Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Mondj nemet Orbánék adathalászatára!
  2012-05-30 22:13:04, szerda
 
  Mondj nemet Orbánék adathalászatára!



Orbán Viktor és kormánya ismét az adófizető állampolgárok pénzéből százmilliókat felemésztő ,,nemzeti konzultációra" készül, amely valójában nem szolgál más célt, mint a közpénzekből finanszírozott kormányzati propagandát, valamint olyan adatbázis elkészítését, amelyben a választók személyi adatait és politikai véleményét összekapcsolják - fogalmaz a Nyilvánosság Klub ügyvivő testületének felhívása.
Jól emlékszünk még Kubatov Gábor fideszes képviselő szavaira, amikor arról beszélt a 2010-es választások előtt, hogy ,,Áttértünk egy online adatbázis-kezelési módra (...) meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Fideszt támogatták...." És emlékezhetünk arra az álkérdésekből és álválaszokból összeállított nemzeti konzultációra is, amikor a kérdőívek jobb felső sarkában vonalkódot helyeztek el, amelynek segítségével minden egyes magyar állampolgárt azonosíthattak aszerint, hogy válaszolt-e, és ha igen, hogyan a kérdőív kérdéseire.



Ez kiválóan alkalmas arra, hogy mindenkinek a neve mellé odakerülhessen a jó- vagy a rossz pont, amely politikai meggyőződése szerint minősíti az állampolgárokat - fogalmaz a Nyilvánosság Klub.

Ám míg eddig az ilyen akciók során - a törvényi rendelkezéseknek megfelelően - a személyi adatok kezelését a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (leánykori nevén Népességnyilvántartó Hivatal) munkatársai végezték, a most elfogadott törvénymódosítás szerint a Hivatal - erre vonatkozó megkeresés esetén - köteles ezeket az adatokat közvetlenül a Miniszterelnökségnek átadni ,,a polgárok személyre szóló tájékoztatása, illetve álláspontjának megkérdezése céljából".

Az Orbán kormány az elmúlt évek során milliárdokat költött arra, hogy kérdőívnek álcázott propagandakiadványokkal árassza el a lakosságot, hogy azután a válaszolók adatai és válaszai követhetetlen úton hasznosuljanak a kormánypártok által felépített ,,online adatbázisokban".

"Felhívjuk mindazok figyelmét, akik nem szeretnének a kormányzati adathalászat együttműködő partnerei lenni, hogy ,,minden polgár, aki a személyiadat- és lakcímnyilvántartás hatálya alá tartozik, jogosult korlátozni a róla nyilvántartott adatok kiadását a személyiségi jogok védelmének biztosítékaként, a személyes adataival való önrendelkezési jogának érvényesítése keretében".

Az adatletiltási kérelem benyújtható személyesen a jegyzőnél vagy az Okmányirodában, postai úton vagy elektronikusan a www.magyarorszag.hu portálon. Aki nem szeretné, hogy személyi adatait és politikai véleményét esetleg egy politikai párt választási adatbázisában rögzítsék, éljen az adatletiltás lehetőségével! - írja felhívásában Nyilvánosság Klub ügyvivő testülete.


http://www.168ora.hu/itthon/felhivas-adatletiltasra-avagy-mondjunk-nem-et-az-adat halaszatra-96915.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Majtényi Orbán kérdőívéről: "Ez a politikai hiszékenység pró
  2012-05-30 22:08:36, szerda
 
  Lehetőség van az adatok letiltására

Majtényi Orbán kérdőívéről: "Ez a politikai hiszékenység próbája"


Majtényi László úgy véli, kicsit gyengeelméjűnek nézi az embereket a kormány. A volt adatvédelmi biztos azt javasolja, az emberek ne küldjék vissza a konzultációs kérdőíveket, és tiltsák le az adataikhoz való hozzáférést, hogy azokat a későbbiekben se direkt marketing, se politikai marketing célokra ne használhassák fel.
Azt javaslom mindenkinek, hogy tiltsa le az adatait, vagy ne küldje vissza az új nemzeti konzultációs kérdőíveket - ezt Majtényi László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt adatvédelmi biztos ezt azoknak is javasolja, akik a mostani kormánnyal rokonszenveznek, mivel a személyes adatokhoz a következő kabinet is hozzáférhet majd.

Hozzátette: ha valaki letiltja az adatait, akkor azokat a későbbiekben sem direkt marketing, sem politikai marketing célokra nem használhatják fel. Majtényi László elmondása szerint három lehetőség van az adatok letiltására. Az önkormányzatok ügyfélszolgálatain kitölthetőek ezek az űrlapok, lehet levelet írni a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának vagy interneten keresztül, a Magyarország.hu-n is letilthatjuk - magyarázta. A volt ombudsman közölte: ő már réges-rég letiltotta magát, adatvédelmi tudatosságból. A kérdőívvel kapcsolatban azt mondta: az a politikai hiszékenység próbája. Majtényi László úgy véli, kicsit gyengeelméjűnek nézik az embereket, hiszen a kérdések között szerepel olyan is, amely arról szól, hogy ,,akarják-e, hogy a nagyvállalatok fizessenek jelentős közterheket vagy ezeket is a lakosság állja". (Az teljes interjút videón megnézheti itt.)

Giró-Szász: Semmilyen adathalászatról nincs szó

Név és cím nélkül is visszaküldhetik az új nemzeti konzultációs kérdőívét azok, akik nem akarják megadni személyes adataikat - mondta a kormányszóvivő a Klubrádióban. Giró-Szász András a Reggeli gyorsban elmondta, a véleménytől külön kezelik a megküldött adatokat, amit az adatfeldolgozón kívül másnak nem továbbítanak, tehát semmilyen adathalászatról nincs szó. Aki részt akar venni nemzeti konzultáció további állomásain, annak egy beleegyező nyilatkozatot is alá kell írni és vissza kell küldeni. A kormányszóvivő azt is elmondta, nagyságrendileg egymilliárd forintba kerül majd a levelezés. Felhívta a figyelmet, hogy az ellenzéki pártok is arra szólították fel híveiket, hogy mondják el érdemben a véleményüket. Az újabb konzultációban főként gazdasági kérdésekről, a munkahelyteremtésről kérdezik az embereket.

Giró-Szász András azzal indokolta az újabb levelezést, hogy a korábbi konzultáció előtt a kormánynak volt egy határozott álláspontja a gyermekek után járó szavazati jogról a konzultáció után azonban revideálták álláspontjukat, mert az emberek nem akarták és ez a visszaküldött válaszokból derült ki - mondta. Azt is elmondta a szóvivő, hogy a válaszok nem lesznek kutathatóak. A válaszokat a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala értékeli ki. A kérdőívek lényege, hogy a legfontosabb döntési irányaival kapcsolatosan kapjon visszajelzést arra, hogy mit akarnak az állampolgárok - tette hozzá.

"Ne küldjenek vissza semmit az emberek"

Majtényi László volt adatvédelmi biztos a Klubrádióban korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy ne küldjenek vissza semmit az emberek, a Nyilvánosság Klub pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az adatok letilthatók az interneten vagy önkormányzatnál. A Vegyipari Dolgozók Szakszervezete ezúttal is gyűjti a kérdőíveket, hogy papírszemétként váltsa be és a pénzen rászorulókat támogasson.


http://www.168ora.hu/itthon/egymilliardbol-levelezik-onnel-a-kormany-96911.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Búcsú a Nabucco-tól
  2012-05-30 22:02:46, szerda
 
  Búcsú a Nabucco-tól
2012. május 29. 10:48:23

Lassan - az EU vezetőit kivéve - a világpolitika valamennyi véleményformáló szereplője egyetért abban, hogy az Európai Uniónak vége. Az EU-t már csak a tehetetlenség viszi előre, vezetőinek valójában semmiféle elképzelésük nincs a jövőt illetően.

Ahogy a megszorítás, a pénzügyi szigor ésszerűtlen erőltetése megbukott, úgy fog megbukni a most jelszóként hangoztatott gazdaságélénkítés is. Ugyan, mit élénkíthetne az EU, amikor az erre szánt projektjei sorra enyésznek el a semmibe, mint a szépreményű Galileo-program, vagy most a Nabucco.

Londonból érkező hírek szerint ugyanis a Kaszpi-tenger térségéből és a közép-ázsiai körzetből kiinduló, Oroszországot megkerülő vezeték projektje, amelyet égre-földre támogatott az Európai Unió az orosz függőségtől való menekülés reményeként, már június végén megszűnik, miután a halálra ítélt projektből sorra távoznak az energetikai magáncégek.

Hiába volt az uniós sikerkommunikáció, a szoclib magyar kormány kétbalkezes igyekezete, hogy hol meneküljön belőle, hol az élére álljon, a Nabucco nagyszabású terve még kivitelezése előtt elvetélt.

Nem ejtünk könnyet a Nabucco-ért (ami jellemző módon nevét annak köszönheti, hogy az EU energetikai miniszterei éppen ezt az operát nézték meg azon a napon, amikor a projektről döntöttek), inkább hálásak vagyunk neki, amiért nagy szerepe volt abban, hogy Kóka és Gyurcsány, e két kétbalkezes energetika-látnok a politikai sírban végezze.

A Nabucco halálát a szakemberek szerint a cseppfolyósított gáz egyre szélesebb körű felhasználása, valamint az a tény okozta, hogy a rossz gazdasági körülmények között egyre inkább megéri a tőzeggáz kitermelése.

Jellemző, hogy sem az Európai Bizottságnak (amely még pénteken is kiállt a teljes terv megvalósítása mellett), sem magának a Nabucco-konzorciumnak nincs pontos képe arról, hogy a projektbe bevont magánvállalatok úgy menekülnek e kétes befektetéstől, mint a patkányok a süllyedő hajóról.

Erre utal az áprilisi közjáték is, amikor Orbán Viktor, a European Policy Centre rendezvényén újságíró kérdésére közölte: ,,a Mol elhagyja a teljes projektet". Az Európai Bizottság csak a választ közlő újságcikkből értesült a magyar óriásvállalat döntéséről. Képzelhetjük, milyen állapotok uralkodnak Barrosoéknál.

Ugyanakkor ebből a kis közjátékból az is kiderül, hogy a Fidesz-kormány legalább olyan kétbalkezes módon kezeli a kérdést, mint elődje. A Mol kiválása kapcsán ugyanis Orbán Viktor nem győzte hangsúlyozni: ,,a Nabucco fontos projekt marad Magyarország számára, hiszen ez is hozzájárul ahhoz a gazdaságstratégiai törekvéshez, mely szerint csökkenteni kell az egyoldalú energiafüggőséget Oroszországtól." Majd ezt követően az oroszok által építendő Déli Áramlat mellett tette le a voksát, mondván, hazánk érdeke, hogy érintse a területét a Déli Áramlat, amely ügyében "az oroszok egyre aktívabbaknak tűnnek".

A Nabucco bukása megkönnyíti Orbán Viktor dolgát, nem kell ,,kettős" politikát folytatnia, mint tették azt elődei is, ugyanakkor - az uniós stratégiai éleslátás eredményeként - hazánk és az EU most jóval kiszolgáltatottabb lett Oroszországnak, mint volt korábban.

A Nabucco-saga ismét csak jó példa arra, hogy amennyiben szeretnénk gazdaságilag talpra állni, és végre saját érdekeinkért harcolni, mielőbb faképnél kell hagynunk az Európai Unió vihargyorsasággal süllyedő hajóját.

Ordosz műhely

barikad.hu



Forrás: Ordosz Műhely

http://nemenyi.net/default.asp?SID=2&Cal=&AID=0&Direkt=100341
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fordítva sült el a zsidó hiszti: egyre többen olvasnak Nyirő
  2012-05-30 21:59:59, szerda
 
  2012-05-30. 13:25
Fordítva sült el a zsidó hiszti: egyre többen olvasnak Nyirőt

A Nyirő József újratemetésével kapcsolatos híreknek és az alaptantervbe kerülésével kapcsolatos vitának egy látható eredménye már van: a könyvei iránt igencsak megugrott az érdeklődés.
Az egyik legnagyobb magyar könyveshálózat tájékoztatása szerint január óta folyamatosan nő a Nyirő József-kötetek népszerűsége, áprilisról májusra pedig megnégyszereződött a boltokban kapható összesen 11 könyv eladási aránya. Az erdélyi író köteteinek gondozója, a Lazi Kiadó szintén arról számolt be, hogy erős növekedést tapasztalnak a Nyirő-kötetek forgalmában, ám pontos adataik egyelőre nincsenek. Leginkább az Uz Bence című regény volt eddig is népszerű, most is ennek az eladási aránya ugrott meg a legjobban.
A Központi Antikváriumban szintén érezhetően megnőtt az érdeklődés a székely apostol könyvei iránt, a bolt ki is alakított egy önálló Nyirő-kirakatot. Az Írók Boltja ugyanakkor nem tapasztalt változást az író köteteinek forgalmában.
(Hír24 nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/96756/#ixzz1wNvofU62
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem csak a rendteremtés maradt el, a többi ígéretét sem tart
  2012-05-30 21:58:25, szerda
 
  Nem csak a rendteremtés maradt el, a többi ígéretét sem tartotta be a kormány
2012. május 30. 07:39:37

Ebben felülműlhatatlanok


Egyelőre adós maradt a kormány a két évvel ezelőtt kitűzött fő gazdasági célok megvalósításával. Az államadósság a magánnyugdíjvagyon államosítása ellenére ugyanott áll, ahol a kormányváltás után volt. A két évvel ezelőtt ígért lendületes gazdasági növekedés helyett recesszió közelében van a gazdaság, a munkanélküliség növekedett.

Bár a két évvel ezelőtt felállt kormány nagyratörő terveket tűzött ki maga elé, a legfontosabb gazdasági mutatók alapján ezekből időarányosan semmit nem tudott teljesíteni. A kormány elsősorban az európai adósságválság miatt valóban rossz külföldi gazdasági környezettel magyarázza a bizonyítványát, de nyilvánvaló, hogy az eddigi kudarcban a gazdaságpolitikai lépések is jócskán benne voltak.

Az államadósság-csökkentésnek gátat szabó forintgyengülés ugyan nagyrészt az európai válságnak az eredménye, de a végtörlesztés és a gazdaságpolitika kritikáját is jelentő leminősítés is szerepet játszott benne. A látványos foglalkoztatásbővüléshez többek között beruházásokra lenne szükség, ám a cégek a kiszámíthatatlan szabályozói környezetre hivatkozva vonakodnak fejlesztéseket indítani. A gazdasági fejlődéshez szükséges hitelezés pedig takaréklángon van, miután a bankok több pofont is kaptak a kormánytól, kezdve a bankadóval, majd a végtörlesztéssel, most pedig a sárgacsekk-adóval.

1-0: Államadósság

Orbán Viktor a választások előtt őt szíven ütő államadósság ellen hirdetett háborút 2010 közepén. Néhány hónappal később, 2010 novemberében közölte, a kormány megállítja az államadósság növekedését, és hosszú távon 3 százalék alatt tartja a hiányt, vagyis kiszabadítja az országot az adósságcsapdából. A miniszterelnök akkor azt mondta, a cél, hogy 2014-2015-re 70 százalék alá csökkenjen a GDP-hez mért államadósságot az akkori 80 százalékról. A kormányfő tavaly szeptember elején azt ígérte, hogy az akkori 79-ről 73 százalékra fog csökkenni az államadósság az év végére. Az adósság azonban nemhogy csökkent, hanem 80,3 százalékra nőtt.

Azóta valamivel csökkent a adósságráta, GDP-arányos államadósság az első negyedév végén 79 százalékos volt, de ez még mindig messze elmarad a kormány korábban kitűzött céljától. Az adósság csökkentésének terve részben a forint gyengülése miatt nem jött össze. Az államadósság csaknem fele devizában, főként euróban, kis részben dollárban és jenben van jegyezve, ezért ha az árfolyam gyengül 2 százalékot, akkor a GDP-arányos államadósság automatikusan 1 százalékponttal megemelkedik. Az áttörés elmaradása azért is kínos a kormány számára, mert az államosított magánnyugdíj-pénztári vagyon fele erre ment el. (A kormány többször is ígéretet tett arra, hogy a teljes vagyont erre fogják fordítani, de végül nem így tett.)

2-0: GDP

A kormányváltás után a vezető politikusok számtalanszor jelezték, hogy a növekedésre tesznek fel mindent. Matolcsy akkor még nagyon-nagyon optimista volt: 2010 szeptemberében azt nyilatkozta, 2013-ra, 2014-re elérhető a 7 százalékos gazdasági növekedés Magyarországon.

Később, a Széll Kálmán-terven alapuló, Brüsszelnek tavaly tavasszal elküldött konvergenciaprogramban szereplő konzervatív előrejelzés 2011-re 3,1, jövőre 3 százalékos növekedést jósolt, majd 2013 és 2015 között 3,2-3,5 százalékos bővüléssel számolt. A tervezetben szereplő bátrabb, dinamikus gazdasági pálya még ennél is optimistább.

A lendületes fejlődés azonban elmaradt. 2012 első negyedében kapta az egyik legnagyobb pofont a kormány, amelynek hatalomra kerülése óta még egyszer sem fordult elő, hogy éves összehasonlításban visszaesést mutatott volna a negyedéves magyarországi GDP-adat, 2010 első negyedéve után most ez történt.

A kiigazított gazdasági teljesítmény az év első negyedében 1,3 százalékkal esett vissza, ami lényegesen rosszabb képet tükröz, mint amire az elemzők többsége számított, a piaci konszenzus ugyanis 0,4-0,5 százalékos hanyatlás volt. A kormány a gyenge teljesítmény ellenére továbbra is növekedést, 0,5 százalékos bővülést vár a piaccal és a több nemzetközi szervezettel ellentétben. A Nemzetközi Valutaalap ugyanis 0,3, az MNB 0,1 százalékos növekedésre számít, míg a Reuters-konszenzus 0,5, az Európai Bizottság 0,1, az OECD pedig 1,5 százalékos süllyedést valószínűsít.

3-0: Munkanélküliség, foglalkoztatottság

A GDP-célok mellett a munkaerőpiacon sem ért el látványos áttörést a kormány, amely az országgyűlési választások óta többször jelezte, hogy az 55 százalékos foglalkoztatottsági szintet 65 százalékra, később pedig még tovább kell növelni. A kormány tíz év alatt szeretne egymillió munkahelyet teremteni, hogy az aktívaknak legyen is hol elhelyezkedniük. Több kormánypárti politikus pedig azt nyilatkozta, ebből 400 ezer munkahely már ebben a kormányzati ciklusban létrejöhet.

Elsősorban a közfoglalkoztatás rendszerének átalakításával ugyan nőtt a foglalkoztatottak száma, ám időarányosan nézve bőven elmarad a kitűzött céloktól a kormány. A KSH adatai szerint 2010 májusát követő három hónapban a foglalkoztatottsági ráta 55,5 százalékos volt, 2012 első negyedévében pedig mindössze 0,2 százalékponttal volt több. A másik fontos mutató, a munkanélküliségi ráta azonban keserves képest fest: a választások körül 11 százalékos volt, az idei év első negyedében pedig már 11,7 százalékra emelkedett.

A kormány a nyilvánosság előtt nem vállalja a kudarcot, de a negatív trenddel feltehetően a miniszterelnök is tisztában van. A Fidesz év eleji - Egerbe kihelyezett - frakcióülésén jelen lévő képviselők azt mondták: a miniszterelnök szerint, ha nem nő a gazdaság Magyarországon 2012-ben, várakozása szerint nemhogy nem hoz létre a piac új munkahelyeket, még a meglévőket sem őrzi meg. Így viszont szerinte egyre nehezebb lesz elérni azt, amit a Fidesz 2010-ben vállalt, azaz 10 év alatt egymillió munkahely megteremtését. Az idei költségvetéshez készült gazdasági kitekintés már Orbán zárt ajtók mögötti várakozásaihoz áll közelebb, mert csak annyit vállal, hogy 2015-ig a munkanélküliségi ráta folyamatos csökkenésére számít a kormány, konkrét számokat azonban nem tartalmaz.

(Origó nyomán)

Forrás: kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=100369
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrányba fulladt a hajdúsámsoni közgyűlés - átadták a Hit G
  2012-05-30 21:53:30, szerda
 
  Botrányba fulladt a hajdúsámsoni közgyűlés - átadták a Hit Gyülekezetének az iskolát - exkluzív vágatlan videóval

2012. május 30. - 20:01

A Hit Gyülekezete működtetheti a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményt; a Hajdú-Bihar megyei település képviselő-testülete erről határozott szerdai ülésén.

A döntés után Hamza Gábor független polgármesternek fel kellett függesztenie a testületi ülést, mert több jelen lévő szülő hangosan kifakadt. "Szégyelljék magukat!"; "A lelküket adták el a pénzért" - kiabálták az előterjesztést megszavazó képviselőknek.

A Hit Gyülekezetének képviselője kijelentette: az iskola működtetését társadalmi szolgálatnak tekintik, amelyet a semlegesség jellemez, vagyis bárki a saját hite szerinti hitoktatást veheti igénybe, legyen református, katolikus, vagy más vallású.

Az ülés elején Hamza Gábor ismertette: törvényi szabályozás alapján 2012. január elsejétől az iskolát át kell adni az államnak, de lehetőség van arra, hogy akár egyházi, akár önkormányzati fenntartásban működtessék. Utóbbit az önkormányzat anyagi helyzete nem teszi lehetővé, ezért a képviselő-testület megvizsgálta, miként járnának jobban, hogyan biztosíthatnák a település egyetlen iskolájának további magas színvonalú működtetését.

A polgármester elmondta, hogy miután az egyik egyház jelentkezett az iskolára, valamennyi egyházat megkeresték a településen, de egyik sem kívánta átvenni az üzemeltetést. Az elsőként jelentkező Baptista Szeretetszolgálat visszalépett, ezáltal egyedül a Hit Gyülekezete pályázott az oktatási intézmény üzemeltetésére, s erről kellett döntenie szerdán a testületnek.

Máthé Attila Gyula, az önkormányzatban kisebbségben lévő Fidesz frakcióvezetője már korábban, és a képviselő-testületi ülésen is jelezte: kezdeményezésükre 1600-an, köztük 618 szülő írták alá azt a nyilatkozatot, hogy továbbra is önkormányzati, vagy állami fenntartásban működjön az iskola.

László Vilmos (Fidesz) - hajdúsámsoni képviselő, aki egy másik település egyházi iskolájának igazgatója - kifogásolta, hogy az önkormányzat nem rendelkezik a környező települések iskoláinak befogadó nyilatkozatával, így nincs biztosítva annak a 224 diáknak az elhelyezése, akiknek a szülei nem kívánják egyházi iskolába járatni a gyereküket.

Hamza Gábor megnyugtatta a képviselőket és a szülőket, hogy egyetlen gyermeket sem kell a változás miatt elvinni az iskolából, az a továbbiakban is magas szakmai színvonalon, a művészeti oktatást is megtartva működik tovább, amelyet az önkormányzat ellenőriz.

Tóth János alpolgármester a vitában elmondta: a Szatmári úti iskola épületéből a gyerekeket a központi épületbe helyezik át, s a megüresedő helyen bölcsődét alakítanak ki, amelyre 157 millió forintot nyert pályázaton az önkormányzat.

A heves szóváltásokkal kísért vita után a képviselők 7 igen, 4 nem és 1 tartózkodó szavazattal úgy döntöttek, hogy szeptembertől öt éven át a Hit Gyülekezete üzemeltetheti Hajdúsámson általános iskoláját.

Alábbi videónkon a szavazás és az azt követő botrányos jelenetek 9:35-től. Az óvoda át nem adását még dörgő taps kíséri (8:10), de aztán jön a feketeleves. Egyetlen szavazaton múlt az iskola sorsa... A vérmesebb jelenlévők kifakadnak, a szülők egy része sírással küszködik, a sajátos demokrácia-felfogású és nagyon független polgármester felkiált: "Maga meg főleg ne szóljon bele, mert pedagógus!" - a háttérben a Hit Gyülekezete három képviselője elégedetten mosolyogva társalog.

http://www.youtube.com/watch?v=SzC3kzLnjNQ&feature=player_embedded


http://szebbjovo.hu/hirek/botranyba-fulladt-hajdusamsoni-koezgyules-atadtak-hit-g yuelekezetenek-az-iskolat-exkluziv-vaga

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Ángyán borsodi jelentése: kiskapu, rés a falon, bűncselekmén
  2012-05-30 21:39:10, szerda
 
  2012-05-30. 08:08
Ángyán borsodi jelentése: kiskapu, rés a falon, bűncselekmény gyanúja

Elkészült a jelentése a borsodi mezőségi földek bérbeadásának anomáliáiról, ám mielőtt nyilvánosságra hozná, szokásához híven előbb a ,,nagyfiúknak" és kormánypárti frakciótársainak juttatja el az abban foglaltakat - mondta tegnap a Népszabadságnak Ángyán József fideszes képviselő, aki a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának tagjaként betekintett a sokat vitatott pályázati iratokba. A volt államtitkár, ahogy egy mezőcsáti fórumon fogalmazott: mélyfúrást végzett, és döbbenetes eredményre jutott.

Most elkészült, nagyjából harmincoldalas tanulmányában szavai szerint kitér arra, ki rendelte el a Bükki Nemzeti Park mezőségi földjeire kiírt, s szempontrendszerében a helyi gazdákkal előzetesen egyeztetett első pályázat visszavonását, s miként született meg a második kiírás, amelynek alapján a meghirdetett földterület felén három pályázó osztozott, egyenként négy-ötszáz hektáros birtoktesteket elnyerve.
- Miután Budai Gyula (elszámoltatási kormánybiztos, a Magosz szövetségi igazgatója, aki a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkáraként épp Ángyán helyére került. - a szerk.) korábban megtiltotta, hogy a nemzeti parknál lévő anyagot Budapestre küldjék, s azt mondta, ha akarom, Egerben megnézhetem azokat, nagyjából egy hónappal ezelőtt a helyszínen vizsgáltam meg a dél-borsodi földekre beadott pályázatokat. A legszembetűnőbb, s a visszaélésekre leginkább okot adó hiányosság - miként azt az elemzésemben is leírtam - az, hogy a 380 pontos bírálati rendszerben 150 pontot ér az úgynevezett gazdálkodási terv, amelyre azonban nem dolgoztak ki semmilyen bírálati szempontot. Mintha direkt hagyták volna nyitva ezt a kiskaput, ezt a ,,rést a falon", hisz így kedvükre hirdethettek nyertest - mondta Ángyán.
Hozzátette: a pályázat minden más elemére létezett egy besorolási szisztéma, csak erre az egyre nem. Így fordulhatott elő, hogy egy adott földblokkra beadott két pályázatban, amelyeknél furcsamód a gazdasági terv gyakorlatilag szó szerint megegyezett, az egyik - később nyertes - pályázó ugyanarra a szövegre 120 pontot, míg a másik mindössze 60-at kapott. Ráadásul a ,,vesztes" pályázat szerzője évtizedek óta ebben az ágazatban tevékenykedő elismert szakember, miközben a nyertes - legalábbis végzettsége és eddigi tevékenysége szerint - még csak nem is konyít a gazdálkodáshoz.
- Bűncselekmény gyanúja is felvetődik, hisz a szövegegyezés akár csalásra is utalhat - mondta Ángyán József, aki jelentésében konkrét javaslatot tesz a hasonló visszaélések elkerülésére. Azt kéri, hogy a földbérleti szerződéskötéseket azonnal állítsák le, a már aláírtakat vizsgálják felül, dolgozzanak ki új, tisztességes, átlátható pályázati rendszert, s a hátralévő földbérleti pályázatokat már ennek szellemében hirdessék meg.
(Nol nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/96739/#ixzz1wNqbmwjE
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi háborút viselhetünk ellenetek, ti nem tiltakozhattok elle
  2012-05-30 21:34:52, szerda
 
  Mi háborút viselhetünk ellenetek, ti nem tiltakozhattok ellene - üzeni a Mazsihisz

2012. május 29. 15:56
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

zsinagoga.jpgMi háborút viselhetünk ellenetek, ti nem tiltakozhattok ellene, üzeni a Mazsihisz honlapja, felháborodva, hogy a Duna Televízióban Jelenczki István ,,Háború a nemzet ellen" című ,,gyűlölködő", ,,kirekesztő" dokumentumfilmjét sugározzák, amely ellen pedig ,,tiltakoznia kellene" úgyszólván mindenkinek, Magyarország Külügyminisztériumától kezdve a Magyar Tudományos Akadémián át egészen az ,,összes itthoni keresztény egyház"-ig, követelve adásának ,,azonnali beszüntetés"-ét.

2012. május 22-én került fel honlapjukra Fekete György (saját aláírása szerint mentálpedagógus és történelemtanár) tiltakozása ,,Egy film ellen" címmel, hiszen az egyenesen ,,közártalmas", mert sérti nemzetközi egyezményeinket, tabuknak tekint dogmákat (mint a finnugor származáselméletet) és főként, amiért ,,egy hangot se ejt a vészkorszakról vagy az antiszemitizmusról, mintha a legyilkolt 600 ezer hazai zsidó, illetve zsidónak minősített ember nem magyar lett volna": szerinte a film összes megszólalója ,,szamárságok"-at hirdető ,,gyűlölködő", ,,kirekesztő", így ,,rendkívüli mértékben rongálja nemzetünk lelki egészségét", ,,súlyos mentálhigiénés károkat" okoz, majd végül szó szerint így zárja opusát:

,,Hogy ne feledjem, vállalom, e gonosz film üzenete szerint haza- és felségárulás bűnébe estem, ugyanis egyrészt - követve Petőfi Sándor, Táncsics Mihály, Ady Endre és József Attila szellemiségét - semmilyen királyt vagy királyi jogkörökkel felruházott kormányzót nem kívánok Magyarország élén látni, másrészt a szentkorona kifejezést kisbetűvel és egy szóba vonva írom, ezzel is jelezve, úgynevezett szakralitását fetisizmusnak, magyarán: bálványimádásnak tekintem."

Válaszul nem követeljük, csak kérjük, hogy ha ennyire elviselhetetlen nekik bármiért is bármelyik magyar közszolgálati médium bármelyik műsora, ne nézzék (ahogyan mi is ezt tesszük az övékéivel), továbbá, ha fetisizmusnak, bálványimádásának tartják Szent Koronánkhoz való viszonyulásunkat, csak saját idoljaik kultuszával foglalkozzanak, egyáltalán, ne minősítsenek bennünket, eltartóikat, akik nem viselnek háborút senki ellen, mert csupán békében akarnak élni a saját hazájukban.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=54190
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahol eltemethették Nyirőt: Franco országa mint az antik és k
  2012-05-30 21:29:27, szerda
 
  2012-05-30. 16:48
Ahol eltemethették Nyirőt: Franco országa mint az antik és keresztény tradíció egyik utolsó örököse Európában


Visszataszító az a politikai cirkusz, ami a ,,mainstream", politikailag korrekt kozmopolita közéleti és médiareprezentánsok főszereplésével nagy hazánkfia, Nyirő József újratemetésének kegyeleti aktusa körül zajlik. A baloldali szocialisták és neoliberálisok hiénakórusa egyfolytában azzal kürtöli-üvölti tele a fél világot, hogy a ,,székely apostolt", a magyar irodalomtörténet kiválóságát ,,háborús bűnös fasisztaként" nem illeti meg a gyászszertartás által lerótt végtisztesség, szülőföldjén, az általa imádott erdélyi Székelyudvarhelyen. Az említett körök ,,Horthy és a kormányzó nevével fémjelzett korszak, illetve annak meghatározó közszereplői rehabilitálásáról" jajveszékelnek, noha egyáltalán nem értjük, hogy amennyiben ez végre megtörténne, az miért is lenne maga az infernális végítélet megszólaló vészharsonájának első luciferi fanfárja. Legalábbis a többségi nemzet szempontjából.
Elöljáróban szögezzük le, hogy a végtisztesség kegyeleti aktusa az európai antik és keresztény gyökerű civilizációban minden elhunyt embert megillet, bármely nemzet fia is volt, s bármely politikai irányzathoz vagy vallási közösséghez tartozott is életében. Minthogy a kettős mérce alkalmazásának bevett baloldali gyakorlata elfogadhatatlan számunkra, véleményünk szerint a bolsevik ,,ateista vallásalapító" totemet, a múmiává átlényegült Vlagyimir Iljics Uljanov bálványpreparátumát is legfőbb ideje lenne már a Kreml fala tövében állított mauzóleumából kiemelni, s egy méltó temetési szertartás celebrálásával örök nyugalomra helyezni.
Az európai irodalom első fennmaradt, Kr.e. 750 táján keletkezett alkotásában, Homérosz Íliászában, miután a legrettenthetetlenebb akháj-görög hős, Akhilleusz párviadalban legyőzte a trójaiak első számú harcosát, Hektórt, ellenfele holttestét harci szekere után kötötte, s háromszor végigvonszolta Trója falai körül 8 napon át meggyalázva úgy, hogy eközben kegyetlen vérengzést vitt végbe a trójaiak soraiban. Végül az istenek határozott parancsának engedve a kilencedik napon kiadta a holttestet az elébe járuló gyászoló apának, Priamosz trójai királynak. Így az eposz kölcsönös kiengesztelődéssel zárul: a vérszomjas bosszúvágyat Akhilleuszban legyőzi az emberiesség, s Hektór temetési ünnepségére 12 napos fegyverszünetet rendel el. A kegyelet megtagadását, a holttest meggyalázását a hellén felfogás a történeti kortól fogva írott forrásokkal bizonyíthatóan, mindig bűnnek, az istenek által szabott világrend elleni véteknek tekintette. Szophoklész Antigoné című tragédiájában Thébai új királya, Kreón megtiltja a címszereplő főhős testvérpárjai egyikének, Polüneikésznek az eltemetését, mondván, hogy az a polgárháborúban idegen hadak segítségével támadt szülővárosára és testvérére, Eteoklészre, akit viszont állami dísztemetés illet meg. (A két fivér egymás keze által esett el a döntő ütközetben.) Antigoné az istenek által szabott, örökérvényű morális törvénynek engedelmeskedve - amely 2500 évvel ezelőtt és ma is felülír mindenféle államilag kodifikált alkotmányt és jogszabályt, még abban az esetben is, ha a leviatán szörnyállam hatóságai teljesítésük esetén jogerősen bűnözőnek nyilvánítják az embert és börtönbe csukják érte - megadja szeretett bátyjának a végtisztességet. Kreón halálra ítéli Antigonét az általa alkotott törvény megszegése, mi több cselekedete következményeinek bátor és öntudatos vállalása miatt. Az istenek bosszúja azonban lesújt a magát mindenhatónak képzelő zsarnokra: családi tragédiák folyományaként lelkileg összeroppan, és embertelen rendelete visszavonására kényszerül. (Eretnek feltételezésünk szerint korántsem lehet a véletlen műve, hogy manapság az Antigoné nemigen tartozik a gyakran játszott színdarabok közé, hiszen ellenkező esetben az európai polgárok sokaságának vészesen merész aktualizáló képzettársításai támadhatnának, amelyek egyhamar feloldozhatnának milliókat a gondolkodásukra erőltetett mentális kényszerzubbony polkrrekten erős szorítása alól. Kiváltképp érdekes és borítékolhatóan bombasztikus kasszasiker volna egy modernizált Antigoné-színrevitel a Nemzeti Színházban, de ennek Alföldi Róbert direktorsága alatt nagyjából annyi a valószínűsége, mint annak, hogy a magyarországi ,,igazságszolgáltatás" ne alkalmazzon kettős mércét az emlékműrongálások ügyében, miáltal a választott nép soraiból kikerülő bűnelkövetők nem kerülhetnek előzetesbe, miként az ótestamentumi időkben a bölcs és legendás gazdagságú Dárius perzsa király parancsára ama nevezetes zsidó Dániel az oroszlánok barlangjába.)
Kétségtelen, hogy a középkorban létezett az a felfogás is, miszerint az öngyilkost és a megátalkodott, meg nem tért bűnözőt nem szabad eltemetni a temető megszentelt földjében (olaszul a temető szó jelentése: campo santo). Az ilyen csak a temető árkába, vagy valamilyen más, megvetett helyre kerülhetett. Nota bene: a Nürnbergben kivégzett ,,háborús bűnösöket" sem volt szabad eltemetni, illetve senkit, akiket az 1945 óta létező világrend és neoliberális ideológia atyamesterei és főinkvizítorai annak nyilvánítanak. Így Nyirő Józsefet sem. Az már megint egy érdekes históriai és jogtörténeti kuriózuma a nürnbergi vésztörvényszék működésének, hogy a politikai bosszúra rekrutálódott grémium a háború indítását bűncselekménynek nyilvánította. Egészen pontosan azok a politikai és katonai vezetők minősülnek ,,háborús bűnösöknek", akiket 1945 győztesei - napjainkig alkalmazva ezt a képtelen eljárást - annak deklarálnak, illetve ekként bélyegeznek meg. Nos, ezen koncepció alapján a világtörténelem szinte valamennyi uralkodóját és hadvezérét ,,háborús bűnössé" lehetne utólag nyilvánítani visszamenőleges hatállyal, hiszen a lényeget tekintve tökéletesen mindegy, hogy egy 1946-ban alkotott ,,jogszabály" hatályát alkalmazzák 1939-es történések állítólagos vétkeseinek elítélésekor, vagy az időbeli terminust újabb évtizedekkel, illetve századokkal hosszabbítják meg visszafelé haladva a történelemben.

Az 1945-ös világrend kényurainak vesztére, épp a Caudillóval, Spanyolország vezetőjével nem tehették ezt meg, hiszen Franco nem vett részt - a nemzetiszocialista Németországgal és a fasiszta Olaszországgal, illetve annak vezéreivel ápolt baráti kapcsolatai ellenére sem - a második világháborúban, s minthogy ráadásként még semleges ország is volt, 1945 után nagy számban fogadott be olyan politikai menekülteket, akikre hazájukban a hatalom új urai részéről a biztos tortúra és halál, jobb esetben az évtizedes börtönbüntetés gyötrelmei vártak. Minthogy a székely írófejedelem a Horthy-korszakban és a nyilaskeresztes-hungarista kormányzat időszakában politikai szerepet is vállalt, 1945-ben nem maradt más választása, mint elhagyni hazáját, amennyiben nem kívánta a vörös hóhérok ácsolta bitón végezni életét. 1945 és 1950 között Németország nyugati szövetségesek által megszállt részén, Bajorországban élt, majd miután a később saját elvtársai által kivégeztetett Rajk László belügyminiszter sikertelenül kérte a Szövetséges Ellenőrző Bizottságtól háborús bűnösként való kiadatását, a biztonság kedvéért a katolikus és antikommunista Franco tábornok Spanyolországába költözött. Madrid mellett, Escorialban telepedett le, abban a nevezetes kisvároskában, ahol a spanyol aranykor évszázadában II. Fülöp egy világbirodalom uralkodójához méltó királyi rezidenciát és kolostort építtetett Juan de Toledo és Juan de Herrera építészek tervei alapján 1563 és 1584 között. Nyirőt a kasztíliai táj és az ott élő emberek sok tekintetben a szülőhazára, Erdélyre emlékeztették. A helybéliek nagy tisztelettel Don Josénak szólították, s ő is második hazájának tekintette Escorialt, hiszen az ottaniak és az erdélyiek gondolkodásmódja, népi kultúrkincse és emberi tisztessége között oly sok volt a rokon vonás.
Nyirő fő gondja azonban kényszerű száműzetésében is a magyarság, illetve azon belül elsősorban a székelység jövőjének alakulása volt. Mélységes aggodalommal töltötte el a trianoni határok visszaállítása, 3 millió magyar nemzettestvérének idegen uralom alá vettetése, és elkeseredetten figyelte, miként terjed a bolsevizmus pusztító pestise Magyarországon. Azonban azt is az elsők között ismerte fel, hogy míg a ,,mi kommunistáink" nemzetidegen internacionalisták, s teljesen közömbösek a Kárpát-medencei magyarság léte, sorsa, fennmaradása iránt, addig az ,,ő kommunistáik" megrögzött ultranacionalisták. Tenni akarását azonban e körülmény csak fokozta. Franco államában lehetősége volt arra, hogy a Spanyol Nemzeti Rádió magyar nyelvű adásainak munkatársa lehessen, s ott rendszeresen politikai kommentárokat olvasott fel. Mai szóhasználattal afféle rádiós jegyzeteket, bár a jeles médiaguru, Such György kőbe vésendő, örökérvényű bölcs kinyilatkoztatása óta közismert, miszerint ilyen véleménynyilvánító sajtóműfaj nem létezik. Élete utolsó hónapjaiban Nyirőt egyre csak a haza, a magyarság sorsának alakulása felett érzett aggodalom, illetve a szűnni nem akaró honvágy kerítette hatalmába. Egyik utolsó írásában ezeket a keserű sorokat vetette papírra:

,,A magyarok! Az egymást pusztító, pártoskodó, gyűlölködő, szanaszét szakadt, szerencsétlen magyarok, ez a fájdalmasan tragikus sorsú nép, az elveszett haza kísértetei! Lehet rájuk számítani? Itt vívódom egyedül, elhagyottan a kopár hegyek tövében, de eddig még jó szót is alig hajítottak felém!"

Uz Bence klasszikus alakjának megálmodója hosszú betegeskedés után, 64 esztendős korában 1953. október 16-án adta vissza lelkét Teremtőjének egy madridi klinikán. Katolikus liturgia szerinti méltó végtisztességben részesült a mai ,,haladó, européer" megmondóemberek által olyannyira elátkozott Franco tábornok tekintélyelvű kormányzati rendszerének Spanyolországában, síremlékét az Escorialban lévő Almudena temetőben állították fel. Korántsem lehet a véletlen műve, hogy az európai uniós alkotmányban nem szerepel a közös értékek és tradíciók felsorolásakor a kereszténységre való utalás. Az, ami ma két EU-tagországban az érintett politikai és szellemi körök részéről történik, szégyen és közbotrány, a hagyományos és valóban közös európai értékek gyalázatos megtiprása és szembe köpése.
S végezetül nem hagyhatjuk említés nélkül, hogy ha a nagyszerű ,,székely apostol" újratemetése körül kavart politikai hullámverés Magyarországon szétválaszthatatlanul egybefolyt bizonyos emlékműgyalázásokkal, ismételten felvetjük azt az elgondolást, hogy legfőbb ideje lenne hazánkban a 20. század egyik legkiválóbb és meghatározóbb karizmatikus európai államféfiának, Franco tábornoknak méltó köztéri emlékművet állítanunk, hiszen a Caudillo lehetővé tette több ezer igaz magyar - köztük Nyirő József számára -, hogy a kommunista pribékek és vérbírák bosszúszomjas, gyilkos szándékú hajtóvadászata elől biztos oltalomra találjanak országában a szovjet megszállást követően, s nem mellesleg szintén Franco volt az, aki 1956-ban 200 ezer önkéntest szándékozott nemzetünk szovjetellenes szabadságharcának támogatására Magyarországra küldeni. Nemes elhatározása az Egyesült Államok vétója és fellépése következtében hiúsult meg.

A nagy székely apostol számára pedig, akinek emléke - legyenek bárhol is jelen pillanatban földi maradványai - valamennyi magyar szívében ott él, egyetlen kívánságunk van csupán: adjon számára örök, háborítatlan nyugodalmat és üdvösséget a Mindenható...
Lipusz Zsolt - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/7/96770/#ixzz1wNo9Uo1d
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lengyel Károly - ISTEN ÉLTESSEN ISAURA!
  2012-05-30 21:26:33, szerda
 
  Lengyel Károly - ISTEN ÉLTESSEN ISAURA!


Különböző vélemények okán mellékelem a Helyi Téma mai címlapjának fotóját.
Nem Lucélia Santos személyiségéről írtam véleményt, sokkal inkább az idézett lap szerkesztőségéről - részben.
Még csak nem is a Rabszolgasors, mint regényt akartam minősíteni.
Azonban az a szappanopera, ahogy ez a regény képernyőt kapott akkoriban, az kritikán aluli. Ezt ma is tartom.
Szerencsétlen színésznő pont ezzel a szappanoperával indított nálunk.
Pedig teljesen biztos, hogy többet képes nyújtani művészként.
A kereskedelmi tv-k ilyen sorozatokkal két dolgot tesznek.
Vélt, vagy valós tehetségeket felkarolnak és megismertetik a közönséggel,
vagy úgynevezett "színésztemetőnek" használják, ahogy a köreikben nem kevés cinizmussal nevezik a bulvár szennylapok után.
De mindenen túl egy Helyi Téma nevezetű lapnak ez a legfőbb híre, akkor itt komoly bajok vannak a tájékoztatással.
Két hét alatt rendet tettek, száguld a narancsra festett Pannon Puma, és sorolhatjuk.
Üdv.:

LK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 216
  • e Hét: 1874
  • e Hónap: 18667
  • e Év: 151584
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.