Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Mecsoda véletlen!
  2012-03-05 20:51:56, hétfő
 
  2012
már.
5.
06:45

Hagyóval pingpongozik a Fidesz-rokonság


Remek érzés, hogy az ember mindig, minden körülmények között építhet az igazságszolgáltatás pártatlanságára. Minden demokráciának alappillére a független bíróság. Többek között erre is nyugodtan alapozhatják véleményüket azok, akik szerint Magyarországon a demokrácia elbukott.
Előrebocsátom, nem kívánom sem megvédeni, sem elítélni Hagyó Miklóst. Ha elkövette, amivel vádolják, akkor büntetést kell kapnia - ha nem, akkor kártérítést az eddigi fogva tartásért. Megítélni, hogy bűnös vagy ártatlan: ez a független bíróság feladata.

Én csak azt szeretném biztosan - nagyon biztosan, sőt mindennél biztosabban - tudni, hogy a bíróság valóban független-e. Mert ha egy ilyen kirakatperben nem az, akkor bizonyos, hogy kevésbé híres vádlottak ügyeiben sem lesz az. És akkor vége az igazságszolgáltatásnak, a demokráciának, a hitemnek.

A téma persze arról jutott eszembe, hogy a Vasárnapi Hírek megírta a legújabb szenzációt: egy fideszes politikus fia bíróként működik közre a Hagyó elleni perben. Dr. Sárközy Szabolcsról van szó, akinek édesapja az a dr. Sárközy István, aki korábban Kecskemét fideszes alpolgármestere is volt. Sárközy (az ifjabb) egy sajtótájékoztatón függetlenséget és politikamentességet ígért a Hagyó-ügyben. Nem is kételkedne ebben senki, ha pár száz kilométerrel nyugatabbra élnénk.

Így azonban nem csupán a bíró személye, hanem a jelenlegi bírósági gyakorlat - és a Hagyó-ügy körüli furcsaságok - sem garancia a közvélemény számára a bíróság függetlenségével kapcsolatban. Hagyó Miklóst - legalábbis a sajtó szerint - nem teljesen jogszerűen tartották fogva kilenc hónapig (aki ezt elrendelte, ma már alkotmánybíró). Az ügy koronatanúját, egy pécsi, önkormányzati tulajdonban lévő cég foglalkoztatja, annak ellenére, hogy vallomása saját magára nézve is terhelő volt. Az első olyan ítélet után, amelyben felmentették Hagyót, a Fővárosi Törvényszék hirtelen túlterhelt lett, és lepasszolta az ügyet. Nem is kell mondani, hogy Szájer József felesége, Handó Tünde jelölte ki új helyszínként Kecskemétet.


Eredetileg vicceset akartam írni erről a zseniális kulimászról, amelyben Fidesz-politikus felesége dobja egy Fidesz-politikus fiának kezei közé pártja egykori ellenfelét. Mikor azonban alaposan átgondoltam az egész sztorit, elment a kedvem a tréfától. Nem az a bajom, hogy elítélnek valakit, aki bűnös - az a bajom, ha az illetőt politikai okokból ítélik el. Nem beszélve arról, hogy úgy ütögetik egymás között a vádlottat, mintha csak egy pingponglabda lenne. Ez pedig nevetségesen komollyá teszi a témát. Mert, ha Fidesz-közeli bíró mond ítéletet egy volt szocialista politikus felett, azt akkor sem hiszem el, ha történetesen igaza van. Mert - hogy elferdítsem kissé a mondást - nem elég függetlennek lenni, annak is kell látszani. És félek, hogy itt nem csak a látszattal vannak gondok.

http://egyenlito.blog.hu/2012/03/05/hagyoval_pingpongozik_a_fidesz_rokonsag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Logika
  2012-03-05 20:36:43, hétfő
 
  Logika

- Hé haver, tudod te mi a logika? - kérdi a rendőr a társától.
- Micsoda?
- Na figyelj, akkor most elmagyarázom.
Van neked akváriumod?
- Van.
- Ebből logikusan következik, hogy te szereted az állatokat. Így van?
- Igen.
- Ebből pedig logikusan következik hogy szereted a természetet, a jó életet, tehát a nőket is. Igaz?
- Igaz.
- Na látod, ez a logika!
Másnap a felvilágosított rendőr odalép egy másik kollégájához.
- Mondd Géza, van neked akváriumod?
- Nincs.
- Na látod! Akkor te buzi vagy.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Alkotmánybírák törték fel az Anonymous honlapját
  2012-03-05 20:36:06, hétfő
 
  Alkotmánybírák törték fel az Anonymous honlapját

2012. március 5., hétfő

Volt alkotmánybírák egy szeparatista hekkercsoportja ma reggelre feltörte és több helyen átírta a nemzetközi hekkercsapat honlapját.

A renegát alkotmánybírák az alaptörvény részleteit másolták be a weboldal szövegébe több helyre is, valamint férfi alkotmánybírák fürdőruhás képeit töltötték fel az oldalra. "Upsz" - kommentálta az esetet az Anonymus egyelőre még beazonosítatlan szóvivője, aki ma hajnalban értesült a támadásról.

A hekkerek az eset után feljelentést akartak tenni ismeretlen tettes ellen, de aztán rájöttek, hogy ők is azok, így nem tették.

http://hircsarda.blog.hu/2012/03/05/alkotmanybirak_tortek_fel_az_anonymous_honlap jat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahmadinedzsád riválisai nyertek irányítást a parlament felet
  2012-03-05 19:56:14, hétfő
 
  Ahmadinedzsád riválisai nyertek irányítást a parlament felett


Az iráni elnök konzervatív riválisai több mint kétharmados többséggel nyertek irányítást a parlament felett. Az eredmény több mindennek is köszönhető: egyrészt, bár Ahmadinedzsád a nyugati médiában ellenségképként van bemutatva Izrael ellenes kijelentései miatt, a nyugati szövetségesek mégis egyedül Ahmadinedzsád támogatóinak győzelmében reménykedhettek, mert még mindig az elnök képviseli a nyugati államok számára leginkább elfogadható lehetőséget. Bár Ahmadinedzsád kijelentésein sokszor felháborodik a nyugati média, nem árt emlékezni arra, hogy Iránban az elnök képviseli a "liberálisabb" irányvonalat, szemben az ország irányvonalát adó, a nyugatiak által csak "keményvonalasnak" nevezett vallási vezetéssel.

A másik fő ok, amiért Ahmadinedzsád ellenfelei abszolút többséget kaptak, szintén ezen alapszik: a szavazati eredmények Ahmadinedzsád politikájának megbélyegzése, amiért szembement a vallási vezetéssel, és megkérdőjelezte Khamenei ajatollah hatalmát olyan alapvető kormányzati ügyek, mint a külpolitika és hírszerzés felett. Mivel ez a vallási és a világi vezetés szétválasztására tett kísérletnek tekinthető, ezt se a vallási vezetés, se a nép nem nézte tétlenül, és a nép úgy értékelte, hogy Ahmadinedzsád végképp letért a forradalom által kijelölt útról. Többször elhangzott, hogy Ahmadinedzsád politikailag elgyengült az utóbbi 18 hónapban, és most ő lehet az első iráni elnök az iszlám forradalom 1979-es győzelme óta, akit ellenséges parlament von kérdőre tetteiért.

Bár a 290 tagú parlamentnek kevés ellenőrzése van olyan politikai ügyek, mint például az atomprogram felett, az elnök közvetlenül a parlamentnek kell elszámoljon, és a parlament többsége nem fog párbeszédbe kezdeni a Nyugattal az urándúsítási program kapcsán.

A szavazatok számlálása még folyamatban van, de a konzervatívok elsöprő győzelme már biztosra vehető. A tegnap kihirdetett 216 győzelemből 112 olyan politikusé, aki azonnal Ahmadinedzsád ellen fordult, mikor az megkérdőjelezte az ajatollah fennhatóságát. Hat független jelöltet is megválasztottak, a többi helyet Ahmadinedzsád támogatói és centristák kapták. (A reformpártiaknak nem jutott hely.)

Ahmadinedzsád az ajatollah közeli szövetségeseként kezdte pályafutását, az ellentétek akkor kezdtek megjelenni, mikor az elnök nyilvánvalóvá tette, hogy igényt tart olyan kormányzati pozíciókra, ami felett tradicionálisan a vallási vezetésnek van teljes ellenőrzése. A komolyabb problémák akkor kezdődtek, mikor áprilisban az elnök több mint egy hétig nem jelent meg a kormányzati gyűléseken, amiért az ajatollah visszaállította pozíciójába az Ahmadinedzsád által lemondatott hírszerzési minisztert.

A jelenlegi parlament májusig folytatja tevékenységét az új vezetés beiktatásáig. Addig Ahmadinedzsádnak az országgyűlés előtt nyilvános kihallgatáson kell megjelennie több vád kapcsán is, beleértve a helytelen gazdasági igazgatást, ami kritikus lehet az ország számára pont abban az időszakban, mikor a nyugati szankciókat kiterjesztették. Ahmadinedzsád várhatóan az ajatollah hatalma elleni fellépésért is nyilvános kihallgatáson fog felelni.

A szavazás végleges eredménye keddig nem várható, de a részeredmények is elegendőek voltak ahhoz, hogy Ahmadinedzsád ellenfelei elsöprő győzelmet tudhassanak magukénak.

Mohammad Reza Bahonar, Ahmadinedzsád korábbi szövetségese szerint az elnök ellenfelei több mint 80%-os eredményre számíthatnak. Ahmadinedzsád ellenfelei közül Gholam Ali Haddad Adel tudhat magáénak elsöprő támogatottságot. Az ő lánya Khamenei ajatollah fiának felesége. Ahmadinedzsád húga viszont saját szülővárosában vereséget szenvedett, ami nagyon jól mutatja, hogy a nép megvonta a bizalmat az elnöktől és szövetségeseitől, így családjától is.

Bárhogy végződjék is, az iráni nép számára az iszlám forradalom eszmeisége kövezte ki az utat Irán sikeréhez, ami igazolja, hogy az ország jövője szempontjából ez a járható út. Irán egyben példát is állított a világ országainak a forradalom után kiépülő államigazgatással, hiszen a nyugati világban lezajló szabadkőműves forradalmakat követően - mely az egyház világi hatalmának megvonásával járt - az iráni példa megmutathatja a hitetlenné nevelt nyugati embernek, hogy a tiszta szellemiségű vallási vezetés a modern világban is képes egy ország felvirágoztatására. Iránnak emiatt hatalmas lehetősége van a felemelkedésre, és emiatt a végsőkig ragaszkodnia kell a forradalom eszmeiségéhez. A jelenlegi részeredmények alapján van lehetőség a forradalom által kijelölt út megtartására, és a belső megújulásra.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. március 05. -
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin győzött - vonyítanak a zsidók
  2012-03-05 19:49:23, hétfő
 
  Putyin győzött - vonyítanak a zsidók



Putyin választási győzelme ma már megkérdőjelezhetetlen. Az új orosz alkotmány értelmében már 6 évig lesz elnök. A jelenlegi feldolgozottság eredménye szerint a szavazatok 63.8 százalékát kapta meg.

Ez egy csodálatos győzelem volt!

Moszkva belvárosa tele volt. A rendőrség nem volt felkészülve ekkora tömegre. A Kreml előtt felállított emelvényen jelentették be a győzelmet. A rendőrség szerint legalább 110 000 ember vonult ki ünnepelni. A rendőrség képtelen volt megakadályozni, hogy a tömeg közvetlenül az emelvényig menjen. Hatalmas volt az ováció. Először különböző beosztású politikai képviselők köszöntötték a népet. A Független Szakszervezetek vezetője is felszólalt. Elmondta: "a választási küzdelem olyan volt, mintha egy álomból ébredtünk volna. Rájöttünk, hogy Oroszország a mi hazánk, amit el akarnak venni tőlünk. Féltünk, hogy ide is elhozzák az arab tavaszt, de a tavasz csak ottmaradt valahogy".

Aztán következett az elnök. Rövid volt, látszott nehéz neki a szavakat összeszedni. "Ez egy jó nap! Valgyimir Putyin, rád szüksége van valamennyiünknek!" Az új elnök mellé állt és nem tartotta vissza a könnyeit. Csak álltak ott, miközben a nép perceken keresztül a Putyin-Putyin nevet kántálta. Aztán Putyin is röviden beszélt, amelynek lényege az volt, hogy a nép különbséget tud tenni aközött, ki a provokátor, és ki az, aki csak ígérget, vagy hogy ki az, aki meg is tartja a szavát, aki valódi felemelkedést hozott. "Azt ígértem, hogy győzni fogunk, és győztünk! Dicsőség Oroszországnak!"

Akik elfogadták és akik nem

Az eredmények kihirdetése után Vlagyimír Zsirinovszkij felhívta az elnököt, és gratulált neki a győzelemhez. Putyin pedig biztosította ellenfelét, hogy azokat az ötleteket, melyeket Zsirinovszki vetett fel, felkarolja, és segíteni fog kivitelezni, mert jó ötletek (szövetségi körzetek kialakítása). Majd utána Szergej Mironov gratulált az elnöknek. Putyin az ő esetében is megjegyezte, hogy minden olyan felvetésben, amely illeszkedik a saját elképzelésekhez, együttműködnek és biztosította, hogy ezeket segítik megvalósulni. Az ünneplés után Putyin videóüzenetet küldött, melyben külön megköszönte az urali szavazóknak, hogy ilyen magas számban mentek szavazni, és ott volt a legerősebb az elnök szavazótábora. "Ez jelzi, hogy munkásainknak és mérnökeinknek helyén van a szíve". Érdekességként hozzáfűzzük, hogy a csecsen területen szintén elsöprő volt Putyin győzelme.

Zjuganov, a kommunisták vezetője nem ismeri el a választás eredményét. Hozzátesszük Zjuganov cionista-ellenessége egyáltalán nem ellenszenves számunkra, és meglepő, hogy 17 százalékot szerzett Oroszországban. De ebben a játszmában nem győzhetett Putyinnal szemben. Putyin korábban hihetetlen csoda révén került hatalomra és tette rendbe az országot, most pillanatnyilag mindenki esélytelen vele szemben. Prohorov és a többi Nyugatról támogatott felforgató szervezet szintén nem ismerik el a választásokat, és további tüntetésekre készülnek. Hétfőre már meg is hirdettek egy tüntetést, ahová előreláthatóan 15 000 embert várnak. Putyin hívei erre azonnal egy ellentüntetést jelentettek be, és felszólították Moszkva Putyin melletti lakosait, újra mutassák meg, hogy nem hagyják provokálni az elnököt. 30 000 embert várnak a tüntetés helyszínére. Szintén a kételkedők között van a vén szabadkőműves Gorbacsov is, aki az elnök régi bírálója. Bár ellene már bírósági eljárás folyik, hazaárulás és gazdasági károkozás vádjában.

A választás lefolyása

Ahogy a jelenlegi orosz választás zajlott, csak álmodozhatnak Nyugaton, hogy egyszer talán ennyire követhető, és átlátható lesz a választás. Az interneten keresztül folyamatosan követni lehetett a történéseket, a szavazatok összeszámlálásának végéig. A választási bizottság vezetője már hivatalosan bejelentette, hogy Putyin a győztes, ő Oroszország új elnöke. Emellett azt is, hogy több helyen próbálták szabadelvűek meztelenségükkel megzavarni a választásokat, de ezeket a személyeket elvezették. Dagesztánban történt egy provokatív választási csalás, ahol a szavazatokat ezért megsemmisítették, itt új szavazást írnak ki. Más helyeken az ellenzék úgy próbálta tönkretenni a választásokat, hogy fiatalok nagyszámú csoportja özönlött a választási terembe, és megpróbáltak jogosulatlan szavazócédulákat felhasználni. A választási rendszer technikai megoldása miatt ez nem sikerült. 6000 választási megfigyelő volt, akik ki is fejezték, hogy valamennyien az ellenzék tagjai, de semmi komoly visszaélést nem tapasztaltak. Semmi olyat, amiről az ellenzék korábban beszélt. A kamerás rendszer nagyon jól bevált.

Akik vonyítanak

A Nyugat szakértői, gazdasági elemzői - nyugodtan mondjuk ki dísz-zsidajai - hatalmas vonyításba kezdtek. Itthon Gereben Ágnes a Reggeli Monitor című műsorban elemezgette az orosz választást, persze zsidó szemmel és egyértelmű fanyalgással. Szó szerint kijelentette (már nem is leplezik), hogy a Nyugat számára Putyin nem ellenfél, hanem ellenség. Angol és francia szakértők szintén a kórus hangneme szerint estek neki az új elnöknek. Bírálták gazdasági, humanitárius, emberi jogi szempontból, hogy micsoda rossz is lesz most Oroszországnak. A gazdaság tönkre fog menni, és összedől minden - legalábbis ők ezt remélik... Talán a saját házuk tájékán kellene először sepregetni. A nyugati és a hazai sajtó elképesztő fröcsögéssel sopánkodik, és minden eddigi gyűlöletük felszínre kerül most, de hát ez természetes, hiszen 'tudjuk kik'. A zsidók azzal fenyegették meg Oroszországot, hogy ha újra Putyin nyer, akkor kivonják tőkéjüket. Putyin megnyugtatta őket, hogy nyugodtan vihetik. Tel-Aviv egyértelműen kinyilvánította, hogy új hidegháborút akar Moszkvára kényszeríteni. Ebben a folyamatban azonban a Nyugat meglehetősen rossz pozíciókból indulna most.

Az orosz nép a mostani választást a nyugati bomlasztás feletti győzelemként élte meg. Talán ezért is voltak sokkal többen a választáson, mint korábban. Az 'Ötödik Hadoszlop' pedig mostantól felkötheti a gatyáját, amely minden bizonnyal rövidesen jócskán tele lesz...

Tálas András - Jövőnk.info


2012. március 05.

http://jovonk.info/2012/03/05/putyin-gyozott-vonyitanak-zsidok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél a Békemenet 2012 Egyesület vezetőihez
  2012-03-05 19:48:46, hétfő
 
 
Nyílt levél a Békemenet 2012 Egyesület vezetőihez



Kedves Barátaim! Tisztelt Békemenet 2012 Egyesület!

Mindannyian tudjuk, hogy nemzetünk nagyon nehéz helyzetben van. A kommunista diktatúra öröksége, az elmúlt 22 év, azon belül is a 2002 és 2010 közötti időszak elképesztő pusztítása, a jelenlegi kormány hibái, valamint a nemzetközi környezet megromlása soha sem látott harapófogóba szorították a magyarságot.

Ebben a helyzetben a politika szerepe sokszor korlátozottabb, mint a civil társadalomé. A nemrégiben megtartott százezres Békemenet annak volt példája, hogyan tud egy adott ügy mellett erőt felmutatni a civil társadalom. A "Nem leszünk gyarmat!" jelige jelentősége ráadásul a meneten résztvevőknél jóval szélesebb társadalmi réteg óhaját jelenítette meg. Mondhatnám úgyis, a nemzeti minimumot.

A hazánkra indokolatlanul nehezedő nyomás azonban a menet óta nem hogy enyhült volna, hanem inkább erősödött. Az Európai Parlament elítélő határozata vagy az Európai Bizottság legújabb, példátlan döntése, amely már a kohéziós támogatások megvonásával fenyegette meg Magyarországot, mind azt bizonyítják, hogy a politika jelenleg is társadalmi segítségre szorul. A civil társadalomnak meg kell mozdulnia. A kérdés az: hogyan? Egy újabb nagy felvonulás erőt adó esemény lenne, de minden bizonnyal ugyanúgy hidegen hagyná Brüsszel urait, ahogy az előző is. Véleményem szerint ezért a társadalmi akarat, a nemzeti összefogás, a civil erő felmutatásának egyetlen egy életképes megoldása jöhet szóba: az europaktumról szóló népszavazás kiírása.

2003-ban a társadalom ugyan döntött a csatlakozásról, de emlékezhetünk rá, hogy milyen színvonalú tájékoztatás mellett született a döntés. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy antidemokratikus kampány után szinte betoloncolták hazánkat a közösségbe. De ha el is fogadjuk ennek a döntésnek a legitimitását, a helyzet azóta jelentősen megváltozott. A lisszaboni szerződés, de különösen a mostani europaktum az általunk vágyott Nemzetek Európája helyett az Európai Egyesült Államok felé tett egyértelmű és visszafordíthatatlan lépések. Mondjuk ki egyértelműen: mi nem ilyen Európát akarunk, de akik 2003-ban igennel szavaztak, azok sem erre mondtak igent. Vagyis az új Európához való csatlakozásunknak nincs legitimitása.

A 2010-es kampányban még senki sem beszélt europaktumról, így egyetlen egy párt sem kaphatott a mai Országgyűlésben felhatalmazást arra, hogy ebben a kérdésben a támogatói, a társadalom megkérdezése nélkül döntsön. A döntés súlya ugyanis olyan, ami megköveteli a széles társadalmi legitimitást. Ez jelen esetben nem lehet más, mint népszavazás. Írország példája, amely népszavazást fog tartani, ékes bizonyítéka annak, hogy felelős vezetők hogyan döntenek. Tisztában vagyok azzal, hogy a jelenlegi alaptörvény egy ilyen népszavazás kiírását nem teszi lehetővé, de egyben képmutatónak is tartom az ilyen érvelést. Akik ezzel védekeznek, azok ugyanis egy technikai ürügy mögé bújva szolgáltatják ki hazánkat annak a jövőnek, amely ellen a Békemenet felvonult: a gyarmati sorsnak. A Jobbik ezért nyújtott be módosító javaslatot az Alaptörvényhez, amely lehetővé tenné, hogy nemzetközi szerződésekhez való csatlakozásról és kilépésről Magyarország népszavazást tarthasson. A javaslat ott van az Országgyűlés előtt.

Egy párt egy civil szervezettől csak kérni tud. Én ezért kérem Önöket, hogy felelősségük tudatában cselekedjenek felelősen. Tudom, hogy az Egyesület vezetői deklaráltan is szimpatizánsai, tagjai a kormánypártoknak, de ettől még az Egyesület egy civil szervezet, amely mögött ott van egy százezres civil tömeg, amely nem akar gyarmati Magyarországot. Vannak helyzetek, amikor a saját pártjainkra is nyomást kell gyakorolni. Amikor valóban szükség van a civil kurázsira. Azt hiszem, ez most az Önök kötelessége és felelőssége. Kérem ezért, hogy az Egyesület szólítsa fel a kormányt a népszavazás kiírására az europaktum ügyében. Ez ugyanis nem pártügy, hanem nemzeti ügy. Sajnos jelenleg csak a Jobbik képviseli, de Önök előtt ott a lehetőség, hogy mindezt szélesebb társadalmi üggyé tegyék. Álljanak az élére a népszavazási kezdeményezésnek! Kérem Önöket, ne térjenek ki a történelem kihívása elől!

Tisztelettel és reménnyel:

Vona Gábor
elnök
Jobbik Magyarországért Mozgalom


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 258 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1368
  • e Hét: 5132
  • e Hónap: 8877
  • e Év: 162373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.