Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Te hány millióért szerveznél békemenetet?
  2012-03-02 21:32:01, péntek
 
  2012.03.01. 04:49
Te hány millióért szerveznél békemenetet?


Kifizetődő foglalkozás a kormány médialakájának lenni. Legalábbis Bencsik Andrásnak és a Széles Birodalomnak bejött a biznisz, annyira mindenképpen, hogy amikor Orbán nyakán szorult a hurok akkor kisegítse őt egy békemeneteléssel. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a menetben önszántukból menetelő egyszeriek vajon hány millió közpénzért lettek volna hajlandóak megszervezni egy ilyet? Egymillióért? Kettőért? Ötért?

A magyar média seggreforgójának, Bencsik Andrásnak mindenesetre sikerült fölnyalnia a Papcsák Ferenc vezette zuglói önkormányzattól tavaly augusztus óta összesen 10,5 milliót megrendelés címén, mert Demokrata hetilap nélkül nem élet az élet itt nálunk. (olvasható méretért katt a képre)

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. 50,4 milliót költött még különböző médiaszolgáltatásokra, és tudjuk, hogy az ilyesmit zömmel a Széles Birodalom végzi mifelénk, ideértve a Papcsák Harsona - akarom mondani Zuglói Lapok - szerkesztését Pindroch Tamás Magyar Hírlap főmunkatárs által akkor nyugodtan elmondhatjuk, ezek a derék közpénzszivattyúként működő urak valóban hisznek egy országban - ahogy a plakátjuk mondja - ha meg tudja őket fizetni.
Apró turhahab a zuglói moslékosdézsa tetején, hogy a Zuglói Szülők Közösségének kezd a cipője tele lenni ezzel az egésszel. Nyílt levélben fordultak - elolvasható Várnai László önkormányzati képviselő blogján - Zugló önkormányzati képviselőihez, mert itt akkora a szegénység, hogy Bencsik és a menetelők stafírungozására telik, de a bölcsődei személyi térítési díjat be kéne vezetni a frissen kivetett kommunális adó mellé. Akkor most hogy is van ez drága család szentségére fölesküdő, a családvédelem és a gyerek születésszám iránt a tudományosságig elkötelezett helyi és országos Fidesz? Hogy van ez kedves Szeretemzuglót Ferenc polgármester úr? A pártlapok megrendelése előbbre való, mint a bölcsődék finanszírozása?

Ha nektek lennék két dolgot tennék:

1: Megköszönném Bencsiknek az eddigieket, lemondanám az előfizetést, megveregetném a vállát azzal, hogy Bandikám, üdvözölnek a büdösszájú prolik például a Füredi lakótelepről, de egyesüljetek a saját zsebetekből,

2: Villámgyorsan eltakarítanám az eset mementójaként szétszórt plakátokat, és haladéktalanul nekilátnék rendbe tenni a bölcsődefinanszírozás körüli dolgokat.

Már, ha azt a látszatot akarnám kelteni, hogy tényleg hiszek egy hazában, aminek jövője nem a pártlapok előfizetésein, hanem a bölcsibe járó nemzedéken múlik.

http://varanus.blog.hu/2012/03/01/te_hany_millioert_szerveznel_bekemenetet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZEMÉLYES FELELŐSSÉG MINDENKIRE VONATKOZIk
  2012-03-02 20:55:38, péntek
 
  MÁRCIUS 2 - APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁG

SZEMÉLYES FELELŐSSÉG MINDENKIRE VONATKOZIK

Akik a politikával mélyebben foglalkoznak, azok tudják, hogy a nép képtelen 3-5 hívó szónál többet megjegyezni. Eleve bukásra itélt az a politikai mozgalom, amelyik túl sok felfoghatatlan és átláthatatlan - egyébként jogos és igaz - követelést emleget. A tömegek felfogóképessége igen szűkös. Nehezen tanulnak és gyorsan felejtenek. Jól tudta ezt egy német úriember, a klasszikus Hitler, aki hamar rájött arra a lényegi kérdésre, hogy nem szabad a tömegeket hirtelen túl sok céllal, tervvel és követeléssel bombázni, mert nem tudják ezeket követni, fölfogni, földolgozni és hamar el is felejtik. Éppen ezért Hitler csak 3 - 4 témát vetett föl mindig, de azt állandóan emlegette. Elsőként azzal kezdte, hogy nem ismerik el a Versaillesi békediktátumokat. Megszüntetik a munkanélküliséget és nemzeti hadseregek csinálnak. Ennyi. Sajnos ma egyetlen párt sem képes két célt és igéretet beváltani. Még egyet sem képesek teljesíteni, amit korábban igértek. Éppen ezért az Apostoli Magyar Királyság mozgalomnak is igen rövid és lényegre törő jelmondatokat kellene elhinteni, mert a hosszú szövegeket senki sem szereti és nem is lehet első hallásra ezeket megjegyezni. Aki túl sokat markol, keveset fog. A mozgalomnak - többek között - azonnal ki kéne mondani:


1 - MEGSZÜNNEK A PÁRTOK - Elég volt a bűnöző párt-rendszerből! Viszza kell térni a népképviselet korábbi, jól bevált módszereihez, ami a Szent Korona Törvényben részletezve van.

2 - MAGYAR TÖRVÉNYKEZÉS LESZ - Magyaroknak csak magyarok hozhatnak törvényeket! Magyar vagy magyaros nevű idegenek nem számítanak magyarnak!

3 - SZEMÉLYES FELELŐSSÉG MINDEN SZINTEN - A személyes felelősség minden állampolgárra vonatkozik, de különösen és többszörörsen az állami és intézményi alkalmazottakra, vezetőkre. Ezt pedig csak a számonkérés pontos és szigorú eszközeivel lehet elérni.


http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2012/03/marcius-2-apostoli-ma gyar-kiralysag.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BUZERÁNS KÚRMÁNy!
  2012-03-02 20:16:00, péntek
 
  Engedett a melegeknek a minisztérium


Megjelent: 2012.03.02. 14:20|


Szerepelhetnek a jövőben a bejegyzett élettársak az örökbefogadási adatlapokon - jelent meg a Magyar Közlönyben szerdán.

Elérte célját a Háttér Társaság a Melegekért Egyesület, amely korábban írásbeli véleményt nyújtott be a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, amelyben azt kifogásolta, hogy a társadalmi vitára bocsátott egyes gyermekvédelmi és családtámogatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló előterjesztésben szereplő örökbefogadási űrlapok nem tartalmazzák a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményét. Az említett családi állapot ezentúl szerepelni fog az egyedülálló, a házastárs, valamint az élettárs rubrika mellett.

Mint arról korábban beszámoltunk, a minisztérium kiegészítése nem jelenti azt, hogy bővültek volna a melegek örökbefogadással kapcsolatos jogai, mivel a hatályos jogszabályok szerint nincs akadálya az egyedüli örökbefogadásnak. A probléma a jogbizonytalanság miatt merült fel, az adatlapot kitöltő személyek sokszor nem tudták, melyik kategóriát kell bejelölniük.

A Háttér Társaság 2010-es kutatási adatai alapján a 2100 válaszadó több mint 50 százaléka szeretne gyereket vállalni. A többiek a jogi és társadalmi környezet elutasításától való félelem miatt tartanak a gyermekvállalástól. A civil szervezet ezzel kapcsolatban korábban kifejtette: a demográfiai problémák megoldása érdekében az államnak lehetővé kell tennie a gyermekvállalást, nem pedig a család fogalmának korlátozását szorgalmaznia.

Forrás: Hír24

http://www.hir24.hu/belfold/2012/03/02/engedett-a-melegeknek-a-miniszterium/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán aláírta az EU-paktumot
  2012-03-02 20:03:43, péntek
 
  Orbán aláírta az EU-paktumot

2012. március 2. 08:22:23

Aláírták pénteken 25 európai uniós tagállam, köztük Magyarország vezetői az EU új szerződését, amely elsősorban a költségvetési fegyelem nagyobb mértékű garantálására vonatkozik.

A fiskális paktum néven is emlegetett dokumentumot magyar részről Orbán Viktor miniszterelnök írta alá, aki egy péntek reggeli interjúban azt is megerősítette, hogy a szerződés Magyarországra csak azután vonatkozik majd, hogy csatlakozott az eurózónához.

A brüsszeli aláírási ceremónián Herman Van Rompuy, a kormányfői tanács elnöke cinikusan azt hangoztatta: olyan előrelépésről van szó, amely segít helyreállítani a bizalmat az EU gazdasági és pénzügyi uniója iránt.

Orbán Viktor pénteken reggel az MR1-Kossuth Rádióban elmondta: az új európai uniós fiskális paktum segít az euró megerősítésében, ez pedig Magyarország érdeke is. Orbán ugyanakkor kiemelte: a szerződés Magyarországra csak azután vonatkozik majd, hogy csatlakozott az eurózónához. Azt viszont a legoptimistább becslések sem valószínűsítik, hogy az ország 2018 előtt belépésre alkalmas állapotban lenne - jelezte.

A kormányfő országunk szuverenitásának újabb csorbítása után kifejtette: a paktum segítheti az euró megerősítését, márpedig a közös pénz állapota, ereje határozza meg, hogy az európai gazdaság hol foglal helyet a világgazdaságban, így alapvetően Magyarország jövőjét is.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: - Míg az írek népszavazásra készülnek, Orbán Brüsszelbe utazik aláírni az EU-paktumot

- Mégis gyarmat leszünk?



Forrás: kuruc.info

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 96150&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nagy palesztin bejelentés
  2012-03-02 20:00:48, péntek
 
  A nagy palesztin bejelentés
2012. március 1. 18:39:26

A Palesztin Hatóság egyik magas rangú tisztségviselője bejelentette, hogy már az elkövetkező napokban alapjaiban átértékeli az Izraellel eddig kötött valamennyi egyezményt és meghirdetik a zsidó állam elleni felkelést, mint olvasható mai nemzetközi sajtószemlénkben.

Mint tudjuk, az izraeli-palesztin ,,konfliktus" (a palesztin területek izraeli megszállása) jelenti a világ legforróbb és legrobbanékonyabb témáját és ennél fontosabb kérdés nincs az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak, amely külpolitikai vezetője néhány hónappal ezelőtt ezt kerek-perec ki is jelentette.

Mahmud Abbasz palesztin vezető egy héttel ezelőtt ígérte, hogy tíz napon belül drámai mondanivalója lesz. Most már tudjuk, mit fog mondani Abu Mazen.

Ez világpolitikai fordulatot jelent. Izraelnek - és a Nyugatnak - most már nemcsak egy álproblémával kell szembenéznie majd, azaz a nem létező iráni atomprogrammal, de egy valóban létező felkeléssel az Izrael által megszállt és általa nem megszállt területeken is, azaz magában a zsidó államban.

Hogy finoman fejezzük ki magunkat: ne számítsunk babazsúrra.

Az kétségtelen, a Nyugat helyzetét a palesztin felkelés igencsak bonyolultabbá teszi. Nem véletlen, hogy eddig hány cikkben ajánlották Abbasznak, az igazán hatékony ellenállás a békés polgári engedetlenség.

Csakhogy az elmúlt évek történései nem ennek és nem az Abbasz által folytatott békés politikának, hanem a Hamasznak adtak igazat, amely azért tudott kiszabadítani több száz embert izraeli fogságból, mert elfogott egy izraeli katonát, akit kicserélt a foglyokra.

Ha e bejelentés néhány napon belül valóban megtörténik, az egyben a Teheránra nehezedő nyomást is csökkentheti.

Hogy mindennek mi lesz a kimenetele, azt e Földön senki meg nem tudja jósolni.





Forrás: Ordosz Mühely

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=96100
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hungarista cigányság?
  2012-03-02 19:35:01, péntek
 
  Hungarista cigányság?



Országot kétféleképp lehet megszerezni, karddal, vagy gyermekzsivajjal (eredetileg: spermával). A magyarság honfoglalása karddal történt, és számtalan más nációé is (USA, Izrael - a legismertebbek). Gyermekzsivajjal lehet csak visszafoglalni a Kárpát - Nagyhazát is, mondotta Szálasi Ferenc. Süket népségnek beszélt. Viszont a románság, a koszovói albánok, és az izraeli palesztinok, na meg a mi cigányaink pontosan úgy tudják ezt a törvényt, mint ahogy Szálasi tudta.

Izrael nem azért rombolja le a palesztinok lakóházait, településeit, infrastruktúráját, kulturális objektumait, mert valami ősi gonoszság készteti erre. Kényszerpályán mozog, nincs más választása. Karddal megszerezte az őshazát, de megtartani képtelen a környező népek óriási szaporodása miatt. Hiába minden családsegítő program, segély, támogatás a zsidó családoknak, a palesztinok a rendkívül rossz életviszonyaik ellenére is kétszeres szaporodást produkálnak, mint az izraeliek. Ezer évvel ezelőtt ez még megoldható lett volna a veszélyt jelentő népség teljes kiirtásával, de a mai informális világunkban ez nem működik. Az USA is rövidesen egy néger állam lesz, annak minden következményével. Egyetlen védekezési megoldás lenne, mely javíthatna a gazdanép helyzetén. A gyermekzsivaj.

Magyarország helyzete semmivel sem jobb, mint Izraelé, vagy Szerbiáé (Koszovó elvesztése). A különbség csak annyi, hogy nem a palesztinok, vagy az albánok foglalnak új hazát maguknak, vagy szerzik vissza, amit a magukénak vélnek, hanem a cigányság készül honfoglalásra.

Ez a művelet teljesen természetes és ezért igazságos is. A degenerált, szaporodásra képtelen, elkényelmesedett, impotenssé vált népeket ki kell hogy szorítsa a természet törvényeit követő, szaporodásképes - és ezért erősödő - idegen népesség. A cigányságot is épp úgy, mint a palesztinokat rendkívül rossz életkörülmények közé kényszerítették, de ez semmit nem változtatott a szaporodási mutatóikon. Erdély, Felvidék, Kárpátalja hasonló okok miatt szakadt le Magyarországról, mert a románok, szlovákok és a ruszinok nem a jólét és a kényelem szempontjai, hanem a természeti törvények szerint éltek. Miért van az, hogy a cigányok élnek Szálasi tanácsa szerint? Talán csak nem hungaristák lettek ők is, mint sokan mások? Nem, hanem Szálasi a természet legszebb törvényét, az élet törvényét akarta a magyarság tudomására hozni. Soha sem bocsátják ezt meg neki, mert tükröt állított eléjük, melyből egy idióta vigyorgott vissza. A cigányság nem néz a tükörbe, mert minek? Csak születnek a gyermekek, a jövő lakossága. Egyre többen, a természet törvénye szerint.

Mielőtt bárki azt mondaná, hogy nincs semmi veszély, ilyesmi nem történhet meg, ismertetünk egy-két érdekes adatot. A Magyarok Világszövetsége a napokban sajtótájékoztatót tartott, melyen megjelent a cigányság képviseletében Kathy-Horváth Lajos egyetemi tanár, hegedűművész, a Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatója, és bejelentette, hogy valójában 2 millió cigány él Magyarországon. A bejelentéshez Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke hozzáfűzte, hogy 8 év múlva, a jelenlegi szaporodási és halálozási tendenciát véve alapul, a cigány lakosság létszáma meghaladja a magyarokét. Ezt a két adatot még ki kell egészíteni azzal a szigorúan titkos adattal is, hogy jelenleg három újszülött közül kettő cigány, vagy cigány származású.

Na és? - kérdezi az elkényelmesedett csürhe-, tolvajok, bűnözők, buták, a vezető nép továbbra is mi leszünk. Ugyanezt mondták a szerbek is a koszovói albánokra, akik semmivel sem jobbak, vagy rosszabbak a cigányoknál. Mások azt mondják, hogy van elég vagyonom, abból majd megélek. A nagy többség viszont egyáltalán nem gondolkodik, nézi a Való világot és tovább hülyül - ha még van hová.

Ha a cigányság túlsúlyba kerül, olyan folyamatok indulnak el, mely sok degenerált magyarnak kész rémálom lesz. Demokráciát játszó országunkba az országgyűlési képviselők fele, majd kétharmada cigány lesz, ugyanis bárki lehet képviselő, ha megválasztják. Még egy analfabéta is. Olyan törvényeket fognak hozni, mely végre valóban segíteni fogja a cigányságot, nyilván az akkor már kisebbségi magyarság rovására. A vagyonok is felülvizsgálatok tárgyát fogják képezni, és egy igazságosabb újraelosztás következik. A rendőrség és a katonaság is cigány irányítás alá kerül és a személyi állománya is többségében cigány lesz. Az oktatási rendszer beemeli a cigány kultúrát kötelező tantárgyként. A magyarság, különösen a gazdag réteg fizetni fog az 500 éves elnyomásért, amolyan koszovói módon.

A vegyes házasságokból született félcigányok szintén a cigányság számát gyarapítják, ezért a mélységi változások elkerülhetetlenek. Ezért alapvetően hibás minden politikai párt cigánypolitikája, mely közül a legrosszabb a Jobbik által képviselt irányvonal. Cigánybűnözésről beszélni óriási politikai hiba (a politikában a hiba több, mint a bűn). A palesztinok sorsában osztozó cigányság nem akar éhen halni és megfagyni. Ha nincs munka, nincs kenyér és tüzelő sem. Viszont a természet törvénye kimondja, hogy minden eszközzel fenn kell maradni, tovább kell élni. Ha lopással, akkor azzal, ha csalással, akkor azzal. A kulturális lezüllesztés folyományaként (nem volt nehéz művelet), a cigányság az önfenntartó lehetőségeit már elfelejtette, mint ahogy a mélyszegénységben élő magyarság is. Különben pedig a cigányság által elkövetett összes bűncselekmény károkozása meg sem közelíti a fehérgalléros bűnözők károkozását, bár rendkívül kellemetlen, mert a mindennapi élet nehézségeit fokozza. Iránban ha élelmiszer, vagy tüzelő lopásért valaki bíróság elé kerül, mielőtt levágnák a kezét, megkérdezi a bíró, hogy miért követte el a bűnt. Ha a vádlott bizonyítani tudja, hogy a családja életét így tudta csak biztosítani, kézlevágás helyett a bíró felszólítja a hallgatóságot, hogy valamennyi pénzzel segítsék ki a szegény embert és a lelkére köti, hogy ez egyszer kegyelemben részesül, de legközelebb mind a két kezét le fogják vágni.

Mindezt el lehetne mondani a nagyon elszegényedett magyarokról is, de mert van egy óriási különbség, ez nem tehető meg. Ugyanis a cigányság összetart, míg a magyarság nem. A cigányságban van faji öntudat, a magyarságba csak önsajnálat, depresszió, irigység. Ezért nincsenek gyermekeik sem. A cigány nő ritkán veteti el a gyermekét, a magyarok között a magzatgyilkosság bevett szokás. A válás is jóval kevesebb. Tehát természetesebb az életvitelük. A magyarok hazug módon az életbiztonság hiányára hivatkozva nem vállalnak családot, gyermeket. Arra nem is gondolnak, hogy a mai életviszonyok között az életbiztonság százszor jobb, mint kétszáz évvel ezelőtt, amikor még a magyarság szaporodóképes volt. De nem volt elkényelmesedve, nem ismerte a karrier fogalmát, vagy a valósítsd meg önmagad idiotizmusát.

Az a kevés igazi magyar, aki küzd és bízik a jövőben, nem vállalhat közösséget a rongy emberekkel. Akik óriási nehézségeket vállalva három, négy (vagy több) gyermeket nevelnek, bár ezt nem nehézségként, hanem isteni ajándékként fogják fel. Ahol az édesanyák esténként mesélnek a gyermekeiknek és alvás előtt együtt imádkoznak. Ahol az apák férfivá nevelik a fiaikat, az anyák anyákká a lányaikat. Ahol arról szól a beszélgetés néha, hogy semmit nem szabad tenni azokért, akik a kényelmet választották, mert ellenségei a Nemzetnek. És arról is, hogy a cigány Isten eltévedt juha, melyet ha kell erővel is az akolba kell terelni, és a politikusok a Sátán bérencei. Meg arról, hogy magyarnak kell maradni, és őrizni kell a tiszta vért.

A pozsonyi csata előtt Árpád nagyfejedelem magához rendelete Üllőt, az idősebb fiát, és arra utasította, hogy térjen haza. Miért apám? - kérdezte Üllő - én is harcolni akarok. Nem, neked az a dolgod, hogy térj haza és őrizd meg a nemzetségünket (az Árpád-házat). Ebben a csatában mindenki meg fog halni, senki nem tér majd haza. Meghalunk, de akkora kárt okozunk az ellenségeinknek, melyet száz évig nem tud kiheverni. De a nemzetségnek is fenn kell maradni, ezért kell hazamenned, fiam. Te vagy a legidősebb Árpád-herceg, te leszel a fejedelem.

Mindenki odaveszett. Két véres csatában legyőzték a németeket, de a harmadikban már mindenki meghalt. A németek száz fővel hazamehettek győztesként, de rettenetesen megnyomorodva. Az Árpád-ház pedig felvirágzott. Hogy elkerüljük a szomorú sorsot, Árpád parancsa nekünk is szól: amekkora kárt tudunk tenni bennük, annyit tegyünk. És Üllőt mi is hazaküldjük, hogy újra felvirágozzon a nemzetünk.

Kassai Ferenc - Jövőnk.info
2012. március 02.


http://www.jovonk.info/2012/03/02/hungarista-ciganysag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bréking: gépzene-különadót a cigányokért!
  2012-03-02 19:01:59, péntek
 
  Bréking: gépzene-különadót a cigányokért!


Seres László

2012.03.01., 14:08 2012.03.01., 14:08 2507 11

Az MVSZ megpróbál segíteni a romákon. Mind a kétmillión.

Azt, hogy Magyarországon a cigányok kétmillióan vannak, tehát úgy a lakosság ötöde lenne, onnan tudjuk, hogy Kathy-Horváth Lajos hegedűművész és zeneszerző ezt mondta a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) sajtóértekezletén, a pontos forrás pedig az, hogy "információjuk szerint".

Mint a sajtótájékoztatón kiderült, az MVSZ még tavaly döntött úgy, hogy az idén augusztusban megtartandó "Magyarok VIII. Világkongresszusa keretében külön konferencia tárgyalja a magyarországi cigányság helyzetét, melynek címe: Eltörött a hegedűm..." Patrubány Miklós MVSZ-elnök beszámolója szerint ennek a kongresszusnak a "legfőbb feladata kidolgozni a magyar nemzet fogalmának új meghatározását, illetve megadni a nemzet fogalmának magyar meghatározását" (kiemelés az eredetiben - a szerk.), amely meghatározás attól magyar, hogy eltér "mind a frankofón, mind a germán szemlélettől", amiben, lássuk be, van valami megnyugtató.
hirdetés

Igen ám, de "ebben a nemzetfogalomban meg kell találni a magyar cigányok helyét is", hiszen az nyilván nem elég, hogy cigányaink is a magyar nemzet részei, nem, a világkongresszuson belül külön konferencia kell a helyük megtalálására. Tudományos körökben evidenciaként kezelik, hogy pár órás konferenciákon szokás tisztázni nemzeti kisebbségek helyét a társadalomban, a többségi nemzetben.

Hogy miért ennyire sürgető a romák helyzetét tisztázni? Hát mert ketyeg az óra, "léteznek olyan demográfiai számítások, amelyek szerint 8 év múlva Magyarországon a cigányok lélekszáma meghaladja a magyarokét" (Patrubány M.), és akkor ugye ki fog kit integrálni? Ennek a ma még beláthatatlan folyamatnak a mikroklímáját adta vissza Fehér István, a Kőbányai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, aki szerint "Kőbányán 74.500 fő lakik, amelynek 30-35 %-a cigány." Nincs vesztegetni való idő.

Az MVSZ konferenciáján "4 témakörben várnak előadókat: munkalehetőség teremtése a cigányság számára, népjóléti kérdések, a cigány-magyar együttélés (cigánybűnözés), és demográfia." Különösen szakszerűnek tűnik a harmadik pont megfogalmazása, a cigány-magyar együttélés leredukálása az idézőjel nélkül használt "cigánybűnözésre", de a demográfia is nyilván fontos kérdés, már ha nem elég az, hogy a romák is csak házasságban szexeljenek, ha egyáltalán muszáj.

Végül idézzük ide a sajtókonferencia legkonstruktívabb javaslatát. Balogh Elemér nyugalmazott müncheni újságíró ugyanis azt javasolta, hogy "a kormány vessen ki jelentős adót a gépzenére, és ezzel nyisson tág teret a vendéglátó egységekben a hungaricumnak számító cigányzenének, egyben több tízezer munkahelyet teremtve a cigányoknak ebben a számukra oly testhez illő szakmában." Hogy ez eddig nem jutott eszünkbe: a bank-, a multi- és telekom-különadó mellé bevezetni a tüctüc-adót. Ha ez nem segít a romákon, akkor nem hogy a kormányzat, de már az MVSZ is tehetetlen.

http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/3/1/Breking_kulonadot_a_ciganyokert_4EKF84#rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összeültek Brüsszelben a miniszterelnökök.
  2012-03-02 18:56:20, péntek
 
  Összeültek Brüsszelben a miniszterelnökök... Írország népszavazást tart, Csehország és Anglia elutasítja, Orbán viszont aláírja az úgynevezett fiskális paktumot. Ezzel aztán mehetünk valóban a gödörbe.
Martonyi kuka maradt Szerbia uniós csatlakozását illetően. A románok elérték, amit akartak... A délvidéki magyarokat lehet verni, börtönbe zárni tíz évre egy-két pofon miatt, és alázni lehet a partizánok által megölt magyarok emlékhelyeit is. A magyar külügyért ez nem zavarja. Pedig állítólag nemzeti kormányunk van.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NESZTEK, VÁLASZTóK, iTT VAN, AMIT VÁLASZTOTTATOK
  2012-03-02 18:45:08, péntek
 
  Újabb megszorítás - ezúttal a gyógyszerkasszában

2012.03.02 |

Közlemény
Országos hírek



A Jobbik a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a Fidesz-kormány a Széll Kálmán tervben foglaltaknál is nagyobb mértékben kívánja csökkenteni a gyógyszerárak támogatására szánt összeget.

A múlt keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint - mely a következő két év költségvetési hiánycéljainak biztosításhoz szükséges intézkedésekről szól - Réthely Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, Matolcsy György nemzetgazdasági tárcavezető bevonásával javaslatot kell tennie a gyógyszertámogatások idei csökkentésére. A kabinet arra is felszólítja a két minisztert, hogy a már bejelentett jövő évi gyógyszertámogatás csökkentésén túl további támogatás lefaragásra, azaz újabb megszorításra tegyenek javaslatot.

Az elmúlt két évben láttuk: a Fidesz a gazdagok pártja. Most már azt is kijelenthetjük, a Fidesz kizárólag az egészségesek pártján áll. Jellemző, hogy azokat - most éppen a beteg embereket - sújtja további terhekkel, akik egyébként is nehéz helyzetben vannak. A Fidesz pont rajtuk óhajt spórolni.

A közmondás után szabadon: szegény embert még a Fidesz is húzza.

Kiss Sándor, a Jobbik országgyűlési képviselője

http://jobbik.hu/rovatok/k%C3%B6zlem%C3%A9ny/%C3%BAjabb_megszor%C3%ADt%C3%A1s_%E2 %80%93_ez%C3%BAttal_a_gy%C3%B3gyszerkassz%C3%A1ban#.T1EFybl-3xQ.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszelben döntöttek a munkanélküliség fokozásáról
  2012-03-02 18:42:41, péntek
 
  Brüsszelben döntöttek a munkanélküliség fokozásáról


Tegnap este kezdődött Brüsszelben az újabb európai uniós csúcs, az értekezleten a tagállamok állam- és kormányfői vesznek részt. A rendezvény középpontjában hivatalosan a gazdasági növekedés és a munkahelyteremtést szolgáló törekvések állnak. Többek már eleve optimista hangulatban mentek a találkozóra, ami egyértelművé teszi, hogy a munkanélküliség tovább fog növekedni, és ez az uniós vezetőket a legkevésbé sem érdekli. A szokásos menetrend alapján az újabb intézkedések célja, hogy a makrogazdasági mutatók papíron szebbek legyenek, és olyan érzéssel töltsék el az uniós vezetőket, hogy "most csináltak valami hasznosat".

Herman Van Rompuy szerint már kezdenek mutatkozni a gazdasági stabilizáció jelei. Nemrég egy sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy az uniós intézkedések már kezdik meghozni gyümölcseiket, és ez tükröződik a nemzetközi pénzügyi piacok alakulásában. Viszont ha az uniós döntéshozók a pénzügyi piacok változásában mérik az intézkedések eredményességét, az egyvalamit jelent: hogy az Európai Unió vezetését egyszerűen nem érdeklik a reálgazdasági körülmények.

Ahogy Rompuy nyilatkozatából is kivehető, az uniós vezetők többnyire a saját szemszögükből értékelik a pénzügyi intézkedések eredményeit, vagyis abból az alapállásból, hogy az előnyösebb helyzetet teremt-e a befektetéseik számára, vagy nem. Mivel számukra ez a nézőpont az elsődleges, az Európai Unió valóban jelentős eredményeket ér el, csakhogy nem azon a téren, amit a lakosság többsége is érzékel, hanem a gazdasági elit befektetési lehetőségei szemszögéből.

Ha ennek az igen gyakori nézőpontnak megfeleltetjük a brüsszeli csúcsértekezlet célkitűzéseit, máris valamennyivel hűbb képet kaphatunk arról, milyen eredmények fognak születni hosszú távon. Az európai gazdasági elit számára a pénzügyi befektetések - mint elsődleges tevékenység - jelentik a munkát, a "megélhetést" (azért az idézőjel, mert az európai gazdasági vezetők gyakorlatilag egy napi bevételükből is meg tudnának élni egész életükben) .Hogy az uniós vezetők szerint a csúcsértekezlet célja a munkahelyteremtés, azt a korábbiak alapján saját szemszögükből értik, vagyis a munkahelyteremtés jó befektetési lehetőségeket jelent a saját köreiknek.

Miközben a márvány épületek falain belül eljátszanak a befektetési lehetőségek javításával és előállnak valami szédítő statisztikai eredménnyel, nem árt megemlíteni azt, hogy a jó befektetési lehetőségek tömeges munkanélküliséget jelentenek. Ugyanis minél többrétű és nagyobb mennyiségű a foglalkoztatható munkaerő - tehát az a munkaerő, ami épp nincs lekötve állandó munkaviszonnyal, vagyis munkanélküli - annál jobbak a feltételek újabb multinacionális cégek alapítására, annál több lehetőség van a "munkaerőpiacon".

Már a munkaerőpiac - mint a kapitalizmus alapja - fogalma is mutatja, hogy a jelenlegi rendszer úgy kezeli a munkaerőt, mint piaci portékát. Egy piacon pedig mindig tömegesen rendelkezésre kell állni az árunak, ami megvehető. Mivel a kapitalista rendszer működéséhez, az újabb és újabb befektetések számára a jó környezet biztosításához elengedhetetlen a mesterségesen magasan tartott munkanélküliség, ezért a kapitalizmus keretein belül a munkanélküliség nem felszámolható. Hogyan is lenne felszámolható? Ha felszámolják a munkanélküliséget, azok a pénzügyi intézetek mennének tönkre, amelyek a kapitalista alapon működő államok működését is lehetővé teszik befektetéseikkel, kölcsöneikkel, államötvények vásárlásával, stb.

Ha az Európai Unió felszámolná a munkanélküliséget, felszámolná az államok működését lehetővé tévő legfontosabb feltételeket. Ezek az összefüggések csak akkor változnak meg, ha az unió felszámolja a kapitalizmust.

Számíthatunk arra, hogy a brüsszeli csúcsértekezleten döntés születik a kapitalizmus felszámolásáról?

Nem számíthatunk, mivel az munkanélkülivé tenné az értekezleten megjelenő összes politikust. Ezért a brüsszeli csúcsértekezlet harcol az ő köreik munkanélkülisége ellen, az őket támogató pénzügyi körök munkanélkülisége ellen, de tömeges munkanélküliséget jelent az alsóbb társadalmi rétegek számára, vagyis az európai lakosság túlnyomó többségére nézve. A munkanélküliség európai összátlaga jelenleg meghaladja a 10%-ot, és lassan de biztosan növekszik. Az európai kapitalista szörnyeteg számára a "húzóerőt" a perifériaállamok jelentik, ahol helyenként 30% körül mozog a munkanélküliség, de Spanyolországban gyakorlatilag minden második 25 év alatti állampolgár munkanélküli. Ezek azok az országok, ahol a munkaerő a legolcsóbb, vagyis a legjobb viszonyok vannak kialakítva az olcsó és képzetlen munkaerőt igénylő multinacionális vállalatok számára.

Miről beszélünk mégis? Ezeken a viszonyokon nem fog változtatni egy olyan intézkedés sem, amely a jelenlegi befektetői köröket támogatja, de olyan sem, ami kedvezőbb hitelezést biztosít a vállalkozások számára, mert azt is csak a már jól működő, nyereséges vállalkozások kapják. Európa azért van "recesszióban", mert nem jönnek létre friss tőkéből új vállalkozások, és azért növekszik a munkanélküliség, mert ez a már működő multinacionális vállalatok számára jó közeget teremt.

A jelenlegi csúcsértekezlethez hasonlók ezeken a feltételeken nem változtatnak, botor dolog bedőlni az igazolásként előhozott, a "növekedés beindulását" bizonyító makrogazdasági mutatóknak.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. március 02.

http://www.jovonk.info/2012/03/02/brusszelben-dontottek-munkanelkuliseg-fokozasar ol

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 258 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 709
  • e Hét: 2631
  • e Hónap: 6376
  • e Év: 159872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.