Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Kinek akar ártani Szajlai Csaba?!
  2012-04-08 22:29:07, vasárnap
 
  Kinek akar ártani Szajlai Csaba?!


Szerző: zero - 2012.04.05. 16:31


Szajlai Csaba gazdasági újságíró, ECHO TV műsorvezetője, a Magyar Hírlap főmunkatársa. Korábban a Magyar Nemzet rovatvezetője volt, a belpolitikai, valamint a gazdasági rovatot vezette.

Nyilvánvalóan akkora reakciós lehet, mint a szegény Dr. Tulassay rekor, aki a Professzorok Batthyány Körében és a Nemzeti Konzultációs Testületben kezdett konspirálni Schmitt Pál megbuktatására.

Szalai Csaba ma ezt írta a Magyar Hírlapban megjelent publicisztikájában:


"Ha tavaly nincsenek az oly gyakran emlegetett egyedi tételek - a tíz év során fölhalmozott magánnyugdíj-pénztári vagyon ,,befolyatása" a büdzsébe és a különadók -, akkor mínuszban lenne az egyenleg. A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb számításai szerint meghaladná az öt százalékot is a GDP-arányosan számolt deficit, miközben az államháztartás finanszírozási igénye is nőtt az elmúlt évekhez képest. Utóbbi pedig azt jelzi: valami nagyon nincs rendben, valami nagyon nem működik. Eközben a gazdasági tárca közlése kitér arra is, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadónak - is - tulajdonítható a ,,siker". Pedig óvatos számítások szerint az ,,egykulcsos" mintegy négyszázmilliárd forintot vett el a költségvetéstől - a sok rendkívüli intézkedés pont azért kell, hogy ezt a lyukat befoltozza az állam. Ráadásul a szóban forgó költségvetési lazítás ellenére a gazdaság belső motorjait nem pörgette fel az adókiengedés, amely nem pusztán a személyi jövedelemadót érintette, hanem céges vonalon (társasági adó mérséklése) is megtörtént. A KSH statisztikái szerint padlón a szolgáltatások, az építőipar, s minimálisra zuhant kapacitással működik az idegenforgalom-vendéglátás szegmense, továbbá lefagytak a vállalati beruházások. Csoda-e, hogy magas szinten stabilizálódik a magyarországi munkanélküliség?!

Persze mindannyian azért drukkolunk, hogy fegyelmezett és hiteles költségvetési pályát rajzoljon fel a kormány, és dübörögjön a magyar gazdaság.

Valahogy sem az egyik, sem a másik nem akar összejönni. Büszkélkedni ezzel a trenddel pedig azért nem érdemes, mert a végén még Brüsszelben is komolyan utánanéznek a magánnyugdíj-pénztári vagyon államosításának, amely összegszerűen tényleg felért egy kisebb Marshall-segéllyel, de helytelenül történt a vagyonnal való sáfárkodás. És nem biztos, hogy azért, mert a ,,pénzügyi világ megtámadta Magyarországot". "



Még egyszer: ez a Magyra Hírlapban jelent meg!

Az NGM-ben is olvassák szerencsére a Magyar Hírlapot, és úgy gondolták, hogy az nem megengedhető, hogy már a Magyra Hírlapban is is megkérdőjelezik az unortodox és sikeres gazdaságpolitikát! Még csak az hiányzik, hogy a saját táborban egyre több ember kezdjen gondolkodni és megkérdőjelezni a Fordítókorong és közép-európai banán irányítójának, Matolcsy Györgynek a roppant sikeres programját. Schmitt Pál után nem hiányzik az újabb "lázongás" a jobb oldalon ...

Így az NGM egy sajtóközleményt adott ki, amiben személyes Szajlai Csabát teszik helyre.


Kinek akar ártani Szajlai Csaba?

Felelőtlen az az ember, aki Magyarország és a magyar emberek sikerét megkérdőjelezi.

Minden magyar ember számára valódi örömhír, hogy a magyar költségvetés pozitív egyenleggel zárta a 2011-es évet.
És ez még akkor is így van, ha ebben egyedi intézkedések is szerepet játszottak, amit a Kormány egyébként soha nem titkolt. Azt az eredményt azonban elvitatni, hogy az egyszeri tételek nélkül az államháztartás egyenlege így is bőven 3 % alatti hiányt produkált - az olvasókkal szemben is tisztességtelen dolog.
Vagy tán a cikk írójának elkerülte a figyelmét, hogy a Magyar Kormány a vállalt 2,94%-os államháztartási hiány helyett 2,43%-os eredményt tudott elérni?!

Az pedig közgazdasági tudatlanságra vall, hogy azt állítja, az arányos, egykulcsos adórendszernek negatív hatása van a költségvetésre. Az új adórendszer ugyanis a tervezetthez képest már az első évben plussz 60 milliárd forint bevételt hozott a költségvetésnek, miközben a nyugdíjrendszer reformja fedezetet adott az adócsökkentésre. Mindeközben, a kedvezőtlen nemzetközi helyzet ellenére is, a vállalkozók mintegy 52 ezer új munkahelyet teremtettek és az általuk végrehajtott béremelések következtében 6%-kal nőttek a magyar reálkeresetek.

A pozitív adatok lesajnálásával a magyar emberek erőfeszítését, a magyar vállalkozók munkáját értékteleníti el - amely egy magyar újságírótól tiszteletlenség a hazájával szemben is.

Költségvetési trendfordulónak vagyunk tanúi Magyarországon, aki ezt nem látja, az vak, aki semmibe veszi a magyar emberek erőfeszítéseit, az pedig felelőtlen.



Mostantól az az új életcélom, hogy bármilyen hivatalos kormányközlemény szerepeljen a nevem!


http://vastagbor.blog.hu/2012/04/05/kinek_akar_artani_szajlai_csaba#more4365780
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiket is rúgatna ki Kerényi Imre az egyetemekről ?
  2012-04-08 22:14:31, vasárnap
 
 
Kiket is rúgatna ki Kerényi Imre az egyetemekről ?

Érdemes megnézni ezt a felvételt.

http://www.echotv.hu/index.php?akt_menu=71&mm_id=148&v_id=12991

Pozsonyi Ádám simán kivégzésekről beszélt. Kerényi csak kunbélákról, akiket ki kell rúgni az egyetemekről. Származási alapon. Kerényi Imre, az egykori kommunista színigazgató, Orbán Viktor megbízott hülyéje, aki egyre nagyobb alaptörvények asztalát vízionál. Ez rendben van, a hatalomnak mindig is szüksége volt idióta gazemberekre.

Most azonban már a neonáci Pozsonyival fenyegeti a "kunbélákat" , akik "nem tudnak szimbiózisban élni a magyarsággal". Cuki.

Tegnap száztizenhét egyetemi professzor állt ki Tulassay Tivadar rektor mellett, köztük ismert jobboldali értelmiségiek. Most ők lesznek a célpontjai a kerényiknek és a pozsonyiknak.

Ha hagyjuk.

http://orulunkvincent.blog.hu/2012/04/04/kiket_is_rugatna_ki_kerenyi_imre_az_egye temekrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elnökkeresőben
  2012-04-08 22:05:34, vasárnap
 
  Elnökkeresőben


2012.04.05. 13:27

Elképzeltem a Köztársasági Elnöki Hivatal által feladott következő hirdetést az országos lapokban, pontosabban természetesen csak a jobboldali országos lapokban.

,,Keressük azon keresztény értékrendet valló és elfogadó, legalább alapvető nyelvtani ismeretekkel rendelkező urat vagy hölgyet, államfői munkakör betöltésére, aki képes megtestesíteni a nemzet egységét (vagy kétségét), és vállalná, hogy a Fidesz kormányzásnak nem fékje, hanem motorja kíván lenni. A munkaidő kötetlen, lakás és élelmezés (kosztkvártély) biztosított. Fizetés megegyezés szerint.

Kalandorok ne kíméljenek!

Felhívnánk a jelentkezők szíves figyelmét arra, miszerint a keresztény értékrend annyit tesz, hogy a pályázó elfogadja a négyes jelszót: Orbán, Isten, Haza, Család.

Kis beszédhiba nem akadály, azonban a leendő köztársasági elnöknek annyit szükség esetén mindenképpen folyékonyan el kell tudni mondania, hogy ,,az engedélyt megadom", illetve azt, hogy ,,a kormányzásnak nem fékje, hanem motorja kívánok lenni". Ami annyit tesz, hogy mindent alá kell írnia, amit az orra elé raknak.

A pályázónak legalább olyan mértékben kell alapvető nyelvtani ismeretek birtokában lennie, hogy a saját munkakörének megnevezését és a himnusz szövegét grammatikailag helyesen le tudja írni.

Továbbá szükség esetén el kell tudni énekelnie a székely himnuszt is"



Na persze ez a hirdetés, egyébként bármennyire is demokratikus megoldás lenne, hiszen kizárná a mutyikat, háttéregyezkedéseket, (esetleg megyei selejtezőket is lehetne tartani) mégis csak vicc.

Az viszont eléggé valószínű, hogy a megfelelő köztársasági elnök felkutatása valami hasonló értékek mentén történhet meg Orbán fejében is.

(Mert az azért már elég zsenánt lenne a jobboldali kormányzásra nézve, ha ezt az elnökválasztást még egyszer elkúrnák. Itt nem érvényes a három a magyar igazság szólás-mondás.)



Egyes nyugati országokban már régóta sikerrel alkalmazzák a kriminalisztikában az úgynevezett profilalkotás módszerét. Szerintem a megfelelő elnök személyének kiválasztásánál ezzel a technikával kéne Orbánnak is élnie. Megkérni az FBI szakértőit, ugyan fogalmaznák meg, mi lenne az ideális profilja egy Fidesz-KDNP kormány motorjaként funkcionáló köztársasági elnöknek?

Hát szerintem nagyjából olyasmi jönne ki, mint amiket a fentebb ismertetett kamuhirdetés tartalmaz.

Vagyis valójában Schmitt Pál alteregóját keressük.

Ami viszont sajnos már cseppet sem kamu.

http://proszektura.blog.hu/2012/04/05/elnokkeresoben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csörög a KGB telefonja.
  2012-04-08 22:02:19, vasárnap
 
  Csörög a KGB telefonja.

- Halló, ki az!? - förmed bele az ügyeletes titkoscsokis.
- Zdravsztvujtye, elvtársak! Kérem, én feljelentést szeretnék tenni a szomszédom, Sztyepan Sztyepanov ellen. Tudomásomra jutott, hogy illegálisan, nyugatról becsempészett be nem jelentett gyémántokat és rejteget a fahasábnak álcázott titkos széfjében!
Nosza, több se kell a fogdmegeknek! Rárontanak a gyanúsítottra, felforgatják a pajtát. Ott állnak a fahasábok nagy halomban.
- Melyik ezek között a titkos széf, te mocsok kapitalista-bérenc?! - rivallnak rá az értetlenkedő muzsikra.
- Úgyis megtaláljuk! - azzal széthasogatják az összes fát, de sehol semmi....
Cifra, és (szerencsére) lefordíthatatlan orosz káromkodások közepette mérgesen távoznak. Másnap Sztyepan Sztyepanov kap egy telefonhívást.
- Halló, itt a maga szomszédja, Igor Igorov, aki feljelentette magát. Ott voltak magánál a KGB-sek?
- Itt voltak.
- És felaprították a fát?
- Fel.
- Akkor most maga jön! Szeretném, ha fel lenne ásva a kertem...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Egy étteremben a vendég hosszas válogatás után rendel:
  2012-04-08 22:00:36, vasárnap
 
  Egy étteremben a vendég hosszas válogatás után rendel:
- Választottam! Szűzérmét kérnék parasztosan!
Egy kis idő múlva másik pincér hozza ki az ételt, és enyhén meghajolva,
illedelmesen megkérdezi:
- Ön kérte a szűzérméket parasztosan, uram?
- Igen! - válaszolja a vendég.
A pincér hanyagul ledobja elé a tányért, majd távozóban még visszaszól:
- Nesze, cseszd meg! Zabálj!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az utasok egy olcsó járaton készülődnek a felszálláshoz,
  2012-04-08 21:59:20, vasárnap
 
 
Az utasok egy olcsó járaton készülődnek a felszálláshoz, mikor megjelenik a pilóta, szeme előtt sötét szemüveg, és fehér bottal bebotorkál a pilótafülkébe. Az utasok megdermednek, de megnyugtatja az utasokat, hogy a pilóta kitűnő szakember a lehetőségekhez képest.
A gép felgyorsul, de csak nem akar felszállni, az első kétszáz méter után az utasok feszengenek. A következő kétszáz méter után már kifejezetten hangoskodnak.
Már látni a kifutópálya szélét, mikor a gép még mindig egyre gyorsul, az utasok önkéntelenül is felsikoltanak.
A pilóta mosolyogva fordul oda a stewardesshez:
- Tudja , kisasszony, mindig attól félek, hogy majd egyszer pár másodperccel később sikoltanak!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Egy átpolitizált ország - gondolatok a szigetszentmiklósi i
  2012-04-08 21:57:24, vasárnap
 
 
Egy átpolitizált ország - gondolatok a szigetszentmiklósi igazgató kinevezés apropóján

bastya | 2012-04-05 10:38:09



Áll a bál Szigetszentmiklóson a helyi gimnáziumban történt igazgatói kinevezés kapcsán. Ha esetleg valaki nem tudná, hogy mi történt, annak röviden összefoglalnám a tényeket:

A Batthyány Kázmér Gimnázium igazgatói posztjára kiírt pályázatra (a pályázatok, a vélemények és a szavazás dokumentumai megtalálhatók a gimnázium honlapján) ketten jelentkeztek: a jelenlegi megbízott igazgató, Czita Zoltán, és a régebben az iskolában tanító, majd külföldre menő, és onnan ismét az iskola tantestületébe visszatérő Mede Norbert. A pályázatukat beadták, és a szavazáson mind a tantestület, mind az iskolaszék Czita pályázatát tartotta jobbnak, ami a szavazás eredményén is meglátszott. Az eredmény kihirdetése napján azonban a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) közölte, hogy az összes pályázatot megsemmisíti és új pályázatot ír ki. Ezután a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) megbízott igazgatónak azt a Mede Norbertet nevezte ki, akit az intézmény dolgozói nem tartottak alkalmasnak a feladat ellátására. A bomba pedig ekkor robbant: Medét megvádolták azzal, hogy közeli barátja Kövér Lászlónak és családjának, hogy Fideszes kötődésű, és hogy a város polgármestere pályáztatás nélkül, jelentős összeggel támogatta Mede vezetői képzését. A tanári kar és a szülők tiltakoznak a kinevezése ellen, a pedagógusok még levelet is írtak Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszternek és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárnak. Az Országgyűlés Sajtóosztálya (OgyS) azonnal cáfolta a Mede és Kövér közötti baráti kapcsolatot, és a Kövér családhoz fűződő viszonyát.

Én úgy gondolom, hogy mind a Nefmi-nek, mind a PMIK-nek helyben kellett volna hagynia a gimnázium döntését, akik úgy ítélték meg, hogy szakmailag Czita pályázata volt a megfelelőbb, és ki kellett volna nevezni őt igazgatóvá. Ehelyett egy olyan helyzetet teremtettek, amely se a gimnáziumnak, se a diákoknak és szüleiknek, se Mendének nem jó. Ugyanis a történetnek nem szabadna a politikai hovatartozásról szólnia, csak és kizárólag a szakmai munkáról és a vezetői képességről.

Ugyanis Mede kinevezése pontosan annak néz ki, mint ami valójában (eltekintve és nem említve a Kövér Lászlóval és annak családjával ápolt (nem) létező baráti kapcsolatát): politikai megrendelésre történt kinevezés. Hiszen egy olyan embert neveztek ki, akit sem a tanári kar, sem a szülők nem fogadnak el, akinek a pályázatát nem tartották megfelelőnek. A sajtó meg természetesen kapva-kapott az alkalmon, hogy újra és újra bebizonyítsa, hogy ma Magyarországon egy vezetői kinevezéshez nem kell tudás, csak megfelelő politikai kapcsolatok, és az adott kormánnyal való szimpatizálás. És ez még akkor is ott marad a levegőben, ha az OgyS ezt cáfolja. Arról nem is szólva, hogy Mede innentől kezdve patthelyzetben van, hiszen a tanárok nem hajlandóak vele együtt dolgozni, a helyi közösség is ellene fordul. Tulajdonképpen teljes mértékben ellehetetlenítik.

Mert nem arról van szó, hogy egy iskolaigazgatónak nem lehet politikai meggyőződése, hiszen ez állampolgári joga. Nyilván a botrány nem is robbant volna ki, hogyha a szavazáson Medét javasolják új igazgatónak, mert a tantestület el van tőle ragadtatva, a diákok imádják, és a szülők pedig nyilvános vágnának eret magukon, ha nem ő nyerne. Persze a mi kis átpolitizált közéletünkben akkor is kibukott volna politikai hovatartozása, vélt vagy valós kapcsolata a Kövér családdal, és nyilván a baloldali média nem hagyta volna ki, hogy a tantestület politikai nyomásra cselekedett, de mindez nem számított volna, mert a közösség ereje megvédte volna az ilyen politikai színű támadásoktól. Egy-két napig csámcsogtak volna rajta, aztán látva a közösség kiállását, hagyták volna a dolgot. Azonban itt pontosan az ellenkezőjéről van szó, és ez árt mindenkinek. Árt, mert egy iskolában (is) a politikát a kapun kívül kell hagyni, és a tanárokat, vezetőket aszerint kell megítélni, ahogy és amiként dolgoznak. Legyenek akár jobb- akár baloldali kötődésűek, mert ez igazából mit sem számít. Legalább is nem szabadna, hogy számítson.


http://magyarcitrom.postr.hu/egy-atpolitizalt-orszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint a magyar nyugdíjasokon csattan az ostor?
  2012-04-08 21:41:38, vasárnap
 
  Megint a magyar nyugdíjasokon csattan az ostor?

2012. április 8., vasárnap 7:47 Pénzcentrum.hu



Májustól bruttó 142 forintos tranzakciós költséget számít fel a postai utalványokon, azaz a jól ismert sárga csekken- befizetett számlák után a Magyar Telekom. A távközlési szolgáltató környezetvédelmi okokkal indokolja a lépést, a fogyasztóvédők és a nyugdíjasok tiltakoznak, a következmények azonban messzebbre is vezethetnek.


Jön a tranzakciós díj

Néhány hete kezdte el tájékoztatni ügyfeleit a T-Home és a T-Mobile, hogy májustól a postán, postai utalványon, valamint a személyes ügyfélkapcsolati pontokon befizetett számlák után tranzakciós költséget számít fel. A tranzakciós díj mértéke bruttó 142,24 forint számlánként, mely a következő számlán utólag, az így befizetett számlák alapján jelenik majd meg. (A díj azért 142 forint, mert ennyibe kerül egy csekk postaköltsége.) Ugyanakkor nem számítanak fel tranzakciós díjat, amennyiben az ügyfél számláit banki átutalással, elektronikusan (bankkártyás fizetéssel), vagy csoportos beszedési megbízással fizeti be.

A távközlési szolgáltató a lépést azzal indokolja, hogy ezzel a módszerrel évente fejenként átlagosan 1 kg papír takarítható meg, ráadásul a sorban állás is elkerülhető, de persze ugyanolyan fontos lehet a sárga csekk-használat költségének csökkentése is. Egyfajta extra ösztönzőként a netes regisztrációt követően folyószámlánként egyszeri, 1000 forintos kedvezményt biztosítanak. Egy másik szolgáltató, a Vodafone is alkalmaz hasonló megoldást: ők havi 200 forintot elengednek, ha elektronikus számlán fizet az ügyfél.

Tiltakoznak

Bejelentéssel fordul a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ), a szervezet szerint ugyanis sérti a fogyasztók érdekeit, hogy a Telekom tranzakciós díjat fizettetne azokkal a fogyasztókkal, akik személyesen vagy postai csekken egyenlítik ki számlájukat.

A FEOSZ szerint ugyanis a gyakorlat ellentétes a fogyasztók érdekeivel, a többi között azért, mert Magyarországon még mindig a postai csekkes befizetési mód a legelterjedtebb. Emellett érthetetlennek tartják, hogy személyes befizetés esetén miért számítanak fel tranzakciós díjat, mikor így a cégnek nincs adminisztrációs vagy postaköltsége. Mint közleményükben írták, a szolgáltató által bevezetni kívánt gyakorlat tisztességtelennek számít, hiszen a fogyasztókat terhelő külön díjfizetési kötelezettséggel szemben semmilyen valós szolgáltatást nem nyújt a Telekom.

A fogyasztóvédelmi szervezet arra is felhívja a figyelmet: a szolgáltató tájékoztatása alapján a fogyasztó választhatja az online alapon működő fizetési rendszert, ekkor díjmentes a befizetés, ezt azonban csak az internetes hozzáféréssel rendelkező ügyfelek tudják igénybe venni.

Az MSZOSZ Nyugdíjas Szervezete azért tiltakozik, mert meglátásuk szerint a szolgáltató a költségének egy részét át kívánja hárítani a nyugdíjasokra, méghozzá azokra a kisjövedelmű nyugdíjasokra, akik nem rendelkeznek bankszámlaszámmal.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálni fogja a tranzakciós díj bevezetését. Az ilyen típusú díjtételek bevezetése, az általános szerződési feltételek módosítása lehet tisztességtelen, ennek megállapítására a bíróság jogosult. 2008-ban két másik távközlési szolgáltató - a Telenor és az Invitel- is hasonló csekkdíjat vezetett be. A hatóság akkor bírósághoz fordult. Döntés azóta sincs.

A biztos már lépett is

Bodonovich Jenő média- és hírközlési biztos viszont még konkrétabb lépéseket tett: eljárást indított a tranzakciós díjjal kapcsolatban. Tekintettel a fogyasztói panaszok jelentős számára, valamint a hivatalból is érzékelt érdeksérelemre, a biztos egyeztetési eljárást kezdeményezett a szolgáltatóval.

Ennek kapcsán a Magyar Telekom azt válaszolta: a vállalat együttműködik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal, és bízik benne, hogy az eljárás általában vizsgálja majd azt a több szolgáltató által is követett piaci gyakorlatot, amely a postai utalványon befizetett számlák után tranzakciós díjat alkalmaz.

Ezért káros a sárga csekk

Magyarország még mindig jelentős lemaradással küzd az elektronikus fizetési módok tekintetében. Ágazati szakértők szerint az egyik legnagyobb problémát a készpénz-átutalási megbízás használatának- túlzott népszerűsége jelenti: ennek, a fogyasztó számára látszólagos ingyenességnek súlyos ára van. A készpénz-átutalási megbízás díját ugyanis a fizetési mód kedvezményezettjei (elsősorban a szolgáltatók, beszedők) fizetik, akik viszont az ezzel kapcsolatos költségeiket is meg akarják téríttetni, így azokat végső soron az összes fogyasztó fizeti meg az alapszolgáltatásra (pl. gáz-, víz-, villany- stb. használatra) vonatkozó számla részeként.

http://penzcentrum.hu/images/content/201107/26-mnbkeszpenz0726.jpg


Kattins a táblázatra a nagyításhoz!


A túlzott sárga csekk-használat visszaszorításának egyik eszköze lehet, ha "fizetőssé" tennék azt. Ennek alapvetően két útja lehet. Az egyik, hogy a Magyar Posta − a többi termékhez hasonlóan − közvetlenül elkérheti a fogyasztótól a készpénz-átutalási megbízás feladásakor a fizetendő díjat, a másik, hogy a szolgáltató fizeti továbbra is a díjat, de azt átláthatóan, külön megjelenítve azok számára a számlában, akik a készpénz-átutalási megbízással történő fizetést választják. Így ez utóbbiak többet fizetnek a szolgáltatónak azokhoz képest, akik más, a szolgáltató számára külön díjfizetéssel nem járó fizetési módot alkalmaztak (gyakorlatilag ezt valósítja meg májustól a Magyar Telekom).

Persze bőven vannak lehetőségek a csekkek kikerülésére

A víz, gáz, áram, telefon és egyéb szolgáltatók saját érdekeiket szem előtt tartva, már a csoportos befizetést sulykolják a fogyasztókba. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a közüzemi szolgáltatók időben a pénzükhöz jutnak, az ügyfeleknek pedig nem kell sorban állniuk és megtervezhetik kiadásaikat. A csoportos beszedési megbízással meghatalmazzuk a szolgáltatót, hogy leemelje számlánkról a szolgáltatás díját. A túlszámlázás ellen teljesítési összeghatárt szabhatunk meg. Csoportos beszedési megbízásnál a szolgáltató minden esetben számlát küld a fogyasztónak a számla befizetésének határideje előtt, így leellenőrizhető a fizetendő összeg és lehetőség van az indokoltnál nagyobb összeg utalásának letiltására.

A csoportos beszedési megbízás legfőbb előnye, hogy nem kell időt szakítani az ügyintézésre, nem kell új csekket igényelni plusz díjért, ha esetleg elveszik a csekk, ráadásul a beszedési megbízással ellátott bankszámla tulajdonosa és a közüzemi szolgáltatás igénybevevője lehet különböző személy. Így lehetőség nyílik például a gyermekek vagy a nyugdíjas szülők helyett fizetni a közüzemi díjakat.

Amennyiben a számlafizető csoportos befizetési megbízással szeretné közüzemi számláit fizetni, úgy megbízást kell adnia számlavezető bankjának, amiben minden esetben fel kell tüntetni a közműszolgáltatónál bejegyzett ügyfél azonosítót valamint a jogosult szolgáltató azonosítóját. Megbízást a lakossági folyószámlák mellett néhány pénzintézetnél már hitelkártyára is meg lehet adni. Fontos feltétel továbbá, hogy csak a folyószámlát vezető pénzintézetnél bejelentett, aláírási joggal rendelkező számlatulajdonos aláírását fogadja el a bank. A csoportos beszedési megbízás "élesítési" ideje banktól függően 20-30 munkanap.

Utalni, utalni, utalni

Nem csak a csoportos beszedési megbízás az egyetlen alternatíva a sárga csekk kiváltására. A havi rendszerességgel érkező fix díjakat, mint például társasházaknál a közös költség, állandó átutalási megbízással is teljesíthetőek a kedvezményezett felé. Az állandó átutalási megbízás olyan felhatalmazás, mely alapján a bank rendszeresen (minden hónap egy adott napján) egy előre meghatározott, azonos nagyságú összeget automatikusan átutal a folyószámláról a megadott kedvezményezett számlájára. Az állandó átutalás díja bankoktól és számlacsomagoktól, valamint az átutalt összeg mértékétől függően 10-100 forint között mozog alkalmanként.

A közüzemi számlák, a folyószámlát vezető bank felé megadott egyedi átutalási megbízással is kiegyenlíthetőek, de ilyen esetben bár nem kell a postán a kígyózó sorokat végig állni, mégis egyesével kell a számlákat jóváírni a monitor előtt ülve és figyelni kell a határidőkre. Az egyedi átutalások díjai utalásonként többnyire megegyeznek az állandó átutalás áraival.


http://www.penzcentrum.hu/tech/megint_a_magyar_nyugdijasokon_csattan_az_ostor.103 2159.html?utm_source=index_box_landing&utm_medium=penzcentrum_cimlapon_doboz& amp;utm_campaign=penzcentrum_cimlapon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Schmitt többet ártott, mint egy doppingoló"
  2012-04-08 21:35:40, vasárnap
 
  Lemondatnák NOB-tagságáról

"Schmitt többet ártott, mint egy doppingoló"



Ismét Shcmitt Pál a Nemzetközi Olimpiai Bizottságból való eltávolítását sürgette csütörtökön a Chicago Tribune internetes kiadásában Philip Hersh.
A szerző, aki a múlt héten egy hasonló írásában a plágiumra hivatkozva szorgalmazta a volt magyar államfő kizárását a testületből, ezúttal azzal érvelt: Schmittnek az Európai Parlament és a NOB által kiadott hivatalos életrajzában az szerepelt, hogy megszerezte a PhD fokozatot, holott csak egyetemi doktor volt. Hersh szerint a lemondott magyar elnök többet ártott az olimpiai szervezetbe vetett bizalomnak, mint egy doppingoló, ezért ha nem mond le, a NOB-nak ki kell őt zárnia a tagjai közül - írja az MTI.

http://www.168ora.hu/itthon/schmitt-tobbet-artott-mint-egy-doppingolo-94036.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntetés Orbánék ellen: rég nem látott tömegre számítanak
  2012-04-08 21:32:42, vasárnap
 
  Egyesítik erőiket

Tüntetés Orbánék ellen: rég nem látott tömegre számítanak





Országos közös tüntetésre és nagygyűlésre készülnek május elsejére a szakszervezetek, erre mozgósítja tagjait a vegyipari ágazat érdekvédelme (VDSZ) is. Az eseményre most több szakszervezeti konföderáció egyesíti az erejét, s csatlakozik a Magyar Szolidaritás Mozgalom is. A szervezők egyebek mellett a megfélemlítés ellen, a munkahelyek, a nyugdíjak és a megélhetés biztonságáért valamint a demokratikus értékek megőrzéséért hívják egységbe a szervezeteket.
"Az ünnep a miénk!" - egyebek mellett ezzel a felhívással kezdtek országos mozgósításba a szakszervezetek, az elmúlt évektől eltérően ugyanis nemcsak vidám majálissal, hanem tömegtüntetéssel és nagygyűléssel is készülnek a nemzetközi munkásünnepre - jelentette be Székely Tamás, a vegyipari szakszervezet (VDSZ) elnöke abból az alkalomból, hogy az ágazat elnöksége a napokban döntött: a mintegy 40 ezer tagot számláló szervezet csatlakozik a megmozduláshoz, sőt annak az egyik szervezője lesz.

"Aki ma kihátrál, a dolgozókat árulja el"

Az érdekképviselet arra törekszik, hogy az emlékezetes áprilisi nemzetközi szakszervezeti tömegmegmozduláshoz hasonló méretű demonstrációt szervezzenek, ezért minden régiót mozgósítanak. ,,Telebuszok" járják majd az országot, s összegyűjtik azokat a szervezeteket, amelyek időben jelezték részvételüket és utazási igényüket - összegezte Székely. A tüntetésre készülő szakszervezetek az MSZOSZ székház előtti Városligeti Fasoron és a VDSZ székháznál a Benczúr utcában gyülekeznek. A demonstráció fő szervezője az MSZOSZ és a közös együttműködésben érdekelt szakszervezetek, így a VDSZ is, valamint a tavaly alakult Szolidaritás Mozgalom.

A nagygyűlést a tiltakozó felvonulás után, a Napozó réten tartják, ahol utána majálissal folytatódik a program. Székely felhívja a figyelmet arra, hogy a közös május elsejei megmozdulás, az összefogás, a munkavállalók érdekérvényesítésének megerősítéséről szóló üzenet a dolgozók és a szakszervezetek számára. Aki ma kihátrál a közös szakszervezeti lépésekből az a dolgozókat árulja el - jelentette ki az elnök. Székely szerint évek óta sok jó példa van vidéken is arra, hogy a helyi szervezetek közösen tudnak ünnepelni, annak ellenére, hogy Budapesten évek óta csak négy konföderáció képes együttműködni.

A megfélemlítés ellen, a megélhetés biztonságáért

A VDSZ elnöke megerősítette, azt a korábbi bejelentést, hogy a tüntetéshez a Magyar Szolidaritás Mozgalom is csatlakozik, így - véli az elnök - jó esély van rá, hogy régóta nem látott tömeg gyűlik össze az eseményre. A szervezők egyebek mellett a megfélemlítés ellen, a munkahelyek, a nyugdíjak és a megélhetés biztonságáért valamint a demokratikus értékek megőrzéséért hívják egységbe május elsejére a dolgozókat és családtagjaikat.


http://www.168ora.hu/itthon/regota-nem-latott-tomegre-szamitanak-94045.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 306 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.