Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az örökkévalóság küszöbén (IV.)
  2012-04-02 10:12:16, hétfő
 
  Eltétetett nekem az igazság (a megigazult élet) koronája,
amelyet megad nekem azon a napon az Úr, az igaz bíró.(2 Tim 4, 8)




Az apostol azzal a biztos reménnyel áll a halál előtt, hogy megkapja az igazság koronáját. Isten gyermekei bizonyosak abban, hogy koronát kapnak. Az Ige beszél az élet koronájáról és a dicsőség koronájáról is. Többször találkozunk ilyen fogalmi összekapcsolásokkal az Újszövetségben. Az örök élet, a dicsőség és a megigazulás az a korona, amit Isten gyermekei kapnak egykor.

Kétféle megigazulás van. Ha a bűnös bűnbánattal jön a Megváltóhoz és bízik benne, akkor minden érdem nélkül ajándékul kapja a megigazulást. Maga Jézus Krisztus lesz az ő igazsága. Aki ezt a kegyelemből ajándékozott megigazulást megőrzi és mindinkább magáévá teszi, életében hatni engedi és megtermi az igazság gyümölcsét, azt a bíró végérvényesen igazolja, vagyis igazsággal koronázza meg. Az angyalok és a választottak elé igazként állítja oda. Rajta beteljesedik ez az Ige: ,,Az igazak fénylenek, mint a nap az ő Atyjuknak országában." Így lesz az igazság, a megigazulás, ragyogó koronává.

Ezt a bíró azért teszi, mert Ő maga igaz. Az istentelennek rémítő az isteni igazság, de a hívőknek vigaszuk. Itt a világ félreismeri, kiveti, elárulja és gyalázza őket. Az igaz bíró azonban tisztességre emeli és befogadja őket az igazak közé, akik öröklik az országot. Ez a korona azonban nemcsak az apostolok és Isten országa más nagyjainak az előjoga és kiváltsága. Az Úr megadja mindazoknak, akik örülnek az Ő megjelenésének, elszakadnak a világtól és kitartással futnak az örök élet felé, miután kegyelemből megigazultak, igazzá lettek. A szenvedésben és a halál közelében is vigasztaló, ha erre a koronára tekintünk.




,,Ama szép hon felé száll az én óhajom, ahová mihamar bemegyek.
Ott fogad engemet Mesterem, Jézusom, hogy vele örökké ott legyek.

Kapok-e csillagos, ragyogó koronát, ama szép honba' fenn odaát,
Amikor lelkem a mennybe száll, kapok-e ragyogó csillagos koronát?

Most tehát munka vár szüntelen énreám, amihez Mesterem ad erőt.
Azután megkapom csillagos koronám angyalok és a sok szent előtt.

Vár reám csillagos, ragyogó koronám, ama szép honba' fenn, odaát!
Amikor lelkem a mennybe száll, vár reám ragyogó, csillagos koronám!"

Oázis
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Isten felnyitja a szemed az akadályokra
  2012-04-02 09:46:33, hétfő
 
  "Ekkor az ÚR megnyitotta Bálám szemét, aki meglátta az ÚR angyalát, amint ott áll az úton kivont karddal a kezében. Bálám meghajolt, és arcra borult." (4. Mózes 22:31.)




Vannak dolgok, amiket életed során meg akarsz tenni. Vársz, mikor kezdhetsz neki a céljaidnak, álmaidnak. El akarsz indítani egy üzletet, családot alapítani, vagy karriert. építeni. A tőled telhető legjobban próbálkozol, de úgy tűnik nem akar összejönni. Nem tudod miért.

Szükséged van a Szent Szellemre, hogy felnyissa a szemed, vagy megvilágítsa az utadban lévő akadályt.

Szükséged van rá, hogy azt tegye veled Isten, amit Bálámmal tett a 4.Mózes 22-ben. Talán emlékszel a történetre. Bálám Isten prófétája volt, aki beleegyezett, hogy segít a rossz fiúknak. Ahogy Bálám elindult, hogy segítsen a rossz embereknek, Isten akadályként egy angyalt helyezett az útjába. Bálám viszont nem látta az angyalt, mert az akadálya láthatatlan volt. Bálám szamara azonban látta az angyalt és nem ment a közelébe, ezért Bálám dühösen megverte a szamarat. Háromszor is megütötte. Bálám annyira keményfejű volt, hogy a szamara elkezdett beszélni, hogy megpróbálja elmondani és megértetni vele ezt.

Végül a Biblia elmondja, hogy "Ekkor az ÚR megnyitotta Bálám szemét, aki meglátta az ÚR angyalát, amint ott áll az úton kivont karddal a kezében. Bálám meghajolt, és arcra borult." (4. Mózes 22:31.)

Valami gátolta Bálám fejlődését, de nem volt képes meglátni, hogy mi is az. Aztán Isten felnyitotta a szemét. Biblikusan szólva "megvilágította".

Isten fel akarja nyitni a te szemed is. Vannak terveid, amik nem akarnak összejönni. Akadályba ütközöl minden lépésnél és mindenkire haragudni kezdesz, a férjedre, a feleségedre, a gyerekeidre, mindenkire. Mindenki másra haragszol, mert nem látod, mi az igazi probléma.

Amikor a fejlődésed akadályoztatva van, két választásod van. Verheted a szamarat, vagy engedheted Istennek, hogy felnyissa a szemed. Mérges lehetsz mindenkire a környezetedben, vagy Istenhez fordulhatsz.

Az a bajod, hogy nem látod a problémát! Isten viszont látja. Kérd Őt, hogy nyissa fel a szemed, ahogy Bálámét is.

Beszéljetek róla:

Milyen problémával küzdesz, amiben Isten tisztánlátására van szükséged?
Felkészültél arra, hogy elfogadd bármilyen megoldást is kínál neked Isten, amikor megvilágítást kérsz tőle?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.03.26.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 144
  • e Hét: 3848
  • e Hónap: 7649
  • e Év: 68950
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.