Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
Az ember nem szeretheti se azt,
  2012-03-03 09:39:57, szombat
 
 
Az ember nem szeretheti se azt,
akitől fél, se azt, aki tőle fél.

Cicero






Minden Drága Barátnőmnek és Kedves Látogatómnak
csodálatosan eltöltött napot kívánok! Sok puszim, Ildykó
 
 
9 komment , kategória:  Vendégkönyvbe Gondolatok  
Szomjaztál-e...
  2012-03-03 09:37:41, szombat
 
 

 
 
4 komment , kategória:  -KÉPES GONDOLATOK  
Harmónia azok szívében lakozik...
  2012-03-03 09:36:43, szombat
 
 

 
 
2 komment , kategória:  -KÉPES BÖLCSESSÉGEK  
Mindennapok hordalékaiból...
  2012-03-03 09:36:05, szombat
 
 

 
 
2 komment , kategória:  -KÉPES IDÉZETEK  
Amíg élünk szeretni kell...
  2012-03-03 09:33:40, szombat
 
 






Link



Demjén Ferenc: Amíg élünk szeretni kell...

Amit kapsz e világtól szórjad szét,
hova vinnéd el?
Aki jött, s akit hívtak mind rájön még,
hogy menni kell...
Hová vinném el, ami nem volt az enyém?
Mindent kölcsön kaptuk rég,
egy a miénk.

refr.:

Amíg élünk szeretni,
s mindig szeretve lenni ezután. Minden éjszakán.
Csak az együtt élt álom
a miénk e világon, igazán. Nem vehetik el talán...
Ami szent, mint az élet,
s még túl is élhet,
ha te gondolsz még akkor is rám.

De ne gondolj erre, hisz távol még,
fiatal vagy, s szép.
A világ, amit ad, mért ne élveznéd,
amíg még tiéd?
Egyszer biztosan rájössz majd, hogy mi a tét,
mindent kölcsön kaptunk rég, egy a miénk:

refr.

Egyszer biztosan rájössz majd, hogy mi a tét,
mindent kölcsön kaptunk rég, egy a miénk:

refr.
 
 
2 komment , kategória:  Dalszövegek amik tetszenek  
ARANY JÁNOS: A legszebb virág
  2012-03-03 09:31:28, szombat
 
 






Link





 
 
2 komment , kategória:  Kedvenc Albumaim :)  
Kávétorta
  2012-03-03 09:30:01, szombat
 
  Hozzávalók:
Tésztához:

100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Pudingpor vaníliaízű
135 g kristálycukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 tojás (közepes méretű)
65 ml olaj
2 evőkanál hideg víz

Ezenkívül:

4 evőkanál feketekávé
3 evőkanál ánizslikőr

Krémhez:

3 evőkanál ánizslikőr
1 evőkanál instant kávé
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
250 ml hideg tejszín

Bevonathoz:

250 ml hideg tejszín
3 evőkanál porcukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 evőkanál kakaópor (cukrozott)
2 evőkanál ánizslikőr

Díszítéshez:

Némi habcsók (megtörve)
Némi kakaópor (cukrozott)

Előkészítés

A habcsókot nagyobb darabokra törjük. A sütőformát
(kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük.
A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy keverőedényben
habosra keverjük a cukor háromnegyed részével és a vízzel,
majd belecsurgatjuk az olajat. A tojásfehérjéket konyhai
robotgéppel felverjük, majd hozzáadagoljuk a maradék cukrot
és kemény habbá verjük. A felvert tojássárgáját a
tojásfehérjehabra öntjük. A pudingport és a sütőport a
liszthez keverjük, majd a masszára szitáljuk. Óvatos
mozdulatokkal összekeverjük a masszát, hogy a fehérjehab ne
törjön össze. A masszát az előkészített sütőformába öntjük
és elsimítjuk.A sütőformát a sütő középső részébe toljuk,
és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-45 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután
a tortalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk. A kávét a
likőrrel összekeverjük, és a tortalapokat meglocsoljuk.
Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük. A krémhez a
likőrt és az instant kávét összekeverjük. Az Aranka
krémport a tejszínnel összekeverjük, és kb. 2 percig, a
krémes állag eléréséig verjük, majd a kávés likőrt is
hozzákeverjük. A krémet az alsó tortalapon egyenletesen
elsimítjuk.
A bevonathoz tejszínt a porcukorral és a habfixálóval
kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kakaót és a
likőrt. A masszával a tortát kupolaszerűen bevonjuk.
Ízlés szerint habcsókdarabokkal és kakaóporral hintjük.
Tálalásig a süteményt hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

A bevonathoz instant kávét is használhatunk a cukrozott
kakaópor helyett.
 
 
0 komment , kategória:  * Recik: sós, édes sütik stb.  
Sárga krémes kekszkocka
  2012-03-03 09:29:17, szombat
 
  Hozzávalók:

2 csomag háztartási keksz

Krém:

3,5 dl tej
2 ek liszt
1 tojás
2 vaníliacukor
10 dkg kristálycukor
1 kocka ráma (25 dkg)

Elkészítés:

Kristálycukor,liszt, vanillia cukor, tojás, tej-ezeket összekeverjük és felfőzzük, majd hozzáadunk 1 kocka vajat, és habosra keverjük.

Egy csomag kekszet egy tepsibe teszünk,rá a krém, és az egészet a másik csomag keksszel befedjük.

A tetejét csokival is bevonhatjuk.

Másnapra megpuhul és nagyon finom!


 
 
0 komment , kategória:  * Recik: sós, édes sütik stb.  
Rengeteg zöldség, de a reszelt sajt a csúcs!
  2012-03-03 09:28:00, szombat
 
  Rengeteg zöldség, de a reszelt sajt a csúcs!

Ha kedveljük a finom, alacsony kalóriás zöldséges egytálételeket, a zöldséges rizibizi ideális választás rizzsel és egy csomó ízletesen elkészített zöldséggel.

Egyszerű, rizzsel és finom zöldségekkel készülő egytálétel a zöldséges rizibizi: forrón a legízletesebb, sajttal megszórva!

Hozzávalók 4 személyre:

- 2 közepes hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 nagy csokor petrezselyem
-1 ágacska borsikafű
-400 gr vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, spárga)
-250 gr hosszú szemű rizs
-féll húsleves (kockából)
-3+2 evőkanál olaj, só, bors
-200 gr tisztított zöldborsó

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apró kockákra, a zöldségeket vékony karikákra-darabkákra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprózzuk. 3 evőkanál felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagyma felét.

Rádobjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel, felforraljuk, lefedjük és forró sütőben (200 C-fok) vagy a mikróban 20 percig pároljuk-főzzük.

Közben a maradék olajban szőkére pirítjuk a maradék hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót és a többi zöldséget, aláöntünk ½ dl vizet, megszórjuk a borsikafűvel és fedő alatt, szelíd tűzön puhára pároljuk, csak a végén sózzuk.

Lazán a kész rizshez keverjük a párolt zöldséget és a petrezselymet, frissen-forrón tálaljuk. Reszelt sajtot (parmezán, füstölt) kínálunk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  * Recik: főétel, leves stb.  
Barackos csiberagu
  2012-03-03 09:27:10, szombat
 
  Barackos csiberagu

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell
2 hámoztt őszibarack
4 evőkanál olívaolaj
5 dkg margarin
2 evőkanál kókuszreszelék
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
citromfű
fehérbors


Elkészítés:

Az ujjnyi csíkokra vágott húst rádobom a felhevített margarin és olajkeverékére. Megpirítom a húst, majd rászórom a kókuszreszeléket. Kevergetés közben felöntöm a borral, ízlés szerint sózom, borsozom, majd rádobom a citromfüvet. Hozzáadom az őszibarackot, rövid ideig forralom. Ha a barack lágyul, a tejszínt is hozzáadom. Curry-s rizzsel tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  * Recik: főétel, leves stb.  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1645 db bejegyzés
e év: 15995 db bejegyzés
Összes: 103870 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3884
  • e Hét: 32875
  • e Hónap: 97372
  • e Év: 2349004
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.