Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
bohókás
  2012-05-05 20:48:07, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
bölcselet
  2012-05-05 20:29:20, szombat
 
  - Miért van az, bölcs kádi, hogy ha egy szegénytől kérek valamit, segít, ahogy csak tud, a gazdag meg szóba sem áll velem? Rosszul csinálok valamit vagy a világ ilyen?

- Gyere az ablakhoz - mondta a kádi -, és mondd, hogy mit látsz?

- Mit látnék - türelmetlenkedett a látogató -, az utcát látom, a fákat, az embereket, azt a megrakott tevét ott a sarkon, meg azt a fiatal nőt a gyerekével, semmi különöset...

- Most gyere ide a tükörhöz! Nézz bele és mondd, most mit látsz?

- Furcsákat kérdezel, ó kádi! Hát mit látnék a tükörben? Magamat!

- Így van ez, fiam - mondta a bölcs öreg. Üvegből van az ablak meg a tükör is. De ha rákensz egy kis ezüstöt, már csak magadat látod...
 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
gesztenyés alagút
  2012-05-05 17:34:22, szombat
 
 




Gesztenyés alagút

Hozzávalók:

ízlés szerint rumaroma
1 margarin
2 teáskanál kakaópor
30 dkg darált háztartási keksz
1 maréknyi + 2 csomag gesztenyemassza
annyi feketekávé hogy jól formázható legyen
kevés tej


Elkészítése: 30 dkg darált háztartási keksz, 2 teáskanál kakaópor, 1 maréknyi gesztenyemassza, és annyi feketekávé, hogy jól formázható legyen, (én tettem hozzá tejet, mert nem akart összeállni). Őzgerincformát folpackkal kibélelni, és a masszát belelapítani, tetejére hagyni egy keveset, amit majd a krémre kell tenni, (a tetejét én nyújtottam, mert a krémre már nem lehet kézzel rálapítani). Krém: 1 margarin, ízlés szerint rumaroma, 2 csomag gesztenyemassza, ezeket jól kikeverjük, belerakjuk a forma közepébe, befedjük, és hűtőbe tesszük. Nagyon finom, lágy, ízletes. Esetleg tortabevonóval finomabbá tehető.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
gesztenyés tekercs
  2012-05-05 17:31:03, szombat
 
 



Gesztenyés keksztekercs

Hozzávalók:

* Tészta:
50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
vaníliás cukor
kb. 3 dl tej
rum, vagy rum aroma
* Krém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
12 dkg Rama
kevés rum, vagy rum aroma

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem áll össze kevés tejet rakhatunk hozzá. A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, és összedolgozzuk a rummal, porcukorral, Ramával. A tésztát kettévesszük, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, és szorosan feltekerjük. Tetejét kevés rumos tejjel megkenjük, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Ha kész, hűtőbe tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 488 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 879
  • e Hét: 1753
  • e Hónap: 6157
  • e Év: 37886
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.