Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Koleszterin, érelmeszesedés, és a vörös hagyma
  2012-03-04 18:26:45, vasárnap
 
 

Hagyma, de holnap is..

Vadász Ákos Tullió cikke

Szerencsére akadnak kiváló orvosok, pártatlan kutatók, akik nem a gyógyszerlobbi, vagy a pánikra szomjazó média madzagon rángatott Marionette-bábui. Dr. Bieler és dr. Gurewich is ezek közé tartozik. Ezért aligha hallhattál róluk. Nézzük meg, mit tanulhatunk tőlük a koleszterinről
Dr. Bieler föltette azt az egyszerű kérdést, hogy hogyan tudja az érfalunk egy életen át megőrizni épségét. Az érfalad ugyanis hasonlatos egy igen sebes sodrású patakhoz, melynek falát a viz folyton vájja. Lassú víz partot mos. Hát még a gyors...
Ha a partot hamar kimossa a víz, hogyan lehetséges akkor, hogy a rendkívül gyors folyású véred mégsem veri szét az érfaladat?

Elgondolkodtál-e már azon, hogy ha a szíved percenként 5-20 liter vért forgat meg érrendszeredben, hogyan maradhatsz életben 70-80 évig?

Az érrendszer épségét többek között egy csodálatos kenőanyag biztosítja. Ez a ,,gépzsír" ha nem lenne, a véráram hamar cafatokra szaggatná az érrendszeredet. Ezt a bámulatos kenőanyagot májad állítja elő, ez a hihetetlen szerved, mely több, mint 500 különféle feladatot tud ellátni! Adózz egy pillanatra csodálattal májadnak, e pompás műremeknek, mely megtermeli minden kenőanyagok öregapját: a koleszterint! A kocsidban rendszeresen cserélned kell a kenőanyagot, míg a májad jobbat készít, és nem is tudsz róla.
Kerüld a zsírban, olajban sült ételeket (minden sült hús annak számít, hiszen saját zsírja hő hatására átalakul), a melegen sajtolt olajok használatát! Ugyanakkor fokozd hidegen sajtolt olajok jelenlétét étkezéseidben! Ne gondolj semmi misztikumra, salátádra bőven locsolj olíva-, napraforgó-, mák-, szőlőmagolajokat!
Emellett fogyassz sok olajos magvat: diót, mandulát, mogyorót, napraforgómagot stb. Ez főleg télen fontos, mert az olajból nemcsak érrendszered kenőanyaga származik, de szervezeted ezzel tudja az állandó testhőmérsékletedet tartani. Továbbá az olajokban található hőérzékeny E-vitamin fontos építője ez érrendszernek.

Mi a titokzatos vörös koleszterinbajnok?

A népi gyógymód évezredek óta ismeri és veti be ezt liliomfélék családjába tartozó növényt.
Javítja a májfunkciót, az emésztést, használták vértisztítóként, szíverősítőként. Jól alkalmazható megfázások ellen, de mégis most a koleszterinjavító hatását emelném ki a vöröshagymának. Dr. Gurewich, a Tufts Egyetem professzorát elkeserítette a szívinfarktuson átesett betegei koleszterinszintje. Ugyanis a szívroham egyik oka a kevés HDL koleszterin, és sok LDL koleszterin. Ha a beteg ugyanazt az étrendet folytatja, ami szívrohamának oka volt, a jövőben további szívrohamokra számíthat, és előbb-utóbb belehal.
Szóval a professzor - jó orvosként együtt érezve betegeivel - kereste a megoldást. Egyik lengyel származású munkatársára hallgatva döntötte el, hogy szívbetegeit hagymakúrára fogja. Szokatlan a közönséges élelmiszerek gyógyszerhatástani kutatása, de mint pártatlan tudós, nyitottan nekivágott. A napi egy nyers hagyma fogyasztása megdöbbentő eredményekre vezetett.

Minden 1%-nyi koleszterinszint-csökkenés 2%-kal csökkenti a szívroham kockázatát!

A kilónként 39 Ft-os vöröshagyma (10 kg-os zsákban ennyi az ára) bebizonyította, hogy a természet megint jobbat alkot, mint a vegyipar.
Koleszterinügyben a hagymák közül a vöröshagyma bizonyult a leghatékonyabbnak, de csak nyersen okozott javulást. Sajnos a hőkezelés hatására a hagyma értékes illó olaja megsemmisül. A kísérlet kapcsán arra is felfigyeltek, hogy minél csípősebb a hagyma, annál hatásosabb.

Mitől működik a dolog?

A professzor nem találta meg azt a vegyületet, ami ezt a rendkívül kedvező hatást okozta. További 150 hatóanyagot fedeztek még fel a hagymában, további kutatás kérdése, melyik hogyan védi egészségedet.

Mik a vöröshagyma főbb alkotói?

100 g hagyma 85-90%-a víz, fehérjetartalma 4-5%, gazdag ásványi anyagokban, kálium, kalcium, magnézium, cink, réz és bór tartalma jelentős. A magyar a hagymát is hagymával ette, s még népdalaink némelyike is utalt a tarisznyában lapuló vöröshagymára. Nem is betegeskedtek annyit, míg kenyéren és hagymán éltünk.

Még miért jó ez Neked?

A hagyma hígítja a vért, csökkenti a vérrögképződést (ezt sütve, főzve is képes), elpusztítja a baktériumokat, szabályozza a vércukorszintet. Még az emésztést is segíti! Koleszterinjavító hatása mellett a hagyma kiváló tüdőtisztító is, ezért a városi embernek egyenesen kötelező, bár erre a lila fajta a megfelelőbb. Hát nem hihetetlen, hogy egy ilyen gyakori növény ennyire csodálatos gyógyszer?
Nem azért ilyen olcsó, mert csak ennyit ér, hanem mert a természet nagyvonalú, és azt szeretné, ha mindenki hozzájuthatna!

Hogyan edd?

Nyersen rakhatod kenyérre, vagy vághatod salátába. A nyers fogyasztás szabályát betartva csak képzeleted szab határt annak, hogyan, mivel készíted el.

Mennyit egyél?

A kísérletek alapján már napi fél vöröshagyma hatásos.

Meddig tartson a kúrád?

Ha koleszterincsökkentés a célod, legalább 2 hónapig végezd!

Összegezve, koleszterinszinted javulása érdekében:

1, Egyél több nyerset, és kerüld a zsírban, olajban sütött dolgokat. Használj hidegen sajtolt olajat és egyél magvakat, hogy májad az érvédő HDL koleszterint állítsa elő. Ezt tanácsolja dr. Bieler.

2, Egyél hónapokig naponta legalább egy fél fej vöröshagymát, hogy megjavítsa csökkentse a rossz, és javítsa a jó koleszterin mennyiségét véredben - javasolja dr. Gurewich. Minél csípősebb a hagyma, annál jobb a hatásfoka!

+1 ötlet: az LDL koleszterin magas értéke miatt az érfalra rakódó nyálkát kiválóan oldja egy csodálatos déligyümölcs: a grapefruit. Sajátos vegyületei úgy oldják fel a lerakódott, érszűkítő anyagot, mint zsíroldó a tűzhelyre égett zsírt.
Ha nem vagy hajlandó lemondani a zsíros ételekről, legalább fogyassz rendszeresen grapefuitot!

Ne várd a csodát, mert csodák között élsz.
Egyik ilyen csoda a hagyma, kezdd el fogyasztani még ma!

Hagyma, de holnap is..
Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
Balázs Károly Tavaszi gondolatok
  2012-03-04 14:20:53, vasárnap
 
  Tavaszodik. A napfény ütemes lüktetésében a fák rügyeket bontanak, új ágakat növelnek, a gyökerek sarjakat bocsátanak útra, a melegedő televényben magvak csíráznak. Lehajolsz és érzed a föld illatát. Megcsodálod az első virágokat: a lángvirágot, a meténget, a csillagvirágot, a nárciszt, a kökörcsint, az aranyvesszőt.

A fák ágbogaiban a madarakra lázasan építgetik a fészkeiket, hogy fiókákat hozzanak a világra benne. Mindenfelé lázas nyugtalanság képei:.. És egyszerre megértetted, hogy ez a rendje a világnak. Egy törvénynek engedelmeskednek, és egyazon parancsot hordoznak magukban: az életet... Nincs egyetlenegy renitens fa vagy virág sem, aki ezt mondaná: ,,Várjunk még míg melegebb lesz, várjunk még, emlékezzetek, tavaly is milyen jeges tavaszunk volt"...

Nincs egyetlen madár sem, aki azt mondaná: ,,Recesszió, gazdasági világválság van,
ezért idén ne építsünk fészket, és ne neveljünk fiókákat, mert ilyen létbizonytalanságban,
ily élelemszűkösségben nem tudjuk rendesen fölnevelni őket!"... Nem, nem mondják, mert tudják, van Aki gondjukat viseli. Még egy tolluk sem eshet le anélkül, hogy Isten ne tudna róla...

Tanulhatnánk tőlük... Ők felismerték, hogy az Isten kegyelme alatt állnak, Aki gondoskodik róluk, óvja és átsegíti őket mindenen. Ézsaiás könyvében van számunkra egy nagy ígéret: ,,Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Te benned bízik" (Ézsaiás 26,3)... Mert az idők változnak, de az Isten soha nem változik meg.




 
 
0 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
Hogyan légy következetes a csendességedben
  2012-03-04 09:11:06, vasárnap
 
  "Minden mást megelőzve tegyétek első helyre Isten munkáját és tegyétek meg, amit mond. Akkor egyéb dolgok is a tieitek lesznek." (Máté 6:33, CEV fordítás)

Mindenki küzd a csendességben a következetességgel időről-időre. Tudnod kell, ha küzdesz vele, nem vagy egyedül! A jó hír az, hogy egy közös problémára lesz néhány közös megoldás. Legközelebb, amikor azon kapod magad, hogy a napi csendességeddel küzdesz - vagy még azelőtt, mielőtt küzdeni kezdenél - próbálj ki valamit ezek közül a megoldások közül:

1. Határozd el magad. Kötelezd el magad Isten előtt, hogy egy kis időt - még ha csak két percet is - Istennel fogsz tölteni életed minden napján. Elkötelezettségedet foglald írásba. A kötelezettségvállalás egy ígéret, hogy időt fogsz tölteni Istennel minden nap, nem azért, mert mindenki más is ezt csinálja, hanem azért, mert időt akarsz eltölteni Jézussal.

2. Illeszd be a hetirendedbe. Írd be a naptáradba, számítógépedbe, telefonodba, vagy bárhová, ahol beosztod az idődet. Tervezd el előre, hogy naponta mikor találkozol Istennel, úgy, ahogy betervezed az orvossal a találkozódat, az üzleti ebédedet, vagy egy megbeszélést a főnököddel.

3. Készülj fel az ördög támadására. A felkészülés azt jelenti, hogy felfegyverkezünk. Az ördög mindent meg fog tenni, hogy távol tartson téged az Istennel együtt töltött időtől. Legyél a saját testőröd, és készülj fel a támadásokra.

4. Csináld folyamatosan 6 hétig. A pszichológusok azt mondják, 6 hétbe telik, amíg egy szokásunk megerősödik. 3 hétbe telik, míg megszoksz egy új feladatot, új viselkedést. Másik 3 hétbe telik, amíg stabil szokássá válik az életedben. A legtöbb embernek soha nem volt sikeres a kitartásban az Istennel együtt töltött idő, mert soha nem lépték még át a hat hetes sorompót anélkül, hogy egy napot is elmulasztottak volna.

A szokás olyan, mint egy gombolyag zsineg. Valahányszor abbahagyod a feltekerését, egy csomó szál feltekeretlenül marad. Ebben az időszakban nem engedheted meg magadnak a "csak-most-az-egyszer" mentalitásd. Miközben felgombolyítod azt a gombolyagot, nem csak egyszer fog letekeredni, hanem egy csomó alkalommal. Minden egyes cselekedet, amely enged a kísértésnek, meggyengíti az akaraterőt és megerősíti az önuralom hiányát.

5. Ne az akaraterődre támaszkodj, hanem Isten-erődre. Csak Isten Lelkének erejével fog sikerülni. Kérd Istent, hogy erősítsen meg téged, adja neked Kriszus gondolkodásmódját, hogy tőle függj, miközben kialakítod ezt a szokást. Ha csak az akaraterődre támaszkodsz, nincs remény a következetességre.

Jézus azt akarja, hogy tölts vele időt. Meghalt a kereszten, hogy kapcsolatba léphessünk vele. Nincs arra időnk, hogy ne tegyük ezt. Jézus azt mondja a Máté 6:33-ban: "Minden mást megelőzve tegyétek első helyre Isten munkáját és tegyétek meg, amit mond. Akkor egyéb dolgok is a tieitek lesznek." (Máté 6:33, CEV fordítás) Szakíts időt Istenre, és meg fogja változtatni az életedet.

Beszéljetek róla

Milyen lépéseket fogsz ma tenni, hogy következetes legyél a csendességedben?

Miért gondolod, hogy a következetes csendesség Istennel kritikus a keresztény növekedésed szempontjából? Hogyan lesz harmóniában erre a kérdésre adott válaszod azzal, ahogyan a csendességedet tartod?

Napi remény
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Balázs Károly * Szívek faggatása
  2012-03-04 08:57:40, vasárnap
 
  Ha nem látod meg a kőzetek gubózásában
a redőzött arcokat,
ha nem hallod meg a virágok kelyhében
a parttalan mélységek zúgását,
ha nem érzed meg egyetlenegy vízcseppben
a gyötrő szomjúságot
és a hullámzó tenger szelídségét s vadságát,
akkor,
akkor az élet üzenetéből mit értettél meg?

*

Úgy jársz-kelsz, hogy nem
hagysz magad után, még egy borzongásnyi
nyomot sem. Oly befelé fordulva élsz,
álarc alatt krómacél tekintettel, hogy észre sem
veszed, az őrzök csillagszemcséinél,
a megsebzett lelkeket, könnykalitkában
az árnyék nélküli madarat.

*

Milyen tettek végett születtél a világra? Milyen
tettek végett?... és elsomfordálhatsz-e
macskaléptekkel cselekedeteid következménye
elől az idő hajlatába?

*

Miért nem figyelsz fel
a reménytelenség összegubancolódott hálóira?
Vagy csak a szenzáció érdekel?
Miért nem látod meg közvetlen környezetedben
az üres, kiégett, fénytelen szemeket?
Bezzeg, ha tévesen adnak vissza,
azt rögtön észreveszed.

*

Ha bántalom ér, földre terít.
De meghallod-e
a szenvedők felcsukló belső szív-zokogásait?

*

Mit kezdesz azokkal
a rézsútosan alábukott életekkel, akik
az olvasztótégely szorításában
vergődnek, s mintha a tűzboglyák izzása
napról napra erőteljesebb lenne?
Áldozati szörnyeknek tartod-e őket...Vagy
netán Ábrahám angyalainak?

*

Hogyan közelítesz azokhoz, akik az
ismeretségi körödben önmagukba bezárkóztak?
Azokhoz, akik a hallgatás köntösébe burkolóztak?
És a kapcsolataid miért hantolódnak közönybe?

*
Ismered-e igazi neved?
És van-e maradandó állampolgárságod?
Hol lesz majd egykor örökrészed?

*
Halkan kérdezem, az embertársaidat
meg tudod-e az Ige szavával szólítani?
És tudsz-e függőhíd lenni?
Átkelőhely. Vagy heg a sebeken?
Az isteni kegyelem bölcs hír-adója.

* * *

Jézus Krisztust nem szabad a szív
oszlopcsarnokának homályában rejtegetni.
Hanem kint a világban, a mindennapi
élet nehézségeiben, a cselekvő felebaráti
szeretetben, a tettekben kell felmutatni,
mint egyedüli élő reménységet.
Ezért Jézus-arccá formálja át
mindazokat, akik hű szívvel követik
az Ige útmutató, sürgető felhívását:

,,Szolgáljatok az Úrnak örömmel!˝


Link

 
 
0 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 897
  • e Hét: 1599
  • e Hónap: 12652
  • e Év: 73953
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.