Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Balogh Gábor: Az irodalom visszavág
  2012-05-29 21:42:37, kedd
 
  Balogh Gábor: Az irodalom visszavág
2012. május 26. - 10:10

Nyilatkozatban tiltakozik a Magyartanárok Egyesülete nevű izé Wass Albert, Nyirő József és Szabó Dezső Nemzeti Alaptantervbe kerülése ellen. Szerintük ugyanis ezen alkotók mögött ,,nincs konszenzus", és erdélyiségükön kívül ,,csak műveikben is erőteljesen megnyilvánuló antiszemitizmusuk kapcsolja őket össze."

No, most én nem tudom, miféle konszenzust tudhat magáénak e derék szervezet, hogy ők maguk akarják megszabni, ki mögött van, és ki mögött nincs. Illetve tudom, tudjuk nagyon jól. Azt a velejéig rothadt, évtizedek óta sulykolt ,,közmegegyezést", amelynek jegyében komolyan vehető magyar író csak és kizárólag nyugatos, progresszív, baloldali, de minimum liberális lehet.

Ez a ,,konszenzus" van most hál'Istennek felbomlóban, s a nemzeti emlékezetből erőszakkal kitaszított, agyonhallgatott, ,,reakciós", ,,maradi", ,,provinciális", ,,árvalányhajas magyarkodó" és ki tudja, még hány ostoba bélyeggel ellátott alkotót lassan kezdünk újra felfedezni. S ez bizony sokaknak szúrja a szemét.

Radikálisok csak a periférián!

Az egyesület közleménye szerint Wass Albertnek ,,népszerű lektűríróként" legfeljebb az ,,irodalom határterületein" lenne helye. Hogy ez a mondat mekkora baromság, az minden ember számára világos, aki akár csak egyetlen novellát is olvasott a zseniális "czegei" gróftól. Érvek sorát lehetne felhozni művészi jelentősége mellett - csakhogy teljesen felesleges. A bicskanyitogatóan pökhendi, álintellektuális stílusban előadott fanyalgás mögött ugyanis elsősorban a nagyon is földhözragadt félelem áll.

Wass - és a vele együtt lesajnált Nyirő, és Szabó - ugyanis azon felül, hogy irodalmi értéket alkottak, mindenekelőtt és bevallottan arról írtak: kik vagyunk mi magyarok, mi a küldetésünk a világban és hogyan kerülhetünk ehhez közelebb? És pontosan ez az, amitől az elmúlt évtizedek agymosó gépezetének szorgos mérnökei a legjobban be vannak rezelve.

És minél jobban paráznak, annál többet hibáznak, annál többször buktatják le akaratlanul is magukat. Mint például ebben a mai okádmányukban, amelyben végső és legsúlyosabb érvként azt hozzák fel, hogy ,,Szabó Dezső, Nyirő József és Wass Albert nem nemzeti konzervatívok, hanem nemzeti radikálisok". Bizony, az a bizonyos szeg itt bújik ki a zsákból. Hogy az eleve szakadtas szakmai érvek rongyaiba csomagolt nyafogás mögött bizony kőkemény aktuálpolitikai érdekek húzódnak meg. Konkrétan: a Magyartanárok Egyesülete valójában ma is bármikor bevetésre kész, öreg bolsi kultúrpartizánok kommandója, amely egyszerűen a nemzeti radikalizmusra akart leadni néhány lövést.

Nyilasnak látszó...

S ha egyszer a balliberális katyusák felzúgnak, akkor fegyelmezetten tüzet nyit a többi üteg is. Az Index Nyirő József küszöbön álló újratemetése kapcsán érzi úgy, hogy feltétlenül el kell mondania: az író ,,nyilasnak látszik". Hát, én most csak azért se kezdem bizonygatni, hogy a székely írófejedelem mennyire nem volt nyilas (egyébként nagyon nem volt az). Mert ha nyilas volt, akkor mi van? Akkor nem lábad könnybe a szemünk a Kopjafákat olvasva? Akkor nem szorul össze a szívünk az Én népem székely tanárjának sorsán? Akkor nem kacsintunk össze az elpusztíthatatlan tréfás kedvel megáldott Uz Bencével? Vagy tán József Attila vörös párttagkönyve miatt nem kapar a torkunk, ha a Mamát olvassuk, és ,,magyarként számkivetve" nem riad fel a lelkünk vele együtt?

Az indexes Szily László cikke úgy ostoba és ízléstelen, ahogy van. De legyünk belátók: ezért nem csak ő a felelős. Mert ez a képernyőre vetett mocskolódás talán sosem született volna meg, ha őt is - mint sok-sok ezer sorstársát szerte e hazában - nem olyan magyartanárok tanították volna, mint akik ,,az antiszemita írók" miatt rinyálnak. És pontosan ezért most a nagy gajdolás: mert félnek, mostantól majd nem tudják futószalagon gyártani a kis Szily Lászlókat, akik fölényes mosollyal köpik le a saját népük múltját.

Rettegnek a hazatérő Nyirőtől, a marosvécsei kő alól üzenő Wass Alberttől, a holtában is velük perlekedő Szabó Dezsőtől. Tudják jól: ebben a nemzetben vagy e szellemóriásoknak van helye, vagy nekik. Minket pedig gyűlölnek, mert mi a választ is tudjuk...

Balogh Gábor - barikad.hu


http://szebbjovo.hu/hirek/balogh-gabor-az-irodalom-visszavag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább a lejtőn: Rogán Tónika lett a Fidesz frakcióvezetője
  2012-05-29 21:35:52, kedd
 
  2012-05-29. 11:14
Tovább a lejtőn: Rogán Tónika lett a Fidesz frakcióvezetője

Megválasztotta frakcióvezetőnek Rogán Antalt a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja keddi ülésén - jelentette be a leköszönő frakcióvezető, Lázár János.

Közölte: más jelölt nem volt a posztra. "A döntés meggyőző és egyértelmű volt" - mondta Lázár János, hozzátéve, hogy Rogán Antal június 2-án veszi át a képviselőcsoport vezetését két évre.
Rogán Antal azt mondta, "a Fidesz-frakció az elmúlt két évben az ország problémáira koncentrált, a következő két évben pedig az átlagemberek gondjaira kell összpontosítania".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/96706/#ixzz1wHzDsKpc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem vették tárgysorozatba a termőföld védelméről szóló jobbi
  2012-05-29 21:32:28, kedd
 
  2012-05-29. 16:23
Nem vették tárgysorozatba a termőföld védelméről szóló jobbikos javaslatot

Az alkotmányügyi bizottság keddi ülésén nem vette tárgysorozatba azt a jobbikos módosító javaslatot, amellyel bekerült volna az alaptörvénybe a magyar termőföld védelme és magyar kézben tartása. Az ellenzéki párt "félsikernek" tartja a keddi bizottsági ülést, hiszen senki sem szavazott a javaslat ellen - mondta Varga Géza, aki az egyik előterjesztője a javaslatnak.
Varga Géza mellett Vona Gábor, Balczó Zoltán és Magyar Zoltán nyújtotta be az Országgyűlésnek az alaptörvény módosítására vonatkozó indítványt. Elfogadása esetén az alaptörvény kimondta volna, hogy "Magyarország önállóságának alapja a magyarországi termőföld magyar kézben tartása. Ebből adódóan termőföld csak a magyar állam, helyi önkormányzat és magyar természetes személy tulajdonában lehet." Varga Géza szerint ez a megfogalmazás azért szükséges, hogy mindenki számára világos legyen: a magyar földet és a természeti kincseket nem a természeti károktól vagy az eróziótól akarják megvédeni, hanem a külföldiektől.
Az ellenzéki politikus hozzátette: becslésük szerint ma Magyarországon egymillió hektár körüli földterület van külföldiek használatában, akik csak arra várnak, hogy a földvásárlási moratórium lejárta után a tulajdonjogot is megszerezzék.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/96721/#ixzz1wHy8Pz2e
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két luxusnyugdíj között Kádár-szobrot avat Biszku
  2012-05-29 21:28:14, kedd
 
  2012-05-29. 20:25
Két luxusnyugdíj között Kádár-szobrot avat Biszku, de Navracsics szerint a kormány a helyes úton jár - mai felszólalások

Volner János: Megszorító politika helyett építő gazdaságpolitikára van szükség - Cséfalvay Zoltán válaszol:

További részletek: http://kuruc.info/r/34/96722/#ixzz1wHxHDrvl
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A román kormány helyett a szíriai katonaságot ítéli el a "ma
  2012-05-29 21:26:42, kedd
 
  2012-05-29. 15:32
A román kormány helyett a szíriai katonaságot ítéli el a "magyar" külügy

A magyar Külügyminisztérium a lehető leghatározottabban elítéli több mint 90 ember, köztük sok gyermek meggyilkolását a szíriai Húle faluban - közölte a tárca.
"Őszinte részvétünket és mély együttérzésünket fejezzük ki az áldozatok családjainak" - írta a tárca közleményében.
"A katonai erőnek a civil lakossággal szemben történő ilyen brutális és embertelen alkalmazása az alapvető nemzetközi normák és szabályok, valamint a szír vezetés eddig vállalt kötelezettségeinek a legdurvább megsértését jelenti" - tette hozzá a közlemény. "Felszólítjuk a szír rendszert az erőszak azonnali beszüntetésére, az ENSZ megfigyelő misszióinak támogatására, valamint az Annan terv mind a hat pontjának maradéktalan végrehajtására" - tette hozzá a magyar külügy.
A szíriai Húla városban 32 gyermek és több mint 60 felnőtt veszítette életét pénteken a szíriai hadsereg támadásának következtében - közölte szombaton az ENSZ-megfigyelők csoportjának vezetője, miután a helyszínre érkező megfigyelők beszámoltak tapasztalataikról.
Robert Mood tábornok elítélte és szörnyűséges tragédiának minősítette a Homsz közelében fekvő városban történt támadást, ugyanakkor nem nevezte meg, hogy kit vádol annak elkövetésével. Ban Ki Mun, a világszervezet főtitkára és Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár, különmegbízott szombaton ugyancsak élesen elítélte a mészárlást, amelyet a nemzetközi jog felháborító és rettenetes megsértésének nevezett.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/96720/#ixzz1wHw5P5MO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amitől az ENSZ megbotlott vasárnap: Iráni haderő Szíriában
  2012-05-29 21:20:29, kedd
 
  Amitől az ENSZ megbotlott vasárnap: Iráni haderő Szíriában



Hónapokkal ezelőtt hírt adtunk arról az információról, hogy az iráni különleges alakulatok jelen vannak Szíriában. A hír akkor túl korán nyilvánosságra került, és iráni tisztviselők tagadták az erről szóló értesüléseket. Mivel fedett akcióról van szó, az ilyen értesüléseket tagadó politikusok valószínűleg nem is voltak tisztában az alakulat szíriai tevékenységével. Most az Iráni Forradalmi Gárda egy tisztje bejelentette, hogy az iráni haderő jelen van Szíriában, és az Asszád-kormány oldalán harcol a fegyveres ellenzéki erőkkel szemben. Az iráni haderő szíriai jelenlétéről Ismail Gha'ani, a "Jeruzsálem Hadtest" néven ismert különleges alakulat parancsnokhelyettese nyilatkozott.

"Szíriában megjelenésünket megelőzően már túlontúl sok ember halt meg az ellenzék fegyverei által, de az Iszlám köztársaság fizikai és nem-fizikai jelenlétével a még nagyobb tömeggyilkosságot Szíriában sikeresen megakadályozta." A Forradalmi Gárda tengerentúli bevetéseiért felelős alakulat tisztjével egy iráni hírportál közölt interjút, amit az államvezetés utasítására hamar el is tüntettek.

A Gha'ani interjú megjelenése azonban véletlenül sem tekinthető "kiszivárogtatásnak", hanem a nyugattal szembeni nyomásgyakorlásról van szó. Irán ezzel egyértelműen kinyilvánította, hogy Szíriában már fegyveres erővel harcol a NATO alakulatai ellen. Az iráni háború ezzel kezdetét vette. Irán megelőző hadművelettel lépett be a háborúba, és tette ezt nem csak azért, hogy a háború ne Irán határainál, elkeseredett honvédő háborúként kezdődjön meg, hanem hogy megálljt parancsoljon a nyugati gyarmatosításnak, és teszi mindezt egy szövetséges, egy barát védelmében.

A Gha'ani interjú megjelenése közvetlen előzményének tekinthető az a hétvégi eset, ami nyilvánvalóvá tette, hogy a szíriai helyzet abba a fázisába lépett, amit Líbiában is létrehoztak közvetlen a NATO szárazföldi invázióját megelőzően.

A hétvégén ugyanis az ENSZ Szíriában működő megfigyelői bejelentették, hogy a kormány több mint 100 civilt gyilkolt meg a Houla városát érő tüzérségi támadásban, és a város a kormányerők folyamatos támadása alatt áll. Az ENSZ Biztonsági Tanács azonnal reagált, és elítélte a civil lakosság elleni erőszakot. Az ENSZ megfigyelői azt állították, hogy a kormány tankokat vetett be a békés tüntetőkkel szemben, és a városban tömeges mészárlás zajlik.

A propagandagépezet beindult. A brit BBC azonnal tudósítani kezdett és rémisztő képeket közvetített a Houla városában uralkodó állapotokról. Fotókat mutattak, amin gyermekek szanaszét heverő holttestei felett lépkednek át a kormány emberei, és mindezt az ENSZ megfigyelők által közvetített képeknek állították be.

Aztán Marco Di Lauro saját facebook-oldalán megállapította, hogy valaki az ő által készített fényképeket használja fel a szír kormányzat elleni propagandára. A fotós korábban Irakban készítette a képeket, és a most vasárnap a BBC által mutatott képek az állítólagos szíriai mészárlásokról mind 2003-ban Irakban készültek. Persze a végletekig lebutított nyugati lakosságnak úgyis mindegy, mit lát ebből az egészből. Mégis mire gondolhat, aki elhiszi a fővonalú médiában dúló agresszív hazugságáradatot? "Arab kinézetű emberek fekszenek holtan a földön" - hogy iraki vagy szíriai? Ezzel már senki nem foglalkozik. "Mészárlás van, a NATO-nak azonnal be kell avatkoznia!"

A BBC által mutatott képek egyébként akkor születtek, mikor a 2003-as amerikai invázió után több ezer iraki gyermek holttestét szállították el beazonosításra, mert az invázió alatt a civil áldozatok nagy része tömegsírokba került.

Az ENSZ erre a 2003-as képre hivatkozva vasárnap rendkívüli gyűlést hívott össze, és elítélte a "houlai mészárlást". Ezt követően azonnal megjelent az interjú az iráni parancsnokkal. Csak hogy a nyugati terroristák tisztában legyenek a kialakult helyzettel. Úgy tűnik, a gyors iráni reakció a hétvégén Szíria lerohanását akadályozta meg.

Molnár István - Jövőnk.info
2012. május 29.

http://jovonk.info/2012/05/29/amitol-az-ensz-megbotlott-vasarnap-irani-hadero-szi riaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valaha íróink irgalmatlan éleslátással láttak bele mindenbe
  2012-05-29 21:12:35, kedd
 
  Valaha íróink irgalmatlan éleslátással láttak bele mindenbe
és mindenkibe, adva olvasóik értékítéletére


Ifj. Tompó László - Hunhír.info

mikszath-kalman.jpgTizenkilencedik századi irodalmunk közmondásosan halhatatlan elbeszélői közül a száztizenkét éve, 1910. május 28-án elhunyt Mikszáth Kálmán valamennyi műve annak tanúbizonysága, hogy valaha íróink tollát nem könyvtudás, hanem sajátos intuíció vezérelte, irgalmatlan éleslátással láttak bele mindenbe és mindenkibe, adva olvasóik értékítéletére.

A közvélemény számára gyakorta csak palócos szenvedélyessége, anekdotázó hajlama tűnik szembe, holott, amint Herczeg Ferenc találóan jellemezte (Mikszáth Kálmán emlékezete, 1928), 'irgalmatlanul éles szeme mindent meglát, keresztülnéz a kőfalon, belelát felebarátai zsebébe és veséjébe, munkaszünetet nem ismerő agyveleje mindent megőröl és elraktároz' , így 'nem csoda, hogy azok, akik közelébe jutottak ennek a mágneshegynek, nem tudnak egyhamar szabadulni, rákapnak, mint a beteg a morfiumra', írjon bár a tót juhászokról, a palóc parasztokról és az őket megkörnyékező galíciai uzsorásokról (A tót atyafiak, A jó palócok), az elszegényedett sáros megyei nemes urakról (A gavallérok), a felvidéki falu szerelmi életéről (Prakovszky, a siket kovács), az elparasztosodott kisnemességről (Nemzetes uramék) vagy a régmúltból a török hódoltságról (A beszélő köntös).

Arra vonatkozólag pedig, hogy tollát mennyire nem puszta könyvtudás, hanem sajátos intuíció vezérelte (amely persze korántsem volt mentes torzításoktól, így például egyes katolikus papok erkölcsi félrelépéseinek kiszínezésétől és általánosításától), életműve kiadója, Révai Mór találóan jegyezte fel (Írók, könyvek, kiadók, 1920), hogy ugyan 'nemigen tudott idegen nyelveket, még németül sem tanult meg' (így a külföldi irodalmakból csak azt ismerte igazán, amit már lefordítottak anyanyelvünkre), mégis, intuíciójával majd mindig 'kitalálta, mi a neki való olvasmány és még a rossz fordításból is meg tudta állapítani, ki a nagy író'.

Végül, de nem utolsósorban egyike volt azoknak, akik (szemben kortársaik közül sokszor Jókai Mórral vagy Gyulai Pállal) adtak olvasó- és kritikusközönségük értékítéletére, így gyakran megtörtént, hogy történeteit megírásuk előtt elmondta a palócos beszédét mindig nagy élvezettel hallgató társaságának, mert kíváncsi volt, tárgya megörökítésre méltó-e és ha igen, előadása kellően szabatos-e, s nem is oly ritkán megesett, hogy (amint Révaitól tudjuk), 'vitatkozni kellett vele és kegyelmet kérni valamely kedves mű részére, amelyet ő nem tartott elég jelentékenynek arra, hogy kötetbe felvegye: még szigorúbb volt, mikor munkái már gyűjteményes kiadásban jelentek meg, akkor minden egyes közleményt újra elbírált, hogy sub specie aeternitatis beillik-e munkái közé'. Nos, ez az, ami manapság az önmagukat a kortárs magyar irodalom legnagyobbjainak kikiáltóktól oly idegen.


http://www.hunhir.hu/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik határozott föllépést követel a kormánytól Nyirő-ügy
  2012-05-29 21:02:20, kedd
 
 
A Jobbik határozott föllépést követel a kormánytól Nyirő-ügyben

A Jobbik megdöbbenéssel kísérte figyelemmel a becsődölt magyar diplomácia vergődése közepette újjáéledő azon román soviniszta megnyilvánulásokat, amelyek az utóbbi hetekben Nyirő József újratemetését kísérték. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az új román kormány a Ceauçescu-időkre jellemző, szekus módszerekkel, hatósági zaklatásokkal igyekszik megakadályozni, hogy az erdélyi író őt megillető végső tiszteletadás mellett végre ősei földjében nyugodhasson. A Nyirő József hamvait szállító zarándokvonat útja körüli huzavona, majd a hivatalos ceremónia betiltása, az Országgyűlés Hivatala gépkocsijának átvizsgálása mind azt bizonyítják, hogy Bukarest célja az erdélyi magyarság és Magyarország provokálása. Ilyen esetben az erőtlen kormányzati nyilatkozatok kiadása még a cinkos hallgatásnál is rosszabb.

Elszomorító, hogy az egyre durvább román kormányzati lépések közben az RMDSZ két közismert politikusa, Frunda György szenátor és Bunta Levente székelyudvarhelyi polgármester is az újratemetés ellen ágálók kórusához csatlakozott. Előbbi odáig vetemedett, hogy kétértelmű nyilatkozataival muníciót adott a román sajtónak a székely-magyar írót lejárató cikkekhez.

A Jobbik felháborodva tapasztalta, hogy az erdélyi magyarságot ért újabb jogsértések elleni határozott fellépés helyett a magyar kormány a már jól megszokott (és megbukott) stratégiát követve csak a párbeszéd és a közép-európai együttműködés fontosságáról volt képes beszélni. Jelen helyzetet jól jellemzi, hogy a románok bekérették a magyar nagykövetet, ám a magyar félben hasonló lépés fel sem merült.

A Jobbik felszólítja a magyar kormányt, hogy álljon végre a sarkára és haladéktalanul lépjen fel a nyílt magyarellenes provokációval szemben. Magyarországnak nyilvánvalóvá kell tennie, hogy nem tűri történelmi-irodalmi hősei emlékének meggyalázását!

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Válasz a "Döbbenet! Nyílt levél minden magyarhoz" hírhálós í
  2012-05-29 21:00:17, kedd
 
 
Válasz a "Döbbenet! Nyílt levél minden magyarhoz" hírhálós írásra
Kivételesen bemutatjuk egy nálunk megjelent vélemény keltette gondolatokat.

Tisztelt Hírháló!

Ha lehet, küldjék már el az alábbi kis üzenetet Hompoth Zoltánnak az én megdöbbenésemmel, hogy ilyen kishitűek is vannak még kis hazánkban:
Nem azt akarom mondani e levelemben, hogy most ünnepeljük Kádár Jánost!
De amit Hompoth úr is az írásában összehordott az elvakult magyarellenességében az már mindent íberel. Sajnos ilyenek a mai önmagukat értelmiséginek gondoló írástudók.

Milyen propagandisztikus elvárásból lehet valaki ennyire elfogult, az objektív mértékkel a történelem egyik legjobb magyar társadalmi berendezkedésével szemben? Hogyan lehetséges, hogy annak a kornak egyetlen pozitívumát sem tudta megfogalmazni vak dühében? Erre válaszoljon valamit: I. Mátyás király uralkodásától számított bő ötszáz évben, higgyék el, a KÁDÁR-RENDSZER volt Magyarország második legjobb társadalmi korszaka. Aki tudja, cáfolja! Kérdezem még: akkor Hompoth úr hova sorolja az elmúlt 21 évben azt a sok gazdasági öngyilkosságot elkövető ember halálát, amit az őszerinte jónak megélt rendszerváltozása okozta? Óvatos becslések szerint ez a szám lényegesen magasabb lehet, mint amit Kádár fejére szórnak. Bizony valódi akaratként írom, mert ma sokkal több embert lehetne Magyarország elleni károkozásért elítélni, mint amit a Kádár-rendszer bűneiként felhoznak. Nem védve a Kádár-rendszer bűneit, de azt minden magyar ember elvárná, hogy objektív mércével írjanak a nemzet verejtékén hízó írástudók a társadalmi jelenségekről.

Tisztelettel: Tácsi István-



Más olvasónk válasza a válaszra

Valóban remek volt a Kádár rendszer. Sikeresen megtörte véglegesen a magyar gerincet. A legvídámabb barakk pénzéhes, "egyél, igyál, mulass csak ne politizálj" elprolisodott és szellemileg a béka feneke alá sűllyedt népessége soha nem volt képes Kádár után kirántani magát az erkölcsi mocsából.

A mai apátia, gyávaság, nyak behúzás és általános fertő mind kádárjancsikának köszönhető.

Az ő "örök érdeme" hogy a magyart mint birkát kezelheti a gyarmatosítók cionista hada, hogy alázatosan elfogadja mindenki rabszolga státusát amig egy fél tányér lencsét kap rabtartóitól.

Nem tudom Tácsi elvtárs hány éves, én aki végigéltem a Róthmanó rendszert állítom hogy az kevesebb kárt tett a magyarban mint Kádár mert gyilkolt és akasztott bülbül szavak helyett. Azért volt képes a nép fellázadni 56-ban mert nem volt semmi veszteni valónk! Kádárelvtárs bebiztosította hogy mindenkinek legyen weekend háza, Trabantja, nyugati szemét árúja amit mind foggal körömmel védett mindenki és "áldotta" a jó Jancsi bácsit hogy konzumidiótává nevelte. Azóta a zsigeri anyagiasság és a szellem teljes hiánya jellemző a szerencsétlen magyar népre.



*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KÁDÁR SZOBOR AVATÁSÁNAK MARGÓJÁRa
  2012-05-29 20:59:22, kedd
 
 
KÁDÁR SZOBOR AVATÁSÁNAK MARGÓJÁRA

Könnyeimmel küszködve néztem a tv-ben Kádár János mellszobrának avatását, és az avatáson résztvevő Moldova György megható, szívszorongató produkcióját. A közismerten termékeny (szószátyár és pletyka ízű "műveket" termelő) tollforgatónk szeretettel és gyengéden tapogatta (simogatta) Kádár kobakjának hátsó felét, majd elcsukló szavakkal tudatta a nagyérdeművel, miszerint bízik abban, hogy Kádár neve és tette nem fog a feledés mindent betakaró homályában eltűnni.

Igyekszem mindenkit megelőzve segíteni Moldovának, hogy teljesüljön ez a közhírré tett kívánsága, és az MSZMP egykori főtitkárának, majd első titkárának, végül pedig örökös tiszteletbeli (meghibbant) elnökének a neve és tette ott lebegjen minden magyar ember lelki szemei előtt.

A szubjektivizmus alattomos veszélyét kikerülve, kizárólag a történelmileg 100%-ig hiteles anyagokra támaszkodom, mellőzve a hallomásból vagy rosszindulatból elterjedt kádári sztorikat.

Most pedig Tisztelt Olvasók, minden egyes pont (bekezdés) elolvasása után hunyják be a szemüket, helyezkedjenek kényelembe és bízzák magukat a relaxáció adta zavartalan emlékképek és történések megjelenésére.

1/ Kádár volt az az önkéntes együttműködő (spicli féleség), aki segített az ÁVO-nak Rajk László (barátja és elvtársa) meglepetésszerű letartóztatásának zavartalan végrehajtásában;

2/ Kádár volt Farkas Mihály "partnere" Rajk kihallgatásának lebonyolításában, és a verőlegények "szakszerű" közreműködésével biztosították a hamis vallomás kicsikarást Rajkból;

3/ Kádár részt vett Rajk kivégzésén, a börtön emeleti ablakából szemlélte az udvaron felállított akasztófán Rajk vergődését,- majd kóser szilvapálinkával töltött pohárkáját odakoccintotta Károlyi Márton áv. alezredeséhez és gratulált neki az eredményes munkavégzéséért (K. M. volt Rajk egyik verőlegény-kihallgatója, áv.= államvédelmi,- megjegyzés: B. I.);

4/ Kádár hozta létre az ÁVO helyett az ÁVH-t (Államvédelmi Osztály helyett az Államvédelmi Hivatalt), amely szélesebb (hatósági) jogkörrel rendelkezett. Kádár személyesen igazította el az ÁVH-s csoportok vezetőit, részletes utasítást adván a kulákok megverésének "legjobb' módszeréről;

5/ Kádár állt elsőként Nagy Imre mellé '56-ban, barátjának és elvtársának nevezte a forradalom miniszterelnökét, és a következő nyilatkozata hangzott el november 2-án a Kossuth Rádió hullámhosszán: "Magyar dolgozók, parasztok és értelmiségiek! Népünk dicsőséges felkelése lerázta a nép és az ország nyakáról a Rákosi-uralmat, kivívta a nép szabadságát és az ország függetlenségét, amely nélkül nem lehet szocializmus. Büszkék vagyunk arra, hogy a fegyveres felkelésben, annak vezetésében becsülettel helytálltatok". Ugyanezen a napon - titokban -, a szovjetek budapesti nagykövetségére távozott, cserbenhagyva és elárulva a miniszterelnökét, a kormányt és a magyar népet.

6/ Moszkvában (a Kremlben) Kádár hazaáruló módon egy idegen hatalom szolgálatába állt, a szovjet hadsereg segítségét vette igénybe a törvényes magyar kormány eltávolítására és saját hatalmának kiépítésére. Ezzel a tettével katalizátorává vált a forradalmat és a szabadságharcot leverő (több ezer ember halálában vétkes) szovjet agresszoroknak, valamint az országot (főként Budapestet) érintő rombolásnak (pusztításnak). Kádár a minden árulók atyjának "elkeresztelt" hazaáruló norvég Quislinget is megelőzte a hazaárulás módszerében, "minőségében", mennyiségében, valamint alattomos konspirálásában, és ebbeli elsőbbségét (nagy valószínűséggel) a világon senki sem képes elvenni tőle.

7/ Kádár szóban és írásban büntetlenséget ígért a fegyveres harcban résztvevőknek, valamint Nagy Imrének és munkatársainak. Minden ígéretét megszegte(!) és történelmünk legkegyetlenebb megtorlását irányította: mintegy ezer ember (vér)bírósági ítélet alapján, valamint ítélet nélküli kivégzése szárad a lelkén! Kivégeztette Nagy Imrét, Maléter Pált és számos más vezető beosztású személyt, de még a kiskorú Mansfeld Péter felakasztásától sem riadt vissza. Kb. 200 ezer ember menekült ki az országból! 35-40 ezer embert tartóztattak le és tartottak fogságban rövidebb-hosszabb ideig, százezreket figyeltettek meg. Kiépítették az egész országra kiterjedő besúgó hálózatot, és a nyugati határ teljes hosszában aknamezőket, drótakadályokat, valamint magasles-rendszereket (őrtornyokat) telepítettek. Korlátozták (megnehezítették) az állampolgárok külföldre történő utazását;

8/ Dilettáns gazdasági politikával - Kádár és bűntársai -, anyagi romlásba vitték az ország szekerét. Hatalmas kölcsönöket vetetett fel nyugatról és napjainkig is tartó, több tíz milliárd dollárt kitevő adóssággal terhelték meg az állampolgárokat;

9/ A viszonylag "langyos" életszínvonallal sokan elégedettek voltak (nem tudván, hogy később mekkora árat kell ezért fizetni), miközben (egészségük rovására) túlórákkal, GMK-kal és "fusizással" igyekeztek több jövedelemre szert tenni. Emlékezzünk a krónikus hiánycikkekre, a selejtes árukra, a megrendelt gépjárművek (TRABANT, DACIA- MOSZVICS, SKODA) előlegének "lepengetésére" és az átvétel többéves kivárására, nem tudván, hogy a puritán Kádár a legújabb típusú fekete színű Mercedes gépjárművel hordatta magát. Bandatagjai is zömében Mercedes kocsikban furikáztak, megkülönböztetett (A vagy AA) betűvel (betűkkel) jelölt rendszámokkal ékesítve.

10/ Kádárnak "köszönhető" a Munkásőrség felállítása, mert nem bízott sem a hadseregben, sem a belügyi szervekben, tehát kreált egy "párthadsereget", amely évente alaposan "megvágta" a költségvetést, sőt volt olyan év, amikor az adózóknak többe került, mint a Néphadsereg fenntartása.

11/ Kádárnak köszönhető az is, hogy alapított egy MUNKÁS-PARASZT HATALOMÉRT nevű érdemérmet, amelyet azoknak osztogatták, akik az '56-os forradalom és szabadságharc ellen szavakkal, tettekkel vagy "tollal" felléptek. A kitüntetettek szép summát kaptak, nyugdíj-kiegészítésre jogosultak, gyermekeik pedig felvételi vizsga nélkül ülhettek be a kiválasztott felsőfokú intézmény padsorába. Biszku is megkapta ezt a plecsnit, ott is toporgott egy szál virággal a szoboravatáson, Berecz társaságában, aki az ELLENFORRADALOM TOLLAL ÉS FEGYVERREL c. tömény hazugságokat tartalmazó művével lopta be magát a Moldova által "szentproletárrá" (Sic!) avatott Kádár szívébe.

12/ Kádárnak "köszönhető", hogy Hruscsovnak nemet mondott a hazánkban állomásozó (hazánkat megszálló) kb. 200 ezres szovjet katonai kontingens kivonási szándékára, ennek következtében kb. 35 éven át fizettük a megszállók teljes ellátását (bérköltség, lakás, gáz, villany, víz, élelmiszer, üzemanyag, lakberendezés, iskolák-óvodák fenntartása, kiképzés, gyakorlatok, útiköltségek, stb., stb.). Hruscsov meghálálta Kádár "ellenkezését" és 1964-ben sk. adta át neki a Lenin-rendet, valamint a "Szovjetunió Hőse" aranycsillagot, bár Kádár sem katona (max. katonaszökevény), sem űrhajós nem volt, de ezzel 16 évvel megelőzte Farkas Bertalan űrhajósunkat a szovjet hősök listáján! Ez aranycsillag (a könnyebbség kedvéért, a jelenlegi Ft értéket figyelembe véve, 200 ezer főre, havi 100 ezer HUF-al számolva, 35 éven át ) mintegy 8 ezer 400 milliárd HUF-ba került Kádár dolgozó népének (nem kalkulálva a "járulékos" kiadásokat).

13/ Kádár volt az, aki a parlament és a katonai felső vezetés tudta, illetve hozzájárulásuk nélkül(?) engedélyezte, hogy nukleáris eszközöket hozzanak be hazánkba a szovjetek, atom biztos vezetési pontokat és tárolókat építsenek a Dunántúl egyes területein. Ezzel az önkényes lépésével,- hazánkat a teljes pusztítás veszélyének tette ki, hiszen egy esetleges VSZ-NATO konfrontáció bekövetkeztekor, a NATO erők legelső csapásai a NATO államokhoz legközelebb lévő nukleáris eszközök semlegesítésére (likvidálására) irányultak volna.

Ehhez és egyes előzőekben felvetett kérdésekhez kapcsolható a sokak által nem kedvelt, de ide kívánkozó költő (Faludy György) EGY HELYTARTÓHOZ írt versének néhány (önkényesen) kiemelt versszaka.


Álnok vagy, szkizofrén, provinciális s hazug. Opportunizmusod csigája hány szovjet elvtárs nadrágján mászott fel! Rendszerint nem hiába.
Erős vagy. Néked a hatalom minden, Más nem számít. A szabadság csodaszarvasát űztük négyszáz éve. De ki fut most utána? Te érted el. Szívós vagy. Egy országot toltál át Ázsiába.
Tied a jelen. Agycenzúrázott múltaddal mint vagy? Olykor, esti csendben hallod-e újra, ahogy Rajk barátod nyakcsigolyája reccsen?
Ha altatóval sem tudsz már aludni: Tóth Ilonka sóhaja utolér-e, s Losonczy hörgése, akinek kását töltettél tüdejébe?
Mint víz alatti, elmerült harangok: hintáznak-e hajnal fele agyadnál a tizennyolc esztendős iskolások, kiket felakasztattál?
És a jövő? Aki még el nem gárgyult, az ismeri a kilövőpályákat, miket a ruszkik szerte Dunántúl gyér erdeibe vágtak.
Ha háború jön, rajtunk kezdik. A föld olajfestéke hámlik. Izzó szőre leperzselődik. A Balaton fölforr, gázfelhő lesz belőle, a városok rizsporrá kenődnek szét, halálsugarak csapnak fel az égre, és nem marad se sir, se rom, sem emlék. Más nem lehet a vége.
Mit bánod ezt? Amíg élsz, zsíros torkok csámcsognak körül és ha meghalsz, tested dísz sírba kerül. És hol vannak ők már, akik utat kerestek, hogy nagyhatalmak öngyilkos viszálya közt magunkat békésnek és szabadnak tudjuk egyszer? Nagy Imre így kívánta.
Őt is felakasztattad.
(Toronto, 1981)

Ezek után jogosan felvetődik egy kérdés: mit kellett volna még elkövetnie Kádárnak, hogy bomlott agyú hívei oda tegyék, ahová való: a történelem szemétdombjára! Vajon Moldova komolyan gondolja, hogy Kádár bűneinek sokaságát el lehet takarni azzal az érveléssel, hogy svájci bankban nem volt pénze? Nem is volt szüksége pénzre, mert lényegében mindent ingyen kapott! Minden - a kormányhoz vagy az MSZMP-hez tartozó objektumban -, fenntartott lakosztálya volt! Ha bármire szüksége volt, a titkárság elintézte a beszerzést.

Ezzel be is kellene fejezni ezt a témát, de Moldova ünnepi(?) beszédének néhány gondolatát lehetetlen elhallgatni! Kossuth díjas írónk ugyanis azt fejtegette, hogy: "Magyarország nem méltó Kádár János emlékéhez, és szerinte, mivel azt megtagadta, rászolgál minden jelenlegi és eljövendő nyomorra és megaláztatásra".

Azt gondolom, hogy Moldova ezzel a kijelentésével "elvetette a kockát és/vagy a sulykot", ezért megérdemelné, hogy száműzzék az országból! Mivel a büntető törvénykönyvünkben nincsen ilyen paragrafus, ezért szükséges lenne, hogy az ILLETÉKESEK szigorúan vonják felelősségre, rendeljék el az elmeorvosi vizsgálatát és kezelését, mert sem a Kossuth díja, sem szépszámú irományai nem jogosítják fel arra, hogy tisztátlan gondolatával és nyelvével hazánkra nyomort és megaláztatást kívánjon.

A magam részéről mélységesen elítélem Moldova böfögését, hazám sértegetését, elismerve, hogy Magyarország valóban nem méltó Kádár emlékéhez, mert legjobb lenne mielőbb elfelejteni, hiszen egy szikra nemes, szép, haladó, építő, korszerű dolgot nem tartalmaz, hacsak a legújabban elfogadottá vált (Brezsnyevvel gyakran ismételgetett) egyneműek közti forró csókváltást nem tekintjük annak...

Az emésztés végtermékének sajátos felhasználását emlegető Kádár János Baráti Kör elnökségi tagjának pedig azt ajánlom, hogy kuporogjon Kádár sírja fölé és ott végezze el nyugodt körülmények között a "nagydolgát", mert élő emberekre szerfelett megoldhatatlan lenne számára ilyen művelet végrehajtása. Azt is meg kell jegyeznem, hogy nagyfokú illetlenség erről a témájáról egy szoboravatási ünnepségen szót ejteni, várja meg amíg a kis létszámú tömeg szétoszlik és csend borul a tájra.

Összeállította:
(Prof. Dr. Bokor Imre)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.