Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Ünnepi beszéd Kossuth tér délután Szájer József
  2012-03-15 23:58:30, csütörtök
 
  Ünnepi beszéd Kossuth tér délután Szájer József
......



Szájer szerint mások is tanulhatnának tőlünk
A Himnusz után külön köszöntötték a litván és lengyel résztvevőket. Mi más lett volna a reakció: hosszú taps. Az első ünnepi szónok Szájer József, EP-képviselő volt: "Kevés olyan nemzet van a világon, amely annyi áldozatot hozott volna a szabadságért, mint mi". 1848 szellemisége azt jelenti: emelt fejjel visszatérhettünk Európa "főutcájára", a szolgalelkűség helyett reménykedhetünk a szabadságban - hangsúlyozta. Saját vívmányainkból mások is tanulhatnak, ha nagyságban nem is, méltóságban mi is egyek vagyunk Európa többi nemzetével. A saját utunkat kell járni - vetette fel Szájer, ez is üzenete a márciusi ifjak bátorságának. Ma sincs kevesebb szükségünk erőre, hűségre, reményre, mint elődeinknek, ma is bátorság kell a megújuláshoz. Szerinte a régi út nem vezet sehová, járhatatlan. Két esztendeje indultunk el a remény útján - hangoztatta. "Véget vetettünk a tehetetlenség és a pangás időszakának, elkezdtük az ország gyökeres megújítását".
Szájer: szabadság ügyében sokszor mi mutatunk példát
Az EP-képviselő beszélt az új Alaptörvényről is, amely "újra összehozza a magyar nemzet ugyanazért harcoló nemzedékeit. Biztosítékot ad a jövő nemzedéke eladósítása ellen. Védi a szabadságot és az emberi méltóságot, és elutasítja a kettős mércét is". Most már ezzel biztos alapokra épülhet a szabadság - szólt Szájer. A kétkedőknek üzenve elmondta: nincs igazuk. "Az elmúlt néhány hónapban példátlan külföldi támadás érte az országot. Példa nélküli hazug és rosszindulatú támadás volt mindez, de mi jól tudjuk, hogy a vádak nem igazak" - szónokolt Szájer. Itt szerinte minden szabad: a gyülekezés, a szólásszabadság, a sztrájk. Az EP-képviselő úgy látja: a szabadság ügyében gyakran mi mutatunk utat más nemzeteknek. "Nekünk nem kell, hogy olyan más nemzetek oktassanak ki mindet demokráciából, akiknek számos elintézendő feladatuk van hazájukban" - jelentette ki, majd hozzátette: nekünk nem Európával, hanem a méltánytalansággal, a kettős mércével, politikai címkézéssel, butasággal és a más nézetek iránti türelmetlenséggel van vitánk. Az emberek támogatása ad a politikusoknak erőt - köszönte meg a Kossuth téren megjelenteknek és minden őket segítőnek.
Szájer beszéde után tudósítónk lengyelektől kérdezte, értenek-e valamit. Ők értetlenkedve állnak az előtt, hogy nincs semmilyen fordítás. Viszont a néptánc és a Nemzeti dal átdolgozása tetszett nekik - közölték.

 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Kussuth tér délutáni ünnepség
  2012-03-15 23:52:55, csütörtök
 
  Kossuth Lajos azt üzente c. dal előadója volt a Kossuth téren délután
.........



Énekesnő
..



Kossuth tér parlament
.........



.........



.........

 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Több százezren ünnepeltek Bp.-en
  2012-03-15 23:32:08, csütörtök
 
  Számháború volt.
Egyes rendezvények még csak épp most kezdődnek, más programok már véget is értek, de tisztán látni, hogy százezreket mozgatott meg március 15-e. Az alábbiakban az MTI által becsült frissített számadatokat adjuk közre.
...... .....


Kormányzati díszünnepség - Kossuth tér: 250 ezer fő
.........


........




Milla - Szabad sajtó útja: több tízezer fő
Demokratikus Koalíció - Egyetem tér: néhány ezer fő
MSZP - Esztergom: néhány ezer fő
Jobbik - Deák tér: néhány ezer fő
LMP - Pilvax köz: mintegy nyolcvan fő
 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Kép galériák a mai ünnepségekről
  2012-03-15 23:25:46, csütörtök
 
  Rajongók gyűrűjében ünnepelt Gyurcsány. A volt miniszterelnök bejelentette: ha nem intézkedik az Alkotmánybíróság, pártja blokád alá veszi.
Link


Teltház a Kossuth téren - A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: Kummer János
Link

Szokásos performansszal ünnepelt a nép a Nemzeti Múzeumnál, csak ezúttal több Lengyel volt - a képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: Kummer János
Link


A Békemenet szervezői nem vicceltek: tényleg elhoztak egy vonatnyi lengyel szimpatizánst. A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: Kummer János
Link


Hagyományőrzés és Spongyabob a Vár körül. A képre kattintva galéria nyílik.
Fotó: Neményi Márton
Link


Zászló felvonás képekben
Link
 
 
0 komment , kategória:  Március15  
nemzeti radikálisokkal tarkított volt az 1848-as forradalom
  2012-03-15 23:09:35, csütörtök
 
  Nemzetközi demonstrálókkal és nemzeti radikálisokkal tarkított volt az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepe.
.........


Tizenhárom embert állított elő a Budapesti Rendőr-főkapitányság a fővárosi rendezvények helyszíneiről - közölte csütörtökön késő este a honlapján a rendőrség. Tíz embert állítottak elő garázdaság, egyet rendzavarás szabálysértése, egyet közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, további egy embert pedig hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt. Egy emberrel szemben pedig gyülekezési joggal való visszaélés miatt kezdeményeznek szabálysértési eljárást
Tizenhárom embert állított elő a Budapesti Rendőr-főkapitányság a fővárosi rendezvények helyszíneiről - közölte csütörtökön késő este a honlapján a rendőrség. Tíz embert állítottak elő garázdaság, egyet rendzavarás szabálysértése, egyet közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, további egy embert pedig hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt. Egy emberrel szemben pedig gyülekezési joggal való visszaélés miatt kezdeményeznek szabálysértési eljárást

Videó link
Link

Hat embert vittek kórházba
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek azt mondta: az állami rendezvényeket egy előre elkészített mentési terv alapján biztosították. Mint kifejtette, a fővárosban reggeltől a kora estig 45 embernek nyújtottak segítséget. Hat embert kellett kórházba szállítani, de azok egyike sem volt súlyos állapotban, könnyebb sérülések, enyhe rosszullét miatt szorultak ellátásra.
Reflexből felmásztak a volt tévészékházra
Három lobogót tűztek ki a volt tévészékházra a megmozdulás résztvevői. A nemzeti és az árpádsávos zászló mellett a Hunnia Mozgalom jelképe is helyet kapott. Úgy tűnik, ezzel a mozzanattal fejeződik be a radikálisok március 15-éje
Petárdát robbantottak a Bankcenterben
A radikálisok megelőzték a rendőrséget, majd berontottak a Szabadság téri Bankcenterbe. A megdöbbent portás azt kérdezte tőlük, kit keresnek. ,,Valakit az IMF-től, Rosenbergéknek úgysincs ünnepnap" - jött a válasz, majd a nyomaték kedvéért felrobbantottak két petárdát. Ebben a percben érkeztek meg a rendőrök, mire az ostromlók megfutamodtak
Vonulunk, vonulunk
Toroczkai kiadta a jelszót: "Irány a Szabadság tér!". Oda van ugyanis engedélyük a szélsőjobbos tüntetőknek. Mivel maga az átvonulás azonban törvényellenes lenne - lévén arra nincs engedély - a Hatvannégy Vármegyés hungarista arra kérte a demonstrálókat, 3-5 fős csoportokban közelítsék meg a célojjektumot

Nácizás és zsidózás és kockafordulat
Fordult a kocka a Jégbüfé közelében. Most már a Milla megmozdulásáról hazafelé tartók zavarják meg a szélsőjobbosok nemrég kezdődött ünnepségét az Erzsébet híd lábánál. Minden más változatlan: ,,nácik haza" ezen az oldalon, ,,itthon vagyunk", ,,ria-ria-Hungária" és zsidózás a másikon.

Szájkarate a program
A tüntetés vége felé a Ferenciek tere környékén egyre hangosabbak lettek a szélsőjobboldali tüntetők. A rendőrök felhívták a demonstrálók figyelmét, hogy vigyázzanak a Jégbüfé környékén. A Policity tudósítója úgy értesült, az Erzsébet híd budai oldalát elállták a rendőrautók és néhány száz tüntetőt nem engedtek át.
.........


Farkasszem és sál
Már több embert is kiemeltek az egyenruhások a Milla-tüntetést megzavarók tömegéből. A Jobbik ünnepi rendezvényéről is sokan érkeznek a Jégbüfé elé, így most nagyjából félezren néznek farkasszemet a rohamrendőrökkel. A radikálisok bátrak ugyan, de annyira nem, hogy ne legyen rajtuk sál.
Nemáááá
A Policity szerint a "sisakot fel!" parancsra a rendőrök a következőképp reagáltak: "Az volt, hogy nem kell sisak
Még nagyobb balhé van
Miközben a Milla-tüntetés közelít a végjáték felé, a marcona fiúk (= nemzeti radikálisok) egyre jobban belejönnek: most éppen ,,mocskos zsidóznak", felhangzik a ,,Heil Hitler" rigmus is. A készenléti rendőrök a helyszínen, az osztag vezetője már kiadta a parancsot: ,,Sisakot fel!" Úriember biztosra nem fogad, így mindössze annyit jegyzünk meg, hamarosan előállítások lesznek a Jégbüfé közelében.
Balhé van
Bréking! Összeszólalkoztak a Millások és ellentüntetőik. Zúg a ria-ria-hungária és az "egyszerűen senkik vagytok". Tiszta foci fíling, a rendőrség felvonult - tudósít a Policity
A Klub rádiós Pikó András a Milla tüntetésén elmondta: rádiójuk ügye tegnap győzött, ebből a győzelemből pedig erőt lehet meríteni. "A köztársaság nem a Fidesztől szűnik meg, hanem általatok! A győzelemhez szembe kell nézni az elmúlt 23 év hibáival és együtt kell működni". Szerinte ezt a feladatot először az újságíróknak kell elvégezni, mert ők játszották az egyik fontos szerepet abban, hogy elveszett a demokrácia.
Simándi Szelim politológus ismertette a Milla által néhány napja leközölt 12 pontot. Elmondta, hogy generációja példaképként tekintett Orbán Viktorra, mára viszont a példakép státuszt a miniszterelnök elvesztette. Szerinte a Fidesz semmit nem javított az ország helyzetén, ,,sőt, csak rontott". Hangsúlyozta, hogy civil kontrollra lenne szükség és meg kell állapodni egy nemzeti minimumban. Végül a szervezők az új Milla-dal után megkérték a tüntetőket, hogy békésen induljanak haza. "Október 23-án találkozunk!"
Dulakodás a marconákkal
Dániel Péter, az Orbán-kormányt kritizáló akcióiról ismert ügyvéd marcona és nemzeti radikálisokba botlott a Milla-tüntetésen, vesztére. Az marcona fiúkban villámgyorsan felment a pumpa. Ahogy a cowboyos filmekben lenni szokott, eltört egy sörösüveg, majd dulakodás kezdődött a Petőfi Sándor utca és a Szabad Sajtó útja sarkán. A rendőrök villámgyorsan intézkedtek, így az ütésváltásra már nem volt mód. Az erős fiúk egyébként barátságtalanok. Nem szeretik, ha fotózzák őket.
Az egyetem a miénk!"
Barta Bea, a Hallgatói Hálózat képviselője kiemelte: nem fogják hagyni, hogy a belegyezésük és a megkérdezésük nélkül döntsenek az egyetemisták jövőjéről, és, hogy a kormány elvegye a jövőjüket, mert ,,az egyetem a miénk!" - hívta fel a figyelmet a Milla tüntetésén.
,,Magyarország sikerének a záloga a tudás. Aki tanul, az nem potyautas. Az egyetemi polgárok nem alázatos alávalók, akiket irányítani lehet. Célunk, a magyar felsőoktatása értékeinek megőrzése és megújításának elősegítése. Az Oktatói Hálózat kész harcolni és tenni ezért! Védjük meg az egyetemeinket, védjük meg a jövőnket! - folytatta a beszédek sorát Deczki Sarolta, az Oktató Hálózat szóvivője.
Stribik Ferenc, a Hálózat a tanszabadságért vezetője szerint a jelenlegi hatalom ,,elnyomó iskolát akar, ahol megfélemlített és fásult tanárok fegyelmezik diák alattvalóikat". A gimnáziumi tanár tiltakozásra szólított fel mindenkit az intézményi és szakmai autonómia felszámolása ellen. ,,Mutassuk meg, hogy nem szolgák, hanem autonóm emberek vagyunk" - mondta.

Díjazták Lázárt, Szájert, és Szijjártót
Dopeman államfői beiktatása után a Milla kiosztotta a Rák Bende díjakat az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartott tüntetésükön. Azokat a magyar politikusokat és közéleti szereplőket díjazták, akik ,,az alkotmány és a közállamiságon maradandót rontottak". Lázár János, Balsai István, Szijjártó Péter és Szájer József is "megkapta a magáét".
Jónás Marianna roma értelmiségi a plebejus politikáról beszélt és arról, hogy a terheket a szegényekre hárítják. A szolidaritás fontosságát emelte ki és elutasította a káoszt és bizalmatlanságot. Jónás szerint a statisztikajavító politika helyett a tankötelezettség 18 éves korra való visszaemelése a fontos, valamint a belső migráció segítése.

Betyárostrom, negyedmillós tömeg, Dopeman lett az elnök
Link

A Milla szerint százezren voltak a Szabad sajtó úton
Link
 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Így szólt a Nemzeti dal Tóth Gabival és Kökény Attilával
  2012-03-15 22:28:16, csütörtök
 
  Így szólt a Nemzeti dal Tóth Gabival és Kökény Attilával
.......


Nemzeti dal újrahangolva
Videó link
Link

Petőfi Sándor költeménye, amely 1848. március 13-án, két nappal a forradalmi események előtt született, a szabadságharc irodalmának egyik legismertebb, legkifejezőbb alkotása. A vers a hajdani Pest-Buda forradalmi eseményeinek kulcsszereplője is egyben, a szabadságáért küzdő nemzet ars poeticája, amelyet a 12 pont mellett elsőként sokszorosítottak az elfoglalt nyomdában. A nemzeti hagyományunk fontos részét képző költemény szinte mindenki által ismert zenei verzióját Tolcsvay László szerezte, amely elsőként 1981-ben hangzott el a Budapest Sportcsarnokban, Koncz Zsuzsával, az Illés és a Fonográf együttessel közös előadásban, és hatalmas sikert aratott. Az azóta is igen népszerű megzenésítésnek az idei március 15-i ünnep alkalmából készült áthangszerelt, modernizált verzióját elsőként a Kossuth téri díszünnepségen hallhatja majd a közönség. A Bársony Bálint zenei rendező irányításával készült változat az eredeti Tolcsvay-féle verzió modern hangzású, fiatalos, dinamikus átdolgozása. A Nemzeti dal a Honvéd Férfikar, Tóth Gabi, Dolhai Attila, Kökény Attila és Bársony Bálint előadásában csendül fel majd a színpadon
.....


Generációk kedvence volt a Tolcsvay László hangszerelte Nemzeti dal, idén merész vállalkozásként újrahangszerelték
Tolcsvay 1973-ban zenésítette meg Petőfi Sándor 1848-as versét, amelyet csaknem négy évtizeddel később fiatal zenészek alakítottak át. A Kossuth téri ősbemutatón a forradalmár költő sorait a Honvéd Férfikar, Dolhai Attila, Tóth Gabi, Kökény Attila és Bársony Bálint adta elő. Nekem nagyon fontos, hogy ha már magyar vagyok, akkor ezt egy himnuszként énekeljük el, erőt, energiát adva az embereknek - mondta Tóth Gabi még pénteken, a Pannónia stúdióban tartott próba alkalmával. A dal zenei értelmezésében maga Tolcsvay László is részt vett. Az MTI becslése szerint a március 15-én három órakor kezdődött kormányzati díszünnepség helyszínén a Békemenet megérkezése után mintegy 250 ezren gyűltek össze.

Stúdió felvétel
Link

........


Nemzeti dal a stúdióban: Bársony Bálint, Dolhai Attila, Tóth Gabi, Kökény Attila (balról jobbra).

 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Nemzeti dal c. vers kézírata
  2012-03-15 22:09:43, csütörtök
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Várban katonák diszlépése
  2012-03-15 22:03:53, csütörtök
 
  ........




.........


Őrségváltás
 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Aranyos képek a várból
  2012-03-15 21:53:03, csütörtök
 
  ........



...... ........... ........



...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Kutyusok is ünnepeltek
  2012-03-15 21:49:48, csütörtök
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 277 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2274
  • e Hét: 13336
  • e Hónap: 26012
  • e Év: 259759
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.