Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Miért félünk Trianontól !?
  2012-05-31 08:08:05, csütörtök
 
 



avagy: itt élned, halnod kell!

Eddig csak suttogva beszéltünk az 1920.június 4-én, Trianonban lezajlott eseményről, pedig nem volt család, akit ne érintett volna a döntés oly módon, hogy család tagok,földbirtokok, ingatlanok, munka helyek, ne rekedtek volna a határok egyik vagy másik oldalán. A suttogást befolyásolta a politikai irányvonal amit Magyarország 1946-tol gyakorolt, semmibe véve a határokon kívül rekedt magyarokat. Bár történtek próbálkozások a közeledésre-közelitésre, de a 8 évig tartó mélyrepülés, az ország gazdasága, és a nemzeti együtt gondolkodás, csak remény maradt.
Az Orbán kormány ( és ezt javára lehet írni, mint pozitív lépés), mert Trianonról beszélni. Ez remélem nem vitatható senki részéről az olvasok köréből. Az Ő kormánya mert nyitni a magyar sorstalanságba szakadtak felé. E politika eredménye, hogy Június 4.az összetartozás napjalett. E nap fontosságára utaló ok: Trianon.
A XX. század a magyar nemzetet öngyilkos nemzetnek bélyegezte. Mert a tények szerint, a világon elkövetett öngyilkosságok száma Magyarországon a legmagasabb. Ezt a jelenséget szociál-pszichológusok, Trianon-traumának bélyegezték, amikor kezdetét vették az első súrlódások a bel-magyarok és a külterületek-magyarjai között, ami okból kifolyólag a lét bizonytalanságba süllyesztett magyar lakosság körében, öngyilkossági hullám söpört végig.
A két világháború közötti magyar politikának sem sikerült e helyzetet orvosolni. A világháború utáni bukás még mélyebbre húzta a magyar lelket. Nemcsak a háborús kudarc, meg rengeteg ember vesztessége, hanem a gazdasági mélypont váltotta ki a nemzeti elkeseredést , és szégyenbélyeget sütőt a magyarságra. Ameddig Németország a nürnbergi kirakat-perrel a világ előtt leszámolt múltjával azáltal, hogy néhány tucat nácit felelősségre vont, addig a magyarságot saját kommunista kormánya vonta kollektív felelősségre drasztikusan.
Skrabski Árpád,világhirű szociológus-demográful, egyik-kommunisták által-agyonhallgatott munkájában kifejtette, hogy miként züllött le a magyar paraszt, a vidéki élet, a mezőgazdaság, a kommunizmus beállta óta. A magyar paraszt az értelmetlenségből való menekülés egyik legkézenfekvőbb megoldását: az alkoholizmust választotta, mert az új rendszer az életet értelmetlenné tette.-mutat rá az író.
2010-től szabadabban lehet beszélni Trianonról, mert immár a magyar államvezetés is állást foglalt mellette. Már mind többen emlegetik nem csak Trianont, hanem arról a világról is beszélnek, ami elveszett a megcsonkítással.Rengeteg értéke maradt ott a magyar népnek, abban a napban, kifosztott nemzeté vált, és kincsei immár csak eszmeiek.
Szembe kell nézni a Trianon- előtti magyar önmagungságával! Azonosulni kell a magyar lélekkel!, és ennek egyetlen módja a NEVELÉS !. Nevelni kell a bölcső mellett, nevelni kell a katedra mögül, nevelni kell az oltár előtt. Lényegesen kell változtatni a nemzeti magatartás formán, ahhoz, hogy Szent István államában örökség maradjon az utókornak, a mai gyerekeknek! ,és ehhez mindenkinek hozzá kell járulnia, nap mint nap.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 101 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 118
  • e Hónap: 1032
  • e Év: 11791
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.