosított rengeteg embernek . Az egész társadalom úgy működött, hogy mindenkinek megvolt benne a helye ! Persze voltak kényelmesebb helyek is egyeseknek, nem mondom .

Mindenki dolgozott, s az állam úgy szervezte meg, hogy a legvidámabb barakk címét is elnyertük . Minden országban hasonlóan működtek akkor a dolgok . Hol jobban, hol döcögve, de látni lehetett mire képes egy társadalom . A ,,szabadság" hirtelen ért bennünket 1989-ben, nem tudtunk mit kezdeni vele . Akik elvették a korábbi magántulajdont, most azt mondták, hogy az állam nem jó gazda, privatizálni kell a közös javakat, amelyeket pénz hiányában csak ők, és a korábbi ellenség, a nyugat volt képes megfizetni . Bár fizetséget szinte alig kértek értékeinkért, amit a csókosoknak még olcsón hiteleztek is, az egyszeri ember képtelen volt arra gondolni, hogy liciteljen saját vállalatára, amit a magáénak hitt azóta, amikor elvették nagyapjától még 1949-ben .

Furcsa ugye ? Ez a magyar helyzet ! Most viszont kezdenek ébredezni a magyarok, mert mi későn ébredő fajta vagyunk, nem szoktuk meg, hogy átverjenek bennünket vezetőink, akiket régebben még apostoli királyoknak neveztek . A legtöbb szentet mi adtuk a világnak . Fiatal demokráciák akarnak megtanítani bennünket most emberségre ? Ha a vértesszőlősi ember maradványait nézzük, akkor rájöhetünk arra, hogy egyike a legelső homo sapiensnek, a modern embernek, élt már ezen a helyen sokszázezer évvel ezelőtt, sőt az írástudók is innen származnak, ebből a csodálatos Kárpátmedencéből, ahonnan 7-8 ezer éves írásjelekkel ellátott leletek kerültek elő .

Jöhettünk mi bárhonnan ide a történelem viszontagságai között, de mégis megőriztük annak a kultúrának az írásjegyeit szinte napjainkig, amit ezen a helyen használtak . Az európai ember bölcsője a Kárpátmedence . Kedvező éghajlati viszonyai miatt lehetett ez így, ami napjainkig megmaradt . Nem tudom kik voltak a hunok, de írásuk és nyelvük szerint rokonaink lehettek . Erdélyben megmaradtak még ezek az írásjegyek a múltból, amit tűzzel-vassal irtottak a kereszténység nevében Szent István királyunk óta . Érthetetlen ! Mi lehet elrejtve a Vatikán levéltáraiban ezekből az időszakokból - kérdem.

Túléltük mégis a hosszú évszázadokat, eltelt ezeregyszáz év az államiságunk óta . Azt szeretnénk, hogy erős államban éljünk, erős államférfi vezetésével, aki megszervezi a magyarság viszonyait úgy, hogy mindannyiunknak helye legyen benne . Dolgozni szeretnénk és élni . Szeretnénk biztonságos jövőt teremteni a gyermekeinknek, unokáinknak . Szépen hangzik a liberalizmus szabadsága, ami csak az idegeneknek ad szabadságot, az őslakosokat megbélyegzi, kirekeszti onnan . A testvériség sem az én testvéremet jelenti, hanem a páholyokban terpeszkedő testvérek közösségét a többiekkel szemben, akik egyenlőbbek lettek az utóbbi években a többieknél .

Adjátok vissza nekünk a Magyarok Istenét ! Nem kell nekünk a másé . Hagyjatok békében élni bennünket hazánkban, megszervezni önmagunkat végre . Nem kellenek titkos záradékok minden IMF-el kapcsolatos ,,üzlet" után . Nekünk az nem üzlet ! Jószomszédsági törvényeinket betartjuk, s betartatjuk azokkal, akik velünk szeretnének élni egy közösségben . Tót atyafiak, ne feledjétek a Szent Korona reátok is vonatkozik ugyanúgy, mint a felszaporodott számú oláhokra Erdély ősi földjén, de a velünk élő rácokra, horvátokra is . Akik később jöttek szekereiken, de beilleszkedni azóta sem tudtak, figyeljenek : nem elegendőek az üres szólamok, a törvényeket is be kell tartaniuk nekik .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: mese a sokfelé osztott semmiről
  2012-02-08 17:19:08, szerda
 
  2012.02.08. 01:21

Orbán: mese a sokfelé osztott semmiről


Kedves barátaim, harcostársaim, hűbéreseim, lekötelezettjeim, szóval gyerekek!

Köszcsi, hogy ilyen szép számban megjelentetek újra, nagy dolog ez ebben a szutyok időben.Tapicskolok is rendesen a létyóban ami a felvezetőt elgügyögő Balogh Zoliból maradt, bár nehezen tudom eldönteni, hogy a hólé olvadt ki a bakeszból, vagy a tőle megszokott fokozott nyáltermelés maradékában állok. Ha utóbbi Zolikám, akkor igyál valamit apa, mert kiszáradsz mire végzek. No, de csapjunk a lecsóba, kössétek be az öveket! Hogyhogy minek? Egyrészt a TEK előkészületeiből ítélve jobban félek tőletek, mint a hajléktalanoktól, - ha be vagytok szíjazva nem tudtok nekem rohanni - másrészt azért is jobb, ha be vagytok kötve, mert olyat mondok elájultok.

Szóval ahogy már említettem a héten, én vagyok a ti Linkoln Ábrahámotok. Igaz, hogy én nem eltörlöm a rabszolgaságot, hanem a 206 ezer közmunkásrabszolgával éppen bevezetem, és visszaállítom a dolgozók szombati iskoláját is, de szerencsére nincs módotokban kijavítani. Különben is a békemenet emléke melengeti picinyke szívemet, sokba került de megérte! Örömmel látom, hogy Pataky Attis sem hagyta el menetelés után a várost, most is a kör közepén áll, körbe veszik a jóbarátok, Pozsgay Imre és Szűrös Mátyás. Várjál meg a hakni végén, jövök, te őrült. Jól esett a biztatás, - mondhatni minden érzés amit adtál, jó volt nekem - most megint úgy érzem magam, mint a málhás szekér elé fogott Overdose. De aki lónak áll az ne nyihogjon, ahogy a dakota mondja. Különben harangoztak. A népnek. Az országnak. Nekünk.

Kedves hölgyeim és unatkozó uraim! Európában 13 kormány megbukott, de én mégis itt vagyok! Hollandiában akkora a córesz, hogy már csak a szélsőjobb támogatásával tudnak működni, de szerintem csak eltévedtek ezek az ostobák, mint egyszeri fűárus a kurvák negyedében. Vehetnének példát rólunk, Unortodoxia parlamentjében van az a valami, amitől jobban pucsít a gárdaoroszlán Vona Gábor mellényén, amitől 20 perc alatt hazudtolja meg saját magát Végtörlesztő Forradalom idején, és még csak fel sem tűnik senkinek. Úgyhogy győztünk, ez vitán felül áll.Amúgy az EU úgy csőd ahogy van. 2011 a bedőlt álmok éve. Nekünk az EU olyan, mint a felcsúti házipálesz: zárjegy nélküli boldogság, amitől a lókupecek opálos kapzsisága ver tanyát tekintetünkben, és amitől olyan bátor büfiket nyomunk, hogy az ájertól felpattogzik a szinterezés a strasbourgi mikrofonállványról. De hagyjuk ezt, most éppen koldulunk úgyhogy a kokiosztás és sallerverés ma elmarad. Különben is, legfrissebb agyszüleményem szerint félni csak a félelemtől kell.

Tényleg tesókáim, azt mondtam már, hogy a szocik a hibásak 2011-ért, de főleg ez a Gyurcsány nevű? Ugye? Mert az elmúttnyócév az elmúttnyócév. Megkérdeztem az asszonyt mint mondjak el ma nektek erről, és szerinte mindent. Úgyhogy tessék: a szocikahibásak meg a gyurcsányahibás, a szocikahibásak meg a gyurcsányahibás. Nem szívesen mondom ezt, de ha nem a szocik lennének a hibások akkor nem mondanám, de a szocikahibások úgyhogy mondom, csakis azért, hogy a hátsó sorban figyelők és a hírtévé előtt ülők is pontosan értsék: a szocikahibások. Ha 52% lenne az államadósság akkor mi adnánk az IMF-nek kölcsön, de mivel az államadósság elleni harc is úgy rúgott pofán minket, mint az önjáró forgóajtó, ezért is a szocikahibások.

De nézzünk előre drágáim, és szövetkezzünk. Igen, azt akarom a középosztály szövetkezzen a nyugdíjasokkal, mert nélkülük beszopjuk 2014-et. Úgyhogy meg ne halljam, hogy valamelyik egykulcsosát sirató, magát konzervatívnak hazudó fórumtroll inaktív semmirekellőknek nevezi szeretett szövetségeseinket! A szenilis marházás innentől a múlté, ahogy a szellemi frissességhez kötött választói jog követelése is! VILÁGOSAN BESZÉLTEM?! Ha ezt megteszitek nekem, akkor azt fogom akarni, hogy a középosztályé legyen a politikai hatalom. Uff, én beszéltem, és rólam köztudott, hogy amit most kimondok, az egy óra múlva már nem biztos!

Beszélgessünk kicsit az alkotmányromról, attól mindig izgalomba jövök. Szerintem fasza lett, mert az lett és kész. Olyan alapokat raktam le, amiket nem lehet fölszedni, mint jámbor tüntetőnek az utcakövet. Különben is, aki megpróbálja annak a békemenet lép a kezére, úgyhogy coki. Az adósságplafontól pláne coki, az országot nem adósíthatja el rajtunk kívül senki. 2015-ben majd megtudjátok milyen az, amit mi magunk nem vállaltunk be.

Az adórendszert is kidobtuk a francba. Most persze sokan rínak, hogy kevesebb a munkabér, meg cégek szűnnek meg, és a gazdagokat támogatja, de ez nem igaz. A gazdagok régen külföldre viszik a pénzüket - Lázár Jani is Svájcban bankol a kis Boldinak - úgyhogy őket pont nem érinti higgyétek el. Meg kellett változtatni az ösztönzés irányát, most azt mondom kis kitartás, 2013-ra fog ez rendesen felpörögni. Vagy addigra megszüntetjük, mert ezt kéri minden épeszű szervezet. Huppsz, ezt hangosan kimondtam?? - vagy csak gondoltam? Remélem utóbbi...!

Megreformáltuk az oktatást is. Holnaptól hitben felnőtt szakmunkásokat képzünk, akik többet fognak állni műhelygyakorlaton az esztergagép mellett, mint ülni az iskolapadban. Egyrészt a haverok cégének az ingyen meló sose rossz, másrészt meg minek ennyi továbbtanuló értelmiségi? Hát átverik őket a diplomával, nem veszik észre? Azt hiszik kapósak nyugaton? Azt hiszik kellenek ők ezzel a semmi kis képzéssel amit itt kapnak? Azt. És kivándorolnak úgyhogy innentől röghöz kötjük őket! Ne jöjjön nekem senki az esélyegyenlőség megsértésével! Orbánia minden diákjának esélye van bejutni a felsőoktatásba, és a diákhitel segítségével esélye van eladósodni is. Kussbazmeg, mi így küzdünk a lakosság és a pályakezdő munkavállalók eladósodása ellen! Különben nem volna lehetőség az ifjúkommunista adósrabszolga - akarom mondani konzervatív keresztény új nemzedék elkötelezésére.

Zárszóként elárulok egy műhelytitkot: a spindoktoraim leghosszabban azon agyaltak, hogy milyen hasonlat lenne az, amelyik egyformán megfelelne az Indexes jégkorong blognak, az Origó főszerkesztő Gazda Albertnek, és még ennek a rohadt, nyálával ölő varánusznak is. Aztán megtalálták a megoldást, úgyhogy a jégkorong király Wayne Gretzky szavaival élve: nem oda megyek, ahol van a korong, hanem ahol lesz. És sűrűn imádkozom néhány csapattársért, akik Kusza Szemmel ellentétben látnak a pályán.

Hajrá Magyarország, semmitmondtam magyarok!

http://varanus.blog.hu/2012/02/08/orban_mese_a_sokfele_osztott_semmirol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 519 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.