Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Rendbe tettük az adórendszert
  2012-04-28 22:30:20, szombat
 
 
Rendbe tettük az adórendszert

http://orulunkvincent.blog.hu/2012/04/21/rendbe_tettuk_az_adorendszert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar földre fidesz parasztot!
  2012-04-28 22:21:46, szombat
 
  2012.04.27. 05:25
Magyar földre fidesz parasztot!


Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál,
Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál,
Nincs baj, budaigyula ébren vár.

Van közöttük számos szép, narancsos birka.
Van közöttük számos szép, narancsos birka.
Több, mint ami a mesében elő van írva!

(via)

Miről ismered föl a fidesz parasztot? Nem arról, hogy szép, mint Szijjártó Péter, és okos, mint Selmeczi Gabriella, nem. Arról, hogy rokon. Vagy koma. Esetleg sógor. De mindenképpen valakinek a valakije, tagja az ángyáni értelemben vett mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportoknak, maffiacsaládoknak, akik vinnének a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig mindent.

A Fidesz kapcsolati hálójának felderítéséhez nem a Ki kinek a kicsodája nagylexikont kell felütni, hanem a nyertes földbérlet pályázatok győzteseinek listáját nézegetni. Impozáns, mit ne mondjak, itt aztán gazdálkodó lesz a felcsúti polgármester összes rokona, a felcsúti Fidesz elnök rokonsága, és az egyéb közelálló haverság egytől egyig. Szerencséjük, hogy nem akadt a földek között se kavicsbánya, se szőlőhegy, se tőzegláp, így nem kellett az Orbán családdal közvetlenül konkurálni, szépen lezsírozva megosztozhattak a most odaítélt 5 ezer hektárnyi földön.

Ha volt is valakiben kétség Ángyán lemondásának okait illetően, akkor azok most elmúltak. Szerencse, hogy az oligarchákkal leszámoltunk, a komasógor mutyivilág is elmúlt, mert mi lenne, ha még mindig lenne. Így legalább Orbán az alapoktól építheti fel a modern hűbérrendszert, nem gátolja semmi. A feudalizmus korában is így ment ez, az is a hűbérurak és vazallusok közötti kölcsönös magánjogi kapcsolatok rendszerére épült, csak ezt itt Nemzeti Együttműködés Rendszerének hívják. Vissza a középkorba, legfeljebb Lambo traktorból építünk fluxuskondenzátort. De legalább megéri. Legalábbis a hűbéres Viktornak és vazallusainak, a környékbeli kisparaszt meg majd elmegy napszámosnak/közmunkásnak a nem 20 kilométeren belül élő, gépekkel és felszereléssel sokszor nem rendelkező földesúrhoz.

Hogy mire jó ez a vircsaft azt sokan leírták már, tessék például az Index cikkét olvasgatni. De azért többről van itt szó, mint hogy most harmadáron juthatnak hosszútávra földbérlethez Orbán vazallusai. Nyilván nem véletlenül adta címnek januárban az egyik témával foglalkozó szakportál a támogatásokat látva, hogy "Az első negyedévben pénzeső várható". Ezek a jómunkásemberek csak várják a pénzesőt, és ciszternákba gyűjtenék az égi mannát.Mit tesz Isten, idén a pályázatokra május 15. a beadási határidő. Szerencse, mi? Ti is izgultatok, hogy fidesz parasztok lecsúsznak a lóvéról, én annyira majréztam, hogy álmatlanul hánykolódva aggódtam szegény Mészáros Lőrinc és becses családja sorsáért.

A SAPS támogatásról tudni kell, hogy területalapú, vissza nem térítendő támogatás. Fejér megyében külön fórumon magyarázták el mit és hogyan kell csinálni, hogy biztosan jusson. De ezen kívül egyéb más jogcímeken is osztanak uniós és kincstári pénzt, ebben ez évben 626 milliárd forint összértékben. Csak a nagyságrend szemléltetésére mondom, hogy ez pont annyi, mint amit a Széll 2.0 új adóival tőlünk beszednek. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint ez 30%-al több, mint tavaly, hektáronként idén 56.911 forint jut. Hurrá, így az egyharmad áron bérelt föld mellé még 68 millió vissza nem térítendő támogatás is leesik - ha két részletben is - a Mészáros famíliának a frissen elnyert 1192 hektár után. De ne akadjunk le itt, az agráriumban további jó hírek is vannak:

- Idén ingyenes a csapatépítő trénin, 150 millióig. A cégek nyilván pályázhatnak, de nem kell túl gazdag fantázia ahhoz, hogy Mészároséknak elképzeljünk egy sikeres elbírálást.

- Idén új támogatási rendszer lesz a tejtermelőknek, köztük 13 milliárdot osztanak szét. Szerencse, hogy újbérlőéknek állatokkal is foglalkozni kell.

- Százmilliós támogatáshoz jutnak az eper és málnatermesztők, ami szintén újdonság.

Ha végiglapozzátok a sok belinkelt cikket akkor az világos kell legyen: ezeknek a pénzeknek a túlnyomó többsége uniós támogatás. Igen, annak az Uniónak a pénzét osztjuk szét, akinek gyarmata nem leszünk, nem-nem soha. Talán az is látszik, hogy van itt miért kaparni a vazallusoknak akkor is, ha csak a támogatási pénzekről beszélünk, és a földbérlet egyéb előnyeit nagyon nem is feszegetjük. Így nem csoda, ha az Ángyán helyére kinevezett Budai Gyula lázas sietséggel igyekezne "visszaszerezni" az osztrákok által bérelt földeket. Mégiscsak sokkal szebben mutat, ha magyar földön fidesz paraszt szorgoskodik, ha bérli is, mintha a fránya sógorok fölözik le a hasznot. Akkor legalább csak egy dologért kéne idegeskednie, de az már egy másik történet.

http://varanus.blog.hu/2012/04/27/magyar_foldre_fidesz_parasztot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átnevezik a rendőrséget
  2012-04-28 22:17:46, szombat
 
  Átnevezik a rendőrséget

2012. április 26., csütörtök

Ezentúl Nemzeti Pénzbehajtó Zrt. néven szedik be a bírságokat.

Mivel a rendőrség ezután főként az új szabálysértési törvény értelmében megemelt helyszíni bírságokra lesz kénhytelen koncentrálni, ezért új név alatt, Nemzeti Pénzbehajtó Zrt.-ként (röviden: NemPénz) találkozhatunk munkatársaikkal az utakon.

A NemPénz tagjai új egyenruhát is kapnak, amihez beépített POS terminál, sokkoló díjtáblázat, és egy speciális gázspré is tartozik, amit az állampolgárok szemébe fújhatnak, hogy jobban el tudják olvasni, vagy legalábbis elhigyjék a csekken szereplő összeget.

A rendőrautók is átalakulnak. Sziréna helyett a Family Frosthoz hasonló kellemes zenét játszanak, a csomagtartóból pedig elsősegély csomagot, elakadásjelző háromszöget, és izzókészletet, valamint 10-esével frottir zoknikat is vásárolhatunk a büntetés mellé.

http://hircsarda.blog.hu/2012/04/26/atnevezik_a_rendorseget
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oligarcházik a Le Monde: 200 milliárd landolt Simicskáéknál
  2012-04-28 22:01:05, szombat
 
  A Közgép a Fidesz kedvenc építőcége

Oligarcházik a Le Monde: 200 milliárd landolt Simicskáéknál



Az osztrák közszolgálati rádió és a Der Standard című osztrák liberális napilap az úgynevezett zsebszerződések elleni fellépéssel foglalkozott, a Kurier az ausztriai munkavállalási korlátozások egy évvel ezelőtti megszüntetéséről írt, míg a francia Le Monde a Közgép állami megrendeléseit elemezte, a brit The Guardian pedig Geréb Ágnes ügyéről közölt cikket.
Magyarországon hajsza folyik a földtulajdonos osztrákok ellen - fogalmazott riportjában az osztrák közszolgálati rádió; Jakab István, a Gazdaszövetség elnöke cáfolta ezt az ORF-nek nyilatkozva. "A nemzeti konzervatív kormány nem szeretne külföldi gazdákat az országban, ezért utasította a hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent, hogy visszaszerezzék a külföldi tulajdonban lévő magyar termőföldet - hangzott el az ORF tudósításában. A riporter úgy fogalmazott, a gazdáknak "mindenféle zaklatást" kell elviselniük a hatóságok részéről. Ernst Zimmerl, a budapesti osztrák nagykövetség mezőgazdasági szakértője a magyar kormány állítását, hogy egymillió hektár föld lehet osztrákok kezében, "határtalan túlzásnak" tartja. Szerinte valójában 3-4 százalék lehet az arány.

Tágra nyitják a kaput a célzott besúgások előtt?

Az ORF az összeállítás részeként, külön interjúban megszólaltatta Jakab Istvánt, a Gazdaszövetség elnökét, a Fidesz mezőgazdasági szakpolitikusát, az Országgyűlés alelnökét is. Jakabnak nincs tudomása arról, hogy a magyar hatóságok zaklatnák vagy szigorúbban ellenőriznék az osztrák gazdákat. "Magyarország semmi mást nem tesz, mint hogy betartatja a törvényeket a mezőgazdasági tevékenységet végzőkkel" - mondta. A rádió beszámolt arról is, hogy a lakossági bejelentésektől is várják a zsebszerződések feltárását. Az ilyen eszközök az ORF szerint tágra nyitják a kaput a "célzott besúgások előtt".

Szigorú akcióval akar fellépni a magyar kormány az úgynevezett zsebszerződések ellen - írta a Der Standard című liberális napilap. "Megfigyelők szerint az ezek elleni harcot ürügyként használják fel, hogy legálisan földet birtokló vagy bérlő külföldieknek - gyakran osztrákoknak - nehézségeket okozzanak" - állt a cikkben. Az amnesztiáról szóló bejelentés óta előfordulhat, hogy szigorúbban ellenőrzik a határon átkelő osztrák gazdák járműveit - írta a lap. Franz Weninger és Harald Strassner Magyarországon tevékenykedő osztrák borászok a lap kérdésére azt mondták, nem tudnak zaklatásokról.

Továbbra is hiány van szakképzett munkaerőből Ausztriában, új protekcionista intézkedések ezért végzetesek volnának - írta a Kurier című tömeglap abból az alkalomból, hogy egy évvel korábban törölték el a vonatkozó munkavállalási korlátokat Ausztriában nyolc, 2004-ben csatlakozott uniós ország állampolgáraira vonatkozóan. Mindenekelőtt a turizmus elképzelhetetlen magyarok vagy "keletnémetek" nélkül, de más ágazatok is régóta rá vannak utalva a külföldi munkaerőre - fogalmazott a kommentár szerzője. Az osztrák Társadalombiztosítók Szövetségének adatai szerint mintegy 35 ezer új munkavállaló érkezett a régióból az elmúlt egy évben, ez 47 százalékos növekedés - állt a lap egy másik cikkében. Az új munkavállalók közel fele - 16 ezer fő - magyar.

Közgép: két év alatt 200 milliárd forint közpénz

A Le Monde Orbán Viktor kiterjeszti befolyását a gazdaságra címmel közölt budapesti tudósítást. A vezető francia liberális lap szerint amióta ismét Orbán a miniszterelnök, a Közgép egy olyan "új oligarchiának lett a szimbóluma, amely a Fideszhez fűződő megkülönböztetett kapcsolatának köszönhetően nyeri el az állami megrendeléseket". A holding - amely az előző szocialista-liberális kormányok alatt is tett szolgálatokat - két év alatt 200 milliárd forint közpénzt, valamint az uniós támogatásokat osztó Magyar Fejlesztési Banktól jelentős összegű eurót kapott.

A Közgép tulajdonosi struktúrája egészen addig átláthatatlan volt, amíg Bodoky Tamás független újságíró az általa alapított atlaszto.hu-n fel nem fedte, hogy a tulajdonos Simicska Lajos, a Fidesz korábbi pénztárnoka, Orbán személyes barátja - emlékeztetett a Le Monde.

A lap idézte Schiffer Andrást, az LMP képviselőjét, aki szerint egy új vazallusi rendszer kiépítése folyik, valamint Debreczeni József közírót, a Demokratikus Koalíció tagját, aki úgy véli: a Fidesz az MSZP-től vett "korrupciós leckéket" és megtanulta, hogyan kell fantomcégek mögé rejteni a pénzügyi birodalmát. Miután az adóhivatal elnökeként az államnak hajtotta be az adókat, "Simicska nagyon ügyesnek bizonyult a pártja számára történő adócsalásban" - fogalmazott az MTI szerint a tudósító, Joelle Stolz.

Geréb-ügy: a magyar igazságszolgáltatás teljes csődje?

A brit The Guardian szombati riportjában arról írt: Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász bűne, hogy 17 éve csendben ellenáll az otthonszülés kriminalizálására irányuló magyarországi kísérleteknek. A legnagyobb baloldali brit napilap a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélt orvosnőről azt írta, hogy Geréb Ágnes "az eszkalálódó rendőrségi zaklatások és visszaélések közepette" 3500 gyermeket segített a világra, akik közül hárman komplikációk miatt meghaltak. Nick Thorpe, a BBC közép-európai tudósítója, akinek öt fia otthonszüléssel, Geréb Ágnes segítségével jött a világra, a The Guardiannek nyilatkozva "a magyar igazságszolgáltatás teljes csődjének" nevezte az eljárást.

http://www.168ora.hu/itthon/oligarchazik-a-le-monde-200-milliard-landolt-simicska nal-95235.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kína Lengyelországot választotta, nem Magyarországot
  2012-04-28 21:54:41, szombat
 
  Kína Lengyelországot választotta, nem Magyarországot


Közép- és Kelet-Európa a kínai terjeszkedés fontos célja a lengyel tengermelléken megtartott Baltic Business Forum tanácskozásán résztvevő kínai delegáció szerint - írta pénteken a Gazeta Wyborcza című napilap online kiadása.

Az április 25-27. között negyedszer megszervezett gazdasági rendezvény utolsó napján a Lengyelországban tartózkodó kínai miniszterelnök küldöttségének tagjai hangsúlyozták, hogy a régióban tervezett beruházások középpontja a rendkívüli fejlődési lehetőségekkel rendelkező Lengyelország. Jacek Piechota volt gazdasági miniszter, a Baltic Business Forum egyesület elnöke a konferencia érdemeként kiemelte azt a komoly eszmecserét, amely "Kínának a balti régió fejlesztési stratégiájába való bevonásáról" szólt és a lengyelek szerepére is kitért.

A fórumon a térség több mint tíz országának politikusai, gazdasági szakértői és vállalkozói a régió gazdasági stratégiáiról tárgyaltak, kitérve egyebek között a szállítmányozásra, az energetikára, a banki szektorra és a pénzügyekre vonatkozó kérdésekre. A találkozón egy nyilatkozattervezetet is előterjesztettek, amelyben egyebek között Lengyelország, a balti országok és Kína képviselői arra hívnák fel kormányaikat, hogy támogassák az országaik közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztését, például a kereskedelmi korlátozások feloldásával.

Akárcsak a magyar kormány, a lengyel vezetés is azt szeretné, ha országa a kínai befektetések hubja - központja - lenne a régióban - írta korábban a Bloomberg. Az ázsiai ország cégei eddig 120 millió dollár (90 millió euró) tőkét vittek Lengyelországba.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kina_lengyelorszagot_valasztotta_nem_magya rorszagot.517903.html



A kínai küldöttség hangsúlyozta, hogy a régióban tervezett beruházások középpontja a rendkívüli fejlődési lehetőségekkel rendelkező Lengyelország.
Akárcsak a magyar kormány, a lengyel vezetés is azt szeretné, ha országa a kínai befektetések központja a régióban. Úgy tűnik, ehhez kevés, ha egy miniszterelnök politikailag fölkínálkozik Kínának.


Oda azért vitték, mert a gazdaságba pumpálhattásk. itt jelentős része a simicskaközeli fideszbe menne a közgépen keresztül.

http://nol.hu/gazdasag/a_kinaiak_mindent_visznek__bezarnak_a_fovarosi_palyaudvaro kat_es_repulnenek

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezrével jelentkeznek a német hadseregbe
  2012-04-28 20:38:23, szombat
 
  Ezrével jelentkeznek a német hadseregbe

2012. április 28. 12:45:28

Az érettségizett fiataloknak azonnali megélhetést és továbbképzési lehetőséget biztosít a hadsereg.

Jó érvekkel toborozzuk a fiatalokat: az egyik, hogy az önkéntes nálunk jó pénzt keres, másrészt a fiatal jelentkezőket fizikai és szellemi kihívások elé állítjuk, megtapasztalhatja a bajtársiasságot, a társadalom összes rétegéből ismerhet meg embereket és barátságokat köthet, de különböző továbbképzések is rendelkezésére állnak - mondta Thomas DeMaziére védelmi miniszter az első önkéntes katonák felvételénél.

Tavaly nyár óta ugyanis megszüntették Németországban a hadkötelezettséget, a hadsereg ezért mindent megtesz, hogy vonzza az önkéntes fiatalokat, hiszen ezután ők jelentik az utánpótlást. Sokak meglepetésére ez működőképesnek bizonyul. Mindeddig tízezren jelentkeztek, hogy szolgálnának a hadseregben, pedig a védelmi minisztérium nem számított többre ötezer jelentkezőnél.

Az érettségizett fiataloknak azonnali megélhetést és továbbképzési lehetőséget biztosít a hadsereg, ráadásul ők maguk dönthetik el, hogy mennyi ideig maradnak. Minimum 7, legfeljebb 23 hónapig szolgálhatnak önkéntesként a Bundeswehrnél, ezalatt pedig havi fizetésüket szinte teljes egészében megtakaríthatják. Hogy a későbbiekben is a hadseregben szolgálnak-e, vagy időközben irányt váltanak, ez rájuk van bízva, így ezt az önkéntes időszakot sokan arra használják, hogy eldöntsék, mivel is akarnak valójában foglalkozni.

Béketeremtés, alkalmazkodva

Nemcsak a fiataloknak tesz jót a gondolkodási idő jövőjüket illetően, hanem magának a hadseregnek, sőt a német védelmi politikának is. Az afganisztáni háborúból levont tanulságokat készül megfogalmazni a külügyi, védelmi és fejlesztési minisztérium. A felismerések forradalmiak, derül ki a Spiegel online értesüléseiből. Míg eddig a német hadsereg célja az volt, hogy egy demokratikus rendszert segítsen felépíteni a közel-keleti országban, 11 évvel az észak-afganisztáni szerepvállalás után a német kormány úgy tűnik, más célokat tűz ki magának.

A fegyveres erők minden alkalommal a politika részét képezik, a politika viszont nem ér véget ott, ahol a katonai eszközöket bevetik. A katonák rendszerint nem tudnak tartós békét teremteni, de a gazdasági fejlődés, az oktatás és az infrastruktúrák kiépítését elősegíthetik - nyilatkozta a védelmi miniszter néhány hónapja a Bundeswehr átalakításáról. DeMaziére itt egyelőre csak utalt arra, amiről a Spiegel Online néhány napja beszámolt. Eszerint ugyanis a külföldi bevetéseknél a német hadsereg ezentúl nagyobb hangsúlyt fektet a helyi szokásokra és intézményekre, még akkor is, ha ez a liberális demokrácia elveinek ellentmond.

A hetilap online változatának bennfentes értesülései szerint a hadsereg külföldi szolgálatai ezentúl nem fognak olyan erősen törekedni arra, hogy a nyugati demokráciamodellt mindenképpen meghonosítsák. A felismerés abból a tapasztalatból ered, hogy egy politikai rendszer csak akkor életképes, ha a helyiek legitimálják, így a jövőben mindenképpen a már létező és a lakosság által elfogadott intézményekkel kell együttdolgoznia a német hadseregnek és diplomáciának. Ami adott esetben korrupt vagy erőszakos partnereket is jelenthet. A honvédelmi minisztérium kérdéseinkre azt válaszolta, valóban új irányelveket próbálnak kidolgozni a külügyi és a fejlesztési minisztériummal együtt, de ezek még csak előkészületi fázisban vannak. Azt azonban továbbra sem vitatják, hogy a béketeremtő bevetések fegyveres erőkkel kell történjenek.

Ha a kül- és biztonságpolitikai alapgondolatok valóban ebbe az irányba alakulnának és ezt a német kormány is megszavazná, jelentős változást idézhetne elő - akár nemzetközileg is a fegyveres bevetések lefolyásában. Míg eddig inkább az a gondolat uralta a közel-keleten szolgálatot teljesítő fegyveres erőket és a politikát, hogy a nyugati értelemben vett demokrácia feltétlen megteremtése jelenti majd a stabilitást, most kialakulhat egy újabb gondolkodásmód, mely új pozíciót teremt a nemzetközi konfliktusokba beavatkozó nyugati erőknek.

Forrás: Híradó.hu

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=9906 0&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csányi Sándor megfenyegetett!
  2012-04-28 20:35:48, szombat
 
  Csányi Sándor megfenyegetett!

Közzétéve: 2012. április 28., szombat

,,Megfenyegette Csányi az árfolyam-elszámolás miatt a bankjával szembeni per nyerteseit"
Írja a NÉPSZAVA címlapján, 2012. április 28-án.

Kásler Árpád Csányi Sándor

Ez semmi mást nem jelent, mint a süllyedő hajón való kapkodást és azt, hogy a tisztelt elnök vezérigazgató úr, elvesztette a józan ítélőképességét, amin nem is csodálkozok, hiszen a lavina, maga alá temetheti őt is, meg az OTP részvényárfolyamait is.

,,Csányi Sándor vezérigazgatónak, az OTP Bank egyik tulajdonosának minden 100 forint részvény után 102 forint üti a markát" - írja ugyancsak a Népszava a cikkel kapcsolatosan.

Mint ismeretes a bankvezér kinyilatkozta, hogy a Kúriához fordul felülvizsgálati kérelemmel és amennyiben a Kúria a banknak ad igazat, a per elindítóit rágalmazásért feljelentik. Az újság azt is írja, hogy szakértők azt nyilatkozták, ha ez az ítélet kötelező érvényű lesz más pénzintézetekre, akkor több száz milliárd forintot kell visszafizessenek a bankok az ügyfeleknek! NA ÉS?! Mondta az egyszeri munkásőr miniszterelnökünk. Kár hogy a szakértők nem nyilatkoztak az ügyben, hogy a futamidők végéig, még hány ezer milliárdot akarnak lenyúzni az emberekről, törvényellenesen és miért nem kérték ki a szakértők véleményét, mielőtt ezeket a cselekményeket, üzérkedéseket elkezdték volna? Az is nagy kár, hogy Csányi úr nem nyilatkozott az ügyben, hogy az ítélet hozó bírákat is szívesen látná a vádlottak padján, vagy csak ez rám és kedves nejemre vonatkozik? És miért csak akkor jelent fel rágalmazásért ha a Kúria módosítja az ítéletet? Ha nem módosítja akkor én milyen bűncselekmények elkövetéséért jelentsem még fel? Csoportosan, előre megfontolt szándékkal elkövetett csalás, lopás vagy nagyszámú ember kisemmizése, öngyilkosságba való hajszolása? Ez már háború és a háborúk végén vannak vesztesek és győztesek.

A győzelem érdekében a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete, felhívást intéz minden devizaalapú hitellel rendelkező állampolgárhoz és azokhoz is, akik nem rendelkeznek ezzel, de kötelezőnek érzik kiállni az igazságért, hogy egy országos méretű ,,Békés Civil Megmozdulás a Jog és a Jogállamiság Megvédése Érdekében" megrendezett vélemény kinyilvánításon vegyenek részt. Ezzel kifejezésre juttatva azt, hogy a törvény mindenkire kötelező értékű, ez alól még egy milliárdos bankár sem lehet kivétel és a civilek nem fogják azt eltűrni, hogy nyomást gyakoroljanak a jogszolgáltatásra. A rendezvény pontos helye és időpontja hamarosan publikus lesz. Ennek megszervezésére kb. negyven nap szükséges - negyven nap mint a Bibliában!

Kásler Árpád
Kelt, Gyulán 2012.04.28-án

Ady Endre: Harc a nagyúrral

Harc a Nagyúrral

Megöl a disznófejű Nagyúr,
Éreztem, megöl, ha hagyom,
Vigyorgott rám és ült meredten:
Az aranyon ült, az aranyon,
Éreztem, megöl, ha hagyom.

Sertés testét, az undokot, én
Simogattam. Ő remegett.
,,Nézd meg, ki vagyok" (súgtam neki)
S meglékeltem a fejemet,
Agyamba nézett s nevetett.

(Vad vágyak vad kalandorának
Tart talán?) S térdre hulltam ott.
A zúgó Élet partján voltunk,
Ketten voltunk, alkonyodott:
,,Add az aranyod, aranyod."

,,Engem egy pillanat megölhet,
Nekem már várni nem szabad,
Engem szólítnak útra, kéjre
Titokzatos hívó szavak,
Nekem már várni nem szabad."

,,A te szivedet serte védi,
Az én belsőm fekély, galád.
Az én szivem mégis az áldott:
Az Élet marta fel, a Vágy.
Arany kell. Mennem kell tovább."

,,Az én jachtomra vár a tenger,
Ezer sátor vár énreám,
Idegen nap, idegen balzsam,
Idegen mámor, új leány,
Mind énreám vár, énreám."

,,Az egész élet bennem zihál,
Minden, mi új, felém üget,
Szent zűrzavar az én sok álmom,
Neked minden álmod süket,
Hasítsd ki hát aranyszügyed."

Már ránk szakadt a bús, vak este.
Én nyöszörögtem. A habok
Az üzenetet egyre hozták:
Várunk. Van-e már aranyod?
Zúgtak a habok, a habok.

És összecsaptunk. Rengett a part,
Husába vájtam kezemet,
Téptem, cibáltam. Mindhiába.
Aranya csörgött. Nevetett.
Nem mehetek, nem mehetek.

Ezer este múlt ezer estre,
A vérem hull, hull, egyre hull,
Messziről hívnak, szólongatnak
És mi csak csatázunk vadul:
Én s a disznófejű Nagyúr.



http://kaslerarpad.hu/?p=912
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelenczki István "HÁBORÚ A NEMZET ELLEN
  2012-04-28 20:34:43, szombat
 
 
*Örömmel értesítünk*Mindenkit, hogy ápr.30-tól, négy egymást követő
hétfőn este, azonos műsorsávban (20 óra 25 perc körül)

a *Duna TV**Jelenczki István "HÁBORÚ A NEMZET ELLEN"* című, négy részes
dokumentumfilmjét műsorra tűzte:

Vetítési időpontok:

2012. ápr. 30. 20 óra 25.I. rész: A háború megváltozott természete.

2012. máj. 7. 20 óra 25. II. rész: Diktatúrából, diktatúrába

2012. máj. 14. 20 óra 25. III. rész: Az ország felszámolása.

2012. máj. 21. 20 óra 25. IV. rész: Megtartó üzenet.

Kérjük, köszönettel vesszük, ha ezen levelet továbbítja (továbbítod)
saját köreidben.

Üdvözlettel:

A film gyártója: Angelus Bt.
Rendező, producer: Jelenczki István.

*A film témája:*

Nemzeti vagyon. Egy hatalmas, átfoghatatlan érték, olyan örökölt és
megtermelt felbecsülhetetlen tulajdon, amit őseink évezredeken,
évszázadokon át, nagyszüleink, szüleink és mi magunk hoztunk, hozunk
létre. A miénk és gyermekeinké. Adomány és felelősség.
Jelenczki István filmje azt a történelmi folyamatot és mechanizmust
mutatja be, ahogyan önző belső és külső hatalmi erők elpazarolták nagy
részét ennek a nemzeti vagyonnak, átjátszották magán és külföldi tulajdonba.
A négy részes sorozat címei is utalnak a válságos időkre: a nyolcvanas
évek álságos szocialista gazdasági változtatásaira (A háború
megváltozott természete), a rendszerváltozás kiszolgáltatottságára,
fonákságaira és a külföldi tőke önző kérlelhetetlenségére (Diktatúrából
diktatúrába), az azóta elmúlt évek hibáira és bűneire (Az ország
felszámolása), végül a jövő útjaira és lehetőségeire (Megtartó üzenet).
A filmben megszólalnak gazdasági szakemberek, jogászok, történészek,
orvosok, a magyar kultúra és tudomány legkülönbözőbb ágainak képviselői:
Ángyán József, Bencsik János, Bencze Izabella, Bogár László, Éger
István, Hunyor Erna, Kovács Zoltán, Mándoki Andor, Molnár Oszkár, Molnár
V. József, Papp Lajos, Tóth Zoltán József, Varga Csaba, Varga István,
Zlinszky János.
Megdöbbentő, megrázó és egyben tanulságos mozi rólunk, a magyar
nemzetről, a társadalomról, az emberről, és a minket körülvevő világról.

Műsorújság:

http://www.port.hu/pls/tv/tv.prog?i_date=2012-04-30&i_ch=6&i_ch_nr=5& i_layout_id=0
<http://www.port.hu/pls/tv/tv.prog?i_date=2012-04-30&i_ch=6&i_ch_nr=5& amp;i_layout_id=0>
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A köztársaság törvényére köpök
  2012-04-28 19:07:54, szombat
 
 
A köztársaság törvényére köpök

2012. április 28. 03:54:56

http://nemenyi.net/lib/gall/egyeb/bodzalekvar.jpg

Április egyik nyugalmas délutánján próbált elsikkadni az a hír, miszerint jelentősen enyhítette a Marian Cozma megölése miatt folyó perben a három fővádlott büntetését pénteken kihirdetett jogerős ítéletében a Győri Ítélőtábla. Az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18 év börtönbüntetésre ítélték, míg Sztojka Iván 20 év fegyházbüntetését 8 év börtönre változtatta Nagy Zoltán tanácsa.

Egyszerű, jogkövető és természetes jogérzékű, bár tanulatlan állampolgárként a következőket üzenném az N. Zoltán nevű tanács nagybecsű és minden bizonnyal széleskörűen tisztelt szarjankóinak:

"nemzedékek őrváltásain
jönnek majd újra boldog építők
és kiássák a fundamentumot
s az erkölcs ősi, hófehér kövére
emelnek falat, tetőt, templomot.
(...)
vigyázzatok és imádkozzatok!
Valahol fönt a magos ég alatt
mozdulnak már lassan a csillagok
s a víz szalad és csak a kő marad,
a kő marad."

Hogy az R. Sándor nevű tetvedék és az N. Győző nevű fehérjehalmaz életfogytiglan helyett megúszta 18 évvel, az a csak nevében létező magyar igazságszolgáltatás szégyene. Hogy az Sz. Iván nevű rohadék 20 év helyett 8 évvel ússza meg, az meg egyenesen vérlázító.

Mi van, N. Zoltán nevű tanács? Gyáva vagy?

De ha minden összetevődben selejt vagy, te N. Zoltán nevű tanács, akkor miért nem adod fel? Miért akarsz emberi sorsokról dönteni? Mi közöd van neked igazsághoz, függetlenséghez, bíráskodáshoz és egyáltalán: mi közöd neked a mai magyar élethez?

Nyilván nagyfokú demagógia lenne megkérdezni tőled, N. Zoltán tanácsa, hogy van-e gyereked, láttál-e már kardot, féltél-e már olyasmitől, aminek semmi köze nem volt a cigányokhoz, és hogy egyszer, egyedül, egy sötét szobában szégyellted-e már a mocsok, undorító pofádat saját magad előtt, te N. Zoltán tanácsa.

Az R. Sándor, N. Győző és Sz. Iván nevű tetvedékekhez soroltad ma magad, N. Zoltán tanácsa. Köp rád, aki él és mozog, nem kell már sem gárdát, sem Szebb Jövő Polgárőr Egyesületet hívni ehhez segítségül.

"A Győri Ítélőtábla szóvivője hozzátette: lehet, hogy a társadalom igazságérzete mást diktál, a bíróság azonban csak a büntető törvénykönyv keretei között hozhat ítéletet, nem pedig egy attól független szubjektív igazságérzet alapján."

Akkor mi alapján hozott ítéletet az elsőfokú bíróság, te gyáva senkiházi? (Szebb Jenő megjegyzése)

"A pénzváltók törvényére köpök" (RomEr: Betyárballada)


http://www.youtube.com/watch?v=yGPq2fIxchw&feature=player_embedded

Szebb Jenő


Forrás: szebbjovo.jobbikdebrecen.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Argentína és Magyarország
  2012-04-28 18:48:41, szombat
 
  Argentína és Magyarország

2012. április 28. 11:08:52

Akkor most egy ,,titkot" árulunk el olvasóinknak.


Nyugati diplomáciai körökben - Brüsszelt sem kivéve - az utóbbi időben nem egyszer hasonlítják össze Buenos Aires és Budapest magatartását. Joggal-e vagy ok nélkül, azt most ne elemezzük. Főleg azóta dívik a párhuzamba állítás, amióta Cristina Fernández de Kirchner argentin elnök bejelentette: a legnagyobb argentínai energiavállalatot, a spanyol Repsol tulajdonában lévő YPL-t államosítani (társadalmasítani) fogják úgy, hogy törvényt hoznak az 51%-os többségi részesedés átvételére.

Nálunk pedig ugye a magánnyugdíjpénztárakat terelte be a kormány az állami irányba.

Azt persze a diplomaták nem említik, hogy a két ország között vannak azért még ezen kívül is párhuzamok. A Clarín és a Nación - a két vezető argentin lap - meglepő hasonlóságot mutat a Népszabadsággal és a Népszavával olyan értelemben, hogy azok is az idegen érdekek kiszolgálásában érdekeltek, ha ütköznek a nemzetközi és a hazai tőke érdekei.

Az YPL társadalmasításának bejelentése óriási felháborodást váltott ki Brüsszelben is. A széleskörű ellenkezésről írt nyugati cikkek viszont jószerével átsiklanak afölött, hogy az argentinok messzemenően támogatják az YPL állami kézbe vonását, sőt még keveslik is, hogy nem az egész céget, hanem annak csak többségi részvényeit veszik át. Kirchner asszonynak széleskörű a támogatása, amit - és itt viszont megszakad minden párhuzam hazánkkal - erősen táplál az argentin gazdaság igen lendületes fejlődése. 2004 és 2010 között ez éves átlagban 7,7 %-ot tett ki (miközben volt olyan év, hogy a miénk 6,8 %-ot csökkent), ami jóval gyorsabb a ,,mintaként" emlegetett 4,3 %-os chilei gazdasági növekedésnél. Ezek washingtoni mérőszámok, mert az argentin statisztikai hivatal szerint az argentin gazdaság ennél sokkal gyorsabban fejlődött és nő. A jelentős eltérésre jellemző, hogy míg a buenos airesi adatok szerint a gazdasági növekedés tavaly 9,2 százalék volt, a Nemzetközi Valutaalap ezt 4,2 %-ra taksálta, ami még mindig több mint a térség gazdasági motorjának tekintett Brazília 3 százalékos tavalyi növekedése.

Akik azt mondják, Kicherner államosítási szándéka katasztrofális, mert az országból máris menekül a tőke, azoknak azt tudjuk felelni, hogy a demokráciákban a politikai pártok nyerni akarnak, mégpedig szinte minden áron. Ha az Egyesült Államok kormányon lévő pártja belpolitikai és hatalmi okokból országokat rohan le, netán még egy Irán elleni háborút is a nyakába vesz, akkor talán a Clarín és a Nación - és vele együtt amerikai valamint nyugat-európai laptársai is - megértik, ugyanez a hatalmi játék az argentin elnöknek is szabad például a spanyol Repsol-érdekeltség kényszerű kivásárlásával.

És hogy még rátegyünk két ,,lapáttal": 1. Vajon a Brüsszel igájában menetelő Spanyolországból nem menekül a tőke? 2. A madridi bárokban hallunk argentin akcentussal beszélni a vállalkozási lehetőségek miatt ott letelepedett argentinokat vagy a buenos aires bárokban spanyol akcentussal beszélő vállalkozókat? A válasz az 1-es kérdésre: de, igen. A 2-esre: az utóbbi főváros bárjaiban.


Ordosz műhely

barikad.hu


Forrás: Ordosz Műhely

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=99051
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.