Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
elnöki történet
  2012-04-03 22:00:53, kedd
 
  elnöki történet


Titkár (súgva): - Ő a magyar köztársasági elnök.

Obama: - A Magyar Köztársaság elnöke?

Titkár: - Nem, mert olyan nincs, hogy Magyar Köztársaság.

Obama: - Akkor mi van?

Titkár: - Magyarország.

Obama: Tehát ő Magyarország elnöke?

Titkár: - Nem, ő a köztársasági elnök.

Obama: - Egy nem létező köztársaság elnöke?

Titkár: - Sajnálom, ezt én sem értem pontosan.

Obama: - Ha jól tudom, náluk alkotmányos demokrácia van, nézz utána,
hogy mi van az alkotmányukban!

Titkár: - Az a helyzet, hogy nincs alkotmányuk, hanem alaptörvényük van.

Obama: - Akkor az alaptörvényben az van leírva, hogy ő a köztársasági elnök?

Titkár: - Nem, az az alkotmányukban van leírva.

Obama: - Jó, hagyjuk. Hogy hívják?

Titkár: - Dr. Scmitt Pál.

Obama: - Mivel nem tudom, hogy jó-e ha köztársasági elnök úrnak
szólítom, vagy sem, ezért inkább maradok a doktor úr
megszólításnál,rendben?

Titkár: - Hát....az a helyzet, hogy Ő nem is doktor mert lopva és
csalva érte el a doktori címet, ez meg kiderült és megfosztották
tőle..

Obama: - Nos, ööö, izé, mi lenne, ha egyszerűen kikerülnénk?!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Államkötvényjegyzés – kötelező jelleggel
  2012-04-03 21:54:36, kedd
 
  Államkötvényjegyzés - kötelező jelleggel


Információkat kaptunk arról, hogy néhány fideszes vezetésű önkormányzat sajátos módon igyekszik hozzájárulni az állami pénzpréshez. A szóban forgó önkormányzatoknál az ott dolgozókat ,,agitálják", hogy legyenek szívesek államkötvényt jegyezni. Ez odáig megy, hogy az illetékes vezetők közlik, hogy van egy minimum, amivel ,,illik részt vállalni az állam gazdasági pozíciójának megerősítésben"...

Államosítás, megemelt bírságok, új adónemek, kötelező ,,részvállalás". Nyilván nincs baj, ugye?

Juhász Pál - Jövőnk.info
2012. április 02.

http://jovonk.info/2012/04/02/allamkotvenyjegyzes-kotelezo-jelleggel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Molnár Tamás: Schmatt berosált
  2012-04-03 21:52:08, kedd
 
  Molnár Tamás: Schmatt berosált




Ezekben a pillanatokban mondott le köztársasági elnöki tisztségéről Schmitt Pál, mindannyiunk szeretett élctáblája. Nem akarok több bőrt lehúzni a (volt) köztársaság sánta kutyájáról, de az esemény tanulságai megérnek még egy utolsó misét.



Nekünk, magyaroknak valahogyan nincs szerencsénk az államelnöki kinevezésekkel. Az első szabadnak hazudott választások előtt az MDF Für Lajost, az SZDSZ Göncz Árpádot jelölte a köztársaság első emberének tisztére. A Fidesz akkoriban erősen hezitált Rácz Sándor személye körül, de Orbán hatásosan lebeszélte a vezérkart. Szerinte Rácz túl önjáró, túl magyar, ráadásul egyszerű, tanulatlan és feddhetetlen (!) munkásember, aki nem illik bele a paktumok mocskos világába.

Később Rácz jelölt sem lett, Für elbukik a titkos MDF-SZDSZ összeborulás eredményeként. Hiába fütyülünk, a zsidó pénzvilággal kötött megállapodás részeként (halálos ellensúly gyanánt) kinevezik Gönczöt, az '56-os halálsor egyik állítólagos besúgóját, a Gömbös Gyula szobrát lerobbantó hírhedt partizánt. Második államelnökük (Mádl) alatt is ,,rezeg a léc", már ami a foghatóságot és az ügynökmúltat illeti. Aztán jön az önjáró Sólyom, akinek liberális és egyéb múltbéli kötődései szintén közismertek. Szilvesztert követően - a Jobbik nevében - véres magyar lobogót kell neki ajándékoznom, mert újévi köszöntője alkalmából, ,,véletlenül elfelejtette" irodája falára kitenni a nemzet egységét szimbolizáló trikolórt. Aztán jött a nyelvész csúcsfazon, a nemzet pennája és golyóstolla, az Orbán-kreatúra, aki még a hülyét is pontos ,,j"-vel írta. Plagi bá maga lett a totalitárius Fideszes pártállam peckes bábkirálya.

Mi ebből a penetráns ügyből az első tanulság?

Mivel nem közvetlenül maga a nép választja meg az ország első emberét, sokkal nagyobb az esély rá, hogy minden elnök a paktumpártok és háttérhatalmak kiválasztottja lesz. Nem a nemzet felett, hanem a pártmaffiák befolyása alatt áll, ezért még inkább fogható, manipulálható és irányítható marad. Normális országban az Elnök a parlament feletti erős népkontrollt, és egyfajta szakrális erkölcsiséget testesíti meg, vagyis nem pártnehezékként viselkedik, vagy szervilis pártcsicskás magatartást képvisel.
Mi a második tanulság?

Az ún. büdös-kommunista, szado-liberál-bolsevista ellenzék kitűnő módon mutatta be országnak és világnak, hogyan kell az útból profi eszközökkel eltakarítani a szemetet. Bármennyire fáj, most látványos show-műsor keretében bemutatták nekünk, hogyan kell elvégezni a nagytakarítást, a múltfeltárást és a számonkérést. Valljuk be őszintén, hogy a mesterségesen felülről kialakított ún. jobboldal 1989 óta semmit sem csinált ebben az ügyben csak ködösített vagy maga alá piszkított félelmében. Nem tárták fel és nem hozták nyilvánosságra Antall, Boross, Horn, Gyurcsány és Orbán (és a többi főkolompos) eltitkolt piszkos ügyeit. Nyilván nem csak keresztényi alázatosságból és megbocsájtásból viselkedik így ez a farizeus jobb-klikk.

Mi a harmadik tanulság?

Nem hivatkozhatunk állandóan a másik oldal gaztetteire. Morális kérdésekben teljesen bekerítette önmagát a jobboldal. Saját foglya lett akkor, amikor minden bűn és számonkérés elől büszkén felmenti és dédelgeti a ,,mi kommunistáinkat", a ,,mi besúgóinkat", a ,,mi zsidóinkat", a ,,mi cigányainkat", a ,,mi buzijainkat", a ,,mi tolvajainkat, a ,,mi oligarcháinkat", és a szégyenletes példák sorolhatók a végtelenségig. Ez nem keresztényi viselkedés, hanem sunyi gyávaság, megalkuvás és aljas bűnrészesség!
Mi a negyedik tanulság?

A kettősség látszatának ideológiai nagymestere megosztott mindent és mindenkit. Nem csak a hazára, a családra, a barátokra, a gúnyhatár túloldalán rekedt nemzettestvéreinkre gondolok. Orbánnak köszönhetjük a kettős mércét, a kettős beszédet, a kettős látásmódot, a kettős tudatot, a kettős morált és erkölcsöt. Beteg hatalmi érdekei által széthasított mindent, ami valamikor együvé tartozott. Régen nem lehetett a bűnt, az aljasságot, a csalást, az erőszakot és a kirekesztést csak egyféleképpen értelmezni és szemlélni.

Mi az ötödik tanulság?

Tisztelet a kivételeknek, de az ún. polgári jobboldal választói javarészt hozzázüllöttek a Fideszhez. Éppen olyanok lettek és úgy viselkednek, mint fanatikus hittel szeretett vezérük. Más szemében meglátják a szálkát, de sajátjukban nem érzékelik a gerendát. A politikai vakhit illúzióira hivatkoznak, és úgy kapaszkodnak Orbánba, mint az utolsó szalmaszálba.

- Nem leszünk gyarmat! Nehogy visszajöjjenek a kommunisták! - mantrázzák ezerrel, miközben a pártjuk által régen gyarmattá tett országban most nevezik ki Pozsgayt a múltfeltáró bizottság elnökének. A Fideszhez beájult tömegek, cinkosságukban és bűnrészességükben nem veszik észre, hogy eliramlott felettük a világ. Van már jobb, tisztább, következetesebb és radikálisabb politikai megoldás annál, amit ez a végletekig ,,elbaszarintott" rendszertúlélő társaság képvisel. A Schmitt-ügy kapcsán, mindössze ki kellene nyitniuk a szemüket.

Molnár Tamás

http://www.kuruc.info/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tervezett módosítás a Jobbiknak készülő újabb villanypászt
  2012-04-03 21:48:26, kedd
 
  A tervezett módosítás a Jobbiknak készülő újabb villanypásztor


Varga István fideszes képviselő beadott egy módosító indítványt, ami az országgyűlést jogi személlyé nyilvánítaná. Ennek értelmében az országgyűlés nemsokára már perelhető lenne, és a bíróság által mint jogi személy, felelősségre vonható. Ha már ott tartanak, hogy ezt meglépik, az csak egy valamit jelent: a Fidesz vezető köreiben tudatában vannak annak, hogy a Fidesznek befellegzett. Előrehozott választásokra készülnek, mégpedig egy olyan helyzetre, amiben a Jobbik a jelenleginél sokkal nagyobb arányban jelenik meg a parlamentben, vagyis szükség van afféle "polgári fékek" beépítésére, ami biztosítja, hogy az ország nem hagyja el a jól megszokott látszat-demokratikus kereteket.

Pedig egy esetleges Jobbik-kormány ugyanolyan kínosan be fogja tartani a polgári rendszer szabályait, ahogyan a Fidesz teszi - vagyis a Likud barátai szempontjából nem lenne veszélyes. Nem is a Jobbik itt a lényeg, hanem a mögötte felsorakozó emberek megvezetése.

Egy ilyen fék beépítése ugyanis azt jelenti a gyakorlatban, hogy akármit lép az országgyűlés, akármilyen törvényt hoz a kormány, valaki mindig perelni fog. Ha nem kapnak elég támogatást, akkor a zsidó magánszemélyek perelnek, ha a köztársasági elnök nem megy el hanukázni, akkor a jogvédőik perelik, mert antiszemita. Ha felmennek az élelmiszerárak és nem emelkedik a segély, akkor az országgyűlés rasszista és vezekelnie kell. Ha a jelenlegi betagozódás nem lenne elég, egy ilyen sakkban tartott helyzet biztosítaná, hogy a Jobbik kormánypozícióban kétszer is meggondoljon minden "rasszista" intézkedést, és szép lassan átvegye a Fidesz szerepét, mikor Orbán Viktor kiöregszik (a nemzet nagy vezetője szerepéből). Persze ha betiltják a nemzeti oldal egy rendezvényét, akkor meg a "nemzeti radikálisok" perelnek.

Hogy érthetőbbé váljon a helyzet: az egész felvetésnek az a lényege, hogy egy ilyen fék úgy lekötné az összes politikai csoportosulás energiáit, hogy amellett eszükbe nem jutna még rendszerváltást is csinálni. Se a baloldalon, se a "jobboldalon".

Ugyanis egy ilyen lehetőség a nemzeti radikálisok körében azt az illúziót kelti, hogy bírósági perek formájában, a parlamentáris rendszer keretein belül lehetőség lesz bármiféle számonkérésre, elszámoltatásra. Esetleg még meg is engednek egy-egy büntetést a Gyurcsány-féléknek, hogy a nemzeti oldalon megvezetettek erőit - mert vérszemet kanak - végleg visszatereljék a polgári rendszer keretei közé.

El vagytok ti tévedve! A Jobbiktól nem számolhattok semmiféle számonkérésre! Nem a tervezett módosítás miatt, hanem mert már most is kínosan betartják a szabályokat, hogy ne veszítsenek szavazatokat. A valós elszámoltatás pedig köszönőviszonyban nem lesz nemhogy az országgyűléssel, de egyetlen, általatok ismert közszereplővel sem!

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. március 27.

http://jovonk.info/2012/03/27/tervezett-modositas-jobbiknak-keszulo-ujabb-villany pasztor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt bepereli a Semmelweis Egyetemet
  2012-04-03 21:45:19, kedd
 
  Schmitt bepereli a Semmelweis Egyetemet

2012, április 3 - 18:12


Schmitt Pál volt köztársasági elnök kedden, irodája által kiadott közleményben erősítette meg, hogy "Magyarország és a nemzet egysége érdekében" mondott le államfői megbízatásáról. A tájékoztatásban hangsúlyozzák, "az ettől eltérő valamennyi információ nem felel meg a valóságnak".

Schmitt Pál munkatársai útján - ugyancsak hétfői parlamenti bejelentését nyomatékosítva - úgy fogalmaz, a határozat kézhezvétele után az általa megbízott ügyvédi irodával megteszi a megfelelő jogi lépéseket a "Semmelweis Egyetem szenátusa ténybeli, jogi tévedéseket és eljárásjogi szabálysértéseket tartalmazó döntésének ügyében".

Az államfő hétfőn az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásban mondott le hivataláról, azt követően, hogy a Semmelweis Egyetem csütörtökön plágium miatt megfosztotta doktori címétől. A parlament néhány órával később elfogadta a lemondási nyilatkozatot, Schmitt Pál megbízatása megszűnésével Kövér László, az Országgyűlés elnöke gyakorolja az államfői feladat- és hatásköröket az új köztársasági elnök hivatalba lépéséig. Az új államfő személye április 16-án válhat nyilvánossá, miután a kormánypárti frakciószövetség hétfő esti felkérése alapján Orbán Viktor kormányfőnek, a Fidesz elnökének eddig kell megtenni jelölését.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/koezlemeny_schmitt_a_nemzet_egysege_erdekeben_mondott_le-201204 03
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bocsánatkérést követel Schmittől a bolgár szerzőtárs
  2012-04-03 21:40:58, kedd
 
  Bocsánatkérést követel Schmittől a bolgár szerzőtárs


2012, április 3 - 13:27


Bocsánatkérést követel Schmitt Páltól Nikolaj Georgiev szerzőtársa, Hriszto Meranzov - írta keddi számában a Népszabadság. Az egykori bolgár sportfunkcionárius, a Bolgár Testnevelési és Sportszövetség korábbi alelnöke jól ismerte a MOB hajdani elnökét.

A lap szerint Meranzov nemcsak sportvezető volt, de sporttudományos kutatásokat is folytatott. 1973-ban védte meg kandidátusi disszertációját, amely szintén az olimpiai mozgalommal állt kapcsolatban. Meranzov a lapnak elmondta: találkozásaikkor a nyolcvanas évek második felében, a kilencvenes évek elején Schmitt soha nem említette neki, hogy maga is tudományos babérokra törne.

Emlékeztetett rá, hogy Georgiev munkája már 1979-ban elkészült, s kéziratként elérhető volt a NOB-nál. 1985-ben azonban Georgiev és Meranzov korábbi munkáinak továbbfejlesztéseként megjelent először bolgárul, majd angolul is kettőjük neve alatt az ,,Olimpiai program elemzése" című kötet a bolgár Sofia-press kiadásában. Ezt a könyvet Meranzov tudomása szerint megküldték valamennyi nemzeti olimpiai bizottságnak, így a magyarnak is.

Felidézte: 1991-ben nemzetközi olimpiai tudományos konferencia volt Barcelonában, ahol előadást tartott, s résztvevője volt a tanácskozásnak Schmitt Pál is. Hozzátette: találkoztak ott, és a rákövetkező évben az olimpián is. "Ekkor írta volna és adta be a disszertációját? Nem említette ezt nekem és nem is próbált konzultálni vagy engedélyt kérni a felhasználásra. Nem vártam volna ezt ettől az embertől" - nyilatkozta a Meranzov, hozzátéve: kiváló sportolónak és tapasztalt vezetőnek ismerte meg Schmittet.

Meranzov hozzájutott a köztársasági elnök neve alatt megjelent szöveghez, s azt összevetette az ő szövegükkel. Szóról szóra egyező részeket talált. ,,Nem tudok megbékélni vele, hogy nem kért bocsánatot sem tőlem, sem Nikolaj Georgievtől még életében. Felszólítom most, kérjen bocsánatot Nikolaj Georgiev emlékétől és tőlem is" - nyilatkozta. Meranzov azt mondta, bizonyítani akarja, hogy bolgárok komoly eredményeket mutattak fel a sporttal kapcsolatos kutatásokban. A sport tanította meg, hogy mások eredményeit elismerje - húzta alá.

MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/bocsanatkerest_koevetel_schmittol_a_bolgar_szerzotars-20120403
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán levele
  2012-04-03 21:39:34, kedd
 
 
Ángyán levele

"Azzal a programmal szemben, amelyet a Nemzeti Vidékstratégiában megfogalmaztunk, amelyet a társadalom túlnyomó többsége - a fórumainkon, az elmúlt nyolc hónap széleskörű társadalmi vitái során megtapasztaltak szerint - teljes mértékben támogat, és amelynek végrehajtására szegődtem, nos ezzel a programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam "maffiacsaládok" , spekuláns nagytőkés "oligarchák" és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos "zöldbárók" koalíciója jött létre."

A teljes levél:

A tisztesség még mindig nem kifizetődő

http://europakelloskozepen .blogspot.com/...etodo.htm l

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki az az Akula?
  2012-04-03 21:36:49, kedd
 
 
Ki az az Akula?

Egy olyan vámpír, akinek már elvették a doktori címét...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz-MSZP mutyi áll a Malév csődje mögött?
  2012-04-03 21:33:54, kedd
 
  Fidesz-MSZP mutyi áll a Malév csődje mögött?

2012, április 3 - 16:03


Megbízható információkat kapott a Jobbik arra vonatkozóan, hogy a kormány azzal próbálja helyzetbe hozni a Wizz Airt, hogy a Malév helyére lépő külföldi légitársaságoktól azt kérik a piacra lépés feltételeként, hogy viszonossági alapon hozzák helyzetbe külföldön a fapados légitársaságot - jelentette ki Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján.

Minden jel arra mutat, hogy miközben a Fidesz látványosan mutogat a Wizz Air igazgatótanácsa felé, kifogásolva Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminiszterének jelenlétét a cégben, addig a háttérben nagykoalíciós alku köttetett a Malév bedöntésére és a nemzeti légitársaság nyereséges járatainak magáncégbe történő kiszervezésére - hangsúlyozta a képviselő.

Feltűnő az a tehetetlenkedés, az a hosszú hónapokon át tartó semmittevés, ahogy a kormány a Malév haláltusáját végig kísérte. Meg sem próbáltak a svájci és belgiumi példákat követve, a Malév pénzügyi megrogyásával párhozamosan létrehozni egy másik nemzeti légitársaságot - szögezte le a honatya.

A politikus kitért a Malév csődjére: február 1-én egy kis cég, a Bellum Kft. felszámolási eljárást kezdeményezett a nemzeti légitársaság ellen, mivel az nem egyenlítette ki a feléjük fennálló tartozását. Már másnap kineveztek egy rendkívüli vagyonfelügyelőt, harmadnap pedig már nem is repültek a Malév gépei.

A politikus azt gyanítja, hogy csupán politikai porhintést végez a Fidesz a szocialistákkal közösen. A nagyobbik kormánypárt látványosan támadja a Wizz Airt Oszkó Péter szerepe miatt, miközben a fapados légitársaság a kialakult helyzetnek a legnagyobb haszonélvezője.


J.F.

barikad.hu

http://barikad.hu/fidesz_mszp_mutyi_all_a_malev_csodje_moegoett-20120403
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A senki szigete
  2012-04-03 21:30:43, kedd
 
  A senki szigete

40 éve a Duna mélyén

http://falanszter.blog.hu/2011/12/10/40_eve_a_duna_melyen_a_titokzatos_senki_szig ete




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 6261
  • e Hónap: 17372
  • e Év: 170868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.