Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Törökország térdre pofozta Izraelt
  2012-05-25 21:02:16, péntek
 
  Törökország térdre pofozta Izraelt


2012, május 25 - 11:08

Szenzációs hírt közölt a Reuters brit hírügynökség, amelynek Ramazan Ariturk, a Gázai övezetbe segélyt szállító török hajón megölt, megsebesített és megkárosított 465 áldozatot képviselő ügyvédek egyike elmondta, egy harmadik ország ammani (jordániai) nagykövetén keresztül az izraeli kormány egy hónappal ezelőtt felajánlotta, hogy 6 millió dollár kártérítést fizetne.

A pénzt egy törökországi zsidó alapítványnak utalnák át szétosztásra és azt egy bocsánatkérő nyilatkozat követné az izraeli kormány részéről. Az ügyvéd az ajánlatot azonnal elutasította, majd a visszautasítást megerősítette, miután beszélt az áldozatokkal, illetve a megöltek rokonaival. A török külügyminisztérium egyetértett a visszautasítással és közölte, Izraelnek közvetlenül vele kellett volna felvennie a kapcsolatot. Hozzátette, ennek olyan bocsánatkéréshez kell kapcsolódnia, amely egyértelművé teszi: azért felelősséget is vállal, beleértve az anyagi kártérítést.

Mint ismert, a nemzetközi vizeken hajózó Mavi Marmarát izraeli kommandósok szállták meg és ott brutális kegyetlenséggel rendeztek vérfürdőt, kilenc török állampolgárt megölve, akik közül az egyik amerikai állampolgár is volt.

Ezután Törökország kiutasította Ankarából az izraeli nagykövetet, befagyasztotta a zsidó állammal a katonai együttműködését annak ellenére, hogy szeptemberben az esetről készült ENSZ-jelentés jó részben felmentette Izraelt, azt állítva, a nemzetközi vizeken történő támadás jogszerű volt, de Izrael aránytalan erőt alkalmazott. (Az Egyesült Államok fizeti az ENSZ költségvetésének tetemes részét.)

A török kormány követelte a bocsánatkérést, de Netanjahu miniszterelnök csupán ,,sajnálatát" hangoztatta. A török kormány közölte, ameddig nem történik teljes bocsánatkérés és kártérítés, a két ország között nem normalizálhatók a kapcsolatok.

Szerdán egy isztambuli ügyész életfogytiglan tartó börtönbüntetést kért négy korábbi izraeli parancsnok fejére, beleértve az izraeli vezérkari főnököt.

Vagyis Izrael története során első ízben rogyadozó térdeit mutatta meg a világnak.

Vajon mi történt volna, ha a Mavi Marmarán magyar aktivistákat is baj ért volna?

Martonyi János külügyminiszter bocsánatot kér izraeli kollégájától, a palesztinokat a tengerbe hajtani kívánó Avigdor Libermantól, amiért kiderült, az egyik megsebesített (és nem ,,megsebesült", mint a magyar média hírt adott volna az esetről) magyar a kezében lévő villát egy kommandósra emelte.

Németh Zsolt Izraelbe látogatott volna, hogy demonstrálja, az ,,incidens" ellenére a magyar-izraeli kapcsolatok ugyanúgy virágoznak, mint korábban.

Törökország egészen másként viselkedett. Eredményesen.

Nyilván lesznek, akik azt mondják, míg Törökország regionális nagyhatalom, Magyarország nem képvisel erőt. Tévedés: ha a magyar kormány az EU-ban és az ENSZ-ben elpártol Izrael mellől, valamint azzal torolná meg polgárain esett, e jegyzetben felvázolt hipotetikus sérelmét, hogy megszünteti térségünkben Izraelt feltétel nélkül kiszolgálói szerepét, beleértve a Ferihegyről odautazó külföldiek előzetes szűrését, a Bem rakpart súlyt képviselne.

Nem győzzük hangoztatni: a lényeg a bátorság, tisztesség és hűség a nemzet érdekeihez. Egy amerikai szuperhatalom is lehet gyáva kiszolgálója annak a néhány milliós zsidó entitásnak, amelyet Törökország térdre pofozott.

Ordosz műhely

barikad.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 904
  • e Hét: 4668
  • e Hónap: 8413
  • e Év: 161909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.