Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Az első sor genetikailag hülye a FIDESZ padsoraiban, vagy cs
  2012-05-18 22:29:15, péntek
 
  Az első sor genetikailag hülye a FIDESZ padsoraiban, vagy csak tereli a figyelmet?

2012.05.11. 16:16

fidesz_mikrofon_1336741440.jpg_286x176

Az még addig rendben is lenne, egyszer hibázik valaki ha éppen meg akar valamit magyarázni. Még azzal sem nagyon lehet mit kezdeni, ha az illető belezavarodik a válaszadásba a felkészületlensége miatt, és mond valami bődületes baromságot. De ahhoz már külön felkészülés kell, mikor valakik szisztematikusan belehazudnak az emberek arcába, és teszik ezt folyamatosan, következmények nélkül.Ezek mögött valami gyermekkori trauma lehet, ha éppen egy szakember akarná megmagyarázni, csak itt az a nagy helyzet, az ilyen nyilatkozatoknak súlyos következményei vannak, na nem annak aki elmondja, hanem akinek megmagyarázni próbálja az illető. És lehet ez csak egy jéghegy csúcsa.

Nem lehet véletlen ez az állandó hazudozás, amint valamelyik Fidesz potentát mikrofon közelébe kerül. Azon túl, hogy az emberek körében méltán hangos nem tetszést vált ki, én még egy esetre sem emlékszem, mikor valamelyikük is beismerte volna tévedését, vagy akár csak egy helyesbítést is közre adott volna, tették ezt futószalagon, egy vállrándítással letudva a következményeket. Még az elején volt egy nagy hajcihő a Kósa-Szíjjártó-Varga csapat részéről, mikor is csontváz emlegetésükkel kis híján bedöntötték a forintot. Utána még elnézést sem kértek a valótlanság állításáért, és a forint gyengüléséért, amit okoztak, a lemondás meg még senkinek az eszébe sem jutott, de ennek nincs is hagyománya a hazai politikai életben az ilyen nyilatkozatok következményeiért.. Utána még volt számtalan Lázár-féle cinikus okoskodás, Kövér féle bunkóság, Selmeczys idiótizmus, Szíjjártós hazugság közvetve Orbántól, de Matolcsy is kiverte már a biztosítékot a szexuális kiéhezettségével, a nagymama telefonálásával, de még van több is, elég a kecske, gomba,47 ezerből megélni dumára gondolni.Orbán meg egyenesen arra is képes, egy megtöltött teret árasszon el eleve hazugsággal, és aki meg ott tapsol is neki, annak csak gratulálni tudok.

Közben azért átvernek az országgyűlésen többszáz törvényt, a régi aláírógépet lecserélik a szavatossági idő lejárta előtt, /ebbe ne menjünk bele most/ kiírtják a beteget az egészségügyből, megszüntetnek szerzett jogot, az oktatást sikeresen leamortizálják a hülye gyerekek szintjére, ami ott lassan elvárás, és csinálnak egy tákolmányt, aminek segítségével bebetonozzák a saját jogaikat, a kötelezettségeik átpasszolásával. Ezek azok a dolgok aminek még nem nagyon érezzük a következményeit, csak tudjuk róla, nem igazán erre vágytunk, mikor megcsinálta a szavazó a szerintük azóta is mindenre felhatalmazást adó fülke forradalmat. Csak még ez a fülke nem borult ki. De ezen túl is azért sokat tesznek azért, ne kelljen üres zsebbel éldegélniük, ha egyszer végre megmozdulna az a sok ember akinek a vérét szívják, de egyenlőre méltán kiakadunk azon Matolcsy mit kíván a nőktől a jövőben, de ezen nem is csodálkozom, nálam is kiverte a nem írom le mit.Gondolom a saját anyukáját nem akarja erre használni, náluk elég a hülyéből Ő is, kár lenne még valakit rászabadítani az országra a familiából, persze csak adózási szempontból, ahogy magyarázni próbálja utólag.

De ezzel is mintha csak a határokat feszegetnék, meddig tudnak elmenni a nyílt hazugsággal, melyben ez csak körítésként jelenik meg. Tisztában kell lenniük vele amit mondanak az nyíltan olyan hazugság, amit csak az fogad el, akinek elment a józan esze, de ez persze nem zavarja őket ezek folyamatos hangoztatásban. Hiszen a saját emberek egyre biztosabban ülnek a pozíciókban, és végrehajtják a központi bomlott agy szüleményeit, sikeresen szűnnek meg továbbra is a munkahelyek, az újakról már nem is akarok beszélni, mert nincs miről, a befektető megáll a határon, és átugrik az ország felett, hiába lett a munkaerő díjazása egyenlő a harmadik világ szintjével, az IMF meg csak nézi a tárgyalóasztalt, neki most akkor adni kell lóvét, vagy Orbán őt is megregulázni akarja, mint tette azt Európával egy gyorsnaszádos szabadságharc során.

Simicska-Nyerges csapat továbbra is kapja a futószalagon beérkező állami megrendeléséket, senkit nem zavarva, ha éppen a sivatagban kell víztározót építeni nekik legalábbis papíron. A gazdák ott állnak az jövőjöket jelentő föld előtt, de azt olyan kapja meg, akinek a feje csontig bent van a kormány első emberének a hátsójában. A házi közvélemény kutatók és médiák a szerzett milliárdokért már arra sem veszik a fáradtságot, legalább ne túlságosan nyíltan közvetítsék a hazugságot, még a látszatot sem nagyon igyekeznek fenntartani ebben, csak megmagyarázzák a központi utasítás helyességét, némi nyócévezés kiséretében, szídva a ballib tollforgató terroristákat. Ömlika közpénz az oligarchákhoz is, legalább nekik ne kelljen szenvedni a következményektől, de lehet ez csak egy korábbi számla ellentételezése. Elég csak Pintér "volt" cégének piacszerzésére gondolni, és már is nyílvánvaló lesz a többi is. Szóval mennek a dolgok a kormány által megkívánt irányban, és az állandó nyilatkozatokkal mindig sikerül a felháborodást az ilyen dolgok felől elterelni,vagy legalábbis megpróbálják. De ha a sorok közé nézünk egy kicsit, az állandó hülyének nézésen túl felismerhetjük az összefüggéseket, és tehetünk is ellene, még mielőtt nagyon nehéz lesz felszámolni a következményeket, és visszavenni a lopott pénzt.

http://banditapolitika.blog.hu/2012/05/11/az_elso_sor_genetikailag_hulye_a_fidesz _padsoraiban_vagy_csak_tereli_a_figyelmet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A biztos pártválasztók 63%-a nem a Fideszre szavazna, míg a
  2012-05-18 22:25:19, péntek
 
  A biztos pártválasztók 63%-a nem a Fideszre szavazna, míg a teljes felnőtt lakosságnak csak 16%-a voksolna a kormánypártra a Szonda Ipsos szerint




Ha most vasárnap lennének a választások, az összes választásra jogosultaknak csak 16%-a szavazna a Fideszre, míg 54%-uk nem jelölt meg pártot a Szonda Ipsos május 5-12 között végzett felmérésén.

*

Mit tudhattunk meg a teljes választókorú lakosság pártpreferenciáiról a Szonda Ipsos májusi felmérésén?

A teljes választókorú lakosság 16%-a gondolja úgy, hogy a Fideszre szavazna, ez nagyjából 1,25 millió embert jelent. A márciusi kutatás eredményeihez képest 3%-nyi szavazót, nagyjából 250 ezer embert veszített a teljes lakosság köréből három hónap alatt a Fidesz.

Az MSZP-re a 18 évesnél idősebbek 12%-a adná a voksát a felmérés szerint, ugyanannyian, mint egy hónappal korábban, ám kevesebben, mint márciusban. A Jobbik a népesség 9%ára számíthat, az LMP 4, a Demokratikus Koalíció 2 százalékra. A felnőttkorú lakosság 54%-a pártot nem választóként jelölte meg magát a közvéleménykutatáson.

*

*

Ehhez képest a biztos pártválasztók azt mondták, hogy...

*

... 37%-uk a Fideszre,

... 28%-uk az MSZP-re,

... 19%-uk a Jobbikra,

... 8%-uk az LMP-re,

... 4%-uk a Demokratikus Koalícióra,

... 4%-uk egyéb pártokra szavazna

*

*

Összegezve:

A teljes felnőtt lakosság 16%-a számára vonzó a Fidesz, és 25%-uk szavazna deklaráltan jobboldali pártra. A teljes felnőtt lakosság 12%-a számára vonzó az MSZP és 18%-uk szavazna nem jobboldali pártra. A teljes felnőtt lakosság 2%-áról nem tudjuk, hogy az általuk preferált párt jobb-, vagy baloldali orientáltságú. A teljes felnőtt lakosság 54%-a nem választott magának pártot a jelenleg működő pártok közül.

*

A biztos pártválasztók száma a Szonda Ipsos felmérése szerint a teljes felnőtt lakosság - nagyjából 7.800.000 ember - háromtizede, ami kb. 2.340.000 embert jelent. Közülük...

*

... 37%, vagyis 865.800 ember biztosan a Fideszre,

... 28%, vagyis 655.200 ember biztosan az MSZP-re,

... 19%, vagyis 444.600 ember biztosan a Jobbikra,

... 8%, vagyis 187.200 ember biztosan az LMP-re,

... 4%, vagyis 93.600 ember biztosan a DK-ra, míg

... 4%, vagyis 93.600 ember biztosan egyéb induló pártra szavazna.

*

A teljes felnőtt lakosság - nagyjából 7.800.000 ember - 54%-a, vagyis 4.212.000 ember tartozik jelenleg a pártoktól távolságot tartók közé. Az ő sikeres megszólításuk fogja eldönteni a 2014-es orszggyűlési választások végeredményét.

*

http://mariablogja.wordpress.com/2012/05/18/abiztos-partvalasztok-63-a-nem-a-fide szre-szavazna-mig-a-teljes-felnott-lakossagnak-csak-16-a-voksolna-a-kormanypartra -a-szonda-ipsos-szerint/#more-1790
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Talpalatnyi föld III.: Lévai tulajdonostársa nyerte a legtöb
  2012-05-18 22:15:22, péntek
 
  Talpalatnyi föld III.: Lévai tulajdonostársa nyerte a legtöbbet Felcsúton

2012. május 18. péntek

Orbán Viktor feleségének földtulajdonostársa családtagjaival együtt 377 hektár földet nyert el a Nemzeti Földalap Kezelő pályázatán földbérletre. A bicskei szántót Lévai Anikóval közösen birtokló Flier János családtagjaival együtt a Felcsúton megszerezhető földek tekintetében az abszolút győztes. A helyiek szerint ő műveli Lévai helyi földjeit.

Lévai Anikónak közös földtulajdona van a Fejér megyei állami földbérletek dobogós helyezettjével, a felcsúti Flier Jánossal, aki családtagjaival együtt az országos átlag tízszeresét, 377 hektárt nyert el a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) 10 évre titkosított földpályázatán. A közös szántó Orbán Győző ingatlanforgalmazó cége, a CZG Kft. 13 hektáros Hatvan pusztai műemléki majorja fölött fekszik, melyet a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által közelmúltban elnyert állami földbérletek ölelnek körül.

Alcsút és Bicske között terjeszkedik az Orbán-uradalom

A miniszterelnök édesapja, Orbán Győző ingatlanforgalmazásra szakosodott cége, a CZG Ingatlanforgalmazó Kft. tulajdonában áll tavaly július óta az Alcsútdoboz Hatvan pusztai majorság, ami egykor József főherceg majorsága volt és amit saját állítása szerint jelenleg a felcsúti polgármester, az Orbán-család bizalmi embere, Mészáros Lőrinc bérel. A 13 hektáros műemléki területet azok az állami földek veszik körül, amiket Mészáros cége, a Búzakalász 66 Kft. a közelmúltban nyert el 20 éves bérletre, fölötte Lévai Anikó szántói fekszenek - derül ki az atlatszo.hu által aktuális földhivatali adatok felhasználásával összeállított térképből. Tovább a teljes cikkhez.

Flier állandó ügyfele a miniszterelnök feleségének: adnak-vesznek, cserélnek évek óta. S hogy mit? Földet. Volt, hogy Lévai öt napig volt tulajdonosa egy alcsútdobozi zártkertnek és gazdasági épületnek, hogy azután elcserélje Flier bicskei földjére. Lévai Flier testvérével, Flier Tamással is cserélt földet, de olyan is előfordult, hogy oda-vissza ment a csencselés: Lévai elcserélte 7 hektáros szántóját Flier Jánossal, majd két évre rá megvásárolta tőle. A helyiek szerint Flier műveli Lévai földjeit. Az atlatszo.hu megkérdezte Flier Jánost, ő műveli-e Lévai Anikó földjeit Felcsúton és Bicskén, ám ő megtagadta a válaszadást, mondván: semmi közünk hozzá.

Ez azért érdekes, mert a miniszterelnök felesége vagyonnyilatkozatában fontosnak tartja évről évre megjegyezni: nem ő veszi fel földjei után a támogatást, hanem azok haszonélvezői illetőleg használói. Ez a megjegyzés a ,,ne mi nyerjük a legtöbbet" botrányra emlékeztet - a Tokaj-hegyaljai szőlőtársaságban való részvételét először elhallgatta vagyonnyilatkozatában Lévai, majd nyilvánosságra kerültek a ,,nemtaggyűlési" jegyzőkönyvek, majd a sajtó kiderítette, hogy ha nem is a legtöbbet, de több tízmillió forint állami támogatást nyert el a társaság. Lévai a botrányt követően kiszállt a Szárhegydűlő - Sárazsadány - Tokajhegyalja Kft.-ből, bérbe adta szőlőföldjeit a társaságnak, majd 2009-ben eladta azokat Kékessy Dezsőnek.

Ám Lévai Anikó bicskei és felcsúti, összesen közel 80 hektár földje egyikére sincs bejegyezve hogy ki a földhasználó, holott ennek feltüntetése előírás. ,,A tulajdoni lap III. része az ingatlanhoz kapcsolódó következő jogokat, illetve azok jogosultját tartalmazza: földhasználati jog, haszonélvezeti jog és használat joga." Ugyanez volt a helyzet korábban a sárazsadányi földekkel. Mivel a politikusok vagyonnyilatkozatának nem kell tartalmaznia házastársuk jövedelmét, nem tudni, földbérletből vagy a gazdálkodás által megtermelt javakból milyen nagyságrendben keletkezik bevétele a miniszterelnök őstermelő-bankjogász feleségének.

A felcsúti földek legtöbbjét a Flier család tagjai nyerték el tehát, míg a Fejér megyei összesítésben a dobogó harmadik helyén végeztek a csákvári gazdasághoz közeli személyek és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, a Puskás Akadémia elnöke mögött. Flierék a megye eddig bérbe adott, köztulajdonban lévő területeinek 7 százalékán gazdálkodhatnak az elkövetkező húsz esztendőben.

Szarok rá, szarok rá, hogy más mit mond, engem az érdekel, hogy itt mit mondanak rólam, mert higgye el, én vagyok annyira önérzetes, meg én alföldi származású vagyok... De akár a faluban is bárkit megkérdezhet, hogy mit mond a Mészáros Lőrincről, mert ilyet soha nem mondanának, amit az Ángyán mond, meg a Szabó Rebeka, nem tudom, hogy hívják őket ott fönt a Parlamentben - mondta Mészáros Lőrinc az atlatszo.hu-nak adott fél órás interjúban. Tovább a teljes interjúra.

Flier János felesége a Fidesz helyi elnöke és a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje volt a 2010. évi önkormányzati választáson, s csak néhány szavazat választotta el a győzelemtől. Az akkor győztes Varga Györgyöt tavaly cége adótartozására hivatkozva eltávolították székéből - helyére Mészáros Lőrinc került. Flier szervezte annak idején a helyi polgári köröket, és szponzorálja a helyi futballakadémiát. Lányuk, Junek (Flier) Nikolett a Vidékfejlesztési Minisztériumban dolgozik - ő 88 hektárt nyert el az állami földbérlet pályázaton.

Flier az első Orbán-kormány által privatizált 12 agrárcég egyikében, a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt.-ben (HKG) szerzett 2001 októberében közvetett tulajdonlással közvetlen befolyást másodmagával. Utóbb ez a cég a Mamut üzletközpont létrehozásával ismertté vált Kenyeres Sándor ingatlanvállalkozó és társai tulajdonába került. Az eredetileg autóvillamossági szerelő Flier János 1999-ben a HKG igazgatósági tagja lett - ezt a tisztet 2003-ig töltötte be, mikor megérkezett az új garnitúra.

Demján: A Korda Stúdió saját szállodát fog építeni

,,Demján úr soha nem hallott a szállodáról, senkivel nem állapodott meg. A Korda saját szállodát fog építeni!" - válaszolta Demján Sándor kommunikációs tanácsadója, Takács Ildikó az atlatszo.hu kérdésére. Demján Sándortól azt kérdeztük - miután erre sem az Alcsútdoboz Hatvan puszta majorság 13 hektárját állítása szerint bérlő Mészáros Lőrinctől, sem az ingatlanok tulajdonosa, a CZG Ingatlanforgalmazó Kft. tulajdonos-ügyvezetőjétől, Orbán Győzőtől nem kaptunk választ -, hogy szóba került-e közte és a szóban forgó szereplők között szállodai kialakítás az Alcsútdoboz Hatvan pusztai majorság műemléki épületeire abból a célból, hogy az a közeli Etyeki Filmstúdióba érkezők fogadását szolgálja, illetve megállapodtak-e bármiben a fenti kérdésben bármelyik szóban forgó szereplővel?

A miniszterelnök felesége több mint 50 hektáros, első felcsúti földszerzése 2001-ben ugyan csak kötődik a helyzetbe hozott HKG-hez: Lévai Anikó azt Flier privatizációbeli tulajdonostársától, a HKG akkori vezérigazgatójától, Bognár Sándortól tíz nappal a privatizáció után, jutányos áron vette meg. A tulajdonos-vezérigazgató tulajdonjog fenntartással vásárolta föl a kilenc tagból álló birtokot s adta át Lévainak százezer forintos hektáronkénti áron, ugyanakkor, amikor a HKG Rt. vezetőjeként 300 ezer forintot kínált hektáronként a környékbelieknek.

Lévai Anikó legnagyobb egybefüggő termőföldjét, a 25 hektáros felcsúti szántóját - amely Flier Tamás marhalegelője mellett fekszik, s ahonnan látható, hogy épül a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 3000 fő befogadására alkalmas új ,,Center pályája" - visszaminősítette nádassá és rétté. De csak a vagyonnyilatkozatában. Pedig egyszer már annak átminősítését korábban feltűntette a képviselők és házastársaik számára évente kötelezően leadandó iraton. Hogy miért tért vissza az Orbán-kormány második, 2010-es színre lépésekor a sok évvel ezelőtti, szerényebb értéket mutató besoroláshoz, nem tudni.

Ferenczi Krisztina

(Folytatjuk. Fotó: atlatszo.hu)

http://atlatszo.hu/2012/05/18/talpalatnyi-fold-iii-levai-tulajdonostarsa-nyerte-a -legtobbet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy az emberek képébe hazudik
  2012-05-18 22:09:49, péntek
 
  Matolcsy az emberek képébe hazudik

2012. május 16., szerda 06:20

Úgy látszik, Matolcsy György a kormány tréfamesterévé avanzsált, miközben bejelentette a legújabb megszorító csomagot. A sajnálatos tény, hogy kijelentéseit ő komolyan is gondolja. Miközben a gazdaság romokban áll, a miniszter még mindig dinamikus növekedésről, szárnyaló gazdaságról, és foglalkoztatási robbanásról vizionál.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének jobb kezétől az alábbi mondatok hangzottak el:

,,Erre nagyon kevés ország lesz képes az Európai Unióban. Már most érdeklődnek más uniós tagországokból. Megszorítás helyett, növekedés-központú a magyar gazdaságpolitika. Miközben mások engedtek a kísértésnek, és megszorításokat vezettek be, addig a kormány nem engedett ennek, és inkább a gazdaságot élénkítette. Ennek köszönhető, hogy nőtt a magyar gazdaság és a foglalkoztatás. Ezt várjuk 2012-ben is. Ha sikerül jövő évben a növekedési trendfordulót létrehozni, akkor 2014-ben egy fogyasztási trendforduló is jöhet."

Míg decemberben még térbeli fordítókorongról és banánországról álmodozott a miniszter, most már nem létező trendfordulókról nyilatkozik. Ráadásul az egészben az a legnagyobb vicc, hogy a fogyasztási trendfordulóval igen magas labdát dobott fel, amelyet megköszönünk neki. A kormány korábban arról beszélt, hogy az egykulcsos adó lesz a növekedés záloga - a fogyasztási bumm révén -, most a miniszter gyakorlatilag beismerte, hogy semmilyen fogyasztási robbanás nem történt. Talán majd 2014-ben - pont a választások előtt. Az egykulcsos adóval nem sikerült elérni a várva várt gazdasági teljesítményt.

A növekedésösztönzést is kétségbe vonnánk. Tavaly az 1,7 százalékos GDP bővülést két tényező segítette: a jó időjárást követő terméshozam (mezőgazdasági teljesítmény), és a külföldi megrendelésállomány növekedése - a gyengélkedő forintnak köszönhetően (nettó-export növekedése). Mindeközben az adóátalakításoknak és egyéb ad hoc gazdaságpolitikai döntések eredményeként, a hazai fogyasztás stagnált - hiába az egykulcsos adó -, a befektetési környezet pedig jócskán leromlott. A bizonytalan gazdasági helyzet miatt, a beruházások távol maradtak az országtól. A Mercedes kecskeméti üzeme nem a Fidesz munkájának köszönhető. A környező és balti országok - azon EU tagállamok, amelyekkel leginkább versenyre vagyunk késztetve - egyaránt jobb növekedési adatokat tudtak felmutatni 2011-ben, ráadásul erre a évre a kilátások is jobbak. Ezt alábbi táblázatunk foglalja össze:




2011-es GDP növekedés


2012-re prognosztizált növekedés

Magyarország


1,7%


-0,3%

Szlovákia


3,3%


1,8%

Csehország


1,7%


0%

Lengyelország


4,3%


2,7%

Ausztria


3,1%


0,8%

Észtország


7,6%


1,6%

Lettország


5,5%


2,2%

Litvánia


5,9%


2,4%

Románia


2,5%


1,4%

Bulgária


1,7%


0,5%

Jól látható, hogy egyedül Magyarország esetében jeleznek előre visszaesést 2012-ben, Csehországot - ahol stagnálás várható, igaz, az egy főre eső GDP bőven meghaladja Magyarországét - leszámítva, mindenhol növekedés lesz idén is. Így némileg meglepő számunkra, ha ezek az országok pont attól a Matolcsy Györgytől kérnének tanácsot, akinek sikerült elérni, hogy az unortodox gazdaságpolitika miatt, a 2009-es visszaesés után, újra a recesszió veszélye fenyegesse hazánkat. Ez az igazi gazdasági élénkítés!

Negyedéves alapon 1,3 százalékkal csökkent a hazai GDP. Ezzel a visszaeséssel Magyarország teljesített a legrosszabbul a régióban. De nem csak a régióban, az egész uniót tekintve is, hazánk rendelkezik a leggyengébb adatokkal. Kíváncsiak vagyunk, Matolcsy György erre hogyan fog reagálni.

Ráadásul két év után még mindig azt meri mondani, hogy nem alkalmaznak megszorításokat. Valóban. A járulékemelés, az áfa legfelső kulcsának emelése, a jövedéki adó növelése, az eva adókulcsának emelése, a nyugdíjvagyon államosítása, a szektor- és bankadó kivetése - amelyet az adott piaci szereplők a lakosságra hárítanak - a telefonadó, biztosítási adó, tranzakciós adó - amelyeket szintén a háztartásokra hárítanak -, az adójóváírás kivezetése, a felsőoktatási forráskivonás, és még hosszasan sorolhatnánk - valóban nem megszorítások. Ezek csak a Fidesz élénkítő programjának elemei. Hát köszönjük, nem kérünk belőlük, és véleményünk szerint, más országok sem.

De nem csak, hogy a gazdaságban nem mutatkoznak a dinamikus növekedés jelei, a csekély foglalkoztatásbővülés is a közmunkaprogramnak köszönhető, miközben a munkanélküliség lassan rekord szintet ér el. Hozzáadott érték nélküli munka az állam pénzén, miközben a versenyszektort szétzúzzák az adóterhekkel. Szép kis előrelépés!

Matolcsy György kijelentésével ismét bohócot csinált magából, és az emberek képébe hazudott. Az elmúlt két évben mást sem láthattunk, mint megszorítások tömkelegét. Mindeközben a forint árfolyama elszállt, a devizaadósok gondja nem oldódott meg, sőt, az unortodox politika miatt még rosszabbá vált. A gazdaság szépen hanyatlani kezdett, és csak statisztikai trükközésnek köszönhetően nőtt némileg a foglalkoztatás. A gazdaságpolitika kudarcot vallott. Ideje lenne, hogy a nemzet jobb keze távozzon pozíciójából. Bárki is jöjjön helyette, nehezen tudjuk elképzelni, hogy nála rosszabbat fel tudjon mutatni a kormánypárt.


http://egyenlito.blog.hu/2012/05/16/matolcsy_megdobbento_kijelentese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nemzeti közGép kormánya (Fotó)
  2012-05-18 22:05:30, péntek
 
  A nemzeti közGép kormánya (Fotó)

2012. május 15., kedd 20:54



Az idős Professzorok Batthyány Köre nyilatkozatot adott ki, amelyben jelezték, hogy nem igazán tetszik nekik, ahogy eddig a földeket Orbánnak és oligarcháinak osztották. Ettől persze a jobbos professzorok még a ,,nemzeti közép kormányának" tartják Orbánét. Csak azt szeretnék - ha már eddig az ellenkezőjét csinálta a Fidesz, mint amit ígért -, hogy a maradék földeket legalább igazságosabban ossza ki. Orbán persze hamar közölte, hogy ez nem lehetséges. (Úgy tűnik, Orbán és a haverok még nem kaptak elég földet).

Az ügyet szépen megírta a kard blog, mire az egyik kommentelő, Ringlósztár jelezte: ,,Ez nem a nemzeti közép, hanem a nemzeti közgép kormánya". Ezt a különbséget mi egy képpel szeretnénk kifejezni.

http://m.blog.hu/eg/egyenlito/image/12_05/Nemzeti_Kozep_Kozgep_kormanya_Medgyessy _Peter_Simicska_Lajos.jpg

http://egyenlito.blog.hu/2012/05/15/a_nemzeti_kozgep_kormanya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Interjú a miniszterelnökkel
  2012-05-18 21:57:33, péntek
 
  Interjú a miniszterelnökkel

2012.05.16. 00:15

A BBC közép-nyugat-afrikai tudósítója David McNeill interjút készített Obayu Babandiba nyalangai miniszterelnökkel.

McNeill: Miniszterelnök úr, az Ön pártja, az Én Pártom hatötödös többséget szerzett a nyalangai parlamentben, minek tulajdonítja ezt a páratlan sikert?

Babandiba: Elsősorban nekem, tehát az Ön szempontjából Önnek, bár tulajdonképpen az én szempontomból magamnak, máris összezavart, ilyenek maguk európaiak. Másodsorban annak, hogy a belga hódítók nem tulajdonítottak túlzott jelentőséget a nyalangai nép számtantudományi képzésének.

McNeill: Számos tudósító szerint elődje Chwomba gazdaságpolitikája megbukott, többek között sokan nehezményezték, hogy a Nyalangai Nemzeti Bank belga frank tartalékából próbálta megrendezni a lánya esküvőjét.

Babandiba: Chwomba és az Ő Pártja korrupcióba döntötte az országot, ráadásul teljesen értelmetlen módon vásároltak többmilliió ezerkilencszázhatvannégyes belga frankot egy orosz cukrásztól. Mi örökre szakítottunk ezzel a politikával.

McNeill: Gazdasági szakértők azt is kritizálják, hogy ön ezerkilencszázhetvenhármas német márkát vásárolt ugyanattól az orosz cukrásztól.


http://orulunkvincent.blog.hu/2012/05/16/interju_a_miniszterelnokkel#c16707925

Babandiba: Ez csíptetés, kérem.

McNeill: Alighanem csúsztatást akart mondani Miniszterelnök Úr.

Babandiba: Nem is ugyanaz az orosz cukrász volt...

McNeill: Önök megváltoztatták az Alkotmányt, sőt az ország hivatalos nevét is Észak-Nyalangai Demokratikus Köztársaságról Dél-Nyalangai Demokratikus Köztársaságra.

Babandiba: Chwomba változtatta meg országunk ősi nevét. Mindig is Dél-Nyalangai Demokratikus Köztársaság lett volna a nevünk, ha lett volna nevünk.

McNeill: Azt hallottam a belga gyarmati időkben az országnak egyáltalán nem volt neve. Ha jól tudom, korrupt vámtiszteket küldtek ide büntetésből. És általában a Helynek hívták az országot.

Babandiba: Igen, amíg el nem kergettem a belga hódítókat.

McNeill: A Le Soir szerint a belga tengerészgyalogosok egyszerűen hazaszöktek.

Babandiba: Mert féltek a Nyalangai Felszabadítási Fronttól.

McNeill: Dehát a NYFF-t maga Meeselin belga alkirály alapította, hogy végre átadhassa valakinek a hatalmat?! Térjünk át az aktuális kérdésekre. Sokan a kibongó kisebbség elleni uszításra panaszkodnak. Egyes történészek szerint a gyarmati idők előtt előfordult, hogy a nyalangák megették a kibongókat.

Babandiba: Ez rágalom. Mi soha sem ettünk kibongókat. Ez európai propaganda.

McNeill: Excellenciás uram, Ön éppen egy szendvicset eszik, amelyikre rá van írva, hogy kibongós !

Babandiba: Megint csíptet. Ez kibongóÍZŰ szendvics, nagyon laktató.

McNeill: A New York Times szerint egyes miniszterei szakmailag teljesen alkalmatlanok, itt van például az egészségügyi miniszter. Dr Amalia Yorumba, az Ön unokahúga és alig tizenegy éves.

Babandiba: És? A gazdasági miniszterem Dr Dr Banda Bazulu a Harvardról jött.

McNeill: A Washington Post információi szerint a Harvard konyháján volt edénymosó. És azzal is vádolják, hogy voluntarista gazdaságpolitikát követ.

Babandiba: A Nagy Bazulu?!! Megmondta, nem egy százalék, nem kettő százalék, hanem bagumbi százalék lesz jövőre a gazdasági növekedés.

McNeill: Kedves nézőink kedvéért elmondom, a nyalangai nyelvben a bagumbi jelentése Egy Nagyon Szép Szám. Kontextustól függően akármelyik szám lehet, sőt egyszerre több is. Az országot segélyező Európai Unió szerint Nyalanga gazdaságpolitikusai hajlamosak visszaélni a bagumbi szó sajátos jelentésével.

Babandiba: Megmondtam, régen ami régen Brüsszel volt, az ma Brüsszel. Ezt jegyezze fel Milango Zuzu, holnap látni akarom az újságban.

McNeill: Kedves nézőink tájékoztatása céljából jegyzem meg, Milango Zuzu az ország médiaügyi főminisztere és egyben Babandiba miniszterelnök hetedik felesége.

Babandiba: Nyolcadik. Látja, ilyenek az európaiak, csíptetnek, rágalmaznak, megpróbálják befeketíteni a nyalangai népet. Vagy inkább befehéríteni, már megint teljesen összezavart.

McNeill: A médiatörvényt is sokan kritizálják. Valóban nem tűnik túlságosan demokratikusnak, hogy Zuzu kisasszony határozhatja meg ki vásárolhat rádiókészüléket az országban.

Babandiba: Az internátus korában ezek nem befolyásolnak semmit. Szoktam mondani.

McNeill: Ön vélhetően az internetre céloz, de bátorkodom felhívni a figyelmét, hogy az Önök országának nincs internetkapcsolata.

Babandiba: Skvorcov a süteményiparos azt mondta, hogy van.

McNeill: Ugyanaz a Skvorcov, aki szerint a német fizetőeszköz a márka?

Babandiba: Magával nem lehet szót érteni, az interjúnak vége, Milango Zuzu, megyünk haza!

McNeill: Köszönjük a lehetőséget Miniszterelnök úr. Kedves nézőink, késő esti politikai műsorunk a Boring Countries Far Away holnap is várja Önöket. Vendégünk Shrinnatsiram Binnatshustra kandisztáni maharadzsa és tájékoztatásügyi miniszter.


http://orulunkvincent.blog.hu/2012/05/16/interju_a_miniszterelnokkel#c16707925
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Selmeczi Gabriella szemérmetlen üzenetet küldött Önnek
  2012-05-18 21:40:37, péntek
 
  Selmeczi Gabriella szemérmetlen üzenetet küldött Önnek



"Magyarországon van három társaság, amely szolgáltat. (...) Ha az egyik cég azt mondja nekem, hogy rám hárítja a telefonadót, akkor fogom magam, odébb állok, és egy másik társaságnál kötök szerződést" - mondta Selmeczi Gabriella a mai sajtótájékoztatóján, miután a fideszes többségű parlament elfogadta a telefonadót. A szóvivő szerint az új adót nem az emberek fizetik meg. A Telenor ma reggel ennek az ellenkezőjét közölte.
A távközlési adót nem a telefonáló emberek fizetik majd, hanem a szolgáltatást nyújtó telekommunikációs cégek; "ez most az ő adójuk, ez most az ő terhük" - jelentette ki a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, miután a parlament döntött a hívásonként és megkezdett percenként kétforintos telefonadó bevezetéséről. A Fidesz nem tart EU-s eljárástól az új adónem miatt.

A távközlési adó ügyfelekre hárítását firtató felvetésre Selmeczi Gabriella azt válaszolta: "Magyarországon van három társaság, amely szolgáltat. (...) Ha az egyik cég azt mondja nekem, hogy rám hárítja a telefonadót, akkor fogom magam, odébb állok, és egy másik társaságnál kötök szerződést".

Leszámítva 2012 második felét, amikor a különadót és a telefonadót is meg kell fizetniük a telekommunikációs cégeknek, 2013 januárjától már kisebb lesz ezeknek a társaságoknak az adóterhelése, "tehát nyugodtan csökkenthetik a távközlési díjakat" - mondta, majd megjegyezte: az adatok azt mutatják, hogy a telekommunikációs cégek az ágazati különadót sem hárították tovább a lakosságra, sőt még csökkent is az árindex, ezért reméli, az egyik társaság most csak hirtelen felindulásból közölte azt, hogy emelni fogja az árait.

Rendkívül drága a telefonálás

Rámutatott, Magyarországon rendkívül drágán szolgáltatnak a távközlési cégek. Ezzel kapcsolatban idézte a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD tanulmányát, amely arról szól, hogy "Magyarország világbajnok, nálunk a legdrágább a mobilozás".

Arra a kérdésre, nem tartanak-e európai uniós eljárástól a telefonadó miatt, a szóvivő nemmel válaszolt. "Mi nem az EU miatt aggódunk, hanem inkább arra koncentrálunk, hogy ezeket az adókat ne a családok viseljék" - fogalmazott.



Selmeczi Gabriella szólt arról is, hogy az MSZP azt javasolta: ne a távközlési cégeket adóztassák meg, hanem "az emberek zsebéből vegyük ki ezeket a forintokat".

Magyarország világbajnok: nálunk a legdrágább a mobilozás
Azoknak, akik nem szeretnék végigbogarászni az OECD által létrehozott 12 kosár egyes országokban jellemző árai alapján készített ország-sorrendeket, a Portfolio készített egy rövid összefoglalást.

A vezetékes hívások esetében az OECD által vizsgált 34 ország közül jellemzően Csehország, Mexikó, Spanyolország és Ausztrália végeztek az első helyeken, vagyis ezekben az országokban a legdrágább a vezetékes telefonálás. Magyarország a kevesebb hívást figyelembe vevő illetve az üzleti csomagok esetében jellemzően a 10. helynél hátrébb végzett, azonban a havonta 420 hívással kalkuláló lakossági kosár esetében a vizsgált országok közül a világ második legdrágább országának számít Magyarország.

A mobil csomagoknál jellemzően Csehország, USA, Magyarország és Izrael uralják a dobogó közeli helyezéseket, mi pedig több esetben világbajnoknak mondhatjuk magunkat, az OECD 6 mobil kosara alapján minden kategóriában a világ 6 legdrágább mobilpiaca közé tartozik Magyarország, 2 kategóriában pedig Magyarország a legdrágább.

(Portfolio)
"Nagy tisztelettel üzenem Vágó Gábor képviselőtársamnak, hogy ez hülyeség" - így reagált a szóvivő arra, hogy az LMP-s Vágó Gábor felhívta a figyelmet: a távközlési adó mértékében nagyjából megegyezik egy nemzeti mobiltársaság létrehozásához szükséges összeggel. Az ellenzéki politikus szavai szerint ez azt jelenti, hogy a jövendőbeli állami vállalat a jelenlegi piacon akar pozíciót fogni, és "ennek az árát minden egyes mai telefonálóval fizetteti meg".

A Fidesz szóvivője kitért arra is, hogy a parlament az új fogyasztóvédelmi törvény hétfői elfogadásával kimondta: a közszolgáltatók nem szedhetnek külön díjat azért, mert ügyfelük a számláját sárga csekken, postai befizetéssel egyenlíti ki. Ezt azzal indokolta, hogy sok olyan idős ember él az országban, aki csak sárga csekken tudja befizetni számláit. Nekik jelentős könnyebbséget jelent majd ez a törvénymódosítás - jelezte.

Telenor: ezt már nem tudjuk lenyelni

A Telenor az új perc alapú távközlési adót érvényesíteni fogja áraiban mindaddig, amíg a szektort sújtó két különadó közül az egyiket kivezetik - közölte a Telenor Magyarország csütörtökön az MTI megkeresésére. A Vodafone arra figyelmeztetett, hogy az új adóteher jelentősen visszavetheti a beruházásokat, továbbá forgalomcsökkenést eredményez, ami közvetetten negatívan hat az érintett cégek áfabefizetéseire.

Kutas István, a Telenor Magyarország kommunikációs igazgatója az MTI-vel azt közölte, hogy ha az adót a jelenlegi tervezet formájában vezetik be, akkor 2012 második felében Magyarországon egyszerre két távközlési különadó lesz érvényben, amely a Telenor Magyarországnak mintegy havi 1 milliárd forint plusz adóterhet jelentene.

"Ez már az a nagyságrend, amit nem tudunk lenyelni, így az új különadó hatálybalépésétől a perc alapú adót érvényesítenünk kell az árainkban. Amint a két különadó közül az egyiket kivezetik, és más gazdasági tényezők változatlanok maradnak, az árainkat visszaállítjuk a régi szintre" - áll az írásos válaszban.

A Telenor szerint sokkal nagyobb kárt okozna a gazdaságnak, ha leépítéssel vagy a fejlesztések leállításával reagálna az új adóra.

A Vodafone Magyarország sajtóosztálya azt közölte, hogy a társaság a hét elején meghozta a szükséges döntéseket. Hozzáteszik, hogy a társaság bízik abban, hogy a közös iparági javaslatot figyelembe veszik, s szakmai alapokon nyugvó törvény születik, ebben az esetben az ezzel kapcsolatos döntéseit a Vodafone felül fogja vizsgálni.

A válaszban kifejtik, hogy a telefonadó bevezetése mindenképp forgalomcsökkenést eredményez, és ennek negatív közvetett hatása lesz az érintett cégek által befizetett áfára. Az adóteher továbbá jelentősen visszavetheti a beruházásokat, hisz az elvonás következtében nemcsak tőke távozik az iparágból, hanem az adó miatt szükséges informatikai fejlesztések az előfizetőknek valójában fontos termékfejlesztés elől az egyéb erőforrásokat is elszívják.

A Vodafone emlékeztet, hogy a társaságnál több mint egy tucat olyan informatikai fejlesztés folyik, amelyek különböző jogszabályi változások miatt váltak szükségessé.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a távközlés a gazdaság egyik legfontosabb húzóágazata, amely egyben más iparágak katalizátorául is szolgál, és álláspontjuk szerint most ez került veszélybe. A Vodafone utalt a Világbank nemrég publikált elemzésére is, amely szerint a mobil szélessávú ellátottság 10 százalékos növelése 1,4 százalékos GDP-növekedést indukál.

A Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, Christopher Mattheisen a Joint Venture Szövetség elnökévé választása alkalmával szerdán úgy nyilatkozott: bízik abban, hogy a hazai gazdaság egyik húzóágazataként jelentős munkáltatói és beruházói szerepet betöltő távközlési iparág valamennyi szereplője számíthat arra, hogy az ország versenyképességének érdekében fenntartható megoldás születik a távközlési adó vonatkozásában.

A három mobilszolgáltató a hét elején közös javaslatot nyújtott be a távközlési adó kapcsán. A javaslat lényege, hogy amennyiben a kormányzat ragaszkodik az ágazatra kivetett újabb különadóhoz - a versenysemlegesség és az egyenlő elbánás elvének megfelelően a szolgáltatók indokoltnak tartanák, hogy a műsorterjesztők is vállaljanak részt a teherviselésben. Emlékeztettek, hogy a 2010-ben bevezetett válságadók a távközlési szektor valamennyi szolgáltatóját terhelik.

A három társaság közölte: ha javaslatukat a jogalkotó elfogadná, akkor a magánszemélyek előfizetését a kormány által javasolt 700 forint helyett havonta legfeljebb 400 forint terhelné, a vállalati előfizetők előfizetését pedig a kormány által javasolt 2500 forint helyett havonta legfeljebb 1400 forint. A szolgáltatók számításai szerint a tervezett adóbevétel így is biztosítható volna. A szolgáltatók egyebek mellett azt is javasolták, hogy a külföldi roaming (barangolás) szolgáltatásra az új adó ne terjedjen ki.


http://www.168ora.hu/itthon/selmeczi-gabriella-szemermetlen-uzenetet-kuldott-onne k-96295.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Arany Hajnal bomba?
  2012-05-18 21:36:20, péntek
 
  Az Arany Hajnal bomba?

2012. május 18. 09:14:51

Ha jól számoljuk, 2009 nyara, azaz a Jobbik európai parlamenti választásokon aratott, a megfigyelőket megdöbbentő győzelme óta értekeznek a demokratikusnak mondott világ lapjai arról, hogy Európára, sőt alkalmasint a világra nézve a legnagyobb veszélyt, vagy - a szerényebb fogalmazású írásokban - a szélsőségek közül a legnagyobb veszélyt a Jobbik jelenti. E cikkek olvastán az volt az érzésünk tegnapig, hogy a Jobbik éppen olyan veszélyes Európa nagy nyugalmára és békéjére, mint a nem létező iráni atombomba, amely ellen európai rakétapajzs létrehozását kényszerítette Izrael a NATO-ra.

Tegnap azután az Associated Press nevű amerikai hírügynökség átértékelte a veszélyrangsort, és összeállításában bemutatta, a legnagyobb veszély Európára mégiscsak a görög neonáci Arany Hajnal párt részéről leselkedik.

Valljuk be, jól szórakozunk. Ha ránézünk a mellékelt képre, láthatjuk a párt tagjait, akik a parlamenti eskütételt hitleri kézlendítés mellett teszik le úgy, hogy kezüket udvariasan ökölbe szorítják, nehogy túlzottan egyértelmű legyen az analógia.

http://nemenyi.net/lib/gall/egyeb/arany_hajnal0.jpg


Az Arany Hajnal egyébként elutasítja a ,,náci", ,,fasiszta" és egyéb címkéket. Ha a liberálisok egy pillanatig is hinnének annak, amit saját maguk mondanak, akkor minden embernek - az ő általuk hangoztatott megkülönböztetés nélkül - meg kellene engedni, hogy saját magát azonosítsa. Ahogyan megengedik azt, hogy valaki eldöntse, nő- e vagy férfi, örmény-e vagy indiai származású. Ismerve azonban a liberálisokat - 20 éven át éltünk együtt hazai, egyik leggyomorforgatóbb válfajukkal, az SZDSZ-szel -, tudjuk: vannak, akiknek szabad az önazonosítás, vannak, akiknek nem.

Az igaz, hogy az Arany Hajnal nem egy tagja rokonszenvet érez Joannisz Metaxasz iránt, aki Görögország miniszterelnökeként hunyt el 1941-ben, amikor nemzetmentő diktátorként ünnepelték.

A közismert tulajdonú sajtó most megrettent. Mindeddig szívességből újlipótvárosi forrásaikra hallgatva, globálisan a Jobbik-veszély legendáját terjesztették. Most megrettentek, és azt hiszik, az Arany Hajnal a valódi vészkorszakot hozza el.

Igazán nem feladatunk most sem megnyugtatni őket, de józan realizmussal csak annyit tudunk mondani: nyugalom, a görögök gyakorolták demokratikus jogaikat és az a tény, hogy ennek eredményeként az Arany Hajnal is a parlamentben lesz, ez Hellászban éppen annyira az élet részévé válik majd, mint a görög Metaxa konyak.

Görögországnak ezzel szemben - akárcsak a nyugati világnak - az igazi veszélyt nem a Jobbik és az Arany Hajnal jelenti, hanem a Goldman Sachs-féle pénzintézetek, amelyek ténykedésének következtében az antik görög bölcsőben megszületett nyugati civilizáció roppanhat össze egy két és fél ezer éves kísérlet befejezéseként.

Ordosz műhely



Forrás: Ordosz Műhely

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=99871
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csath Magdolna a görögök szankcionálásáról
  2012-05-18 21:33:47, péntek
 
  Csath Magdolna a görögök szankcionálásáról

2012. május 18. 09:21:07

A közgazdász szerint a mediterrán tagállamokat segítenie kell Brüsszelnek, nem kiejteni, vagy megszorításokkal nyomorgatni őket.

Görögországban megelégelték a megszorításokat az emberek. A gazdasági növekedés ugyanis nemhogy megállt, hanem drámai recesszióba csapott át, több mint 20 százalékos a munkanélküliség, a fiataloknak pedig azt mondják, hagyjátok el a hazátokat, menjetek el máshová dolgozni - jelentette ki Csath Magdolna közgazdász az m1 Ma reggel című műsorában.

A görög társadalom összetartó, nemigen szereti ezt hallani, ott könnyen meg lehet szervezni egy tüntetést, és erősödnek azok a pártok, melyek szerint ki kellene lépni az eurózónából, és vissza kellene térni a nemzeti valutához. Ennek az az oka, hogy az euró a nem kellően fejlett országokat megköti, bizonyos gazdaságpolitikai lépéseket nem tehetnek meg. Persze ha kilépnek, akkor sem lesz könnyebb a helyzet - magyarázta a szakember.

Csath Magdolna álságosnak nevezte azt az érvelést, miszerint Brüsszel már sok pénzzel segítette Görögországot. Felhívta rá a figyelmet: az Európai Unió erős országai, alapvetően Németország óriási hasznot húzott abból, hogy az euró létrejött. Görögországba a hatalmas pénzek azért áramlottak, hogy a görögök vehessenek aztán német és egyéb fejlett országból származó termékeket. Eközben a görög gazdaság nem fejlődött, ezért ha a görögök most kilépnek az eurózónából, hiába próbálják leértékelni a nemzeti valutájukat a jobb versenyképességért. Mi legyen versenyképes, hogyha nem nagyon van görög gazdaság - szögezte le.

Megemlítette: a spanyolok is hasonló problémákkal néznek szembe, óriási a munkanélküliség, ráadásul a fiatalok és a diplomások is nagy arányban munkanélküliek. A legfontosabb érték pedig az agy, a tudás, és a legjobb szakemberek elvándorlása hosszú távon is tönkretesz egy gazdaságot - magyarázta Csath Magdolna. Áttérve a francia helyzetre megemlítette: Francois Hollande újonnan választott francia elnök is meghirdette, hogy az oktatást fogja támogatni, és legalább 50 ezer új pedagógust vesz fel a rendszerbe. Arra a felvetésre, miszerint ennek a hatása nem holnap fog érződni, a közgazdász azt mondta: persze, de ha a megszorítások miatt egy országból elindulnak a képzett emberek, azokat sem lehet visszahozni egyhamar.

Hozzátette: teljesen normális érvelés az, hogy ahol van munka, oda áramoljon a munkaerő. Ez azonban nem veszi figyelembe mindennek az emberi oldalát: például azt, hogy az embernek nem mindegy, tud-e találkoznia szüleivel, vagy nem.

Arra a kérdésre, hogy Görögország és Spanyolország után melyik uniós tagállamban alakulhat ki válságos helyzet, Csath Magdolna azt válaszolta: tulajdonképpen a déli periférián, a mediterrán országokban nagy a probléma. A fejlett országoknak egy kicsit segíteniük kellene ezt a régiót, hiszen nagyon nagy hasznot húztak országaiból, mióta az eurózóna létrejött. Nem megoldás sem az, hogy kiesnek az eurózónából, sem az, hogy bennmaradnak és megszorításokkal tovább nyomorgatják őket. Zsebébe kellene hogy nyúljon a fejlett Európa, ez lenne a megoldás - hangsúlyozta a közgazdász.

Hunhír.info - hirado.hu

Forrás: hunhir.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=99872
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A polip - vörös és narancs oligarchák a közéletben
  2012-05-18 21:23:30, péntek
 
  2012-05-18. 10:58

A polip - vörös és narancs oligarchák a közéletben


Megvizsgálná parlamenti vizsgálóbizottság keretei között a Jobbik a Fidesz gazdasági holdudvarának, elsősorban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségeibe tartozó cégeknek állami megrendeléseit. Az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalának a figyelmét is felkeltette a Fideszhez kötődő cégcsoportok tevékenysége, a múlt héten helyszíni ellenőrzést végeztek a Közgép Zrt-nél. Az elmúlt húsz évben szinte eltűnt a távolság a gazdasági élet legbefolyásosabb szereplői és a politikai vezetők között. A szocialisták esetében Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon esetében a két szerepkör fedésbe került. A Fidesz évtizedek óta kínosan ügyel rá, hogy gazdasági hátországának vezéralakjai, kevés kivételtől eltekintve, ne lépjenek a politika színterére és a több évtizedes szűk, baráti körből kerüljenek ki. Hol húzódik a határ a politika és a nagytőkések között? Ki kinek diktál?
,,Simicska nem egyszerűen egy gazdasági igazgató, aki azzal törődik, hogy a párt gazdasági erőforrásait az adott feltételek között a leghatékonyabban használja fel... hanem önálló politikai tényező, aki a háttérben folytatott kavarásaival befolyásolja a párt politikáját. (...) Nagy úr, tud jutalmazni és büntetni, és ezt szereti is megtenni, mert hiú, kicsinyes és bosszúálló. Ennek megfelelő a híre is a nagyvilágban..."
Ki a láthatatlan ember, akinek hírét szinte mindenki hallhatta már, látni azonban csak kevesen láthatják. Az idézett gondolatsor Such Györgytől, Orbán Viktor egykori tanácsadójától származik az 1994-es választási vereség okait taglaló tanulmányból. Simicska Lajos a miniszterelnök fiatalkori barátainak egyike. Simicska ugyanabba a székesfehérvári gimnáziumba, a Teleki Blankáról elnevezett intézménybe járt, ahová Orbán Viktor. Három évvel idősebb a jelenlegi kormányfőnél, ezért az iskola falain kívül szervezett önképzőkörben és a Hági sörözöben mélyült el kettejük kapcsolata. Simicska rossz körülmények között élt, préslakatos apját '56-os munkástanácsi szerepvállalása miatt a megtorlások során meghurcolták. Markáns antikommunizmusa innen eredeztethető. A kemény ifjúkor kemény üzletembert faragott belőle. Csavaros észjárása miatt Simicska gyorsan kivívta Orbán Viktor tiszteletét.
Az első százmillió
A milliárdosok leginkább azt a kérdést utálják, hogyan szerezték meg az első milliójukat. A Fidesz esetében is jogos a kérdés: honnan volt az első százmillió? A Barkád magazin több alkalommal foglalkozott azzal az 1991 novemberében a Fidesz és a Magyar Hitelbank között kötött 100 millió forintról szóló hitelszerződéssel, amelyet a pártnak 1994-ig kellett volna teljesítenie. A Barikád feltárta, hogy a kölcsön egy Orbán Viktor egyetemi kollégiumi szobatársa, Simicska Lajos által létrehozott céghálózaton belül illetve fideszes alapítványok között került elosztásra. A vállalkozások és alapítványok között a pénz utaztatásban szerepet játszott többek között Szájer József, Szadai Károly, Kövér László egykori kabinetfőnöke, Schlecht Csaba, Simicska Lajos felesége, Tóth Mariann, aki banki alkalmazottként a kölcsönt intézte a Magyar Hitelbanknál, majd ügyvezetői állást kapott annál a Fico Kft-nél, amely a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir tulajdona lett.
A hitelszerződést 1994-ig kellett volna teljesítenie a Fidesznek. Ebben az időszakban a Magyar Hitelbank elnök-vezérigazgatói székében Töröcskei István ült. A bank a Fidesz fennálló 97,5 millió forint összegű lejárt hitelállományát hitelezési veszteségként leírta. Töröcskei neve szerepel Magyarország leggazdagabb emberei között. Tulajdonrésze volt a HírTV-ben. A 2010-es kormányváltás után az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója lett.
Alapozás
(...) Orbán látta az MDF és Antall József gyengeségét, ami a polgári oldal gazdasági bázisának megteremtését illeti. A Fidesz felismerte, hogy az MDF elkerülhetetlen választási vereségével és a jobboldalon levő pártok meggyengülésével hatalmas tér nyílik a politikai mezőn. Az MSZP és az SZDSZ lefedte a baloldalt és az onnan megszerezhető gazdasági forrásokat. A Fidesz vezérkara úgy vélte, a székház eladásából származó pénzből kell megalapozni a párt pénzügyi holdudvarának felépítését. A pénz fialtatására a legalkalmasabbnak Simicska Lajost és Orbán másik gimnáziumi barátját, Varga Tamást tartotta a pártvezetés. Ők alapozták meg a közvélemény előtt a sajtó által csak Fidesz-közelinek emlegetett céghálózatot.
Szövetség a nagytőkével
Orbán kőkemény ítéletet mondott Antall József kormányának bukásáról. Azt mondta: ,,... meg kellett volna találni azt a nyolc-tíz nagyvállalkozót, akik majd Magyarország nagytőkései lesznek. (...) Ezekkel kellett volna személyes kontaktust kiépíteni, amelyet ők aztán jól tudtak volna használni a piacon mint versenyelőnyt. Azt a kapcsolatot, amely őket így Magyarország miniszterelnökéhez vagy annak legbelső köréhez fűzi. Igen, az ország nyolc-tíz nagytőkés gazdasági érdekszférájává vált volna meghatározott területeken. De ezt nyugodtan lehetett volna engedni, mert így is azzá vált. (...) Ezzel a nyolc-tíz nagytőkéssel kellett volna kiegyezni. (...) A bankárok előtt világossá tenni, hogy ez a mi nyolc-tíz emberünk. (...) Esetleges fejlesztési forrásoknál, pályázatoknál lehetett volna valamit még segíteni, de ott is csak szolidan, és semmiképp sem túllépni a jó ízlés határait..."
A kérdés csak az: hol vannak a jó ízlés határai? A kormányváltás óta sajtóinformációk szerint kétszázmilliárdos megrendelésekhez jutottak különböző konzorciumokban a Közgép-cégcsoport tagjai, amelyet a sajtó évek óta Simicska Lajoshoz közeli cégként emlegetett, pedig nem volt erre bizonyítéka. A napokban azonban a Népszabadság nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, amelyből kiderült, hogy az építővállalat tulajdonosa Simicska Lajos. Az érintettek nem cáfolták az irat hitelességét. A nyilatkozattételre a cégek vezetőit az új közbeszerzési törvény kötelezte. A pályázati részvétel feltétele, hogy megnevezzék a vállalat tulajdonosait. A 2010-es kormányváltás egyértelmű haszonélvezője a Közgép. 2011-ben 55,6 milliárd forintos árbevétel mellett 2,9 milliárd forint osztalékot fizet idén a tulajdonosoknak. A cég bevételei az Orbán-kormány megalakulásával dinamikusan nőnek: 2009-ben 43, 2010-ben 48 milliárd forintot könyvelhettek el. A napokban hirdették ki, hogy a társaság sikerrel vett részt egy 11,298 milliárdos pályázaton a Tisza szabályozására készített Vásárhelyi Terv keretében. Egy másik, ugyancsak az árvízi védelemhez kötődő beszerzésen egy 30 milliós megrendeléshez jutott a cég.
Jelentős bevételhez jutottak a Simicskához kötődő cégek a köztéri hirdetési piacról is. Ehhez nagy segítséget nyújtott a Fidesz parlamenti kétharmada. Módosították a közúti közlekedést szabályozó törvényt, amelyben megtiltják az út menti hirdetéseket arra hivatkozva, hogy az balesetveszélyt jelent, hiszen elvonja az autósok figyelmét. A járda azonban kivételt képez a korlátozás alól. Miért?
Reklámok tiltása lehetetlen helyzetbe hozta az út mentén lévő hirdetések területén piacvezető ESMA spanyol-magyar reklámcéget, ugyanakkor megerősítette piaci befolyását a Simicska érdekeltségébe lévő Mahir Zrt-nek. A lex Simicskát Kósa Lajos próbálta meg módosító javaslatával felpuhítani, hogy a tilalom csak az állami utak mentén legyen érvényben, az önkormányzatok saját hatáskörben dönthessenek a hirdetési felületekről. Debrecen polgármestere végül visszavonta javaslatát. A törvény hatályba lépésével több tízmilliós bevételtől estek el a települések, amelyeknek az ESMA közterület-használati díjat fizetett. A reklámszakmának csak óvatos becslései vannak róla, hogy a köztéri reklámok állami megrendeléseinek nagyjából nyolcvan, mások szerint ennél nagyobb része egy gazdasági érdekcsoporthoz kerül. Orbán tehát korábbi álláspontjának megfelelően a nagytőkéseket preferálja a gazdasági életben. Simicska és Nyerges Attila kétségtelenül ebbe a körbe tartoznak, ahogy a már emlegetett Töröcskei István is. A Fideszhez hasonlóan az MSZP is a nagytőkésekkel való együttműködésre helyzete a hangsúlyt. Orbán szerint éppen ez lett a vesztük...
A Fidesz és az MSZP oligarchái között van egy alapvető különbség. A szocialisták és bizonyos szempontból az SZDSZ esetében is a probléma akkor jelentkezett, amikor ezek az évtizedek óta a háttérben tevékenykedő tőkéscsoportok már nem elégedtek meg a politikai élet eseményeinek színfalak mögüli irányításával, kiléptek a reflektorfénybe. Kóka János, Gyurcsány Ferenc, Veres János, Bajnai Gordon (és még sorolhatnánk a neveket) ezek közé tartoznak.
A teljes írást a Barikád hetilap friss számában olvashatja. Vegye a lapot, támogassa a nemzeti sajtót!

További részletek: http://kuruc.info/r/7/96241/#ixzz1vFcKl0eM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 660
  • e Hét: 3762
  • e Hónap: 14873
  • e Év: 168369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.