Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Kidőltem
  2012-04-07 16:03:24, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Cicás 3.  
Modern Miatyánk
  2012-04-07 16:03:21, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 1.  
Az emberek két okból
  2012-04-07 16:03:18, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes gondolatok 2.  
Értékek
  2012-04-07 16:03:15, szombat
 
  Mindig csak a mulandóság üres tarlóit nézegetjük,
és nem vesszük észre azokat a tele csűröket,
amelyekbe életünk terméseit elraktározzuk
- a megtett cselekedeteket,
- a megalkotott műveket,
- a megélt szerelmeket és a
- bátran, méltósággal kiállt szenvedéseket.
Ez adja meg egy ember értékét, a jelen minden
hasznosságán túli értékét: ez az érték a múltból
vezethető le, ezért eltörölhetetlen.

Viktor Emil Frank






 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok 5.  
Zellerkrémleves
  2012-04-07 16:03:12, szombat
 
  Ez a recept úgy került be a családba, hogy volt egy rövid időszak,
amikor az akkoriban épp egészségmániás anyánk valamiért épp a
B-vitaminra kattant rá. Mindent ettünk, ami jelentős mennyiségben
tartalmazott a kedvenc vitaminból, és a zeller pont ilyen.
A húslevesből nem volt kedvünk megenni, de anyánk nem adta fel.
Így született meg a mi zeller krémlevesünk.

Hozzávalók 4 személy részére

5-6 közepes méretű zeller
2 liter alaplé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 dl tejszín
1 nagyobb babérlevél
só, bors
2 evőkanál vaj

A hagymát és a fokhagymát a vajon üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk
a zellert, és kicsit megdinszteljük. Felöntjük az alaplével, beletesszük
a babérlevelet, a paprikát és a paradicsomot. Készre főzzük, majd az
egészet - a babérlevél kivételével - pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt
és a tejfölt, sózzuk és borsozzuk. Pirított baconnel tálaljuk.






Hozzávalók:

1 nagy zellergumó
2 kisebb burgonya
1 kicsi sárgarépa
1 fehérrépa
3 gerezd fokhagyma
zeller zöld vagy petrezselyem
tejföl vagy tejszín
pirított zsemle- vagy kenyérkocka (ha más nincs, akkor levesbetét)

bors
őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Megpucoljuk a zellert, a krumplit, a sárgarépát és a fehérrépát is,
kisebb darabokra vagdossuk mindet, hozzádobáljuk az ízléses
mennyiségű fokhagymagerezdeket, és sós-borsos vízben
feltesszük főzni.

Ha megpuhultak, botmixerrel leturmixoljuk az egészet, ha túl sűrű
lett, akkor öntsük fel egy kevés vízzel. Adjunk hozzá ízlés szerint
szerecsendiót, ezután 1-1,5 dl tejfölt, vagy tejszínt, forraljuk össze
és már tálalhatjuk is!

Tálaláskor megszórjuk a tetejét zeller zölddel vagy petrezselyemmel
és természetesen pirított zsemlekockával.




 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 3.  
Farsangi
  2012-04-07 16:03:09, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Nőkről 2.  
Szemed
  2012-04-07 16:03:06, szombat
 
  Kányádi Sándor

Mióta fürkész ez a szempár,
hány ezer év óta követ?
Sugaraitól hasadtak már
atomjaikra fák, kövek,
mérgeződtek tengerek tőle,
hamvadtak lábon dzsungelek;
csak én állom még egyelőre
s csalok belőle könnyeket.





 
 
0 komment , kategória:  Versek 3.  
Tejbegrízes keksz süti
  2012-04-07 16:03:03, szombat
 
  Hozzávalók:

1 liter tej
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
1 pohár (2,5 dl) tej
1 pohár búzadara
1 pohár cukor
keksz (pl. négyzet alakú háztartási)
kakaópor
csokimáz
kókuszreszelék

Elkészítés:

A liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni.
A pohár tejben elkeverjük a búzadarát, és amikor felforrt a cukros
margarinos tej, belekeverjük, majd 7 percig főzzük. Közben egy normál
méretű tepsit (kb. 25x35) szilikonos sütőpapírral kibélelünk, és egy sor
kekszet teszünk bele. A kész masszával gyorsan dolgozzunk: a kekszen
szétterítjük a massza felét, ismét keksz következik, majd a massza másik
felébe kakaóport (kb. 1,5 evőkanál) keverünk, és ráöntjük a kekszre,
majd ismét egy sor keksz következik. Ha kissé meghűlt, bevonjuk
csokimázzal, és megszórjuk kókuszreszelékkel.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Én téged tudlak
  2012-04-07 16:03:01, szombat
 
  Zelk Zoltán

Nem rejtőzhetsz el már előlem,
nem menekülhetsz. Fogva tartalak.
Rab vagy. S megalvadt bánatomban
már csak rabságod vigasztalhat.

S hogy még gonosznak sem kell lennem:
ha futni vágysz, én futni hagylak.
S milyen könnyű szívvel! hisz tudom már:
emlékeimtől visszakaplak.

Egy mozdulat, egy szó, tekintet...
bennem, köröttem rezgő részek.
De ha úgy akarom, belőlük.
felépíthetem az Egészet.

Téged. S köréd a szobát, házat,
az utcát is a béna fákkal.
S a napszakot... Így kaplak vissza
tested köré varázsolt tájjal.

Mit rejthetnél el már előlem? -
Megtanulta szemem az ívet,
amit karod hasít a légben,
ha magadra húzod az inget.

S a guruló víz-gyöngyök útját
has és comb közt, a test árkában,
amikor nyújtózkodva, lassan
felállsz fürdés után, a kádban.

Kifosztottalak, lásd be végre,
elloptam, íme, minden titkod.
Tudom félő, lágy harapásod
s bőröd alatt az eret, izmot.

S mikor szeretsz: leheletednek
gőzét. Síró, kis lihegésed.
Megtanultalak én örökre,
nem rólad tudok már, de téged.

Én téged tudlak és úgy tudlak,
mint az isten, aki teremtett.
Rezgésből, árnyból és színekből
újból és újból megteremtlek.





 
 
0 komment , kategória:  Vallomás  
Régi hibánk
  2012-04-07 16:02:58, szombat
 
  Nekünk magyaroknak régi hibánk,
hogy akik egyszer segítenek rajtunk,
azokat tökéleteseknek képzeljük,
és tőlük várjuk sorsunk megoldását.

Moldova György





 
 
0 komment , kategória:  PNG képek 1.  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 293 db bejegyzés
e év: 3743 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2488
  • e Hét: 10059
  • e Hónap: 32326
  • e Év: 164880
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.