Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Építsd Isten szavára az életedet!
  2012-03-18 19:04:12, vasárnap
 
  ,,Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát" (Máté 7,24).

Már az alapozásnál sejthetők az épülő ház méretei. Nagy épületet nem húzhatsz fel egy pirinyó és gyengécske alapra. Össze fog dőlni, akárhányszor is próbálod.

Így van ez az élettel is. Rossz alapokról indulva nem lehetsz azzá, akivé Isten szerint lehetnél. Hadd említsek meg néhányat az élet alapjául kínálkozó lehetőségek közül, melyekkel vigyáznunk kell:

Kultúránk elvárásai. Minek teketóriázni? - gondolják egyesek; amit mások tesznek, az nekik is jó lesz. Amit a többség elfogad, az neki is megfelel. Pedig, ami ma divatos, holnap már nem lesz az. Ha a kultúra elvárásaihoz szabod az életedet, az olyan, mintha már eleve laza alapra építkeznél. Ez nem fog működni!

A hagyományok. Mások időt állóbb példákhoz szabnák inkább az életüket - például ahhoz, amit a szüleiktől eltanultak. Ebben már van valami. A tradíció nem válna tradícióvá, ha nem működne. Viszont egy kialakult szokás sem tart örökké. Idővel elkopik, érthetetlenné válik és elveszíti a jelentőségét. A farizeusokat figyelmeztetve jegyezte meg Jézus (Mk 7,8), hogy még az Isten parancsolatánál is inkább ragaszkodtak a hagyományokhoz. Ezt a veszélyt mi is tartsuk szem előtt!

Az értelem. Isten adta képességünk ez; használjuk hát, de kellő körültekintéssel! A gondolkodásunk, ugyanis, megejthető. A Példabeszédekben olvassuk: ,,Némely utat az ember egyenesnek nézne, a vége mégis a halálba visz" (16,24 - Kat.ford) . Még a legbölcsebb ember is melléfog néha - és ezen nincs mit meglepődni. Egyedül Istenben lehet tökéletesen megbízni.

Az érzések. Vannak emberek, akik a hangulatuknak élnek. Azt teszik, ami éppen jólesik nekik. Az érzések azonban hazudnak - mindig hazudnak. Többet hazudsz magadnak, mint bárki más neked. Ha az érzéseid uralkodnak az életedben, az egész életed a hangulati változások függvényében telik.

Mire építsük hát az életünket, ha nem megfelelő alap a kultúrához való alkalmazkodás, a hagyományok követése, a racionalitás és az érzéseinkhez való igazodás sem? Isten Szavára.

Jézus mondja: ,,Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát" (Máté 7,24).

Ha Isten Szavára, ,,a kősziklára" építed az életedet, nem kell amiatt aggódnod, hogy rosszul döntöttél. A ma még divatos eszmei áramlatok megváltoznak, a szokások jelentőségüket vesztik, az értelem cserbenhagyhat, és az érzések félrevezethetnek.

Isten Szava azonban örökérvényű.

Előfordulhat, hogy nem mindig érted az Ő Szavát. Lehet, hogy nem mindig tetszik. A politikai korrektség szabályaihoz sem alkalmazkodik mindig.

Mégis, ez az egyetlen biztos alap, amire az egész életedet felépítheted.

Beszéljetek róla

Milyen alapra építettél eddig? Hogy áll az életed? Melyek azok a zavaró tényezők, melyek a legtöbb gondot okozzák, amikor bibliai alapra helyeznéd az életed ,,építményét"?


(Daily Hope by Rick Warren, 2012.03.11) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Láss túl a korlátaidon!
  2012-03-18 09:34:43, vasárnap
 
 

Nem az Úr keze rövid ahhoz, hogy megsegítsen, nem az ő füle süket ahhoz, hogy meghallgasson... (Ézsaiás 59,1)

Egyik vasárnap a gyülekezeti alkalom alatt odajött hozzám egy asszony, hogy imádkozzak érte. Elmesélte, hogy hozott néhány rossz döntést felnőtt lányával kapcsolatban, és haragban vannak, sőt nem is beszélnek egymással. Az asszony teljesen reményvesztettnek tűnt. Úgy látszott természeti szinten nincs megoldás a problémájára. Mintha egy óriási hegy lenne közötte és a lánya között.

Miközben a történetét hallgattam, őszintén szólva, fogalmam sem volt, miként imádkozzam, de azért csak elkezdtem. Olyasmit mondtam, amit még előtte sosem. ,,Istenem, úgy néz ki, hogy a keze teljesen meg van kötve. Nincs semmi, amit még megtehetne. De Uram, tudom, hogy a Te kezed nincs megkötve." Abban a pillanatban, amikor ezt kimondtam, valami megmozdult bennem, és láttam az asszony arcán felcsillanó reménysugarat. Egy szempillantás alatt megváltozott a nézőpontja és megtelt hittel. Tudatában volt, hogy nincs mindenre válasza, de sikerült neki túllátni a korlátain, és megnyitni a szívét arra, amit Isten képes tenni az életében.

Lehet, hogy te is egy olyan szituációban vagy, ahol a kezed meg van kötve. Lehet, hogy a negatív hangok, melyek állandóan benned duruzsolnak, azt mondják, hogy úgysem fog sikerülni, teljességgel lehetetlennek tűnik az egész. Lehet, hogy természeti szinten tényleg meg van kötve a kezed, de mindig gondolj arra, hogy Isten keze soha sincs megkötve. Vele minden lehetséges. Bármit képes megtenni, ami szükséges ahhoz, hogy keresztülvigyen téged. Az Ő ereje, hatalma korlátlan. Semmi sem túl nehéz a számára!

Nem csak hogy szabad a keze arra, hogy segítsen neked, hanem kitárt karokkal vár, hogy menj Hozzá és nyugalmat találj a lelkednek. Nem számít, mit tettél, hogyan kerültél ebbe a helyzetbe, Isten szeretete határtalan. Ő kész, hajlandó és képes segíteni, ha alárendeled magad Neki.

Arra hívlak most, hogy láss túl a korlátaidon és lásd meg, amit Isten képes tenni az életedben. Lehet, hogy te még nem látod az utat, de Isten tud utat készíteni számodra. Nem számít, mivel kell szembenézned, nézz szembe vele hittel és ne futamodj meg. Az Ő keze sosincs megkötve, és több mint képes arra, hogy megtegye a lehetetlent az életedben!

Victoria Osteen

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 401
  • e Hét: 2740
  • e Hónap: 6541
  • e Év: 67842
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.