Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Selmeczi: gondolkozni felesleges, emlékezni kifejezetten kár
  2012-03-12 21:55:47, hétfő
 
  Selmeczi: gondolkozni felesleges, emlékezni kifejezetten káros

2012.03.12. 20:10


Azt írja a Képviselő Funky hogy "Selmeczi Gabriella elborzadva értesült arról, hogy a nemzetközi baloldal francia importtüntetőkkel készül meggyalázni március 15-i ünnepünket." Konkrétan így fogalmaz a zsák foltja Fidesz szóvivője:

"Tovább folytatódik a nemzetközi baloldal támadása Magyarország ellen. Már március 15-i nemzeti ünnepünk sem szent az MSZP-s, SZDSZ-es külföldi elvbarátok számára. A "francia értelmiségiek" azon kívül, hogy butaságokat beszélnek, kettős mércével is mérnek. Nem emlékszünk, hogy hasonló vehemenciával képviselték volna a Gyurcsány-korszak visszaéléseinek áldozatait, felemelték volna szavukat például a rendőrterror, a szocialista korrupciós gépezet, a legdurvább politikai hazugságok, vagy éppen a költségvetési adatok - Európában is párját ritkító - meghamisítása ellen."

Ebben nem csak az a gáz, hogy mindeközben nagy valószínűség szerint a mi adópénzünkből importál a kormány lengyel támogatókat a párt- és kormányfüggetlen "béke"menetre, akiknek feltehetőleg nem kell előzőleg nyilatkozni arról, hogy elítélik a demokrácia Fidesz általi lerombolását.

Gáz Selmeczi nyilatkozata kapcsán az is, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után a francia szocialisták elnökjelöltje, Ségolene Royal európai viszonylatban szokatlanul élesen támadta Gyurcsány Ferencet 2006-ban:

"Az LCI francia hírtévé azon kérdésére, hogy ha egy szocialista kormányfő bevallja, hogy helyzetértékelésében és ígéreteiben hazudott, le kell-e mondania, a francia baloldal jelenleg legnépszerűbb politikusa kedden azt válaszolta: "Igen, úgy gondolom. Még akkor is, ha nem akarok a magyar ügyekbe beavatkozni, úgy gondolom, hogy a helyzet Magyarországon robbanásig feszült. A megmozdulás - amelyen elsősorban fiatalok vesznek részt - egyben a tisztelet megkövetelése is. Van egy közös pont a demokratikus országokban: az államnak az igazat kell hirdetnie, és a demokráciáknak pedig a tisztelet demokráciáinak kell lenniük" - mondta Ségolene Royal."

A teljes igazsághoz hozzátartozik az is, hogy Pierre Moscovici, a PS nemzetközi ügyekért felelős országos titkára csak Gyurcsány ,,hihetetlen cinizmusát" ítélte el, Royal lemondásra vonatkozó követelésével már nem értett egyet.

Egyébiránt mindig is úgy gondoltam, hogy bármely politikai erő részéről komoly bátorságra vall Selmeczi Gabriellát bárminek pártszóvivőnek kinevezni.

PS: Megkérem a kedves kommentelőket, hogy kiflizéstől tartózkodjanak, mert kisstílű hülyeség annak felemlegetése.


http://orulunkvincent.blog.hu/2012/03/12/meg_gondolkoznem_kell_egy_cimen#c1607561 9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki vagy te Európa
  2012-03-12 21:52:30, hétfő
 
 


Ki vagy te Európa



Már sokszor kérdeztem magamban, de választ azóta sem kaptam . Európa, a fehérember Európája . De ni csak ! Mások szívják a vérét ! Keletebbről jöttek a kazárok, akiket kiválasztottak tanítóik, felemelték hitvány lelküket, s most már az egész emberiség életére törnek . Európa kell nekik, holnap az egész világ, de akkor sem lesznek elégedettek . Beteg lelkek, gettóban nevelt csökevények, bólogatós tetűhinta, kiskalap, ez jutott nekünk, vendéglátó nemzeteknek .



Beengedtük a tótot, s lásd, kivert a házunkból ! Eltűrtük az oláhokat, megengedtük nekik, hogy mellettünk éljenek, s ők éltek az alkalommal, ami tolvajt szült megint . Menekült a rác, által jött a Dunán a törökök elől, de az osztrák bérgyilkosa lett, itt maradt ő is hivatlanul . Horvát testvéreink ti sem bántatok jobban a benneteket védelmező magyarokkal, ellenünk fordultatok amint tehettétek ti is az osztrákok oldalán . De tudjátok mit ? Megbocsátunk nektek most is, mint mindig... Nem tudtátok mit cselekedtetek .



Mi sem tudtuk, még sem tuszkoltunk ki senkit a házából, országából, hazájából . Volt e mellett egy hontalan kis nép, akik kereskedelemmel foglalkoztak, otthon voltak az otthontalanságban, gazdagok a hazátlanságban, urak a pénz imádatában, akik országot kaptak ősiség jogán . Amíg ezek még hazátlanok voltak mindenkinek megvolt az otthona . Majd egyenlőbbek lettek, emancipálták őket mindenhol, de még sem maradtak otthon, nem mentek haza, csak azután bolyongtak igazán ! Segítséget találtak kultúrájuk titokzatosságában . Otthon voltak ők mindenütt . Nálunk is . Talán jobban mint mi voltunk .



Magyarokká lettek, magyarabbá mint mi valaha is voltunk, ezért vezetni kezdtek bennünket az orrunknál fogva, pedig nekik volt nagy húsos orruk, jellegzetesen gyapjas hajuk, metélkedtek, hétágú gyertyatartót hordoztak magukkal, miáltal felismerték egymást . Kezdetben tekercseket csavargattak, majd tanítóik kidolgozták nekik kézikönyvüket, ami felváltotta korábbi szövetségüket Istennel, akinek a helyébe léptek . 700 évig fáradoztak azon, hogy összeálljon a nagy mű, ami ráakasztotta piócáit az emberiségre, ami által a kazárok új kiváltságot szereztek maguknak .



Segített nekik Mohammed, aki a kereszténységből vált ki furcsa tanaival 624-ben . Ellenségképet kerített a világnak, mert csak az ő istene volt igaz . Ebhitűek, hitetlen gyaurok lettek a többiek, ami a kazárok képébe illett . Ők is úgy gondolták, hogy mindenki más csak jószág rajtuk kívül, akiket tartaniuk kell, fejni, nyírni, élősködni rajtuk . Begyüjtötték az aranyat, amivel szabadon kereskedtek a népek közt, felvásároltak minden olyan árut, ami kelendő volt máshol, így anyagilag gyarapodtak, megismerték a különböző nemzeteket . Majd amikor felgyorsult a világ ők léptek először ! Mindig ők ugranak minden lehetőségre, hálózatuk betakarja az emberiség minden zugát .



Már az iparosítás kezdetén hatalmas gyárakat hoztak létre, kölcsönöztek, hiteleztek, szállítottak, kereskedtek, igényeket keltettek az emberekben . Addig saját lehetőségei szerint élt mindenki nélkülük, de a bőség szaruját szorgosan cipelték magukkal mindenhová . Itt erre volt szükség, ott arra . Mindig megjelent valahonnan egy kaftános zsidó, aki bár ott volt a közelben, mégsem akart letelepedni sehol . Velünk élt, gyarapodott általunk, még is a leggyengébb láncszemet képezte .



Árulóink is közülük kerültek ki szinte mindig . Nem azért mert ők rosszak voltak, hanem mert ilyenek voltak . A zsidók ilyenek . Mindenbe az üzletet nézik, a gyarapodás lehetőségét . Állandó értéket gyűjtenek, mint az arany . Pénzt kölcsönöztek királyoknak, fejedelmeknek, akik egyre torkosabbak lettek, beleszokva a jóba . Az embereket meg szipolyozták kényelmük növekedésével arányban, amiről a zsidók gondoskodtak . Ők szedtek vámot, útdíjat, adót, amely egyre csak növekedett praktikáik nyomán . Ezért mindig a törvénnyel szemben találták magukat .



Angliában már a XII-ik század elején kitették szűrüket, ahová egészen 1640-ig nem jöhettek vissza . Így jártak a franciáknál, majd 1492 után a spanyoloknál is, ahonnan Hollandiába kellett menekülniük az inkvizició elől . Nem véletlen az sem, hogy ezek a kereskedő mentalitású emberek a felfedezőkkel tartottak, hajót vásároltak, s ezzel olyan előnyökre tettek szert, ami még ma is érezhető . Nem véletlen azoknak az országoknak a fejlettsége, amelyek a tengerek mellett fekszenek . A gőzgép feltalálásával felgyorsult a városiasodás miatt az élet .



Hamarosan gőzhajó váltotta a vitorlásokat, amivel rabszolgakereskedők szállították a szerencsétlen négereket Afrikából Amerikába . Gyárak épültek, gyarmatosítottak, s mire elérkezett a XX-ik század Anglia birtokában volt földünk 78%-a . Nagy segítség volt ehhez bankjain keresztül a zsidó, kik Cromwell forradalmát is pénzelték, megszabadulva a Stuart ágtól, lefejezve Károly királyt, akinek helyébe lépett a mai királyi család, akik rokonságban állnak az összes királyi családdal, sőt zsidó vérvonalat is hordoznak magukban .



Európa is a kezükbe került ugyan olyan könnyen mint Amerika . A kereskedelmet is a nagybankok működtették . 1913-ban megalakították a Federal Reserve System-et, ami korlátlan hatalmat jelentett a pénznyomtatás jogának megszerzésével . Azóta azok a bankok kiterjesztették működésüket a világ összes országára, amit hálózatszerűen működtetnek, s csak az általuk végzett pénzmozgásokat garantálják . Régebben arany helyett váltót vitt magával valaki, amit beválhatott minden baj nélkül, akár tengeren túl is . Ez a bankrendszer mint családi vállalkozás, kiterjedt monopóliummá lett napjainkra, ahol egyes nemzetek pénzét is csak általuk érvényesítheti a politika . Értéktelen papírcafat idegenben a pénz, ha nem ad értéket neki ez a pénzbirodalom .



Bérbe adják nekünk a saját valutánkat ! Miért kell nekünk nemzetközi ügyleteket folytatni a pénzünkkel ? Így a gazdagabb országok nagyobb jövedelmet húznak maguknak, s a kiszolgáltatott népek fillérekért dolgoznak éjt nappallá téve . Ugyanazt az árut megveheti nyugaton bárki negyedéért, amit vért izzadva készít el valaki Magyarországon . Minden annyiba kerül itthon is mint a gazdagabb országokban, ahol persze négy-ötször keresnek többet az emberek . Még az energia sem olcsóbb nálunk, ahol a hideg tél következtében jobban rászorulunk, mint mások . Ha kormányunk bennünket szolgálna, megoldhatná könnyedén, mert nem is olyan rég még fával fűtöttek mindenhol .



Megváltozott Európa . Eltávolodtak az országok egymástól . Kelet felé szegényednek az emberek, még a vonat sem áll meg náluk, átrobog rajtuk, viszi a vérrel-verejtékkel megtermelt vagyont nyugatabbra, gazdagabb nemzeteknek . Elsivatagosodott tájak alól szívják el a gázt, pumpálják ki az olajat, ami véges, sőt tönkre teszi környezetét, miközben gazdaggá teszi azt, aki kereskedik vele . Így nőttek nyakunkra a kereskedőink, akik mind egy kaszthoz tartoznak, s egy dologban hisznek .



Elérkeztek oda, hogy felválthatták az arisztokráciát, bár felelősséget nem vállalnak azokért, akikből élnek . Mindenhol zsidó arcokat fedezhetünk fel a pénz közelében, s ezek a zsidó arcok más és más nemzet népviseletében öltözködnek, azokat képviselik az Únió parlamentjében, ahol magasan díjazzák őket árulásukért . Ez az únió is olyan, mint a korábbi Szovjetúnió volt, csak más színekben töndököl . Felváltotta a sarlót és kalapácsot a kék alapon sok sárga csillag . Lila nyakkendős politikusok jól megférnek a kék, és vörös nyakkendős elődjeik között .



Olyan törvényeket hoznak, hogy meg sem említhetjük elnyomóinkat, ki sem ejthetjük azt a szót, hogy zsidó . Egyedül ők gyarapodtak a két gyilkos háborúból, ami Európa népeit pusztította évekig, majd a béke megosztottsága elszegényítette a keleti felét . Minden nagyobb vállalatóriás zsidó bankok kezére jutott, amit részvényesek nevében, adófizetési kötelezettség nélkül működtetnek, sőt különleges, kiemelt jogokat élveznek . Ezek a jogok megkérdőjelezhetetlenekké váltak a XXI-ik század elejére, sőt egész világunk működését is befolyásolják .



Valaminek változnia kell hamarosan, tarthatatlanná vált ez a helyzet, hiszen földünk pénztartaléka véges, s mára minden érték átvándorolt a pénz forgalmazói kezébe . Ők irányítják a nemzetközi nagyvállalatokat is a többségi nemzetek ellen . Európa népeit összekeverik afrikai és ázsiai elemekkel, de mégis, legnagyobb károkat a kereszténység tagadásával érték el, amit a többség fel sem fogott eddig . A hagymakulolás keleti ortodox szellem behatolt Európa Istenasszony testébe, ahol már muzulmán templomok emelkednek a zsinagógák szomszédságában . Templomainkat elhanyagolták . Főpapjaink maguk is kikeresztelkedett zsidók . Vatikánban is ők ülnek, tanácskoznak, lopják az időt Isten nevében . Segítség ! Európát eltérítették ! Ez már nem az az Európa, amit mi gondoltunk . Térjetek vissza templomaitokba a megváltó Jézus nyomán, és kergessétek ki belőle a kufárokat !





VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetközi zsidó szövetség alakult Debrecenben
  2012-03-12 21:47:25, hétfő
 
  "Nem illik róla beszélni, de a kilencvenes évek elején rengeteg nyugati szakértő érkezett az országba és tollba mondta a törvényeket, előkészítette a vagyoneladási látszat-pályázatokat, szerződéseket. Irodákkal rendelkeztek az állami hivatalokban, nem eggyel és nem kettővel találkoztam. Az Eurázsia feletti hatalomszerzés a washingtoni konszenzusnak nevezett program a dereguláció-privat...izáció-liberalizáció fogalomhármas szerint zajlott. A helyiektől pénzelvonás, az idegen megfinanszírozása, az infláció felpörgetése, cégek csődbe kergetése, a média megtévesztő eszközeivel. Ma pedig ott tartunk, hogy a programszerűen végrehajtott átrendeződés dokumentumai szétszóródnak. A valóság nem kerül a mai fiatalok elé, nem kerül a történelemkönyvekbe." (Varga István: Számháború)


Nemzetközi zsidó szövetség alakult Debrecenben
2012. március 11. 16:21 MTI - dehir.hu

Debrecen - A "Jövőnk az összefogás" üzenetével megalakult a Közép és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Szövetsége; az alapító okiratot vasárnap Debrecenben, a Megyeházán tartott ünnepségen írta alá húsz itthoni és határon túli magyar zsidó hitközség, illetve zsidó szervezet képviselője.

Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy a kultúra formálásában a zsidó szervezeteknek nemcsak a múltban volt jelentős szerepük, hanem a jövőben is, s ezt új keretek között tehetik meg a Debrecenben létrejött összefogással. "Minden társadalom a közösségeiből meríti erejét" - mondta a fideszes politikus, majd utalt arra, hogy Debrecenben van az ország legnagyobb vidéki zsidó hitközsége.


Fotó: MTI - Czeglédi Zsolt

Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója is azt hangsúlyozta, hogy az a szövetség, amelynek alapító okiratát Debrecenben aláírták, nemcsak rögzíti a közös utat, hanem abból valami új és ösztönző mozgalom indítható el. A Mazsihisz-vezető azt mondta, hogy a "recesszió vihara tombol", jelentős a munkanélküliség, s ilyen helyzetben "elképzelhetetlen, hogy a falainkon belül egymást marjuk". Zoltai Gusztáv megfogalmazása szerint Debrecen - mint most is - példát mutatott az elmúlt években, amikor is évről évre megrendezik a hazai és a határon túli magyar zsidó hitközségek találkozóját.

Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség vezetője hozzátette: múlt évi találkozójukon döntötték el, hogy "a Kárpát-medence zsidóságának fennmaradása érdekében" szorosabbá teszik az együttműködést. A most megalakult szervezet nyitva áll minden zsidó előtt, nem tesznek különbséget a különböző irányzatú csoportok között - jegyezte meg.

Papp László (Fidesz), Debrecen alpolgármestere szerint "az együttműködéssel az összetartozás új korszaka kezdődik", az aláírás kifejezi "a közösség erejébe vetett hitet, az egymás iránti elkötelezettséget".

Radu Tirle, a romániai Bihar Megyei Tanács elnöke megyéje lakói nevében megkövette a zsidókat a történelemben ért atrocitásokért, s kérte Istent, "adjon erőt számukra, hogy tudják megbocsátani azt a sok szörnyűséget".

Bíró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere városa és a Partium magyar közösségének "tiszteletteljes üdvözletét" tolmácsolta, megjegyezve, hogy "a kisebbségi lét (...), de a mai nap is példa arra, hogyan lehet szövetségben építeni a jövőt".

Támogatásáról biztosította az új szövetséget Szabó György, a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) elnöke, reményét fejezve ki, hogy az új szervezetet kellően tudják támogatni annak érdekében, hogy "a zsidó reneszánsz közélet újra tudjon fejlődni".

A Közép és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Szövetségének húsz alapítója van, magyarországiak mellett felvidéki, erdélyi, partiumi és délvidéki magyar zsidó közösségek. Néhányuk képviselője nem tudott megjelenni az aláíráson, e szervezetek levélben biztosították a szervezőket csatlakozási szándékukról.

Az aláírás után a Nagyváradi Zsidó Hitközség művészeti csoportjának közreműködésével megünnepelték a zsidók legvidámabb ünnepét, a sorsvetés napját, a Purimot, majd az ünnep kapcsán Asher G. Ehrenfeld debreceni főrabbi mondott ünnepi beszédet.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Új benzinárcsúccsal örvendezteti meg a lakosságot a Mol
  2012-03-12 21:23:05, hétfő
 
  2012-03-12. 12:48
Új benzinárcsúccsal örvendezteti meg a lakosságot a Mol

Emeli bruttó 7-7 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel benzin ára új csúcsra kerül - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.
Az emeléssel a benzin átlagára 437 forintra, a gázolajé pedig 439 forintra nő. A Mol egy hete bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, míg a gázolajét bruttó 4 forinttal csökkentette. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/93349/#ixzz1ow69OKhS
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészárosok NATO egyenruhában
  2012-03-12 21:19:56, hétfő
 
  Mészárosok NATO egyenruhában



Afganisztánban 2012.03.11-én 17 (vagy még több) afgán gyermeket nőt és családfőt mészároltak le az éjszaka leple alatt amerikai katonák összehangolt, előre eltervezett vérengzésben. A szerencsétlen, védtelen embereket közvetlen közelről arcon lőtték, vagy menekülés közben végeztek velük. Befejezésképp a még élő és holt áldozatokat benzinnel felgyújtották.

"Nem nagyobb a szolga az uránál" Jan.15-20

A bűnök melyeket az amerikai katonák és az őt támogató fullajtár csürhe, közte a Magyar Honvédség Afganisztánban állomásozó katonái idegen földön elkövetnek a leggyalázatosabb vérengzések közé tartoznak a világtörténelemben. A fékevesztett tehetetlen düh, mely ezekből a súlyos bűncselekményekből sugárzik elárulja a megszálló erők erkölcsi szintjét.

A magyar katonák kutya kötelessége lenne fegyverrel fellépni az ilyen tömeggyilkos csürhe ellen, de ezzel szemben remegve várják hazautazásukat és a bérgyilkosság támogatásáért járó 'ezüsttallérok' kifizetését!

Ezek az emberek (akik nem méltók a magyar egyenruha viselésére sem), bűnrészességért kellene hogy feleljenek.

Évek óta figyeljük és tároljuk az afganisztáni NATO erők által elkövetett vérengzéseket. Több tízezer a lemészárolt gyermekek, nők és a többi ártatlan áldozat száma.

A magyar és keresztény emberek ezt a vérengzéssorozatot mélységesen elítélik és elhatárolódnak tőle. A felelősség a fenti krisztusi idézet alapján a legmesszebbmenőkig érvényes az ott állomásozó magyar bérgyilkosokra is (katonának nem nevezhetők, honvédnek meg még inkább nem).

A terror, mely a úgymond a 'nyugati' világot áthatja, a mai napig a féktelen terrorbombázások és az atombomba őrületéből táplálkozik.

Nem más ez, mint a 'világ fejedelmének' a tobzódása.

A keresztény embernek nem okoz problémát, hogy megtalálja a helyes utat.

"Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáéit, de mivel nem e világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket e világból, azért gyűlöl benneteket e világ." Jan. 15

A keresztény ember harcol, mert nincs más választása. Nem idomul, hanem ellene mond a világ fejedelmének. Nyavalygás nélkül viszi keresztjét és szembe száll a gonosszal, a testvéreit pedig segíti e gigászi küzdelemben az Isten Országáért.

A magyar politikai vezetés erkölcsileg már rég elbukott, tökéletes példa erre az afganisztáni bérgyilkos kiküldetés is. Az ország beteg és nem képes a felemelkedés útjára lépni a nyugati típusú demokratikusnak nevezett diktatúra útján.

A mi utunk egy teljesen más út, melyre rá kell lépnünk újra, de előbb le kell rázzuk magunkról ezt a nyugati húsevő terrort!

Bojtár András - Jövőnk.info
2012. március 12.


http://jovonk.info/2012/03/12/meszarosok-nato-egyenruhaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sörfogyasztás kézikönyve:
  2012-03-12 21:19:02, hétfő
 
  Sörfogyasztás kézikönyve:

jelenség: Nem esik jól a sör.
probléma: Üres a korsód.
megoldás: Vegyél még egy korsóval!

j: Nem esik jól a sör, nedves az inged.
p: Nincs nyitva a szád, vagy nem az arcod megfelelő részéhez tartod a korsót.
m: Gyakorolj tükör előtt!

j: Túl gyorsan elfogy a sör, és nem ad semmi élvezetet, ugyanakkor alattad tócsa gyűlik.
p: Fordítva tartod a korsót.
m: Fordítsd meg, és igyekezz így tartani!

j: Nedves a nadrágod, pedig nem is öntötted le magad.
p: Behugyoztál.
m: Oldalogj oda egy kutya mellé, és szemrehányóan mondd: - Rossz kutya!

j: Már egy ideje minden homályos.
p: A korsó fenekén keresztül nézed a világot!
m: Vegyél még egy korsóval!

j: A bárpult gyorsan távolodik.
p: Éppen kidobnak.
m: Menj egy másik kocsmába!

j: Ébredéskor az ágyad kemény, hideg és nedves.
p: Az árokban éjszakáztál.
m: Várd meg a reggelt, és keress egy kocsmát!

j: A szemben lévő fal olyan mint egy plafon.
p: Hanyatt estél.
m: Ha a korsó még tele van, idd ki. Ha üres, keress valakit, aki odasegít söntéspulthoz, hogy kérhess mégegy korsóval.

j: Nem adnak sört.
p: A könyvesboltba mentél.
m: Menj a szomszédos kocsmába!

j: A pogácsa olyan kemény, hogy nem tudsz beleharapni.
p: A kocsmáros kedvenc teknőcét próbálod megenni.
m: Vigyorogj bocsánatkérően, és igyál inkább egy sört!

j: A zsebedbe nyúlsz, és rájössz, hogy mégiscsak van még pénzed.
p: A szomszéd zsebébe nyúltál.
m: Óvatosan húzd ki a kezed, és ha hozzáragadt egy bankjegy, hívd meg rajta egy sörre!

j: Sötét van.
p: Záróra.
m: Megoldás nincs, essél pánikba!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
400 millióval hálálja meg volt kabinettitkára szolgálatait a
  2012-03-12 21:17:09, hétfő
 
  2012-03-12. 13:09
400 millióval hálálja meg volt kabinettitkára szolgálatait a Fidesz - a mi adónkból

Kuna Tibor, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárának cége, a Young & Partners nyerte meg a Miniszterelnökség által kiírt public relations- és rendezvényszervezési munkákra kiírt, bruttó 400 millió forintos tendert.
Az Inter Media Group (IMG) győzelmével záruló médiavásárlási tender szerződése mellett a Miniszterelnökség közzétette a pr- és rendezvényszervezési munkákról szóló közbeszerzés szerződését és mellékleteit (ajánlattal együtt) is.
Eszerint a január elején kiírt, bruttó 400 milliós tendert a Young & Partners nevű cég nyerte meg, a megbízás 2013. június 30-ig szól. A cég tulajdonos-ügyvezetője Kuna Tibor, aki több kommunikációs megbízás mellett 2003 és 2008 között a Fidesz-frakció kabinettitkára volt cég 2008-as megalapítása előtt. A Közbeszerzési Értesítőben a Miniszterelnökség egyelőre nem kommunikálta hivatalosan az eredményt, kérdésre annyit árultak el, hogy az ajánlattételi dokumentációt hét cég kérte ki: a nyertes Young & Partners, a V.M. Komm, a Media Factory, az Index Zrt., a Weco Travel Kft., a Tendervilág Kft. és a Trivent Kft. Hogy ezekből melyek indultak el a tenderen végül, azt nem árulták el.
A Young & Partners rutinos közbeszerzés-induló. Közmegbízásaik között többségében regionális, helyi, városkommunikációs feladatok szerepelnek, de dolgoztak már többek közt a Hungarofestnek, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, a Közbeszerzések Tanácsának, az Oktatási Hivatalnak és az Országos Egészségügyi Pénztárnak is. A Közbeszerzési Értesítő Online adatbázisa szerint a Young & Partnersnek ez a legnagyobb közbeszerzésben elnyert megbízása, korábbi feladatai többnyire 15 és 30 millió forint ellenértékűek voltak.
A 2008-ban alapított cég az Opten cégadatbázis adatai szerint 2009-ben 115 millió, 2010-ben 193 millió forint forgalmat könyvelt el, adózott eredménye ezekben az években 14 és 7 millió forint volt.
A Miniszterelnökség, és a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs közbeszerzéseinek jelentősebb részét korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kezelte, de ettől az évtől kezdve már a Miniszterelnökség kezeli ezeket a közbeszerzéseket is.
(Kreatív Online )

További részletek: http://kuruc.info/r/2/93352/#ixzz1ow4fKS4I
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország – egy lóvá tett és meggyötört nép I. rész
  2012-03-12 21:11:58, hétfő
 
  Magyarország - egy lóvá tett és meggyötört nép I. rész (1989-1998)
Hunikum
2012-03-03 22:05:57


Azt hiszem, - bízom benne- , hogy aki már ehhez a cikkhez önszántából eljutott, annak fölösleges szócséplés lenne taglalnom a XX. századi Magyarországgal kapcsolatos történéseket, a két világháborút és Trianon gyalázatos tényét. Valamint fölösleges beszélnem a 40 évről, arról a gyalázatos, megszállt és idegen eszmeiségben eltöltött időszakról, amit egyesek Kádár-korszaknak, mások kommunizmusnak, avagy akkori - mára már mosolyt fakasztó ,,demokráciának" hívnak - szóval hagyom most az Átkost is. Sok, máig tisztázatlan és elrendezetlen ügy természetesen oda nyúlik vissza, de ami utána jött, na az göngyöli máig maga előtt a napjaink történéseit, mint szkarabeusz a ganajgombócát.


Sokan emlékszünk még tisztán vissza azokra az örömteli napokra, amikor végre kikiáltották a köztársaságot, vagy amikor otthoni tévéképernyőn élő egyenes adásban élvezhettük a külhonba szakadt honfitársainkat oly sok ideig kínzó és nyomorgató Ceausescu üldözését és kivégzését.
Európán, mint futótűz szaladt át a kommunista diktatúra rendszerek bukása. Széthullott a Szovjetunió, újra egyesült a két részre szakadt Németország, újra szétvált darabjaira a Csehszlovákia és Jugoszlávia nevű mesterséges szörnyszülött.
Hosszú idő után egész friss lett a levegő úgy, hogy még lőporszagnak sem kellett átlengenie Európát.

1990 - Jött az MDF az ő lakiteleki, forradalmi gondolataival, és az ország szinte megrészegülten zuhant bele a kommunizmusból a jól előkészített gyilkos kapitalizmusba. Miközben regnáltak a maguk 42 hónapja alatt, sokszor cserélődtek. Cseréltek belügyminisztert, kétszer pénzügyminisztert, szintén kétszer kereskedelmi tárcavezetőt. Az Antall kormánynak 3 agrárminisztere, 2 környezetvédelmi minisztere, 2 kultuszminisztere, 3 titkosszolgálati felügyelője volt, valamint 2 ember a kárpótlásokért felelős poszton.
Apropó kárpótlás. Olyan jól sikerült, hogy szétosztották az anno lakosságtól elkommunizált javakat, rendszerint azoknak, akik pont hogy nem a kifosztott, hanem a kifosztók oldalán álltak. Csak egy példa: hány komcsi TSZ elnöknek lett hirtelen fillérekért több száz hold földje és még máig is futó, de akkor ,,tán" értékcsökkentett traktorja és gépparkja?

Sorra szűntek meg állami cégek és sorra váltak munkanélkülivé, kiszolgáltatottakká és nincstelenekké rendes magyar dolgozó emberek és családok. Az nem vitás, hogy rengeteg életképtelen és veszteséges üzem teremtett látszatmunkahelyet emberek tízezreinek, de a nem hozzáértő azonnali intézkedések, bezárások, kiprivatizálások visszafordíthatatlan munkaerő piaci többletet és munkanélküli áradatot zúdítottak a magyar társadalomra. Mára már tudjuk ennek a békés és vér nélküli átmenetnek a hátterét is. Nem történt más, mint hogy az elvtársak inget cserélve nem elvtársnak, hanem úrnak neveztettek a továbbiakban, de valójában maradtak a helyükön.

A rendszerváltás utáni években sokan éltek meg drámai időket. A 90-es évek elején drasztikusan kezdtek emelkedni a megélhetési költségek. Bizony könnyű volt azt hinni, hogy a látványosan emelkedő reálbérek meghozzák a várva várt nyugati jólétet, de sajnos arányaiban és vásárlóértékében a látszatra több pénz koránt sem ért annyit, mint előtte a kisebb összegek a fizetést tartalmazó borítékban. Újabb eszelős és meggondolatlan állami lépés volt a KGST és a közöspiaci szerződések felrúgása.

Rengeteg kiprivatizált és a hasznos megművelhetőség rovására szétszabdalt állami föld állt parlagon, immáron magántulajdonban. Csökkent az alföldi ország stratégiai bel-, és külkereskedelmi ütőkártyája a gabona. Mind az étkezési célú, mind a takarmány. Megszűnt az állami fő igény az élőállat felvásárlásra is, és inkább az állattartás felszámolását kezdték honorálni, mint a korábban még jól működő magyar húsipart. Mindemellett emelkedtek a takarmányárak, de csökkent a kilónként felvásárlási ár. No, hogy ne csak a sertéstartók érezzék meg az új idők szelét, a tej felvásárlási ára is csökkent, illetve nem is mindig vették át.

Eljött az az idő, amit soha nem fogunk büszkén emlegetni: búzát égettek és tejet öntöttek le a gazdák a csatornákba. Mária Országa fölött zokogtak az angyalok, mert ilyen gyalázatot még nem láttak.

Mennyire megtörték ezt a népet, ha már csak abból indulunk ki, hogy mekkora tömegdemonstrációk voltak akkor, amikor a benzin és a gázolaj ára 40 forint körüli árról 80-90 forint környékére emelkedett, ma meg szó nélkül benyeljük a már 450 Ft-os üzemanyag árakat is, és szenvtelenül hallgatjuk miközben egyes elemzők az 1000 Ft / l - es árat vizionálják a közeljövőre. Persze megvesszük, pedig a nagy olajvállalatok a mai napig pár forintos literenkénti áron állítják elő az üzemanyagot. Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a mindenkori kormányunk engedi ezt az árat, miközben ha akár csak a felére is mérsékelné benne az adók tartalmát, akkor is busás haszna maradna. Persze... benne van az útadó... hogyne amikor szinte minden normálisan járható út pótdíj illetve matrica használata mellett vehető igénybe.

Nem akarok ebben a témában nagy litániát tartani, de még egy példa a kenyér. A multik mellett a pékségek haldoklanak, mert a költségek emelkedése miatt nem tudják érvényesíteni a reális árakat. Igen, a magyar gabona, ha rendesen terem gépi megművelésű földekről van, melyek üzemanyagot fogyasztanak. A kemencében árammal vagy gázzal sütnek. Ki kell szállítani a boltokba, mely ismét üzemanyag fogyasztással jár. Tehát elárulom, ha nem nyerészkednének az alapvető szolgáltatásokon, illetve az üzemanyagokon, akkor a versenyképességük megmaradna, csupán annyival lenne jobb, hogy az alapvető élelmiszerünket alacsony áron, jó minőségben, magyar alapanyagból és magyar munkával állítanák elő, élénkítve a magyar gazdaságot.

No, de ki hozhatna egy olyan döntést varázsvesszőcsapásra, egy szempillantás alatt, ami csökkenthetne az emberek ilyen mértékű terhein? Egy kétharmados kormány akár más pártok támogatása nélkül egymaga is! Van ilyen kormányunk? Van! Megtenné ezt a lépést? Egy nagy francot, esze ágában sincs!

Ám folytassuk az eredeti gondolatmenetet eme napjainkba történt kitekintés után, hogy mi is vezetett idáig, hogy egy ilyen lépés mára már - a jelenlegi viszonyok között - minden eddiginél kockázatosabb és nehezebb lenne. Hogyan sikerült a deficites kommunista éra után még lejjebb nyomni a magyar népet és a köddé vált privatizációs állami bevételek után még rontani a helyzeten.

A romló életszínvonal pár év alatt lovat adott a kommunista revizionista nosztalgiázás alá és 1994-ben megtörtént az első gyalázat, a nép visszaválasztotta a változatlan diktatúra utódpártját kormánynak. Semmi nem változott, csak egy M betű tűnt el a párt nevéből és az MSZMP-ből MSZP lett, s miniszterelnöknek a volt pufajkás Horn Gyulát választották meg.

Magyarország ,,rendszerváltás" utáni harmadik kormánya az úgynevezett Horn - kormány volt.

Valójában másodiknak ítélném inkább, mert a Németh Miklós - féle átmeneti kormány nem töltött ki egy konkrét kormányzati ciklust az MDF előtt és igazán személyi állományában sem jelentett nagy változást a régi rezsimének apparátusához képest. A Horn - kormány 1994. június 15.-én tette le a hivatali esküt és 1998. július elejéig regnált. A kormány két párt, az MSZP és az SZDSZ koalíciójából állt össze. A ,,nagy" rendszerváltást hangsúlyozó SZDSZ, amint a szél fújt, úgy azonnal odatartotta a ,,popsiját" az előtte hevesen bírált MSZMP újra megerősödött utódpártjának, az MSZP-nek. Ez nem volt más, mint a tőlük már megszokott és elvárt ,,zászló a szélben" magatartás. Ennek a kormánynak az egyetlen és elvitathatatlan pozitív mentalitása az volt, hogy bár a koalíciónak megvolt a 2/3-os ereje, de jelentősebb törvényeket csak az akkori ellenzékkel való konszenzus meglétekor módosított. Pontosan egyértelmű pártállami múltja miatt, még a diktatúra gyanúját is el akarta hessegetni. Örültek, hogy visszakerülhettek a húsosfazék mellé.

A társadalmunk hatékony meggyengítésének rendkívül okos lépése volt SZDSZ-es, neoliberális emberek nemzetileg kulcsfontosságú kormányzati pozíciókba történő elhelyezése. Hogy mire gondolok? Ott van például Kuncze Gábor belügyminiszter vagy Fodor Gábor, s majd Magyar Bálint művelődési és közoktatási miniszter megválasztása. Persze kaptak semmitmondónak tűnő posztokat is, mint például Lotz Károly SZDSZ-es képviselő a közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszteri széket. Könnyű a felett elsiklani, hogy három egészen különböző diszciplínát irányít egy ember, de elmondom mi a fentiekből a kulcsszerep: Hírközlés! Na? Kattognak már a fogaskereket Kedves Olvasó?

Nos hát el is érkeztünk még egy miniszterhez, kinek munkája a mai napig ambivalens megítélésű. Valaki egekbe magasztalja, a magam részéről azok táborához tartozom, akik megítélték és elítélik. 1995 február végétől 1996 február végéig pénzügyminiszterré Bokros Lajost nevezték ki. Igen, a csomagos Bokrost, aki most mint MSZP-s miniszter tündököl és a későbbiekben egy ,,szebb időt megélt" MDF végnapjaiban is feltűnik majd.

Munkásságának második hetében 1995. március. 12.-én kiigazítási csomagját ,,az ország megmentése" érdekében törvényre emeltette. Szinte mindenki hallotta már azt a kifejezést, hogy ,,Bokros-csomag", de gyanítom, hogy sokaknak fogalma sincs, hogy valójában mit is takar ez az átfogó intézkedés sorozat. Nos, íme néhány ,,nemzetbarát" példa:

- a forint egyszeri 9 % - os, majd minden egyes hónapban közel 2 % - os

csúszó leértékelése.

- 8 % - os vámpótlék kiszabása, (kivéve az energiahordozókra), mely

felpörgette az inflációt és jelentősen csökkentette a munkabérek reálértékét.

- a nominálbérek emelkedésének megfékezése mind az állami szférában, s

ennek folyományaként a civil szférában is.

- a felsőoktatás fizetőssé tétele

- a fogászati ellátás fizetőssé tétele

- munkaerő leépítés a felsőoktatásban

- szűkítette a körét a családi támogatásoknak
például: családi pótlék, gyermeknevelési támogatás, gyermekgondozási segély

- csökkentette a gyógyszerek állami támogatását

- felemelte a nyugdíjkorhatárt



Remek kormány volt ez a Horn - kormány és remek családbarát honfitársunk ez a Lajos, nem?

Az emberek nyomorúságosabban éltek, mint eddig valaha (talán napjainkat kivéve). Ennek a kormánynak a sorsa is rövidtávra lett predesztinálva.



Folyt. köv.



hunikum.hu - spartacus

http://www.hunikum.hu/Magyarorszag__egy_lova_tett_es_meggyotort_nep_I_resz_%28198 9-1998%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem büntethetőek a krasznahorkai várban tomboló tűzvészt oko
  2012-03-12 20:50:31, hétfő
 
  Nem büntethetőek a krasznahorkai várban tomboló tűzvészt okozó cigányok
Hunikum
2012-03-12 17:44:15



Tovább folytatják az európai civilizáció lerombolását azok a romák, akik a többségi társadalomba 600 esztendő leforgása alatt sem voltak képesek beilleszkedni. A cigány populáció jelentős részét kitevő lumpen nomadizálók rovásán napról napra növekvő számú bűncselekmény, jobb esetben gondatlanságból elkövetett károkozás szerepel. Ez utóbbi minősítést érdemlő cselekedet volt Krasznahorka várának a felgyújtása, amelyet egy koránál fogva nem büntethető 11 és egy 12 éves purdé okozott a cigarettázásával.

Az 1300-as évek első harmadában épült erődítmény nem csak a török idők ostromait érte túl, hanem a második világháború borzalmas pusztításai ellenére is épségben fennmaradt. A két cigánygyerek teljesítménye azért figyelemreméltó, mert nekik sikerült az, ami a törökök 2,75 méteres lövegcsövű, 50 kilogrammos vasgolyókat kilövő ágyúinak és a szovjet hadsereg 1 tonna súlyú bombáinak sohasem: Krasznahorka büszkesége két egymást követő napon is lángokban állt. A romák bűnöző elemei miatt nem garantálható a magyar oldalon található Amadé-várnak (Gönc felőli), a drégelyi várnak (Drégelypalánk felőli) vagy a szlovákiai Fülek várának az épségben való megközelítése, amelyekhez képest a Felvidék legnagyobb középkori erődítményének, a szepesi várnak a látogatói kifejezetten szerencsések: őket csak kirabolják, vagy az autóikat törik fel.


Tisztelt olvasóink! Amennyiben úgy érzik, hogy tudnak valamiféle üdvözítő megoldást a cigánybűnözés visszaszorítására, kérjük, írják meg nekünk nyugodtan, hátha - közös társadalmi összefogással - a probléma még megoldható. Egy biztos: az utolsó pillanatban vagyunk.

hunikum.hu Fotó:MTI

http://www.hunikum.hu/Nem_buntethetoek_a_krasznahorkai_varban_tombolo_tuzveszt_ok ozo_ciganyok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az önfeladás útjára lépett a felvidéki magyarság
  2012-03-12 20:48:18, hétfő
 
 


Az önfeladás útjára lépett a felvidéki magyarság
2012, március 11 - 16:09


A szombati szlovák választásoknak csupán egyetlen pozitív eredménye van, Ján Slota szélsőségesen magyarellenes Szlovák Nemzeti Pártjának (SNS) kiesése a parlamentből.

Szávay István, a Jobbik szakpolitikusa közleményében hangsúlyozza, hogy a korábbi kormányzása idején magyarellenes törvényeket alkotó Smer fölényes győzelme azonban tovább fogja rontani a felvidéki magyarság helyzetét. A voksolás az elkötelezett magyar érdekképviselet újabb súlyos vereségét is eredményezte: a MagyarKoalíció Pártja (MKP) nem jutott be atörvényhozásba. Bekerült viszont a szlovák-magyar békés együttélés fontosságát hirdető vegyespárt, a Most-Híd. A Bugár Béla vezette formációnak az elmúlt két évben lett volna lehetősége, hogy kormánypártként érdemi előrelépéseket tegyen akár a nyelvtörvény, akár az állampolgársági törvény megváltoztatása érdekében, áttörés azonban egyik területen sem történt. A magyarok többsége mégis rájuk szavazott - mutat rá a jobbikos képviselő.

Súlyos figyelmeztetés ez a Kárpát-medence többi magyar közössége számára, és komoly felelősséget ró a külhoni magyar politikai vezetők mindegyikére is. Trianon pusztító következményei egyre inkább visszafordíthatatlannak tűnnek; egyik elszakított nemzetrészünk végveszélybe került, mivel már nemcsak létszámában szenvedett súlyos vesztességet, hanem identitásában is tragikusan meggyengült. Az elmúlt évek során világossá vált ugyanis,hogy az etnikai elv feladása egy nemzeti közösség politikai önszerveződése során valójában az asszimilációs politika elfogadásának első lépését jelenti, és hosszútávon az egész közösség önfeladásához vezet - figyelmeztet a nemzeti politikus.

De súlyos figyelmeztetést jelentenek az eredmények a magyar kormány számára is. Hogyan is várjuk el az elcsatolt területeinken élő nemzettársainktól, hogy bátran és büszkén vállalják magyarságukat, ha eközben nem érzik a hátuk mögött az anyaország védelmét és határozott kiállását, nem érezhetik azt, hogy Magyarország érdemben fellép az őket ért jogsértések ellen? Hogyan bízhatunk a megmaradásban akkor, amikor nem kapnak segítséget és támogatást a szlovák állampolgárságuktól megfosztott felvidéki magyarok? - teszi fel a kérdést Szávay.

Az utolsó utáni órában vagyunk! A szerb EU-csatlakozás román vétója bebizonyította,hogy nemcsak szükséges, de lehetséges is az unión belüli határozottabb nemzeti érdekérvényesítés. A magyar kormánynak idejete hát szakítania a megalkuvással, az önfeladást elősegítő diplomáciával, és végre a leghatározottabban kiállnia az elszakított magyarság érdekében! Addig, amíg még van kiért - szögezi le köleményében Szávay István.



http://barikad.hu/az_oenfeladas_utjara_lepett_a_felvidekimagyarsag-20120311
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 258 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 388
  • e Hét: 2648
  • e Hónap: 19441
  • e Év: 152358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.