Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A szegények gazdagsága
  2012-05-10 11:38:17, csütörtök
 
 



A szegénységet csak átélve, a nap minden percében, pillanatában lehet tökéletesen megismerni. Erről más nem tud beszélni csak aki odatette magát és lement az itt élő emberek közzé, hogy megismerje őket, életmódjukat.
Van aki elgondolkozik a nagy és igazi állat szeretettről, amit tanusitanak a szegények. Az állat a legjobb és legmegértőbb barátja a szegény embernek. Nem hagyja el őtet, akkor sem amikor nincs mit adjon neki enni, sőt még jobban ragaszkodik ilyenkor a gazdihoz.
Nekik nincs fényárban a házuk és udvaruk, mind a gazdagoknak, hanem a Hold és a Csillagok ragyogják be Fényükkel.
Ők a kijutó mindennapijukból főzik ételüket, és nem rendelik előkelőbbnél előkelőbb vendéglőkből ezeket. Amit ők főznek, csak a saját szájuk izére van szabva, és nem holmi menő szakácsok receptjére. Ők nem dicsekednek senkinek, ételük honnan eredetéről, mind a gazdagok, hanem elfogyasztják, megosztva állataikkal, és nem a szemetes kukába köt ki a maradék étel.
A szegények szabadon gondolkoznak, kiválasztják ami pont legmegfelelőbb nekik, és kedvük tartja, az adót pillanatban, és nem, akarnak minden mozdulatukkal megfelelni valakiknek, vagy kimutatni, hogy kik és mit is csinálnak ők. Ha akarnak munkájuk, vagy kéregetésük közben énekelni, azt teszik, a CD helyet a természet énekit hallgatják, és meg is hallják azt!
Felmerül egy kérdés: vajon melyik az ízletesebb étel, a mikrohullámos sütőben készült, vagy a lángon vagy spóron főt? Biztosan mindenkinek megvan a saját válasza erre.
Melyiküknek stresszesebb az élete? ki alussza igazi álmát éjjelente?, akit riasztó berendezés véd, de mégis felriad többször éjjelente, vagy akinek még zár sincs az ajtaján, ha van ilyen, és csak egy kutya alszik küszöbe előtt. Nincs kerítése sem, nemhogy fotocellás, árammal ellátott, 3 m magas legyen, mind a gazdagoknak, és amilyeneket a börtön körül látni.
Ők esténként a sors társukkal körülállják a tűzet, beszélgetnek, ivogatnak, énekelnek sőt még ha kedvük tartja táncolnak is. Nem töltik hosszasan idejüket a számítógépek előtt, az okos telefonok társaságában, üzleti vacsorákon, vagy számítgatják féltet vagyonuk gyarapodását.
Akkor most döntsétek el, ki is a szegényebb? vagy gazdagabb? Aki megéli élete minden pillanatát, akarata szerint, vagy aki élete minden pillanatában meg kell feleljen elvárásoknak, valaminek, vagy valakinek? Aki a nap nagyobb részét a természetbe tölti, vagy aki az irodában hajszolja 12-14 órát pénzét, aminek rabja észrevétlenül. Akinek élet célja, hogy mindnél többje legyen, vagy aki megelégszik a kevesebbel? Aki családja és maga számára teremti ki a létszüksékletet, vagy aki kifele mutatja gazdagságát és szerzi vele ellenségeit?
Végül is mind a két társadalmi rendből származottaknak, "egy Ö-rök Igazság szerint", eljön az ideje, amikor Búcsút vesznek a földi életüktől, egyformán hagyják el e világot, pont ahogy megszülettek. Életet, éveket nem lehet vásárolni pénzel vagy arannyal. Mindnyájan cipeljük keresztünket, de tegyük méltósággal, hogy ne örömet vagy szidalmat váltsunk ki, hanem egy imát mondjanak érettünk ha annak eljött az ideje. Úgy legyen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 101 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 15
  • e Hét: 528
  • e Hónap: 772
  • e Év: 11531
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.