Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Orbán asztalánál
  2012-03-09 23:39:47, péntek
 
  2012.03.09. 05:29

Orbán asztalánál


Ülök asztalomnál, búsan, egyedül,
És a fájó múltra gondolok.
Agyamban is lassan, a fény feldereng,
De az órán pereg a homok.

Szeretném a homokórát megállítani!
Szeretném a hárombetűst elfelejteni!
De a homokóra csak pereg, pereg...
Napról napra szegényebb leszek.

Krisztin drágám elhiszed-e még,
Hogy fájó szívem örökké tiéd?!
Álmaimban téged látlak
Országomba téged várlak(!!!)
Nem tudom, hogy elhiszed-e még!

(via)
Há'ménem jön ide senki? Két hónapja itt pucsítok, mint az Unió kiszeltündéje aláírásra készen, hol késnek a pénzvonatok és kamionok? Nem tudják ezek, hogy "a magyar gazdaságnak ma az az érdeke, hogy megállapodjon?" Mondjuk amilyen slendriánság megyen abba a zúnióba nem csodálnám azt sem, ha elfeledkeztek volna rólunk. Ez a Barroso se lenne Felcsúton polgármester ezt Semjén Zsolt szüzességére mondom! Ennek hiába ordítana Lali a zőccséges kikönyökölve a Merdzsó ablakból, hogy mi van gecc, te vagy itt a bakter? Na akkor adjál pénzt izibe, mert tönkrementem, különben olyan sallernak leszel gazdája, hogy agyvízzel fogod öblíteni homloküregedből a taknyot kifele!

Nem értenek ezek semmit. "A megsértett munkacsoportokkal ki kell egyezni", ennek meg legjobb módja, ha újra és újra elküldjük a francba őket. Ez a NER szelleme, a Bankszövetség is hogy megtanulta mi itt a módi. A gazdasági növekedésnek mondjuk nem tesz túl jót a hitelkihelyezési hajlandóság nagyságrendű csökkenése, de majd küldünk nekik egy dedikált Matolcsy György Baklövései kötetet, aztán legfeljebb megint államosítunk valamit, mert a reformoknak még nem értünk a végére, sőt, akad amibe bele sem fogtunk.Hajh, ha belegondolok milyen szépen indultunk! Újranyitottuk a szárnyvonalakat, most meg ki kell jelentenem, hogy hátba szúrtuk a MÁV-ot, de még a bicskánk is beletört? Dávid öcsém is csak bénázik a BKV-val, hiába igyekeztünk minden módon a cégekre terhelni valahogy a közlekedési vállalat megmentését, nem ment, most meg a kormány készfizető kezességéért Tarlós aratja le a babérokat. Nincs igazság ezen a földön! Illetve van, de rohadtul utálnám, ha ennél jobban kiderülne, mert csak pislogna itt mindenki a valóságra, mint busmanok a hóekére. Úgy hiányozna ez is, mint az állandó brüsszeli számolgatás!

- Miniszterelnök úr, záróra.
- Ma sem keresett senki, Lalikám?
- Nem, miniszterelnök úr.
- Há'ménem jön ide senki?
- Talán, mert a szemöldökfába százasszöggel bevert PR üzenet riasztja őket. De mit értek én a politikához, miniszterelnök úr!


http://varanus.blog.hu/2012/03/09/orban_asztalanal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parragh: ha nincs más munkahely, el kell menni gombát szedni
  2012-03-09 23:25:37, péntek
 
  Parragh: ha nincs más munkahely, el kell menni gombát szedni - 1.rész

https://www.youtube.com/watch?v=F4kS6cZVOb0&feature=player_embedded

Munkahelyeket kell találni, ha más nincs, akkor el kell menni gombát szedni -- ezt Parragh László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jáksó és az Anonymousok
  2012-03-09 23:24:37, péntek
 
  Jáksó és az Anonymousok

2012.03.05. 12:50

"Egy közszolgálati televíziónak nincs fontosabb feladata, mint olyan, hazai gyártású fikciós sorozatokat közvetíteni a nézőknek, amelyek a mi problémáinkat, örömeinket, élethelyzeteinket mutatják be" - szólt a Marslakókról Medveczky Balázs, az MTV Zrt. vezetője.

Miután megnéztem az MTV potom közel kétmilliárdért összedobott Marslakók sorozata első részét az m1-en, meglehetősen izgatott állapotban tértem nyugovóra, őszintén bevallom, jobban felzaklatott, mint valami (ex)miniszterelnöki évértékelő.

Biztos voltam abban, hogy másnap valami olyasmire ébredek: Jáksó László, kreatív producer felháborodott nyilatkozatot ad ki, amely szerint sajnálatos hackertámadás történt, az első epizódként leadott anyagot nem is ők készítették, hanem ismeretlen tettesek (marslakók?) betörtek az MTV adatbázisába, és kicserélték az ott található leforgatott anyagokat.

Az MTVA vezérigazgatója, Böröcz úr pedig haladéktalanul vizsgálatot rendel el a felelősség megállapítására, valamint egyúttal rendőrségi feljelentést is tesz. A vizsgálat befejezéséig pedig, a sorozat vetítési időpontjában, a közkedvelt Ma Reggel adásait fogják megismételni.



Aztán ma felébredtem, s vártam, vártam a közleményt. Hiszen ilyen szörnyű, bárgyú, ízléstelen, szellemtelen, unalmas történetet tényleg csakis rosszindulatú viccelődő hackerek készíthettek. Olyanok, akik képesek még a Szent Alaptörvényünkbe is belerondítani. Ez hamarosan ki is fog derülni, s akkor őket bilincsbe verve, vezetőszáron viszik el ország-világ szeme láttára, a tévében pedig bemutatják majd az igazi Marslakókat, ahol lesz humor, izgalom, körömrágásig, feszültség, móka, kacagás, meg minden, ami kell.



De aztán, miután nem láttam nyomát a mai sajtóban - még az Amerikai Népszavában sem - semmilyen ilyen irányú hackertámadás hírének, bele kellett nyugodnom, hogy bizony ez a tegnap este látott valami tényleg Jáksóék műve. Amire még az a kifejezés is erős, hogy szappanopera. Legfeljebb egy mosószappan opera.



De vajon mi motiválhatta őket az elkészítésében?

Aztán miután előkerestem az index összeállítását a you tube 2011-ben legnézettebb filmjeiről, úgy vélem, megtaláltam a választ.

Jáksó kreatív menedzserileg rájött arra, miként lehet a nézettséget az egekbe emelni. Nem a jó alkotásokkal. A fenét! Sőt éppen ellenkezőleg.

Mert mik is voltak a legnézettebbek az elmúlt évben az index összeállítása szerint?

Az első helyen egy tinisztár mindennapjai, ahol nem történik semmi, második egy kutya beugratásáról szól, akinek a kajáját a macska elhappolja, a harmadik alkotásban pedig, amit közel hetvenkét millióan néztek meg eddig, a giccspop egyik ikonja, Michael Bolton a Karib-tenger kalóza, Jack Sparrow ruháiban énekel.

Valami hasonlóban bízhat Jáksó és az MTV? Jó, ne nézzék meg ennyien, csak mondjuk tizenöt millióan. Azért az is valami.

Jáksó lélekben tizenötmillió magyar szórakoztatója szeretne lenni?


http://proszektura.blog.hu/2012/03/05/jakso_es_az_anonymuosok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiába az IMF-hitel törlesztése, tovább nőtt az államadósság
  2012-03-09 22:58:50, péntek
 
  2012-03-09. 21:13
Hiába az IMF-hitel törlesztése, tovább nőtt az államadósság

Nagyon sok állampapírt adott el az adósságkezelő, ez erősebbnek bizonyult a forinterősödés és az IMF-hitel törlesztésének hatásánál, így februárban közel 50 milliárddal nőtt a költségvetés adóssága.
Február végén 20 583 milliárd forint volt a központi költségvetés adóssága, derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által közzétett adatokból. (A teljes államadósság ennél az önkormányzatok adósságállományával több, arról azonban nincsenek havi adatok, csak évesek.) Ez 47 milliárd forinttal több, mint amennyi január végén volt.
Az adósságnövekedés két okból is meglepő. Februárban elkezdte az ország törleszteni az IMF-től felvett hitelt, 180 milliárd forintnyi törlesztőrészletet utalt át a Valutaalapnak. A múlt hónapban ráadásul a forint is erősebb szinten zárt, mint januárban, ez pedig valamelyest segített abban, hogy az államadósság, amelynek közel fele devizában (javarészt euróban és dollárban, kisebb részt jenben) van, forintban kifejezett értéke csökkenjen.
Ennél a két tényezőnél azonban erősebb volt az, hogy a kedvező piaci hangulatot kihasználva óriási összegben adott el állampapírokat az ÁKK. Februárban 410 milliárd forinttal nőtt a forintban jegyzett állampapírok állománya.
Az államadósság csökkentését Orbán Viktor az egyik fő gazdaságpolitikai célként határozta meg. Tavaly azonban a forint gyengülése miatt alig sikerült csökkenteni az adósság GDP-hez viszonyított mértékét, idén januárban azonban csökkeni tudott a mutató.
(Origó)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/93251/#ixzz1oewg70wD
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
800 millióért kell megszerettetni az emberekkel az Orbán-kor
  2012-03-09 22:54:57, péntek
 
 
800 millióért kell megszerettetni az emberekkel az Orbán-kormányt
2012. március 9., péntek, 17:05


Magyarország verseny-, az egészségügy működőképes, az állam pedig jó - ezeket a fő üzeneteket kell a jövő év közepéig elültetnie az emberekben annak a médiacégnek, amely összesen nyolcszázmillió forintot kap erre a feladatra a Miniszterelnökségtől. A kormány szerint az emberek értékelik a munkahelyteremtést és a közérthető törvényeket, de a fiatalokat meg kellene győzni arról, hogy ne menjenek külföldre, mert itthon is megvannak a lehetőségek, a középkorúakat pedig arról, hogy nincs okuk túl kritikusnak lenni a kormánnyal. Leszámolnak a kinyilatkoztatásokkal, jön az interaktív kormány.


Jövő nyárig dolgozhat a kormány által kijelölt kommunikációs célok megvalósításán az IMG Inter Media Group Kft., amellyel összesen bruttó 800,1 millió forintos keretszerződést kötött a Miniszterelnökség március elején. A kormányzati portálon pénteken nyilvánosságra hozott, a kabinet részéről Varga Mihály államtitkár által jegyzett szerződés szerint ennek a cégnek kell a következő másfél évben tájékoztatnia a lakosságot a kormány terveiről, döntéseiről és az egyes minisztériumok tevékenységéről. A szerződés részletes iránymutatást is ad a kommunikációs cégnek, hosszan részletezi, milyen üzeneteket szeretne a kormány eljuttatni az emberekhez, és a feladatok megjelöléséből az is kiolvasható, mit gondolnak saját eddigi teljesítményükről.

A szerződés szerint a kormány változtatni akar eddig stratégiáján, mert úgy találta, hogy az egyirányú kommunikáció nem volt eredményes, a "kinyilatkoztatások" miatt az emberek csak még jobban elfordultak a politikától.

Nemzetgazdasági érdek, hogy a kormányról pozitív kép alakuljon ki az emberekben belföldön és külföldön is - írják. A cél az, hogy az emberek úgy gondoljanak a kormányra, hogy az "összefüggő döntések sorozatával tudatosan építi az erős, jól működő, a nemzeti érdeket képviselni és érvényesíteni képes Magyarországot". Az erős gazdaság és a jól működő állam lesz a kormányzati kommunikáció fő jelszava a következő időben.

A munkahelyteremtésre és a közérthető törvényekre büszkék

A kormány szerint ezeket az eddigi intézkedésekkel már meg is alapozták, legalábbis szerintük már önálló brandnek, azaz márkának lehet nevezni a "versenyképes Magyarország" és a "jó állam" fogalmakat.

Az iránymutatás szerint a "versenyképes Magyarország brandet" a kormány eddigi munkájával, pontosabban három intézkedéssel, a munkahelyteremtéssel, a Széchenyi-tervvel és a 16 százalékos személyi jövedelemadóval alapozták meg. A munkahelyteremtés a Fidesz egyik legfontosabb választási ígérete volt, és az új Széchenyi-tervnek is hangsúlyos célkitűzése, hogy a kormány 2020-ig egymillió új munkahelyet teremt az országban. A közvélemény-kutatások nem igazolják, hogy emiatt az emberek már versenyképesnek gondolnák Magyarországot: a kormányközeli Nézőpont Intézet egy tavaly májusi felmérése szerint épp a munkahelyteremtést tartották a választók a leggyengébb pontnak.

Nagyon sok kritika érte az adórendszer átalakítását is, a Nézőpont kutatása szerint ezzel is inkább elégedetlenek az emberek. A gazdasági helyzet miatt ráadásul a gazdasági minisztérium tavaly év végén kénytelen volt változtatni a tervein, így nem is valósult meg tiszta formában az ígért egykulcsos, 16 százalékos adórendszer.

A "jó állam brand" is sínen van a kormány szerint, az emberekben ezt a gondolatot többek között a kormányhivatalokban összevont ügyfélszolgálatokkal, a racionalizált működéssel, az e-közigazgatással és a bírósági rendszer reformjával alapozták meg. A "jó állam" érzet megalapozói között felsorolták a polgári törvénykönyvet is, amelyből új készül, de az egyelőre csak tervezet formájában létezik, valamint a "közérthető" jogszabályokat és a közelebbről meg nem határozott "kulturált állam" szókapcsolatot is.

Legyen zöld, az népszerű és olcsó

Az IMG-nek azon kívül, hogy tovább kell erősíteni, hogy az állam jó és versenyképes, újabb pozitív gondolatokat is el kell ültetni az emberek fejében. Az első ezek közül az, hogy az egészségügy működőképes. A kormány önkritikusan jegyzi meg, hogy erre vonatkozott az egyik legfontosabb ígéret, de ez ügyben "még nem születtek jelentős intézkedések", pedig - ismerik be a szerződésben - az emberek nagyon várják. A szerződésből nem derül ki, hogy a kormány a közeljövőben nekilát-e - és ha igen, miként - az egészségügy átalakításának, vagy pedig az IMG-nek a jelenlegi rendszerről kell elhitetni az emberekkel, hogy jól működik.

A felsoroltak mellett két célja van a kormánynak: gondolják azt az emberek az államról, hogy "kulturált", és azt, hogy "zöld". Utóbbi a szerződés szerint nagyon népszerű gondolat, ráadásul alacsony ráfordítással be lehet vonni az embereket, a kultúrát pedig amúgy is sokan szeretik, így arra kell építeni, hogy "a kultúra menő dolog".

A kereskedelmi tévék célcsoportjára hatnának

A szerződés szerint a kormány három csoportra akar hatni: a fiatalokra, az aktívakra és a nőkre. A kivándorlás megállítása érdekében a fiataloknak azt akarják üzenni, hogy ne hagyják el az országot, ugyanazokat a lehetőségeket itthon is megtalálják, mint külföldön.

Az aktívnak nevezett, 26-44 éves korosztály lehetne a kormány legszilárdabb bázisa, csak épp ez a réteg "nagy elvárásokat támaszt a kormány politikájával szemben, és kritikusan viszonyul a kormány munkájához". A következő másfél évben éppen ezért az lesz a fő feladata a IMG-nek, hogy megakadályozza, hogy ennek a rétegnek a tagjai a kiábrándultság miatt elforduljanak a politikától. A kormány szerint ehhez már nem lesz elég, ha szóbeli üzeneteket küldenek neki, hanem "aktív közösségi élményekre" lesz szükség - de ilyenre nem adnak nyilvánosan tippet a kommunikációs cégnek.

Ha az IMG jól végzi a dolgát, a következő hónapokban a kormánytagok és a kormány intézkedései rendszeresen szerepelnek majd a bulvársajtóban, illetve a nőknek szóló lapokban, például a Nők Lapjában, a Storyban vagy az Éva Magazinban.

A nyolcszázmilliós szerződés teljesítéséért a cégnek tudatosan kell megválogatni a kormányhoz köthető szavakat is: a Miniszterelnökség azt szeretné, ha a jó államon kívül a közösség, a megújulás, az újjáépítés, az együttműködés, a nemzet, a haza, az erkölcs, a felelősség és a józan ész szavakról is a kormány jutna az emberek eszébe.

A fejlesztési miniszter volt főnöke a nyertes

A nyolcszázmillió forintos megbízást elnyerő IMG Inter Media Group Kft.-t 2002-ben alapították, 2010 júliusáig egy delaware-i bejegyzésű cégé volt, azóta Patonai Péter többségi tulajdonában van. Patonai az első Orbán-kormány idején a Magyar Fejlesztési Bank élén állt, akkor került először a bankhoz Németh Lászlóné jelenlegi fejlesztési miniszter is. Az IMG a 2010-es kormányváltás óta több állami megbízást is elnyert, megkapta többek között az EU-elnökség lakossági kommunikációját, de jutott megbízáshoz a Magyar Turizmus Zrt.-től és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől is. Az Opten adatbázisa szerint a cégnek 2010-ben több mint másfél milliárd forint árbevétele volt, ebből több mint 15 millió forint nyeresége származott.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/itthon/20120309-a-versenykepes-es-a-jo-allam-lesz-a-kormany-fo.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább a kókai úton: kegyelemdöfés a vidéki közlekedésnek
  2012-03-09 22:49:48, péntek
 
  Tovább a kókai úton: kegyelemdöfés a vidéki közlekedésnek

2012. március 9. 19:39:25

Egy kiszivárgott tervezet szerint a kormány több mint 400 vonatot állít le. Ezzel az Orbánéknak sikerülhet a korábban elképzelhetetlen: a Kóka János fémjelezte liberális közlekedéspolitika alulmúlása.

Az Index mai cikkében megírta: áprilistól 412 vonatot nem közlekedtetne, további nagyjából száz vonatot pedig az eddigitől eltérő gyakorisággal közlekedtetne a MÁV. a lap szerint a tervezetről a minisztérium és a vasút senkivel sem egyeztetett.

Nemzeti Alibizés Rendszere

A tervezet nemcsak egyes mellékvonalakon, hanem jelentős fővonalakon is komoly változásokat hozna. Ilyenek a Székesfehérvár-Szombathely vagy a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalak, előbbin tizennyolc, utóbbin tizenkét vonatot állíthatnak le, három és tíz vonat közlekedtetését pedig módosítanák.

Egyes vonalakon lényegében a nulla közelébe csökkenne a vasúti közlekedés. Például az Esztergom-Almásfüzítő-Komárom vonalon jelenleg átlagosan napi tizennégy vonat közlekedik, ebből lemondanának tizenkettőt, Komárom és Székesfehérvár között pedig a mostani húsz fölötti vonatból tizennégyet leálllítanának. Súlyos leépítés vár az Eger-Szilvásvárad, Kazincbarcika és Ózd, Nyíregyháza-Zajta, Bátaszék-Kiskunhalas-Kiskunfélegyháza vonalakra.

Szinte teljesen átalakítanák a Vác-Diósjenő-Balassagyarmat, a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vagy a Békéscsaba-Kötegyán-Vésztő vonalak közlekedését. Nógrád megyében gyakorlatilag alibi vonatközlekedés maradna a tervezet szerint, de nem jár jobban a Dél-Alföld sem, például Hódmezővásárhely, amely elveszítheti közvetlen budapesti kapcsolatát.

Az Index úgy tudja, hogy a vasúti reprezentatív szakszervezetek nem kaptak még tájékoztatást a tervezett vonatleállításokról, sem arról, hogy ez milyen hatással lenne a MÁV létszámára, magyarán: a kevesebb vonat közlekedtetése miatt hány embert kellene elküldeni.

Mint ismeretes, a járatcsökkentéssel érdemi megtakarítást nem lehet elérni, a pályakarbantartási pénzek tizedét se költi el a hálózat kisebb forgalmú felére, arról nem is beszélve, hogy karbantartani a járatok megnyirbálása után is kell.

NFM: menetrendi összehangolás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Völner Pál a kissé eufémisztikus, "menetrendi összehangolás" kifejezzéssel illette mai válaszában az öncsonkítást. Kiderült, a minisztérium az áprilisi menetrendváltozáskor mintegy 8-8,5 százalékkal csökkenti a vonatok számát. Az államtitkár megerősítette, vonalakat nem zárnak be, de "A korábbi párhuzamosságot kiszűrjük a rendszerből. Az újraindított járatoknál most sikerült felmérni a tényleges igényeket. A cél, hogy az állami forrásokat minél hatékonyabban használjuk fel" - mondta (a párhuzamosságok felszámolása során pedig szinte minden alkalommal a vonatközlekedést kurtítják meg - a szerk.)

Mint ismeretes, a Fidesz ellenzékben számos alkalommal tiltakozott a vonalbezárások ellen, majd a kormányváltás után látványos körülmények között nyitott újra néhány vonalat, igaz, azokon olyan csapnivaló menetrenddel, hogy az utasok nem tudták kihasználni az újra járó vonatokat.

Index - barikad.hu összeállítás

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=96585
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anarchia fenyeget az ország elcigányosodott régióiban
  2012-03-09 22:41:08, péntek
 
  Anarchia fenyeget az ország elcigányosodott régióiban

Posted on 2012/03/09

Csaknem teljesen megszűnt az állam kontrollja azok felett a területek felett, amelyek menthetetlenül elcigányosodtak. A rendőrség tehetetlen, a kisebbségbe került magyar lakosság pedig a házaiba zárkózik vagy elmenekül. Normális ez így?

Valamirevaló országban a jogkövetőket védenék. Nálunk nem.

Miközben ellopják a közúti jelzőtáblákat, levágják a külterületi légvezetékeket, lerombolnak, lebontanak mindent, ami mozdítható, megverik a rendőrt, megfenyegetik a családját, terrorizálnak teljes településeket, mindezekről még csak beszélni sem lehet! Hazánkban ugyanis vannak tabu témák, az internetes honlapok bűncselekményeket taglaló rovataihoz nem lehet például “cigányozva" hozzászólni még akkor sem, ha valaki nem uszít, nem szólít fel a romák kiirtására, pusztán csendesen megjegyzi, hogy cigány volt az elkövető.

Emberek! Itt az összes hatalmon lévőnek elment a józan esze? Mikor fogják már fel végre, hogy csak az tud építeni, akit hagynak is, hogy dolgozzon? Az adófizető nem számít? A NAV emberei sorra vetik be az undorító trükkjeiket orvosok, tanárok, zenészek és az Isten tudja még, hogy kikkel szemben, de az élősködőket, a munkaképesen is munkakerülőket sosem találják meg? Az utak mentén kocsikban dekkoló striciket, a kábítószert terjesztő terepjárós bűnözőket vajon mikor kapják el?

Magyarország lakói nagyobb biztonságban élhettek Hunyadi Mátyás idején, mint a harmadik évezredben. Akkor feudalizmus volt.

És most?

Hunikum - Nemzeti Hírháló

http://internetfigyelo.wordpress.com/2012/03/09/anarchia-fenyeget-az-orszag-elcig anyosodott-regioiban-2/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért érdemes volt másfél évig nyomozni, avagy mintha kicsit
  2012-03-09 22:18:25, péntek
 
  Ezért érdemes volt másfél évig nyomozni, avagy mintha kicsit el lennétek tévedve

Ha igazak a kiszivárgott hírek, akkor az utóbbi hónapok legnagyobb és talán legfontosabb magyarországi központú, de egyben határokon is átívelő rendőrségi ügye, a nem kevés időt, energiát és pénzt felemésztő nyomozati munka eredményeképp megoldódni látszik. A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztály Számítógépes Bűnözés Elleni Alosztálya az elmúlt napokban egy jól szervezett akció keretében az otthonában csapott le a tettesre. A rendőrség munkatársai a házkutatás során lefoglaltak egy winchestert, majd a gyanúsítottat a Teve utcába vitték kihallgatásra.

A kis túlzással állambiztonsági ügy szálai 2010 őszéig nyúlnak vissza, amikor is egy Pblue néven publikáló, akkor még külföldön élő blogger, egy külföldi szerveren beregisztrálta a szalaiannamaria.com oldalt, mintegy így tiltakozva az új médiatörvény ellen.

Hogy véleményének nagyobb hangsúlyt adjon, a weblap nyitóképeként Szalai Annamáriát egy olyan fotómontázs keretében jelenítette meg, amin a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke pornográf helyzetben látható.

[a fotót (18+) már több helyről törölték, de ITT még egyelőre, aki kíváncsi rá megnézheti]

Persze azon hosszasan el lehetne vitatkozni, hogy ez mennyire volt jó ötlet, hogy hol van a korrektség és a jóízlés határa, és hogy ez a megnyilvánulás belefér-e még ezekbe, de szerintem most nem ez a lényeg, mert ez a történet ma már azt gondolom, nem erről szól. Sokkal inkább arról, hogy a hatalom hogyan nyilvánul meg ez ügyben, sokkal inkább arról, hogy a magyar rendőrség hogy áll ehhez a kérdéshez.

Amikor annak idején az oldal, rajta a fotómontázzsal nagyobb nyilvánosságot kapott, Szalai Annamária és az NMHH azonnal lépett az ügyben és a weblap domainszolgáltatójánál letiltatták a hozzáférést, sőt azt is elérték, hogy a szalaiannamaria.com oldal jogait ők kapják meg. Azóta a cím hírközlési hatóság nmhh.hu oldalára mutat.

A történetnek normális esetben itt véget is kéne érnie, de gondolom már mindenki kitalálta, hogy ez nem egészen történt így. A rendőrség ugyanis, valószínűleg Szalai Annamária feljelentésére nyomozást indított az ügyben, aminek eredményeképp az elmúlt másfél évben rendőrségi szakemberek dolgoztak azért, hogy kiderüljön, ki követte el ezt a súlyos tettet.

,,Volt baszd meg házkutatás, meg kihallgatás, meg minden, ami kell ilyenkor. A nyomozó, izé, előadó, egy olyan vastag dossziét tett maga elé a kihallgatáskor - tele volt a tumblr-ről kinyomtatott posztokkal -, hogy azt hittem ekkora dossziéi csak a Tasnádinak vannak. Szőrmentén érdekelte az ügy előadóját, hogy miért csináltam, amire azt mondtam, hogy hát bár primitív, de egyfajta politikai véleménynyilvánítás a médiatörvénnyel kapcsolatban" - számolt be a nyomozás végkifejletéről Pblue, aki egyébként egy liberális kis senkiházi, de ez a lényegen mondjuk, egy jottányit sem változtat.

Mert azért az, finoman szólva is durva, hogy a rendőrség egy ilyen üggyel képes volt másfél évig elszórakozni, miközben ennél ezerszer fontosabb esetekre nem jut se idő, se pénz. Vajon mekkora összeget emésztett fel ez az értelmetlen nyomozás, és vajon ebből a bűnözés sújtotta vidéki településeken hány új rendőr bérére futotta volna?

Persze tudom, ez demagóg szöveg. Ha feljelentés van, akkor nyomozást kell indítani. De akkor is.

Mindannyian tudjuk, mindannyian tapasztaljuk, hogy a hétköznapi esetek nagy részében rendőrség hetek alatt lezárja a vizsgálódást, mondván, hogy a ,,tettes ismeretlen", akkor ebben az esetben miért kellett hosszú hónapokig olyannal foglalkozni, aminek se haszna, se értelme? Csak mert Szalai Annamáriának, "A hatóság" elnökének az arcán, egy fotósoppolt képen volt egy kis fehér anyag?

És vajon magának az elnökasszonynak nem volt annyi esze, hogy visszavonta volna a feljelentését ebben a piti ügyben? Nem lett volna nagyvonalúbb megoldás, és politikailag is sokkal kifizetődőbb egész egyszerűen hagyni az ügyet?

Mert nem kérdés, hogy ez lesz a következő történet, amin majd elcsámcsog a balliberált média. Megint lehet majd oldalakon keresztül rettegni, hogy Magyarországon a médiahatóság terrorizálja a más véleményen lévőket. Arról már nem is beszélve, hogy nem kicsit visszatetsző az, hogy narancsos kormányzat itthon izmozik egy hülyegyerekkel, közben meg nagyokat hallgat akkor, amikor a holland közszolgálati rádióban egy ostoba bunkó en bloc ,,alja népségnek" és fasisztának nevezi a magyarokat. [kapcsolódó írásunkért katt IDE]

Mintha a narancsosok újabban a hangsúlyok tekintetében kicsit el lennének tévedve...

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2012/03/ezert-erdemes-volt-masfel-evig-nyomozni .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álszent exodus
  2012-03-09 21:54:16, péntek
 
  2012. március 7.
Álszent exodus

Az elmúlt hónapok történéseit figyelve, azt gondolom, minden kockázat nélkül, bátran kijelenthető, hogy mára Kanada lett Magyarország legnagyobb hulladéklerakója, már ami a humán jellegű szemetet illeti. A honi cigányok tömege és Mohácsi Viktória megélhetési rettegő után, a juharlevelesek a napokban megkapták Kertész Ákost is.

Szépen alakul a szemétdomb, ez kétségtelen.

Kertész Ákos, felesége társaságában február 29-én ült repülőre azzal az elhatározással, hogy emigráljon Magyarországról, és Montreálban menekültstátuszt kérjen, mivel saját bevallása szerint már nem bírta elviselni az itthon rá nehezedő társadalmi nyomást.

Az elutazása után, a honi balliberális oldalon természetesen azonnal elindult az ajvékolás. A nagyon felvilágosult és persze mélyen demokratikus megmondó emberek azonnal elővették az erre a célra hosszú évek alatt kifejlesztett bullshit generátort és a Ctrl+c, Ctrl+v billentyűkombinációt bőszen használgatva megállás nélkül gyártották a szörnyűbbnél-szörnyűbb beszámolókat a honi fasiszta veszélyről és a tomboló antiszemitizmusról.

Az alaphangot természetesen maga Kertész Ákos adta meg, aki a távozása kapcsán adott nyilatkozatában többek között a következőket találta mondani: ,,Az Amerikai Magyar Népszavában megjelent cikkem után politikai hecckampány indult ellenem nemcsak a sajtóban, hanem a nagypolitikában is. Emiatt állandó fizikai fenyegetettségnek voltam kitéve, veszélyben éreztem az életem.

Ha egy 80 éves író, akit minden a szülőföldjéhez köt, ilyen elhatározásra jut, és ekkora kockázatot vállal, annak súlyos oka van. Az eset sokat elmond arról az országról is, ahonnan egy írónak bármely írása miatt menekülnie kell. Nagyon nehezen jutottam erre az elhatározásra, mert számomra a magyar nyelv jelenti az életet. Magyarország a szülőföldem, az otthonom. Ezt a fájdalmas döntést nem Magyarország és a magyar nép ellen hoztam, amellyel mindig sorsközösségben éltem, hanem erre a lépésre a jelenlegi kurzus miatt kényszerültem. Remélem, hogy egy demokratikus és toleráns, emberséges Magyarországra egyszer még visszatérhetek."

Nem tudom ki, hogy van vele, de szerintem, van ebben az emberben valami igazi gyomorforgató. Kertész korábbi mocskolódó írásával, amiben genetikusan alattvaló, moslékzabáló magyarokról értekezett, lényegében odasz@rt arra az asztalra, ahonnan evett, ahonnan az elmúlt évtizedekben enni kapott. Aztán amikor ezt szóvá tették, szóvá tettük neki, akkor megsértődött és azonnal antiszemitizmust és üldöztetést kiáltott.

Tipikus zsidótempó és egyben pontos látlelet a honi viszonyokról.

Azt hiszem, nem kell nagy politikai elemzőnek lennünk ahhoz, hogy észrevegyük: Kertész legújabb lépése pontosan illeszkedik abba a forgatókönyvbe, ami alapján az elmúlt időszakban az ország elleni támadássorozatot vezényelték.

A megélhetési rettegő teátrális kivándorlása most úgy kellett a liberált belpesti elitnek, mint egy falat kenyér, hisz a sakálkórus már lassan kezdett kifogyni a témákból. Mind a külföldi, mind a honi lapok már csak az ezerszer lerágott ügyeken tudtak rugózni, de azok meg már nagyon, senkit sem érdekelnek. De most megint mehet a cirkusz, most már megint van téma, amivel majd hetekig meg lehet tölteni a lapok és a hírportálok hasábjait.

A nagy magyar írót a véleménye és zsidósága miatt szidalmazták és leköpték az utcán - hozzák majd főcímben az újságok, Nem bírta tovább a fizikai és szellemi atrocitásokat - háborognak majd a felvilágosult műsorvezetők, és megállás nélkül mantrázzák majd a már jól ismert közhelypaneleket, amivel a hallgatóságot szokták etetni.

De most talán majd fordul a kocka, hisz a mindennapokban egyre inkább az tapasztalható, hogy ezt a Kertész-féle üldözéses történetet már egyre kevesebben hiszik el, ezt már egyre kevesebben érzik hitelesnek. Természetesen nem akarom illúziókba ringatni magamat, de talán előbb-utóbb minden helyére kerül. Talán ez a Kertész-történet, ez az álszent exodus ismét rádöbbent jónéhányakat arra, hogy ténylegesen mi is folyik balliberális értékrend címszó alatt Európában, és ezzel talán ismét és végérvényesen bizonyítást nyerhet a "magyar" liberális értelmiség kettős mércéje, aljassága és árulása is.


http://radicalpuzzle.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyi eredeti még Schmitt Pálból?
  2012-03-09 21:50:22, péntek
 
  Mennyi eredeti még Schmitt Pálból?


Hírszerző

2012.03.09., 14:58 Frissítve: ma, 17:33 2572 10

Mint ismert, a héten a hvg.hu Schmitt Pál disszertációjának újabb részeiről derítette ki, hogy máshonnan vannak ollózva. Ezúttal a törzsanyag a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak az olimpiai mozgalomról kiadott ismeretterjesztő brosúrája volt. Ami eléggé érdekes megvilágításba helyezi nemcsak az államfő önálló kutatói munkáját, hanem a bíráló bizottság ténykedését, tágabban az egész magyar tudományos élet szervezetrendszerét is, kiválasztási mechanizmusát, horribile dictu, komolyságát.

A jövendő doktorjelöltjei nyugodtan dolgozzanak áruházi katalógusokból, használati utasításokból, utazási prospektusokból, délutáni értekezletek Power Point prezentációiból - már ha a vizsgáló grémium rendben találja az államfő értekezését.
hirdetés

Amiről ugyanis kevés szó esik , hogy Nikolaj Georgoiev - Schmitt törzsanyagának törzsanyagaként szolgáló - művének elkészítését egy másodpercig nem tekintette tudományos kutatásnak. A végeredmény inkább egy hasznos segédanyag, áttekintése a különféle sportágak olimpiai szereplésének. Georgiev nem is szerzett doktori címet soha, a magyar bizottság viszont benyelte a tanulmányt. Summa cum laude. Szar ez az egész mindenestül.

Szar, de nem annyira, mint a köztársasági elnök híreszteli róla, aki a Bruxinfonak adott szerdai interjúban ismét tagadta a doktori disszertációjában felhozott vádakat. Az államfő azzal védekezett többek között, hogy a mai PhD fokozat követelményei nem azonosak a húsz évvel ezelőtti kisdoktorihoz szükséges elvárásokkal. Korábban ugyan a Kossuth Rádióban is próbálta kimosni magát a plágiumgyanúból. Schmitt akkor azt mondta: ,,tartalmilag ez egy kisdoktori volt. Ez azért fontos, mert ez megengedte, hogy a dolgozat végén egyben soroljam fel a forrásmunkákat". (Egyébként ezt is hiányosan tette meg.)

A Testnevelési Főiskola - természetszerűleg - tudományos munkaként kezelte a kisdoktori disszertációkat, ennek alapja egy 1983-as törvényerejű rendelet, amelyik a 20/1983, (XI.3) Mt. h. "Az egyetemi doktori címről és az egyetemi doktorátusról" címen jelent meg a Magyar Közlönyben.

És mit találnuk még a Közlönynek ugynabban a számában? Ahogy a hvg.hu szerzője kiderítette, pontossan ekkor értesítik a nagyérdeműt, hogy az 1046/1983 (XI.3) számú Minisztertanácsi határozat november 1.-i hatállyal Aján Tamás mellett Schmitt Pált nevezte ki az Országos Testnevelési és Sporthivatal elnökhelyettesévé. Mint az jól látható, a két dátum pontosan egyezik.

E mellett a jelenlegi államfő a plágium szó fogalmával sincsen tisztában. Schmitt a rádiónak adott interjúban úgy fogalmazott: ,,ha egy szó nincs definiálva, akkor meg kell nézni a Magyar Értelmező Kéziszótárt!". Ezzel szemben az igazság az, hogy nagyon is pontosan van definiálva a szótárakban, bármelyik kiadását nézzük. A hvg.hu-n olvasható cikk szerzője összeszedett néhányat: ,,A fogalom jelentéstartalma az elmúlt évszázadban meglehetős változatlanságot mutat. A Révai Nagylexikon (1922) irodalmi lopásként definiálja a kifejezést, ,,mely abban áll, hogy valaki másnak szellemi (irodalmi vagy művészi) termékét sajátjának adja ki". Az értelmezésben a szocialista éra sem hozott változást: a számos kiadást megért Új Magyar Lexikon (1962) szerint a plágium ,,idegen szellemi alkotás részbeni vagy teljes eltulajdonítása vagy idegen műnek saját névvel való közlése". Schmitt tudományos ,,munkájának" 225 oldalából jelen állás szerint 213 máshonnan származik, úgyhogy jelenleg 94,6% nemschmitt.


http://hirszerzo.hu/szemle/2012/3/9/Schmitt_AAFBRA#utm_source=hirlevel&utm_me dium=email&utm_campaign=hirlevel-2012-03-09
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 258 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.