Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Papcsák esete a békemenettel
  2012-04-06 22:01:25, péntek
 
  2012.04.04. 06:54
Papcsák esete a békemenettel

Létezhet-e ellenzéki összefogás Esztergomon kívül máshol is? Ez a kérdés foglalkoztatja ma azokat a zuglóiakat, akik méltánytalannak érzik, ha az önkormányzatuk kétkézzel szórja a közpénzt, ezzel együtt újabb sarcokkal nyúzna le több bőrt róluk, és ha szólni, kérdezni mernek akkor az alpolgármester elküldi a picsába őket.

Kommunális adóbevételemet 20 milliós erdélyi ingatlanra, 200 milliót meghaladó médiaszolgáltatásra, Zugló borára és Operettgálára cserélném. Jelentkezni "kacsaláb meglegyen gecó! " jeligére a zuglói polgármesteri hivatal portáján lehet.

Ez az elképzelt hirdetés csak félig a fantázia műve. Annyi választja el a valóságtól, hogy nem jelent meg a Papcsák Harsonában - akarom mondani a Zuglói Lapokban - mert alispán úr, - miket beszélek - polgármester úr és a csapat megoldotta ezt anélkül is. Legutóbb házat vettünk a testvéri szeretet jegyében Csikszeredán 20 millióért, ami nem testvérvárosa Zuglónak, és nem vettünk házat Csíkcsicsón, ami a legújabb módi szerint igen. De ne legyünk ennyire filléresek, ha 700 kilométert utazik szeretett képviselőnk a pihenésért, akkor azt a 7 kilométert is megteszi akár minden nap, ami a két települést elválasztja egymástól. Ettől is érdekesebb a szárnyra kapott pletyka, miszerint valakinek a valakijéé az ominózus ház, és hát kinek lenne jobb eladni, mint egy új helyi adókat frissen kivető, a pénztelenségtől síró, a kötvénykibocsátás határáról - vagyis az ötmilliárdos újabb eladósítástól - visszatántorgó önkormányzatnak. Isteni szerencse ezek szerint, hogy éppen nem volt feleslegessé vált ingatlanja senkinek Berlin Steglitz-Zehlendorf kerületében, mert azt nem úsztuk volna meg ennyiből, és mellig gázolnánk a nélkülözhetetlen német barna szószban is.



Csoda, ha nem teszik ez a zuglóiaknak? Az önkormányzat gazdálkodásáról általuk felkért szakértő jelentése mondja ki, azt hasonlítani csak a fekete lyukhoz lehet. Repkednek a milliók, a kérdezősködő választókat, civileket meg Rozgonyi alpolgármester hazugozza és szájkaratézza a faszbúkon, ( március 2.-i, Zugló bora c. bejegyzés alatt, nézzétek meg, igazi stílusparódia) mert nem jutott még el az egybites felismerésig, hogy azokat baszogatja, akik jóvoltából négy évig ácsoroghat az íncsiklandó közpénzzel teli moslékosdézsa körül.

A zuglói ellenzék most kedvében akar járni Rozgonyinak, megkímélik, hogy ne kelljen a tiltakozó kérdezőket pártszimpátia szerint szétválogatni, összeállnak mind, és április 12-én, csütörtökön, 17 órától tüntetni fognak a Papcsákisztánban eluralkodott gazdálkodás és arrogancia ellen. (olvasható méretért katt) Mivel önkormányzatunk nagy barátja és támogatója a Békemenetnek - elég csak a közpénzzel vastagon kisámfázott Demokratára és Széles Birodalomra gondolni - remélem nem lesz baj, ha az ellenzék is menetel egyet szigorúan a békéért, Bosnyák tértől a Pétervárad utcai polgármesteri hivatalig, ahol átadják a petíciót. A rendezvény vezérszónoka Esztergom polgármestere, Tétényi Éva lesz. Rajta kívül alispán úr és rendszere iránt érzett múlhatatlan hálájukat szóba öntik még zuglói adófizetők, szülők és nyugdíjasok.

Azonban az összefogás mégsem lesz teljes, hisz van a kerületi ellenzéknek olyan szegmense, amelyiknek egy szava nincs a Papcsákisztánban uralkodó állapotokkal szemben. Az országosan elszámoltatással kampányoló Jobbiknak helyi szinten egy szava nincs ehhez. Illetve de, Markó képviselő úr az emlegetett házvásárláshoz az "örömét fejezte ki, hogy Erdély egy darabja visszakerül hozzánk" kommentárt fűzte. Hiába no, a rovásírás tábla, a Pákozdi tér Wass Albert térré átnevezése, a Nagy Lajos - Fogarasi kereszteződésben megtalált Pongrátz Gergely tér olyan ajándék, mint az utóbbiba biggyesztett szomorú virágos, hervadt koszorús "emlékmű": kicsi, olcsó, de reméljük megérte eladni magatokat érte.

http://varanus.blog.hu/2012/04/04/papcsak_esete_a_bekemenettel

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy megbuktatja önmagát
  2012-04-06 21:56:09, péntek
 
  2012.04.06. 05:10

Matolcsy megbuktatja önmagát



Csodaszarvas Nagyfőnök két hónapnyi asztalnál kuporgás után végre kicsit kinyújtózott, elintézte a Plagi ügyet, ám a szükség ismét rajtpózban pucsításra kényszerítette. Legalábbis narrátora jelezte, "a kormány bármely percben vagy bármely másodpercben készen áll arra, hogy megkezdje a (IMF) tárgyalásokat." De a másodpercek vánszorogva percekké válnak, a percek órákká, Csodaszarvas Nagyfőnök meg ismét zsibbadni kénytelen vádlitájékon.

Fellegi megint kénytelen bejelenteni, oppardon, ez is vaklárma volt, de tessenek kérem kitartani, mert a mindent ígértük, meg is valósítjuk, sőt ha kell, a békemenetet visszagyalogoltatjuk a Kossuth tértől a Hősökig, hátrafelé sétálva. Ilyenkor azért eszembe jut, vajon mennyire volt célszerű Kövérnek átmeneti skicchelyettesként az első interjújában közölni, hogy baszki, ha Csádnak meg Nigériának volt kölcsön, akkor nekünk is adniuk kell. És passz, kész picsa meleg málé, meg a herripotter. Azt felejtette el, hogy az IMF-el szemben a fotelkuruc módi annyira nem hasznos, mert Nigéria esetében sem az interneten szpemmelő, átverő álnagybácsival tárgyaltak, hanem azokkal, akik a gazdasági megszorításokat elvégezték olyan mértékben, hogy Nigériának nem kellett hozzányúlnia az IMF pénzéhez.

Ezzel szemben nálunk mit látnak? Egy negyedév után 90%-on áll az éves tervezett hiányunk, már a hűbéresek is lázadoznak a gazdasági teszetoszaság láttán, amit izomból próbálnak meg lenyomni az NGM-ből. Mellette az is végig kell nézniük, hogy a nem tankönyvi megoldások csillió danos mestere a nyálfolyásig rajongani kezd Bruce Bartlett legújabb szakkönyvéért. És rajongásában odáig megy, hogy saját pennájával megdönti Magyarország róla elnevezett izmusát. "Nem igaz, hogy minden adóemelés rossz és minden adócsökkentés jó" - mondja Bartlett, mire kontráz a mi Gyurink: "Utóbbi egyik rossz következménye például az lehet, hogy nő a költségvetési hiány és az államadósság."

Nem tudom feltűnt-e kedves Kusza Szem, hogy az elmúlt évben pont ezt csináltátok velünk: az egykulcsosra csökkentett szja miatt 4-500 milliárddal nőtt a költségvetési hiány, és nyugdíjpénz egy részének elverése ellenére csúcsra járt az államadósság. A fogyasztás nem indult be, a növekedés megállt, ti meg kénytelenek voltatok rekord áfától csipszadóig a sok mindenféle terhet a nyakunkba varrni. Vagyis adtatok a szarnak egy pofont, adóegyszerűsítés helyett sose látott adóbonyolítást végeztetek. Te magad is ennek köszönheted, hogy rajtatok röhög a világ, és az IMF sem hajlandó egy petákot sem adni, amíg nem kezdetek ezzel valamit. De hálatelt szívvel gondolunk mától Bartlettre, mert sikerült erre a végtelenül komplikált és bonyolult rejtélyre rávilágítania számodra is megérthető módon.

Innentől talán az is megeshet, hogy Unortodoxiában divatba jönnek bizonyos tankönyvi megoldások, és ebben az esetben Viktor is abbahagyhatja végre a rajtkőre fagyott gárdaoroszlán utánzását.


http://varanus.blog.hu/2012/04/06/matolcsy_megbuktatja_onmagat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A SZAMURÁJKARDOS 4-SZERES GYILKOS CIGÁNy
  2012-04-06 21:54:39, péntek
 
  ÁPRILIS 6 - BŰNÖZŐ CIGÁNYMAFFIA
A SZAMURÁJKARDOS 4-SZERES GYILKOS CIGÁNY

Börtönben volt a kulcsi gyanúsított apja

Kép: a gyilkos cigány családjának szerény kis hajéka, kép: origo

Traumaként élhette meg gyerekkorában a pénteki kulcsi négyes gyilkosság gyanúsítottja, H. Csanád Jutas, hogy édesapja, H. Ferenc évekre börtönbe került egy olyan szocpolcsalási ügy miatt, amelynek helybeliek voltak a kárvallottjai. Az Indexnek még péntek délelőtt Edelényi Gábor, a helyi televízió, a TV Kulcs főszerkesztője említette meg, hogy a család egy évekkel korábbi szocpolcsalás miatt közismertté vált a faluban, és a meggyilkolt családfő állítólag börtönben is volt emiatt. A korabeli sajtóhíradások alapján csak töredékesen lehet rekonstruálni a történteket. Bár a per elsőrendű vádlottja H. Ferenc volt, a sajtóhírek nem rá, hanem az ügy másik vádlottjára koncentráltak, mivel ő Sipos János, Dunaújváros SZDSZ-es alpolgármestere volt. Az ügyben 2005 szeptemberében született első fokú ítélet. Az akkori hírek csak arról számoltak be, hogy Sipos Jánost nem jogerősen másfél év börtönre ítélte a Buda Környéki Bíróság. A H. Ferencre kiszabott ítéletről nem volt szó, viszont annyi kiderült róla: a vád szerint a kulcsi építési vállalkozó 2000-ben nehéz szociális helyzetűeket vett rá arra, hogy lakásaikat adják el neki, és azt ígérte: szociálpolitikai támogatásukat felhasználva társasházakat épít számukra, a házak Kulcs határában viszont nem készültek el, az egykori lakástulajdonosok közül sokan fedél nélkül maradtak. Arról, hogy a jogerős ítélet végül mi lett, nem találtunk információt a hírarchívumokban. Megpróbáltuk erről megkérdezni a régi ügy másik vádlottját, Sipost, de egyelőre nem tudtuk elérni telefonon. Korábban, a Sipos elleni vádemelés utáni időszakban, 2003 márciusában a Népszabadság is írt az ügyről. Abból a cikkből az derült ki H. Ferencről, hogy akkor már két éve előzetes letartóztatásban volt. Ez alapján H. Ferenc 2001-ben kerülhetett előzetes letartóztatásba. Ekkor 1988-as születésű fia mindössze 13 éves volt. H. Csanád Jutasról az Index által megkérdezett helyiek csak nagyon keveset tudtak. Az egyik szomszéd azt mondta róla: tudomása szerint nem járt dolgozni, számítógépes munkákat próbáltak neki szerezni otthonra. H. Csanád Jutas Dunaújvárosban járt gimnáziumba, esti tagozaton végzett, 2007-ben ballagott. Az iskola honlapja szerint olyanok járnak az esti tagozatos gimnáziumi képzésre, akik szakmunkásbizonyítvánnyal már rendelkeznek, de tovább szeretnének tanulni, érettségi vizsgát akarnak tenni. (INDEX)

Ma megint levizsgázott a tömegtájékoztatás. A rendőrség szóvivője nem mondta be, hogy általuk már ismert cigánybűnöző családról van szó. A tömeggyilkos nemcsak kardot, hanem nyílpuskát is használt, amivel egyik rokonát lőtte torkon. A TV-ben csak a hatalmas, több emeletes házukat mutatták. A hazug tévék szerint a helyi lakosok " semmit sem tudtak" róluk, miközben az egész falu ismerte őket. A mentők szóvivője is hazudott, amikor nem mondta meg hogy szúrt vagy vágott sérüléseket okozott a gyilkos a három súlyos sebesültnél. Miközben más bűneseteknél ezt megmondják, de most cigány esetében elhallgatták. Amikor az első hírben bemondták, hogy karddal gyilkolt, abból tudni lehetett, hogy cigányokról van szó.

Kép: a 24 éves gyilkos


http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2012/04/aprilis-6-bunozo-ciga nymaffia.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IMF megállapodás: 350 napos ramadánt vezet be a kormány!
  2012-04-06 21:45:25, péntek
 
  IMF megállapodás: 350 napos ramadánt vezet be a kormány!

2012. április 5., csütörtök

A sikeres IMF megállapodás és a kölcsön lehívásának legfontosabb feltétele a fokozott megszorító intézkedések elindítása.

"Takarékosabban kell élnünk, ezért azonnali hatállyal 350 napos, általános ramadánt vezetünk be Magyarországon" - mondta Zsíró Szász András szóvivő, majd folytatta - "Megállapodtunk a történelmi egyházakkal, így a HIT Gyülekezetével, a MOB-bal, az Apple-lel és a Facebook-kal is, hogy a kezdeményezés mögé állnak."

A magyar ramadán lényege, hogy 350 napon keresztül napkeltétől napnyugtáig csak CBA közértekben szabad enni, míg inni és dohányozni a parlamenti büfén kívül mindenhol tilos.

Szeretkezni, önkielégíteni, pletykálkodni, dühösnek, irigynek és erőszakosnak lenni viszont szabad. Ezek tiltása a létezés jogát sértené a lakosság közel 90 százalékánál.

A 350 nap letelte után 15 napig mindenki ehet, ihat és dohányozhat. Persze csak a hozzá legközelebb eső CBA közértben.

http://hircsarda.blog.hu/2012/04/05/imf_megallapodas_350_napos_ramadant_vezet_be_ a_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsyt magyarázza a nemzetgazdasági tárca
  2012-04-06 21:42:58, péntek
 
  Matolcsyt magyarázza a nemzetgazdasági tárca


Megjelent: 2012.04.06. 15:57|


Egyes foglalkoztatási csoportok munkába állását a kormány célzott adókedvezmények rendszerének bővítésével segíti elő - közölte Matolcsy György Heti Válaszban megjelent cikkével kapcsolatban a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.

Az MTI Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek a Heti Válaszban megjelent írása kapcsán tett fel kérdéseket. A miniszter egyebek mellett azt írta: "Megyünk (...) egy ötkulcsos, élőmunkát terhelő adózás felé, ami elismeri a magyar munkaerő kínálati és keresleti egyenlőtlenségeit."

"A 100 százalékos általános kulcs mellett van már 50 százalékos (közszférából kilépők esetén 1 évre, kétszer 4 órás női munka esetén) és 0 kulcsunk (rehabilitációs kártyával rendelkezők és start-munkások), de még szükségünk lesz egy 25 és egy 75 százalékos kulcsra is."

Arra a kérdésre, hogy mire vonatkozik az öt kulcs, az NGM közölte: "egyes munkavállalók elhelyezkedését szolgáló adókedvezményeket hatékonyabb célzottan kezelni, ezen csoportok munkába állását a kormány célzott adókedvezmények rendszerének bővítésével segíti elő, így a támogatottak közül jobban kiszűrhetőek a fiktív minimálbéres csoportok is."

A válasz azzal folytatódik, hogy a kedvezmények a bruttó bérre vetülő 27 százalékos, a munkáltatók által fizetendő adóból (korábbi nevén tb-járulékból) vehetők igénybe, így gyakorlatilag egyes munkavállalói csoportok alacsonyabb adókulccsal adóznak.

Azaz egy rehabilitációs kártyával rendelkező munkavállaló után a minimálbér kétszereséig nem fizet adót a munkáltató (0 százalékot fizet), míg egy elbocsátott köztisztviselő után ugyanezen határmértékig 27 százalék helyett csak 13,5 százalékot (azaz az eredeti szociális hozzájárulási adó felét) kell fizetni - tájékoztat a minisztérium.

Az ötkulcsos, ezen belül a 30 százalékos áfával kapcsolatban az NGM úgy fogalmaz, "Matolcsy György csupán arról beszélt, mennyivel egészségesebb lenne az ötkulcsos forgalmi adózás bevezetése".

Forrás: MTI

http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/04/06/matolcsyt-magyarazza-a-nemzetgazdasagi-ta rca/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán beszervezésével kapcsolatos állásfoglalás
  2012-04-06 21:33:16, péntek
 
  Orbán beszervezésével kapcsolatos állásfoglalás



Pár hete kezdett keringeni az interneten egy III/III-as beszervezési papír, melyen a beszervezett neve helyén Orbán Viktor szerepel. A miniszterelnök védekezésre kényszerült az ügyben, már parlamenti szinten is felvetették, valóban ügynök volt-e.

A miniszterelnök erre kifejtette saját álláspontját. Hogy igaz-e vagy sem, teljesen mindegy. Ugyanis Orbán bűneihez képest az, hogy beszervezett volt-e vagy sem, már teljesen mellékes körülmény. Orbánt a Soros féle szabadkőműves maffiahálózat szervezte be, erről pedig nem szól az ügy. Orbánnak, mint hazánkat kiszolgáltató, azt a nyugati tőke kezére játszó, a jelenlegi rabszolgatartó állapotokat létrehozó személynek az elsők között lenne a helye egy felelősségre vonáskor.

Nos tehát teljességgel mindegy, hogy hová volt anno beszervezve. A jelenlegi lajstroma is túlságosan hosszú. A kommunista rendszerben, mikor nyugaton tanult, csak olyan személy és annak családtagjai mehettek külföldre, akik politikailag megbízhatóak voltak. Ezt személyes tapasztalattal is csak alátámasztani tudom, mert a családomtól ilyen címen tagadták meg 1984-ben az útlevél kiadását. Tehát kommunista kisztitkári múltja, és családján keresztüli érintettsége minden kétséget kizáróan fenn áll. Hogy be volt-e szervezve vagy sem, innen nézve szintén teljesen mellékes.

Az állásfoglalásunk az, hogy Orbán szabadkőműves tagsága minden előző dolgát felülírja. Számunkra ezek után teljesen lényegtelen, jó vagy rossz oldalon állt-e előzőleg. Most ott van, ahol van, és ez a döntő tényező.

Kemény Gábor - Jövőnk.info
2012. április 06.

http://jovonk.info/2012/04/06/orban-beszervezesevel-kapcsolatos-allasfoglalas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márciusban 230,9 milliárd forint az államháztartási hiány
  2012-04-06 21:28:15, péntek
 
  Márciusban 230,9 milliárd forint az államháztartási hiány

2012, április 5 - 19:03


Az államháztartás központi alrendszerének hiánya márciusban 230,9 milliárd forint volt, az első negyedévben a deficit 517,5 milliárd forintot tett ki - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Márciusban a központi költségvetés mintegy 235,5 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 3,6 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 8,2 milliárd forintos szufficittel zártak.

A múlt év márciusában az államháztartás központi alrendszerének deficitje 182,4 milliárd forint volt.

Az államháztartás központi alrendszerének 2012. március végi hiánya 517,5 milliárd forintra teljesült, ez az éves előirányzat 90 százaléka.

Az Országgyűlés által elfogadott 2012. évi költségvetés pénzforgalmi hiánya 576,2 milliárd forint.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/marciusban_2309_milliard_forint_az_allamhaztartasi_hiany-201204 05
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közbeszerzés magánérdekből
  2012-04-06 21:23:28, péntek
 
 

Közbeszerzés magánérdekből

2012, április 6 - 00:19

B-Akták

Kormányokon átívelő jelenségnek nevezhetők azok az anomáliák, melyek pártszínektől függetlenül elő-előjönnek a közbeszerzéseknél. Ebben a 2010-es ,,fülkeforradalom" sem hozott változást.

Orbán Gyurcsány kezet fogA szocialista kormány regnálása idején a Külügyminisztérium több nagy értékű informatikai rendszerének szállítását és üzemeltetését mai nevén az ICT Systems (régi nevén Trendex) végezte. Ezzel kapcsolatban annak idején több hír is megjelent a sajtóban, mivel a nyíltan Gyurcsány Ferenchez kötődő cég akkoriban több más szerződés mellett a külképviseleti telefonrendszerek üzemeltetését is botrányos körülmények között nyerte el, gyakorlatilag titokban, pályáztatás nélkül.

A kormányváltást követően furcsa módon a Trendex még közel két évig, egészen 2011. év végéig zavartalanul bezsebelt több százmillió forint közpénzt a külügyi tárcától gyakorlatilag ellenszolgáltatás nélkül vagy csak minimális szolgáltatásért. A Trendex lejárt szerződését a külügy illetékes vezetői nem szüntették meg, hanem életben tartották egészen mostanáig, amikor a Fideszhez közel álló Bravogroup (Euro One Zrt.) cégcsoportnak próbálják átjátszani több mint gyanús körülmények között. Az eset különös pikantériája, hogy ez a cég a korábbi tulajdonosváltását követően kimondottan jó kapcsolatokat ápolt SZDSZ-közeli körökkel.

A külügyi telekommunikációs hálózat az utóbbi évekre általánosan elavulttá vált, szükségessé vált a fejlesztésük. Ennek keretében már a kiemelt helyeken, Budapesten a minisztériumi épületekben, a New York-i ENSZ-képviseleten és Brüsszelben korszerű IP kommunikációs technológia lett kiépítve.

A külügyi telekommunikáció érinti hazánk minden külképviseletét, tehát kiemelt nemzetbiztonsági tényező. A külügy kommunikációját támogató telefonrendszerek kritikus feladatokat látnak el, a rendszerek elengedhetetlen eszközei a külügyi munkának, fenntartásuk, karbantartásuk speciális és magas szakmai hozzáértést igényel. Ennek ellenére a kommunikációs rendszerek karbantartása nem egységes, kettéválik külképviseleti és magyarországi feladatokká.

A külügyi rendszerek karbantartása szövevényes, jól látszik, hogy a szakmai megalapozottság helyett a mindenkori kormányok holdudvarának jutalmazására használják ezeket a feladatokat. Jelenleg a Bravogroup Holding látszik ilyen kedvezményezettnek.

A budapesti rendszerek karbantartását már a házi beszállítónak számító Bravo Group Holding egyik cége kapta meg a KEF (Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság) keretszerződése keretében.

Ez annak tükrében veti fel a visszaélés gyanúját, hogy a Budapesten felszerelt új IP-rendszerekhez a megbízást kapó Bravogroup Rendszerház Kft. minimálisan sem rendelkezik a szükséges szakértelemmel, sem gyártói háttérrel és szakmai kompetenciával. Jogi alapja sincs a karbantartási szerződés megkötésére. A KEF-honlapon hozzáférhető adatok szerint ezekre a rendszerekre jogosultsága nincs, ennek ellenére mégis megkapta a megbízást, amit természetesen teljes egészében alvállalkozóval végeztet el, aki a KEF-honlap szerint rendelkezik a szükséges feltételekkel tehát direktben is megbízható lenne.

Felmerül a kérdés: miért vargabetűvel jött létre a szerződés, miért a házi beszállító kap megbízást, aki a rendszerekre vonatkozóan semmi szakértelemmel sem rendelkezik, ezért teljes egészében alvállalkozóval végezteti a karbantartást? Vajon mennyivel drágítja meg fölöslegesen a beszerzést ahhoz képest, mintha a szakcéget közvetlenül bíznák meg a KEF keretében? Személyesen kit terhel a felelősség?

A külképviseleti karbantartásokat 2011. év végéig a Trendex látta el, kivéve New York-ot és Brüsszelt, ahol a korszerűsítés keretében telepített új rendszerek magyarországi szakmai képviselője kapott közvetlen megbízást.

2011. év végén a külképviseleti telefonrendszerek karbantartásának szerződése végül fel lett mondva a Trendex utód ICT Systems részére, mivel elérkezett az idő, hogy egy másik cég kapja a megbízást, az új szelek szerinti kedvezményezett. Ennek alapján a Külügyminisztérium főosztálya a 2004/143. Kormányrendelet alapján bonyolítandó meghívásos eljárást kezdeményezett, amelynek tárgya az összes magyar külképviseleten lévő telefonrendszer karbantartása.

Az eljárás történései és rendelkezésre álló tényei alapján megállapítható, vigyáztak arra, hogy az ajánlattételt nehogy megzavarja valamilyen szakmailag felkészült ajánlattevő. Csak olyan cégek lettek felkérve, amelyek a szükséges felkészültséggel egyáltalán nem rendelkeznek, azaz egyértelműen látszik, hogy erre a feladatra alkalmatlan cégek kerültek az ajánlatadói körbe. A házi beszállító Bravogroup Holding cége az Euro One Zrt., valamint két másik, úgynevezett töltelékcég nyújthatott be ajánlatot.

Érdekesség: dr. Gulyás Kovács Gergely, aki a Fidesz politikai tanácsadója volt, a Bravogroup Holding, Euro One Zrt. stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgatója.

A pályázatban előírt szakmai alkalmasság mércéje feltűnően és nevetségesen alacsonyra került, nincs összhangban a feladat súlyával, az összes külügyi kommunikációs rendszer karbantartásával kapcsolatban elvárható felkészültségi követelményekkel. Az előírt szakmai elvárásokat egy betéti társaság is meg tudná ugrani. Ez már önmagában is komoly aggályokat vet fel, hogy a pályázatban miért nem lettek megfogalmazva a feladat nagyságához mérhető szakmai követelmények.

A három meghívott cég egyike sem rendelkezik a feladat ellátásához szükséges szakmai feltételekkel. Alaptevékenységükből is látszik, hogy egyáltalán nincs telekommunikációs múltjuk. A nyilvános megjelenésükben, referenciáikban, az önmagukról alkotott szakmai képekben, a termék- és szolgáltatási ajánlásaikban nyoma sincs a pályázat teljesítéséhez szükséges feltételek ismeretének, különösen nem a külügy karbantartandó rendszereinek terén, sem az elvárható gyártói háttér meglétében. Így a tényleges feladatokkal kapcsolatban nem is lehet konkrét szakmai referenciájuk, nem rendelkeznek sem tapasztalattal, sem olyan szakmai múlttal, amely a pályázathoz történő kiválasztást a legkisebb mértékben is indokolná. Egy laikus számára is könnyen megállapítható, hogy a meghívottak, azaz az ajánlattételre felkért cégek egyike sem képes a szerződés teljesítésére.

A lépéseknek megfelelően a két töltelékcég várhatóan nem is nyújt be ajánlatot (vagy nem is nyújtott be), de ha igen, az szinte biztos, hogy értékelhetetlen. A főszereplő Euro One alvállalkozók megkeresésébe kezdett, törekedve arra, hogy valakivel együtt legalább papíron teljesíteni tudja a minimális feltételeket.

Sikerült megtalálni a Bravogroup Holding másik két cégét, érdekes fordulattal a Bravogroup Rendszerház Kft.-t és a Bravonet Kft.-t. Utóbbi egyébként a nyilvános cégbírósági adatok alapján 2011. december végén (!) került cégbejegyzésre.

Cégalapításkor valószínűleg nem is sejtették, hogy a cégcsoportjuk másik tagja rövid idő múlva, 2012. január elején felkéri majd őket olyan alvállalkozói feladatokra, amelyhez kommunikációs tevékenység szükséges. Csak véletlenül készültek fel az eseményekre, a részleteket nem ismerhették, mivel a pályázati meghívás január elején jelent meg, tehát csakis véletlen egybeesésről lehet szó. A közbeszerzések általános feltételei alapján a részvételük eleve nem lenne lehetséges, mivel alkalmasságuk objektív mérése a működési múltjuk alapján lehetetlen feladat. Ez a szempont a benyújtott ajánlat érvényességét is befolyásolja, hacsak a közbeszerzési szempontok nem számítanak a döntéshozók körében, ám ez majd az eljárás végén derül ki.

Több próbálkozás után sikerült még további alvállalkozót is megnyerni, egy olyan cégcsoport tagját, akinek MSZP-s háttérrel nyújtott teljesítménye az elszámoltatási biztos jelenlegi munkáját növeli.

Az eljárás eredménye az lehet, hogy az alkalmas ajánlattevők kihagyásával és a meghívott alkalmatlan töltelékcégek közreműködésével az Euro One Zrt., mint egyedüli ajánlattevő 5 évig biztosan számíthat a közpénzek megszerzésére, ahogy tette ezt korábban a Trendex, csak más politikai háttérrel.

Általános kérdések fogalmazódnak meg mind az eljárással, mind a közbeszerzési bonyolító (OKFON Közbeszerzési és Szolgáltatási Zrt.) közreműködésével kapcsolatban:

- A bonyolítónak miért ,,nem tűnt fel", hogy a meghívott cégek tevékenysége, szakmai múltja és jelene már alapvetően nincs összhangban a végzendő feladattal, vagy ha feltűnt a szakmai alkalmatlanság, felhívta-e a megbízó figyelmét ezekre a tényekre és összefüggésekre?

- Személy szerint kik a felelősök és mivel indokolják a nyilvánvalóan alkalmatlan cégek meghívását?

- A futottak még kategóriában résztvevő cégekkel kapcsolatban, akik részt vesznek egy eljárásban, de érvényes pályázati anyagot eleve nem tudnak benyújtani, szintén felmerül a kérdés: milyen összefüggések vagy megállapodások alapján kerültek bele az ajánlattételi körbe?

- A szakmai kifogások mellett komoly nemzetbiztonsági aggályok is felvetődnek. Nemzetbiztonsági veszélyt jelent, ha közpénzből fizetett minisztériumi vezetőknél akár csak felmerülhet, hogy az egyéni érdekeiket előbbre helyezik a nemzet érdekeinél és kockáztatják a külügyi munka biztonságát.

Horváth Ádám

Megjelent a Bar!kád hetilap 2012. március 29-i számában.

http://barikad.hu/koezbeszerzes_maganerdekbol-20120406
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Auchan dolgozói megelégelték a kizsákmányolást - demonstr
  2012-04-06 08:39:14, péntek
 
  Az Auchan dolgozói megelégelték a kizsákmányolást - demonstrálnak a "bérrabszolgák"
2012. április 6. 04:52:53

Mi, az Auchan nevű kereskedelmi multinacionális vállalat dolgozói meguntuk a kizsákmányolásunkat. Meguntuk a folyamatos hazudozást, a nyereség lenyúlását. Meguntuk a bérrabszolgaságot. Nem tűrjük tovább, hogy nekünk még a lehulló morzsából sem jut! Nem tűrjük az állandó kirúgással való fenyegetést. Eljött a cselekvés ideje.

Az adóváltozások következményeként jelentősen csökkent nekünk is a keresetünk. A cégvezetés mereven visszautasítja a bérkompenzációt, sőt elveszik azt a kevés szociális juttatást is, ami még van. Demonstrációt szervezünk, mert a szavakból nem ért a cégvezetés.

Az egyelőre még békés demonstráció helyszíne az óbudai Auchan áruháznál lesz. Az időpontja 2012. 04. 07-én szombaton lesz, és reggel 6 órától este 7 óráig tart.

Nincs nagy kérésünk, csak a bérkompenzáció és a szociális juttatások megtartása! Külön érdekesség, hogy a szociális juttatások egyik elemét, évekkel ezelőtt béremelés címszó alatt kaptuk. Az amúgy is rosszul fizető cég ezt el akarja venni, tovább csökkentve a bérünket.

Kérünk mindenkit, aki egyetért a követeléseinkkel, hogy jöjjön el a demonstrációra, és a jelenlétével fejezze ki szolidaritását. Ne üljünk fel annak, amit folyamatosan tömnek belénk, hogy a magyar nem tart össze. Mutassuk meg a világnak és különösen (az ismert okok miatt) a franciáknak, hogy igenis ott van a magyar, amikor ,,ember kell a gátra"!

Arra szeretném felhívni minden résztvevő figyelmét, mivel a demonstráció civil rendezvény ezért semmilyen pártlogót ne hozzanak magukkal. És ha már itt tartunk, akkor külön felhívom Gyurcsány Ferenc figyelmét, hogy személye a rendezvényen nem kívánatos. Erre a civil kezdeményezésre politikusok ne telepedjenek rá és nem biztos, hogy a rendezők tudják szavatolni a biztonságát!

Legyünk minél többen, bizonyítsuk be, hogy van a magyarban összefogás, hogy véget ért a Turáni átok! Ne feledd, ma nekem, holnap neked!

Egy auchanos bérrabszolga

Kapcsolódó: Hogyan semmizik ki a magyar dolgozókat? - Egy multi által kizsákmányolt olvasónk levele



Forrás: kuruc.info

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=97990
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Netanjahu nekiment a Nobel-díjas írónak - a vers nyers fordí
  2012-04-06 08:34:31, péntek
 
  Netanjahu nekiment a Nobel-díjas írónak - a vers nyers fordításával
2012. április 5. 20:51:06

Günter Grass kiverte a biztosítékot Izraelben. A Nobel-díjas német író szerdán megjelent versét csütörtökön az izraeli miniszterelnök is kommentálta, pedig a Jerusalem Post szerint Netanjahu ,,nagyon ritkán szokott reagálni a külföldön megjelent antiszemita és Izrael-ellenes nyilatkozatokra". Hogy mit is mondott az izraeli kormányfő, azt három angol nyelvű izraeli hírportál (Haaretz, Ynetnews és The Jerusalem Post) beszámolója alapján próbáltam rekonstruálni.

Netanjahu szerint Grass írása ,,tudatlan és szégyenletes", s a kormányfő szerint ,,szerte a világon minden tisztességes embernek el kell ítélni" a német író szavait.

Mint azt szerdán szinte minden hazai hírportál megírta, Grass terjedelmes versében azt állította, hogy nem Irán, hanem az atomfegyverrel rendelkező Izrael fenyegeti a világbékét. Grass figyelmeztette a német kormányt, hogy szüntesse be a zsidó állam fegyverrel való ellátását (tengeralattjárókról van szó), s figyelmeztesse Izraelt, ne támadja meg Iránt.

Csütörtökön Netanjahu közölte: biztos abban, hogy Günter Grass megnyilatkozása mögött antiszemita ,,motiváció" rejlik. ,,Hat évtizedig eltitkolta a múltját, azt, hogy a Waffen-SS tagja volt" - mondta a kormányfő. ,,Ezért nem meglepő, hogy szerinte a zsidó állam jelenti a legnagyobb veszélyt a világbékére, s hogy ellenzi államunk önvédelem céljából való felfegyverzését." Netanjahu szerint ,,szégyenletes", hogy Grass párhuzamot von Izrael és Irán között:

,,Az iráni rezsim tagadja a holocaustot, s Izrael elpusztítására szólít föl. Ez az összehasonlítás keveset mond Izraelről, de annál többet árul el Grass úrról. Nem Izrael, hanem Irán jelent fenyegetést a világ békéjére. Nem Izrael, hanem Irán támogatja a terrorszervezeteket, amelyek rakétákat lőnek ki ártatlan civilekre. Nem Izrael, hanem Irán támogatja azt a tömeggyilkosságot, amelyet a szíriai rezsim hajt végre saját népe ellen. Nem Izrael, hanem Irán kövezi meg a nőket, akasztat föl homoszexuálisokat, s nyomja el brutálisan polgárai tízmillióit."

Grass azt írja a versében, hogy az iráni elnöknek ,,nagy a szája", s az iráni nukleáris program veszélyes volta nem nyert bizonyítást. A Nobel-díjas író szerint az izraeli nukleáris arzenál viszont az elmúlt években - titokban - igencsak gyarapodott, ráadásul nemzetközi ellenőrzés nélkül. Grass úgy véli, hogy a Németország által Izraelnek eladott tengeralattjárókat a zsidó állam atomfegyverrel szereli föl.

,,Németország felelős lehet olyan bűnért, ami előre megjósolható"
- mondta Grass, aki ma is a német szociáldemokrata párt aktív tagja.

Grass versét nemcsak Izraelben - és különböző zsidó szervezetek körében - kritizálták élesen. Izrael németországi nagykövete egyenesen azt állította, hogy a német író költeménye ,,a vérvád hagyományát követi".

Zárásul egyetlen érdekes adalék a kirobbant vitához: Meir Dagan, a Moszad korábbi főnöke - megtörve a ,,titkosszolgák" szokásos hallgatását - azt nyilatkozta: osztja Grass álláspontját, s ellenzi Irán megtámadását. Dagan szavai azt jelzik: Izraelben sem mindenki sorakozik föl a harcias Bibi Netanjahu mögött.

Szalay László

Szerkesztő kiegésztése: Günter Grass versánek nyers magyar fordítása.

Amit ki kell mondani

Günter Grass

Amiért oly soká hallgatok, fogom be a szám, látszólagos és a gyakorlatokban szimulált, melynek a végén mi, a túlélők legfeljebb csak lábjegyzetek lehetünk.

Ez az állítólagos felhatalmazás egy első csapásra, mely a nagy hangon alávetettés a szervezett ünneplésre irányított iráni népet kiirthatja, mert ebben a hatalmi körzetben atombomba készítését föltételezik.

Mégis, miért is fogjam vissza magam attól, hogy néven nevezzem a másik országot, ahol évek óta - még ha titokban tartottan is - egy növekvő nukleáris potenciál áll a rendelkezésre, de amely ellenőrzés nélkül marad, mert a vizsgálat számára elérhetetlen.

Eme tényállás általános elhallgatása, melynek az én hallgatásom önmagában is alárendelődött, melyet terhes hazugságnak és kényszernek érzek, ami hamarosan büntetést vonz, az 'antiszemita' ítélet már kéznél van.

Mégis, most kimondom, amit ki kell mondanom, hogy az országomb, melyet a saját bűneivel szembesítettek, mely újra és újra egyedi, összehasonlíthatatlan és miatta felelőssé tettek, akkor is ha jóvátételről fecsegnek, arra készül hogy rendszeresen és üzletszerűen Izraelnek egy újabb tengeralattjárót szállítson, melyre jellemző, hogy valamennyi romboló robbanófejet képes oda szállítani, ahol egyetlen atombomba léte sem bizonyított, csak a félelem által 'igazolt'.

De miért is maradtam eddig csendben?

Mert úgy véltem, hogy ahonnan én származom, az ország, melyhez kötődöm és szeretném, ha így is maradna ezzel a ténnyel, mint őszintén kimondott igazsággal mint soha el nem távolítható bélyeggel megbélyegzett, megtiltja nekem, hogy Izraellel netalántán összeütközésbe kerüljek.

Miért beszélek csak öregen és a maradék pennámal: az atomhatalom Izrael veszélyezteti az egyébként törékeny világbékét.

Merthogy ki kell mondani, ami holnap talán már túl késő lehet, és azért is, mert mi - mint németek elég terhet viseltünk már - egy bűntény támogatóivá válhatunk, ami előre látható és amiért a bűnrészességünk a szokásos kibúvók egyikével sem tehető meg nem tetté.

És elismerem, nem maradok többé csendben, mert belefáradtam a Nyugat szenteskedésébe, sőt, mi több, reménykedhetek, hogy sokan megszabadulhatnak a hallgatás kötelékétől, megkövetelik a felismerhető veszélyt kezdeményezőktől valamennyi erőszak élítélését és egyben annak kijelentését, hogy az izraeli atompotenciál és az iráni nukleáris berendezések korlátlan és állandó nemzetközi egység általi ellenőrzését mindkét állam kormánya megengedi.

Csakis ez az út segíthet, valamennyiüknek, izraelieknek és palesztinoknak, sőt mi több, valamennyi emberi lénynek, aki ellenségként él egymás mellett ebben a körzetben - végülis magunknak is.

Forrás: Szalay László

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=97980
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 1823
  • e Hónap: 12934
  • e Év: 166430
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.