Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Lassan még Rákosit is visszasírjuk:
  2012-05-17 21:27:26, csütörtök
 
 

Lassan még Rákosit is visszasírjuk:

bűncselekménnyé nyilvánítaná az EU kritizálását a Fidesz


A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány elvtelenül védi az Európai Uniót az új büntető törvénykönyvben, és megtilt minden EU ellen irányuló demonstrációt vagy tüntetést - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Gyüre Csaba.
Az ellenzéki párt és egyúttal a parlament alkotmányügyi bizottságának alelnöke ismertette: az új Btk.-ra vonatkozó javaslat - amelynek parlamenti vitáját szerdán kezdte meg az Országgyűlés - egyik paragrafusa szerint aki uniós jogi aktus ellen "általános elégedetlenségre uszít", az bűncselekményt követ el.

A Jobbik szerint ezzel lényegében az Európai Unió mély és nagyon durva bebetonozása zajlik, valamint a kormány ezzel lényegében előkészíti a talajt a földmoratórium lejárta utáni helyzetre, ami azt erősíti, hogy a kormány nem akarja megvédeni a magyar földet és új földtörvényt alkotni. Ha ez a paragrafus benne marad a Btk.-ban a parlamenti vita végén is, akkor az ellenzéki párt nem támogatja annak elfogadását - jelentette ki Gyüre Csaba.

(MTI)


http://www.kuruc.info/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rotschildok a vilag nyakan - 1.
  2012-05-17 21:19:29, csütörtök
 
  Rotschildok a vilag nyakan - 1.

2012. május 17. 03:46:49

Hogyan lettek a Rotschildok a világ pénzhatalmának urai.

Tevékenységük nyomán számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot a világot behálózó, nemzetek életét megkeserítő nagytőke ármányairól.

Bár a történetek egy része nem több antiszemita agyszüleménynél, a valós, hivatalos forrásokból származó történelmi tények olykormég a legmerészebb fantáziát is felülmúlják.Európa egykor egyik legpatinásabb neve mára szinte feledésbe merült.Ennek oka nem teljesen tisztázott. Van, aki szerint visszavonultak üzleteik nagy részétől, mások szerint viszont a háttérből továbbra is kezükben tartják a szálakat. Az alábbiakban a mendemondákat kiszűrve nyújtunk áttekintést a Rotschildok pályafutásáról, a kezdetektől napjainkig.

Mayer Amschel Bauer 1743-ban látta meg a napvilágot Frankfurtban. Édesapja, Mozes Amschel Bauer pénzkölcsönzéssel foglalkozott. Háza bejárati ajtaja fölé egy nagy, vörös pajzsot akasztott, amely korában a forradalmi gondolkozású zsidók sajátja volt. Az öreg Bauer fiát rabbinak akarta taníttatni, a sors azonban közbeszólt. Mozes Bauer korán elhunyt, így fia igen fiatalon kényszerült tovább vinni apja üzletét.Mayer igen ügyesnek bizonyult pénzügyekben. 1750-ben a szülői ház ajtaja felett díszelgő emblémára utalva nevét Rotschildra változtatta, ami németül annyit tesz: Vöröspajzs. Az 1760-as évek során Hannoverbe utazott, ahol egy, az Oppenheimer család tulajdonában lévő bankban kapott állást.Munkája során ismeretséget kötött Von Estorff tábornokkal, akinek kedvezményes áron szerzett be értékes érméket és ékszereket.

A szívesség hamar megtérült.

Von Estorff tábornok bemutatta Rotschildot William von Hanau hercegnek, aki szintén szívesen fogadta a felajánlott értékeket.Rotschild megállapodást kötött a herceggel, aki a haszonból való részesedésért cserébe újabb kuncsaftokat szerzett Rotschildnak a királyi udvaron belül. Együttműködésük olyannyira virágzó lett, hogy 1769-re William von Hanau herceg saját nevével vállalt garanciát Rotschild ügyleteiért.Egy évvel később a már biztos anyagi háttérrel rendelkező Rotschild feleségül vette Gutele Schnapert, akitől öt gyermeke született: Amschel, Salamon, Nathan, Karlmann és Jacob.

A szülőhazában szerzett tőkét felhasználva az öreg Mayer Amschel Rotschild 1791-ben Bank of the United States néven bankot nyitott az Egyesült Államokban, amelyre húszéves működési szerződést kötött George Washington kormányával.Az ügylet persze nem ment volna simán, ha Rotschild nem talál egy titkos pártfogóra Washington kormányán belül, Alexander Hamilton személyében.1796-ban ifjabb Amschel Mayer Rotschild feleségül vette Eva Hanaut, akivel két évvel később Manchesterbe utazott,

hogy apja britanniai textilüzleteit igazgassa.Tevékenységének hála, családja néhány év alatt monopóliumot szerzett a Nagy-Britanniából Európába irányuló textilexport lebonyolítására.

A nemzetközi helyzet közben egyre forróbbá vált.

1806-ban Napóleon bejelentette: kezd terhére lenni a német uralkodóház.A fenyegetést hallva William von Hanau herceg Németországból Dániába menekült, korabeli öszszegben számolva hárommillió dollárnyi vagyonát pedig barátjánál, Mayer Amschel Rotschildnál hagyta megőrzésre.Közben a franciák blokád alá vették az őket Nagy-Britanniától elválasztó csatornát.Ez pedig az áruforgalom akadozását vonta maga után, ami nem tett jót Nathan Rotschild textilüzletének, ezért úgy határozott,

hogy inkább a bankszakmában próbál szerencsét.Új szakmájában igencsak sikeresnek bizonyult, így 1810-re, amikor a két legnagyobb brit bankár, Sir Francis Baring és Abraham Goldsmith - egyes források szerint gyanús körülmények között - meghaltak, ő lett a szigetország első számú pénzembere.Ugyanebben az évben, öccse, Salamon Bécsbe utazott és M. von Rotschild und Söhne néven bankot alapított.

Az öreg kontinensen ekkor már alig volt konkurense Rotschildéknak.Tengerentúli üzleteikben azonban problémák ütötték fel fejüket.1811-ben a család Egyesült Államokban üzemeltetett bankjának lejárt a húszéves szerződése.A kongresszus pedig elutasította működésük meghosszabbítását. Nathan Rotschild meghosszabbítási kérelmére válaszul, Andrew Jackson elnök minden kertelés nélkül kijelentette:

,,Ha az alkotmány jogot ad a kongresszusnak arra, hogy papírpénzt állítson elő, akkor ezen jogával önmagának kell élnie, nem pedig személyek vagy korporációk kezébe adnia."

Válaszában Nathan nyíltan megfenyegette az ellenszegülő elnököt:

,,Az Egyesült Államok előtt két lehetőség áll: vagy meghosszabbítják az engedélyt, vagy a legpusztítóbb háborúban találják magukat."

Nathan szavain Jackson elnök mélyen felháborodott:

,,Tolvaj viperák vagytok! Meg akarlak és meg foglak futamítani benneteket az aranyatokkal együtt."

Nathan viszontválasza már nyílt hadüzenet:

,,Megleckéztetem ezeket a meggondolatlan amerikaiakat. Gyarmati sorba fognak visszakerülni."

Egy évvel később Nagy-Britannia, Rotschildék hathatós támogatásával, hadat üzent az Egyesült Államoknak.A háborúban emberek ezrei veszítették életüket. De Rotschildék megkapták, amit akartak.

Ugyanebben az évben meghalt az idősebb Mayer Amschel Rotschild.Halála előtt végrendeletet írt, amelyben lefektette a család jövőjét meghatározó alapvetéseket.

Ezek értelmében, az elkövetkezőkben a családfőség a legidősebb fiúnak a legidősebb fiára szállt, a vagyon megőrzése érdekében pedigrendszeressé váltak a családon belüli, unokatestvérek közötti házasságok.A végrendelet értelmében a család új ura Nathan lett.Közben öccse Jacob, Bank de Rotschild Fréres néven megnyitotta a család első franciaországi bankját.

1814-ben, a korábban Napóleon elől Dániába menekülő William von Hanau herceg viszszatért Németországba, és kérte volna a megőrzésre hagyott hárommillióját.

A pénz helyett azonban pusztán barátságos hátbaveregetés lett a jussa.Hogy mi lett a pénzzel, arról a Zsidó Enciklopédia 1905-ös kiadása 10. kötetének 494. oldalán találhatunk némi információt:

,,A legenda szerint a pénzt boroshordókba rejtették, mely így megmenekült Napóleon Frankfurtba bevonuló katonáitól.Mikor pedig William von Hanau herceg visszatért Németországba, pénzét ugyanazon hordókban kapta vissza. A tények azonban kevésbé romantikusak. Sokkal inkább üzletszerűek."

Az ,,üzletszerű" jelzőn az enciklopédia szerzői valószínűleg azt értik, hogy Hanau egy árva garast sem látott viszont a pénzéből, hiszen Nathan Rotschild a hárommilliót ,,aranyba fektette, melyet a Kelet-indiai Társaságtól vásárolt, tudván, Hanaunak szüksége lesz rá a félszigeten folytatott hadjárata során." A felvásárolt aranyat viszont Nathan később eladta Hanaunak, mely üzleten négyszeres hasznot zsebelt be.

Forrás: Polgári Hirszemle

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=99807
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigányoknak osztogatott malacokat Orbán főtanácsadója
  2012-05-17 21:17:51, csütörtök
 
  Cigányoknak osztogatott malacokat Orbán főtanácsadója

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány 660 malacot osztott ki "rászoruló családoknak" a Borsod megyei Ároktőn.

Az alapítvány elnöke, Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó szolgálati Audiján gördült be a cigányok közé. A malacosztásnál heves vita alakult ki, miután kiderült, hogy az egygyermekes családok is elvitték az állatokat, pedig nekik nem járt volna. A hvg.hu videós összeállításban tudósított az eseményről:

hvg.hu - barikad.hu
Kapcsolódó cikkek:
Felfalták a kiosztott naposcsibéket a borsodi cigányok

Orbán főtanácsadója: "Aki nem pályázik, azt én ölöm meg!"


http://www.youtube.com/watch?v=R42DwFbD11Q
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Svájc diszkriminál. Na és? Gazdag.
  2012-05-17 21:15:35, csütörtök
 
  Svájc diszkriminál. Na és? Gazdag.

2012. május 16. 10:32:13

Svájc Európa egyik legkeményebb rendőrállama. A polgárok figyelme különösen a bevándorlókra terjed ki. Az ott letelepedőket folyamatosan szemmel tartják, a szomszédok önként jelentik minden lépésüket az idegenrendőrségnek.

Ha pedig cigányok érkeznek területükre, azonnal deportálják őket. Sajtóvisszhang? Egy darab sem. Természetesen azon sajtóról van szó, amely hasonló - vagy ennél sokkal visszafogottabb - magyarországi lépések esetében a holokauszt visszatértének veszélyéről cikkeznének.

Belülről tekintve az országra persze más a kép, hiszen ott olyan demokrácia van, amelyet valóban a svájci nép alakított ki - bizonyos korlátokkal, mint például a második világháborús zsidó számlák ügye, de ez most nem írásunk témája. Vagyis ők a hazai helyzettel tökéletesen elégedettek.

Hogy milyen orwelli államban élnek a svájciak, csupán két példa - magyaroktól. Egyikük a Kádár-rendszerben menekült Helvéciába, ahol menedéket kért. Amikor 12 évvel később állampolgársági kérvényét vizsgálták, megkérdezték, járt-e azóta Magyarországon. Azt mondta nem, ugyanis az állampolgárság megadásának feltétele, hogy a menekült ne térjen vissza menekülése országába. Csakhogy az illető hónapokkal az első szabad választások előtt tért vissza Magyarországra családlátatásra, amikor - 1990 kora tavaszán - semmilyen veszély már nem fenyegette. A nemleges válasz után a rendőrség bemutatott neki néhány fotót, amelyen látható volt, amint a Vörösmarty téri Gerbaud teraszán ücsörög. Kérvényét elutasították.

Egy másik hazánkfia az 1956-os forradalom idején menekült Svájcba. Egy évvel letelepedése után behívták a rendőrségre és megkérdezték, miért zuhanyozik este 10 óra után. Az illető másnap elhagyta Svájcot, hogy az Egyesült Királyságban telepedjen le.

Ez a Svájc a múlt hónapban úgy döntött, hogy május 1-től kvótákat határoz meg az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott 8 közép-kelet-európai országokból érkezett bevándorlókkal szemben, vagyis nemzeti hovatartozás alapján tesz különbséget (,,diszkriminál") uniós polgárok között.

Egyetlen nyikkanás a nyugat-európai sajtóban? A magyarországi liberális sajtóban, noha az áldozatok magyar állampolgárok is? A holokauszt rémének emlegetése, merthogy az etnikai diszkrimináció Auschwitzhoz vezet, hiszen ismerjük a történelmet, stb.? Ó, dehogy. Helyettük a néma csönd.


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=99757


Forrás: Ordosz Műhely
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holocáfolásra vetemedett a parlamentbe frissen bejutott görö
  2012-05-17 21:12:00, csütörtök
 
  2012-05-17. 12:37
Holocáfolásra vetemedett a parlamentbe frissen bejutott görög radikálisok vezére

Nikolaos Michaloliakos, az egyre népszerűbb görög radikális nemzeti párt, az Arany Hajnal elnöke elkövette korunk legsúlyosabb bűncselekményét: "tagadta" a holokausztot. A bankároligarchia adósságcsapdájában vergődő görög kormány sürgősen elítélte a "szörnyű merényletet".
A görög hazafias párt elnöke vasárnap a kereskedelmi Mega TV-nek adott interjújában kertelés nélkül kimondta: ,,Nem voltak gázkamrák". Sőt a holodogmatika másik kulcsfontosságú elemét, a hatmilliós áldozati számot is túlzásnak nevezte.

A zsidó pénzoligarchia nyomása alatt álló athéni kormánynak azonnal el kellett határolódnia az elhangzottaktól. Amit az Arany Hajnal elnöke mondott, az nem más, mint ,,a történelem eltorzítása, a holokauszt több millió áldozata emlékének súlyos megsértése" - jelentette ki a Pentelis Kapsis, a görög kormány szóvivője. Aki a továbbiakban még azzal igyekezett a zsidók kedvében járni, hogy kifejtette: ,,a görögök nem felejtették el, hogy a nácizmus több százezer áldozatát kellett meggyászolniuk, akik között több tízezer görög zsidó is volt."
Megszólalt természetesen a Görögországi Zsidó Közösségek Központi Tanácsa is, melynek nyilatkozata felszólítja a görög kormányt és a görög társadalmat: ,,Határozottan ítéljék el, és szigeteljék el azokat az erőket, amelyek az európai történelem legsötétebb korszakait akarják újjáéleszteni." A dokumentum a továbbiakban a szokásos és idehaza is oly jól ismert holokausztos kliséket ismételve leszögezi: ,,Ami történt, a történelmi emlékezet sérelme, és meggyalázása a hatmillió zsidó emlékének, köztük annak a 70 ezer görög zsidónak, akik Auschwitz, Dachau és Treblinka haláltáboraiban vesztették életüket". Szerényen megjegyezném, hogy Dachau - a napjainkban érvényben lévő holovallás dogmáinak az értelmében - nem volt haláltábor.
A háború előtt hozzávetőleg 78 ezer zsidó élt Görögországban. Legnagyobb részük Thessaloniki városában és annak környékén telepedett meg. A görögök legnagyobb bánatára azonban ma már csak ötezren vannak. Mint arról hírportálunk beszámolt, az Arany Hajnal elnevezésű nemzeti radikális szervezet a görögországi parlamenti választásokon jelentősen előretört, és 21 képviselői helyet szerzett. A párt az illegális bevándorlók kitoloncolásának szükségességét hangoztatta a kampány során, továbbá az adósságszolgálat megtagadásának szükségességét is felvetette. Az Arany Hajnal jelvénye emlékeztet némiképp a nemzeti szocialisták horogkeresztes emblémájára. Hogy Michaloliakos pártelnök nem ijed meg a saját árnyékától, azt mutatja az is, hogy amikor 2010-ben, megválasztását követően első ízben jelent meg az Athéni Városi Tanács ülésén, nemzetiszocialista karlendítéssel köszöntötte képviselőtársait.

Perge Ottó - JTA nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/6/96205/#ixzz1v9ivNYPn
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lipusz Zsolt: Néhány gondolat a kormányzó szobrának meggyalá
  2012-05-17 21:10:53, csütörtök
 
  2012-05-16. 12:06
Lipusz Zsolt: Néhány gondolat a kormányzó szobrának meggyalázásához

A korábban Wittner Máriát minősíthetetlen szavakkal és hangnemben mocskoló Gyurcsány-szolga, egy bizonyos Dániel Péter nevű DK-s ismét hallatott magáról. Tegnap este - a szívének oly kedves színű - vörös festékkel leöntötte Magyarország 1920-1944 közötti kormányzójának, néhai Horthy Miklósnak a Somogy megyei Kerekiben két nappal korábban felállított szobrát.

Hogy a bolsevik múltat, hagyományokat és koreográfiát őrző performance teljes legyen, Dániel két transzparenst is elhelyezett a Horthy-emlékművön. A szemközti oldalon lévő táblán ,,tömeggyilkosnak és háborús bűnösnek" nevezi ez a szerencsétlen hazánk egykori kormányzóját. Nos, amennyiben Gyurcsány utolsó csatlós lakája valóban tömeggyilkosokat és háborús bűnösöket kíván keresni a történelemben, bízvást ajánljuk szíves figyelmébe - hogy rögtön magyarországi terepen kezdjük vizsgálódásunkat - Kádár (Csermanek) Jánost, elődjét, Rákosi (Rosenfeld) Mátyást, s - kilépve az egyetemes történet porondjára, a teljesség legcsekélyebb igénye nélkül - mindkettő eszmei példaképét, fénylő lángoszlopát, fároszi világítótornyát, a ,,nagy" Lenint és Sztálint, akik a világtörténelem két legsötétebb és legkártékonyabb figurái voltak, s egy olyan despotikus politikai rendszert erőszakoltak a fél világra, amelynek egy szűk évszázad leforgása alatt 100 millió emberélet esett áldozatául.
Azonban jelenlegi főnöke is jócskán részese és aktív szereplője volt súlyos bűntettek elkövetésének: 2006 őszén Gyurcsányék brutális, vadállatian szadista emberiségellenes és államilag szervezett terrorcselekményekkel sokkolták halmazatban magyar állampolgárok ezreit, sőt - közvetetten, a médiának köszönhetően - millióit, természetesen ez a Dániel-félék félelmi ingerküszöbértékét még csak meg sem közelítette. Ez számukra természetes. A háború a magyar nemzet ellen. Nem mellesleg ez az állítólagos ügyvéd tudhatná, hogy még a tengelyellenes szövetséges koalíció országainak vezető politikusai fejében sem vetődött fel az a gondolat, hogy Horthyt bármiféle váddal az ún. nürnbergi törvényszék elé citálják, mi több, maga Sztálin is határozottan ellenezte ezt az ötletet. Nürnbergben egyébként sem történt semmiféle igazságszolgáltatás, hanem a katonai győzelmet követően az angolszász-szovjet blokk a jog maskarájával álcázva politikai bosszút állt a vesztes tengelyhatalmak kezükre került legfőbb politikai és katonai vezetőin.
Facebook-oldalán Dániel - ugyancsak a régi kommunista közhelyet kérődzve vissza - ,,lovastengerésznek" nevezi Horthy Miklóst. Ez a szerencsétlen ezzel is nyíltan kifejezésre juttatja, hogy semmi köze a magyar nemzethez, annak múltjához, kulturális és történelmi hagyományaihoz. Semmit nem fog fel és ért meg legtragikusabb nemzeti katasztrófánkból, Trianonból. Hiszen Horthy volt az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészetének utolsó főparancsnoka ellentengernagyi rendfokozati minőségben. S rá hárult az a fájdalmas és kényszerű feladat, hogy a dualista birodalom hadiflottáját átadja az egyik utódállam, a leendő Jugoszlávia katonai küldöttségének. A fehér lovon a vörös terroruralom megdöntése után 1919 novemberében Budapestre, illetve a revíziós külpolitika hozadékaként utóbb visszaszerzett felvidéki, erdélyi és délvidéki városokba történt bevonulás pedig történelmünk dicső és katartikus fejezetei közé tartozik: elegendő csak a korabeli filmhíradók mámorosan éljenző tömegeire egy pillantást vetnünk, vagy a még - sajnos egyre fogyatkozó számú - életben lévő, határainkon túli, Kárpát-medencei testvéreinkkel elbeszélgetnünk, akik szemtanúi voltak 1938 és 1941 között a hongyarapításnak.
Dániel tökéletes históriai analfabétizmusát és totális közjogi tudatlanságát mutatja, hogy olyan állítólagos háborús és emberiségellenes bűntetteket is felró a kormányzónak - az 1944 telén bekövetkezett ,,Dunába lövetésekről" van szó - , amelyeket ő el sem követhetett, és semmilyen politikai vagy jogi felelősség nem terhelheti Horthyt mindazon hadi, politikai és egyéb cselekményekért, amelyek ezen idő alatt zajlottak le, azon egyszerű oknál fogva, hogy Horthy Miklós ekkor már semmiféle közjogi méltóságot nem viselt és nem is tartózkodott Magyarországon.
Közismert - kivéve a jogtudományi egyetemre történelemből kötelező felvételi vizsgát tett Dániel számára nem -, hogy Horthy 1944. október 16-án lemondott, és Szálasi Ferencet nevezte ki miniszterelnökké. Másnap Németországba távozott. 1945 után Magyarország volt kormányzóját - Kovács László nagy mumusa - Salazar Portugáliája fogadta be, s a kiváló ibériai államférfi biztosított második hazát, majd 1957-ben bekövetkezett halála után 36 esztendőre nyughelyet történelmünk - tévedései és hibái ellenére is - egyik legnagyobb alakja számára. Salazar emlékét már csak ezért is főhajtás és hála illeti meg részünkről. S egy köztéri szobor valahol Magyarországon.
Dániel Péter pedig most három napig címlapsztori lesz a médiában. Aztán a feledés jótékony homálya takarja be örökre. Hiszen csak egy exhibicionista, hülye ripacs.
Lipusz Zsolt - Kuruc.info
Emlékeztetőül: talán erre a jelenetre vezethető vissza Dániel kínzó frusztrációja:

http://www.youtube.com/watch?v=nNPnQJUuAyc&feature=player_embedded

További részletek: http://kuruc.info/r/7/96158/#ixzz1v9iblljW
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NATO csúcsértekezlet: Döntés a nemzeti hadseregek felszámolá
  2012-05-17 21:07:40, csütörtök
 
  NATO csúcsértekezlet: Döntés a nemzeti hadseregek felszámolásáról



A hétvégén Chicagóban rendezett NATO csúcstalálkozón bejelentik a NATO szervezetének átfogó reformprogramját. A változások valamennyi NATO tagállamra, így Magyarországra is vonatkoznak, és az új program értelmében a tagállamok kötelező jelleggel alávetett helyzetbe kerülnek a NATO szervezeti egészével szemben. Ez az alárendeltség nem csak katonai, hanem gazdasági és politikai vonatkozású alárendelődés is. Az új program szerint a kormányoknak alkalmazkodniuk kell a NATO egészének igényeihez, és össze kell hangolniuk költségvetésüket a NATO vezetéssel. A Smart Defence program értelmében a tagállamok nem tarthatnak fenn teljes, saját hadsereget, és a NATO vezetés által meghatározott szakmai specializációra kötelesek áttérni.

Ez a reformprogram két célt is szolgál egyszerre: csírájában elfojtja a tagállamok önállósodási törekvéseit, miközben lehetővé teszi, hogy a NATO szervezete a korábbi "védelmi" jelleg feladásával hivatalosan is támadó jellegű imperialista hatalomként pozícionálja magát.

A NATO támadó jellegű katonai szövetséggé alakulása a posztszovjet térség bekebelezésével kapott lendületet, mikor is a szövetség agresszív terjeszkedő politikáját a világ más térségeibe is exportálni kezdte. Az Európába telepített rakétarendszert követően a Közel-Kelet gyarmatosításával, majd a Közel-Kelet országaiba telepített "rakétavédelmi" rendszerekkel a NATO terjeszkedése azonban több szinten is akadályokba ütközik. A NATO növekedése tetőpontjára ért, és ebben a helyzetben a belső és külső problémák egyszerre kezdenek kiütközni. A NATO belső szerkezete kaotikusnak mondható, annál is inkább, mivel a tagállamok közötti konfliktusok a gazdasági válság közepette újra kiéleződni látszanak, a költségek és szerepvállalások elosztása aránytalan, a gazdasági háttér pedig túlnyomórészt külső forrásokból biztosított, ami nélkülözhetetlenné teszi a NATO jelenlétét a világ bármely részén kibontakozó konfliktusokban. Ez a szervezeti rend a gazdasági válság mélyülésével lassan tarthatatlanná válik, és miközben a NATO a világ szinte összes térségi konfliktusában jelen van, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a nyugati vezetés ezekkel a reformokkal a NATO felbomlását, a hanyatlás, a visszahúzódás megkezdődését akarja időben kitolni.

Nem lehet nem észrevenni, hogy a tagállamok által fenntartott teljes értékű hadseregek további fenntartásának tiltása is ezt a célt szolgálja. A NATO reformprogramja a tagállamokat katonai, gazdasági és politikai vonatkozásokban egyaránt érinti. Mindez azt vetíti előre, hogy a NATO a közeljövőben katonai, gazdasági és politikai vezetésként akarja megszilárdítani magát. Ez esetben már szó nincs az Egyesült Államok vagy az Európai Unió jól szervezett demokratikus illúzióiról - a NATO előírásai kötelező érvényűek lesznek a kormányokra, - nemzeti vagy politikai hovatartozástól függetlenül - ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a demokratikus illúzió mögött a háttérben felemelkedőben van egy katonai diktatúra gépezete.

Az európai országokban évtizedek óta feszültségekre ad okot a nemzeti haderők leépítése. Magyarország hadereje megszűnt létezni, és ez a leépülő tendencia mutatkozik valamennyi európai országban. Ezeket a lépéseket a kormányok mindeddig a "megtakarítás politikájával", költségcsökkentésekkel magyarázták, de igazán értelmes magyarázattal egyetlen politikus sem tudott szolgálni arra a kérdésre, hogy miért kell leépíteni a hadsereget. A válasz eddig is kézenfekvő volt, de az újabb NATO reformprogram ezt csak alátámasztja. A NATO vezetés a reformokat követően egyetlen szervezeti egészként fogja kezelni az amerikai és az európai katonai rendszereket, ami jól mutatja, hogy ez a háttérben működő hatalom mindig is egységes nyugati vezetésként volt jelen, ami döntéseit nem az országgyűlés vitái közepette, hanem a páholyok homályában hozza. A NATO a világ számos térségében jelen van, és egy sor olyan tényező van, ami a többközpontúságot vonná magával, éppen ezért egyetlen NATO vezető sem fog értelmes válasszal szolgálni arra a kérdésre, hogy miért kell egyetlen központot létrehozni és az egyes tagállamok haderejét önmagában védekezésképtelenné tenni.

Az új NATO program értelmében ugyanis lesznek olyan országok, melyek csak légierővel rendelkeznek, lesznek olyanok, melyek csak páncélos haderővel, de olyanok is, melyek csak felderítő egységekkel rendelkeznek majd. A szövetségi felderítés drónjait természetesen amerikai cégek közreműködésével gyártják, és a megkezdődő átszervezés közepette semmi nem utal arra, hogy az amerikai haderő bármely fegyvernem terén is leépítené magát. Mindezt összevetve azzal, hogy a nyugati vezetés épp azon a ponton fogja meglépni ezeket a szerkezeti átalakításokat, mikor a NATO terjeszkedése elérte csúcspontját, láthatóvá válik, hogy egy olyan katonai diktatúra bontogatja szárnyait, ami nemcsak hogy a teljes nyugati világot magába foglalja, de a kormányok helyét is átvenné, ugyanis utasításai katonai, politikai, és gazdasági szinten is kötelezően végrehajtandóak, miközben vannak olyan tagállamok, melyek nemhogy semmilyen "specializációval", de gyakorlatilag semmilyen haderővel nem fognak rendelkezni.

Általános jelenség, hogy a szociális kiadások rohamosan csökkennek - minden nyugati országban. A kormányok működése gyakorlatilag az államvezetés működtetésére, az ahhoz szükséges javak megtermeltetésére, sarcolásra korlátozódik. A szociális kiadások háttérbe szorításával olyan elégedetlenségi hullám halad végig Európán, aminek egyenes következménye az Európai Unió széthullása. Egy ilyen környezetben döntenek a NATO vezetők a tagállamok önálló haderejének megszüntetéséről.

Jelenleg a NATO működésének sikeressége azon múlik, hogy a tagállamok politikája hogyan alkalmazkodik a szövetség elvárásaihoz. Ezt a líbiai példa is jól mutatja, ahol egyes tagállamok részt akartak venni a hadműveletekben, mások teljesen távol maradtak. Az új rendszer ezt az önállósodást csírájában elfojtja, és a nyugati világban egy sajátos kettős rendszer alakul ki, ahol a NATO (katonai vezetés) előírásai a termelés terén kötelező érvényűek, az Európai Unió intézményeinek (politikai vezetés) pedig a tiltásai kötelező érvényűek. A tagállamok mozgástere gyakorlatilag a NATO előírások és az uniós tiltások közötti résre korlátozódik, amit az új szabályozások egyre szűkebbre zárnak, a politikusok pedig elfogadják az új szabályozást, egyrészt mert ezért tették őket a pozíciójukba, másrészt mert a katonai kiadások csökkentésével pénzt lehet megtakarítani, ami miatt a Brüsszelnek küldött statisztika is jobb képet mutat.

A társadalmi és gazdasági összeomlás szélén a katonai rendszer összpontosítása mellett szemtanúi leszünk az Európai Unió politikai és gazdasági kormányzása összpontosításának, miközben a kormányok sorra hozzák az intézkedéseket az állampolgárok feletti teljes ellenőrzés megvalósítására. Ez alól a magyarországi kormányzat nem kivétel, hanem erős példa. A szabadkőműves politikusok nagy vágyálma karnyújtásnyira, de ennek ellenére a NATO és a nyugati rendszerek nem kerülhetik el a felbomlást - mert a történelem folyamán még egyetlen olyan birodalom sem maradt fenn, aminek alapja a társadalmi problémák megoldása helyett a társadalmi feszültségek elfojtása volt. Ugyanez igaz a cionista vezetésű nyugati rendszerre is - és minél nagyobb erővel próbálják elnyomni az ellenállást, annál nagyobb erővel fog kirobbanni.

Nógrádi Tamás - Jövőnk.info
2012. május 16.

http://jovonk.info/2012/05/16/nato-csucsertekezlet-dontes-nemzeti-hadseregek-fels zamolasarol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormánnyá fejlesztenék az Európai Bizottságot?
  2012-05-17 21:01:54, csütörtök
 
  Kormánnyá fejlesztenék az Európai Bizottságot?



A német pénzügyminiszter tegnap javasolta, hogy az Európai Bizottságot fejlesszék kormánnyá, az Európai Uniónak pedig válasszanak elnököt.

Az ilyen és ehhez hasonló megnyilatkozások egyre nagyobb rendszerességgel történnek. Az sem elhanyagolható tény, hogy egyre magasabb rangú tisztviselők feszegetik a kérdést - ez a feszültség fokozásának célját szolgálja, azt sugallja, mintha egyre fontosabbá válna az egységes európai állam létrehozása. A kérdés csak az, mikor követi tett a kijelentéseket. Ugyanis a javasolgatók, a felszólítgatók mindannyian tisztában vannak vele, hogy ezt semelyik európai ország állampolgárai nem akarják - és rettegnek a következményektől. Nem merik meglépni, amit az összeomlás előtt még meg kell lépniük. Talán abban reménykednek, hogy a felvetés a tagállamok gazdasági összeomlástól rettegő politikusai körében majd támogatásra lel, és a folyamat magától megindul, nekik csak a kezdőlöketet kell megadni.

Csakhogy - ha az Európai Bizottságot kormánnyá fejlesztik, a tagállamokban pedig beiktatják a "költségvetési biztos" intézményét - ahogy Görögországban azt már megtették - az Európai Bizottság kormányként irányítaná Európát, egy az "amerikai álom" mintájára létrehozott Európai Egyesült Államok modellben. Aztán a költségvetési biztost követően jöhetnek még mindenféle biztosok, hogy a nemzetek biztos ne tudjanak függetlenedni a nyakukra telepedő terror-államtól.

Még a legutolsó féreg-politikus is tisztában van vele, hogy ez a pozíciója elvesztésével járhat akármelyik pillanatban. Az Európai Bizottságnak ugyanis nincs demokratikus legitimációja. Márpedig ha teljhatalmat adnak egy szervezetnek, aminek nincs demokratikus legitimációja, az annyit jelent, hogy "a demokrácia megszűnik létezni". Eddig sem létezett, csakhogy Európában civil szervezetek millióit hozták létre és működtették ennek az álomvilágnak a megvédésére - és ez az egész mesterkedés most visszafelé fog elsülni.

Dollár és euró milliárdokat pumpáltak "a demokrácia védelmezésére", és ezek a milliárdok most mind ellenük dolgoznak. Ugyanis ezek a civil szervezetek, az aktivistáik arra lettek kondicionálva, hogy védelmezzék a "demokratikus értékeket". A végsőkig védelmezni fogják azokat, és aki ezt teljesen komolyan gondolja, az nem fogja elfogadni, hogy a régi ura most valami egészen mást akar. Nem a beszervezettekre kell ezt érteni, hanem azokra az aktivistákra, akik tényleg komolyan gondolják. Amit az elmúlt évtizedekben a szabadkőműves politikusok összehazudoztak, most az fogja őket akadályozni a valós tervek megvalósításában. Az általuk behülyített emberek még akkor is a hazugságot fogják védelmezni, mikor ők már előhozakodnának a nyers igazsággal, hogy központosított, demokratikus legitimáció nélküli európai vezetést akarnak. Persze, mindig is ezt akarták - de ezt a demokráciát akarók nem tudják, ezért ellenezni fogják.

Ide vezet az állami szintű hazudozás. Meg fogják lépni, amit meg kell lépniük - csak a kelleténél jóval lassabban. Mert amit eddig felépítettek, az egy illúzió. És az emberek nagyon tudnak ragaszkodni az illúziókhoz, a demokrácia illúzióját sem fogják egykönnyen maguk mögött hagyni. A helyzet szépségét az adja, hogy ha a célzottan elbutított tömegeket meg akarják győzni arról, hogy most mégsem kell a demokrácia, a teljes propagandagépezet ezen fog munkálkodni. Bárhogy is nézzük, a mi malmunkra hajtják a vizet. A demokrácia nem működik, és mi ezt soha nem is rejtegettük. Ha Európai Egyesült Államokat építenek, akarva-akaratlanul a mi ellenzékünk egy részével fognak leszámolni.

Csak így tovább! Tegyétek, amit a páholyban a fületekbe suttogtak, és mikor jön az elszámoltatás, már senki nem fogja azt mondani, hogy ehhez nekünk nem volt demokratikus legitimációnk.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2012. május 17.

http://jovonk.info/2012/05/17/kormannya-fejlesztenek-az-europai-bizottsagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális légszennyezés Kolontár környékén
  2012-05-17 20:56:36, csütörtök
 
  Brutális légszennyezés Kolontár környékén



Kolontár. Légszennyezettségi adatok. Tapolcai bajtársunk hívta fel a figyelmünket, nézzünk rá az időtérkép légszennyezettségi adataira.

Amit ott láthattunk, meglehetősen durva képet mutat. Kíváncsian várjuk a kormány intézkedéseit. Ha nem tesznek semmit, vagy mint a csernobili katasztrófa idején jelentéktelennek minősítik a pánik elkerülése végett, az akár a bűncselekmény kategóriájába is eshet. Kolontáron a legmagasabbak az értékek.

http://jovonk.info/sites/default/files/kepek/hir/2012-05-17-brutalis-legszennyeze s-kolontar-kornyeken.jpg


Köze van ehhez a kolontári vörösiszap tározó katasztrófájának? Mennyire tartós és mennyire károsítja a környezetet a jelenlegi szennyezettség? Külön kiemelnénk azt is, hogy az időkép ezen az egy mérési helyen nem írja ki a levegőben található káros anyagok összetételét.

Most már ideje lenne, ha az ország vezetői kibújnának a fővárosi steril és légkondicionált páholyaikból, és nyilatkoznának, hogyan lehetséges ez? Ezek szerint nem tettek meg mindent az ott lakó emberek egészsége védelmében? Ha nem, miért nem? Ha olyan mértékű a szennyezés, hogy ennek a töredékénél már leállítják a forgalmat Budapesten, akkor miért hallgat a média és a minisztériumok?

A környéken élők követeljék a korrekt tájékoztatást és a megfelelő lépéseket az ország vezetőitől!

Tálas András - Jövőnk.info
2012. május 17.


http://jovonk.info/2012/05/17/brutalis-legszennyezes-kolontar-kornyeken
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EU kritika? Betiltva
  2012-05-17 20:54:36, csütörtök
 
  ,,Aki nagy nyilvánosság előtt a köznyugalom megzavarására alkalmas módon az Alaptörvény jogszabály, Magyarország nemzetközi kötelezettsége, vagy Magyarország által kötelezően alkalmazandó Európai Uniós jogi aktus ellen, vagy az ezek alapján működő bírósági vagy hatósági rendelkezés ellen, általános engedetlenségre uszít, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Rákosi Mátyás röhöghet a sírjában!

EU kritika? Betiltva

A nagy szabadságharcolás és a Nem leszünk gyarmat típusú álszent narancsos színjáték előadása közepette, azért egy-egy pillanatra akaratlanul is lehull az egyre kopottabb álarc és felsejlik mögötte a fideszes kormányzat igazi arca. Így történt ez most is, amikor a parlament elkezdte tárgyalni új Büntető törvénykönyv (Btk.) tervezetét. Az új szabályozás ismertetőjét hallgatva a gyanútlan szemlélődő már-már kezdi azt hinni, hogy a dolgok legalább e tekintetben jó felé indulnak, hogy az új kódex a korábbival ellentétben végre nem a bűnt, hanem az azt elszenvedők jogait helyezi előtérbe, de aztán a törvény olvasgatása során ráakad az új Btk. 336. paragrafusára...

http://nemzethir.gportal.hu/gindex.php?pg=16523375&nid=6197835
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 7706
  • e Év: 161202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.