Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Ez árulja el az igazi korodat!
  2012-05-11 19:14:39, péntek
 
 


Ez árulja el az igazi korodat!
Az ápolt, kecses női kéz figyelemre méltó vonzerővel bír: a férfiak jelentős része az elsők között a nő kezére pillant. Ez a 27 csontból, 28 ízületből és 33 izomból álló anatómiai műremek fáradhatatlanul szolgál bennünket, miközben a hideg levegő, a meleg víz, a háztartásban használatos vegyszerek szárítják bőrét, gyengítik védelmi vonalait. Már csak azért is érdemes gondosan ápolni, mert az arcnál sokkal jobban árulkodik az igazi korodról, ráadásul, az arcoddal ellentétben, még csak sminkelni sem tudod.

Puha simogatás
A simogatás csak akkor jóleső, ha a cirógató kéz bársonyosan puha. Mivel a kézmosás a kéz- és körömágy bőrét intenzíven szárítja, nem mindegy, milyen szappant használsz. A fertőtlenítő, baktériumölő hatású szappanok szárító hatása a legintenzívebb. Ha nem ellensúlyozod minden alkalommal zsíros kézkrémmel, bőröd hamar repedezetté válhat, ami viszont kaput nyit a baktériumoknak a mélyebb rétegekbe. Ajánlatosabb kímélő összetételű, glicerines, bőrsemleges, azaz a bőr kémhatásával egyező kémhatású folyékony- vagy babaszappant használni a kézmosáshoz.
Tipp: Tarts 1-1 tubus kézkrémet a mosdónál és a mosogató szélén is, és valahányszor eszedbe jut, kend be vele a kezed. A kézápolók leggyakoribb tápláló-bőrpuhító hatóanyagai az aloé vera, az olívaolaj, a mandulaolaj, a panthenol, a sheavaj, a rózsakivonat, a körömvirág és a kamilla.

Kesztyűs kézzel
A kezed bőre nagyobb terhelésnek van kitéve, mint bármely egyéb testrészedé, nagyon könnyen kiszáradhat, létfontosságú tehát, hogy külön ügyelj az ápolására. Ha jut rá egy kis időd, radírozd le a kézfej bőrét - így nem csupán az érdes bőrfelszíntől szabadulhatsz meg egy csapásra, de elősegíted a kézkrém hatékonyabb felszívódását is. Minden kézmosás után használj kézkrémet. Ezzel megelőzheted kézbőröd kiszáradását és ráncosodását.
Tipp: a kezedet külön is ápolhatod, ha lefekvés előtt bekened bármilyen gazdag krémmel, majd felhúzol egy pamutkesztyűt. Reggelre a kezed bőre sima és puha lesz.

Ápolt körmök
A közhiedelemmel ellentétben az erősebb nem képviselői nem szeretik a vérvörös körmöket, hanem a természetességre voksolnak. Ha a körmeid töredeznek, ne használj körömlakkot, mert a körömlakklemosó gyakori használatával csak tovább rontasz a helyzeten. Érdemes inkább polírozó szivacsot alkalmazni, amelynek használatával a körmök csillogók, egészségesek és természetesen rózsaszín árnyalatúak lesznek. Dupla haszon, hogy a polírozás során a körömágy bőrét is leradírozzuk, serkentve anyagcsere-folyamatait, elősegítve a körmök növekedését.
A töredezés némiképpen kordában tartható magnézium és kalcium szedésével, a biotin pedig élénkíti a körömágy anyagcseréjét, és segíti a keratin beépülését.
Tipp: A vitaminos kéz- és körömápoló olajok a kéz bőrét puhítják, a körmök növekedését serkentik. Az olajat alaposan masszírozd a kéz bőrébe, és a lakkozatlan körmökre, majd hagyd hatni 15 percig. Langyos vízzel mosd le, és a maradékot itasd fel papír kéztörlővel vagy kozmetikai kendővel.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 409 db bejegyzés
Összes: 9027 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 563
  • e Hét: 1514
  • e Hónap: 10536
  • e Év: 78301
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.