Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Hazárdjáték az államkasszával
  2012-04-15 22:52:52, vasárnap
 
  Hazárdjáték az államkasszával


Cucu441 | 2012-04-13 13:42:42




Itt a legújabb népsarc, a tranzakciós díj. Mondhat bármit Orbán Viktor, mekkora lesz ennek a mértéke, ez családonként havi több ezer forinttal növeli meg a kiadásokat 2013-tól. Megint, de megint a kispénzűekkel szórakoznak. Mit szeretnének, hogy éhen haljunk? Mert elbaltázták a gazdaságunkat? Azt a bizonyos "elmúltnyolcév" -et egy év alatt helyre lehetett volna rakni. Ez is azt bizonyítja, Matolcsy úgy gallyra tette hazánk gazdálkodását, mint annak a rendje. Ezt az elképzelést erősíti meg a tandíj bevezetése, melyet önköltségnek neveznek. (És ami ellen 2008-ban még népszavazást is tartottak). Számtalanszor eszembe jutott, számtalanszor megkérdeztem, de a Fideszre szavazók tudták 2010-ben, mire szavaztak? Nem értem, miért nem vallják be maguknak, ezt már nem vállalom, amit ez a kormány művel? A Gyurcsány - kormány ennek a töredékéért megutáltatta magát az emberekkel. Tényleg az sokkal nagyobb baj, amikor valaki csúnyán beszél egy amúgy zárt frakcióülésen vagy az, hogy ellopják a megtakarításunkat és mindenféle új adóval kiveszik az amúgy is csökkenő tárcánkból a pénzt? Döntsön mindenki maga. Itt is megmutatkozik, sokan érzelmi, és nem racionális alapon választanak maguknak pártot. Ezt tudja mesterien kihasználni a Kedves Vezető.

Bauer Tamás felvázolt egy félelmetes gazdasági jövőképet. Szerinte Orbán nem akar megállapodni az IMF-fel, hanem rá akarja tenni a kezét a Nemzeti Bank valutatartalékára. Ez véleményem az alábbi hatásokat váltaná ki: a miniszterelnök sikeresen tudná kommunikálni, lám, IMF - megállapodás nélkül is talpra tudunk állni. Végezetes dolog. Argentína a kilencvenes években is ezt tette. Nem sokára az argentin emberek a saját bőrükön érezték az államcsőd velejáróit. Visszakanyarodva hazánkra, Orbán ezzel két legyet üt egy csapásra: választásokat nyer 2014-ben, és ha esetleg még is elveszíti azokat, és a következő kormány nyakába szakad a krach, akkor tud rájuk mutogatni, milyen dilettánsok. Mindezt persze remekül fogják majd tálalni, és sokan be is fogják venni. Bízhatnak a választók rossz memóriájában is, hiszen egy idő után a legtöbben felejtenek, így erre is tudnak stratégiát építeni. Orbán ezzel is tudja biztosítani túlélését, ha esetleg balul ütnének ki a dolgok és kiszorulna a hatalomból két év múlva, mert így onnan még mindig lenne esély a visszatérésre. Persze, mindez csak vízió és őszintén remélem, nem fog bekövetkezni.

Én úgy vagyok, talán nem is baj, ha jön még jó sok adó. Fenékig a keserűség poharával! Úgy, hogy 2014-ben senkinek ne jusson eszébe megszavazni, ezeket.


http://cucu441.postr.hu/hazardjatek-az-allamkasszaval
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felháborodtak a baromfitartók
  2012-04-15 22:43:53, vasárnap
 
 
Felháborodtak a baromfitartók

2012. 04. 14. szombat. - 15:53

Szépen csendesen évről évre emelkednek az EU azon exportkvótái, amelyekkel a dél-amerikai, úgynevezett Mercosur-országoknak kedveskedik Brüsszel. (A Mercosur a dél-amerikai országok 1991-ben alapított kereskedelempolitikai szervezete.) Kiderült, hogy a korábbi kétoldalú megállapodásokat megfejelve a jelenlegi vámrendszert is teljesen lebontaná az EU, s ez beláthatatlan következményekkel járna a szakemberek szerint. A közösség ugyanis gyakorlatilag már most is szabadon, szinte megkötések nélkül engedi az tyúkunió területére a brazil vagy éppen argentin baromfi- és pulykahúst, cserébe pedig gépiparának, híradástechnikájának, pénzügyi szolgáltatásainak meghonosítását, banki szektorának letelepítését várja a másik kontinens államaitól.

,,Az ipari és pénzügyi lobbi felülírja a józan észt. Értetlenül állunk az uniós döntés előtt" - kommentálta a lapnak az EU-termelők piacainak elvesztését jelentő ,,kebelbarátságot" Bárány László. A Baromfi Termék Tanács elnöke kifejtette: az unióba áramló brazil baromfihúsexport már tavaly átlépte az évi háromszázezer tonnát, s ez a mennyiség a teljes magyarországi termelést is meghaladja. ,,Miközben Brüsszel drákói szigorral ellenőrzi az uniós, így a magyar termelőket is, luxuskörülmények közötti tartást előíró állatjóléti intézkedéseket hoz, mindenféle kontroll nélkül, a közegészségügyi kockázatokat figyelmen kívül hagyva engedi a közösségi országok piacaira áramolni a tizenháromezer kilométerről érkező húst. Az európai baromfitartók és -termelők szervezete, az AVEC évek óta bombázza az Európai Bizottságot, hozzon előírásokat, állítson fel követelményeket a Dél-Amerikából érkező exportra, de a testület elengedi a füle mellett az aggályokat" - jelentette ki Bárány László. Hangsúlyozta, jól jellemzi az unió Janus-arcúságát és kettős mércéjét a húsvét előtti uniós tojásmizéria. ,,A ketreces tartás betiltása miatt tojáshiány alakult ki Európában, ám ahelyett, hogy közösségen belül oldotta volna meg a kérdést Brüsszel, kedvezményes vámkvóta alkalmazásával Törökországból és az Egyesült Államokból hozott be tojást az unióba" - szemléltette az unió politikáját Bárány László.

A szakember kijelentette: a magyar termelők is nehéz helyzetbe kerülnek, és óriási a felháborodás. ,,Egyelőre még nettó exportőr a magyar baromfiszektor, miután évente 65-68 ezer tonna baromfihúst viszünk ki az unióba, miközben 13-15 ezer tonna uniós és 3-5 ezer tonna brazil import kerül a serpenyőbe. Pulykahúsból 28-32 ezer tonnát exportálunk évente, és 8-9 ezer tonna az import, de ennek a felét már a brazil pulykahús adja" - mondta Bárány László.

(elelmiszer.hu)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/felhaborodtak-a-baromfitartok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy ritka pillanat 1933-ból: egy rabbi igaz szavai a zsidókr
  2012-04-15 22:21:12, vasárnap
 
  2012-04-12. 12:39
Egy ritka pillanat 1933-ból: egy rabbi igaz szavai a zsidókról és Hitlerékről


Matthew Henry Halton (1904-1956) kanadai újságíró és rádióriporter 1933. április végén - három hónappal Adolf Hitler hatalomra kerülése után - elegyedett beszédbe egy Londonba látogató, Németországban élő öreg rabbival. A nyilatkozat a Border Cities Star című lap 1933. április 27-i számában jelent meg.
A rabbi többek között a következőket mondta:

,,A zsidók voltak az egyedüliek, akik nem szenvedtek a háború befejezése óta a Németországot sújtó gazdasági bajok következtében."
,,Németországban két hónappal ezelőttig a zsidók majdnem teljes mértékben uralták a sajtót, a tőzsdét, a nagyáruházakat, a színházakat, a mozikat és a luxustermékek kereskedelmét. Mindezek a területek azok, melyeken értéket állítanak elő és a közvéleményt formálják - és minden a zsidók ellenőrzése alatt állt, akik általában hivalkodással és közönségességgel irányítottak."
,,Ami most történik (vagyis a nemzetiszocialisták hatalomra jutása óta), az nem más, mint a fiatal Németország lázadása a közönségesség és a mocsok ellen, mely Berlin szennyes éjszakai életét is jellemezte - melyért a zsidók felelősek. A fiatal Németországnak elege van a néger zenéből, a néger táncból, a homoszexualitásból és a leszbikusságból, elege van a föld alatti bárok meztelen táncosaiból, az éjszakai bűntanyákból, elege van a zsidó plutokrácia közönségességéből, és a fiatal Németország szenvedélyesen rázza le magáról a háború utáni évek szexőrületét is. Ha Hitlernek sikerül megtisztítani Németországot az elmúlt 15 év mocskától, akkor a zsidók minden megtévesztése és erőfeszítése hiábavalónak bizonyul."

Már csak arra volnánk kíváncsiak - s a választ talán csak Steiner Pál tudná megadni -, hogy a rabbi szavainak a felidézése a mai Magyarországon gyűlöletkeltésnek minősül-e - vagy inkább kitagadják fajtársai, hiszen a talmudi tanításokkal szöges ellentétben álló tettre ragadtatta magát: igazat mondott.
A szóban forgó cikk:

Kattintson a képre az eredeti méretért!
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/94731/#ixzz1s8ssh95x
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Prohászka Ottokár és az Élet Menete
  2012-04-15 22:10:10, vasárnap
 
  Prohászka Ottokár és az Élet Menete


2012. április 15. 16:22
Szalay László - Hunhír.info



,,10 éves az Élet Menete Magyarország" - adja hírül a menetelést szervező alapítvány felhívása. Nem tudom, igaz-e a szép évfordulóról szóló hír, mert nem emlékszem arra, hogy 2003-ban is meneteltek volna az életmenetelők. Azt viszont tudom - mert az alapítvány honlapján olvastam -, hogy Az Élet Menete Alapítványt 2004-ben hívta életre a két alapító atya, Kézdy György és a nemzeti himnuszunkat évekkel ezelőtt pajzán viccelődésre felhasználó Székhelyi József. 2004 óta pedig nem telt el még tíz év - legalábbis az Európában honos Gergely-naptár szerint. Mindenesetre a mára időzített menetelés egy szempontból egyedi és kivételes: az egyik beharangozott szónok, Lezsák Sándor tegnap este visszalépett. Többek között - legalábbis ez a hír kereng az interneten - Prohászka Ottokár miatt.

Április 13-án, pénteken jelent meg a meghökkentő című írás a Népszabadság honlapján: ,,Meghökkentő: Lezsák is beszél az Élet Menetén". Vajon miért hökkent meg a cikket jegyző Czene Gábor Lezsák Sándor tervezett szerepvállalásán? Azért, mert Czenénk szerint Lezsák nem igazán ,,kóser." Íme a czenei hökkenés felvezetője:

,,Lezsák Sándort eddig nem zavarta az általa nagyra becsült személyek antiszemitizmusa, és kevés jelét mutatta annak, hogy különösebben foglalkoztatná a vészkorszak áldozatainak emléke. Ideiglenes házelnökként azonban vasárnap beszédet mond az Élet Menetén."

A fenti idézetben két állítás gabalyodik össze, de igazából a második a fontos: Czene mester szerint Lezsák Sándor eleddig kevés jelét adta annak, hogy a vészkorszak áldozatainak az emléke különösebben foglalkoztatná. Milyen jelekre gondolt Czene? S honnan tudja, hogy mi minden foglalkoztatja az egykori MDF egyik alapítóját?

De olvassuk tovább Czenénk szövegét:

,,Mindenesetre Lezsák Sándor részvétele - amit titkárságán is megerősítettek - meglepő. A jobboldali politikus példaképként tekint arra a Prohászka Ottokár katolikus püspökre, aki a Páva utcai holokauszt emlékközpont kiállításán - teljes mértékig megalapozottan - a 'konzervatív antiszemita ideológia egyik vezéralakjaként' jelenik meg."

Prohászka antiszemitizmusáról beszélni - ma már felettébb unalmas. Nem nehéz kiragadni az egykori fehérvári püspök írásaiból olyan részleteket, amelyek zsidóellenességét támasztják alá. De éppen az önkényes, a szövegösszefüggéstől eltekintő idézgetés jelzi az előítéletes gondolkodást. Ami Czene jellemzője. Meg a Páva utcai csapaté. Elég alaposan végigolvastam Prohászka Ottokár írásait, s rasszizmusnak nyomát sem találtam. Olykor általánosítva fogalmazott, ez tény, de ezért rögvest ráaggatjuk az amúgy ma már semmit sem jelentő (mert már agyonkoptatott) ,,antiszemita" jelzőt? Engem mellesleg egyáltalán nem érdekel, mi szerepel a Páva utcai kiállításon. Maga a Páva utcai intézmény sem érdekel. Amíg a Páva utcában az oktatási programok vezetője lehet az a Pécsi Tibor, aki a Képíró Sándor volt csendőr százados elleni hajszában gyalázatos, a büntetőtörvénykönyvbe is ütköző szerepet játszott, s aki nemcsak műveletlenségéről, hanem mély lelki züllöttségéről, a gyűlöletre való hihetetlen fogékonyságáról is tanúbizonyságot tett a nagy nyilvánosság előtt - nos, addig én a Páva utcát nagy ívben elkerülöm.
De térjünk vissza Czene írásához. A Lezsák-Prohászka viszonyhoz.

,,2008 őszén Lakiteleken, Prohászka mellszobrának avatásán Lezsák azért méltatta a püspököt, mert 'szót emelt a kozmopolita-parazita réteg visszaszorításáért, a magyarság felemelkedéséért'. Ismerve az antiszemiták szóhasználatát, és tudván, hogy Prohászka püspök milyen kifejezésekkel támadta a zsidóságot, Lezsák Sándor szavait nehéz lenne másnak minősíteni, mint burkolt zsidózásnak.'

Igen, ezt a czenei értelmezést képviselte 2008-ban egy másik akkori Czene, a szintén önjelölt Prohászka-szakértő, a volt Szdsz ,,fenegyereke", Gusztos Péter. De erről majd később. Nézzük, mit ír még a Gusztos-klón Czene:

,,A mostani házelnököt régi barátja, Csurka István antiszemita kirohanásai sem aggasztották. Idén februárban, az író temetésén közvetett módon még azt is tagadta, hogy Csurka egyáltalán antiszemita lett volna. Lezsák szerint Csurka az 'új magyar önépítés jegyében élt', ezért 'sütöttek rá gyalázatos bélyegeket'."

Ez is érdekes szövegrészlet. Czenénk szerint nemcsak Prohászka miatt nem ,,kóser" Lezsák, hanem azért sem, mert Csurka István temetésén ,,közvetett módon" tagadta az elhunyt író-politikus antiszemita mivoltát. Úristen! Ilyet leírni 2012-ben, ráadásul a magyarhoz nagyon hasonlító nyelven! Mi az, hogy ,,közvetett módon" tagadta? S miért nem kellett volna Lezsáknak tagadnia a czenei tagadnivalót? Netán törvény, rendelet, nemzetközi egyezmény rögzíti, hogy Csurka István ,,antiszemita" volt, s aki ezt tagadja - akár ,,közvetett", akár nem ,,közvetett" módon -, az nem ,,kóser"? Nem tudom, hányan ismerik Lezsák Sándornak a temetésen elhangzott beszédét. Tessék elolvasni, szép szöveg. Sokkal mívesebb, mint a czenei nyelvi téblábolás.

Lezsák Sándor tehát pénteken megkapta a magáét a Népszabadság ilyen ügyekre szakosodott megmondó emberétől. Másnapra változott a helyzet: kiderült, Lezsák mégsem beszél az ,,életmenetelőkhöz". Tegnap, tehát április 14-én este ennek okát is megvilágította Czenénk újabb opusza, melynek címe: ,,Élet Menete: Lezsák visszalépett". Czene szerint a menetelés szervezői arról tájékoztatták a Népszabadság szerkesztőségét, hogy Lezsák jelezte a visszalépését. S most olvassuk tovább a czenei magyarázatot:

,,Hivatalosan nem indokolta elhatározását, de döntése feltehetően összefügg a NOL-on megjelent írásunkkal. Cikkünkben arra hívtuk fel a figyelmet, hogy Lezsákot nem zavarta az általa nagyra becsült személyek - például Prohászka Ottokár és Csurka István - antiszemitizmusa. Ugyanakkor eddig kevés jelét mutatta annak, hogy különösebben foglalkoztatná a vészkorszak áldozatainak emléke."

Czenénkről nem állítható, hogy szerény ember. Azt írja ugyanis, hogy Lezsák visszalépése feltehetően összefügg az ő - tehát Czene - pénteki írásával. Elképzelem Lezsák Sándort, ahogy vidéki házában üldögélve olvassa Czene szövegét, s mire a végére ér, megrémül. Ráébred arra, hogy eleddig őt nem foglalkoztatta kellően a zsidó áldozatok emléke, viszont annál többet törődött két virtigli ún. ,,antiszemitával", Prohászkával és Csurkával. Lezsák tehát töredelmesen bevallja bűneit, meghajol Czene parádés érvelése előtt, s lemondja ,,életmenetelő" fellépését.
De írt ám mást is Czene Gábor, ami szintén ,,érdekes". Íme:

,,Internetes fórumokon heves tiltakozást váltott ki Lezsák Sándor részvétele. A szervezők is felháborodott telefonokat kaptak. Tartani lehetett attól, hogy sokan lesznek olyanok, akik a rendezvényen is hangot adnak nemtetszésüknek. Valószínű, hogy a házelnök mérlegelte a körülményeket, ezért lépett vissza."

Ha igaz, amit Czene állít a heves tiltakozásról, a telefonokról, meg a rendezvényen várható ,,nemtetszésről", akkor Lezsák tényleg helyesen cselekedett. Mert - tartja a mondás - aki a korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Jobb ezért megelőzni a bajt. Lezsák helyett az Országgyűlés fideszes korelnöke, Horváth János fog beszélni, s a meghirdetett programtól eltérően Erdő Péter bíboros szerepvállalása is a Lezsák lemondásával keletkezett úr betöltését szolgálja.
Foglaljuk össze a Prohászka-Lezsák viszonnyal kapcsolatos tényeket. Prohászka Ottokár születésének 150. évfordulóján - 2008. október 10-én - a Lakiteleki Népfőiskola kertjében fölavatták Prohászka Ottokár szobrát. Az eseményen jelen volt többek között Bábel Balázs érsek, Balog Zoltán fideszes honatya és Lezsák Sándor. A szoboravatás az Szdsz-ben természetesen kiverte a biztosítékot: 2008. október 14-én Gusztos Péter a következőket mondta az országnak a házában:

/.../ A hét végén megint valami nagyon sajátos dolog történt. Lezsák alelnök úr, úgy tűnik, újra harcba indult a szélsőjobboldali szavazatokért, és most éppen egy antiszemita püspök szobrának avatásakor idézte fel meleg szavakkal e püspök azon szavait, amelyek szerint 'a magyar zsidóság valójában egy kozmopolita, parazita réteg'. Ehhez csatlakozott a Fidesz által a Magyar Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöki székébe delegált Balog Zoltán képviselő úr, aki felemlegette a szerinte ma is aktuális prohászkai gondolatok - róla van szó - sorát.

Érdemes lenne tisztázni a magyar közvélemény legszélesebb nyilvánossága és a parlamenti nyilvánosság előtt is, hogy pontosan mely gondolatai azok Prohászkának, amelyeket ma is aktuálisnak tartanak a képviselő urak. Úgy gondolják-e, hogy 'a magyar zsidók egy poloskainvázió, egy patkányhadjárat részesei'? Úgy gondolják-e, hogy 'a magyar zsidóság egy betolakodó kisebbséget alkot, amely a keresztény népekre átokként terhelődő, élesen megjelölt faj'? Osztják-e Prohászka azon véleményét, miszerint a zsidóság - megint csak idézem - 'egy dögletes erkölcsi nézetekkel szaturált nép, akiket leginkább az erkölcstelenség, a pénzéhesség, a korrupció és a leánykereskedelem jellemez'?

Valóban megtörténik-e, vagy valami rossz álom, amit látunk, hogy 2008 Magyarországán a Magyar Országgyűlés egyik alelnöke és a parlament emberi jogi bizottságának elnöke egy ilyen nézeteket képviselő ember szobrának avatásán vesz részt, és arról beszél egy szoboravatáson, hogy ennek az embernek a gondolatai ma is aktuálisak Magyarországon? Egy olyan emberről beszélünk, akiről a Holokauszt Emlékközpont történészei úgy emlékeznek meg, mint a konzervatív antiszemita ideológia vezéralakjáról. Valóban megtörténik-e ez most itt, vagy valamilyen rossz álomban veszünk részt, fel fogunk ébredni, és kiderül, hogy ez az egész csak egy rossz álom, egy rosszul sikerült vicc?

Nincs semmi értelme újra a Fidesz-frakció vezetőihez fordulni, hiszen nem szokott következménye lenni semmilyen ilyen nyilvános kérésnek vagy javaslatnak. Természetesen továbbra is Lezsák képviselő úr marad a Fidesz-frakció által delegált alelnök, továbbra is Balog képviselő úr fogja képviselni az emberi jogi ügyeket a Fidesz-frakcióban és a nyilvánosság előtt. Nyilván maradhatnak a helyükön, és nyilván nem véletlenül mondanak ilyeneket, hiszen a legnagyobb ellenzéki párt minden bizonnyal rajtuk keresztül azokhoz a magyar választókhoz kíván szólni - sajnos vannak néhányan ilyenek -, akik a magyar zsidóságot hasonlóan látják, mint ahogy azt előbb Prohászka idézett szavaival leírtam."

Gusztos Péter már akkor - 2008 őszén - czenei gondolatokat fogalmazott meg. A Prohászka elleni kirohanás azonban akkor nem maradt visszhangtalan: többek között Semjén Zsolt, Spányi Antal fehérvári püspök, Lezsák és Balog képviselő urak is tiltakoztak Prohászka emlékének bemocskolása miatt. Gusztos azonban nem kért bocsánatot, sőt. Egy héttel később ismét nyelvi környezetszennyezést végzett az Országházban:

,,Konkrét idézetekkel alátámasztott kérdéseimre válasz helyett azt kaptam egy rövid, néhány szavas közleményben, hogy én magam gyűlöletkampányt folytatok. Szomorúan állapítottam meg, hogy Lezsák és Balog képviselő urak nem kívántak érdemi választ adni arra a kérdésemre, hogyan kell értenünk a kozmopolita parazitákról elmondott beszédüket, hogy mit tartanak aktuálisnak a múlt századi szélsőjobboldali terrornak szellemi értelemben megágyazó, kirekesztő és szalonképtelen megnyilatkozásokból.

Szeretném felidézni, hogy a képviselő urak által méltatott Prohászka Ottokár szerint a zsidóság valamennyi társadalom fekélye és megölője. A püspök egy helyütt kifejtette, hogy a zsidóság fekélye csontvázzá rágta a keresztény magyar népet, s a nemzetnek nagy részét koldusbotra juttatta. /.../ 1918-ban úgy vélte, a zsidók közül sokan degeneráltak. Később azt írja: egy rafinált, romlott, hiteltelen és erkölcstelen faj garázdálkodásáról van szó, poloskainvázióról, patkányhadjáratról. /.../ A szélsőjobboldali antiszemita mozgalmak pedig, azon túl, hogy hivatkozási alapként használták a nevét, magát a hungarizmus kifejezést is a főpaptól kölcsönözték.

Lehet minderre azt mondani, hogy egy liberális képviselő gyűlölködik, és bocsánatot kell kérnie akkor, amikor konzervatív képviselőktől azt kérdezi, vajon ezek-e azok a gondolatok, amelyeket 2008 Magyarországában a magyar közéletben, a Magyar Országgyűlésben aktuálisnak tartanak.
/.../ Én liberális emberként senki ellen semmilyen gyűlöletkampányt nem kívánok folytatni. A személyes hitét mindenkinek mindig messzemenőkig tiszteletben tartottam, és tiszteletben is fogom tartani. Ennél jobban csak azt tudnám tiszteletben tartani, ha az említett urak végre választ adnának az én kérdéseimre, hogy egészen pontosan vajon mit is tartanak aktuálisnak a prohászkai életműből."

A 2008-as ,,Prohászka-ügy" hamar lecsengett. Azóta nem nagyon támadták az egykori fehérvári püspököt, igaz, a zsigeri Prohászka-ellenességgel együtt annak hordozója, az Szdsz is eltűnt szörőstül-bőröstül-gusztosostul. Most azonban ismét előbányászta a témát a népszabis Czene. Ezért talán nem árt, ha - többek között Czene mester tájékoztatására - hosszabban idézek abból az interjúból, amely a Fejér Megyei Hírlapban jelent meg 2011. április elsején. Akit az újságíró faggat: Mózessy Gergely püspöki levéltáros.

,,- Úgy látom, az utóbbi időben a Prohászka személyét a liberális értelmiség részéről érintő támadások ereje mintha csillapodott volna. Változott a megítélés, vagy csak átmeneti tűzszünetről van szó?
- Nem tudok erre egyértelmű választ adni, én szeretném hinni, hogy már rendbe tettük a dolgokat. De félek attól, csak csendesedett a vihar. Annak idején, amikor az ilyen viták ismétlődtek, mindig igyekeztem azokat szakterületre, szakfórumokra terelni. Az Egyháztörténeti Szemle című lapban például vitáztam egy kollégával - korrekten, szakmai eszköztárral, indulatmentesen. Így a szakmai közvélemény számára nyitott kérdésekre sikerült választ adnunk. Ettől még az, hogy a közgondolkodásban, az ideológiák mentén, netán a politikai erők tüzében ki és mikor támad föl, kiszámíthatatlan. Hiszen a liberális közvéleményt a szakmai vita nem győzte meg, mert el sem érte. A meggyőzés és a megismertetés hosszú folyamat, amelynek még nagyon az elején tartunk.
- Mi a legfontosabb cáfolat? Vagy azt gondolja, ne ismételjük meg a vádat sem?
- Nem lenne értelme most ezeket részletezni. Összességében inkább azt tartom fontosnak, hogy az életmű egészéből ne szakítsunk ki mondatokat, és vegyük észre azt, amit egyébként elismert a másik fél is: hogy a Prohászkának tulajdonított zsidóellenesség nem faji alapú. Kritikai él van mögötte, amelyben általánosít. Ezzel valóban hibát követett el, de abban a korban mindenki általánosított, a zsidó szerzők is. Létezett az egyéniségének egy kimutatható gondolatfejlődése. Prohászka Ottokár élete végén olyan szövegeket írt, amelyek teljesen ellentmondanak a képnek, amit rá próbálnak erőltetni. Ha ezekkel a szövegekkel nem foglalkozunk vele kapcsolatban, akkor megcsaljuk magunkat.
- Emlékezetes eset szobrának ledöntése. Került elő abban az ügyben új adat?
- A szociáldemokraták, s nem is a kommunisták tették, amit tettek, de volt egyházi szervezet is, amely hibázott. Károlyi Mihály kifejezetten kérte, amikor hazakerült Párizsból, hogy a Károlyi-kertből tüntessék el Prohászka Ottokár szobrát, noha ő eskette meg annak idején. Az Esztergomi Érseki Hatóság, amely illetékes volt a területen, több megkeresés ellenére nem mozgatta a füle botját sem. Ezután történt, ami történt.
- Igaz, hogy Faludy György megbánta, hogy ott volt?
- Azt írta később, bánja, de nem ideológiai okokból, hanem csak azért, mert szobrokat döntögetni úgy általában barbár tett. De ennek a történetnek most nincs semmi aktualitása. Fontosabb cél, hogy jövő ilyenkorra, egy kerekebb évfordulón az újabb kutatási eredmények egy újabb tanulmánykötetben lássanak napvilágot.
- Prohászka életműve miért példa manapság?
- Nagyon sok tekintetben az. Mély, elkötelezett keresztény hit és egyházhűség élt benne, amely akkor sem csökkent, amikor az egyház igazságtalanul bánt vele. Nagyon mély volt szociális érzékenysége is, amit elméleti teoretikusként és gyakorló karitászként is képviselt. Valóban eladományozta mindenét. Ma, amikor a társadalom széles rétegei csúsznak le, ez roppant fontos példa. Az is, hogy nem indulatból vitázott ideológiai ellenfeleivel, hanem pontosan ismerte azok nézeteit. Liberalizmusról, szociáldemokráciáról hihetetlen tudással beszélt. Ez a fajta felkészültség nagyon fontos lenne ma, bármiféle értelmes dialógushoz."

Ehhez az idézethez kommentár nem kell, minden szava egyértelmű, világos. 2008-ban a Prohászkára szórt liberális rágalmak tiltakozást váltottak ki egyházi részről is. Most, az idei Élet Menete előtt ismét mocskolták Prohászkát (nemcsak a czenei lap, hanem például az Amerikai Népszava is - ez utóbbi sokkal alpáribb módon). Nem hallottam, hogy egyházi részről bárki tiltakozott volna. Azt viszont olvastam, hogy Erdő Péter bíboros beszélni fog a menetelésen (bizonyára nem Prohászka Ottokár védelmében). 2008 óta ennyit változott a helyzet. Szomorú.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=52497
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán idők focija
  2012-04-15 20:14:35, vasárnap
 
  2012.04.12. 05:25

Orbán idők focija


Sűrű napokat élünk. Annyira sűrűket, hogy egy uniós intelem után maga az állami milliárdok fölött basáskodó főcivil szervez békemenetet az IMF helyi irodájához, hogyaszongya: kézicsókolom aranyos drága Ivascsenko asszony, akkor mi most oppardon tévedtünk, mert mikor azt mondtuk nem leszünk gyarmat akkor kivontuk a nyakunkon hordott víztoronybúl a zokszigént, és az agyi hypoxia állapotába kerültünk a hosszú gyaloglástól. Mára megpihentünk, és gyarmat továbbra sem lennénk, de kantontól vármegyéig bármi már igen, csak kéne végre az a kurva lóvé. Teccikéteni?

Mit tesz egy kormány ilyen válságidőszakban? Leszarja a gyerekeket a szüleikkel együtt, mert szubjektív okok fontosabbak egy iskolában a szakmaiaknál. Úgy dönt, a nyuggereknek nem kell odaadni amit nem kötelező, kétmillió forintot elrabolnának pánikgombjaikkal a központi költségvetésből ezek a nyavalyások, tátongó léket vernének a gyorsnaszádra, és Kusza Szem sorhajómatróz megint tologatva rendezgethetné a színes fagolyókat a táblácskáján. Új adót vet(ne) ki, és nekilát stadiont építeni. Mit stadiont, egyenesen ékszerdobozt. 3500 főre az 1789 lelkes Felcsúton. A Szeretett Vezető szülőfalujában. A telkén.

Ez az Orbán idők focija: olyan lendülettel rúgnak fel bármit és bárkit, hogy a szándékos trógerségből doktoráló Realos Pepe zokogva esdekel a receptért. Semmi nem fontos és pláne nem szent. A gyerekek érettségizzenek a chipszerelőből lett igazgató felügyelete alatt, a szülőknek kuss, a gyerekek jövőjéért otthon aggódjanak a négy fal között halkan és csendben, a nyugger, ha focizni vagy meccsre járni már nem tud, akkor pánikolni se tudjon. Elvégre, ha odaadják azt a kétmilliót, akkor nem kerül elég csillámpor a stadion eloxált büfékilincsére. Éljen a NER, éljen a Magyar Foci, cél a megyei másodosztályú világbajnokságot Felcsútra hozni.

De miért állnánk meg itt, és érnénk be ennyire kevéssel? Ha mini ékszerdoboz stadiont lehet építeni, akkor bizonyára megoldható egy szupermini stadion építése is Orbán Cinege úti házának kertjébe. Javaslom, hogy a Közgép haladéktalanul, közbeszerzési eljárás nélkül lásson neki az építkezésnek, Kedves Vezetőnk komfortérzetén sokat javíthatna, ha a svábhegyi budiablakból is egy stadionra látna.

Amíg ők ezzel foglalatoskodnak, addig üljön össze a bizbaszügyi bizottság, és tervezzen meg egy extra szupermini stadiont a Nándorfehérvári teremben berendezett miniszterelnöki dolgozószobába. Minek a grandiózus tér, ha nem uralod, ugye? Így legalább a teljesség felé ismét tennénk egy tétovának nem nevezhető lépést, hisz nemzetünk felemelkedésének záloga a Vezető maradéktalan boldogsága és öröme. Megvalósulás esetén a vendégségbe érkező nyugdíjasoknak bemutathatja: jólfigyeljetek, szilikon gerinccel beszabehu úgy megy a frísztájl foci!



Reménykedjünk kedves Feleim, hogy a békemenetelők nem adják fel a nyilvános mea culpázást egykönnyen, és sirámaik a röhögés után szánalmat is ébresztenek a szigorúra húzott tekintetekben. Mert, ha a stadionba dajcstominak kell állampapírért beléptető rendszer cserélni a kínai piacon, azzal a mozdulattal a csődöt is bejelenthetjük.

http://varanus.blog.hu/2012/04/12/orban_idok_focija
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veled, Európa, de nélküled, EU - Mezőgazdaság
  2012-04-15 19:53:47, vasárnap
 
  Veled, Európa, de nélküled, EU - Mezőgazdaság
2012.04.13. 01:08


"A mezőgazdaság a nemzet természetes erőforrása, boldogulásának alapja, vagy a nemzet zsarolásának eszköze? A nemzet elidegeníthetetlen tulajdona a föld, vagy szabadpiaci áru? Elsődlegesen a nemzetet kell ellátni magyar élelmiszerrel, vagy az idegeneket? A földművest gyarapítsa munkájának eredménye, vagy az idegen spekulánsokat?"

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UKCkW_eAbTg

A műsor vendégei: prof dr. Ángyán József egyetemi tanár és dr. Halász József jogász." (Paragrafus, Fix.tv, 2008. 04. 28.)
Banánköztársaság



A banánköztársaság kifejezést pejoratív értelemben olyan (általában latin-amerikai illetve karibi) országokra értjük, amelyek politikailag instabilak és élükön egy korrupt és törvénytelen eszközökkel kormányzó párt vagy diktátor gyakorolja a hatalmat. Ebből az instabilitásból következik, hogy ezen államok gyakran színterei politikai puccsoknak és forradalmaknak.



A térség jellemző mezőgazdasági terményeinek, elsősorban a banánnak és az ananásznak a hasznosítására az amerikai United Fruit Company vetette meg a lábát ezekben az országokban, a 19. század végén. A mamutkonszern hamarosan kizárólagos termeltetési és felvásárlási monopóliumokra tett szert, és mivel az érintett országok exportképes termékeinek közel 90%-át a banán tette ki, az értékesítés pedig a UFC kezében volt, az adott országok nemzetgazdasági - és ezáltal politikai - szinten gyakorlatilag az amerikai megavállalat függőségébe kerültek.

A UFC a helyi politikai vezetés és gazdasági stratégia tekintetében egyaránt dominált, a köztársasági berendezkedési forma díszletté vált, amelyet áthatott a korrupció. A politikusoknak a gazdasági kényszerek miatt igen szűk mozgástér jutott, előtérbe kerültek a személyes ambíciók, ami instabilitáshoz, csatározásokhoz, válságokhoz, puccsokhoz, illetve ezek állandósulásához vezetett. Eközben a UFC tényleges gazdasági dominanciája nem sérült, mert minden hatalomra jutott erő számára egyaránt létkérdés volt a banánexport és az abból származó bevétel folyamatosságának biztosítása.

A UFC a saját érdekeit (de csak azokat) maximálisan biztosította a térségben, saját használatára épített infrastuktúrát, kutatólaboratóriumokat, végzett növénynemesítést stb., de a térséget gyakorlatilag saját gyarmataként kezelte.

Először O. Henry amerikai író és humorista használta 1904-ben a Cabbages and Kings című novelláskötetében, egy ,,Anchuria" nevű, Hondurasról mintázott fiktív országra. A ,,köztársaság" szó ironikusan a helyi politikai viszonyok operett-jellegére, a ,,banán" szó pedig a térség alapvető árucikkére utal

http://kkbk.blog.hu/2012/04/13/veled_europa_de_nelkuled_eu_mezogazdasag#more43341 15
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forrósodik a helyzet Romániában
  2012-04-15 19:44:58, vasárnap
 
  Forrósodik a helyzet Romániában

2012. április 15. 09:55:07

Marosvásárhelyen vélhetően a magyarok nem lesznek képesek közös jelöltet állítani a június 10-i önkormányzati választásra, míg Basescu elnök pártja várható bukása ellenére is megtartaná a hatalmát. Forrósodik a helyzet keleti szomszédunknál.

A június 10-i önkormányzati és az év végi parlamenti választások közeledtével egyre inkább felforrósodik a romániai közélet és magyar közösségen belüli viták is újabb fejezetekkel bővülnek. Úgy tűnik, Marosvásárhelyen továbbra is képtelenek a megállapodásra a magyar erők egy közös polgármester-jelöltben, amit csak tetézett, hogy az RMDSZ visszavonta Vass Levente támogatását, és Frunda Györgyben találta meg az ideális politikust.

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerint Frunda többször is visszaélt a választók bizalmával. Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében, a román küldöttség vezetőjeként tüntetőleg képviselte a román nemzetállami szempontokat a Székely Nemzeti Tanács több mint kétszázezer szavazattal megtámogatott területi autonómiaigényével szemben. Egyike volt az RMDSZ azon politikusainak, akik ellenezték a magyar állampolgárság egyszerűsített megadását az azt igénylő külhoni magyaroknak - vélekedett az EMNP.

Lemondana, ha...

Frunda elmondta, tárgyalásokat kezdeményez a Magyar Polgári Párt (MPP) polgármesterjelöltjével, Benedek Imrével, a független jelöltként induló Smaranda Enachéval és ,,mindazokkal, akik szükségét érzik a változásnak". Az MPP által szorgalmazott előválasztást a politikus elutasította, mivel azt csak egy-egy párton belül érdemes szervezni. Minden jel alapján arra lehet következtetni, hogy a magyar pártok képtelenek lesznek a megegyezésre, így Dorin Florea vélhetően a helyén maradhat.

Az országos erőviszonyokat tekintve Traian Basescu elnök bejelentette, hogy abban az esetben lemond idén a mandátumáról, ha az ellenzéki pártok támogatják az általa javasolt választójogi alkotmánymódosítást, amely a háromszáz főre karcsúsított, egykamarás parlamentre és 4 éves elnöki mandátumra való áttérést célozza. Az ellenzéki Szociálliberális Szövetség (USL) elutasította az ajánlatot, mivel nem bíznak Basescuban, az alkotmánymódosításról pedig majd maguk gondoskodnak a választások után.

Az ellenzék kell

Erre minden esélyük megvan, mivel jelenlegi támogatottságuk 50 százalék körül van, míg a kormányzó Demokrata Liberális Párt 20 százalékos népszerűségnek örvend. Talán éppen a várható leváltás miatt döntött úgy a törvényhozás, hogy az eddigi mintegy 4 és fél millió szavazat helyett 9 millió voks kell majd az elnök eltávolításához, ha erre egy referendum keretében kerülne sor. Mint ismert Basescut 2007-ben próbálták ilyen módon elmozdítani, de a választók 75 százalék az elnök mellett állt ki.

A novemberi választást alapvetően határozhatja meg, hogy a kormányon lévők meg tudnak-e egyezni a rendszer megváltoztatásában. Jelenleg a parlamenti helyek felét egyéni választókerületes, másik felét pedig pártlistás rendszerben töltenék be. A törvénymódosításnak akkor van esélye, ha sikerül az ellenzéki párszövetség támogatását is élvező, konszenzusos megoldást találni, amire nincs túl sok esély.

Forrás: MN


http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=98389
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarok többségét egységbe forrasztja a jelszó: nem lesz
  2012-04-15 19:32:48, vasárnap
 
 
A magyarok többségét egységbe forrasztja a jelszó:
nem leszünk gyarmat!


Koldus Kálmán - Hunhír.info

A magyarok többsége nem tartja jogosnak az EU döntését az országot megillető kohéziós források felfüggesztéséről, az események hatására tovább romlott az unió általános megítélése - derült ki a Századvég Alapítvány április elején készített közvélemény-kutatásából. A Nem leszünk gyarmat! jelszót folyamatosan és következetesen kommunikáló Jobbik számára ez egyértelmű üzenet: A magyar ősnép mivoltjának hangsúlyozása, a magyar identitás fontosságának erősítése, az Európa közepe a mi hazánk kitétel nyomatékosítása, a fentieket nemzeti privilégiumként hangsúlyozó hagyományőrző, radikálkulturális egyletekkel, csoportokkal, vagy akár véleményformáló, közismert személyiségekkel való kapcsolatfelvétel, a közös munka, a társadalmi és szavazóbázis kiterjesztését jelentheti. Politikai kommunikációs szempontból pedig tovább kell mennie a Vona Gábor, Szegedi Csanád által fémjelzett úton: az aktuálpolitikai helyzetet felvázoló beszédekben, parlamenti és közösségi megszólalásokban mindig helyet kell kapnia a több ezer éves múlt, annak hatásaira, jeles eseményeire való visszatekintés, mert a felmérések is igazolják: a csillagváltásként jellemezhető elsinkófált rendszerváltást a fejekben kell hatalmas kommunikációs hadműveletekkel először helyre tenni, feltárni, majd a lélek, a gondolat, a tudás és az érzelem talaján mozogva elsőként az igazi lelki szellemi váltást, és változtatást levezényelni. Erre van ugyanis hatalmas többségi igény. A békemenetesek Nem leszünk gyarmat! jelszóval meghirdetett rendezvénye több embert vonzott, mint a Fidesz március 15-ei ünneplése. Viszont a Fidesz holdudvarához tartozó szervezők nem feszíthetik tovább a húrt, mert ezzel kormányzópártjuk európai tárgyalásait veszélyeztethetik. A konstruktív ellenzéki erőként jellemezhető Jobbik előtt viszont hatalmas mértékben kitárult az ez irányú tér.

Az elmúlt hónap egyik legjelentősebb politikai fejleménye az volt, hogy az uniós tagállamok pénzügyminiszterei jóváhagyták a Magyarországot megillető kohéziós források részleges felfüggesztését 2013. január 1-től, egyúttal úgy határoztak, hogy ha az ország megteszi a szükséges kiigazításokat, az intézkedést már júniusban hatályon kívül helyezik.

A Századvég felmérése szerint a magyar lakosság csaknem négyötöde (79 százalék) hallott a döntésről. A határozatot azoknak a választópolgároknak az abszolút többsége, 65 százaléka, akiknek van véleményük, nem tartja jogosnak, mert megítélésük szerint Magyarország a jelenlegi gazdasági körülmények között mindent megtett, hogy csökkentse az államadósságot és a költségvetési hiányt - fejtették ki.

Úgy fogalmaztak, a kérdést politikai önbesorolás és pártpreferencia szerint vizsgálva megfigyelhető, hogy a magukat jobboldalinak vallók (83 százalék) és a középen állók (65 százalék) többsége nem tartja jogosnak, míg a baloldaliak többsége (60 százalék) inkább jogosnak tartja a kohéziós források megvonását. Mint rámutattak, nemcsak a Jobbik (52 százalék), de az LMP szimpatizánsainak többsége (53 százalék) szerint is jogtalan a források felfüggesztése.

A Századvég szerint jelentősen romlott az EU megítélése a magyar lakosság körében, több mint nyolcszor annyi választópolgárnak romlott a véleménye (42 százalék), mint amennyinek javult (5 százalék). Ebben a kérdésben jelentős különbségek tapasztalhatók a politikai "önbesorolást" vizsgálva, viszont minden oldalon sokkal magasabb lett a kedvezőtlen megítélés aránya - írták.

Kifejtették: a jobboldaliak 59 százalékának romlott, és csak 3 százalékának javult a véleménye az unióról. A középen állóknál ez az aránypár 40 és 4 százalék, a baloldali szavazók esetében pedig 23 és 9 százalék - fűzték hozzá.


HunHír.info


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hiteltörlesztés és a sárga csekk után is adót szedne be a
  2012-04-15 19:30:11, vasárnap
 
 
A hiteltörlesztés és a sárga csekk után is adót szedne be a kormány

2012. április 11., szerda, 16:23


A bankautomatás készpénzfelvétel, a munkabér bankszámlára utalása, csoportos beszedési megbízás után kellene fizetni a kormány terveiben szereplő pénzügyi tranzakciós adót. A cégeknek az után is tranzakciós adót kellene fizetniük, amikor az államkasszába utalják a dolgozóik járulékát és az áfát. A bankok csak felszámítják az adót, befizetik, de a terhét az ügyfelek viselik.


Minden bankszámla-tulajdonos, a diákhitelt felvevő egyetemistától kezdve a munkavállalón és a hitelét törlesztő személyen át a járandóságát bankszámlára kapó nyugdíjasig bezárólag viselheti a pénzügyi tranzakciós adó terhét, ha az a jelenlegi az [origo] által megismert formájában valósul meg.

A kormány egy-egy megszorító csomagot dolgoz ki erre és a 2013-as évre, a munka a célegyenesbe érkezett. Amint arról beszámoltunk, akár már ezen a héten megszülethet a döntés, de az sem kizárt, hogy csak a jövő héten tesz pontot az ügy végére a kabinet.

Nem az NGM akarta

Az előkészületekre és informális egyeztetésekre rálátó források arról tájékoztatták az [origo]-t, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium stábja másképp alakította volna a terveket. A minisztérium szakemberei olyan csomagot tettek le a kormány asztalára, amely szinte kizárólag kiadáscsökkentéssel próbálta meg betömni a költségvetésben idén tátongó 150, és jövőre becsült 400 milliárd forintos lyukat. Az NGM-es szakmai javaslat nem egyszeri vágásokkal, hanem strukturális átalakításokkal operálna, és mind a szerkezetét, mind a nagyságát illetően közel állhat ahhoz, amelyet az EU és az IMF szívesen látna, de ennél pontosabbat forrásaink nem tudtak mondani.

Az egyeztetések későbbi fázisában azonban az NGM-en kívült megszületett az a csomag, amelyik javarészt pluszbevételekkel igyekszik az egyensúly irányába billenteni az államháztartást. Úgy tudjuk, hogy az NGM-es pakk háttérbe került, és nagyobb esélye van annak, hogy némi spórolás - 40 milliárdos pénzbefagyasztás a minisztériumoknál - mellett adóemelésekkel foltozza be a kabinet a költségvetési lyukat.

Készpénzfelvétel vagy az adó elutalása után is kellene adót fizetni

Ennek az akciótervnek a gerincét a pénzügyi tranzakciós adó adná, amely a tervek szerint legalább 100 milliárd forintot hozna az állam konyhájára, de akár ennek a duplája is beszedhető lenne. Ez nem a klasszikus Tobin-adó, nem a rövid távú spekulatív ügyletek, nem a részvénykereskedés, a határidős ügyletek után kellene fizetni, hanem olyan pénzügyi műveletek után, amelyet a lakosság és a termelő vállalatok java része végez.

Úgy tudjuk, a csoportos beszedési megbízások, a rezsi sárga csekken történő befizetése, a pénzátutalások (például amikor megérkezik a bankszámlára a munkabér), készpénz elhelyezése és kivétele a bankból, beleértve a bankautomatából való készpénzfelvételt is, a hiteltörlesztés és akár a folyószámla-vezetés után is adót kellene fizetni. Amikor cégek elutalják folyószámlájukról a járulékokat, társasági adót, áfát, a dolgozók utáni közterheket az adóhatósághoz, akkor ezen tranzakció után még ezt az új pénzügyi adót is meg kellene fizetniük.

Információink szerint az adó nem érné el a tranzakciók értékének 1 százalékát. A tervek szerint az adó halmozódhat, például amikor valaki megkapja a munkabérét, abból pedig kifizeti a rezsit, akkor előbb a munkaadóját terhelik az adóval, aztán a magánszemélyt.

Mint a baleseti adó

Az adót a bankok fizetnék be, de továbbháríthatják az ügyfeleikre, vagyis a tényleges terhet az ügyfelek viselnék. A kormány által tervezett pénzügyi tranzakciós adó hasonló lenne, mint az idén bevezetett baleseti adó (a biztosítók számítják fel a kgfb-díj után és fizetik be az államkasszába, de áthárítják az autósokra, mert az adóval megemelt kgfb-díjat kérik el az ügyfelektől) és a munkavállalót terhelő személyi jövedelemadó, járulékok (itt a munkahely vonja le és fizeti be a közterhet, és a nettó bért fizeti ki a dolgozónak).

A pénzügyi tranzakciós adó a lefeleződő, az államnak jövőre 90 milliárd forintot hozó bankadó mellé jönne be.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/gazdasag/20120411-a-hiteltorlesztes-es-a-sarga-csekk-utan-is-adot -szedne.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasónk: Valami bűzlik!
  2012-04-15 19:25:00, vasárnap
 
  Olvasónk: Valami bűzlik!




"Foglaljuk össze az elmúlt 3 hónap publikációit, médiamegjelenéseket,- sorrendben!

1.: MTV1-en a híradóban mutatták a metró vonalak atombiztos voltát. 48000 ember fér el benne és a generátorok 6 hónapig bírják.....

2.: A Margitsziget alatti atombiztos óvóhelyet rendbe hozták, ahol a parlamenti vezetőink, és a vezérkar számára vezetési pontot újítottak fel.

3.: A Gellért-hegynek támaszkodó Országos Légvédelmi Parancsnokság 40 m. mélyen lévő bunkerrendszerének kábeleit kicserélték. A készletek feltöltése megkezdődött.

4.: Az MTV 1-en a híradóban bemutatták, a Csepeli lakótelep alatt titokban húzódó bunkermúzeumot, melyet megnyitottak a nagyközönség színe előtt.....

5.: A Semmelweis Orvostudományi Egyetem 20000 db ( Húszezer! ) gázmaszkot, és vegyvédelmi öltözetet rendelt, amelyeket le is szállítottak annak rendje és módja szerint.

6.: A DEMOKRATA magazinban egy argentín fiú naplóját közölték le a több hónapos zavargásokról, amely Buenos Aires városát pokollá változtatta miután az IMF leminősítette őket, és kitört a lázongó pokol..A város halálos csapdává változott, halottak az utcán s.t.b. Miképpen tud az okos ember vidékre lehúzódni, ahol még önellátásra be lehet rendezkedni...

7.: Könyvek jelennek meg az önellátó családi gazdaságokról, a TÚLÉLÉS TITKA címmel....

8.: A BARIKÁD hetilap leírja , hogy miképpen védhetjük meg magunkat?

Svájcban 274000 atombiztos óvóhely van, és itthon is egyre több cég él abból, hogy ilyen óvóhelyeket építenek a családi házak pincéiből nyíló kazamatának végébe, és pánik-szobákat alakítanak ki a lakásokban.

9.: ANGELA MERKEL azt mondja, hogy " Európában senki ne gondolja, hogy nem lesz háború a közeli jövőben.

10.: Anglia bejelentette, hogy megvédi országát, és annak határait. Megkezdte a felkészülést a harcra.

11.: A mozgósítás, és az összeírás már nyíltan zajlik itthon is. Erről most itt nem beszélnék.

(Majd beszélünk mi: 1, Hadkötelesek: irány Oroszország! 2, Burkolt sorozás kezdődött - szerk.)

12.: A tartalékos tiszteknek és a mozgósító szolgálatnak kötelező a hajukat lenyírva a behívási-kiértesítési protokollnak megfelelően - magukat azonnal elfogadhatónak és fizikailag szinten-tartani!

13.: országos riadópróbát tartottak Budapesten óriásit szirénázva

14.: kiküldték a tartalékos-mozgósítási behívót a tartalékos állományú magyar NATO katonáknak IS "
2012. április 14.


http://jovonk.info/2012/04/14/olvasonk-valami-buzlik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.