Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A legnagyobb
  2012-04-13 22:14:50, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Áldások, imák, Istenes versek  
A Lendület
  2012-04-13 21:04:46, péntek
 
  Ebben a hónapban is nagyon fontos, hogy ne veszítsük el a kitartásunkat, és minden nap újabb lendülettel lépjünk tudatosságunk útján.

Ezt a cikket az EZOporta áprilisi számába írtam... olvassátok szeretettel.


A Lendület







Lendület - ,,az isteni erő megnyilvánulása"


A lendület - impulzus. Az erő kifejeződése. A mozgásban lévő energia megnyilvánulása.
Mindez látható és érzékelhető a fizikai világban, és jelenvaló a szellemi létben is.


Még vannak halvány emlékeim a fizika órákról, ahol így tanultam: egy test lendülete a test tömegének és sebességének szorzata.
Aztán ezek alapján beugrik: E = mc2.
Az Isten egyenleteként emlegetett relativitáselmélettel máris átléptünk az energia fogalmába, ahonnan már csak egy lehelet és a szellemi térben vagyunk.


Parapszichológusként dolgom van a fizikai, a lelki és a szellemi világokkal is, így látom bennük az összefüggéseket. Az, hogy a szellemi teremtő erő, hogyan tud impulzív módon hatni a lelki szférákra, és onnan hogyan jön át az érzelmi irányultság, ami lendületet, késztetést ad a fizikai embernek, igazából rajtunk múlik.


Hogyan vagyunk képesek ezeket az impulzusokat elfogadni? Miként tudjuk értelmezni azokat a tanításokat, melyek ezen erők használatára adnak útmutatást?
Úgy, hogy észrevesszük, megfejtjük és igazságunkká tesszük őket.
Lelkünk számos jelen és szimbólumon át próbál inspirálni, feltölteni minket. Ezek az üzenetek mind azt szolgálják, hogy használjuk végre azokat a képességeinket, melyek a teremtésben rendelkezésünkre állnak. Ezek az erők az isteni Rendben fejeződnek ki a Szellem törvényei által.
Így irányítja a létezést a Szeretet, a Harmónia, a Ritmus, a Teljesség, a Szabadság, a Hit, az Áldás, a Kegyelem vagy éppen a Karma energiája.
A szellemi törvényekben az a csodálatos, hogy mindenkire egyformán igazak, nincsen bennük kiskapu, vagy megkenhető hivatalnokgárda.
Ez az isteni Rend tartja lendületben a Teremtés Kerekét, és hatja át a szellemi, lelki és fizikai tereket egyaránt.


Energiáink felfogják ezeket az impulzusokat, és erőt merítenek belőlük a létezéshez. Nekünk az a feladatunk, hogy ezeket a szellemi és lelki impulzusokat tudatosítsuk és a segítségükkel itt a Földön emberként felismerjük és megvalósítsuk önmagunkat.


Mik lehetnek ezek az impulzusok a fizikai világunkban? Mik adnak lendületet a feladatok megoldásához?
Mindaz, amit felfogunk lelki és fizikai érzékszerveinkkel. Lelki érzékszerveinket a tiszta gondolatok és érzelmek világában a szellemünk irányítja. Ezekkel vagyunk képesek felfogni a magasabb világok üzeneteit, megérezni az angyalok jelenlétét, és ez irányítja intuitív énünket is.
Fizikai érzékszerveinket agyunk irányítja és jelzéseivel a környezet benyomásaira reagál.
De szellemünk képes arra, hogy lelki érzékszerveinket a fizikain keresztül használja.
Így jut el egy szín energiája hozzánk a szemünkön át, vagy egy mantra rezgése énekléssel a testből a lélekbe.
Az emberi aurában lévő vörös szín egyfajta árnyalata például az energiarendszernek, a testnek életerőt, lendületet ad. Azzal, hogy fizikai szemünkkel látjuk a vöröset, az energiaterünkben lévő hasonló rezgést szólítjuk meg, így adva át az információt.


Egy mantra éneklése felébreszti bennünk azokat az erőket, melyek összekapcsolnak bennünket magasabb tudatosságunkkal.
Az "Om Namah Shivaya" mantra szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy ,,Leborulok Shíva előtt", de aki leragad a szavaknál, nem érti meg az igazi isteni tartalmát: BEFOGADOM AZ ISTENI AKARATOT!
Ennek a mantrának az éneklésével félreállíthatjuk ego-s gondolatainkat és kaput nyithatunk isteni Tudatosságunknak. Mi adhat nagyobb lendületet fejlődésünknek, mint e Tudatosság térnyerése bennünk?


Minden fizikai megjelenés és forma már egy létező szellemi minta leképeződése. Így azzal, hogy figyelmünkkel összekapcsolódunk velük, csak azt vesszük magunkhoz, ami erősíti bennünk ezt a mintát. Szívünkkel tudjuk, most erre az impulzusra van szükségünk.


Életünk kereke akkor forog tovább, ha nap mint nap megélésekkel, megértésekkel, cselekedetekkel mozgásban tartjuk. Ezért vagyunk itt, emberként a Földön, hogy lendületet adjunk a teremtés örökkön változó és megújuló energiáinak. De ne feledd, ez az ami minket is táplál újra és újra. Így lesz egész a kör, így harap önnön farkába a kígyó.


Engedjétek meg, hogy befejezésül néhány mantrát adjak át nektek. Ezek segítenek az Új tudatosság fényeit ritmusukkal befogadni, így energiaszinteteket magasabb rezgésre hangolni.


Mondogasd többször egymás után, találd meg magadban az ütemét és érezd benned az erejét:

,,Egy vagyok a Mindenséggel, test, lélek és szellem, Tudatosság igaz Fénye töltsön el most engem!"

,,Szemem nyitva, szívem tárva az isteni Jóra, fülem hallja, mert nyitott az angyali szóra!"


Szeretettel
Pusztai Orsolya






Forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Angyali üzenet
  2012-04-13 20:21:46, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 118 db bejegyzés
e év: 1342 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 355
  • e Hét: 7156
  • e Hónap: 12194
  • e Év: 141901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.