Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Lukasenko: "inkább vagyok diktátor mint meleg"
  2012-03-04 20:08:48, vasárnap
 
 

Lukasenko: "inkább vagyok diktátor mint meleg"
2012, március 4 - 14:44


Diktátornak nevezte magát Aljakszandr Lukasenko fehérorosz elnök. A homoszexualitását nyíltan vállaló német külügyminiszter, Guido Westerwelle ugyanis a minap "Európa utolsó diktátorának" nevezte Lukasenkót. - "Inkább vagyok diktátor mint meleg" - reagált vasárnap az egykori termelőszövetkezeti elnök a Belat fehérorosz állami hírügynökség jelentése szerint.

Lukasenko már többször kijelentette nyilvánosan, hogy "természetellenesnek" tartja a homoszexualitást.

Fehéroroszországot a napokban újabb szankciókkal sújtotta az Európai Unió, amiért a minszki hatalom folyamatosan elnyomja az ellenzéket. "Meg akarják ingatni a stabilitásunkat, el akarják pusztítani országunkat" - szónokolt a fehérorosz elnök, és "határozott ellenlépéseket" helyezett kilátásba, de konkrétan nem nevezte meg, a súlyos gazdasági nehézségekkel küszködő, nem egészen tízmilliós ország vezetőjeként pontosan milyen intézkedést tenne.

MTI - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin nyerte az orosz elnökválasztást
  2012-03-04 19:49:51, vasárnap
 
  Putyin nyerte az orosz elnökválasztást

2012, március 4 - 18:32

Vlagyimir Putyin már az első fordulóban megnyerte az orosz elnökválasztást - ezt mutatják a szavazóhelyiségek bezárását követően közzétett első exit-pollok.

A Társadalmi Vélemény Alapítvány elnevezésű intézet adatai szerint Vlagyimir Putyin a szavazatok 59,3 százalékát kapta.

A második helyen Gennagyij Zjuganov, a kommunista párt elnöke és államfőjelöltje végzett. A harmadik legtöbb szavazatot Mihail Prohorov kapta a szavazóhelyiségekből távozó polgárok megkérdezése alapján. Oroszországban az utolsó szavazóhelyiségeket közép-európai idő szerint 18 órakor zárták.

Az elnökválasztáson öt jelölt közül választhattak a voksolók, közülük Vlagyimir Putyin kormányfő harmadszor indul az államfői posztért. Elemzők és a közvélemény-kutatások adatai szerint is ő volt az esélyes a győzelemre.. Ellenfelei: Gennagyij Zjuganov, az orosz kommunista párt elnöke, Szergej Mironov, az Igazságos Oroszország párt első embere, Vlagyimir Zsirinovszkij, a liberális demokraták vezetője és Mihail Prohorov egyéni jelölt, milliárdos üzletember.

A választások tisztaságára 685 külföldi és több tízezer hazai megfigyelő ügyelt. Hatezer újságíró, köztük nyolcszáz külföldi követte figyelemmel a szavazást.

Nem voltak komolyabb szabálysértések

A külföldi megfigyelők eddig nem találkoztak komolyabb szabálysértésekkel az elnökválasztáson - tájékoztattak vasárnap az Európai Parlament Oroszországba érkezett képviselői.

"Két választókört látogattunk meg, nagy benyomást tett ránk, amit ott láttunk, örülünk ennek" - jelentette ki Elisabetta Gardini olasz képviselő. Hozzátette, hogy a szavazás teljesen nyílt és átlátható volt, beszélgettek a választókkal, a hazai megfigyelőkkel. A szavazók - mint Gardini mondta - elégedetten nyilatkoztak.



MTI nyomán - barikad.hu


http://barikad.hu/putyin_nyerte_az_orosz_elnoekvalasztast-20120304
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország 2012: "Sokat nélkülözünk ételben, ruhában, pénz
  2012-03-04 17:47:48, vasárnap
 
  Magyarország 2012: "Sokat nélkülözünk ételben, ruhában, pénzben, tüzelőben..."



Otthonvédő posta - Segélykérő levelek

A segélykérő leveleket egy az egyben úgy közöljük, ahogyan azt elküldik nekünk. Csakis a helyesírási hibákat javítjuk. Ha közvetlen segítséget kérnek a levelüket olvasóktól, akkor kérjük minden esetben a levél és személyes adatok megjelenéséhez szükséges, hozzájáruló nyilatkozatukat is!

Tisztelt olvasók!

Tudom nagyon sok segítséget kérnek önöktől, de olvassák végig kérem az én kérésem is!

Én egy pilisi lakos vagyok, szinte a külvilágtól elzárva. Hála az égnek nekünk nem olyan problémánk van hogy a házat viszik a fejünk felül, nekünk élelmi és tüzelési problémánk van.

Dolgozunk heti 6 napot, de a havi bejárás 80 ezer forint, 2 gyermeket nevelek akiknek bérletet és egyéb dolgokat kéne megvenni, sajnos nem jut ruhára sem, ami egy turkálóban nem nagy összeg. De az ennivalóhoz is meg kell gondolni, hogy mit veszünk.

Havi szinten 30 ezer forint marad megélhetésre, errefelé a villanyszámla 30-32 ezer forint, kommunális adó 14 ezer évente, (közben 17 ezerre emelték - a szerk.) szemétdíj 14 ezer évente. Gondolom sokan megkérdezik miért járok dolgozni ennyiért is? Mert úgy gondolom, hogy ez is több a semminél. 80 km-re utazom dolgozni a lakóhelyemtől, mert közelebb nincs munka.

Én csak arra kérem a Tisztelt olvasókat, ha tudnak segíteni bármiben is, akár ruhák, élelem vagy bármivel...

Nem tudnék semmivel fizetni de végtenül hálás lennék. Fával tüzelünk de sajnos venni nem birok, erdőbe kijárni tüzelőért nem lehet, mert ezt büntetik, - a telken már azt a néhány fát kivágtuk és eltüzeltük, a nagyon nagy hidegben.

Bizonyára mindenki tudja mi kell egy háztartásba, én nem szégyellem bárkit szivesen látok, jöjjenek nézzék meg milyen körülmények között élünk mi, napról napra.

A legfontosabb számomra a két gyermekem, és biztos van önök között is szülő, gondoljanak bele ha valami kis apróságot kérnek maguktól amire azt mondják hogy rendben. Én nem birom ezt megtenni, sajnos mindig csak halasztgatok és igérgetek, abban a reményben hogy majd elfelejtik.

Sokat nélkülözünk ételben, ruhában, pénzben, tüzelőben.

Mai világban senkinek sincs pénze, de bármilyen segítséget elfogadunk, a kétségeket elkotorva hadd említsem meg, hogy bár én betanított munkás vagyok, de a 21 éves fiam főiskolára jár, szerencsére államilag támogatott, ám a regisztrációs díj akkor is évente 30 ezer, a 19 éves lányom pedig most ballag középiskolából. Becsületes magyar emberek vagyunk!

Számlaszámom: OTP bank: 11773683-5234108 - Telefonszámom: 0620/983-6674 - Email: Horváth Csabáné <csibe0320@hotmail.com>

- Hozzájárulok a nevem, email címem, bankszámlaszámom, és a telefonszámom nyilvánosságra hozatalához. -

Tisztelettel: Horváth Csabáné

Szabad Riport Tudósító Iroda
2012. március 04.

http://jovonk.info/2012/03/04/magyarorszag-2012-sokat-nelkulozunk-etelben-ruhaban -penzben-tuzeloben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átírta az Ab honlapján az alaptörvényt az Anonymous hackercs
  2012-03-04 17:42:55, vasárnap
 
  Átírta az Ab honlapján az alaptörvényt az Anonymous hackercsoport

2012, március 4 - 15:37


Átírták az alaptörvénynek az Alkotmánybíróság (Ab) honlapján elérhető szövegét a magukat az Anonymous csoporthoz tartozónak nevező hackerek - írta vasárnap az Index. Az Ab sajtófőnöke az MTI érdeklődésére elmondta, a dokumentumot azóta eltávolították az oldalról, és igyekeznek minél előbb újra közzétenni a helyes szöveget.

Sereg András közölte: délben értesültek arról, hogy hackertámadás érte a testület honlapján az alaptörvény szövegét. Jelenleg úgy látják, hogy az oldal többi tartalma rendben van. Hozzátette, ha kell, megteszik a szükséges lépéseket a történtek miatt.

Az Index hírportál vasárnap kora délután közölte, hogy hackerek több bekezdéssel kiegészítették az alaptörvény Nemzeti hitvallását és az utána következő fejezeteket az Ab honlapján. Beleírták például a szövegbe azt - idézték -, hogy az informatikában dolgozók 32 évesen a fizetésük 150 százalékával nyugdíjba mehetnek, továbbá azt is, hogy az Anonymous és más önszerveződő informatikai csoportok, egyének kötelezhetők arra, hogy az országot érő külső és belső fenyegetések ellen fellépjenek.

"Valljuk, hogy a zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene" - egészítették ki az Ab honlapján elérhető alaptörvényszöveget a hackerek.

Az Anonymous az elmúlt hónapokban számos internetes támadást hajtott végre világszerte, és egyre inkább ismert biztonsági cégek, bűnüldöző és egyéb kormányzati szervek ellen összpontosítja kalózakcióit. A csoport januárban több órára megbénította az amerikai igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) portálját, és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) honlapja elleni támadás elkövetőjeként is jelentkezett. Az Interpolnak szerdán sikerült letartóztatnia a hackercsoport 25 tagját Európában és Dél-Amerikában.



MTI - barikad.hu



http://barikad.hu/atirta_az_ab_honlapjan_az_alaptoervenyt_az_anonymous_hackercsop ort-20120304
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EZEK TÉNYLEG ERRE JÁTSZANaK!!!
  2012-03-04 10:30:57, vasárnap
 
  EZEK TÉNYLEG ERRE JÁTSZANAK!!!

A lap szerint Orbán Viktorék tudatosan arra játszanak, hogy a szegénység eleve növekedjék Magyarországon; Demján Sándor állítólag egyenesen azt nyilatkozta, hogy a kínai gazdaság is a munkások szegénysége miatt versenyképes - és a milliárdos üzletember ezt az utat ajánlja Magyarországnak is. A Junge Welt szerint az Orbán-kormány azáltal akarja növelni a magyar versenyképességet, hogy leépíti a munkajogi védelmet, csökkenti a fizetéseket, és teljesen a nemzetközi tőkének szolgáltatja ki a hazai munkásokat. A nemzetközi vállalatoknak persze igencsak előnyös, ha Magyarországon a jövőben nem kell bajlódniuk szakszervezetekkel, sztrájkokkal, és még magas fizetéseket sem kell fizetniük. A Junge Welt úgy látja: az Orbán-kormány egyértelműen a szegénység tudatos növelésével akarja a magyar gazdaságot vonzóvá tenni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kompenzáció vagy kárpótlás?
  2012-03-04 09:46:18, vasárnap
 
  Kompenzáció vagy kárpótlás?

2012. március 3. 20:22:49

A kompenzáció egyik jelentése a kárpótlás. A Jobbik már a kezdetektől figyelmeztette a kormányt, hogy hatalmas hibát követ el az adórendszer egykulcsossá történő átalakításával, az adó-és járulékemelésekkel, és az ezekhez történő, kitartó ragaszkodásával. Hiába figyelmezettük - vissza lehet ellenőrizni -, hogy ezeknek az intézkedéseknek az lesz a hatása, hogy vállalkozások mennek csődbe, nőni fog a munkanélküliség, csökkenni fog a bér jellegű jövedelmek nettó értéke, mindhiába.

Lassan, nagyjából egy dunai uszály megfordulásának gyorsaságával, a kormány is rájött, hogy rettenetes hibát vétett. Ezért igyekszik olyan szabályokat hozni, amivel minimalizálni szeretné a korábbi átgondolatlan döntésének következményeit. A bérkompenzáció szabályainak megalkotása illetve tervezetei alapján legalábbis erre gondolhatunk.

Erre bizonyíték és ezzel igazolják vissza a Jobbik tavalyi figyelmeztetéseit - amit akkor ,,természetesen" csak akadékoskodásnak tekintettek - az, hogy a bérkompenzációs alaphoz történő hozzájutás egyik kiemelt feltétele, hogy a pályázó munkáltatónál dolgozók átlagos tavalyi létszáma, az idén ne csökkenjen. Ezzel kívánják elérni, hogy továbbiakban ne legyenek elbocsájtások.

Nem kell sötét lelkű munkaügyesnek lenni ahhoz, hogy rájöhessünk, ez simán kijátszható rendelkezés. De, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az uszály megfordulni látszik. A hajó kapitánya látja a felégetett partot és visszafordul, hogy hátha vissza lehet csinálni mindent. Talán még a vízbe menekülő embereknek is lehet segíteni valahogy. Fel kellene őket a fedélzetre venni és kárpótlást kellene kapniuk.

A fő probléma ezzel az, hogy az adóváltozások vesztesei egy részének, akik képletesen elmerültek a vízben, már nem lehet segíteni. Nekik ugyanis a munkáltatójuk továbbra sem fog bért emelni. Miért is tenné? A szociális adó egy részének megspórolása sem fogja erre ösztökélni, a munkaügyi ellenőrzéstől és annak következményitől meg amúgy sem kell félniük. Azok a munkáltatók pedig, akik úgy döntöttek, hogy létszámleépítéssel kompenzálják magukat, hiszen a többi kormányintézkedés (például abszurd mértékben megemelt minimális járulékszint és minimálbéremelés) hatásait másképp nem fogják tudni kivédeni, azok a kompenzációs/kárpótlási hercehurcákban nem kívánnak és nem is tudnak már részt venni.

A közszféra azon munkavállalóinak sem segít semmit, akiknek pusztán azért csökkent jelentősen a fizetése, mert életük párja nem a közszférában dolgozik és adott esetben adókedvezményt vesz igénybe a gyermekek után.

Nem jelent semmit ez az intézkedési terv azoknak a munkavállalóknak sem, akiket éppen a napokban, vagy a közeljövőben bocsájtanak el. Őrájuk ugyanis nem - visszamenőlegesen sem - fog vonatkozni a rendelkezés. Ők ezt az összeget már elbukták, hiszen közvetlenül sem igényelhetnek immáron támogatást, és ha szerencsésen újra elhelyezkednek, ott sem fogják ezt már figyelembe venni. De azoknak a vállalkozásoknak sem segít ez a módosítás, amelyek már lehúzták a rolót a kormányzati intézkedések miatt. Ők így jártak.

Az uszály már későn érkezik.



Bertha Szilvia


Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hátha a többi is kedvet kap: Kertész Ákos lelépett - menekül
  2012-03-04 09:31:35, vasárnap
 
 
2012-03-04. 07:10
Hátha a többi is kedvet kap: Kertész Ákos lelépett - menekültstátuszt kért Kanadában


Kertész Ákos író február 29-én Kanadába távozott, és ott menekültstátuszt kért - áll a Kossuth-díjas író sajtóirodájának közleményében.
Az Amerikai Népszavában megjelent cikkét követően politikai hecckampány indult ellene nemcsak a fővárosi közgyűlésben, ahol megvonták díszpolgári címét, de kormányzati szinten és a parlamentben is - olvasható az antimagyar firkász közleményben. A kormánypárti sajtó hajtóvadászatot indított ellene, és nyíltan uszította a szélsőségeseket. Ennek köszönhetően állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek volt kitéve, tettleg is inzultálták, az utcán megtámadták, életét veszélyben érezte - jelentette be a Kanadába menekült hivatásos rettegő. Ha egy 80 éves író, akit minden a szülőföldjéhez köt, ilyen elhatározásra jut, és ekkora kockázatot vállal, annak súlyos oka van. Az eset sokat elmond arról az országról is, ahonnan egy írónak bármely írása miatt menekülnie kell - rúgott még egyet "hazájába" Kertész a sajtóközleményében.
&#8220;Nagyon nehezen jutottam erre az elhatározásra, mert számomra a magyar nyelv jelenti az életet. Magyarország a szülőföldem, az otthonom. Ezt a fájdalmas döntést nem Magyarország és a magyar nép ellen hoztam, amellyel mindig sorsközösségben éltem, hanem erre a lépésre a jelenlegi kurzus miatt kényszerültem. Remélem, hogy egy demokratikus és toleráns, emberséges Magyarországra egyszer még visszatérhetek" - eregette krokodilkönnyeit a Magyarországot még "menekülése" közben is megalázni kívánó író, aki e közleményen túlmenően egyelőre nem kíván nyilatkozni.

Az Amerikai Népszavában 2011. augusztusában megjelent nyílt levelében Kertész Ákos egyebek között azt írta: "a magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: 'ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.' De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni."
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője ezt követően bejelentette: a Jobbik megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan lehet visszavonatni Kertész Ákos író korábban kapott állami kitüntetéseit, illetve kezdeményezni fogják a közgyűlésben Kertész Ákos budapesti díszpolgári címének visszavonását is.
Bár néhány nappal később Kertész közleményt adott ki, amiben azt írta, hogy ,,helyesen ilyen mondat nincs", a sajtóban magukat baloldalinak és liberálisnak valló értelmiségiek is bírálták kijelentését, ugyanakkor Facebook-csoport is alakult az író védelmében, tiltakozva az "ellene folyó hajsza ellen".
A politikai pártok közül elsősorban a Jobbik támadta az írót, a párt feljelentést tett a közösség elleni izgatás gyanújával, ám az ügyészség ezt elutasította, mivel szerintük a kijelentés a véleménynyilvánítás keretén belül maradt. A fővárosi közgyűlés 2011. szeptember 1-jén a Fidesz-KDNP-s és a jobbikos képviselők támogatásával megfosztotta Kertészt a 2002-ben odaítélt díszpolgári címétől. Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának államtitkára korábban azt mondta a parlamentben, az írónak bocsánatot kell kérnie, különben ,,a kormány szemében méltatlanná válik a Kossuth-díjra", a köztársasági elnök pedig szeptember 14-én levélben fordult a kormányfőhöz, azt szorgalmazva, hogy a kabinet vizsgálja meg az állami kitüntetések visszavonásának lehetőségét ,,az arra érdemtelenné vált személy" esetében.
(HVG korrigálva)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/92984/#ixzz1o8QUpa4W

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népszavazási kezdeményezés az EU-kilépésről, Ausztriában ind
  2012-03-04 09:20:55, vasárnap
 
  Népszavazási kezdeményezés az EU-kilépésről, Ausztriában indoklással.

Dátum: 2012. March 03. Saturday, 16:58

EU-val kapcsolatos hírek, cikkek

Ausztria az Európai Unióhoz (a továbbiakban: EU) egy szövetségi alkotmánytörvénnyel csatlakozott, amelyet népszavazás kísért. Tehát az EU-kilépésnél is így kell eljárni.
Az első - és legfontosabb - mondata az osztrák szövetségi alkotmánynak, az 1. paragrafus, így hangzik (szó szerint): ,,Ausztria egy demokratikus köztársaság. A jog forrása a nép." Tehát az osztrák köztársaság nem ismer olyan magát demokratikusnak valló szervezetet, amely akadályozhatná a népet, hogy maga döntsön arról, hogy kilépjen az EU-ból vagy ne.



Pontosan ezt a jogot követelik az EU-kilépésről szóló népszavazást megindító kérvénynek az aláírói, akik az osztrák szövetségi alkotmány egyik legjobb szakértőjére hivatkozhatnak, aki a korábbi igazságügyi miniszter, Dr. Hans R. Klecatsky, az innsbrucki egyetem nyugdíjas közjog professzora, és aki az elsőközött írta alá az EU-kilépésről tartandó népszavazás-kezdeményezést Innsbruck városának a magisztrátusán, 2010 márciusában, közvetlenül a munka megkezdése után...


Ausztria létalapjának a megmentése

Ez az EU-kilépésről szóló népszavazás legfontosabb pontja. Nem csak a ,,Lisszaboni Szerződés" által, ami az EU jelenlegi munkaalapja, de legkésőbb ez által az EU egy óriási szövetségi állam lett (egy államközösség helyett), amelyben minden tagállam és nép messzemenőn elvesztette önrendelkezési, azaz a demokráciához való jogát.

Egy központi gazdasági kormány bevezetésének a terve az egész EU-ban, beleértve a tagállamok adófelségjogaiba való beavatkozást is (azaz EU-adók bevezetése a nemzeti adók mellett), ennek világos bizonyítéka. Számos döntés - és különösen a ,,nagy dolgokban" - zárt ajtók mögött történik; EU ,,csúcsokon", az EU-Bizottság felfújt hivatalnoki apparátusában, és egyre inkább a kormányfők között, azaz valódi legitimáció nélkül. A tagállamok parlamentjeit messzemenőn kikapcsolják, az illető államnemzetek döntéseiről nem is beszélve. Az EU-Parlamentnek nincs törvényhozási joga és mi több, nem is egyenlőségi alapon választják. Az egész EU-építményben hiányzik a demokrácia legfontosabb ismérve, a hatalommegosztás!


Népgazdaság

Kis- és közepes üzemek számára, amelyek kapcsolódnak a lakossághoz, egyre kevesebb lehetőség adódik egy nemzetek feletti rendszerben. Az EU-tagság miatt Ausztria nem tud olyan kereskedelmi szerződéseket kötni, amelyek szükségesek a népgazdaság számára, mivel a kereskedelmi politika teljesen az EU központi hivatalainak van alávetve. Ausztria csak akkor tudja visszanyerni gazdaságpolitikai döntésjogát egy válságbiztos gazdaságpolitika (újra)építéséhez, ha kilép az EU-ból.


Szociális állam

Az EU legfontosabb elve, az úgy nevezett ,,piacszabadság", azaz a korlátlan árumozgás-szabadság, letelepedési szabadság, a szolgáltatások szabadsága és a munkavállalók szabad költözködési joga, valamint - a konszernek számára a legfontosabb - a tőkemozgás szabadsága, egy profitmaximalizálásra irányult politikát tesznek lehetővé, amely a legtöbb embernek rendkívül árt, és amit az Európai Bíróság évtizedek óta szigorúan keresztülvisz. Szociálpolitika számára nem volt és ma sincs lehetőség. Csökkenő reáljövedelmek, valamint a szegények és a gazdagok között egyre növekvő szakadék ezt bizonyítják.


Határok

Senkinek sem fáj, ha a határon fel kell mutatnia az útlevelét. Az országhatárok EU általi eltörlése és ennek következtében az állam személyekre és árukra vonatkozó ellenőrzési lehetőségeinek a megszűnése azonban szörnyű következményekkel jár; többek között a bűnözés elterjedését, az illegális és káros áruk akadály nélküli behozatalát teszi lehetővé. Ismét szükségünk van értelmes határintézményekre, hogy megvédjük a lakosságot!


Semlegesség

A semlegesség azt jelenti, hogy a semleges államnak saját külpolitikája van (mint a Svájcnak), amely minden katonai paktumon kívül marad és ezzel a békét szolgálja. Az EU-hadsereg által azonban, amelyben Ausztria is részt vesz, maga az EU is egy katonai paktum. Ez pedig közel áll a NATO-hoz. A legtöbb EU-állam egyúttal NATO-tag is, elsősorban a nagy államok. A semlegességet ismét az osztrák (kül)politika alapjává tenni csak akkor lehet, ha kilépünk az EU-ból.


Géntechnika mentesség

Az előírt határtalan ,,piacszabadság" miatt egy EU-tagállam nem tudja megakadályozni a génmanipulált takarmány, ,,ipari burgonya" vagy készáruk behozatalát. Így ezek bekerülnek az élelmiszer-körforgásba akkor is, ha Ausztriában nem termesztenek génmanipulált vetőmagokat. Ez csak akkor akadályozható meg, ha Ausztria ismét maga határozza meg élelmiszer törvényeit és ellenőrizheti határait. Ezt pedig csak akkor lehet, ha kilépünk az EU-ból.


Saját pénznem

A nemzeti pénznemek nemzetközösítése nem működik, ami a jelenlegi pénzügyi és gazdasági problémák lényeges oka. A pénzügyileg labilis országok deficitjének az átvétele pénzügyileg stabil országok által, ami az euró lényege, csak tovább rontja a helyzetet.

Az euró mindenáron való megmentése egy időben behatárolatlan végtelen kezességi kötelességvállalás (védőháló) az EU nettó befizetői, mint Ausztria által, nem várható el az osztrák polgároktól. Amint Ausztria kilép az EU-ból, ismét bevezetheti saját pénznemét és ezzel is akadályozhatja a drágulást.


Inge Rauscher
Az EU-kilépésről szóló népszavazás meghatalmazottja, Zeiselmauer/ Bécs, 2011. december 20.

Az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés beadása.


Pártok Feletti Platform az EU-kilépéshez

Az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés 2011 december 20-án a belügyminisztériumban az előírásoknak megfelelően be lett nyújtva 9266 hivatalosan igazolt támogatási nyilatkozattal. (A törvény által megkövetelt szám 8032 nyilatkozat.)

Az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés Pártok Feletti Platformjának a szóvivői tájékoztattak a belügyminisztériumban 2011 december 20-án reggel 9 órakor történt hivatalos benyújtásról. A platform és több mint 9000, a hivataloknak bizonyított támogatói demokratikus-jogállami úton kívánják egy szabad és független semleges Ausztria helyreállítását és a katasztrofális osztrák EU-tagság megszüntetését, amely a lakosság számára semmilyen formában nem elfogadható.

Ausztria az EU egyik fizető mestere, de ennek ellenére az amerikai hitelminősítő intézetek, ,,a világ új urai", akik felett nincs demokratikus ellenőrzés, egyre szkeptikusabban ítélik meg. Ezt a számlát elsősorban a kis- és középkeresetű osztrákok fizetik meg, mint ahogy az a ,,Statistik Austria" kutatásaiból kiviláglik.

Ausztria jövője csak az ország gazdasági, kulturális és környezeti előnyeinek a figyelembe vételével képzelhető el, és egy olyan életmódra való áttéréssel, amely összhangban van a természettel, valamint a következő generációk és minden teremtmény javát szolgálja, aki ezen a mi egyetlen földünkön él. Az Európai Unió, mint a nagy konszernek igazgatóinak meghosszabbított keze, csak abban érdekelt, hogy a nemzetközi tőkeáramlás fő akadályát, a nemzetállamokat megfossza fő feladatától, a polgárok szociális védelmétől. Ez az ,,EU-gazdasági kormányzása".

Számos polgár azonban nem óhajt tovább az euró szavatossági csomag szolgája, azaz védőháló-fizető lenni és emiatt komoly bevételkiesést elszenvedni.


Inge Rauscher, az IHU elnöke,
az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés Pártok Feletti Platformjának a nevében

megjelent: Zeit-Fragen, 2012.01.23.

További anyag az interneten: www.Uberparteiliches Volksbegehren fur den Austritt aus der EU


Fordította: Vajta Dénes

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4643
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön az ingyenes munkába járás?
  2012-03-04 01:17:11, vasárnap
 
  Jön az ingyenes munkába járás?

bastya | 2012-03-02 11:11:03

A parlament várhatóan március elején kezdi meg a Németh Lászlóné, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vezetője által a múlt hét pénteken benyújtott személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényjavaslat vitáját, és a tervek szerint a hónap közepéig le is zárja azt. A javaslat értelmében 2012. július 1-jétől a munkáltatónak kötelező lesz utazási költségtérítést fizetnie minden munkavállalójának a helyi és a helyközi utazásra is.

Fotó: Hajdú D. András / [origo]

A benyújtott javaslat értelmében a munkaadó köteles lesz a dolgozó utazási költségeinek legalább a 86%-át megtéríteni és az eddigi felső határt (30 ezer forint) is eltörölnék. Természetesen a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége rögtön egy közös nyilatkozatot adott ki, amelyben tiltakoznak a tervezet ellen, azonban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kiállt mellette, mert az új szabályozás pontosabban rögzítené a költségtérítésben részesíthetők körét. Vitézy Dávid a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója szintén üdvözölte a tervet, mert szerinte ezzel jelentősen növelni lehetne a közösségi közlekedésben résztvevők körét, és nem utolsósorban közlekedéspolitikai és környezetvédelmi szempontból is jobb, ha nem a gépkocsival való utazást támogatják.

Nehéz helyzet ez, hiszen az ember szíve rögtön megdobban, hogy mostantól a munkába járás költségeit átháríthatja a munkaadójára, és ennyivel kevesebbet kell költeni az amúgy sem túl magas fizetésből. Azonban ennek is van egy másik oldala, mint általában minden érmének. Mert a hír első hallásra valóban remek, de, túllépve önös érdekünkön, azon is el kell gondolkozni, hogy milyen ellenhatást fog mindez kiváltani? Hiszen a cégekre már amúgy is súlyos terhet róttak a kötelező béremeléssel, és ha ezt a módosítást a parlament elfogadja, akkor ezek a terhek tovább nőnek. Nagyon úgy néz ki, hogy akárcsak a bérkompenzáció esetében, a kormány megint másra akarja áthárítani a kellemetlen feladatokat. Mert lássuk be, hogy ez a tervezet éppen akkor született meg, amikor a BKV (meg a MÁV és a vidéki közösségi közlekedés is) éppen az összeomlás szélén van, és se a fővárosnak, se a kormánynak nem igazán van az ínyére, hogy egy újabb milliárdos mentőcsomagot dobjon a feneketlen kútba. Tehát úgy döntöttek, hogy majd a vállalkozók és a cégek szépen megmentik a csődtől a tömegközlekedést. Ha meg nem, hát jön a járatritkítás, aztán menjen mindenki, ahogy akar, dolgozni. Ja, és lehet majd megint az IMF-re és az EU-ra mutogatni, hogy miattuk van. Bayer Zsoltiék meg megint mehetnek az utcára.

Nagyon megható Vitézy Dávid aggódása a környezetvédelemért, de azért azt is látni kell, hogy inkább annak örül, hogy nem neki kell kitalálnia, hogyan is lehet megmenteni a tömegközlekedést. Mert aki már látott akár egyetlen buszt is menet közben, annak minden eszébe jut a kibocsátott gázok nyelése közben, csak a környezetvédelem nem.

Eközben az sem mellékes, hogy a kormány szép suttyomban összeugrasztja a munkaadói és a munkavállalói oldalt is, hiszen ha a munkaadó tiltakozik a tervezet ellen, akkor ő lesz a szemét, a rossz, aki még ennyit sem akar állni. Ha meg erre azt mondja, hogy akkor a béreket csökkentem ennyivel arányosan, akkor megint ő lesz a kizsákmányoló kapitalista. A kormány csak azzal nem számol, hogy a lakosság után lassan a vállalkozóknak is elegük lesz a folyamatos sarcokból és akkor aztán tényleg baj lesz, mert széllel szemben lehet ugyan pisálni, csak nem praktikus.

Végezetül azért arra is kíváncsi leszek, hogy az állami és önkormányzati fenntartású intézmények dolgozói is élhetnek-e majd ezzel a kedvezménnyel, vagy ezt csak a magánszektorra nézve teszi kötelezővé az állam? Jó példa erre az állami kibocsátású étkezési utalvány, amelyet annyira reklámoznak, hogy kérje a munkavállaló a munkaadójától, de egyelőre még csak azokról a közszolgákról hallottam, akiktől idén még ezt a juttatást is elvették. Persze csak azoktól a szerencsésektől, akik még tavaly egyáltalán kaptak ilyet.

http://magyarcitrom.postr.hu/jon-az-ingyenes-munkaba-jaras
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Glatz Ferenc kollektív öngyilkosságot ajánl nekünk
  2012-03-04 01:11:15, vasárnap
 
  Glatz Ferenc kollektív öngyilkosságot ajánl nekünk

2012. március 03. 15:19
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

trianon250.jpg"...ezért kaptuk Trianont, mégsem tanulunk a történelemből, hiszen kollektív amnéziában szenvedünk, nem kérünk bocsánatot ezért továbbra sem senkitől, csak másokat örökösen kirekesztőkként, nemzeti mítoszkergetőkként begubózunk az ásatag ázsiai nacionalizmus elefántcsonttornyába."

Az őseinket görbe hátú bunkókként jellemző Glatz Ferenc újabb méregvetéseként a magyar-szerb történész vegyes bizottság 2011. szeptember 30-án ,,Az együttéléstől a tömeggyilkosságokig a Balkánon a 20. században" címmel megtartott budapesti nemzetközi konferenciáján mondott beszédében (amelynek hanganyaga csak nemrég került elő) arról szólt, mennyire értelmetlen volt eleink bevonulása a Délvidékre, ahol mást sem tettünk, csak szerb partizánokat akasztgattunk, ahelyett, hogy végre megbékéltünk volna velük, de ha akkor nem, legalább ma megtehetnénk ezt.

Hozzátette, ,,nekünk, akiknek családjaiban vannak, az enyémben is, szerbek, németek, magyarok, horvátok, tótok, tulajdonképpen egyszer már azt kellene mondanunk, hogy ne a történelemről, hanem a jövőről beszéljenek a politikusok", a körülöttünk élőkkel való nagy egymásba borulásról, a múlt félretevéséről, a feltétlen megbocsátásról, aztán azon keseregett, hogy rengetegen támadják emiatt, különösen is ,,egy markáns nemzeti radikális társaság", amelynek, vele ellentétben, persze nincsen sem történelmi fölkészültsége, sem politikai tapasztalata, mégis azt mondja, ne beszéljen ő Újvidékről, 1942-ről, csak 1944-1945-ről.

Végül újfent hangoztatta, amit nemrég Várszegi Asztrik, miszerint az volt velünk a baj, hogy elnyomtunk mindig mindenkit, ezért vertek minket, ezért kaptuk Trianont, mégsem tanulunk a történelemből, hiszen kollektív amnéziában szenvedünk, nem kérünk bocsánatot ezért továbbra sem senkitől, csak másokat örökösen kirekesztőkként, nemzeti mítoszkergetőkként begubózunk az ásatag ázsiai nacionalizmus elefántcsonttornyába: arról persze ezúttal sem beszélt a kiváló történész, mégis milyen esetben lennének megelégedve velünk végre a környező népek, netán akkor, ha kollektív öngyilkosságot követnénk el?

http://www.hunhir.info/?pid=hirek&id=50717


*****************************

Ha előttem megcsinálja a próbát,ám legyen!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 258 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.