Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Dobermann, a félreismert őrgróf
  2012-04-25 22:31:48, szerda
 
  Link

Kevés olyan kutyafajta létezik, melytől oly mértékben tart a kutyás és nem kutyás társadalom egyaránt, mint a dobermanntól. Elég kiejteni a nevét, és a hangos nevetgélés elnémul, a kedélyes beszélgetés megdermed, az emberek többségén páni félelem lesz úrrá. Persze egy igazi dobermann kétségkívül nem megy a szomszédba egy kis keménységért, de messzemenő túlzás mindaz a féktelen vadság és agresszivitás, amelyet az emberek többsége neki tulajdonít.

Mindent egybevetve az eddigiekből is kitűnik, hogy a dobermann tartása nem kevés felelősséggel, odafigyeléssel és energiával járó feladat. Gyereknek, első kutyának, tapasztalatlan, gyenge kezű, labilis idegzetű tulajdonosnak semmiképpen sem ajánlott ez a fajta. Ha azonban a dobermann emberére talál, csodálatos társ válik belőle, aki legszívesebben mindig gazdája közelében tartózkodik. Részben erős kötődése miatt, valamint rövid, aljszőrzet nélküli bundája okán, kertben való tartásra nem alkalmas. A téli időszakban egyszerűen csontig átjárja a hideg, és rossz nézni, ahogy az udvaron didereg. Igazán akkor érzi jól magát, ha egy fedél alatt élhet imádott tulajdonosával.

Kemény kutya érzékeny lélekkel

Pedig ezen a téren a dobermann nem igényel mást, csak kölyökkortól elkezdett határozott, következetes fegyelmezést. Ennek a fajtának habitusa - és bizonyos szintű önfejűsége - miatt egyszerűen szüksége van arra, hogy legyen egy számára "kijelölt vezető", aki erélyes, de igazságos, és akinek a szava törvény. Az ilyen tiszta, világos és áthághatatlan kereteket meghatározó gazda mellett felnövekvő dobermannal problémamentesen lehet együtt élni, és bár való igaz, hogy mintaszerűen csak "főnökének" engedelmeskedik majd, de ettől még nem fogja "beletörölni a bakancsát" a többi családtagba sem...

Remélem, hogy azoknak, akik eddig kétellyel, sőt akár előítéletekkel viseltettek a dobermann iránt, némiképp megváltozott véleményük, és elhiszik, hogy ez a sátáninak beállított eb valójában bátor, ugyanakkor rendkívül érző szívű jó barát.

Dobermann, a félreismert őrgróf
Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
„ Imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket !
  2012-04-25 15:23:58, szerda
 
  Bob Gass: Válaszd mindig a jobb utat!

,,Imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket!" (Lukács 6:28)




Don Shula, a Miami Delfinek amerikaifutball-csapatának vezető edzője, mindig a ,,24 órás szabály"-hoz ragaszkodott játékosainál. Huszonnégy órát adott nekik arra, hogy a győzelmüket ünnepeljék vagy a vereségük miatt duzzogjanak, aztán tovább kellett lépniük.

Milyen nagyszerű életszabály! Amikor kritika ér, akkor természetes emberi reakció, hogy vissza akarsz vágni, de ha veszed a fáradtságot, és megpróbálod megérteni az embereket, akkor könnyebb megbocsátani nekik.

Sok körülöttünk lévő negatív ember életéből egyszerűen csak hiányoznak a bensőséges kapcsolatok, ezért tartják a három lépés távolságot és ritkán osztják meg érzéseiket másokkal, sőt kényelmetlenül érzik magukat, ha mások ezt teszik. Számukra könnyebb elítélően, mint elfogadóan megnyilvánulni.

Merev nézeteik és előítéleteik miatt rugalmatlanok. Ezek az emberek gyakran képtelenek kezelni a szabadságot; szabályokra van szükségük, hogy korlátozzák választási lehetőségeiket, és csak saját határaik között érzik magukat biztonságban.

Abraham Lincoln mondta: ,,Ha megpróbálnék minden ellenem irányuló támadásra válaszolni, akkor az összes többi ügy számára bezárhatnám a boltot. Megteszem, amit tudok. Ha végül jónak bizonyulok, akkor nem számít, mások mit mondanak. Ha kiderül, hogy tévedtem, akkor az sem számítana, ha tíz angyal jelentené ki, hogy igazam volt."

Másokkal kapcsolatban válaszd mindig a jó utat, amit Jézus fektetett le: ,,Áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket. Aki arcul üt, annak tartsd oda a másik arcodat is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg. Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és attól, aki elveszi a tiedet, ne követeld vissza. És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük!" (Lukács 6:28-31).
28. Áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, és imádkozzatok azokért, a kik titeket háborgatnak.
29. A ki egyik arcodat megüti, fordítsd néki a másikat is; és attól, a ki felső ruhádat elveszi, ne vond meg alsó ruhádat se.
30. Mindennek pedig, a ki tőled kér, adj; és attól, a ki elveszi a tiédet, ne kérd vissza.
31. És a mint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképpen cselekedjetek azokkal.

Ezt mindig könnyű megtenni? Nem - de mindig kifizetődik!

Bővített Biblia
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Minden féltett dolognál,jobban őrízd meg a szívedet
  2012-04-25 08:54:18, szerda
 
 



Péld 4:23 Minden féltett dolognál jobban ŐRIZD MEG SZÍVEDET,
mert ABBÓL INDUL KI MINDEN ÉLET.

Az emberiség sokáig abban a hitben élt, hogy az emberi szív, csak egy nagy izomtömeg, amely pumpálja a vért, ezzel biztosítva a vérkeringést. De tényleg csak ennyiről lenne szó? Csak a vérkeringés fenntartása miatt mondja azt Isten, hogy minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet?

Jer 17:9 CSALÁRDABB A SZÍV MINDENNÉL, és gonosz az; kicsoda ismerhetné azt? 10 Én, az Úr vagyok az, aki a SZÍVET FÜRKÉSZEM, és a veséket vizsgálom, hogy megfizessek kinek-kinek az ő útjai szerint és cselekedeteinek gyümölcse szerint.

Nézzünk meg néhány magyar szólást, közmondást a szív kapcsán.

Dagad a szíve - Nagyon büszke, nagyon boldog
Fáj (Sajog) a szíve valakiért, valamiért - nagyon sajnálja,
Megesik a szíve valakin - megsajnálja, megkönyörül rajta
Meghasad a szíve - belehal bánatába,
Nehéz a szíve valakire - neheztel rá
Nincs szíve - rideg, könyörtelen ember
A szívébe markol valami - megdöbbenti, megrázza, meghatja
Szívemből beszél - azt mondja, amit én is érzek, amit magam is mondanék
Ami a szívén, az a száján - azt mondja, amit érez, mindig őszintén beszél
A szívén visel valamit - szívügyének tekinti, mindent megtesz vagy megtenne az érdekében
A szívére vesz valamit - sokat töpreng, bánkódik, szenved miatta
Kiönti a szívét - őszintén feltárja az érzéseit vagy az érzelmeit
Meglágyítja valakinek a szívét - könyörületessé, engedékennyé teszi
Nyomja a szívét valami - lelkiismeretfurdalást, bűntudatot okoz neki valami
Nincsen benne a szíve valamiben
Eladja a szívét


Péld 4:23 Minden féltett dolognál jobban ŐRIZD MEG SZÍVEDET, mert ABBÓL INDUL KI MINDEN ÉLET.

Máté 22:37 Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet TELJES SZÍVEDBŐL, teljes lelkedből és teljes elmédből. 22:38 Ez az első és nagy parancsolat.

Péld 23:26 ADJAD fiam, a TE SZÍVEDET NÉKEM, és a te szemeid az én utaimat megőrizzék.



Bibliai Keresztény Gyülekezet
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Ne hasonlítsd magad máshoz
  2012-04-25 08:27:51, szerda
 
  "Minden ember pedig az ő maga cselekedetét vizsgálja meg, és akkor csakis önmagára nézve lesz dicsekedése és nem másra nézve." (Galatákhoz írt levél 6: 4)




Az az igazság, hogy az ember nem lehet boldog és irigy egyszerre. Sőt, valójában az életünk boldogságának az a legnagyobb titka, hogy megtanuljuk kiiktatni az irigységet.

Fájdalmas lehet elismerni, hogy szenvedsz az irigységtől de ez az első lépés afelé, hogy megváltozzon az értékrended, és egy érettebb lelki életed legyen.

Isten azt mondja, hogy az irigységet úgy lehet megváltoztatni, hogy a saját rálátásainkat megváltoztatjuk. Míg mondjuk nem fogod tudni tökéletesen megváltoztatni azokat az érzéseket amelyek irigységet váltanak ki belőled, igenis tudsz azon változtatni, hogy a dolgokra hogyan tekintesz, és ez kiűzheti az irigységet az életedből.

Hogy megváltoztasd a rálátásod a dolgokra az az első lépés, hogy nem hasonlítod többé magad másokhoz. A Biblia azt mondja, hogy a megelégedés abból fakad, hogy legjobbat hozod ki magadból, és nem hasonlítod magad másokhoz. "Minden ember pedig az ő maga cselekedetét vizsgálja meg, és akkor csakis önmagára nézve lesz dicsekedése és nem másra nézve." (Galatákhoz írt levél 6: 4)



Csinálj egy irigység önértékelést. Vajon összehasonlítod az életed, az otthonodat, a férjedet, a gyerekeidet-vagy akár a gyepedet másokkal? Ez a teszt rávilágít majd néhány meglepő dologra, és rávilágít arra, hogy sokkal fontosabb dolgok is vannak, mint hogy magadat, vagy amid van másokhoz hasonlítsd.

Ha arra törekszel, hogy az légy, akinek az Isten teremtett, akkor igazi értelmet, célt, beteljesedést, és megelégedést fogsz találni. Nem figyelhetsz a saját célodra, ha másokat figyelgetsz.

Beszéljünk róla

Milyen meglepetést okozott az irigység önértékelő teszt?

Miben kell, hogy a rálátásod változzon ahhoz, hogy nem érezz irigységet mások iránt?



By Rick Warre: Daily Hope 2012 április 18.

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 759
  • e Hét: 2919
  • e Hónap: 13972
  • e Év: 75273
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.