2012-03-26 21:33:11, hétfő
|
|
|
4 tojásfehérje
8 dkg porcukor
pici só
6 csapott ek kakaópor (nem instant)
A krémhez:
4 dl habtejszín
fél csomag habfix
3 dl tej
1 cs tejszín ízű pudingpor
3 ek cukor
A hempergetéshez:
kb. fél csomag kókuszreszelék
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük pici sóval.
Belekeverjük a porcukrot, fokozatosan szitáljuk bele a kakaót és közben kézi erővel nagyon lazán összekavarjuk.
Egy 38x30-as sütőpléhre fektetjük a jó minőségű sütőpapírt, és egyenletesen elkenjük rajta a kakaós masszát.
Elektromos sütőben 190°C-on 15 percig sütjük.
Kb. 8 perc után lessünk be a sütőbe. (Nem szabad megfeledkezni róla, mert ha kiszárad, törik, nem lehet feltekerni)
Ha kisül, a tetejének puhának kell lennie és tűpróbánál nem szabad, hogy ragadjon.
Közben elkészítjük a tölteléket: A pudingot a cukorral megfőzzük.
Miután levesszek a tűzről, kihűlésig többször belekeverünk (ne bőrösödjön be).
Felverjük a tejszínt a fixálóval és a már jól kihűlt pudinghoz, kanalanként lazán hozzákeverjük.
A kisült és kihűlt lapot az asztalra tesszük, rákenjük a krém 1/3-át.
Megszórjuk kókuszreszelékkel, és feltekerjük, mint a piskótatekercset, közben óvatosan leválasztjuk róla a sütőpapírt.
A tekercs hosszának megfelelő alufóliára ráöntjük a maradék kókuszreszeléket, szétsimítjuk, és a szélére tesszük a tekercset.
Megkenjük krémmel, a szabadon levő részét és begurítjuk a kókuszba.
A még barna részt is bekrémezzük, majd tovább gurítjuk a kókuszba.
A fólia 2 végét megfogva, ide-oda görgetjük.
1,5-2 óra hűtés és fogyasztható. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|