Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A szegények önbecsülését is elvenné a kormány
  2012-04-13 21:35:00, péntek
 
  A szegények önbecsülését is elvenné a kormány

83 komment|
Megjelent: 2012.04.13. 12:00|


Egy négygyermekes ormánsági családapa szerint megnehezítené a szegények életét, ha ezentúl Erzsébet-utalványra kapnák a szociális juttatásokat.

Gyurgyevics István feleségével és négy gyermekével az Ormánságban él, egy százfős dél-baranyai községben, Drávapiskiben. Havonta nagyjából 120-130 ezer forint a családja összbevétele - ennyi pénzből élnek hatan. István az ominózus 47 ezer forintot kapja közmunkásként, a többi pénzük (70-80 ezer forint) szociális juttatás, segély. A családfő elmondta, bevételük nagy része a számlákra megy el, a többi ételre és a gyerekek számára szükséges dolgokra - például iskolaszerekre a nagyobbaknak vagy pelenkára a nyolc hónapos kisbabának. Gyógyszerre mostanában többet költenek. ,,Szeles az idő, ilyenkor gyorsabban betegszenek a gyerekek" - mondja. A család pénze általában a hónap közepére elfogy, ilyenkor István feleségének anyja, a nagymama segíti ki a családot, ha tudja.


Fotó: MTI / Czeglédi Zoltán

Az ormánsági családapa szerint megnehezítené az életüket, a szegény emberek életét, ha Erzsébet-utalványra kapnák a szociális segélyt. A hír hozzájuk is eljutott: az egyik kormányzati elképzelés szerint nemsokára nem készpénzben, hanem Erzsébet-utalványban adnák a családi pótlékot és más szociális juttatásokat. ,,Ha odamegyek a helyi benzinkutashoz, nem mondhatom neki, hogy utalványra adj benzint" - mondja az ormánsági családfő. (Kivéve, ha Mol-kút, mert azokon már elfogadják - a szerk.) Nem mintha lenne autójuk. Szerinte - lévén Drávapiski egy zsákfalu egy árválkodó vegyesbolttal - a mostaninál is nehezebb lenne az életük, ha az egyelőre kormányzati tervből valóság lenne. Így is hónapról hónapra élnek, szinte lehetetlen beosztani a pénzüket, ha ezt még megbonyolítja az erzsébetes szocsegély, az csak újabb nehézséget fog okozni számukra. Ez az egyik. A másik az önbecsülés - nem szeretné ugyanis, ha a kormány beleszólna abba, mire költik a pénzüket. ,,Szerencsére senki nem iszik alkoholt a családban" - mondja és hozzáteszi, szeretnék ők eldönteni, mit és hol vesznek.
Elfogadni Erzsébetet:
Drávapiskin ugyan nincs olyan hely, ahol Erzsébet-utalvánnyal lehetne fizetni, de az onnan 10 kilométerre lévő Vajszlón már annál inkább. Ott a 9-es számú ABC és egy Mol-kút is várja az elerzsébetesedetteket.
Az elfogadóhelyek listájához kattintson ide.



Vizsgálják

Csak májusban derül ki, hogy a kormány miként fizeti ki a szociális juttatásokat. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleménye szerint jelenleg még vizsgálják, indokolt-e a szociális juttatások ,,elerzsébetesítése". A Nefmi megjegyzi, a tavalyi úgynevezett szociális konzultáció során, a kormány kérdéseire választ adók 89 százaléka támogatta, hogy "aki szociális segélyt kap, az részben pénzben, részben más formában kapja meg az összeget, annak érdekében, hogy az állami támogatás valóban az eredeti célját szolgálja".

Megalázó

Civilszervezetek már korábban is jelezték, tiltakoznak az egész ötlet ellen. ,,Téves és megalázó" - ezekkel a szavakkal kommentálta többek közt a Magyar Szegénységellenes Hálózat, a Magyar Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete és az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány a kormány tervét. Ennek kapcsán levelet is írtak az illetékes minisztériumnak. Szerintük azzal, hogy a kabinet utalvánnyal váltaná fel a pénzbeli ellátást azt feltételezik, hogy a szegények és gyerekesek nem rendeltetésszerűen használják fel az állami támogatásokat. A civilek úgy vélik, hogy ez a ,,feltételezés téves, előítéletes és megalázó. Számos hazai és külföldi kutatás szerint a szegény gyerekes családok túlnyomó többségében a gyerekek az elsők. A gyerekek szükségleteit a lehetséges maximumig kielégítik, a szülők nélkülöznek inkább. Ha valaki mégis rosszul használja fel a pénzt, szociális szolgálatokkal segítik. A szélsőséges esetekben pedig a szenvedélyfüggő úgyis szerez pénzt, először például eladja a pénzhelyettesítőt, és a helyzet romlik tovább. Indokoltnak tekintett esetben egyébként már most is lehetőség van természetben nyújtani a családi pótlékot vagy a segély egy részét".

Feketebiznisz

A Népszava által megkérdezett szociológus nagyjából osztja ezt a nézetet. Herczog Mária úgy gondolja, hogy azok, akik eddig is italra, cigire, szerencsejátékra vagy bármi egyéb élvezeti cikkre költötték az ételre, gyerekekre szánt segélyt, így is megtalálják majd a módját, hogy ezt a jövőben is megtegyék. A szociológus szerint félő, hogy kialakul majd egy olyan feketekereskedelem, mely az Erzsébet-kártya áron aluli beváltására épül majd. Herczog hozzáteszi: a kormány ezzel a lépéssel nem felnőttként, hanem gyermekként kezeli az amúgy is nehéz sorsú segélyezetteket.

Az esetleges fekete iparág kialakulásával az LMP is egyetért. Szél Bernadett még kedden tett fel az üggyel kapcsolatban kérdést a parlamentben.A képviselő szerint nem egyértelmű, hogy kiknek jó a javaslat és kiknek rossz, illetve ő is felemlegette az utalványok esetleges áron aluli értékesítését. A parlamentben a közigazgatási miniszter válaszolt az LMP-s kérdésre. Navracsics Tibor azzal nyugtatta Szél képviselőtársát, hogy a Nefmi csak a megfelelő megvalósíthatósági tanulmány elkészülte után dönt a rendszerről.

KN Szerző: KN
Forrás: FN24

http://fn.hir24.hu/itthon/2012/04/11/szeretnenk-mi-eldonteni-hol-es-mire-koltjuk- a-penzunket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi változott 25 év alatt?
  2012-04-13 20:30:41, péntek
 
  Mi változott 25 év alatt?


25 éve fiatalok voltunk.
Ma öregek vagyunk.

25 éve szocializmus volt.
Ma kapitalizmus van.

25 éve a Szovjetunió volt a szövetségesünk
Ma a Kínát szeretnénk szövetségesnek.

25 éve Szűrös és Pozsgai elvtársak az emelvényen Kádár mögött ülnek.
Ma Szűrös és Pozsgai urak az emelvényen Orbán mögött ülnek.

25 éve Martonyi és Járai elvtárs jó MSZMP káder (miniszterhelyettes, stb.) volt.
Ma Martonyi és Járai urak a Fidesznél jó káderek (miniszter, jegybank elnök, stb.).

25 éve Kövér Laci az MSZMP KB Politikai Tudományok Intézetének politikai munkatársa volt.Ma kommunistagyűlölő házelnök.

25 éve a politikusok kommunista naplopók voltak.
Ma a politikusok jól fizetett naplopók. (Orbán első tétele: Csak az én komcsim a jó komcsi.

25 éve hangulatjelentést készített az MSZMP.
Ma Kubatov listát a FIDESZ.

25 éve volt május elsejei felvonulás.
Ma van márciusi, októberi tömeggyűlés az Astoriánál, a Kossuth téren.

25 éve Kádár a sakkot támogatta.
Ma Orbán a focit.

25 éve reform kommunisták voltak.
Ma fülkeforradalmárok vannak.

25 éve senki sem lehetett milliárdos, de mindenkinek szerény elfogadható élete, biztos jelene és kiszámítható jövője volt.
Ma bizonytalan a jelened, kiszámíthatatlan a jövőd.

25 éve az ország pénzét úgy osztották el a parlamentben, hogy jusson oktatásra, egészségügyre, a Te és a mi jólétünkre.
Ma a gazdagok, a milliárdosok kapják az ország kenyerének javát.

25 éve megbecsülték a tisztességes munkát.
Ma az ügyeskedőknek, a csalóknak áll a világ.

25 éve a munkásembernek becsülete volt.
Ma annak a kevésnek, aki még meg maradt, másodosztályú polgár saját hazájában.

25 éve mindenki dolgozhatott, aki akart. Gyáron belül volt munkanélküliség. Nem volt szabadidő tüntetgetni.
Ma az országon belül van munkanélküliség, hivatalosan 400 ezer embernek nincs munkája, nem hivatalosan egy milliónak. 25 év alatt másfél millió munkahelyet tettek tönkre, de egyet se pótoltak. Van szabadidő, hogy a forradalmárok elfoglalják a TV székházát.

25 éve a gyárak, az üzemek, a bankok, minden-minden magyar volt.
Ma az ipar, a kereskedelem, a szolgáltatások nagy része külföldiek kezében van. A magyar gyárakat bezárták, vagy privatizálták, jellemzően a külföldi tőke számára. A legtöbb gyárat azért vették meg, hogy a konkurenciát felszámolják, így a hazai gyárak többségét szétzúzták, bezárták, dolgozóit az utcára tették.

25 évvel ezelőtt volt nemzeti ipar.
Ma multik vannak.
Volt Ganz Hajó gyár, Láng Gépgyár, Tungsram, Rico, Pannónia Szőrme.
Ma bankok és bevásárlóközpontok vannak a Váci uton.

25 éve volt önálló nemzeti termelés, önálló tudományos háttérrel.
Ma a külföldi cégek összeszerelő üzemei jelentik az ipart.

25 éve volt magyar műszeripar, olyan nagyüzemekkel, mint a MOM, a Gamma. Volt önálló hadiparunk, olyan üzemekkel, mint a Diósgyőri Gépgyár, a Rába, a FÉG, a Danuvia.
Ma van fegyver a feketepiacon.

25 éve a magyar ruházati iparnak olyan gyárai voltak, mint a Goldberger, a Panyova, a Május 1, a Vörös Október, a Zalaegerszeg, a Keltex.
Ma ruházati ipar nincs, de van kínai termék.

25 éve volt magyar cipőipar. Martfűi termék nemzetközileg elismert volt.
Ma nem gyártunk magyar cipőt.

25 éve a magyar Ikarus évente 13 ezer autóbuszt gyártott, és a világ élvonalában volt. Szovjetuniótól, USA-ig
Ma nincs, felszámol¬ták, hogy helyébe a német, svéd és más használt buszok jöjjenek.

25 éve a Ganz-MÁVAG vonatokat gyártott a világ számos országának.
Ma kínai piac van a helyén.

25 éve Csepel Művek 60 ezer embernek adott munkát.
Ma kis kft-k vannak a helyén.

25 éve az ország vezetése a magyar gazdaságot támogatta.
Ma a multikat, a külföldi tőkét szolgálja ki. Magyarországon - bármivel is foglalkozik - a multi támogatást és adókedvezményt kap. Mára ez utóbbi összege eléri a százmilliárd forintot. A kis- és középvállalkozó, az őstermelő nem kap semmit, sőt: olyan adókkal sújtják, hogy ne érje meg Magyarországon termelnie, dolgoznia. A multik környezetében a magyar kis- és középvállalkozások teljesen ellehetetlenednek, hiszen őket adók sújtják, a multit pedig adókedvezménnyel támogatják. 2007-ben 100 ezer magyar vállalkozás ment tönkre.

25 éve az energiaszektor az állam kezében volt, nem kellett félni attól, hogy lekapcsolják a villanyt, vagy nem tudunk fűteni, mert nem tudjuk kifizetni.
Ma a privatizált energiaszektor egekig emelt árai miatt az emberek nem tudják kifizetni a rezsit: csak idén 700 000 embertől vonnak 30%-ot a fizetésükből köztartozás miatt.

25 éve a mezőgazdaság egymillió embernek adott munkát.
Ma alig százezren dolgoznak itt. 25 évvel ezelőtti mezőgazdasági termelésnek most csak egyharmadát termeljük.

25 éve olyan világhírű üzemek jelentették a magyar mezőgazdaságot, mint Bábolna, Mezőhegyes, Nádud¬var.
Ma ez már a múlt.

25 éve hazánkban 8,7 millió sertést tenyésztettek.
Ma ebből csak 4,1 millió maradt.

25 éve szövetkezetek, állami gazdaságok művelték meg a földet az ott élők érdekében.
Ma magánvállalatok dolgoztatnak külföldi bérmunkásokkal.

25 évvel ezelőtt nem tudtuk, hogy mi az a parlagfű.
Ma annyi a parlagon heverő, megműveletlen föld, hogy parlagfűből és allergiás betegekből nagyhatalom vagyunk.

25 éve mi láttuk el gabonával, almával, borral, csirkével a külföldi országokat.
Ma a külföldnek nem kell a magyar mezőgazdaság terméke, de tele vannak az áruházak nyugat európai lejárt határidejű termékekkel.

25 évvel ezelőtt majdnem kétszer annyi húst ettünk, mint ma. Nem csak azért, mert háromszor annyi tehén és disznó volt, mint ma. Ettünk, mert volt, mert jó volt, s főleg, mert tellett rá, bár ma azzal riogatnak, hogy ez egészségtelen.
Ma drága a hús, egyre kevesebb és egyre rosszabb minőségű külföldi húst eszünk. Fogyókúrázunk, mert nincs pénz kajára.

25 éve napi 8 óra munkából elfogadhatóan meg lehetett élni.
Ma sokszor 13-15 óra is kevés.

25 éve miénk volt Magyarország.
Ma a külföldiek szolgái vagyunk saját hazánkban. (Vásárhelyiek figyelmébe: Hódgép, Metripond, Hódiköt, Alföldi Porcelángyár. A termékekre az volt ráírva, hogy: Made in Hungary - pedig el voltunk nyomva...! Ma a kevés magyar termékre, ami még van rá van írva Made in CE - pedig szabadok vagyunk.)

25 éve 20 milliárd dollárral tartoztunk a világnak.
Ma 130 milliárddal tartozunk.

25 éve, gazdálkodtak a hitelekből.
Ma ellopják.

25 éve tudtad, hogy hol a pénz! Százezer számra épültek lakótelepi lakások. Itt volt a pénz, tudtuk, hogy hol van.
Ma hol ez a pénz? Hol vannak a magyar üzemek? Hol építenek szociális bérlakást? Hol adják olcsón a kenyeret?

25 éve még kórházakat, iskolákat építettek, hogy az egészségügy és az oktatás mindenki számára elérhető legyen.
Ma már bezártak több mint 300 iskolát, bezártak több száz rendelőt és több kórházat. Elmebetegek gyógyítása megszűnt. Sokaknak negyven kilométert kell utazni a “központi" kórházig. Nem csoda, hogy a halálozási arányban és várható élettartamban is az EU-20-ak közül a legrosszabb ötben vagyunk.

25 éve a kórházban az számított, hogy mi a bajod, mid fáj?
Ma az számít, hogy mennyi pénzed van.

25 éve a beteg minden körülmények között kapott ellátást.
Ma már ingatlanspekuláció miatt bezárták a “Lipótmezőt", azt az országos pszichiátriai intézményt, amely Mária Terézia óta jól működött, ahol olyan betegek is éltek, akik nem tudtak gondoskodni magukról, s esetleg ön- vagy közveszélyessé válhattak volna gyógyszeres kezelés nélkül. Ma több százan bukkannak fel hajléktalan szállókon, s legalább ennyien nem igénylik gyógyszereiket - védelem és kezelés nélkül mi lesz velük?

25 éve nem voltunk gazdagok, de sok mindent megengedhettünk magunknak: üdülést, éttermet, szórakozást.
Ma sem vagyunk gazdagok, és egyre ritkábban engedhetjük meg magunknak az üdülést, az éttermet, a szórakozást, vagy az egyik, vagy a másik, de gyakrabban egyik se.

25 éve nem kellett adót fizetnünk.
Ma - ha csak egy kicsit is jobban keresünk az átlagnál - a fizetés egy részét elviszi az állam. Mit kaptunk cserébe? Bezárt kórházakat, lezüllesztett oktatási rendszert, bezárt vasútvonalakat, megfizethetetlen közlekedési díjakat.

25 éve senki nem éhezett Magyarországon.
Ma az ENSZ óvatos becslései szerint is legalább 200 ezer ember, ebből mintegy 20 ezer gyerek éhezik hazánkban. További 100 ezer gyerek pedig jó esetben krumplihoz és zsíros kenyérhez jut a polgármesteri hivatalok segítségével (ebben élenjár Rogán Tóni).

25 éve az emberek többsége nyaralni ment. Gyári üdülőkbe.
Ma a családok 59 százaléka nem megy nyaralni. A gyári üdülőket privatizálták.

25 éve háromévente nyugatra utazhattál, volt miből.
Ma állandóan utazhatnál, de nincs miből.

25 éve a nyugalomba vonulás tisztes nyugdíjat és megbecsülést jelentett.
Ma éhezést, társadalmi kitaszítottságot. Mit lehet megvenni az öregségi nyugdíj minimális összegéből, 28500 Ft-ból? Ételt keveset, rezsit fizetni lehetetlen, gyógyszert meg szedjenek a gazdagok. Nyugdíjasokból nyuggerek lettek.

25 éve gyakorlatilag minden magyar állampolgár részesült a társadalombiztosításban.
Ma ezrek esnek ki a társadalombiztosításból, így megfosztják őket az egészségügyi ellátástól.

25 éve nem voltak hajléktalanok, s a biztos megélhetés miatt senkit nem fenyegetett az a veszély, hogy az utcára kerül.
Ma Magyarországon 85-90 ezer hajléktalan él, s évente több mint 2000 lakást árvereznek el. A felmérések szerint magánemberek esetében gyakorta árvereznek a kifizetetlen villany-, gáz- és más rezsiszámlák következtében, de magas az illetéktartozások miatt elindított végrehajtások száma is.

25 éve a cigány is dolgozhatott, sőt dolgoznia kellett!
Ma szociális segélyért áll sorba, dolgozni meg már elfelejtett.

25 éve a bölcsődei és óvodai elhelyezés mindenkinek járt.
Ma a gyerek születése előtt kérelmezni kell a felvételt. Ha nem, marad a magánóvoda, gyermekenként 70 ezer Ft-tól havonta.

25 éve a fiatalok mertek családot alapítani, mert tudták, hogy lesz munkájuk, lakásuk.
Ma gyakran azt sem tudják, hogy holnap miből vesznek kenyeret, és lesz-e tető a fejük felett. Ezért összeállnak, mint lovak az esőben. A tendenciát jól mutatja: az átlagos életkor az első házasságkor 1990-ben még 22 év volt, 2007-re már 27 évre emelkedett és lassan 30 fölé emelkedik.

25 éve több mint tíz millióan voltunk.
Ma 10 millió alá süllyedt Magyarország lélekszáma.

25 éve a gyerekedre biztos jövő várt. Tanulhatott, munkát kapott, családot alapíthatott.
Ma nagyon sokak számára egy lehetőség marad: külföldre menni.

25 éve sem volt könnyű lakáshoz jutni, de a fiatalok többsége sokszor hosszú idő után, de az állam segítségével megoldotta. Az új lakások jelentős része panellakás volt, amit “kiutaltak".
Ma nem épülnek állami lakások, a fiatalok fizetésük felét albérletre költik, s saját lakás vásárlásakor évtizedekre eladósodnak, gyakran devizában. Épülnek üresen álló, a fiatalok számára megfizethetetlen lakóparkok.

25 éve a társadalmi és gazdasági igények szerint korlátozott volt a felsőoktatásban tanulók száma, de aki tanulni akart és tehetséges volt az tanulhatott. Tandíj nem volt, a kollégium költségei megfizethetőek voltak.
Ma mindenki tanulhat, akinek pénze van, még akkor is, ha hat ökör, akkor is, ha a leendő tudására a társadalomnak nincs is szüksége. Sok helyütt tandíj van, egyre drágább a tankönyv, a diákok albérlete és utazása.

25 éve volt társadalmi ösztöndíj, és a diplomásokra munkahely várt.
Ma van diákhitel, amivel a jövő eladósodik. És várja a diplomásokat a munkanélküliség.

25 éve a pályakezdőket tárt karokkal várták a munkáltatók.
Ma körülbelül 80 ezer pályakezdő fiatal indítja életét munkanélküliként.

25 éve a gyerekek nagy része sportolt. A sportklubok ingyen biztosították a felszerelést, a pályát, az edzőt és a tagdíj jelképes volt.
Ma csak az sportol, akinek a szülei megengedhetik a drága tagsági díjat és felszerelést.

25 éve volt iskolai sport, olcsó tömegsport, és ennek következtében jó eredményeket értünk el a világversenyeken.
Ma nincs iskolai sport, alig van megfizethető tömegsport. 1988-ban, a szöuli olimpián hazánk 11 aranyérmet szerzett, 2008-ban, Pekingben már csak hármat.

25 éve csak vízummal utazhattunk a legtöbb EU-országba.
Ma nem kell vízum, de csak az tud utazni, akinek pénze van. Neked van pénzed utazni?

25 évvel ezelőtt rend volt. Éjjel bátran sétálhattál. Tudtad, hogy mi a jó és mi a rossz. A rendőr melletted állt, a rendőr mögött meg ott állt az állam.
Ma félsz éjjel kimenni az utcára, félted vagyonkádat. A rendőr nem áll melletted, és a rendőrt se védi meg saját állama!!!

25 éve mindenki beszart a rendőrtől.
Ma rendőr szarik be a ,,zemberektől".

25 éve voltak korrupt politikusok, a hatalmukkal visszaélő állami emberek.
Ma Magyarország Európa legkorruptabb országai, közé tartozik.

25 éve a munkatörvénykönyv a munkást, a dolgozót védte.
Ma a munkaadót védi.

25 éve a szakszervezeteknek véleményezési jogaik voltak az érdekvédelemben, szociális kérdések eldöntésében.
Ma a szakszervezetek jogai korlátozottak.

25 éve kádári diktatúra volt és népi demokráciát ígértek mindenkinek.
Ma demokrácia van és orbáni diktatúra.

25 éve nem volt szólásszabadság, ha dumáltál, megbüntettek. Politikai elnyomás alatt állt, aki másként gondolkodott. Nem lehetett értelmiségi, de kötelező volt a kenyerét megkeresnie
Ma a szólásszabadság jegyében, ha nem úgy gondolkodsz, ahogy elvárják tőled, holnaptól, ha dumálsz nem lesz kenyered, kirúgnak a munkahelyedről és felkerülsz a Kubatov listára.

25 éve több mint százezres hadseregünk volt tüzérséggel, páncélosokkal, műszaki csapatokkal, honi légvédelemmel.
Ma kevesebb, mint húszezer katonánk van, az önálló működés feltételei nélkül. A magyar hadsereg ma kisebb, mint amit a trianoni rablóbéke után engedélyezett a nyugat (antant).

25 éve nem tudtuk, hogy mi a háború.
Ma Jugoszlávia és Irak után Afganisztánban már a harmadik háború részesei vagyunk.

25 éve a magyar katonának nem kellett külföldre mennie, de egyszer, 1968-ban Csehszlovákiába mégis szovjetutasításra ott voltunk.
Ma önként vállalva a magyar katonák mindenütt ott vannak, ahol a NATO-nak emberanyag kell, Koszovótól Afganisztánig.

25 éve Aczél elvtárs osztotta a pénzt, a státuszt és az észt a kultúrában.
Ma Kerényi és Tarlós urak.

25 éve a proli Hofi volt a humorista.
Ma a kispolgári Fábry a humorista.

25 éve már lehetett politikai viccet mesélni.
Ma még lehet politikai viccet mesélni.

25 éve a demokrácia várt ránk.
Ma a diktatúra vár ránk.

Forrás: Internetes körlevél
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány propagandával kerülné el az államcsődöt
  2012-04-13 20:28:58, péntek
 
 

A kormány propagandával kerülné el az államcsődöt


Az MNB jelentése szerint csak februárban 30 milliárd forintnyi államkötvényt vásároltak az emberek. A kormány pedig a jövőben is növelné a lakossági állampapír vásárlásokat, sőt odáig elmennének, hogy ebből akarják fedezni a költségvetési hiányt és az államadósságot. Hogy ki és miből vásárolt ennyi államkötvényt? Egy kis utánaszámolással kideríthető, hogy ha lakossági vásárlásokról van szó, akkor - mivel az MNB adatai szerint összesen 800 milliárd forint (!) kötvényt birtokolnak "az emberek", annyira dübörög a gazdaság, hogy minden embernek, akinek állása van, 200ezer forintnyi államkötvénye is van. Nekünk nincs, de az ország olyan jó helyzetben van, hogy nyilván egyedül vagyunk ezzel. Két embernek nincs most magyar államkötvénye: a szegényembernek, meg akinek jó a helyzetértékelése.

Mindenesetre ezt a 30 milliárdot az év eleje óta tartó reklámkampány eredményének állítják be, és ettől remélik, hogy nem lesz se költségvetési hiány, se államcsőd. Aki Fideszesként elkönyvelte magában, hogy sikeres volt a médiakampány, annak a csavar csak most jön: ez maga a reklámkampány. Ugyanis a kormány ezzel egy hatalmas nagyot blöfföl - mintha nem milliók megélhetéséről lenne szó, hanem csak pókerezne. Magyarországon ma több millió ember él havonta 60-80 ezer forintból, és a boltban igencsak meg kell nézni az élelmiszerek árát, nemhogy még államkötvényt vegyünk. A kis- és középvállalkozások többsége az ebből adódó alacsony vásárlóerőtől szenved, esélye nincs bővítésre vagy nagyobb befektetésekre, marad az a réteg, aminek a kormány nemrég ajánlottá tette a magyar államkötvény vásárlását. Köztisztviselők, pénzesebb fideszesek - szép lassan összejön az a 30 milliárd. Kötelezővé tették, mert most pont olyan helyzet van, amikor egy komolyabb befektetőnek esze ágában nincs magyar államkötvényt venni. A blöff maga pedig arról szó, hogy a pénzügyi téren jó helyzetértékeléssel bírók helyett a könnyen átverhető kisember ölje ebbe az utolsó forintjait - az ő meggyőzésükről a kötelezővé tett vásárlások útján kapott statisztikai adat gondoskodik.

Ugyanis alig néhány napja jött elő a hír, hogy megint rekordszinten a magyar államcsőd kockázata. Erre a kormány erőteljes propagandával válaszol, miszerint az emberek csak úgy kapkodják az államkötvényeket. Ez a hírverés mintha azt sugallná, hogy magyar államkötvényt venni megéri, jó befektetés, és most kell venni, mielőtt még elúszik a jó lehetőség. Miért éppen most, amikor rekordszinten az államcsőd kockázata? Mert ilyenkor senki nem vesz! Ha bekövetkezik az államcsőd, az annyit jelent, hogy az állam fizetésképtelenné válik. Vagyis aki most vesz államkötvényt, annak jó esélye van rá, hogy soha többet nem látja a pénzét. Ezzel a külföldi befektetők tisztában vannak, nem véletlen megy január óta a lakossági propaganda - a kormány valahogy pénzhez akar jutni, és ha valaki nem kapja vissza a pénzét, akkor az a Likud testvérpártja szerint inkább a magyar lakosság legyen, mint az a zsidó befektető, aki a hitelein keresztül a Fidesz kampánykiadásait is pénzeli.

A hírverés szerint az új lakossági állampapírt főként a kisbefektetőknek szánják. Ezzel egy olyan hatalmas átverés készül, amin a nyugdíjállamosítás után már nem lepődünk meg, viszont sokakat nagyon kellemetlenül fog érinteni. Ugyanis a kormány most néhány milliárdot befektet abba, hogy egyszerűsítse a lakossági állampapír vásárlást. Mindenhol lehet majd venni, hogy senki ne maradjon le. Ezzel a kormány felméri, hogy melyik az a társadalmi csoport, amit még meg lehet adóztatni. Mert a többséget már nem lehet. Aki most állampapírt vesz, az aláírja, hogy neki még felesleges pénze van, amit a kormány ilyen-olyan úton el tud venni, ha a helyzet úgy kívánja. Sok sikert a "még adóztatható vagyok" nyilatkozatokhoz!

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. április 12.

http://jovonk.info/2012/04/12/kormany-propagandaval-kerulne-el-az-allamcsodot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2012-04-13 20:19:39, péntek
 
  Az ember, aki támogatja a sárgacsekk-adót
2012. április 12., csütörtök, 21:56


Nem keresték meg a kormány részéről, állítja Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország ügyvezetője, adótanácsadó partnere, aki egy hónapja azzal rukkolt elő, hogy jónak tartaná, ha a kormány a banki tranzakciókra adót vetne ki. Szerinte az adó elhanyagolható mértékben drágítaná csak a bankolást, és ha a bankadót eltörli a kabinet, még a hitelezés is felpöröghet.


Ön egy hónappal ezelőtt felvetette, hogy a bankszámlamozgások után adót lehetne kivetni, aminek több haszna lenne, mint kára. A kormány mintha átvette volna az ötletét. Örül ennek?

Üdvözlöm, hogy egy bankforgalmi adó bevezetését fontolgatja a kormány, ami megvalósulása esetén fontos strukturális lépés lenne az adórendszerben. Ezzel egyidőben azonban a meglevő bankadót nemcsak lefelezni kellene, hanem az utolsó fillérig eltörölni.

Ki kapta fel az ötletét?

Minket, a BDO-t sem formálisan, sem informálisan nem vont be az előkészületekbe a kormányzat. Matolcsy György sem hívott fel. Nem is én találtam ki, hogy egy ilyen adó segíthetne a költségvetésen, ha közben a hitelezési aktivitást büntető mostani bankadó megszűnne, és így a hitelezés ösztönzést kapna. Az EU-ban egy ideje már folyik a gondolkodás valamilyen, a pénzügyi tranzakciók után felszámítandó adóról, és ezt ott sem szűkítették le a rövid távú tőkeműveletek (részvény- és devizakereskedés) utáni, vagyis a klasszikus Tobin-adóra. Vannak más nemzetközi példák is arra, hogyan működik egy ahhoz hasonló adó, ami a kormány terveiben lehet. Szóval az EU is foglalkozik ezzel a kérdéssel, csak a maga tempójában, Magyarországnak pedig az államháztartás helyzete miatt nincs nagyon ideje sokáig morfondírozni.

Azt állítja, ha 1 ezreléket kellene a banki tranzakciók után fizetni, 400 milliárd forint is bejöhetne a költségvetésbe. Miközben épp az adóügyi helyettes államtitkár beszélt nemrég arról, hogy adóban a mostaninál többet elvonni már nem lehet, azt nem viselné el az ország, addig újabb 400 milliárdos adót kivetni nem tűnik túl baráti gesztusnak. Még akkor sem, ha megközelítőleg 200 milliárdos bankadó megszűnne .

Ha a költségvetés bajban van, és az első három hónap adatai erre utalnak, akkor helyre kell billenteni az egyensúlyt. A banki tranzakciós adó körét, mértékét az határozhatja meg, hogy mennyi bevételre van szüksége az államnak. És, ismétlem, eközben a hitelezést segíthet beindítani. Ráadásul a bankforgalmi adó beszedése, bevallása, ellenőrzése viszonylag könnyű lenne.

De ha minden banki ügylet után kellene adót fizetni, így a készpénzfelvétel, a hiteltörlesztés, a pénzbefizetés, a rezsi elutalása, de a sárga csekken történő befizetése után is, meg akkor is, ha a munkahely utalja a bért vagy befizeti a dolgozók utáni járulékokat, adót, akkor mindez megdrágítja a bankolást.

Valóban, de ez elhanyagolható tétel ügyfelenként. Gondoljunk bele, ha 100 ezer forint bért kap valaki, és 1 ezrelékes az adó, akkor a munkaadója 100 forint adót fizet, és a magánszemély is ennyit, ha a teljes összeget különböző célokra felhasználja. De nem is kell feltétlenül teljes mértékben megjelennie az adónak a banki szolgáltatások árában. A bankadó miatt emelték a díjakat, jutalékokat a bankok, ennek eltűnésével a díjak is csökkenhetnek, így az újfajta adó csak részlegesen növeli az ügyfelek terhét a mostani helyzethez képest.

Az adó halmozódhat is, ugyanazon összeg után legtöbbször két banki ügyfél is megfizeti az adót. Nem vezet ez ahhoz, hogy a munkabéreket majd inkább készpénzben kéri a dolgozók egy része, és általában is a készpénzt még inkább előnyben részesíti a lakosság?

Nem gondolom, hogy a készpénzmozgások felé vinné el a pénzforgalmat az adó. A készpénzszálllításnak is vannak költségei, annál egy moderált adó jelentette költség még mindig kisebb lehet. A nemzetgazdasági tárca dolga az, hogy részletes, bankforgalmi statisztikák alapján, és a bankokkal egyeztetve belője, hogy mennyi legyen az adómérték, egy kulcsos vagy sávos adó a célszerű, és az mit terheljen.

A pénzforgalom utáni adó lenne ez. Az EU-ban a pénzügyi szolgáltatások áfamentesek. Nem fogja ütni az új adó az uniós szabályokat?

Úgy vélem, hogy nem, hiszen az EU-ban is már jó ideje foglalkoznak a gondolattal, biztosan ki lehet úgy alakítani a részletszabályokat, hogy az áfairányelv ne sérüljön.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/gazdasag/20120412-interju-gerendy-zoltannal-a-banki-tranzakcios-a do-tamogatojaval.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döntött a bíróság: lehet melegfelvonulás Budapesten
  2012-04-13 19:52:27, péntek
 
  Döntött a bíróság: lehet melegfelvonulás Budapesten
hvg.hu

hvg.hu

2012.04.13., 13:37 Frissítve: ma, 13:39 162

A Fővárosi Törvényszék mai végzésével felülbírálta és hatályon kívül helyezte a Budapest Rendőr-főkapitányának a Meleg Méltóság Menetét (MMM) megtiltó határozatát - olvasható a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) honlapján.

"Ahogyan tavaly, úgy idén sem sikerült a terv: a bíróság nem dőlt be a rendőrség 13 oldalnyi érvelésének, hanem a rendezvény bejelentőjének és az őt képviselő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvédjének adott igazat. A bírósági végzés kimondja, hogy a MMM-et meg lehet tartani a bejelentett útvonalon, nem áll fenn ugyanis olyan indok, ami a törvény szerint annak rendőrségi tilalmát megalapozná" - olvasható a TASZ honlapján.
hirdetés

Megnehezíti, de nem lehetetleníti el a közlekedést

Mint megírtuk: a BRFK arra hivatkozva nem adott engedélyt a melegfelvonulásnak, hogy az 1500 résztvevőre tervezett rendezvény megtartása Budapest belvárosának forgalmát megnehezítené. A rendőrségnek azt nem sikerült bizonyítania, hogy el is lehetetlenítené a közlekedést a menet - márpedig a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény (Gytv.) 8. § (1) bekezdése alapján csak abban az esetben tilthatta volna meg a rendezvényt, ha a ,,közlekedés más útvonalon nem biztosítható" - írja a TASZ.

A bíróság megállapította, hogy a rendőrség határozata ,,részben a közlekedés elnehezülését (tömegközlekedés és gépjárművel történő közlekedés lassulása), de nem ellehetetlenülést igazoló általános hivatkozásokat, valamint a Gytv. 8.§ (1) bekezdésében megfogalmazott tiltó ok szempontjából nem releváns megállapításokat (turisztikai látványosságok megközelíthetősége, trolibuszok helyett dízel üzemű buszok használata) tartalmaz".

A rendőrség esetleges közterület lezárásokra, várható rendezvényekre, nem pontosan meghatározott területekre, valamint konkrétumokat nélkülöző, jövőbeli, bizonytalan feltételezésekre, végül általános forgalmi adatokra hivatkozott. Mindez a rendezvény tiltására nem adhat alapot.

"Tévesen értelmezte" a rendőrség a saját szerepét is

A bíróság ismét leszögezi, hogy tévesen értelmezte a rendőrség a saját szerepét is: a rendőrségnek nem feladata összemérni a gyülekezéshez való joggal mások mozgási szabadsághoz való jogát, sem a közlekedés rendjéhez fűződő közérdeket, mert a konkuráló jogok és érdekek közti mérlegelést a jogalkotó már lefolytatta. A tiltási okokat a törvény kimerítően felsorolja, további mérlegelést a rendőrség nem folytathat.

A bíróság szerint a rendezvény ,,vélelmezhető" ellenzőinek és a rendezvény résztvevőinek szóbeli konfrontációjára való utalás elfogadhatatlan feltételezés - ilyen alapon a rendőrség a bekiabálások veszélye miatt betilthatna egy rendezvényt, holott az Alkotmánybíróság gyakorlata szerint éppen hogy gondoskodnia kell a gyülekezési jog biztosításáról.

A bíróság számos ügyben értelmezte már a közlekedéssel kapcsolatos tiltási okot és ezért most kifejezetten felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrséggel szemben "feltétlen az a társadalmi elvárás, hogy határozatai során jogszerűen és a bírósági döntéseket, iránymutatásokat mindenek felett szem előtt tartva járjon el és azokat érvényre juttassa."

http://hirszerzo.hu/hirek/2012/4/13/20120413_melegfelvonulas_brfk#utm_source=hirs zerzo&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-2012-04-13
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz eddigi gazdaságpolitikáját úgy lehetne tömören össz
  2012-04-13 19:46:17, péntek
 
  Seres: De, mi nyerjük a legtöbbet!
Hírszerző


2012.04.13., 18:50 Frissítve: ma, 18:49 395 0

A Fidesz eddigi gazdaságpolitikáját úgy lehetne tömören összefoglalni, hogy eddig azt kellett tisztázni, ki ül a farok melyik végén - Seres László a fideszes oligarchákról.

"Senki ne mondja, hogy az idők nem változnak. Miután 2001 júniusában Orbán Viktor részt vett a felesége tulajdonában is álló Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. taggyűlésén, az aktív miniszterelnök csak azt cáfolta, hogy taggyűlésen vett volna részt, azt viszont már nem, hogy javasolta, "Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet", mármint állami fejlesztési támogatásokból. A sajtóper is leginkább a taggyűlés-nem taggyűlés kérdéskörre fókuszált. Ma már azonban egészen más szelek fújnak. Keletiek.

Az akkori közállapotokhoz képest elmondhatjuk, hogy mára az egész Fidesz-közeli gazdasági holdudvar lényegében egy nagy Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft.-vé vált, amelynek taggyűlésein a miniszterelnök ismét észt oszt, csak éppen most azt mondja, hogy de igen, ti nyeritek majd a legtöbbet" - írja Seres László a hvg.hu-n megjelent írásában.


"A fülkeforradalom óta eltelt időszak számos példát szolgátatott a kormány kreatív jogértelmezésére, törvényalkotási minőségére és mennyiségére, jogállami kérdéseket is felvető államosítására, nettó lenyúlásaira, közpénzben is utazó baráti oligarchák helyzetbehozási kísérleteire. Ők maguk sem tudnának nyíltabban fogalmazni, mint a Magyar Nemzet publicistája, aki szerint "igenis szükség van a piacok újrafelosztására (...) Valamilyen úton-módon támogatni kellene az itthoni vállalkozásokat, még akkor is, ha az Európai Unió ezt nem nézi jó szemmel".

Írja mindezt az utalványrendszer államosításának kontextusában, amelyhez szerinte "társadalmi érdek" fűződik, igaz, megengedően hozzáteszi, hogy a multiknak is "megvan a létjogosultságuk bizonyos területeken". Ugyanígy látja ezt az államosított utalványbiznisz egyik fő haszonélvezője, régi barátunk, a CBA elnöke is, aki szerint "fontos a konkurencia, így a multiknak is helyük van a palettán", de azért ideje végre magyar kézbe venni ezt az egészet."

"Komoly emberek komoly írásainak sokasága bizonygatta eddig, mi is az eddigi, látszólag inkonzisztens intézkedések, adópolitikák mögöttes szándéka, a gazdaság rendbetételétől az új középosztály megsegítéséig, ill. ha még nincs, megteremtéséig. Ha azonban kicsit alaposabban megnézzük a történteket, azt láthatjuk, hogy - eddig legalábbis - az egyik fő cél a haverok elhelyezése volt, a politikai hatalomtól a közigazgatáson és a médiatanácson át egészen a fontos gazdasági posztokig (amibe időnként egy kis polipozás is belefér, ha megbízható emberünk elkezdene önjáróvá válni).

A Fidesz gazdaságpolitikáját úgy lehetne tömören összefoglalni, hogy eddig azt kellett tisztázni, ki ül a farok melyik végén."


http://hirszerzo.hu/szemle/2012/4/13/Seres_De_mi_nyerjuk_a_legtobbet_HI8ETD#utm_s ource=hirszerzo&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-2012-04-13
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így harcol az Orbán-kormány: márciusban is nőtt az államadós
  2012-04-13 19:43:14, péntek
 
  Így harcol az Orbán-kormány: márciusban is nőtt az államadósság
2012, április 12 - 21:46

Márciusban is növekedett az államadósság az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint. A gyenge forint és az ismét felpörgő kötvény-kibocsátás az ok.

Nagyjából 240 milliárdd forinttal növekedett az állam adósság március végén februárhoz képest, amiben főként a forint gyengülése játszik szerepet, de az új forintállampapír-kibocsátás is rátett egy lapáttal - írja az Origo.hu.

Március végén 20826 milliárd forinttal tartozott az állam a hitelezőinek, derül ki az Államadósság Kezelő Központ adataiból. Ebben nincs benne az önkormányzatok adóssága, arról csak jövőre lesznek nyilvános statisztikák.

Februárban is nőtt az adósság. Az újra növekvő államadósság azonban nem éri el a történelmi csúcsot, amelyet tavaly november végén ért el, akkor 21426 milliárd forinton tetőzött a forintban számolt adósság. Idén februárban az IMF-nek durván 180 milliárd forintnyi törlesztést kifizetett az állam, de ennek ellenére nőtt a devizában fennálló tartozás - írja a portál.

Origo.hu nyomán

http://barikad.hu/igy_harcol_az_orban_kormany_marciusban_is_nott_az_allamadossag- 20120412
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beindult a macesszal etetett gépezet Tiszaeszlár emlegetése
  2012-04-13 19:35:39, péntek
 
 



Beindult a macesszal etetett gépezet Tiszaeszlár emlegetése miatt


A Központi Nyomozó Főügyészség szerdán közösség elleni izgatás gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Parlamentben a múlt héten elhangzott, "Tiszaeszlár 130 éve" című felszólalás ügyében.

A feljelentő Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője. Köves úgy vélekedik, hogy a televízión keresztül közvetített beszédében Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője "az ország nyilvánossága előtt a magyar zsidóság ellen uszított, és ezzel közösség elleni izgatás bűntettet követett el".

Vajon mit akar vele kinyitni?

A Főügyészség szépen vigyázzba állt, végighallgatta az eligazítást és annak megfelelően nagy szorgalmasan nyomoztat. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy közösség elleni izgatáshoz közösség is kell, "magyar zsidóság" viszont nincs. Ezt már többször kibontottuk, de a most ébredezők kedvéért: valaki vagy magyar, vagy zsidó, a kettő ab ovo kizárja egymást. De ez sem Köves Slomót, sem a Főügyészséget nem zavarja.

"Egy zsidó számára nincs sértőbb, mint az igazság" - mondta a Nemzetvezető, s nem alaptalanul. Bár én végighallgatva Baráth Zsolt beszédét semmiféle uszítást nem érzékeltem, de egy zsidónak már az is elég, ha valaki egy 130 évvel ezelőtti tragédia igazságát ki meri mondani a 130 évvel ezelőtti elkövetőkről. Már a "zs" betűre is felkapják a fejüket, a végén elérjük, hogy meg sem várják: sértő-e, vagy dícsérő számukra valami, szaladnak feljelenteni.

A tiszaeszlári gyilkosság kapcsán az igazság egyértelmű, (bár állítólag van jobban dokumentált bűn is...), de kimondani tilos. Még utalást sem szabad rá tenni, senkinek, sehol. Egy képviselőnek sem a Parlamentben. Gyanítom, hogy igazából nem a konkrét eset miatt tett feljelentést Köves Slomó. Ez egy ürügy, sőt, lehetőség volt számára, hogy belénk rúgjon és rúgasson, sajnáltassa a fajtáját és bűntudatot keltsen az őslakosságban. Nem beszélve arról, hogy megmutathatta magát, mert az utóbbi években észrevehetően feltörekvő, a tülekedésben élenjáró zsidó vezető, aki sokra akarja még vinni. Van egy rossz hírem számára, mely szerint mi hungaristák bárhol, bármikor kiállunk az igazság mellett, nem vagyunk rá vevők, hogy egy Köves Slomó kicsoda és honnan jött. S ahogy lehet látni az országban, egyre többen követelik és merik kimondani az igazat, mert egyre többen ébrednek rá a hazugságokra és elégelik azt meg.

Szabadjon ennek jegyében soraimat egy másik idézettel zárnom, amely szintén a Nemzetvezetőtől származik: "Az igazság keresztre feszítve, bitóra húzva, suttogásra kárhozatva is igaz marad!"


(mti nyomán - Ladányi Kálmán)

Kitartás mozgalom


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán tovább emelné a benzin ÁFA-ját
  2012-04-13 19:35:05, péntek
 
  Orbán tovább emelné a benzin ÁFA-ját
2012, április 13 - 18:11

Ötkulcsos ÁFA mellett tette le voksát Orbán Viktor a kemma.hu-nak adott interjújában. A miniszterelnök a legmagasabb kulcs alá sorolná a luxuscikkeket (az ékszerektől a nagyon drága autókig). A barikad.hu által megkérdezett szakértő szerint ez újabb áremelkedéshez vezet.

BenzinárAz ötkulcsos ÁFA esetén az alapvető élelmiszerek, a rezsiköltségek és a gyerekneveléssel kapcsolatos áruk nagyon alacsony kulccsal adóznának, a luxuscikkeket pedig - az ékszerektől a nagyon drága autókig - magas ÁFA-kulcs terhelné - jelentette ki a kormányfő a megyei hírportálnak adott interjújában. Előzőleg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban megjelent cikkében fejtette ki, hogy kívánatosnak tartana egy 5, 15, 20, 25 és 30 százalékos kulccsal működő ÁFA-rendszert, azonban ezt ,,az unió még nem engedi".

A portálunk által megkérdezett szakértő megerősítette: a jelenlegi uniós szabályozással valóban szöges ellentétben áll a Matolcsy által felvetett, Orbán Viktor által most megerősített ötkulcsos ÁFA rendszere. A hozzáadott értékadóról szóló uniós irányelv ugyanis egyértelműen rögzíti: a tagállamok egy normál kulcsot alkalmazhatnak (ez idehaza jelenleg 27 százalék), ezen kívül további legfeljebb két kedvezményes ÁFA-kulcs bevezetésére van lehetőség. Magyarország az elsősorban a tejtermékekre, péksüteményekre alkalmazott 18, valamint a gyógyszerekre, gyógyászati segédeszközökre, továbbá újságokra, könyvekre és távfűtésre alkalmazott 5 százalékos kulccsal ezt a lehetőséget kimerítette.

Az irányelv ugyanakkor szigorúan rögzíti azt is, milyen termékekre, szolgáltatásokra alkalmazhatók a kedvezményes kulcsok - tette hozzá a szakértő.Ebbe a körbe azonban nem tartoznak bele olyan, a mindennapi élethez szükséges termékek, szolgáltatások, mint például a ruházkodás vagy a távközlés, így ezek ára egész biztosan emelkedne. Szintén nem alkalmazható a normál kulcsnál alacsonyabb ÁFA-kulcs a gázszolgáltatásra és az üzemanyagokra, tehát a 30 százalékos ÁFA-kulcs esetleges bevezetése miatt ezek esetében is áremelkedésre számíthatnának a magyar emberek.

H.É. - barikad.hu

http://barikad.hu/orban_tovabb_emelne_a_benzin_afa_jat-20120413


ROMBOLÁSBAN A KOMMENISTÁK CSAK KISINASOK EZEKHEZ KÉPEST!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidelitas is csatlakozik az Élősködők Menetéhez - új útvo
  2012-04-13 19:29:07, péntek
 
 

A Fidelitas is csatlakozik az Élősködők Menetéhez - új útvonalat javaslunk nekik



A Fidelitas fölszólította az ifjakat, hogy, tekintettel a jobbikos országgyűlési képviselők mára már elviselhetetlenné vált antiszemitizmusára, minél többen csatlakozzanak az Élet Menete elnevezésű tüntetéshez. A fideszes ifjúsági szervezet - akárcsak a magukat még mindig ifjúnak nevező nagy öregek - eddig még sosem meneteltek a külhoni magyarságot ért igazságtalanságok ellen. Mi új útvonalat javaslunk a fideszes fiataloknak.

Zoom

Fónagy János államtitkár szívélyes támogatásáról biztosította az Élet Menetéhez csatlakozó fideszes fiatalokat, olvasható a szívet-lelket melengető hír a Fidelitas honlapján. Az ifjak azért döntöttek a csatlakozás mellett, írja a szervező, mert elfogadhatatlannak tartják ,,a magukat nemzeti radikálisnak beállító képviselők" antiszemitizmusát. Az idézőjeles minősítés után szeretnénk megtudni az ifjaktól, hogy ha nem a Jobbikot, akkor kit tekintenek nemzetinek és radikálisnak?

Bizony, szerfelett fölháborodtak az igazi nemzeti fiatalok a Jobbik országgyűlési képviselőinek magatartásán, s fölkorbácsolt indulataik lefestésére a magyar történelemből előrángatták a jobb utósorsra érdemes Könyves Kálmán királyunkat is. A Szent István királyunk keresztség előtti nevével ékeskedő fidelitasos honlapíró, az Élet Menetének házon belüli szervezője eléggé képzavarosan keveri össze a jó Kálmán király által valóban nemlétezőknek nyilvánított ,,csodatévő hölgyeket" (strigas) a boszorkányokkal, de ezzel nem érdemes foglalkoznunk, mert elsődleges célunk nem a történelmi ismeretterjesztés, hanem a menetelés helyes útjának megmutatása.

A történelmi ismeretek hiányosságánál sokkal érdekesebb számunkra a Fidelitas honlapjára kitett bejelentés, miszerint az Élet Menetéhez csatlakozó ifjakat támogatásáról biztosította a jó öreg Fónagy János elvtárs bácsi, államtitkár, emberjogi harcos, kiérdemesült antifa, s nem utolsósorban a kádári korszak nyomuló, a komcsi pártközpont által megbecsült Borsod megyei közéleti embere. Arról a Fónagy elvtiről van szó, akit személy szerint is ,,aljas módon támadnak" a gaz antiszemita jobbikos képviselők, olvashatjuk a felhívásban. Fónagy elvtárs az egyetem elvégzése után - oda sem nagyon vettek föl akárkit - már a múlt század '70-es, '80-as éveiben kiérdemelte a pártvezetés bizalmát, s ezért egyik vezetői beosztást a másik után aggatták a nyakába. Putnokon, Ózdon, Miskolcon és másutt jó elvtársként volt ismeretes. Nem csoda, hogy az ifjak büszkék a mentorukra.

Életmenete a halál jelképével?
Életmenete a halál jelképével?

A Fidelitas ifjai - Fónagy et. áldásával - a fölhívásuk szerint azért is vonulnak az Élet Menetében, mert az antiszemita jobbikosok, a szóhasználatukat idézve, ,,rossz képet festhetnek hazánkról." Nos, kedves ifjú demokraták, ha valóban a ,,hazánkról rossz képet festők", az embertársainkat meghurcolók, meggyilkolók, megkínzók vagy az őket hazájukból elűzők, a történelmünket eltagadók és meghamisítók ellen kívánnak ágálni, akkor nekünk lenne egy javaslatunk a menetelésre kiválóan alkalmas, történelmi emlékeket ébresztő útvonalra.

A lobogó fáklyák fényében ezen az útvonalon emeljék majd magasba Rákosi Mátyás, Piros László, Korvin Ottó, Kun Béla, Farkas Mihály, Apró Antal, Péter Gábor és még sok más neves és kevésbé neves zsidó gyilkos, kínzólegény, komisszár kinagyított fényképét. Azoknak a fotóját szíveskedjenek magasba emelni, akik miután a szovjet tankok fedezékében a moszkvai emigrációból 1944-45-ben visszasompolyogtak Magyarországra, s goj kommunista tettestársaikkal együtt magyarok tízezreit nyomorították, gyilkolták meg, kínozták vagy kényszerítették a haza végleges elhagyására.

A menetelés útvonala kezdetének mi az Andrássy út 60. szám előtti részt ajánljuk, mert itt szép számban ,,dolgoztak" a népi demokrácia ellenségeit, a nyilas és ki tudja, hogy még milyen jelzővel illetett magyarok hatástalanításán tevékenykedő zsidó pribékek. Az Andrássy útról kiindulva, kis kitérővel, érdemes lenne érinteni a Köztársaság téri egykori pártházat, majd tovább menetelni egészen a Fiumei úti temető Munkásmozgalmi Panteonjában a feltámadás reményében örök álmukat aluszó zsidó tömeggyilkosok sírjáig. (R. M. sírját pont az ellenkező irányban, a Farkasréti temetőben találják.)

Ha a menetelés végén már az utolsó fáklyát is eloltották, a meghitt emlékezés csendjében szép halkan föltehetnének néhány kérdést egymásnak, vagy az önöket talán elkísérő Fónagy elvtársnak: miért van az, hogy a Fidelitas - a nagy öregekről nem is beszélve - nem szokott menetelgetni, mondjuk például a tragikus sorsú temerini fiúkért, a felvidéki nyelv- és állampolgársági törvény, vagy a rendszeres délvidéki magyarverések ellen? Eddig miért nem tetszettek vonulgatni a Délvidéken 1944-45-ben, csupán a magyarságuk miatt bestiális módon legyilkolt több tízezer magyar polgári személy emlékére? Ha kérdéseinkre megtalálják a helyes és megfelelő választ, kitehetik azt a honlapjukra, vagy elküldhetik a Kuruc.info szerkesztőségébe.
Ujj Ignác

http://www.kuruc.info/



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.