Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Orbánék a Corvinus Egyetemet is ki akarják nyírni
  2012-04-21 23:28:48, szombat
 
  Orbánék a Corvinus Egyetemet is ki akarják nyírni




A hírek szerint több felsőoktatási intézményhez csatolnák a Corvinus karait. Rostoványi Zsolt, az egyetem rektora a Közbeszédben elmondta: ,,semmi racionális alapja nincs annak, hogy a Corvinus Egyetem ne egy egyetemként működjön tovább".
A Corvinus Egyetem nem szerepel az oktatási államtitkárság legújabb felsőoktatási fejlesztéspolitikai koncepciójában. A hírek szerint több felsőoktatási intézményhez csatolnák a Corvinus karait. Az intézmény három budai kara, a kertészeti, az élelmiszer-tudományi és a tájépítészeti a gödöllői Szent István Egyetemhez kerülne, a három pesti kar pedig a Műegyetemhez kerülne.

Rostoványi Zsolt, az egyetem rektora a Közbeszédben elmondta, hogy ,,semmi racionális alapja nincs annak, hogy a Corvinus Egyetem ne egy egyetemként működjön tovább". Hozzátette ugyanakkor: ,,változatlanul azt kell mondjam, hogy hivatalosan még erről semmiféle jelzést nem kaptunk. Ez az anyag különféleképpen értelmezhető" - nyilatkozta a Duna esti műsorában.

,,Egy tény, ebben a koncepcióban a Corvinus két pólusnak a részét képezi. A 3 budai kara az közép-magyarországi agrár felsőoktatási pólus, a 3 pesti kara pedig a közép-magyarországi műszaki-gazdasági kutatóegyetemi pólus részét" - mondta.

Rostoványi Zsolt a műsorban kérdésre válaszolva közölte: a felsőoktatási fejlesztéspolitikai koncepció átnézése után azt látták, hogy az összes többi intézmény marad abban a formájában, ahogy most van, kivétel ez alól a Gödöllői Szent István Egyetem - mondta.

Corvinus Egyetem rektora kitért arra, hogy a ,,hallgatóknak nagy a bizalma a Corvinus Egyetem iránt, s az egyetem diplomája nagyon piacképes, ezzel a diplomával jól el lehet helyezkedni" - közölte, hozzátéve: az államtitkárság részéről is többen kiemelték, hogy a nemzetköziesedés szempontjából az egyik legjobb egyetem a Corvinus az országban. Rostoványi a műsorban hangsúlyozta: ,,minden racionalitás amellett szól, hogy egyben maradjon a Corvinus Egyetem."

Rostoványi Zsolt azt is elmondta, hogy jövő héten lesz egy egyeztetés az államtitkárságon ahová az intézmények rektorait várják.


http://www.168ora.hu/itthon/orbanek-a-corvinus-egyetemet-is-ki-akarjak-nyirni-948 43.html


Van még valami amit ez a gengszterbanda nem akar kinyírni?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így került újabb sokmilliárdos munka közelébe a Közgép
  2012-04-21 18:19:43, szombat
 
 



Így került újabb sokmilliárdos munka közelébe a Közgép
2012. április 20., péntek, 16:25


Súlyos szabálytalanságokat állapított meg egy 12 milliárdosra becsült útépítésre kiírt pályázatban a Közbeszerzési Döntőbizottság, amely többek között a túl szigorú alkalmassági feltételeket kifogásolta. A kiírásban szerepelt egy olyan elvárás, amely leszűkítette a jelentkezők körét, és így kedvezett annak a konzorciumnak, amely a kormányzati kötődéseiről ismert Közgép részvételével állt fel.


Lelkes közleményt tett közzé február elején a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). A nagy állami beruházásokért felelős cég egy felmérés eredményéről számolt be, amely szerint a Vásárosnamény és Nyíregyháza térségében élők közel 70 százaléka tervezi használni a városok közé tervezett autópálya-szakaszt. "A keleti határig meghosszabbított autópálya nemcsak az ingázó munkavállalókat, a diákokat segíti majd, de fellendítheti a térség kereskedelmét és a turizmusát is" - áll az optimista hangvételű közleményben, amely utalt arra is, hogy már elkezdődött a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás.

Úgy tűnik azonban, hogy a térség lakóinak egy darabig még várniuk kell az autópálya megépülésére. Az M3-asnak erre a szakaszára 2009 óta már többször is kiírtak pályázatot, ezek azonban sorban elbuktak a Közbeszerzési Döntőbizottság által talált szabálytalanságok miatt, és hasonló várható most is. A legújabb pályázati eljárást ugyanis a Közbeszerzési Döntőbizottság egy április 16-án közzétett határozatában több ponton is szabálytalannak minősítette, és a NIF több döntését is megsemmisítette, ami várhatóan a pályázat eredménytelenségét vonja maga után.

Egy telep a közelben

A közbeszerzést még tavaly december 28-án indította el a NIF, a pályázati dokumentációt pedig öt cég vásárolta meg. Ezeknek a vállalatoknak az egyike, az osztrák tulajdonú Porr Építési Kft. kezdeményezte a döntőbizottsági eljárást egy szerinte jogsértő követelmény miatt. A pályázati feltételek között szerepelt ugyanis az, hogy az induló cégeknek vagy az alvállalkozóiknak rendelkezniük kell legalább egy, "az építési helyszíntől közúton mért maximum 50 km távolságra lévő", minimum 180 tonna/óra kapacitású aszfaltkeverő teleppel. A Porrnak nem volt ilyen telepe, és a döntőbizottsági eljárás során több érvet is felhozott a követelménnyel szemben. A cég azt állította, hogy ez a feltétel egyrészt azért jelent túlzó elvárást, mert technikailag más módon is megoldható a megfelelő hőmérsékletű és állagú aszfalt leszállítása, másrészt közölte azt is, hogy egy ilyen telepet néhány hónap alatt fel lehet húzni, és így lenne rá idő a munka elnyerése után is, a beruházás ütemezése miatt ugyanis csak 2013-ban lenne rá szükség.

Elhangzott ugyanakkor a Porr részéről még egy érv. A cég azt állította, hogy az aszfaltkeverő telepre vonatkozó feltétel "indokolatlanul szűkíti a potenciális ajánlattevők körét, illetve kedvez szűk körű gazdasági szereplőnek". A Porr ezzel arra utalt, hogy szerinte a meghatározott területen mindössze három cégnek van keverőtelepe, köztük egy a pályázaton induló vállalatnak. Ez a Magyar Aszfalt Kft. nevű cég volt, amely - mint a döntőbizottsági határozatból kiderül - nem egyedül, hanem egy konzorcium tagjaként pályázott a munkára. Ennek a konzorciumnak rajta kívül részese még a francia tulajdonú Colas-Hungária Zrt. és a szoros kormányzati kapcsolatai, valamint látványos megerősödése miatt ismertté vált Közgép Zrt. (Az öt indulóról részletek keretes írásunkban.)

A hallgatag ötödik

Öt cég vásárolta meg a pályázaton való részvételhez első körben szükséges ajánlati dokumentációt. Ezek közül három alakította meg az M3 Kraszna 2012 nevű konzorciumot: a magyarországi politikai kapcsolatai miatt korábban szintén a figyelem középpontjába került osztrák Strabag tulajdonában álló Magyar Aszfalt Kft., a francia tulajdonú Colas-Hungária Zrt. és a Közgép Zrt.. A közbeszerzési döntőbizottsági eljárást elindító Porr Építő Kft. mellett az ötödik pályázó a közvetetten magyar magánszemélyek tulajdonában álló A-Híd Építő Zrt. volt. A Közbeszerzési Döntőbizottság határozata nem utal arra, hogy az A-Hídnek lett volna bármilyen észrevétele az eljárással kapcsolatban. Az [origo] megkereste a céget, de közölték, hogy nem kívánnak nyilatkozni.

A Közgép rejtélyei és kapcsolatai

A tavalyi évben több mint 56 milliárdos bevételt termelő Közgép vezetése ugyan évek óta titkolózik a tulajdonosi hátteréről, de egy, a Népszabadság által április közepén idézett céges nyilatkozat szerint a részvényesek között van a Fidesz meghatározó gazdasági háttérembereként számon tartott Simicska Lajos. A Közgép erre az állításra nem reagált, de az üzletembernek a céghez fűződő kapcsolatára utaló információkat talált korábban az [origo] is. Szintén a Közgép politikai kötődésére utal, hogy a vállalat elnöke a Simicskával üzleti viszonyban álló Nyerges Zsolt, akinek testvére politikai főtanácsadóként dolgozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban.


Sok munkán dolgozik párhuzamosan a Közgép

A Közgép jelenleg is több mint egy tucat nagy értékű beruházáson dolgozik, és a két partnerével alkotott konzorcium tagjaként közel került ennek a NIF által 12 milliárdosra becsült megbízásnak az elnyeréséhez is. Miután a kiírásban szereplő aszfaltkeverővel a lehetséges pályázók közül csak a Közgéppel együtt induló Magyar Aszfalt rendelkezett, így jó esélyei lehettek volna a pályázaton, a Közbeszerzési Döntőbizottság azonban végül jogosnak ítélte meg a Porr által a feltétel ellen emelt kifogásokat. A NIF ugyan az eljárás során azzal érvelt az aszfaltkeverő előzetes feltételként való megléte mellett, hogy máskülönben nem biztosítható, hogy idejében elkezdődnek a korábbi késlekedések miatt egyébként is sürgető munkálatok, a döntőbizottság nem fogadta el ezeket az érveket.

A döntőbizottsági határozat szerint a Porr kifogásai megalapozottak voltak, és a NIF megsértette a közbeszerzési törvénynek azt a szakaszát, amely kimondja, hogy az alkalmassági feltételeket "legfeljebb a szerződés teljesítéséhez ténylegesen szükséges feltételek mértékéig lehet előírni". Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a döntőbizottság úgy ítélte meg, túlzott elvárásokat támasztott a NIF a pályázaton induló cégekkel szemben.

Az elveszett levél

Volt ugyanakkor a pályázati eljárásnak egy másik vitatott pontja, amelyre szintén kiterjedt a döntőbizottsági vizsgálat. Az ajánlatok leadásának határideje egy februári döntés nyomán március 8-ra lett kitűzve, a NIF azonban március elsején elindította egy úgynevezett korrigendum (ez az eredeti felhívás módosítása) közzétételét. A változtatás lényegi része abból állt, hogy kettébontották a munkálatokat, és így külön lehetett pályázni két különböző útszakasznak a kivitelezésére. A módosítás egyúttal szólt arról is, hogy a március 8-i határidőt kitolják március 29-ére.

Szükség is lett volna a többhetes hosszabbításra, a munkálatok kettébontása ugyanis jelentős változást jelentett az eredeti kiíráshoz képest, a döntőbizottság határozatából azonban az derül ki, hogy a korrigendumban foglaltak nem váltak hivatalossá. Ehhez ugyanis az kellett volna, hogy a hirdetmény megjelenjen az Európai Unió Hivatalos Lapjában, ami egy magyar szerven, a Közbeszerzési Hatóság hirdetmény-ellenőrzési főosztályán keresztül történik, de erre végül nem került sor. A NIF az [origo]-val azt közölte, hogy mivel a közzététel nem történt meg, kénytelenek voltak tartani magukat az eredeti, március 8-i határidőhöz.

Új pályázat lesz

Erre az időpontra egyedül a Közgép részvételével felálló konzorcium ajánlata érkezett meg, a Porr azonban azt állította, hogy ők azért nem adták be a saját pályázati anyagukat, mert a NIF előző nap tájékoztatta őket arról, hogy folyamatban van a korrigendum feladása, amely már egy későbbi, március 29-i határidőről szól. A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint a NIF ugyan valóban nem tehetett mást, mint hogy az érvényben lévő kiírásban szereplő március 8-i határidőt tekinti irányadónak, viszont azzal, hogy előző nap még a hosszabbításról tájékoztatta az ajánlattevőket, másnap pedig mégis felbontotta a beérkezett ajánlatot, megsértette a közbeszerzésről szóló törvény első szakaszát. A jogszabálynak ez a pontja mondja ki a közbeszerzésekre vonatkozó egyik legfontosabb alapelvet: "az ajánlatkérő köteles biztosítani (...) a verseny tisztaságát és nyilvánosságát". (Mivel a közbeszerzési eljárás még tavaly indult, ezért az akkor hatályos jogszabály vonatkozik rá, azóta egy új közbeszerzési törvény lépett hatályba.)

Bár a döntőbizottság súlyos megállapításokat tett, ez nem jelenti automatikusan a közbeszerzési eljárás végét. Az ajánlatkérő - vagyis ebben az esetben a NIF - ilyen esetben eldöntheti, hogy eredménytelennek nyilvánítja-e a közbeszerzést vagy pedig folytatja a döntőbizottsági megállapítások figyelembevételével. A NIF az [origo]-nak jelezte, hogy az előbbi forgatókönyv fog megvalósulni, miután szerintük már akkor bizonyossá vált, hogy a pályázatot eredménytelenné kell nyilvánítani, amikor nem jelent meg a saját pályázati módosítása, és így március 8-án ajánlatbontást kellett tartani. Így új pályázatot fognak kiírni, amelyen újra próbálkozhatnak a cégek, köztük a kifogásokat emelő Porr, illetve a szóban forgó autópálya egy már készülő szakaszán jelenleg dolgozó Közgép is.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/itthon/20120420-a-kozgep-es-a-vasarosnamenyi-autopalyaszakasz-epi tese.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tizenkét jó barátnak hitt ember közül hat besúgó volt
  2012-04-21 17:14:28, szombat
 
  Vasárnapi újság: A megfigyelt művészet, hazai tulajdonú pénzügyi rendszer


Tizenkét jó barátnak hitt ember közül hat besúgó volt. Ezek a hálózati személyek egymásról is jelentéseket írtak. A döbbenetes felismerésre csak két évtizeddel a rendszerváltozás után jutottak a besúgók áldozatai: hódmezővásárhelyi polgárok. A megfigyelt művészet című, most megnyílt kiállítás apropóján az áldozatok idézik fel a múltat a Vasárnapi újságban.

Hazai tulajdonú pénzügyi rendszert kell kifejleszteni - jelentette ki egy tanácskozáson a szakminiszter. A Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László az állami tervről úgy vélekedik: az Európai Unió tagországaiban ezt az igényt nem hangsúlyozzák, de eszerint cselekednek. A Széchenyi-kártya tízéves tapasztalatai felhasználhatóak a magyar gazdaság megerősítésére, például a multinacionális üzletláncokat ellátó élelmiszeripar kialakítására is.

Több ezer nyelvet használ a földkerekség hétmilliárd lakója, ám körülbelül kétszáz ország van, így a nyelvek között javában zajlik a kiszorítósdi - rögzíti a tényt Balázs Géza nyelvész. A fennmaradáshoz fontos, hogy az alapfokútól a felsőoktatásig az adott nyelven folyjon az ismeretek átadása.

A háború akkor ér véget, amikor az utolsó katonát is eltemetik - idézi fel a bölcsességet Bíró László tábori püspök a Don-kanyarban adott interjúban. Nemrég több magyar katonának adták meg a végtisztességet a véres csaták helyszínén, ám sok honvédünk földi maradványai a beomlott lövészárkokban porladnak - hangzik el a Vasárnapi újságban.

Szerkesztő: Molnár Pál
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Felelős szerkesztő: Perjés Klára

Telefon: adás idején 328-7951

http://www.mr1-kossuth.hu/vasarnapi-ujsag-a-megfigyelt-muveszet-hazai-tulajdonu-p enzugyi-rendszer-.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán személyes titkosrendőrségéről ír a New York Times
  2012-04-21 09:15:14, szombat
 
 
Orbán személyes titkosrendőrségéről ír a New York Times

Szily László

2012. április 20., péntek 13:38 | [aznap frissítve]





Nagyobb módosító csomagokba rejtett kisebb törvénymódosítások révén a magyar kormány az eredetileg a terrorizmus ellen létrehozott Terrorelhárítási Központot két év alatt titokban félelmetes, szinte ellenőrzés nélkül működő rendőri-titkosszolgálati szervvé tette.

Nagy hiba lenne komolytalan szervezetnek elkönyvelni a Brad Pitt zombiellenes kamufegyvereinek lefoglalása miatt az egész világon kiröhögött Terrorelhárítási Központot - írja a New York Times vélményrovatában a Magyarország-szakértő Kim Lane Scheppele. A professzor szerint a TEK egyre inkább a miniszterelnök magántitkosszolgálatává válik, ami máris Orwell-i hatalmat birtokol, mivel gyakorlatilag ellenőrzés nélkül hajthat végre titkos megfigyelést és folytathat titkos adatgyűjtést bárki ellen.

A szerző megjegyzi, hogy nem Orbáné az egyetlen magyar magánhadsereg, hiszen a napokban szavazta meg a Parlament Kövér László házelnök magánmilíciájának, a Házőrségnek a felállítását. Kim Lane Scheppele kiemeli, hogy egész Európában nincs még egy olyan Parlament, amelyik őrségének joga lenne magánszemélyek lakásába behatolni és azt kikutatni.

A cikk további részében a TEK létrehozásának történetével ismerkedhetnek meg az olvasók.
A soros elnökség volt az ürügy

A szöveg végigköveti, hogy Orbán az EU soros elnökségével járó biztonsági feladatokra hivatkozva hogyan alapította meg a szervezetet 2010 szeptemberében, hogyan nevezte ki az élére személyi testőrét, majd nagy törvénymódosító csomagokba rejtett, szinte észrevétlen módosításokkal hogyan szabták át az eredetileg tisztán terorrelhárítás jelszavával létrehozott szervezetet kontroll nélkül működő komplett titkosszolgálattá. A TEK-et Orbán a neki alárendelt belügyminiszteren keresztül személyesen irányíthatja. A cikk ezen részei olyan információkat közölnek, amelyeket a tájékozottabb magyar közönség sem igen ismer, mert a vonatkozó törvénymódosításokat - szándékosan - vastag törvénymódosító csomagokban rejtették el.

Scheppele felidézi, hogy lényegében a rendőrségi törvény két módosításával hozták létre a kontroll nélkül működő, félelmetes jogosítványokkal bíró magán kémhadsereget.
Nem jönne jól a független bírói kontroll

Az első kör 2010 decemberében volt, ekkor a rendőrségi törvény módosításával a TEK jogot kapott tikos megfigyelések és adatgyűjtések folytatására. Titokban behatolhatnak a lakásunkba és kikutathatják azt, lehallgathatják az ingatlant és a telefonokat, hang- és képfelvételt készíthetnek rólunk, kinyithatják a postánkat és behatolhatnak a számítógépünkbe. Erről utólag sem kötelesek tájékoztatni, a megszerzett adatokat pedig bármeddig szabadon kezelhetik. Scheppele kiemeli, hogy a rendőrség Magyarországon ugyenezeket megteheti, de csakis bírói engedéllyel. A TEK-nek viszont nincs szüksége ilyesmire, nekik csak az igazságügyminiszter engedélye kell az adatgyűjtéshez. Mivel a TEK vezetője az igazságügyminiszterrel egy kormányban ülő belügyminiszter, nincs semmiféle független kontroll az Orbán-titkosszolgálat akciói fölött.

Második körben a 2011 december 30-ai extrém törvénygyártási dömpingben szavaztatott meg a kormány néhány újabb módosítást a rendőrségi törvényhez. Az egyik értelmében a TEK a látókörébe került állampolgár bármilyen személyes adatát kikérheti pénzügyi cégektől, biztosítóktól, mobilcégektől és internetszolgáltatóktól, illetve állami szervektől. Igaz ugyan, írja Scheppele, hogy a TEK ezeket az adatokat 2011 december 30-a előtt is elkérhette, de csakis akkor, ha az ügyben nyomozás folyt és az adatkérést a nyomozást felügyelő ügyész engedélyezte. De december 30-a óta akkor is megszerezhetik az adatokat, ha nem folyik semmiféle eljárás és ügyészi bólintás sem kell már. Gyakorlatilag bármilyen adatot megszerezhetnek rólunk, mindenfajta engedély nélkül, ráadásul úgy, hogy az adatszolgáltatásra kényszerített magáncég vagy állami szerv el sem árulhatja nekünk, hogy kiadta a titkainkat.
Restaurálták a pártállami helyzetet

A cikk emlékeztet arra, hogy a rendszerváltás után az Alkotmánybíróság a személyi szám megszüntetésekor kimondta, hogy a kommunista diktatúra egyik alapja volt, hogy az állampolgárokról a tudtuk nélkül gyűjthették össze egy helyre a rájuk vonatkozó személyes adataikat. A Fidesz-kormány pontosan ugyanazt a rendszert teremtette újra, amit az Alkotmánybíróság annak idején szétzúzott: létrehoztak egy olyan ügynökséget, ami egy helyre gyűjtheti össze az állampolgárokra vonatkozó összes titkos információt.

A szerző szerint a zavart csak fokozza, hogy a törvény szerint a TEK egyszerre rendőrség és titkosszolgálat. Rendőri szerepében azokkal szemben léphet fel, akik terrorfenyegetést jelentenek, de joga van a közrend megzavarására alkalmas bűncselekmények, illetve veszélyt jelentő személyek ügyében is nyomozni.
Szó sincs terrorról

Scheppele emlékeztet arra, hogy a TEK emberei kapták el a kulcsi macsetés gyilkost, de április 13-én ők csaptak le 23 drogterjesztőre is. Utóbbi eset arra utalhat, hogy teljesen általános rendőri feladatokat is el akarnak látni.

A TEk egyszerre rendőrség és titkosszolgálat: csak akkor köti bírói engedély, ha éppen rendőri szervként cselekszik. Ha viszont éppen titkosszolgálati minőségében akar megfigyelni valakit, már csak a miniszteri bólintásra van szüksége.

Scheppele arra is rámutat, hogy a kormány azért szüntette meg az adatvédelmi ombudsman posztját, hogy ne legyen, aki tiltakozik a TEK adathalmozása ellen. A helyette létrehozott hatóság feje politikai kormánykinevezett. Pont ezért indított kötelességszegési eljárást az EU Magyarország ellen az adatvédelem területén is - véli Scheppele.

http://index.hu/belfold/2012/04/20/orban_szemelyes_titkosrendorsegerol_ir_a_new_y ork_times/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A TV2 továbbra is harcol a kiegyensúlyozottság ellen
  2012-04-21 08:41:12, szombat
 
  2012-04-21. 06:30
A TV2 továbbra is harcol a kiegyensúlyozottság ellen

Az egyik múlt heti Tények című műsorában ismét nem sikerült a TV2-nek a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményeit betartania. Ennek "kárvallottja" természetesen a Jobbik Magyarországért Mozgalom volt, azon belül is a párt országgyűlési képviselők álláshalmozásával kapcsolatos álláspontja.
A Jobbik vetette fel először a magyar Országgyűlésben, hogy a képviselők nem tudják megfelelően ellátni feladatukat, ha a parlamenti állásukon kívül még több helyen dolgoznak, illetve több pozíciót töltenek be. Ennek ellenére a TV2 ismét fontosabbnak tartotta kiemelni a Fidesz, az MSZP és az LMP álláspontját.
A Jobbik továbbra sem fogja hagyni, hogy elhallgassák, és minden törvényes eszközt megragad annak érdekében, hogy vele szemben is érvényesüljenek azok a jogok, melyeket a magukat "demokratikus" ellenzéknek nevező pártok sokszorosan megkapnak a médiában. A párt ismét panaszeljárást indított a Médiatanácsnál - tájékoztatták szerkesztőségünket.

További részletek: http://kuruc.info/r/1/95077/#ixzz1seeAEjXK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Efraim Zuroff nem tud szabadulni Képíró Sándortól
  2012-04-21 06:49:34, szombat
 
  Efraim Zuroff nem tud szabadulni Képíró Sándortól
2012. április 20. 22:40:22

,,Kétes 'dicsőség': ismét egy honfitársunk áll a tíz legkeresettebb náci háborús bűnösök listáját" - ez a pazarul magyartalan mondat az Amerikai Népszava honlapján található annak a cikknek az élén, amely a nácivadász Efraim Zuroff munkásságának újabb fejezetéről közöl tömör összefoglalót. Történt ugyanis, hogy a Simon Wiesenthal Center (SWC) két nappal ezelőtt, április 18-án nyilvánosságra hozta éves jelentését a nácivadászat jelen állásáról. A nagy hír: a jelenleg is élő, feltételezett náci háborús bűnösök listájának élén magyar ember áll.

Zuroff tízes listáját tényleg magyar ember vezeti: ,,Ladislaus Csizsik-Csatary". A lista másik magyar szereplője az Ausztráliában élő Zentai Károly, aki tavaly még a hatodik helyezett volt, mostanra azonban egy hellyel előrébb rukkolt. Érdekesség, hogy a zuroffi toplistát tavaly is egyik hazánkfia vezette: a bíróság által felmentett, majd a másodfokú eljárás előtt elhunyt dr. Képíró Sándor. A volt csendőr százados felmentő ítélete nagyon megfeküdte a nácivadász gyomrát - amint azt majd az alábbiakban látni fogjuk. De előbb nézzük, mit ír Zuroff legfrissebb vadászati jelentésében.

A toplista élén tehát Ladislaus Csizsik-Csatary, azaz Csatáry László áll. A jelentés szerint Csatáry a kassai rendőrség parancsnoka volt 1944-ben, a ,,kiváltságos" zsidók (,,privileged" Jews) gettójáért ő volt a felelős, s mintegy 15 700 kassai és Kassa környéki zsidó Auschwitzba történő deportálásában vett részt. Megjegyzendő, hogy a zuroffi jelentés Kassát Kosice-ként említi, majd a városnév mellett zárójelben ez szerepel: ,,(Magyarország által megszállt Szlovákia)". Ez nem vicc, ne tessék nevetni: ilyen mély műveletlenséggel bír a magát történésznek nevező Efraim Zuroff.

De térjünk vissza Csatáryhoz, aki a jelentés szerint a második világháború után Kanadába szökött, ahol 1997-ben megfosztották állampolgárságától, ő pedig önként elhagyta az országot. Itt álljunk meg egy pillanatra. 1997-ben állítólag azért fosztották meg állampolgárságától Csatáryt, mert kiderült: háborús bűn terheli a lelkét. Ha így van, miért nem akkor csapott le rá a nácivadász? A jelentés szerint eleddig ismeretlen volt Csatáry tartózkodási helye, de néhány hónappal ezelőtt a nyomára bukkantak. No de amíg Kanadában tartózkodott, miért tétlenkedtek Zuroffék?

A kérdés azért jogos, mert azt ELTE Állam- és Jogtudományi Karának egyik oktatója, Bódiné Beliznai Kinga a kanadai igazságügyi minisztérium felkérésére hivatalos szakértőként vett részt a Csatáry-ügy kivizsgálásában, amelynek eredménye - mint fentebb jeleztem - az állampolgárság megvonása volt. Érdemes lenne megkérdezni Bódinét erről az 1997-es munkáról, bizonyára sok érdekességet tudna mesélni.

Izraeli lapok is beszámoltak a friss toplista-vezetőről. A Haaretz például azt írta, hogy Csatáryval nem lehet fölvenni a kapcsolatot, mert címe nem közismert. Zuroff is csak annyit árult el, hogy egy magát fölfedni nem kívánó informátor ,,vette észre" Budapesten a feltételezett háborús bűnöst, aki jelenleg 95 éves. Ki lehet az, aki csak úgy ,,észrevette" a budapesti forgatagban Csatáry Lászlót? Talán Bódiné Beliznai Kinga futott vele össze? Senki sem tudja. Zuroff ugyanis azt állítja: ő sem ismeri az informátort, de azt pontosan tudja, hol tartózkodik Csatáry László, akinek az ügyében ugyan már tavaly ősz óta nyomoz a hazai ügyészség, de a nyomozás során még senkit sem hallgattak ki.

Ennyit tudunk tehát a Csatáry-ügyről. Vagyis: keveset. Azt sem tudjuk, él-e egyáltalán Csatáry László, s ha igen, hol él. Zuroff is csak annyit árult el: kapott egy e-mailt Budapestről, hogy Csatáry a magyar fővárosban kószál. Várjuk a fejleményeket.

Valószínűleg nem véletlen, hogy ismét magyar ember került a nácivadász toplistájának az élére. A tavalyi listát még dr. Képíró Sándor vezette, s az ő felmentését bizony nem tudta kiheverni a nácivadász. Példa erre az a beszéd, amelyet Zuroff néhány hónappal ezelőtt, a ,,hideg napok" 70. évfordulóján mondott az újvidéki megemlékezésen. A nácivadász ezt az alkalmat is arra használta fel, hogy rágalmazza a magyar igazságszolgáltatást. Politikai motivációjú bírói döntésről beszélt, s többek között azt állította, hogy a fölmentő ítéletet kihirdető Varga Béla bíró ugyan ,,elismerte, hogy Képíró Sándor nem ártatlan, de miután vérlázító módon kizárta a bizonyítékok közül a Képíró elleni összes dokumentumot és vallomást, azt állította, hogy az ügyészség elmulasztotta bizonyítani Képíró bűnösségét".

Ezen a három hónappal ezelőtti, újvidéki megemlékezésen a szerbiai magyar nagykövet is megjelent, bár hivatalos meghívást nem kapott a szervezést magára vállaló szerb pravoszláv egyháztól. A Magyar Szó című napilap 2012. január 25-án közölt beszélgetést Nikowitz Oszkár nagykövettel, aki többek között Efraim Zuroff beszédéről is elmondta a véleményét:

,,Efraim Zuroff beszédével kapcsolatban viszont súlyos kifogásaim voltak, amit szóvá is tettem neki az esemény után. Nem volt ízléses, hogy a 70 évvel ezelőtti magyar gyalázat kapcsán a mai magyar állapotokra tett teljesen megalapozatlan célzásokat és Képíró Sándor felmentése örvén csúnya inszinuációkat engedett meg magának, egy igencsak hatásvadász beszédben. De szerintem ez az egész éppen az ő gyászának hitelességén rontott. Nem őszinte annak a gyásza, aki a temetés napján áll le civakodni."

Nem tudom, a hazai sajtóban volt-e visszhangja a Zuroff-Nikowitz csörtének. Az mindenesetre jelzésértékű és fontos hír, hogy a magyar nagykövet nem hallgatott, hanem kikérte magának a jeruzsálemi nácivadász éppen aktuális otrombaságait.

A Wiesenthal Központ két nappal ezelőtt nyilvánosságra hozott jelentése (mely mű - mondanom sem kell - Zuroff úr szellemi terméke) természetesen szintén foglalkozik dr. Képíró Sándor felmentésével. A jelentés szerint a vizsgált év (2011. április - 2012. április) legkiábrándítóbb, legnagyobb csalódást okozó ,,eredménye" dr. Képíró Sándor 2011. július 18-án kihirdetett felmentése volt. A jelentés szerint Képíró ,,egyike volt azon tiszteknek, akik 1942. január végén tömeggyilkosságot szerveztek a szerb városban (sic!), Újvidéken és annak környékén, amelynek mintegy 3300 civil esett áldozatul". A jelentés szerint ,,Varga Béla bíró megállapította, hogy Képíró nem ártatlan, de az ügyészség elmulasztotta megfelelően bizonyítani a bűnösségét". Zuroff ugyanezt mondta a januári újvidéki megemlékezésen is, ezért nem árt ismét felidézni, mit tartalmazott a felmentő ítélet.

Elöljáróban szögezzük le: Újvidék 1942-ben nem szerb, hanem magyar város volt. Dr. Képíró Sándor csak az újvidéki razziában vett részt, amelynek nem ,,mintegy 3300", hanem egyes források szerint 879, más források szerint 1246 halálos áldozata volt. Tudjuk, kedvelt zuroffi fogás az áldozatok számának önkényes növelése, ezt a történelemhamisítást azonban soha nem szabad szó nélkül hagyni (ezért korrigálom én is a jeruzsálemi ,,történészt").

A lényegre térve: Varga Béla bíró úr soha nem mondta ki, nem írta le, hogy dr. Képíró Sándor nem ártatlan. Aki tavaly végigülte a kétnapos, igen hosszú ítélethirdetést (velem ellentétben ez Efraim Zuroffról nem mondható el), az tudja: Varga Béla éppen azt fejtegette az ítélet terjedelmes és nagyon alapos indokolásában, hogy minden rendelkezésre álló adat dr. Képíró Sándor ártatlanságát támasztja alá. Aki ismeri a Képíró elleni vádiratot, tudja: az azóta már bukott Falvai Zsolt ügyész által összetákolt ,,vádirat" semmilyen konkrétumot nem tartalmazott, a dr. Képíró Sándor elleni vád teljesen megalapozatlan, koncepciós jellegű volt. Tény, hogy a volt csendőr százados részt vett az újvidéki razziában (ezt ő maga sem tagadta), amelynek elrendelése törvényes, szabályos volt. A törvényesen elrendelt razziában való részvétel természetesen nem bűncselekmény - a kollektív bűnösség elvét valló Zuroff (és hasonszőrű hazai támogatói, például Feldmájer Péter Mazsihisz-elnök) szerint azonban a razziában való részvétel már önmagában háborús bűntett volt. Ezzel a beteg felfogással azonban józan ember nem tudott és ma sem tud mit kezdeni, hisz a bűn mindig személyhez kötött. A bíróságnak tavaly csak azt kellett vizsgálnia, terheli-e a vádlottat felelősség az újvidéki bűntettekért. A nyomozás adatai, a vádirat alapján csak azt állapíthatta meg a bíróság, hogy Képíró Sándor nem követett el háborús bűntettet, sőt: megmentett egy zsidó családot. Ez az, amit Efraim Zuroff máig nem tud megérteni. Képtelen felfogni, hogy az ő felbujtására alaptalanul vádoltak meg egy idős embert, akinek a haláláért ő az első számú felelős (s akinek a halálán ráadásul - emlékszünk jól - gusztustalanul örvendezett).

Ma - azaz április 20-án - ismét megszólalt Efraim Zuroff. Kedvenc izraeli lapomba (Haaretz) firkantott egy hosszabb cikket (In going after Nazi criminals, Europe is still divided), amelyben azon mereng: mennyire kettéosztott Európa - a náci bűnösök üldözésében (zárójelben jegyzem meg: jelen sorok írásakor csupán egyetlen olvasó kommentálta a nácivadászi merengést, imígyen: ,,legyünk realisták: a náci háborús bűnösök 99 százaléka már meghalt").

Legfrissebb írásában Zuroff arról beszél, hogy tavaly két háborús bűnöst állítottak bíróság elé - az egyiket Münchenben (Demjanjuk), a másikat Budapesten (Képíró). Bár Képíró ellen sok-sok bizonyíték volt - míg Demjanjuk ellen csak közvetett bizonyítékok léteztek -, s bár minden jel arra utalt, hogy Képírót biztosan elítélik, mégis másképp történt: Demjanjukot elítélték, Képírót azonban fölmentették. Pedig - mondja Zuroff - Képíró felelőssége, bűne sokkal nagyobb, mint az egyszerű táborőr Demjanjuké.

Milyen következtetést lehet a két ítéletből levonni? Józan magyar ésszel csak ennyit: ha Képíró Sándort felmentették, az annyit jelent, hogy nem volt ellene megalapozott a vád. Vagyis alaptalanul vádolták meg, mert nem követte el a neki tulajdonított bűntetteket. Ezt mondta ki a bíróság.

Zuroff azonban nem józan magyar aggyal gondolkodik, ezért is nehéz őt Európában, közelebbről a Kárpát-medencében megérteni. Az ő ,,logikája" egyedi, kivételes: azért mentették föl Képíró Sándort, mert Európa keleti felében - a volt kommunista országokban - a népek nem hajlandók szembenézni a náci múlttal. Hogy mi erre a bizonyíték? Semmi. Illetve maga Zuroff a bizonyíték, hiszen ő nem tévedhet: ha egyszer ő azt állítja, hogy Képíró Sándor igenis háborús bűnös (volt), akkor nincs apelláta. Ha a bíróság mégis másként dönt, akkor a bíróság a bűnös, a vétkes.

Nem véletlen, hogy Zuroff a normális emberek körében nem örvend népszerűségnek: emlékszünk, Karsai László történész is ,,egy megélhetési nácivadász hisztérikus önmutogatási és önigazoló vágyá"-ról beszélt a Képíró-ügy kapcsán, mire Zuroff perrel fenyegette meg a jeles magyar történészt. Pedig Karsai nagyon pontosan és visszafogottan nyilatkozott.

A nácivadász a Haaretz-ben megjelent cikkében a Demjanjuk elleni ítélet kapcsán a németeket dicséri, a Képíró-perben hozott felmentő ítélet miatt viszont elmarasztalja hazánkat (eleve nehezményezi, hogy a nyomozás öt évig tartott). Azt állítja, hogy Varga Béla bíró az ügyészség minden bizonyítékát lesöpörte az asztalról (jegyezzük meg: nem volt mit lesöpörni, hiszen kizárólag egy-két satnya, egyébként koholt bizonyítékkal állt elő az ügyészség, ami ugye egy jogállamban eléggé fura eljárás), majd hozzáfűzi: nagyon valószínű, hogy ha Magyarország nem veszi át az EU elnöki tisztét 2011. januárjában, s nem éri hazánk törvényhozását annyi kemény bírálat, akkor ,,a jobboldali kormány még azt sem engedte volna meg, hogy Képírót bíróság elé állítsák". Ez bizony ,,komoly" vád, Zuroff tényleg nem értette meg, mi történt tavaly a Fővárosi Bíróságon.

Tény, hogy a nácivadász nyomására indult meg a nyomozás dr. Képíró Sándor ellen. Tény, hogy öt évig nyomozott Falvai Zsolt ügyész. Tény, hogy öt év alatt semmi bizonyíték nem merült föl Képíró bűnösségére. S az is tény, hogy a Falvai mester által (Zuroff nyomására) összetákolt vádirat - nem volt vádirat a magyar törvényi előírás szerint. A bíróság vissza is dobhatta volna a Falvai-féle papírhalmazt, de Varga Béla bíró úr nem ezt cselekedte. Varga Béla bíró úr vélhetően így gondolkodott: ha visszadobom a vádiratot, tovább nyomoz ez a szerencsétlen Falvai, közben meghal Képíró Sándor, s rajta marad a ,,háborús bűnös" bélyeg. Én pedig nem akarom tovább húzni az időt: ,,befogadom" a vádiratot, s kitűzöm a tárgyalást - gondolhatta Varga Béla bíró. - Majd meglátjuk, a per alatt talál-e Falvai még valamit, amit letehet a bíróság asztalára. Ha nem talál, az az ő baja. Meg a nácivadászé.

Valahogy így gondolkodhatott Varga Béla bíró - s ezt nem képes felfogni szegény Efraim Zuroff. A bíróság ugyanis hozott anyagból dolgozik. Ha valakit bűncselekménnyel vádolnak alaptalanul (mert semmi bizonyíték nincs a vádiratban), a bíróság nem tehet mást: felmentő ítéletet hoz. Ahogy ez esetünkben is történt. Jó lenne, ha Efraim Zuroff ,,megélhetési nácivadász" egyszer végre tudomásul venné: a magyar bíróság törvényesen járt el, törvényes ítéletet hozott. Efraim Zuroff ezt azért nem fogadja el, mert szeretné magát a törvény fölé helyezni. Ez Magyarországon nem sikerült. A ,,megélhetési nácivadász" hazánkban nagy vereséget szenvedett. Ezt nem tudja kiheverni Efraim Zuroff, ezért mocskolja folyamatosan a Képíró-per bíráját. De ha már ennyit emlegette őt: Isten éltesse sokáig Varga Béla bíró urat!

Szalay László
Forrás: Szalay László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amit Orbán Viktor nem tett ki a honlapjára állambiztonsági m
  2012-04-21 06:42:05, szombat
 
 
2012-04-17. 12:17
Amit Orbán Viktor nem tett ki a honlapjára állambiztonsági múltjáról

"Orbán Viktor (Diktátorbán) annyira hozzászokott a párt-és kormányszintre emelt hazudozáshoz, hogy bárhol, bármikor, bárkit hülyének tud nézni szemrebbenés nélkül. Valóságellenes kommunikációja egy közepes képességű vidéki színész hamis gesztusaival egyre inkább a politikai giccs felé viszi hiteltelen alakját, nemzetrontó ámokfutását." - írtuk március 6-án, a "Miért nem akarja Orbán Viktor az állambiztonsági múlt feltárását?" című cikkünkben. Nem azt állítottuk, hogy beszervezték ügynöknek, hanem az általunk közölt dokumentumok - köztük Orbán saját kézzel felvázolt hálózata - alapján, arra a következtetésre jutottunk, hogy egy állambiztonsági hálózati személy kapcsolata volt, akit - akarva-akaratlanul - informált.

,,Bárkit hülyének tud nézni!"
Arra kértük a pártelnök-miniszterelnököt: adjon magyarázatot némely dokumentumra, tárja fel egykori kapcsolatrendszerét fedőnevek nélkül, nézzen szembe kendőzetlenül múltjával, melyről egy 2009. június 2-án közölt tanulmányban a Fidesz belső magjához tartozott, , "László" fedőnevű vezető, aki szigorúan bizalmas állambiztonsági ügyekkel, a párt külföldi kapcsolataival foglakozott, ezt mondta: "Orbán Viktornak komoly gondokat okoz az, hogy korábban volt valamilyen ügye, ami akkor ugyan elsimult, de ha nyilvánosságra kerülne, az a politikai szereplésének végét jelentené, olyan mértékben lejáratná őt." A "László" dosszié rejtélyét dr. Ilkei Csaba írta meg: "Állambiztonsági rendszerváltás, 1989: Ez egy életveszélyesen komoly ügy!" címmel.
Cikkünk után Orbán egy hónapot várt, majd az orbanviktor.hu oldalon nyilvánosságra hozott néhány dokumentumot, válaszolva egy szocialista parlamenti képviselő írásbeli kérdésére.
Sajnos, az akció nem több, mint Orbán parasztvakító porhintése, csak a félrevezetést szolgálja. (Spindoktora: Habony Árpád, az egykori hályogkovács egyre inkább leépülve olyan blödli ötletekre veszi rá Viktort, ami egyenesen a politikai natur blöff kategóriájába tartozik, s ami miatt ma már nem engednék be egy rangos szakmai klubba Londonban. Elődje, Wermer András is naív paraszt festő volt, de némely ravaszul sunyi tanácsa népművészi szinten bejött Viktornak.)
Viktorunk 1., Csak a lényegre nem válaszolt., 2., Nem hozott nyilvánosságra mindent., 3., Sajnálatot igyekezett kelteni maga iránt olyan körülmények miatt, melyek nem léteztek.

1., Avatott szakértők szemében a saját kézzel írt hálózat volt a legértékesebb dokumentum. Rajta a következő:

"Csáki István
Temesvári fn. tmb. - Fidesz belső tag
Győri Gábor fn. hálózati személy
Kövér"
Zoom
Orbán saját kezű hálózata
Orbán egy szóval sem tért ki e dokumentumra.
Nem tudtuk meg: miként került kapcsolatba Csáki István rendőr őrnaggyal, aki a BM. III. Állambiztonsági Főcsoportfőnökség II. Csoportfőnökségén, tehát a kémelhárításán dolgozott, annak a 7-a alosztályán. Szerepe azért is érdekes, mert az őrnagy édesapja Lévai Anikó és szülei lakóhelyén: Szolnokon volt az MSZMP megyei bizottságának munkatársa.
A "Temesvári" fedőnevű titkos megbízottat, a Fidesz belső tagját sem a miniszterelnök azonosította, hanem mi. Ő Szeszák Zsolt (1968. december 9. Miskolc, Tolnai Edit), akkor az ELTE BTK. hallgatója, akit 1988. október 3-án szervezett be Kaizinger Zoltán rendőr hadnagy a politikai rendőrség, tehát a BM. III/III-2-a alosztályáról hazafias alapon az ifjúságvédelem területére. Állambiztonsági nyilvántartó kartonja lezáratlan, tehát feltehetően 1990-ig foglalkoztatták; kódja: 01 titkosított, DHBX-XX-PZ.
Orbán elhallgatta a nyilvánosság előtt "Győri Gábor" fedőnevű hálózati személy valódi nevét és nem magyarázta meg Kövér László szerepét sem a felvázolt összefüggésben.
Pedig "Győri Gábor" neve egy másik, már nem saját kézzel írt dokumentumban is kulcsfontosságú, ezért megkerülhetetlenné vált Orbán számára, de nem volt bátorsága és tisztessége tisztázni személyét és viszonyát hozzá. Pedig nem akármiről szól az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által kiadott hiteles dokumentum
Zoom
Orbán, mint ,,Győri Gábor" hálózati kapcsolata
A BM. Adatfeldolgozó és Tájékoztatási Csoportfőnökség Állambiztonsági Operatív Nyilvántartó Osztálya 1989. június 23-án arról értesítette a BM. III/III-2 (tehát a politikai rendőrség ifjúságvédelmi osztálya) vezetőjét, hogy a BM. III/IV-2/b (tehát a katonai elhárítás koordinációs feldolgozó osztálya) területén dolgozó Tarján István százados operatív célból prioráltatta "Győri Gábor" fedőnevű hálózati személy kapcsolatát, aki a BM. III/III-2-a (tehát az ifjúságvédelmi politikai elhárítás a felsőfokú tanintézményekben) alosztály hálózatának kapcsolata: Orbán Viktor, 1963.V.31. Székesfehérvár, Sipos Erzsébet.
Nem kaptunk választ arra sem, hogy amikor 1988-ban ismét bevonultatták már ,,Kurázsi" fedőnevű beszervezési reménységként, hogyan értelmezzük a katonai elhárítás helyi szervének (III/IV -160) ezen feljegyzését: ,,...bevonultatták sorkatonai szolgálatra. Mindent elmond magáról és a Fidesz-ről, valamint terveiről." Mennyit mondott el miniszterelnök úr? - kérdeztük. De nincs válasz.
2., ,,Kurázsi" fedőnevű iratot egyáltalán nem hozott nyilvánosságra, mintha csak ,,Viktória" fedőnév alatt fordult volna elő.
Teljes egészében hiányzik egy dosszié anyaga Orbán honlapjáról. Az, amely az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában 3.1.2. M-41477 szám alatt ,,László Péter" tmb. Munka Dossziéjaként olvasható, 1985.09.11.-én nyitotta a Nógrád megyei Rfk. ÁB szervének III/III. osztálya.
Zoom
Vankó Magdolna: ,,László Péter" fedőnevű tmb. jelentései
,,László Péter" titkos megbízott nem más, mint az MSZP 1994-98 közötti országgyűlési képviselője:Vankó Magdolna (1963. 04.14., Budapest, Békás Magdolna), nyomdász, újságíró, a Légiközlekedés és a Pesti Riport munkatársa, a Belső Hang felelős szerkesztője, majd 1999-től a Fehérvári Polgár főszerkesztője; 1991-től az MSZP Hívő Tagozatának országos ügyvivője. Beszervezését a Pest megyei III/III. osztályról Gábor Tamás r. százados végezte el 1983. 03. 21.-én. Két év után került át Nógrád megyébe, ahonnan 1987-ben átvette a BM. III/III-1-a, tehát az egyházi reakció elhárítása a katolikus egyház területén. Innen egyenes és logikus az út az MSZP Hívő Tagozatába.
A dossziéban Vankó tucatnyi oldalon át jelent Orbán Viktor - eseményhez kötött - politikai nézeteiről, akárcsak társaiéról, köztük: Fellegi Tamás, Kéri László, Lengyel László, Kövér Szilárd, Vass Csaba véleményéről, nem különben egy Kukor Eli (sic!) nevű előadóéról, akivel kapcsolatban csak azt nem tudjuk eldönteni, hogy Kukorelli Istvánra vagy Kukorelly Endrére gondolt valójában a művelt újságíró: Vankó Magdolna hívő, szocialista besúgó ,,László Péter" fedőnév alatt.
1986. szeptember 4.-én a következő meglepő fordulattal zárja egyik jelentését Vankó Magdolna (dosszié 16. oldal):
,,Anikó arról is beszélt nekem, hogy ő még itt ügyvéd gyakornok, addig itt kihúzza és most, hogy összetalálkozott Viktorral, majd elmegy Szolnokra. Egyébként azt mondta, hogy érdekből megy hozzá, érdekházasság, de nem fejtette ki, hogy miért."
Orbán nem tette ki internetes honlapjára a róla szóló jelentések azon oldalait, melyek kritikát tartalmaznak személyiségéről, jelleméről, máig megmaradt hibáiról, de eltüntette édesapjának: Orbán Győzőnek szigorú és megrovó mondatait is. Így szinte csak fedőlapokkal és 1-2 oldalas iratokkal találkozhatunk, a jelentések igazán érdekes tartalmával pedig nem. Emlékeztetőül ezért megismétlünk néhányat:

A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének Orbán Viktorról 1982. májusában készített környezettanulmányából:

,,...esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik...ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek. Középiskolában KISZ-tag volt, társadalmi megbízatásait megelégedésre végezte. Intenzitása mindenkori érdekeinek függvénye. Tudati fejlődését pozitív irányban jelentősen elősegítette apja sokrétű társadalmi elfoglaltsága, MSZMP tagsága. Az iskolában szervezett nemzeti és nemzetközi ünnepekre tudatosan és rendszeresen készült, azokon részt vett. Összességében társadalmi rendszerünkhöz hű fiatalnak jellemzik."
Az állambiztonság számára különös garancia Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek, a Kádár-rendszer őszinte és megbecsült hívének személye. A Délkő Dunántúli Kőbánya Vállalat gánti üzemének vezetője a környezettanulmány készítésekor épp nincs itthon, mert 1982. február 21-től

,,...államközi szerződés eredményeként Líbiában kutatómérnökként dolgozik, előreláthatóan 1983-84-ben tér végleg vissza Magyarországra. Többszörös ,,Kiváló Dolgozó", aranykoszorús szocialista brigádtag. Úgy tudják, hogy 1958-tól tagja volt a KISZ-nek, aktív szervező tevékenységet folytatott. 1966-ban felvették az MSZMP-tagok sorába, előbb a KISZ patronálója, később propagandista lett. Társadalmi fejlődésünkről alkotott véleménye következetes kommunista, amely érezhető gyermekei tudati nevelésében is."

1987. szeptember 22-én a Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság III/III. osztálya értékelő jelentést készített a Dr. Lévai Anikó szolnoki lakos ellen folytatott ,,Bojtár" fedőnevű bizalmas nyomozás eredményeiről. Ebben idézi Orbán Győzőnek ,,a célszemély apósának" véleményét fiáról és menyéről:

,,Orbán Győző, célszemélyünk apósa felelőtlenségnek, elhamarkodott ítéletnek tartja fia és célszemélyünk kijelentéseit a vízlépcső (Gabcsikovó-Nagymaros) mellett. Megállapítja általában, hogy fia és célszemélyünk meggondolatlanul, hebrencsen nyilatkoznak minden témában, amiben állást foglalnak. Nem az észérvekkel próbálkoznak hatást gyakorolni vitapartnereikre, hanem érzelmi alapon vitatkoznak."

3., Orbán sajnáltatja magát a honlapján közölt levél válaszban, s az az olvasó, aki nem ismeri az akkori események igazi hátterét, még meg is hatódik: ,,Szegény Viktor!" Ezt írja honlapján egyebek között:
,,...a nyolcvanas évek elejétől mindenféle titkosszolgálati eszközt bevetettek ellenünk. Megfigyeltek, besúgókat állítottak ránk, lehallgató eszközöket telepítettek a munkahelyünkre, a lakásunkba, sőt, a hálószobánkba is...újra átélni azt a fenyegetettséget, nem kellemes élmény."

Ezzel szemben az a valóság, ami az állambiztonsági jelentésekből 1986 augusztusától bizonyítottan kiderül: Horváth István belügyminiszter, az MSZMP KB tagja, aki a jogász szakkollégium igazgatójának: Stumpf Istvánnak az apósa, tökéletes védelmi ernyőt tart a hatalomra törő fiúk feje fölé.

Horváth István belügyminiszter, az MSZMP KB tagja
Ők pedig tudják ezt, Orbán és Lévai Anikó különösen. Mindenről előre értesülnek, nevetve, viccelődve, ,,bátor kritikával" és gúnyos megjegyzésekkel fogadják a rendőri intézkedéseket, mert biztosak lehetnek benne: bármi történik, bántódásuk nem eshet. Ezt nem egyszer nyíltan hangoztatja Lévai Anikó, akinek a magabiztos mondatai sorra megjelennek az állambiztonsági jelentésekben. Idézzük őket:
1986. augusztus 12-én a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság III/III. osztályának vezetője megkapja ,,Bátonyi" fedőnevű titkos munkatárs jelentését:
,,Amit az alábbiakban leírok, kérem nagyon bizalmasan, diszkréten kezelni. Már többször tettem említést, hogy ismerősünk (Lévai Anikó, - a szerk.) igen tájékozott minden vonalon, még a kormánykörökben elhangzott eseményekről is. Még ha bizalmasan is, azonnal első kézből kapják a tájékoztatást, ami nem kis dolog, nem adatik meg akárkinek. Miről van szó? A szervezet egyik tagja, Horváth Andrea és férje (Stumpf István, - a szerk.), aki egy nagy kollégium igazgatója Budapesten, mindent tudnak az ország eseményeiről, még ha az bizalmas is. Budapesten a Rózsadombon laknak egy gyönyörű villában. Horváth Andrea viszont nem más, mint H.I. (Horváth István belügyminiszter, - a szerk.), a KB. tagjának leánya. A közeljövőben Dorogházán lesz a találkozó: Dr. Lévai Anikó, a vőlegénye (hamarosan összeházasodnak), Horváth Andrea és a férje és még két ember, akinek a nevét nem tudom."
,,Bátonyi" jelenti augusztus 27-én:
,,Horváth országos szinten mindent tud, és amit ő tud, azt tudja a szervezet is, főleg a lányán, Horváth Andreán keresztül...minden olyan eseményről, ami kormány szinten eldöntetett, de a lakosság számára még egyáltalán nincs tudomásra hozva. Legyen az kormány hatáskörön kívüli vagy belüli dolog. Személyekre vonatkozó vagy a lakosságot érintő esemény...A szervezet egyre több tagja jut külföldre előadások tartása céljából és akiken keresztül megkapják Nyugatról a megfelelő támogatást is. Most volt egy személy New-York-ban, most megy egy másik személy Nyugat-Németországba.
Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.
A doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, - a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna.
Zoom
Lévai Anikó: Ha vőlegényét letartóztatnák, Horváth azonnal intézkedne
A doktornő elmondta, hogy igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-án egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását.
Minden bizonnyal ez is Horváth ,,nyomása" alapján van így a BRFK-nál.
Ezt természetesen tudja a szervezet vezetősége is, így azt csinálnak, amit akarnak.
Az megy külföldre, akit ki akarnak küldeni, hiszen több nyelven beszélő emberekről van szó, úgymond az ország várható jövőbeni vezető embereiről.
Szomorú, de le kell írnom - hiszen az is a feladatom, hogy reális képet adjak dolgokról, még ha fájó is egy kicsit -, hogy a doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) most is hangosan röhög a Nógrád megyei rendőrségen.
Említettem talán, hogy a doktornő 1986. szeptember hó folyamán Szolnokon fogja tartani az esküvőjét Viktor nevű vőlegényével és ezen az esküvőn komoly beosztású és egzisztenciájú egyének is meg fognak jelenni. (Többek között a Horváth família.)
Továbbá Horváth Andreáék rózsadombi villája is egy nagy-nagy rejtély. Eddig komoly jelentőségű randevúk színhelye volt. A doktornőt idézve: ,,országos jelentőségű randevúk színhelye..."


Viktor és Anikó a hatalom védernyője alatti ellenzékiek
Nos, csak ennyire voltak ,,fenyegetettek" ezek a szegény ,,üldözöttek". A jövő favorizált urainak kivételes helyzetében ,,azt csináltak, amit akartak".
Kellemetlen emléke pedig csak a rendőrségnek lehet, amelyen hangosan röhögtek. Tették-vették a technikát, kukkoltak, osontak a fiatalok nyomába, jelentéseket írtak, ám valójában tudták: odafent Horváth és társai vigyáznak a megfigyeltekre, Andrea mindenről jelzést küld, hogy Anikó és Viktor jól aludhassanak és napra készen képben legyenek az országos információk tekintetében. Utazhassanak Nyugatra, kezelhessék a támogatásokat, megszervezhessék - egyebek között - az állambiztonsági rendszerváltást idegen pénzen, külföldi kiképző tisztekkel, nagy belső árulások segítségével.
Amúgy mindennapos bevett szokás volt, hogy az állambiztonság a saját hálózati embereit is ellenőrizte, nem csak a kiszemelteket, hanem a legjobban dolgozókat is, köztük az olyan amatőr hálózati kapcsolatot, mint amilyen Orbán Viktor volt.

Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/9/94946/#ixzz1seAAtZ1K
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltartott gyilkosok - érvek a halálbüntetés visszaállítása m
  2012-04-21 06:39:53, szombat
 
 
2012-04-20. 19:32

Eltartott gyilkosok - érvek a halálbüntetés visszaállítása mellett


Magyarországon a halálbüntetést 1990-ben törölték el. Az azóta eltelt több mint húsz évben szinte megszámlálhatatlan mennyiségű kegyetlen mészárlás történt, melyek elkövetőit a magyar állam és a magyar adófizetők tartották és tartják el. Az utóbbi hetekben is előfordult nem egy olyan brutális gyilkosság, melyek esetében felmerül a kérdés: vajon megérdemlik-e ezek a bűnösök, hogy a magyar társadalom életük végéig kitartsa őket egy büntetés-végrehajtási intézetben? A Jobbik a halálbüntetés mihamarabbi visszaállítását követeli.
Németh Zsolt és Staudt Gábor jobbikos országgyűlési képviselők március 20-án közös sajtótájékoztatón hívták fel ismét a figyelmet a halálbüntetés visszaállításának fontosságára. A párt álláspontját képviselő politikusok szerint az életfogytig tartó szabadságvesztés már nem jelent megfelelő elrettentő erőt, és az országban uralkodó katasztrofális közbiztonság helyzetének megoldására jóval keményebb szankciókat kell alkalmazni.
(...)
A világon több demokratikus ország él ezzel a szankcióval, így a Jobbik nem tartja kizártnak, hogy akár az erre vonatkozó amerikai jogszabályokat ültessék át a magyar jogalkotásba. Köztudott ugyanis, hogy az egyik legdemokratikusabb országnak tartott USA-ban a mai napig 33 államban szabható ki halálbüntetés. 2011-ben összesen 43 alkalommal élt a bíróság ezzel a büntetési formával, és a felmérések szerint az amerikai társadalom közel 70 százaléka helyesnek ítéli a halálbüntetést olyan személyek esetében, akik gyilkosság miatt kerülnek a törvény színe elé.
Azonban nem az Egyesült Államok az egyetlen olyan demokratikus nagyhatalom, ahol kivégzéseket is alkalmaznak a bűncselekmények számának csökkentése érdekében. Japánban szintén intézményesítve van a halálbüntetés.
(...)
Kis matekozással bárki kiszámolhatja, hogy egy életfogytiglanra ítélt megközelítőleg mennyi pénzébe kerül a magyar adófizetőknek. Tegyük fel, hogy a korábban említett kulcsi mészárost életfogytiglan börtönbüntetésre ítélik! H. Csanád Jutas jelenleg 23 éves, vagyis ha az Úr is úgy akarja, még bőven élhet 50-60 évet is. A börtönkörülmények között nyilván más az átlagéletkor, így számoljunk 30 évvel! Egy rab napi ellátása közel 8 ezer forintba kerül, ami azt jelenti, hogy egy gyilkos kitartása 30 éven keresztül majdnem 88 millió forintjába fáj az államnak és ez által az adófizetőknek. Ha jó magaviseletért korábban szabadulhat, ami - valljuk be - Magyarországon nem kizárt, akkor pedig felmerül a kérdés: hogyan válhat a társadalom hasznos tagjává egy olyan ember, aki korábban ilyen különös kegyetlenséget követett el?
(...)
Szanyi Ágnes teljes írását a Barikád hetilap friss számában olvashatja. A lap megvásárlásával a nemzeti sajtót támogatja.

További részletek: http://kuruc.info/r/6/95101/#ixzz1se9WtRnP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EU , oh
  2012-04-21 06:35:09, szombat
 
 
Az alábbi cikk a francia elnökválasztáson morfondirozik és a
társadalom polarizációján. Konklúzió: ha a baloldal nyeri meg a választást az EU erőteljes megnyirbálása és Európa szétesése elkerülhetetlen, a többi tagállamok is követni fogják a francia példát.

http://www.theamericanconservative.com/blog/2012/04/19/as-france-goes-so-goes-eur ope/


Hozzászólás amit magunkfajta írt:
Úgyis mint közép-keleterurópai állampolgár egyezem a cikkben leírt véleménnyel de nem a konkluzióval mely szerint Európa esik szét.
Nem Európa bomlik fel hanem a mindnyájunkra
ráerőltetett politikai és gazdasági EU bürokrácia és azok média lakájai vágják alattunk a fát. Miután egyetlen országban sem engedélyezett bármiféle EU referendum ha az nem a ?helyes? eredménnyel végződik, nem meglepő hogy Európa lakóssága egyre inkább torkig van a brüsszeli kiskirályok diktatúrájával és avval az igyekezettel ahogy minden európai tradiciót, nacionalizmust és a kereszténységnek még nyomát is el akarják törolni a föld színéről. Még a Real Madrid klubot is kötelezték arra hogy zászlajáról levegye a keresztet.
Brüsszel teljes egészében a 68-as nihilista-ateista "én" generáció tagjai által manipulált.
Milyen normálitást lehetne remélni az ex-maoista Barrossótól vagy
a buzi anarchista Cohn-Bendittől akik lassan de biztosan ellehetetlenítik az egyesült Európának utolsó lehetőségeit is.
(aláírás PeteHun aki lehet honfitársunk is, de mindenképpen szép dicséretet érdemel)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 5198
  • e Hónap: 8943
  • e Év: 162439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.