Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
- Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Aki ma nem halad előre,
  2012-03-25 12:43:19, vasárnap
 
 
Aki ma nem halad előre, azt holnap a valóság agyonnyomja.

Ismeretlen


Mindenkinek csodaszép délutánt és kellemes estét kívánok!
Köszönöm, hogy benéztetek hozzám ma is, jólesik nagyon :)
Sok puszim MINDENÉRT: Ildykó
 
 
9 komment , kategória:  Általános  
Tégy mindent Isten kezébe...
  2012-03-25 12:41:09, vasárnap
 
 

 
 
4 komment , kategória:  -KÉPES IGÉK, IMÁK, IDÉZETEK  
Zsoltárok 31, 25
  2012-03-25 12:40:35, vasárnap
 
 
Legyetek erősek és bátorodjék a ti szívetek mindnyájan, a kik várjátok az Urat!

 
 
3 komment , kategória:  -KÉPES IGÉK, IMÁK, IDÉZETEK  
5Mózes 33, 27
  2012-03-25 12:39:37, vasárnap
 
 
Hajlék az örökkévaló Isten, alant vannak örökkévaló karjai; elűzi előled az ellenséget, és ezt mondja: Pusztítsd!

 
 
2 komment , kategória:  -KÉPES IGÉK, IMÁK, IDÉZETEK  
REMÉNYIK SÁNDOR: Pünkösdi szomorúság
  2012-03-25 12:38:21, vasárnap
 
 

 
 
2 komment , kategória:  -VERSES KÉPEK  
MOSOLYOGTÁL ma MÁR? :)
  2012-03-25 12:35:38, vasárnap
 
 


LinkTedd le Gyula! :)

.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Életbölcsességek
  2012-03-25 12:34:33, vasárnap
 
 

Link


 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Az új nap reggelén a Lélekpillangók rögvest a Szikomorfa
  2012-03-25 12:33:15, vasárnap
 
 
A Lélekpillangó meséje ( 2012. márc. 25-i történet )

Az új nap reggelén a Lélekpillangók rögvest a Szikomorfa legkisebb ághegyén csüngő harmatcseppre lettek figyelmesek. Úgy tükröződött benne a nap, hogy aranyló foncsort vont a vízcsepp mögé, s a Lélekpillangók megpillantották tükörképüket ebben az egyetlen vízcseppben.

Kacagva álltak a csepp elé, majd adták át a helyet egymásnak. Derültek, ahogy pohos, vagy éppen egy másik szögből karcsú torzójuk visszatükröződött a csepp-tükörben. Egymás tündöklő, szerelmes szemébe néztek és megpillantották abban is önmagukat, akár a sebesen felszáradó vízcsepp -tükörben. Hirtelen játékos kacagásuk komoly, szerelmes hallgatássá nemesedett, s megértették a beavatás második lépcsőfokának tanítását: Egymás szemében tükröződünk - magunkat csak a másik által láthatjuk. Ám a kép, amit látunk, soha nem a valóságos ént mutatja. Az minden esetben annak tükröződése. Az egységet megélni a kettő által lehet. A világban minden dolognak megvan a párja, ahogy a Nap tüzét az éj sötétjében visszatükrözi nekünk a Hold.

 
 
0 komment , kategória:  { A Lélekpillangó Meséi  
A szárnyas királyfi
  2012-03-25 12:32:05, vasárnap
 
  Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, volt egyszer egy király s annak olyan szép leánya, mint égen a ragyogó csillag. Mikor a királykisasszony eladó sorba került, tízen-húszan is jöttek leánynézőbe, mind csupa királyfiak, de a királykisasszonynak éppen a legszegényebb királyfin akadt meg a szeme. Az ám, csakhogy a király azt szerette volna, ha a leánya a leggazdagabb királyfit választja, s merthogy nem ezt tette, nagy haragjában bezáratta a palota legmagasabb tornyába, s ott tartotta szomorú rabságban. Hiszen zárhatta, mert a szegény királyfi minden alkonyatkor meglátogatta a királykisasszonyt úgy, hogy arról senki lélek sem tudott. Ugyan, hogy lehetett ez? Úgy, hogy a királyfinak volt egy ezermester inasa, ez szárnyat csinált a gazdájának, s amint esteledett, alkonyodott, felszállott a város szélén, s mint egy madár, úgy repült be a torony ablakán. Hát ez így volt egy hétig, kettőig. Egyszer azonban eszébe jutott a királynak, hogy meglátogatja a leányát, hátha szép szóval másfelé fordítja a szívét. No, éppen jókor talált menni a toronyba: a szegény királyfi ott üldögélt a királykisasszony mellett, keseregtek mind a ketten, hullott a könny a szemükből, mint a záporeső. Hej, szörnyű haragra gerjedt a király, mikor meglátta a királyfit. Kirántotta széles görbe kardját, de bezzeg a királyfi sem tátotta el a száját, meglebbentette-csattogtatta a szárnyát, s huss! kirepült az ablakon. Meg sem állott, míg abba az erdőbe nem repült, ahol ő egymagában lakozott kakassarkon forgó aranypalotában.
Nosza, a király mindjárt befogatott hatlovas hintóba, s indult az erdőbe, mert hallotta volt már, hogy az ő erdejében lakozik a királyfi, csak hogy közeliben lehessen a királykisasszonynak. Ment a hintó után egy regement huszár is, s ahogy a palotához értek, egyszeribe körülfogták, a király meg bement a palotába. Bemegy az első szobába, nem volt ott semmi. Bemegy a másodikba, ott volt két ágy, két szék, egy asztal meg almárium. Bemegy a harmadikba, s hát abban nem volt egyéb, csak egy íróasztal, amellett ült a királyfi, s szomorú verseket írt az ő nagy szívbéli bánatáról.
- Hé, szárnyas királyfi! - kiáltott a király szörnyű haraggal - te voltál a leányomnál?
- Én voltam, felséges királyom, nem tagadom. Ha tagadnám is, mi hasznát látnám?
- Bizony, ha te voltál, ki is végeztetlek azon nyomban!
Azt mondta a királyfi:
- Ne végeztessen ki, felséges királyom. Inkább vitessen vissza a toronyba, kötöztessen össze a leányával, s vettessen le a toronyból!
- No, ha ez a kívánságod, ez teljesedhetik - mondta a király. - Pusztuljatok el együtt, szívem szomorítói!
Hát csakugyan úgy lett, ahogy a szárnyas királyfi kívánta: visszavitték a toronyba, ott összekötözték a királykisasszonnyal, s ledobták a toronyból. Le ám, csakhogy nem estek a földre, mert a királyfi szárnyát elfelejtették lekötni, s ahogy lelökték az ablak párkányáról, kieresztette a szárnyát, felszállott a magas levegőégbe, s repült a királykisaszonnyal, mint a gondolat, még annál is sebesebben.
Eleget kiabált a király utána, hogy csak jöjjön vissza, egyiknek sem lesz semmi bántódása, de bezzeg volt esze a szárnyas királyfinak, még a fejét sem fordította vissza; nem szállott földre, míg az apja udvarába nem ért. Ott aztán leoldották róluk a kötelet, s még aznap megesküdtek a fiatalok. Amire a király odaért, már rég megvolt a lakodalom, csak egy kevés maradék jutott neki a lakodalmi kalácsból.
No, ez így éppen jól volt, ahogy volt.
Itt a vége, fuss el véle.

 
 
0 komment , kategória:  ~Mesék Mindenkinek  
Légy alázatos, hogy a vitáknak vége legyen
  2012-03-25 12:30:42, vasárnap
 
  Légy alázatos, hogy a vitáknak vége legyen

"Honnan vannak viszályok és harcok közöttetek? Nem a tagjaitokban dúló önző kívánságok okozzák-e ezeket?" Jak.4,1

A legtöbbször, amikor párokkal beszélgetek, a leggyakoribb panasz az, hogy ,,Egyszerűen nem tudunk kijönni egymással. Olyan sokat veszekszünk. Szeretjük egymást, mégis, akkor miért vannak akkora vitáink egészen jelentéktelen dolgok miatt?" Szülőkkel is szoktam beszélgetni, akik azt mondják: ,,Folyamatos feszültség van köztem és a gyerekeim között. Nem értem, miért vagyunk ingerültek állandóan."

Jakab nem kerülgeti a forró kását. Még jóval a modern pszichológia előtt, ő már tisztában volt a konfliktusok okaival. A Jakab 4,1-ben ezt olvashatjuk: ,,Honnan vannak viszályok és harcok közöttetek? Nem a tagjaitokban dúló önző kívánságok okozzák-e ezeket?" Jakab már akkor megmondta, hogy a viszályok legfőbb oka az, hogy a vágyaink ellentétben állnak egymással. A te akaratod ellenkezik az én akaratommal, s a szikrák máris röpködnek.

A Biblia egyértelműen megmondja, hogy három dolog van bennünk, amely a konfliktusainkat okozza: a birtoklási vágy, az élvezet utáni vágy és a büszkeség. Ezek a vágyak alapvetően jogosak, és Isten által adottak, ha nem kerülnek ki az irányítás alól. Viszont, ha mások fölé helyezed őket és ezek a vágyak lesznek a legfontosabbak az életedben, akkor ezáltal konfliktusokat fognak okozni.

Hogy mi a megoldás a vitákra? Az egyik legnehezebb lecke, amit meg kell tanulni: az alázat.

A kegyelem Isten megváltoztató ereje. Mi az, amit magadban megváltoztatnál? Bármi legyen is az, szükséged van a kegyelemre, hogy sikerüljön. Mi az, amit meg szeretnél változtatni a kapcsolataidban, a házasságodban vagy a családodban? Legyen az bármi is, egyedül nem fog menni. Szükséged van a kegyelemre, és csak egy mód van rá, hogy megkapd: meg kell aláznod magad. Isten nem árasztja ki a kegyelmét azokra az emberekre, akik tele vannak büszkeséggel és azt gondolják, hogy ,,Nekem egyedül is menni fog". Akkor kapjuk meg a kegyelmet, ha hozzá fordulunk és azt mondjuk, hogy ,,Uram, szükségem van a segítségedre".

Így kapsz erőt ahhoz, hogy változtass a dolgokon, amiken szeretnél.

Beszéljünk róla

Gondolj a legutóbbi vitádra. Fel tudod ismerni, hogy a három vágy közül melyik okozta?
Mi az az életedben vagy a kapcsolataidban, amin a leginkább szeretnél változtatni? Hiszed, hogy az Úr kegyelme, segít neked abban, hogy sikerüljön?
Hogyan fognak akár már ma megváltozni a beszélgetéseid vagy a cselekedeteid, hogyha alázattal állsz hozzá a dolgokhoz?

Rick Warren, Daily Hope, 2012.03.18

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1645 db bejegyzés
e év: 15995 db bejegyzés
Összes: 104160 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2051
  • e Hét: 28596
  • e Hónap: 72231
  • e Év: 1827000
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.